|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zależy czy pytasz o noszenie na rękach. Bo tak sie składa, że ja dziś zapytałam też pediatrę czy moje 1,5 mies. szczęście mogę tak nosić oparte o klatkę piersiową i powiedziała, że tak. I tak samo może mi siedzieć na kolanach, jeśli jest oparty o mój tułów. Cytat:
A miałam Wam zameldować jak tam w poniedziałek z wagą mojego dziecka. No więc jakimś cudem mimo rwania przy cycku cały tydzień prawie przy każdym jedzeniu przytyło mu się 350 gram więc mamy chlubne 5 230. Kurka...moje dziecko śpi już prawie 4h, to chyba po tym szczepieniu. Lekarka kazała maks po 5h wybudzić na jedzonko.
![]() |
#4443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa superniania o tym jak się bawic z niemowlakiem, nie zpaomnijcie o pierdziochach! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=x-tynNC_0js https://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
![]() ![]() Cytat:
Ja poprasowalam przez 2 godziny masakra cala mokra bylam ale wszystko zrobilam , mlody jadl o 17,30 o 20 wykapalismy go ale jesc nie chcial jak tylko wsadzilam burle to placz i od 20;30 spi ciekawe kiedy zglodnieje...v
![]() |
#4446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Dziewczyny a nosicie dzieciaczki pionowo? bo ja tak po kilka minut dziennie od jakichś dwóch tygodni a własnie czytałam ze sie nie powinno, i często go podtrzymywałam wtedy za pupke a tez podobno nie wolno ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
widzialyscie?
![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecięcych zawsze budzi sie na cyca ok 2. Dziś zapomniało
![]() ![]() ![]() Sądził bąki, przy tym zarzucał nogi za głowę, zwijal sie w klebek i pojekiwal, ale o udzic sie nie chciał.. W końcu go wzięłam i karmie na Spiocha ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Wtajemniczenie
|
taki "do gęstszych napojów" od 3+, typowy do kaszek jest 6+ przynajmniej z aventu.
pffff pojadł ładnie a obudził się o 3 ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
BAN stały
|
Cytat:
noszę podtrzymując tyłek aby miał zgięte nóżki i trzymam z tyłu główki aby mu nie latała choć on dobrze ja już utrzymuje w pionie ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie hmm Ja mam butelki Mam baby i sprrawdzilam i jest od 6 mc do papek hmm a moze ten szybki smoczek podola hmmmmh Cytat:
Cytat:
![]() Michas bez kolacji spal do 4,30 ![]() Zjadl i przefd 6 juz krecil sie wiec do lezaczka pokiwalam i mysle ze jeszcze z 45 min pospalismy ![]()
![]() |
#4455 | |
BAN stały
|
Cytat:
te pierdziochy nie działają, Adi aż się wystraszył i podskoczył do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Miałam Coś pisać, ale zapomniałam nie cytuję...
A co do noszenia prodzem, to nam neurolog kazała nosić się przodem. Jedna ręka między nogi, druga ręka pod ręce taki jakby skos się robi i absolutnie głowa ma nie mieć podparcia w naszej klatce, dziecko ma w ten sposób dźwigać sobie głowę i ćwiczyć (to dla tych, dla których dzieci trzymają głowę w miarę stabilnie)
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale miałam idealną noc po szczepieniu, karmiłam go o 19:30 o 20:30 sama obudziłam go na karmienie, później 3:30 i 6:00 a teraz jeszcze śpi. Tylko ja jestem durna i mam do Was jedno pytanko. Sprawdzałam mu temp.po tym szczepieniu i całą noc zadowolona, że jest wyjątkowo ok. Około 6 się zorientowałam, że( albo tak było całą noc albo się przestawiło) termometr jest ustawiony na mieszknie, a nie człowieka ![]() Powiedzcie mi czy mogło mu się coś stać przez to, że mu nie zbiłam, ale temp.wróciła do normy sama?
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
![]() no, ale kazda kropelka sie liczy, kazda kropelka!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- aa, i 350 g w tydzien to nie "zadowalajacy przyrost". to bardzo duzy przyrost, mamuska!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
Diabli ryczę!!!!!!
że też mi ten filmik z bobasem uciekł na poczekalni, hahahahaah |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze lepiej bez chemi sobie radzic i maly tak zrobil hiii I tak jak Cloche pisala powyzej 38,5 zbijamy dopiero Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Kalisto z mam lipcowych dodala zdjecie Domonika jest przeslodki do schrupaniaa:p
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zadomowienie
|
hej mamusie po długiej przerwie. podczytywałam z telefonu, ale nie da się cytować.
z tego co pamiętam- Sharp, pytałaś, dlaczego Helena śpi na łóżeczku ze zdjętym bokiem dostawionym do naszego łóżka- dla mojej wygody karmienia i dla stopniowego przyzwyczajenia jej do własnej przestrzeni, do tej pory spała z nami, nie chciałam jej nagle wrzucać do łóżeczka. A to był w ogóle pomysł tatusia. Spalibyśmy z nią nadal, ale jednak małe jest to łóżko dla naszej trójki ![]() Magiusa- ależ Ty sobie wmawiasz dziewczyno problemy ![]() Motylek- widziałam, że coś kombinowałaś, żeby nas zostawić, jak mogłaś?! ![]() ![]() Diabli- gratuluję Nel własnej bryczki, Jussti- gratuluję zakupu autka!!! czyli tylko ja zostałam niezmotoryzowana? no, ok, była jeszcze Diabli, ale widzę, że też się skusiła no i chyba Ash, póki co? Cloche- chyba pisałaś, że ściągasz ogladając zdjęcia? mi tylko tak mleczko leci, a najbardziej przy Helenie, jak do niej gadam albo ona się śmieje. samo z siebie nie leci... Maarchewka- chustę ogarniesz po dwóch, trzech, może czterech próbach ![]() dziewczyny, na szybko potrzebuję rady, którą karuzelkę polecacie fp rainforest czy tiny love? Te które są posiadaczkami wyspy marzeń proszę o opinię czy pilota używacie, na allegro jest pełno aukcji bez pilota, nie wiem czemu. Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-07-31 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
hejka
wczoraj już mała mi nie dała usiąść przy kompie. Dziś już zaliczyłyśmy spacerek ale krótki. Mała ostatnio ma fazę że jest spokojna z 20 min i jak nie jest jej pora spania i nie zaśnie to się drze ile ma sił. Dziś to już na maxa się rozdarł. Ciągle spotykam tych samych ludzi i już patrzą na mnie jak na debila bo Karolcia ciągle się drze;/ Wkurzyłam się na nią. Wchodzę do domu a ta cieszy mimo że dalej w gondoli leżała. Pytam się jej co ma na swoje usprawiedliwienie to zrobiła maślane oczka i zaczęła się śmiać. Mój mały łobuz. Ale pomyślałam że może jest przyzwyczajona że codziennie je o 9. A myślałam że skoro rano później jadła to do tej 9:30 wytrzyma. Mysia dawniej usypialiśmy mała na brzuszku ale jakoś jej się to znudziło i już nie chce. Ona w ogóle nie chce leżeć na brzuszku, ale i tak ją kładę chociaż na chwilkę 3 razy dziennie. Elwis boski ![]() My smoczek podtrzymujemy złożoną pieluszką flanelową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Happy dzięki ![]() ![]() a co do karuzelki to widziałam na żywo Rainforest i mnie osobiście średnio się podoba ![]() ![]() ![]() dzień dobry!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
Dzien doobry!!
![]() Mały gada na macie leżąc na brzuchu, a ja korzystam ![]() diabli- ja mam straszną dysproporcję z cyckach ![]() lewy jest ok- nawet po 6 godzinach nie jest twardy nie przepełnia się mlekiem, za to prawy jest jak ja to mówię "porąbany" ![]() niedawno miałam początki stanu zapalnego w tym prawym no i nie mogę sobie z nim poradzić.. ciągle jest pełny mleka,, nawet po karmieniu.. i jest wielki... no normalnie masakra... moze macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to w jakim czasie mogą wystąpić powikłania po szczepieniu? jak mogę sprawdzić czym szczepili moją małą? Veronic to krzesełko które ja pokazywałam jest składane. Jak nie używasz to malutko miejsca zajmuje. Innocence też chce mieć taki dzień!!! A co do oszczędności to nie liczyłabym na wiele. Inflacja jest i w ogóle. Pamiętacie jak nam rodzice zakładali książeczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.