|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Ostatnio wnerwiałyście się na Play.
Otóż ja też się wnerwiłam. Miałam do listopada mieć obniżkę za internet (taki bonusik za przedłużenie umowy) i płacić 19,90 miesięcznie. I mam to na umowie. A przyszła mi faktura na 49,90. Chyba ich zaciacham...Idę szukać tej umowy, będę dzwonić i się kłócić.
|
#3542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
całego mieszkania z ikei sobie nie wyobrażamNo my na 60m2 mieszkamy, 2 małę sypialnie i też mam składaną wanienkę, dla oszczędności miejsca. na taką ze stojakiem na serio trzeba mieć miejsce. ja Będę kąpać na komodzie w pokoiku Niny, specjalnie kupowałam z 3 szufladami, żeby nie była zbyt wysoka dla mnie do kąpieli. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- rubinka graty
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
rubinka - moja kolezanka ktora urodzila 3 tyg temu miala synka do 37 tc glowa do gory i w 38 jak robila usg to juz byl glowa w dol...wiec szanse sa nie ma co sie stresowac na zapas
Cytat:
ja biore stara syfiata koszule nocna rozpinana prawie do pepka i wio do kosza potem
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
łeeee, kojarzy mi się ze szkołą.. poza tym mieć urodziny w pierwszy dzień szkoły
nie wiem jakoś niezbyt mi się podoba.. no ale wiadomo, że najważniejsze, żeby się bez komplikacji urodziła
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odprowadziłam małą na świetlicę. Wczoraj byli na basenie a dziś mają pokaz sztuczek cyrkowych
Cytat:
![]() Pisałam o tym któregoś razu. Za czasów naszego dzieciństwa całe dnie się spędzało na dworze grając w :gumę,klasy,podchody,euro biznes,bawiłyśmy się na kocach w dom. Teraz dzieciaki tego nie znają i tylko komputer,gry. My mamy sporo gier planszowych,puzzli i staraliśmy się z M. od najmłodszych lat zainteresować tym Natalkę. Komputer i xBox to u nas towar ściśle reglamentowany misia ja do porodu kupię taką najtańszą szmachciurę z bazaru. Tak jak piszecie -ona i tak po jednym użyciu idzie w kosz. Cytat:
że psie dupki to widać Teraz wszystko jaaaasne ![]() ladan gratuluję 34tc |
||
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pisząc o wanience składanej macie na mysli coś takiego?
http://www.youkids.pl/jane-wanienka-...li-j40527.html kurcze troche za droga jak na moja kieszen... |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratki U nas póki co temperatura jeszcze znośna ale zapowiada się goronc
|
||
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Motyl, wiem że późno, ale to kot po przejściach - 2 razy miała złamaną łapkę (w tym złamanie otwarte), wychowywała się w stadninie koni, a z nami jest gdzieś od roku. Więc myślę, że to "opóźnienie w rozwoju" wynika z tych operacji, leków i potrzebowała trochę czasu, żeby się zaaklimatyzować w nowym domu. Gratulacje za rozpoczęte tygodnie ![]() i zapomniałam jeszcze dopisać - Vea, dzięki za super dokładną relację z wizyt na porodówkach! nawet nie wiedziałam, że w Ząbkowicach jest taki szpital. A z tego co opisujesz, chyba wybrałabym na Twoim miejscu Oławę (nie sądzę, żeby Lubin zrobił na Tobie jakieś powalające wrażenie... ja tam tylko ze względu na lekarza jadę, choć też super miłe wrażenie na mnie zrobił personel medyczny - wszyscy mega mili z czym się jeszcze w szpitalu nie spotkałam |
|
|
|
|
#3550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cała doopka jest na wierzchuCytat:
![]() ALe wiadomo każdy ma jakieś skojarzenia Ja też mam i baardzo nie chciała bym żeby mój mały urodził się 13.10 i to nie ze względu na 13 Wtedy urodził się mój kuzyn którego nie zbyt trawię
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Gratulacje |
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupilam taka: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QxiAwAw&iact=c za 69zl na allegro...w mothercare byla za ok 100zł myslalam tez o tej: http://www.ceneo.pl/14842108 w sklepie stacjonarnym byla po 90zł ale duzo osob mi odradzalo ze nie ma oplywowego kształtu ale mysle ze to nie przeszkadza
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
dobra idę jakieś kanapkozozory sobie zrobić
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Ja to bym chciała mieć sierpniowe dziecko
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba najlepiej od razu dawkować dziecku dostęp (typu tylko w weekendy po godzince dziennie) i być w tym stanowczym. No ale zobaczymy jak to będzie. Dzieciaki miały super książkę "501 pomysłów na zabawę bez telewizora" (czy jakoś tam). Super książka, a wyobraźcie sobie,że przy mnie otwarli ją pierwszy raz. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Ile ona ma długości?
|
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
jest tu kilka mamuś z wawy,wieczapytam, jaki szpital wybralyscie? i dlaczego? ja chyba zostane przy inflanckiej, wczesniej rodzilam w bielanskim i nie bylam zadowolona zbytnio, planuje wziac polozna i szybko urodzic
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chciałam bardzo z końca sierpnia ale niech posiedzi, bo z remontem się nie wyrobimy
a co do wanienki ja mam zwykłą ze stelażem coś takiego http://img15.tablica.pl/images_tabli...-bydgoszcz.jpg
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio oglądałam na TVN Style "Miasto kobiet", gdzie była dyskusja "cesarka a poród SN" i nie powiem - naszły mnie pewne obawy.. z jednej strony mówią, że przy dzisiejszych technikach po cc i sn stopień powikłań jest podobny, a z drugiej ja odnoszę wrażenie, że jednak po cc jest więcej zagrożeń dla matki, szczególne przy kolejnej ciąży. A ja mam "zalecane cc", ale nie z twardych wskazań lekarza (chyba że Młody nie raczy się obrócić główką dół, bo na razie mu się nie spieszy) tylko z uwagi na wysokie prawdopodobieństwo zakończenia próby porody sn i tak przez cc.....(a to wg mnie najgorszy scenariusz dla rodzącej). Poniekąd wybór należał do mnie, ale za sugestią lekarza, żeby oszczędzić sobie cierpień i rozczarowania, że nie dałam rady... Mam mętlik w głowie. Najbardziej bym chciała urodzić sn "w drodze na cc" |
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Tegi, kolor ma taki perłowy i jakieś naklejeczki kolorowe.Bardzo mi się podoba
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie już było wszystko jedno kto i co mi ogląda![]() A co do zabaw bez komputera i telewizora to naprawdę ciężko jest dziecko czymkolwiek zainteresować. Wiem bo mam teraz tekiego 10 latka na wakacjach. Masakra jest z nim
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
musze się wyżalić na tż: a mianowicie właśnie odkryłam że wyżarł mi z rana ponad pół czekolady
ale i tak pysznej Normalnie chyba go jak wstanie i chyba mu nie zrobie za to obiadu choc już ziemniaki i wszystko przygotowane Póki co top gwizdnęłam mu 200zł z portfela bo mój świeci pustkami
|
|
|
|
#3563 | |||
|
Zakorzenienie
|
mój starutki przyjeżdża w sobotę wieczorem i dopiero we wtorek rano jedzie i w następnym tygodniu tak samo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() identyko jak mój- jaram się Cytat:
moje przy tworzeniu miało być wrześniowe i niech się tego trzyma- Mikiś słyszysz matkę
|
|
#3564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tam bym wolała, żeby mała miała nos po mężu, bo mój nos to najgorsza część mnie, zawsze miałam na jego punkcie kompleksy
![]() Logoasia - ale ci dowalili tych leków. Oby tylko pomagały. Leż i odpoczywaj ![]() Passion - ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tassia - tak potas dobry na skurcze, ale pod warunkiem, że dobrze organizm wchłania, a w ciąży podobno z wchłanianiem potasu i magnezu kiepsko i stąd problemy Ladan, Logoasia, Marysia, Nena - gratuluje kolejnych tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I pomyśleć, że mówi to osoba, któa w ubiegłym roku w środku lipca była na południu Włoch i przy temperaturze 40 w cieniu była przeszczęśliwa Co ta ciąża normalnie robi z człowiekiem...
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-07-31 o 10:57 |
||||
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam cztery wskazania "oczne" i szczerze mówiąc jeśli nie będę mieć cc to mam duże zagrożenie pogorszenia wady, jaskry, zwyrodnienia kraciastego. Więc wolę nie ryzykować. Każda opcja niesie za sobą zagrożenia. Poza tym nie pamiętaj,że w naszej tv i gazetach jest propaganda,żeby kobiety za wszelką cenę odwodzić od cc. Cc to jednak duże koszty dla Państwa. Ciężko znaleźć na ten temat jakieś publikacje,którym na 100% mogłabyś wierzyć.
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam miejsca wiec dla mnie bez sensu zeby mi w pokoju goscinnym stał malo wyjsciowy mebel, ktory wcale nie jest konieczny... mam skladana ktora po kapieli schowam do szafki albo za pralke i juz dlatego nawet zwyklej nie chcialam bo nie ma gdzie tego postawic a przeciez jeszcze trzeba znalezc miejsce na fotelik, lezaczek, wozek i pewnie mase innych rzeczy o ktorych nawet nie wiem ![]() potem kojec do zabawy
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
My dostalismy stojak w spadku.Mamy w planie kąpać Lilke w jej pokoiku no i dzis zdałam sobie sprawe ze to nie przejdzie chyba ze zrezygnujemy ze stojaka.
Tak przegladam te składane wanienki i mysle ze to fajne rozwiazanie..szkoda tylko ze takie drogie.. Ja tez mam cicha nadzieje ze Lilka bedzie sierpniowa Najlepiej po 23 sierpnia bo wtedy bedzie juz panną.Lepiej panna jak lew(ja jestem lwem i za ciekawego charakteru nie mam
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja siostra jest z 25 sierpnia i jest panną
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

całego mieszkania z ikei sobie nie wyobrażam

[/RIGHT]

No ale nic. Będzie co ma być. 

Normalnie chyba go
jak wstanie i chyba mu nie zrobie za to obiadu choc już ziemniaki i wszystko przygotowane
mój starutki przyjeżdża w sobotę wieczorem i dopiero we wtorek rano jedzie