Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 08:13   #2701
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

hej

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Witam się znowu skończyliśmy 4 miesiące i ważymy 7300
)

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A moja Mała ma od wczoraj nowy schemat żywieniowy, który jej się spodobał. Ufff.
Poza tym w końcu przkręciła się z pleców na brzuch. Uf! W łóżeczku tego dokonała, dumna z niej jestem. (; Szkoda tylko że było to o 3.00 w nocy, kiedy zasadniczo powinna spać a nie fikać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 08:33   #2702
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
jeszcze pytanko- mocz do analizy oddaje się w tym woreczku?
nie w pojemniczku, jednorazowym, takim normalnym plastikowym do kupienia w aptece, stad polecam sposob rozebrac malucha i przytrzymac pojemniczek, siknie i nie ma problemu z woreczkiem odklejeniem zanieczyszczeniem probki bo wczesniej mozna pupe umyc
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 08:40   #2703
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej ho!
u nas dalej gorąc. wczoraj na spacerze byliśmy 5 minut, 5 długich płaczących minut

Megi dla Igorka za postępy

Malpka ale z Karola siłaczzaraz zacznie chodzić

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no moj tez caly czas sie nie wygina. kazde dziecko sie wygina. myk polega na tym jak bardzo...
Roznie trzyma. ostatnio wyprostowane łapki do przodu daje...
no mój bardzo się wygina ale dopiero od niedawna to robi, w czasie snu nigdy. a z rękami mamy tak samo. i to jest źle?
jeny te napięcie mięśniowe nie daje mi spać. spytam się jeszcze o to lekarza na szczepieniu. zobaczymy co powie ale chyba to będzie nasza ostatnia wizyta u niego, bo mimo tego, że to przemiły człowiek i Karola poznaje z daleka to mam wrażenie że zna się na tym wszystkim jak świnia na gwiazdach

Cytat:
Napisane przez Agnjeska;42031245

A moja Mała ma od wczoraj nowy schemat żywieniowy, który jej się spodobał. Ufff.
Poza tym w końcu przkręciła się z pleców na brzuch. Uf! W łóżeczku tego dokonała, dumna z niej jestem. (; Szkoda tylko że było to o 3.00 w nocy, kiedy zasadniczo powinna spać a nie fikać :brzydal:
No nic uciekam. Dzisiaj środa, weekend coraz bliżej![COLOR=Silver
[/COLOR]
za przewrotkę u nas tak się spodobało, że tylko poczuje podłoże pod plecami od razu się przewraca
a jaki to nowy schemat żywieniowy?

a że tak się spytam: u Waszych maluchów też marchewka wyleciała dołem w prawie nienaruszonym stanie?
pamiętam, że chyba OC pisała, że do 6 miesiąca nic poza mlekiem się nie trawi, widać prawda to

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2013-08-17 o 12:43
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 08:45   #2704
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej ho!
u nas dalej gorąc. wczoraj na spacerze byliśmy 5 minut, 5 długich płaczących minut

Megi dla Igorka za postępy

Malpka ale z Karola siłaczzaraz zacznie chodzić

no mój bardzo się wygina (dodaje zdjęcie-to jego max wygięcia) ale dopiero od niedawna to robi, w czasie snu nigdy. a z rękami mamy tak samo. i to jest źle?
jeny te napięcie mięśniowe nie daje mi spać. spytam się jeszcze o to lekarza na szczepieniu. zobaczymy co powie ale chyba to będzie nasza ostatnia wizyta u niego, bo mimo tego, że to przemiły człowiek i Karola poznaje z daleka to mam wrażenie że zna się na tym wszystkim jak świnia na gwiazdach

za przewrotkę u nas tak się spodobało, że tylko poczuje podłoże pod plecami od razu się przewraca

a że tak się spytam: u Waszych maluchów też marchewka wyleciała dołem w prawie nienaruszonym stanie?
pamiętam, że chyba OC pisała, że do 6 miesiąca nic poza mlekiem się nie trawi, widać prawda to
moze sie myle bo to kwestia ujecia ale wg mnie to on sie chce przewrocic na brzuch a nie wygina sie. popatrz na kolanko ktore ciagnie, to ze glowa ciezka to zostaje w tyle.
15.10. 2011.

Stary 2013-07-31, 08:51   #2705
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
dla tych co na fejsie nie widzieli dzisiejsze wygibasy

https://plus.google.com/u/0/photos/1...82077885463563

Cytat:
ja też schudłam trochę, kilogramowo to nie wiem, ile, ale wchodzę w spodnie sprzed ciąży, a jeszcze niedawno nie wchodziłam i po nogach też widzę, że trochę chudsze. Ale to dopiero początek długiej drogi niestety, bo przed ciążą do szczuplaczków nie należałam No i niestety brzuch flakowaty i wiszący teściowa mi ostatnio radziła, że mam się folią owijać, bo ona widziała na rozmowach w toku, ze jedna babka tak robiła...

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
No to zobaczcie to: http://allegro.pl/dres-odchudzajacy-...404558899.html na odchudzanie Do wchłaniania kremów chyba też będzie ok ;p

Cytat:
Witam się znowu skończyliśmy 4 miesiące i ważymy 7300

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Poza tym w końcu przkręciła się z pleców na brzuch. Uf! W łóżeczku tego dokonała, dumna z niej jestem. (; Szkoda tylko że było to o 3.00 w nocy, kiedy zasadniczo powinna spać a nie fikać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 08:56   #2706
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
moze sie myle bo to kwestia ujecia ale wg mnie to on sie chce przewrocic na brzuch a nie wygina sie. popatrz na kolanko ktore ciagnie, to ze glowa ciezka to zostaje w tyle.
czasem przewraca się na brzuch z takiej pozycji ale czasem też tak po prostu chwilę leży i w sumie wcześniej się tym nie przejmowałam ale jak pani dodała zdjęcie i napisała że to związane z napięciem zaczęłam rozmyślać i się doszukiwać...
bo tak ogólnie to mam ogromnego fioła, że coś przegapię a potem sobie nie daruję
Stary 2013-07-31, 08:58   #2707
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie mi tez sie wydaje ze próbuje sie przewrócić
Stary 2013-07-31, 09:02   #2708
maria28
Kniaginia

Witam

Agnjeszka, gratulacje za przewrotki

Cytat:
skończyliśmy 4 miesiące i ważymy 7300
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 09:05   #2709
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj na spacerze byliśmy 5 minut, 5 długich płaczących minut
te minuty to w innym wymiarze czasowym sa... cos o tym wiem

Cytat:
ale jak pani dodała zdjęcie i napisała że to związane z napięciem
hehe u mnie to tez byla e-diagnoza. moj tez sie tak wygina do fikniecia.
choc doktorka zwracala na to uwage... jak widac to czeste.
np. panikowalismy z chlopem, ze synio na spacerze malo co sobie glowy nie urwie, bo okienko z tylu wozka jest mega ciekawe - ale kilka z Was napisalo, ze maluchy robia to samo. zdrowe maluchy. widac taki etap.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 09:07   #2710
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ok uspokoiłyście mnie (niewiele mi trzeba)

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe u mnie to tez byla e-diagnoza. moj tez sie tak wygina do fikniecia.
choc doktorka zwracala na to uwage... jak widac to czeste.
np. panikowalismy z chlopem, ze synio na spacerze malo co sobie glowy nie urwie, bo okienko z tylu wozka jest mega ciekawe - ale kilka z Was napisalo, ze maluchy robia to samo. zdrowe maluchy. widac taki etap.

jak dobrze przeczytać, że nie tylko ja tak panikuje hehe
Stary 2013-07-31, 09:09   #2711
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
czasem przewraca się na brzuch z takiej pozycji ale czasem też tak po prostu chwilę leży i w sumie wcześniej się tym nie przejmowałam ale jak pani dodała zdjęcie i napisała że to związane z napięciem zaczęłam rozmyślać i się doszukiwać...
bo tak ogólnie to mam ogromnego fioła, że coś przegapię a potem sobie nie daruję
skoro sie przewraca na brzuch to tym bardziej a to ze kilka dzieciakow ma problemy z napieciem nie oznacza ze kazde ma. Bo mimo napiecia jakos te dzieciaki sie na ten brzuch musza przewrocic i nie od razu zrobia to bez naszym zdaniem wygibasow. przegapic to jedno a wmawiac sobie to drugie wydaje mi sie ze gorsze...
15.10. 2011.

Stary 2013-07-31, 09:35   #2712
Luna0
Zakorzenienie

Dobry
dziś upał ale nie taki jak w weekend więc idziemy na długi spacer. Staram sie naprawić auto do soboty żeby jechać nad rzeke bo ostatnio szliśmy na nogach o 13 w taki skwar pare kilosów.. aż mnie ciary przechodzą jak sobie przypomne na szczęście, ogromne szczęście mały tą drogę przespał-cud jakiś

a dziś rano w łóżku zjadl troche cyca (mnie to się wydaje że moze 2 min nie wiem jak się najada) i się bawił, odwracał i łapał, odwracał i łapał i w końcu od tego łapania go naciągło ta,k że plunął fontanną na 10 cm wzwyż i oblał sobie twarz. Nie wiedziałam że coś takiego jest możliwe

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Waży 6750 gramów (75 centyl)
Ślicznie trzymał główkę u pani doktor I powiedziała, że takie ma ruchy, jakby już miał się przekręcać - no właśnie wczoraj zaczął I pytałam o to wyginanie w rogal - mam się nie przejmować, dziecko ma taki sposób na gimnastykę i jeśli to robi podczas aktywności, a nie np. przez sen, to wszystko jest ok.
I mam próbować pić kefir/maślankę, bo mógł już wyrosnąć ze skazy

Szczepionkę sama kupowałam w aptece, więc wyjęłam ją i obejrzałam pod kątem homogeniczności (najpierw doczytałam w ulotce, jak ma wyglądać) Dopiero pozwoliłam szczepić Pielęgniarka powiedziała też, że akurat w naszej przychodni nie było przypadków powikłań przez ten Euvex.

próbuj, próbuj! Bo u mnie już chyba ok, codziennie pije lekką kawke z mlekiem, masło jem normalne (bo TŻ sie pomylił i takie kupił) także chyba jest ok. Oczywiście jeszcze nie przesadzam z ilością, ale zaczynam żyć
ostatnio pizze jadłam! tylko taką z szynką i serem a dziś mam zamiar zamówić kebaba bez cebuli

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
dla tych co na fejsie nie widzieli dzisiejsze wygibasy
mam tyle słów na temat do Karola że nie wiem co wybrać, oh Karol! Mistrz! Kulturysta! itd itd
hehe fajnie jak pokazywałam koledze i TŻ filmik Karola to TŻ tak na początku z pod byka patrzył na mnie - jak śmiem podniecać się innym dzieckiem niż naszym "najlepszym" ale jak zobaczył to faktycznie stwierdził że dobry jest także Karolku zostaniesz gwiazdą

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jak Kacpi miał biegunkę i musiałam go dopajac, to do butelki ze źródlana woda dodawałam doslownie kilka granulek tej hippowskiej herbatki, w np. 100ml wody to chyba nie zbrodnia, a zmieniała smak i zapach i pił chętniej.
Mamy w E.Leclercu sa gerbrowskie deserki 3 w cenie 2 za 3pak placiłam 5.99 byly:jabłko, jabłko-marchew, jabłko -morela i jeszcze jakies inne i w ogole gerbery sa tansze w leklerku niz w rossmanie, bo w leclercu 3.00 a w rossmanie 3.60 placilam(za samaarchew) ot taka wiadomosc
Byłam na wzycie u ginki, owu nadal nie mam, okresu tez nie, także Kacper jak na razie rodzenstwa miec nie bedzie;p a 5.09 zapisalam sie na nadżerke...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

monica i w rossamnie są też soczki hpp z marchwii po 4 miesiacu bez cukrów i innych dodatkow-moze to by chciał Jakub pić?NAm sie mkazala na razie wstrzymac, zeby Kacpra za bardzo nienupaść, ale przy Waszej noższej wadze to pewnie mozna, tymbardziej, ze to czysta marchew.
Ja mojemu podaje malinową z hippa, troszeczkę nie tak dużo jak pisze na opakowaniu. Z dwojga złego wolę żeby pił herbatkę niż nic na takie upały zresztą gdyby nie forum to pewnie wszystko bym podawała, także i tak się ciesze że moge być już w miarę "mądra" przy podawaniu nowości. A soczki podawałam bo akurat miałam, a chciałam żeby poznał ich smak, ale pluł tak dużo że nie ma to sensu

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to ile razy dziennie każą karmić na opakowaniu ?

Układ pokarmowy takiego dziecka, nie jest jeszcze dojrzały, rozszerzanie jest bardziej dla rodziców niż dla dziecka w tym momencie, więc nie wiem czy warto teraz jeszcze, żeby były słoiczki poić słodkim... dość duża cena - bo jak dziecko pozna smak słodkiego, to picia wody nie będzie już uznawać wcale i ciężko będzie przekonać, że woda jest fajna jak będzie starsze...ot takie refleksje.
5 razy, ale wczoraj sprawdzałam co jak podam dwie butle pod rząd i pierwszą zjadł 200ml, a drugiej po ponad 3h 40 ml więc już wiem dlaczego tak dużo. Obiad sobie zrobił z MM

Ja dlatego zrezygnowałam z rozszerzania puki co, bo mały ma problemy z wypróżnianiem wiec nie będę mu jeszcze dokładać. Ewentualnie jabuszko moge dać od czasu do czasu ale znowu mówią że później warzyw nie będzie chciał jeść

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Oj, co się śmiejecie
Tak trochę obok - mi dermatolog radziła walkę z rozstępami w ten sposób, że najpierw delikatny piling, potem smarowanko kremem, a następnie owinięcie/przyłożenie folii, aby się krem lepiej wchłaniał
Oczywiście najlepszy sposób, lepiej się wchłania. Tak jak przy ćwiczeniach człowiek dużo bardziej się poci (dawniej stosowałam jeżdżąc na rowerku i działa) ale samo "owijaj się folią" raczej nie wiele da oprócz niewygody

Cytat:
mam nadzieję lekarka też mówiła, że całkiem możliwe, że tak po prostu ma. Szczuplaczek i już. Na pewno nie po mamusi, apetyt też nie po mamusi moje dziecko poza tym, że jest moje, nie ma ze mną nic wspólnego, wszystko po tatusiu

U nas niestety spacer znowu zakończony awanturą. W jedną stronę jakoś jeszcze się go zagadało, a z powrotem tż niósł małego, a ja pchałam pusty wózek, czyli standard
Mój tez ma tyle ze mną wspólnego co nic. A jedno ma-słońca nie lubi, ja uwielbiam-ale w cieniu

Cytat:
no mój bardzo się wygina (dodaje zdjęcie-to jego max wygięcia) ale dopiero od niedawna to robi, w czasie snu nigdy. a z rękami mamy tak samo. i to jest źle?

eee mój też tak robi, jeszcze jak gdzieś TV przyczai to ciągle
zaraz się odezwie 30 takich co ich dzieci też tak robią

Cytat:
skoro sie przewraca na brzuch to tym bardziej a to ze kilka dzieciakow ma problemy z napieciem nie oznacza ze kazde ma. Bo mimo napiecia jakos te dzieciaki sie na ten brzuch musza przewrocic i nie od razu zrobia to bez naszym zdaniem wygibasow. przegapic to jedno a wmawiac sobie to drugie wydaje mi sie ze gorsze...
a często niektóre dzieciaczki mają "problemy" i wyrabiają się same, a rodzice nawet nie wiedzą że coś było nie tak

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 09:45   #2713
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
No brawo!

Właśnie ten Hipp, ale na razie nie prześlą nic, Nestle/Gerber (bo to w sumie to samo) i Bobovita
A ja coś przegapiłam?
o jeszcze mnie tu nie ma
chyba tyle, chociaż może jeszcze ktoś coś poleca
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 10:10   #2714
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
o jeszcze mnie tu nie ma
chyba tyle, chociaż może jeszcze ktoś coś poleca

Mi przyszła informacja, że jak sie zarejestruje na Bebiko to dostane 4 saszetki mleka 2.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 10:12   #2715
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

mam tyle słów na temat do Karola że nie wiem co wybrać, oh Karol! Mistrz! Kulturysta! itd itd
hehe fajnie jak pokazywałam koledze i TŻ filmik Karola to TŻ tak na początku z pod byka patrzył na mnie - jak śmiem podniecać się innym dzieckiem niż naszym "najlepszym" ale jak zobaczył to faktycznie stwierdził że dobry jest także Karolku zostaniesz gwiazdą

)
dziekujemy za zachwyty
Stary 2013-07-31, 10:39   #2716
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
o matko i córko!!! - urodzona SN??????? ja się pytam: JAK??

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
o fu*k!!! SN??? ale mała 57,5cm a taka cięęęęęężżżka!!!!
ja sobie nie wyobrazam - takiego Klocuszka SN urodzic ... przeciez ona wyglada bankwo na jakies 70cm i ze 9 kg

Cytat:
tak tu pusto to pochwalę się że schudłam ważę 5kg mniej niż przed ciążą jeszcze do idealnej 3kg szkoda tylko ze tego na ciele nie widać

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ważyliśmy się dziś i co się okazało - prawie 9kg, czy on kiedyś przystopuje?
piekna waga - a na pewno przystopuje, no kiedys musi

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
wylatujesz
kocham twe poczucie humoru haha

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
od 2 dni dawałam marchewkę i dziś miałam efekt rano. zamiast serii dużych kup (do tej pory co rano-do południa takie się pojawiały) była jedna mniejsza, ale gęstsza, taka plastelinowa. Jakub trochę stękał, puszczał bąki. Po przeżyciach Bmma przestraszyłam się. W dodatku Jakub nie chce pić nic zdrowego: woda, herbatka koperkowa, rumiankowa. dodaję mu ciut więcej wody do mm, ale nie za dużo bo nie wypije i ciągle próbuję ze zwykłą wodą, dziś z kubeczka wypił 15 ml i od rana drugie tyle z butelki po częstych próbach. W końcu niedawno była spora kupa, ale trochę przy tym się nastękał. nie bardzo wiem co robić, wmuszać picie? dać do picia cokolwiek byle by pił (soczek, herbatka granulowana)? marchewkę dziś wykończyliśmy, na jutro marchew z ziemniakiem mam. dać? zrobić przerwę? czy może owoc? nie mam pojęcia co myślicie?

a jeszcze odnośnie wykończenia słoiczka marchewki. przy ostatniej łyżeczce Jakub kichnął. marchewka była wszędzie do tego pomagał sobie dziś palcami, do tej pory ma pomarańczowe paznokcie, nie mogłam doszorować w ogóle cały był pomarańczowy, marchewka była na powiekach, w nosie, na pieluszce, stopach, gdzie się dało. dobrze że leżaczek zabezpieczony tetrą bo pożyczony.
kochana moj Emilian tez robi ''platelinowe'' co 1 co 2 dni - albo rano albo na wieczor fakt steknie przy tym bardziej niz przy zadszej aøe bez problemu wychdza.
- Mlody tez nie chce pic - woda herbatka soczek !!! BLEEEE najlepsze jest MLEKO - wiec robie wode z mlekiem, a nie mleko na wodzie

- aaa i wczoraj wypil na noc o 20.45 jak szedl spac 150!!! to nic ze po godzinie sie obudzil. i chyba ze 30 minut walczyl z kropkodylem - ale dostal kolejne 120 i padla hihi

Cytat:
Co do wagi to ja tez -5kg niz przed ciaza, czyli waze 46kg I kosci widac I brzuch sterczy ehh
dziecko z Somalii jestes czy co

aaaaa
ide czytac 90 haha

cdn.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 10:49   #2717
BYou
MBZ♥

Malpka Karol mistrzunio

Pani, Kwiatuszku to raczej taki etap u Maluszków Roszpunka robi identycznie, a z napięciem wszystko dobrze

Nyya powodzenia w łapaniu
ja to jestem jakas lewa bo do woreczka nie udało mi się złapać sposób kubkiem lepszy

Tasiu dla Synka
i dla Ciebie z czujnośćw sprawie szczepionki

Agne dla Akrobatki nocnej

Maria mam nadzieję, że z wynikami Róży będzie wszystko dobrze

Lukrecja

Roszpunka sobie śpi, ja ogarnęłam chatkę i relaks pry kawie a po południu idziemy na pożegnanie Przyjaciół bo wracają do UK
Jutro jediemy do księdza omówić chrzest i wybrać menu w restauracji i w cukierni tort i ciastaa w piątek wracamy do domu

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-07-31 o 10:50
BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:16   #2718
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wysyłają kupony do Rossmanna, wszystkim którzy się zarejestrują w ciąży lub w pierwszych 3 m-cach życia dziecka. Tak mi odpisali wczoraj z Klubu Maluszka. I teraz nie wiem czy do mnie przyślą bo jak sprawdziłam to nie podałam nazwiska i dopiero wczoraj uzupełniłam do końca i może już nie przyjść.
A widzisz, no to ja się zgapiłam, bo mój skończył już 3 mce, a dopiero się rejestrowałam... Nawet pomyślałam potem, żeby tak pokombinować, żeby dostać i te słoczki dla dzieci po 6 mc i te kupony dla maluszka i wpisać dwójkę dzieci - jedno ze stycznia, a drugie z maja czy czerwca...
Nawet zaczęłam wpisywać te daty (no za☠☠☠iście by się wszystko zgadzało )

Cytat:
próbuj, próbuj! Bo u mnie już chyba ok, codziennie pije lekką kawke z mlekiem, masło jem normalne (bo TŻ sie pomylił i takie kupił) także chyba jest ok. Oczywiście jeszcze nie przesadzam z ilością, ale zaczynam żyć
ostatnio pizze jadłam! tylko taką z szynką i serem a dziś mam zamiar zamówić kebaba bez cebuli

eee mój też tak robi, jeszcze jak gdzieś TV przyczai to ciągle
zaraz się odezwie 30 takich co ich dzieci też tak robią

a często niektóre dzieciaczki mają "problemy" i wyrabiają się same, a rodzice nawet nie wiedzą że coś było nie tak
No to super! Mam nadzieję, że może u nas też będzie ok Wczoraj była maślanka i teraz czekam do piątku na efekty

To ja jedną z 30 będę! Wygina śmiało ciało, pisałam już na forum Poza tym nie widzę nic niepokojącego i pytałam lekarkę, na razie się nie przejmuję Iwłaśnie, kiedyś nie było internetu ani tylu gazetek czy książek i mamuśki chyba generalnie się mniej martwiły, że dziecko robi "coś nie tak"

No i dzień dobry!
Zbieramy się na spacer Dziś pospaliśmy do 9.30 Z jedną przerwą o 6.30 na karmienie i powiedzenie "papa" Tatusiowi, który szedł do pracy (6-6.30 - stała pora porannej pobudki Krzysia ).
A do mnie przyszła paczka z koszulkami Fruit of the Loom (3 z krótkim rękawkiem, 2 bokserki), tanie i przefajne! Będę miała w czym brykać
(i zmieściłam się w XXL - ale podawali poszcz. wymiary w necie, a ja musiałam sugerować się megaobwodem w biuście - te XXL mają akurat 104 cm - i styka, bo ja mam 108)
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:28   #2719
BYou
MBZ♥

Pani za spacer

Tasia lubię te koszulki-Mąż na siłowni nosi
Fajnie Ci Mały pospał

Stary 2013-07-31, 12:08   #2720
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Tasia lubię te koszulki-Mąż na siłowni nosi
Fajnie Ci Mały pospał
A co istotne - RAZEM pospaliśmy
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 12:23   #2721
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Hej, ja tak na szybko. Udało mi się super siuśki pobrać
Nikoś spłakał się strasznie, w przychodni babki próbowały pobrać krew z rączki, ale się nie dało, to odesłały nas do szpitala i tam pobrały z paluszka. Dobrze, bo po prostu powiedziały, ze nie chcą małego męczyć i wkuwać się nie wiadomo, ile. Ale i tak płaczu było co nie miara.

Teraz już jesteśmy w domku, wszędzie bałagan, ale mały i tż spią ( po nocce ) to mam argument, żeby nie sprzątać, bo ich pobudzę

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 12:39   #2722
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Mi przyszła informacja, że jak sie zarejestruje na Bebiko to dostane 4 saszetki mleka 2.
ale moja je bebilon

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
A widzisz, no to ja się zgapiłam, bo mój skończył już 3 mce, a dopiero się rejestrowałam... Nawet pomyślałam potem, żeby tak pokombinować, żeby dostać i te słoczki dla dzieci po 6 mc i te kupony dla maluszka i wpisać dwójkę dzieci - jedno ze stycznia, a drugie z maja czy czerwca...
Nawet zaczęłam wpisywać te daty (no za☠☠☠iście by się wszystko zgadzało )

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
A co istotne - RAZEM pospaliśmy
a co dziś z tym spaniem? oliwia obudziła sie o 6.00 tz dał jej mleko i usnęli . wiec ja na kawke do salonu , a oni wstali o 11.00

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:

Teraz już jesteśmy w domku, wszędzie bałagan, ale mały i tż spią ( po nocce ) to mam argument, żeby nie sprzątać, bo ich pobudzę
No!, zawsze to jakiś pretekst
Stary 2013-07-31, 12:48   #2723
Tajgusia
Raczkowanie

Hej, my wczoraj byliśmy na szczepieniu na menigokokach. Mikuś waży już 7200. Ja też byłam ostatnio u gina i u mnie też ani okresu ani owulacji więc i u mnie z rodzeństwa nici. Mikuś narazie stale na cycku i lekarka nie zaleciła podawania niczego innego Na własną rękę podałam mu soczek w te upały winogrono, koper i rumianek i efekt był taki, że obrobił się po pachy. Co do mojej diety to ja jem wszystko i pizze i maślankę i cebulę... na szczęście małemu nic nie dolega no czasami więcej gazuje...
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 13:09   #2724
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Hejka
Ja tak tylko się pochwalę dobrze ;prosi:
jestem na bieżąco ale nie mam kiedy pisać nawet nie miałam kiedy maila sprawdzić i dopiero dziś po otrzymanym sms weszłam na pocztę i o to co ujrzałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8143_small.jpg (46,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8373_small.jpg (32,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8164_small.jpg (50,0 KB, 46 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 13:25   #2725
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Hejka
jestem na bieżąco ale nie mam kiedy pisać nawet nie miałam kiedy maila sprawdzić i dopiero dziś po otrzymanym sms weszłam na pocztę i o to co ujrzałam
jakie cudeńka
prześliczne zdjęcia, super pamiątka

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 13:25   #2726
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

poodpisuję troszke chyba stare niektóre ale to nic

Cytat:
dzis dr Palczewska
same ochy i achy uslyszalam
dr powiedziala ze super wszytsko. ze ruchowo super, ze w ogole rosniemy jak trzeba ze wyniki sie poprawily no wyszlam z bananem na ustach
Ptaszysko i Natalcia
Ja trzymam cały czas kciuki za Natalkę ładnie rośnie śliczna dziewczynka i za postępy

Cytat:
Oliwko, Anielcia cudna
Roszpunka ma taką samą opaskę-coccodrillo rządzi
BYou ja ostatnio szukałam opasek i normalnie nigdzie nie ma takich malutkich dwie ostatnie kupiłam no ale opaski nasze córeczki mają odjazdowe i w końcu nie różowe

Cytat:
Napisane przez mamaNastuni Pokaż wiadomość
Witam Was Kobietki Jestem mamą kwietniową. Pocztuje ten wątek od jakiegoś czasu i wiele Waszych rad przydało mi się w życiu I w związku z tym mam pytanie: Czy mogę się przłączyć do Waszego grona?
mamaNastuni witamy

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
witam sie z Wami bo jeszcze tego dzis nie czyniłam.

echhh chyba mam kryzys psychiczny mam dość wszytskiego, ręce mi opadają i sił ani weny na nic jakos tak ciężko mi i smutno a jescze w dodatku koszmar miałam w nocy, ze mi Syn zaginął

dobra nie będe Wam tu smutać, jak mi przejdzie to może jutro Wam cos nastukam.
Dobrego dnia
kmagg81

Cytat:
WItam mamusie wrocilismy ze wsi, fajnie bylo. trafiliśmy na festyn i Kacper wrócił z ogromnym kotem napęłnionym helem, ale ma radoche, akurat wstazka siega do sufitu i nawet jak pusci to dynda mu nad glowa i znow moze sam zlapać
Wiecie co? Sama nie moglam uwierzyć, ale byłam w Biedrze i patrze a facet idzie w nosidle z taka malusienka dziewuszką...mysle sobie, ile to dziecko ma ze 4 dni? I pytam sie ile ma ta kruszyna, a pan mi mowi, ze 4,5 miesiaca, ale to wczesniaczek i urodziła się z wagą 420g. Aż nie mogłam uwierzyc....dziewuszka w wieku kacpra teraz ma 4,5kg. To jakis cud, ze ją utrzymali przy zyciu i ten Pan mówi, ze na chwile obecną nie ma problemów ze zdrowiem większych, ale wiadomo róznie moze jeszcze być....Cały dzien myslalam o tej kruszynie i nie moglam uwierzyc, tym bardziej, że słyszałam, ze ratują dzieci powyzej 500g.
klementyna1 taka malusia dziewczynka oby zdrowo się chowała niewriaygodne jak takie maluszki udaje się uratować

Cytat:
Aha, co sądzicie o witaminie D "D-Vitum"? Zna któraś? Może być?
Tasia34 ja mam KiD-vitum i teraz samo D-vitum

Cytat:
Dzieki dziewczyny, czyli bede dawac tyle ile bedzie chcial poprostu nie kleilo mi sie to ze tam pisze tak duzo a wy dajecie duzo mniej.

Monicca moj je butle max dwie ale to dopiero jakis 3 dzien bo przyuczam go zeby zostal z moja mama jak pojde na wesele chociaz moje piersi tez juz szwankuja... wczoraj mialam takie zwisy puste ze az sie przerazilam I powiedzialam tz ze bede karmic do konca zycia hehe
Luna0 te informacje na opakowaniach są zbliżone bo wiadomo dziecko tak jak dorosły raz zje więcej raz mniej ja gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie że na 0,5 kg dziecko powinno wypić ileś tam pomnożone przez coś daje ile dziennie powinno wypić mleka. no właśnie ale gdzie ja to czytałam Ogólnie wychodzę z założenia że jak nie płacze i się uśmiecha i nie marudzi to jest najedzona i brudzi pieluszki
Na temat cycków się nie wypowiadam ...

Cytat:
tak tu pusto to pochwalę się że schudłam ważę 5kg mniej niż przed ciążą jeszcze do idealnej 3kg szkoda tylko ze tego na ciele nie widać
Dragusia88 też tak chcę ale to chyba trzeba by było porzucić słodycze ciasta drożdżowe itp.

Cytat:
zazdraszczam baaaardzo! u mnie nadal niezmiennie 4kg do zrzucenia.
klask i:

pociesze CIę mój nie stopuje jak na razie po 1kg na miesiąc przyiera ostatnio;p

Jak Kacpi miał biegunkę i musiałam go dopajac, to do butelki ze źródlana woda dodawałam doslownie kilka granulek tej hippowskiej herbatki, w np. 100ml wody to chyba nie zbrodnia, a zmieniała smak i zapach i pił chętniej.
Mamy w E.Leclercu sa gerbrowskie deserki 3 w cenie 2 za 3pak placiłam 5.99 byly:jabłko, jabłko-marchew, jabłko -morela i jeszcze jakies inne i w ogole gerbery sa tansze w leklerku niz w rossmanie, bo w leclercu 3.00 a w rossmanie 3.60 placilam(za samaarchew) ot taka wiadomosc
Byłam na wzycie u ginki, owu nadal nie mam, okresu tez nie, także Kacper jak na razie rodzenstwa miec nie bedzie;p a 5.09 zapisalam sie na nadżerke...[COLOR="Silver"]

.
klementyna1 mi kazał na nadżerkę przyjść dopiero jak okres dostanę ale też się obawiam więc trzymam kciuki za ciebie

Megi dla Igorka za to że zaczął mowić i dla ciebie bo jesteś dzielna a za dużo nie czytaj bo idzie zgłupieć bo co książka i co autor to pewnie inne podejście będzie dobrze, i oczywiście za przedszkole małego

Malpko Karolek jest genialny
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 13:29   #2727
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak dobrze przeczytać, że nie tylko ja tak panikuje hehe

Cytat:
Roszpunka sobie śpi, ja ogarnęłam chatkę i relaks pry kawie
high life

Cytat:
to mam argument, żeby nie sprzątać, bo ich pobudzę

Cytat:
o to co ujrzałam
pocztówkowe fotki. śliczna Córcia!!!! cudna pamiątka!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 13:40   #2728
Lukrecjas
Raczkowanie

Oliwka zdjęcia prześliczne!
Fajnie się macie że Wasze maluchy tak fikają super!
Małpka Twój synio to wogóle wyczynowiec
mój leniuch przekręca się tak jak u kwiatuszka na zdjęciu
trzeba czekać
Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Dziś 37,5 mam nadzieję że samo minie bez czopka. Dobrze że dużo wody pije.
Całe szczęście że upał odpuścił bo w poniedziałek w mieszkaniu mieliśmy już 32 stopnie
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 14:16   #2729
BYou
MBZ♥

Lukrecja oby się nie rozwinęło
my podawaliśmy pedicetamol jeszcze przeciwbólowo

Tajgusia

Oliwka prześliczne nie mogę się doczekać Roszpunkowych
opaski tu są bardzo ładne:https://www.facebook.com/media/set/?...1951129&type=1

Stary 2013-07-31, 14:17   #2730
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka
ojej! jakie śliczne !
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości