Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 08:05   #3661
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Info od idzi:

"Idę właśnie na kroplówkę. Na 10 planują cc. Trzymać kciuki"
Stary 2013-07-31, 08:06   #3662
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
PRzepraszam baloniku, gdzies mi się niechcący zawieruszył - ale już jest

Ja sama jeszcze nie wiem czy nie czekać do listopada - muszę to jeszcze z tż przedyskutować

kejt, wcale się nie dziwię, że chcesz już Fi przy sobie
Mam nadzieję, że nie będą cię za długo męczyli i podejmą szybkie decyzje

Samantha biedaku Podziwiam cię mimo wszystko, bo ja po tylu godzinach męki i bólu chyba prosiłabym już o cc

A ja ledwo na oczy widzę, ale musiałam wstać, bo Alek tak mi się wbijał w żebra, że szok - ewidentnie chciał mi coś tam poprzestawiać

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Aaa no i zapomniałam

Witamy się w 38tc, czyli mój słodki Kluseczek jest już donoszony i może wychodzić
No brawa za tygodnie!
Ty Alek- pokazuj sie niedlugo,bo Hania chcialaby Cie poznac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Info od idzi:

czekamy na maluszka!

Stary 2013-07-31, 08:20   #3663
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Kiepska noc u mnie. Moj brzuch nie jest jakiś ogromny a tak mi ciazy ze szok. Wstawanie to dla mnie katorga a w nocy jak na złość mam kilka kursów. Ciagle musze tez przerzucac sie z boku na bok bo kręgosłup boli.

Idę jeść sniadanie. Mała czka w brzuchu.

Dzoan jak u ciebie?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Sam jak masz się męczyć to też ta cc
Gdybym wiedziała że będzie tak bolało od razu bym na fc szła. Poprzedni poród był latwiejszy.

Kejt trzymaj się.
Za wszystkie dziś rodzące trzymam kciuki.

Aha moja mała kruszynka będzie miała na imię Alicja.
Bardzo ładne imię
A jak sie ma Małgosia?

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Idę nadrabiać

tylko się pochwalę - złożyliśmy łóżeczko

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Mela- ale sliczne imie
Cynamonku- moje dziecko po dniu przespalo noc. Szok! Spala od 22 do 6.30 i teraz przysypia w bujaczku

Ale ci pospala pięknie. Brawa dla Hani

Cytat:
Info od idzi:

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 08:23   #3664
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Kiepska noc u mnie. Moj brzuch nie jest jakiś ogromny a tak mi ciazy ze szok. Wstawanie to dla mnie katorga a w nocy jak na złość mam kilka kursów. Ciagle musze tez przerzucac sie z boku na bok bo kręgosłup boli.

Ale ci pospala pięknie. Brawa dla Hani
Z przerwami oczywiscie o 1.30 i 5

A problemy z brzuchem niedlugo sie skoncza

Stary 2013-07-31, 08:32   #3665
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Mela, śliczne imię, też chciałabym tak nazwać córeczkę

miałam ktg, skurcze regularne co 6 minut. czekam na obchod na glodniaka, bo może mnie zabiorą na porodowke... Chciałabym...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375252349921.jpg (63,1 KB, 41 załadowań)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 08:33   #3666
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
No brawa za tygodnie!
Ty Alek- pokazuj sie niedlugo,bo Hania chcialaby Cie poznac
Też myślę, że wystarczy zwlekania z pierwszą randką Różnica wieku nam się niebezpiecznie wydłuża
Cytat:

Też mam taką sobie piłkę, ale każdy przewrót/wstanie to makabra (momentami mam wrażenie, że mi przy którymkolwiek ruchu kapa dosłownie wyskoczy ). Cudem jest, że nocne pielgrzymki mnie chociaż ciągle omijają

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

miałam ktg, skurcze regularne co 6 minut. czekam na obchod na glodniaka, bo może mnie zabiorą na porodowke... Chciałabym...

super kejt! trzymam bardzo mocno kciuki, żeby to oznaczało konkretną akcję
Stary 2013-07-31, 08:36   #3667
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Też myślę, że wystarczy zwlekania z pierwszą randką Różnica wieku nam się niebezpiecznie wydłuża
Spoko,moze po matce bedzie lubila mlodszych :p moj tz jest rok mlodszy

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Kejt-oby juz Fi wychodzil! Trzymam kciuki!!!

Stary 2013-07-31, 08:42   #3668
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Spoko,moze po matce bedzie lubila mlodszych :p moj tz jest rok mlodszy
Hahahah, ale się uśmiałam

To mówisz, że mam czas nawet do przyszłego roku z porodem?? wtedy pobiję nawet margo z jej listopadem
Stary 2013-07-31, 08:42   #3669
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Samantha biedaku Podziwiam cię mimo wszystko, bo ja po tylu godzinach męki i bólu chyba prosiłabym już o cc

[/COLOR]Aaa no i zapomniałam

Witamy się w 38tc, czyli mój słodki Kluseczek jest już donoszony i może wychodzić
Dziekuje

Gratki tygodnia

Cytat:
Biedna wymeczysz sie..
Kochana cc nie jest takie zle. Jak sama wiesz mialam,najgorsze sa pierwsze dwa dni po zabiegu,ale najlepiej sie przemoc i chodzic jak najwiecej (widzialam roznice bo ja bol rozchodzilam a dziewczyna z sali ciagle lezala i po 3dniach chodzic dalej nie umiala). Po tygodniu nie czulam nawet ze mialam operacje

Trzymam mocno kciuki zeby maluch w koncu postanowil wyjsc do mamusi

Dziekuje

No ja nie lubie wlasnie lezec jak taka krowa rozwora, ale u mnie w szpitalu mi nie pozwalali lazic. Bo kroplowka bo pod ktg bylam ciagle podlaczona. I jeszcze kolejny kabel od mierzenia mojego tetna i cisnienia. Koszmar jakis. Do kibla pojsc to bylo najcudowniejsze uczucie. Siedzialam w nim dlugo zeby se postac czy powyginac sie. Tyle ze z kazda godzina juz mi sil braklo na stanie. Lozko se tak ustawialam zeby siedziec i sie rozkraczalam jak do porodu to oni nie bo tetno dziecka im ucieka i najlepiej hak bym plasko lezala no szlak
Juz 3dnia przyszla kolejna polozna i mowi ludzie tyle czasu lezysz i nic. Chcesz wstac a ja no prwnie i taki banan mialam jakby mi cukierka dala. A kak mi przyniosla soku pomaranczowego to mimo ze nie przepadam to w 3sekundy wypolam bo moglam tylko ciagle usta lodem zwilzyc i sikalam do takiego specjalnego pojemnika ,, ktory mierzy siku. To one byly krwisto pomaranczowe az syrach mnie bral ze wtf co jest grane. Przed samym wyksciem usnelam na takim bujanym fotelu ze one myslaly ze zemdlalam i zaczely krzyczec omg
Cytat:
Info od idzi:

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 08:45   #3670
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Hahahah, ale się uśmiałam

To mówisz, że mam czas nawet do przyszłego roku z porodem?? wtedy pobiję nawet margo z jej listopadem
No tak wlasnie ale miejmy nadzieje,ze wyklujesz wczesniej p

Stary 2013-07-31, 08:46   #3671
ona8686
Zakorzenienie

Cześć

Shestiger

Katerine2
domciatko
Charlize89
mela1234

Dziewczynki GRATULUJE

Moje dziecię w końcu padło i mogę usiąść na trochę. Godzinę prawię na rękach przesiedział, najpierw bolał go brzuszek, to w pełni rozumiałam, a potem to już nie wiem co chciał Napił się troszkę wody i przysnął, ale zaraz się obudził i w płacz i zaczął gardzić smokiem ostatecznie zassał i śpi.

Wczoraj moja mama mnie troszkę zdenerwowała. Nie powiem, jest mi pomocna i mogę na nią liczyć, nie ma żadnych przeszkód aby została z Franiem, no i tu już się zaczyna. Jak mały troszkę kwęknie to ona go już na ręcę, więc wczoraj jej powiedziałam, że nie ma brania od razu, tylko najpierw spróbować go uspokoić jak leży, jak zacznie się poważniejsza awantura to wtedy. Ale widzię, że Młody po tych kilku razach kiedy został u mamy przyzwyczaił się, że jak kwęknie to już na ręcę, a ja i Tż tego nie robimy... No i wczoraj usłyszałam, że powinnam go brać na ręce, bo jak tak plącze to się powietrza nałyka, a ja i tak będę miała jedną rękę wolną i mogę sobie coś nią robić bo ona tak robiła jak my byliśmy mali.
No jasne, na jednej ręce mały, drugą będę obiad gotować a jeszcze nogą odkurzać. Jak cyborg Chyba będę musiała troszkę ograniczyć spotkania.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 08:55   #3672
Samantha7
Zakorzenienie

Kejt - to oby sie ruszylo cos
Dawaj znaki

Karolajn - tez lubie mlodszych. Mialam chlopaka 5lat mlodszego.
Ex byl rok mlodszy, a Tz jest miesiac mlodszy ale zawsze to mlodszy

Jak wchodzilam w 30rok zycia to Tz mowil, ze fajnie tak ze se taki 20sto latek jeszcze moze z trzydziecha pofiglowac

Twee- wg mojej tesciowej mozna se nawet 11mcy w ciazy byc, takze masz czas kochana jeszcze

Stary 2013-07-31, 08:56   #3673
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A co to za odruch Moro?
http://www.youtube.com/watch?v=YBYmkGO_9aQ

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Macie mojego bąbelka Od razu go usprawiedliwie, że tylko na zdjęciach taki serdelek wychodzi w rzeczywistości straszna kruszynka z niego

słodkiego masz syneczka

Cytat:

Cytat:

A już myślałam, że Ci całą noc przespała jednym ciągiem
U nas tęz było nie najgorzej 2 i po 5

Cytat:
Info od idzi:

Cytat:
Sam jak masz się męczyć to też ta cc
Gdybym wiedziała że będzie tak bolało od razu bym na fc szła. Poprzedni poród był latwiejszy.

Kejt trzymaj się.
Za wszystkie dziś rodzące trzymam kciuki.

Aha moja mała kruszynka będzie miała na imię Alicja.
Śliczne imię

Resztę nadrobię później, bo młody już tak ciumka tego smoka, więc czas na karmienie.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:02   #3674
aremalgos
Rozeznanie

witam
gratuluje maluszków i czekamy na więcej

ja do 2 w nocy nie spałam bo miałam bóle jak na okres + upał = kompletny brak snu
później ponadrabiam, teraz lecę pod prysznic i chyba do Rossmana skoczę, może połażę po CH to mnie jakieś skurcze dopadną (oby)
jaka ta końcówka ciąży jest straszna, a to oczekiwanie takie dołujące
Stary 2013-07-31, 09:03   #3675
Samantha7
Zakorzenienie

Ona- mysle ze ogranicznik to dobry pomysl.
Babcie to czesto przesadzaja. Dzieci rozpuszczaja, a Ty potem sie mecz wez.

Mojej bratowej syn przez jej matke jest tak rozpuszczony, ze do babki mowi mamo, a do matki po imieniu se mowi Dla mnie to jest chore, a one sie smieja z tego

Stary 2013-07-31, 09:06   #3676
sarna405
Zadomowienie

witam wszystkie
małaczarnakejt
a mnie od 2 dni bola stopynie mam spóchniętych moze troszke ale to minimalnie
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:07   #3677
kayka11
Raczkowanie

Witam się z rana!
Mela-GRATULUJE!A tym co mówi lekarz się nie przejmuj bo jak by widzieli,że dasz rade to nie zrobili by cc!Dochodz szybko do siebie!
Ja coraz gorzej znosze te końcówke,boli mnie już chyba wszystko,noce to koszmar(po 3 razy do toalety,skurcze łydek).Budze się po 5 i walcze ze sobą aby wyleżeć do 6-7,a pierwszy spacer z psem to dosłownie się czołgam za nim.Aby do weekendu-małż wróci,przejmie spacery z psem i zostanie juz w domu na 3 tygodnie.Jak ja czasem nie lubie tej jego roboty!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:16   #3678
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Kurde znowu upalnie.. Noc taka fajna..przez okno świeże powietrze wlatywało, a teraz już sauna

malaczarna, Sam jak czytam o tych szpitalnych 'torturach', to mi się moja wizyta szpitalna przypomniała.. gdzie po pół doby i po samych badaniach czułam się właśnie jak przejechana przez czołg i zorana od środka.. i spierdzielałam ze szpitala, żeby nie dać sobie za wcześnie wywołać porodu..zdechłabym doszczętnie, a nic by nie ruszyło..jestem pewna.. Dlatego jak jeszcze macie czas i nic złego się nie dzieje dzidziolkom, to bym do domu uciekała i czekała do ostatniego możliwego dnia. Trzymajcie się

mela piękne imię wybraliście

tweed za tydzień.. coś mi się wydaje, że jeszcze mnie przeskoczysz

idzia mocne za cc..czekamy na Twoje maleństwo

misiaczka dziękuję, że pytasz U mnie też kiepska noc była.. bóle nie do końca przeszły po tych ok. 4 godz. i nawracały na początku co kilka do kilkunastu minut.. a później budziły mnie skurcze co pół godz do godz.. zasypiałam i znowu ostry skurcz..i najgorzej, że po krzyżu mi leciały.. będę miała przerąbane przy porodzie. Ale co.. nic się nie rozkręciło Tracę nadzieję, że zdążę do piątku urodzić. A dziabać się nie ma sensu, bo namęczę się jak do porodu, a i tak nic z tego..no i zaczynam się bać, że rzeczywiście po którymś razie przegapię i nie pojadę do szpitala w porę, bo znowu uznam, że to nie TE bóle. Powiedziałam dzisiaj mężowi, że jak dzisiaj nie urodzę, to nasz syn będzie sierpniowy i teraz się oswajam z tą myślą Dobra może sobie wyjść 1 sierpnia, 1 września nasza rocznica ślubu, to nawet fajnie będzie z tymi jedynkami

A dzisiaj muszę cisnąć do przychodni do mojego ogólnego lekarza.. na 14:35 jestem zarejestrowana. L4 od gina miałam do wczoraj i jak nie dostanę kolejnego, to macierzyński zacznie lecieć. Mam nadzieję, ze lekarka nie będzie robić problemów. Tylko zastanawiam się o ile dni prosić..niby od piątku czy soboty będę już w szpitalu się meldować.. ale z drugiej strony może warto brać od ogólnego na tydzień, w tym czasie urodzę i nie będę już musiała w szpitalu kombinować z kolejnym zwolnieniem?? Już zgłupiałam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:19   #3679
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nie mogłam do was zajrzeć wczoraj, bo mały cały dzień marudził niesamowicie, a tu tyle dzieciaczków na świecie

Dziewczyny gratuluję wam serdecznie, zaraz spróbuję trochę nadrobić
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:20   #3680
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!

Witam sie mamusie

Ja jak zwykle nie moge juz spac, klade sie coraz pozniej, budze coraz wczesniej, chyba organizm przystosowuje mnie na nadejscie Edzia i na nastanie bezsennych nocy

Kejt, bylam pewna, ze juz tulisz Fi, a tu widze akcja nie postepuje. Wydaje mi sie, ze Filip jest na Ciebie za duzy aby urodzic sie sn, trzymam za przyspieszenie akcji! Obys jak najszybciej przytulila Filipka

Samantha, podziwiam Cie za wytrwalosc w oczekiwaniu na sn i zycze aby maluszek urodzil sie wlasnie w ten sposob

Idzia, za zabieg

Rasha, za lozeczko, czekamy na dowod

Tweed, za 38tc Pijesz herbate z lisci malin? Ja chyba od dzis zaczne, choc nie wiem czy to nie za pozno

Karolajn, dla Hani za ladnie przespana noc

Ona, nie dziwie Ci sie, takie podejscie rodzicow tylko denerwuje. Kazde dziecko jest inne, sa inne czasy i nie zawsze czyjes rady maja rache bytu. Zycze duzo sily we wprowadzaniu wlasnych zasad wychowawczych

Mela, Alicja to piekne imie

Stary 2013-07-31, 09:33   #3681
magdalennne
Wtajemniczenie

Ja po troszku będę odpisywać

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Mój opis porodu 
Wymęczyli cię tymi kroplówkami. Miałyśmy podobne przeżycia widzę A co do karmienia - mój też nie chciał ssać piersi i dalej nie chce, dlatego korzystamy z kapturków. Wg mnie świetny wynalazek. Małemu ułatwia ssanie, a ja nie mam pooranych brodawek. Dziecko nakarmione, mama usatysfakcjonowana

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A dzisiaj muszę cisnąć do przychodni do mojego ogólnego lekarza.. na 14:35 jestem zarejestrowana. L4 od gina miałam do wczoraj i jak nie dostanę kolejnego, to macierzyński zacznie lecieć. Mam nadzieję, ze lekarka nie będzie robić problemów. Tylko zastanawiam się o ile dni prosić..niby od piątku czy soboty będę już w szpitalu się meldować.. ale z drugiej strony może warto brać od ogólnego na tydzień, w tym czasie urodzę i nie będę już musiała w szpitalu kombinować z kolejnym zwolnieniem?? Już zgłupiałam
Weź sobie na dłużej. Mi w szpitalu już nie chcieli dać L4, tylko kazali napisać wniosek o wcześniejsze przejście na macierzyński. W szpitalu byłam od 17.07, urodziłam 20... Macierzyński leci mi od 18.07, bo do 17.07 miałam zwolnienie od ginki.
Stary 2013-07-31, 09:37   #3682
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
J
Weź sobie na dłużej. Mi w szpitalu już nie chcieli dać L4, tylko kazali napisać wniosek o wcześniejsze przejście na macierzyński. W szpitalu byłam od 17.07, urodziłam 20... Macierzyński leci mi od 18.07, bo do 17.07 miałam zwolnienie od ginki.
o widzisz..dziękuję, że mnie uprzedziłaś, że szpital niekoniecznie będzie chciał przedłużyć w takim razie poproszę o min. tydzień

Stary 2013-07-31, 09:37   #3683
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry

my już po wizycie u pediatry.
Igorek waży 4kg, czyli ładnie przybrał przez 9 dni.. poza tym jest zdrowy, płucka i oskrzela czyste.
Ma katarek delikatny, stąd charczenie..mam nawilżać wodą morską izotoniczną i ściągać fridą, do tego jak leży na brzuszku oklepywać plecki żeby żadna wydzielina mu na płucach i oskrzelach nie osiadała i inhalować solą fizjologiczną 2xdziennie. Poza tym miałam szkolenie ze szczepień i generalnie nawet nie darł paszczy został pochwalony że taką ładną skórę ma, lekarka pytała w czym kąpie - woda z kilkoma kropelkami oliwki.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wychodze zaraz. Czekam na lekarza.

No a po co mi cc? Cc to ostatecznosc, a ja jestem 2dni po terminie dopiero i plynow wodnych mi przybylo. Mlody jest zdrowy i po co mam sie ciac.
To jest jednak operacja. Ryzyko infekcji. Goi sie dluzej niz po zwyklym porodzie. Wygonie go naturalnie

Jestem ledwo zywa, slaba, obolala bardzo w kroku. Maly mi do tego napiera na kape. Marze o moim lozku.
współczuję Ci przejść. 3mam kciuki aby do soboty sie rozkręciło samo. Skoro faktycznie wód dużo to próbuj naturalnie go wypędzić.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42025171]Dziewczyny powiedzcie mi, czy u Was też tak jest?

Jak się Artur budzi (na karmienie), to zaczyna od razu płakać i się nakręca i jak go przebieram przed karmieniem, to czasami tak się drze, że się boję, że nam go kiedyś jakaś opieka odbierze.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

oj tak..) ale to raczej takie "leee, leeee" jest.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to właśnie jest ze zużytymi pampersami? macie osobne kosze na nie? rozumiem, że codziennie opróżniacie (to chyba idiotyczne pytanie)? takiego zużytka wkładacie do woreczka foliowego co by mniej smierdział?
do normalnego kosza, ale nie śmierdzi. Zawijam je porządnie wcześniej. Dodatkowych folii nie stosuję. Śmieci codziennie są wynoszone.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
mela miała cesarkę o 18.15, malenka 3340 i 56 cm, jest juz na swiecie nasz maluszek!!!
GRATULACJE!!!!!

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

aaaaaa... kolejna pozytywna wiadomość- Marcelek będzie miał kuzyna lub kuzynkę moja bratowa w ciąży

brawa dla bratowej

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was i zaraz chyba ide spać bo padam z nóg- a nic dzis nie robiłam, żeby nie było

Dziś miałam wizyte i ostatnie usg z czego się b. ucieszyłam bo myślałam, ze już mi nie zrobi. I tak:
-Mikołaj waży 3323g
- łożysko 2/3 stopień
- wód mało ale ponoć to normalne
- jest główką w dół
- niestety szyjka nie gotowa do porodu, nic sie nie dzieje
- rozmiary miednicy ok
- serduszko Małego ok
- paciora nie ma

Kolejna wizyta dzień po terminie jak nie urodzę. A mam przeczucie, że ta wizyta się odbędzie
brawa za wizytę))

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziekuje za rady. ja powoli trace pokarm, ale to chyba przez stres. nie daje rady z hormonami trzeba bedzie dalej walczyc...
kochana pij melisę - uspokoi CIę. Stres jest masakrą. Ja przez stres straciłam na jeden dzień pokarm i musiałam od nowa pracować z wypływem i laktacją. KOmpletnie NIC mi nie leciało.. ani na kapturkach, ani na laktatorze. Masakra! Relaksuj się i staraj się jak najmniej stresować.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Czy mozesz cos wiecej napisac o pobudzaniu dziecka.do ssania? Mam ten sam problem z.Ola ze zasypia przy cycu i za.godzine placze juz glodna. Staram sie nie.dac jej usnac ale to wlaka z.wiatakami :/
gilgotanie w stópki, łaskotanie w podbródek policzek, za uszkiem. Rozbieranie, pionizowanie do odbicia częste. Mokra pielucha po twarzy (to sposób Margosi). . PIsałaś że mały po 8 min zasypia. A jak ssie? bo Igorek teraz zassysa 7-10 min bardzo aktywnie i też idzie spać. Ale czuję, że ściągnął mleka sporo. Potem po przebudzeniu z pionizacji na chwilę jeszcze na drugą go przystawiam, ale ciumknie dwa razy i idzie spać. A jak z wagą ?przybiera?

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Mela super że masz już dzieciątko przy sobie

Mamuśki dostanę tu od Was taki wzór podania wniosku o ten macierzyński i rodzicielski? Moja firma to katastrofa, nie da się z nikim dogadać, niczego dowiedzieć, a muszę załatwiać wszystko telefonicznie bo dzieli nas odległość całej Polski ;/ Zadzwoniłam dziś powiedzieć że jestem już na końcówce i chcę rok po 80% i co w związku z tym mam zrobić, jakiś wniosek czy co, niestety pani nie wie ;/ nosz cholerciaaaaaa to kto ma wiedzieć? Powiedziała mi tylko że po porodzie mam wysłać wypis ze szpitala+ skrócony akt urodzenia i że w trakcie dowie się jak to wszystko wygląda, ale wkurze się jak zaczną płacić mi 100% a potem 60, ale co zrobić, szkoda nerwów, chyba że wysłać im ten wniosek? Powiedzcie mi jeszcze jeśli się orientujecie jak to jest z L4, jutro idę do lekarza da mi pewnie do terminu porodu, później on idzie na urlop, co jeśli w terminie nie urodze? Na pewno na dzień porodu dostanę skierowanie do szpitala, ale jeśli się nic nie będzie działo to pewnie mnie odeślą z kwitkiem, ale czy dadzą l4? Czy mam iśc do internisty? Nie wiem jak Wy, te z brzuszkami jeszcze ale ja na samą myśl o porodzie mam ochotę iść do kibelka na 2 chyba mnie to przeraża
podaj mi na priw maila to podeślę CI mój wzór podania. Ja miałam l4 do terminu, urodziłam 4 dni po nim, i macierzynski liczą mi od tego dnia do którego miałam l4. Szpital nic nie wystawia.

Cytat:
Witam
Dziękuję za gratulacje ale nie wiem czy do końca mu się należą bo nie dałam rady. Darlam się tak że podobno na ulicy byli slychac. Brzuch trochę bóli ketonal niewiele pomaga. Ten poród to była walka, krzyk i wyzwiska. Dobrze że byłam sama na porodowce to inne laski mi nie wtorowaly. Lekarz powiedział że jakbym wspolpracowala lepiej to mała by sama wyszła, ale ja po przebiciu pęcherza nie dawalam już sie dotknac. Kopalam i uciekalam. Jest mi trochę wstyd i już przepraszalam wszystkich. Jest mi teraz goraco i smutno bo mała w innej sali i ja tez w innej. Nawet się jej dobrze nie przyjrzalam.
bardzo ładne imię aparatka jesteś!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:40   #3684
dzoan
Zakorzenienie

Napisałam do stokrotki i odpisała, że o 8 dostała oxy i trochę ma skurcze, ale to jeszcze nie to. Zaraz znowu ma mieć badanie i już się boi, bo to boli.

Dziewczyny to jeszcze kciukasy mocne dla stokrotki żeby się migusiem rozkręciło i dzieciaczek jeszcze dzisiaj wyskoczył będzie do pary z idzią, a może i też z malaczarną

Stary 2013-07-31, 09:41   #3685
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale i tak pewnie sie obie wyspalyscie
Rozczulilam sie, jakie wspaniale muszą być poranki gdy budzisz sie i widzisz w lozeczku swoje malenstwo, a jeszcze jak przywita uśmiechem to

Cytat:

Ładne te skurcze. Dziwnie to zabrzmi ale marze o takich

Cytat:

Też mam taką sobie piłkę, ale każdy przewrót/wstanie to makabra (momentami mam wrażenie, że mi przy którymkolwiek ruchu kapa dosłownie wyskoczy ). Cudem jest, że nocne pielgrzymki mnie chociaż ciągle omijają )
No wlasnie zapomniałam o tym "cudownym" uczuciu przy przewalaniu sie na bok. Normalnie jakby kapa miała rozleciec sie na kawałki.
za 38tc, ja od dzis mam w planach wciagac piri piri

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się z rana!
Mela-GRATULUJE!A tym co mówi lekarz się nie przejmuj bo jak by widzieli,że dasz rade to nie zrobili by cc!Dochodz szybko do siebie!
Ja coraz gorzej znosze te końcówke,boli mnie już chyba wszystko,noce to koszmar(po 3 razy do toalety,skurcze łydek).Budze się po 5 i walcze ze sobą aby wyleżeć do 6-7,a pierwszy spacer z psem to dosłownie się czołgam za nim.Aby do weekendu-małż wróci,przejmie spacery z psem i zostanie juz w domu na 3 tygodnie.Jak ja czasem nie lubie tej jego roboty!
widze ze ciebie tez juz dopadło zmęczenie ciaza.
Dobrze ze TZ przyjedzie i odpoczniesz

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Kurde znowu upalnie.. Noc taka fajna..przez okno świeże powietrze wlatywało, a teraz już sauna

misiaczka dziękuję, że pytasz U mnie też kiepska noc była.. bóle nie do końca przeszły po tych ok. 4 godz. i nawracały na początku co kilka do kilkunastu minut.. a później budziły mnie skurcze co pół godz do godz.. zasypiałam i znowu ostry skurcz..i najgorzej, że po krzyżu mi leciały.. będę miała przerąbane przy porodzie. Ale co.. nic się nie rozkręciło Tracę nadzieję, że zdążę do piątku urodzić. A dziabać się nie ma sensu, bo namęczę się jak do porodu, a i tak nic z tego..no i zaczynam się bać, że rzeczywiście po którymś razie przegapię i nie pojadę do szpitala w porę, bo znowu uznam, że to nie TE bóle. Powiedziałam dzisiaj mężowi, że jak dzisiaj nie urodzę, to nasz syn będzie sierpniowy i teraz się oswajam z tą myślą Dobra może sobie wyjść 1 sierpnia, 1 września nasza rocznica ślubu, to nawet fajnie będzie z tymi jedynkami
Tez uparty twój synek. Szkoda tylko ze boli cie a akcja nie postępuje. chyba to dziabanie przereklamowane bo mi tez nic nie ruszyło ostatnio chociaż czop wyszedł a teraz nic. TZ sie zapowiedział na dzisiaj tez ale kiepsko u mnie z chęcią bo czuje sie jak inwalidka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:43   #3686
dzoan
Zakorzenienie

elaine za świetne wyniki u pediatry

Stary 2013-07-31, 09:44   #3687
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42021704]Kawę piję, ale po tym, jak ściągnę pokarm na przynajmniej 2 karmienia (karmię co 3 godziny, więc następne odciąganie mam za jakieś 6-7 godzin).

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

A i dziś pobiłam swój rekord ściągania Po ok. 12 h od poprzedniego ściągnęłam 400 ml :O 2 szklanki mleka w cyckach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
jak czest sciagasz pokarm? bo ja na razie co karmienie ale mnie meczy to

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 09:47   #3688
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Tez uparty twój synek. Szkoda tylko ze boli cie a akcja nie postępuje. chyba to dziabanie przereklamowane bo mi tez nic nie ruszyło ostatnio chociaż czop wyszedł a teraz nic. TZ sie zapowiedział na dzisiaj tez ale kiepsko u mnie z chęcią bo czuje sie jak inwalidka
no właśnie..ja tak samo jak inwalidka.. a teraz też cały czas mnie pobolewa i pewnie cały dzień tak będzie.. coś, ale nic tylko tyle, że sobie postękam.. a Lol w dodatku strasznie się rozpycha.. a w szpitalu gadali, żeby się nie martwić, że ruchy na koniec coraz słabsze będą.. ja tutaj nie widzę takiej zależności.. czyli potworek nie zamierza wychodzić

Stary 2013-07-31, 09:47   #3689
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja też się pożalę

Pisałam Wam kiedyś, ze wybieramy się z Tż na wesele we wrześniu...

Zostałam też zaproszona na wieczór panieński tydzień wcześniej, który jak to jest w zwyczaju organizuje świadkowa (oprócz Panny Młodej nie znam nikogo z tego towarzystwa)...

Odpisałam, że nie dam rady przyjść ale chętnie złożę się z nimi na prezent dla PM (napisała, ze planują kupić kolczyki za około 100zł /10 osób)...
Teraz mi napisała, że skoro chce się złożyć tylko na prezent to mam jej wpłacić na konto 50zł... trochę mnie to zdziwiło i zapytałam jakie te kolczyki zamierzają w końcu kupić i że w sumie chyba wolę dołożyć jednak te pieniądze do prezentu dla Młodych- wiem wredna jestem

I laska mi odpisała bardzo niemiło, że kolczyki kosztują 311zł+ będzie jeszcze bielizna+ drogi portfel i 50 zł to nie jest dużo, ale jak nie chcę to nie muszę się z nimi składać z tym, że nikt inny nie ma pretensji i PM na pewno się dowie kto jej pożałował

Może dla kogoś 50zł to nie jest dużo, ale jak u nas Tż pracuje na najniższa krajową a oprócz tego mamy ratę na mieszkanie i niemowlaczka to dla mnie jest to sporo... Ale teraz się czuję jakbym była jakimś nie wiadomo jakim sknerom I w ogóle chyba odechciało mi się w ogóle iść na to wesele...ech...
Ale cóż to za piękny szantaż... PM dowie się kto jej pożałował Masakra jakaś. Nie cierpię takich ludzi, wymuszać na innych kasę. A PM na pewno wie jaka jest wasza sytuacja i nie będzie miała o nic pretensji

Pytanie mam: Dziewczyny, które wstrzykiwały Clexane - gdzie wyrzucałyście strzykawki? Jakoś mam opory po prostu je do kosza wrzucić
Stary 2013-07-31, 09:53   #3690
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
No tak wlasnie ale miejmy nadzieje,ze wyklujesz wczesniej
Też mam nadzieję
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Twee- wg mojej tesciowej mozna se nawet 11mcy w ciazy byc, takze masz czas kochana jeszcze
O matko, nie strasz mnie prawdami teściowej
Cytat:
tweed za tydzień.. coś mi się wydaje, że jeszcze mnie przeskoczysz
Nie, nie, ja i tak mogę rodzić dopiero po szkoleniu tżta, czyli w najlepszym przypadku od 10.08. Nie życzę ci takiego przenoszenia

A z l4 nie pomogę, bo nie mam pojęcia
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Tweed, za 38tc Pijesz herbate z lisci malin? Ja chyba od dzis zaczne, choc nie wiem czy to nie za pozno

Nie piję. Szkoda mi pieniędzy i nadziei na to, że to pomaga, patrząc po naszych wątkowych dziewczynach. Kwestię wyjścia z brzucha zostawię Alkowi
Bo jedyne co mogę, to się trochę podziabać, najeść ostrych rzeczy i nieco pochodzić, ale wtedy od razu mnie skurcze łapią, więc dziękuję bardzo
Cytat:
Napisałam do stokrotki i odpisała, że o 8 dostała oxy i trochę ma skurcze, ale to jeszcze nie to. Zaraz znowu ma mieć badanie i już się boi, bo to boli.

Dziewczyny to jeszcze kciukasy mocne dla stokrotki żeby się migusiem rozkręciło i dzieciaczek jeszcze dzisiaj wyskoczył będzie do pary z idzią, a może i też z malaczarną
Trzymamy za Was dziewczyny bardzo mocno kciuki!
Piękne trio na koniec lipca!
Cytat:
No wlasnie zapomniałam o tym "cudownym" uczuciu przy przewalaniu sie na bok. Normalnie jakby kapa miała rozleciec sie na kawałki.
za 38tc, ja od dzis mam w planach wciagac piri piri
Ja mam w planach doprawienie wczorajszego farszu, żeby wyszło prawdziwe chili Mam nadzieję, że poskutkuję czymś lepszym niż wzdęcia

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
no właśnie..ja tak samo jak inwalidka.. a teraz też cały czas mnie pobolewa i pewnie cały dzień tak będzie.. coś, ale nic tylko tyle, że sobie postękam.. a Lol w dodatku strasznie się rozpycha.. a w szpitalu gadali, żeby się nie martwić, że ruchy na koniec coraz słabsze będą.. ja tutaj nie widzę takiej zależności.. czyli potworek nie zamierza wychodzić
Głupoty... wcale nie ma takiej zależności, że maluch się pod koniec uspokaja, wiele babeczek miało małe sztanki w brzuchach niedługo przed porodem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości