Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 10:30   #3541
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Ostatnio wnerwiałyście się na Play.
Otóż ja też się wnerwiłam.
Miałam do listopada mieć obniżkę za internet (taki bonusik za przedłużenie umowy) i płacić 19,90 miesięcznie. I mam to na umowie. A przyszła mi faktura na 49,90. Chyba ich zaciacham...Idę szukać tej umowy, będę dzwonić i się kłócić.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:31   #3542
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a co do mebli to Ikea dla mnie to nie są porządne meble... to tanie, proste rozwiazania. Nie lubie Ikei ale faktem jest ze czesto mozna znalezc cos za poldarmo, albo cos co jest funkcjonalne.
natomiast daleka jestem od okreslenia -porządne

a ty jestes pewna ze do tego malego pokoju chcesz jeszcze stojak?
my mamy dwa pokoje i kupilam wanienke skladana, zeby mi nie gracila i planuje myc mlodego na blacie w kuchni
no tu się zgodzę, bardzo funkcjonalne, w większości tanie, ale do porządności to im brakuje całego mieszkania z ikei sobie nie wyobrażam

No my na 60m2 mieszkamy, 2 małę sypialnie i też mam składaną wanienkę, dla oszczędności miejsca. na taką ze stojakiem na serio trzeba mieć miejsce. ja Będę kąpać na komodzie w pokoiku Niny, specjalnie kupowałam z 3 szufladami, żeby nie była zbyt wysoka dla mnie do kąpieli.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

rubinka graty
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:31   #3543
tassia
Zakorzenienie

rubinka - moja kolezanka ktora urodzila 3 tyg temu miala synka do 37 tc glowa do gory i w 38 jak robila usg to juz byl glowa w dol...wiec szanse sa nie ma co sie stresowac na zapas

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja też

wiesz co ja ostatnio o tym myślałam żeby wziąć duży T-shirt do porodu
ale troche lipa z kangurowaniem...bo ci dziecko na cycki klada...to co rozdzierac koszulke zeby byl kontakt skora do skory???
ja biore stara syfiata koszule nocna rozpinana prawie do pepka
i wio do kosza potem

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:31   #3544
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
a czemu nie chcesz 1.09???
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
1.09 to faktycznie niezbyt fajna data
łeeee, kojarzy mi się ze szkołą.. poza tym mieć urodziny w pierwszy dzień szkoły nie wiem jakoś niezbyt mi się podoba.. no ale wiadomo, że najważniejsze, żeby się bez komplikacji urodziła
Stary 2013-07-31, 10:34   #3545
Diorisha
Zakorzenienie

Odprowadziłam małą na świetlicę. Wczoraj byli na basenie a dziś mają pokaz sztuczek cyrkowych

Cytat:
Ty to masz pamięć. Z dziećmi było smętnie. Nie wiem czy to pogoda,ale chciałam się z nimi bawić, pograć w coś, to dali się wyciągnąć tylko na taras pograć w bule.I zrobiliśmy klajster z takiego programu Triki Trik bodajże i potem obklejaliśmy gazetami balon, bo chcieli. A tak to tylko oglądać bajki i grać na PSP czy tablecie.
Zero pomysłów co do zabaw, a mają pokoje pełne zabawek.Przeraża mnie to...
Natalcia też chce robić ten balon
Pisałam o tym któregoś razu. Za czasów naszego dzieciństwa całe dnie się spędzało na dworze grając w :gumę,klasy,podchody,euro biznes,bawiłyśmy się na kocach w dom. Teraz dzieciaki tego nie znają i tylko komputer,gry.
My mamy sporo gier planszowych,puzzli i staraliśmy się z M. od najmłodszych lat zainteresować tym Natalkę. Komputer i xBox to u nas towar ściśle reglamentowany

misia ja do porodu kupię taką najtańszą szmachciurę z bazaru. Tak jak piszecie -ona i tak po jednym użyciu idzie w kosz.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no psie dupki, nie widać? wieszaczki takie, do ściany się to przyczepia http://imagazine.pl/2013/05/22/basti...omment-page-1/

że psie dupki to widać Zastanawiało mnie jedynie ich przeznaczenie Teraz wszystko jaaaasne

ladan gratuluję 34tc
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:37   #3546
policzanka
Wtajemniczenie

Dziewczyny pisząc o wanience składanej macie na mysli coś takiego?
http://www.youkids.pl/jane-wanienka-...li-j40527.html

kurcze troche za droga jak na moja kieszen...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:37   #3547
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
ladan gratuluję 34tc
Stary 2013-07-31, 10:38   #3548
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Witam się

Co Wy tak wcześnie wstajecie

I znowu słońce u nas

Też mam już tej ciąży serdecznie dość, a w szczególności moich humorów Wczoraj miałam niby dobry dzień, nic nie bolało i nawet zrobiłam coś w domku, a wieczorem poszłam się kąpać, odkryłam, że zaczyna mi zanikać widok na bobra i się poryczałam że ja już tak nie chcę sama sobie ze sobą nie radzę, a TZ-towi szczerze współczuję, bo oczywiście najbardziej odbija się to na nim
Jeśli Cię to pocieszy to swojej też nie widzę

Cytat:
Witam się w 30tyg

Ale u nas dziś gorącoPo wczorajszym chłodzie nawet nie ma śladu
Idę Was troszkę poczytać, bo nawet nie wiem co pisać

Gratki
U nas póki co temperatura jeszcze znośna ale zapowiada się goronc
Stary 2013-07-31, 10:39   #3549
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Figulina późno coś! Moja miała jakieś 7 miesięcy jak miała pierwszą. Nie martw się, wszystko będzie ok. Strasznie mi było żal mojej Lili bo była strasznie nietomna,ale szybko doszła do siebie i rana też się szybko zagoiła.

Motyl, wiem że późno, ale to kot po przejściach - 2 razy miała złamaną łapkę (w tym złamanie otwarte), wychowywała się w stadninie koni, a z nami jest gdzieś od roku. Więc myślę, że to "opóźnienie w rozwoju" wynika z tych operacji, leków i potrzebowała trochę czasu, żeby się zaaklimatyzować w nowym domu.

Gratulacje za rozpoczęte tygodnie

i zapomniałam jeszcze dopisać - Vea, dzięki za super dokładną relację z wizyt na porodówkach! nawet nie wiedziałam, że w Ząbkowicach jest taki szpital. A z tego co opisujesz, chyba wybrałabym na Twoim miejscu Oławę (nie sądzę, żeby Lubin zrobił na Tobie jakieś powalające wrażenie... ja tam tylko ze względu na lekarza jadę, choć też super miłe wrażenie na mnie zrobił personel medyczny - wszyscy mega mili z czym się jeszcze w szpitalu nie spotkałam) a jako wyjście awaryjne wybrałabym Chałbińskiego (choć tu może Papalinka coś więcej napisze, bo z tego co kojarzę się tam właśnie wybiera na poród) -sama też chyba tę opcję wybiorę w razie "W"
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:40   #3550
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
rubinka - moja kolezanka ktora urodzila 3 tyg temu miala synka do 37 tc glowa do gory i w 38 jak robila usg to juz byl glowa w dol...wiec szanse sa nie ma co sie stresowac na zapas

ale troche lipa z kangurowaniem...bo ci dziecko na cycki klada...to co rozdzierac koszulke zeby byl kontakt skora do skory???
i wio do kosza potem
U nas w szpitalu dostaje się takie sexy koszulki Cała doopka jest na wierzchu

Cytat:
łeeee, kojarzy mi się ze szkołą.. poza tym mieć urodziny w pierwszy dzień szkoły nie wiem jakoś niezbyt mi się podoba.. no ale wiadomo, że najważniejsze, żeby się bez komplikacji urodziła
Ale 1.09 to i tak nie jest zła data
ALe wiadomo każdy ma jakieś skojarzenia
Ja też mam i baardzo nie chciała bym żeby mój mały urodził się 13.10 i to nie ze względu na 13 Wtedy urodził się mój kuzyn którego nie zbyt trawię

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:41   #3551
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Witam z rana!

Wpadłam zdać Wam relację z wczorajszej wizyty.
Szyjka jest ok jak na ten tydzień ciąży i przy badaniu ginekologicznym ginek stwierdził, że synuś jest główką do dołu. Jednak przy USG okazało się, że jednak siedzi sobie główką do góry!!! A to przecież już 33t2d ciąży. Niby gin mówił, że szansa na odwrócenie jeszcze jest ale już coraz mniejsza. W każdym razie prawdopodobnie czeka mnie cc. Jakoś wcześniej też brałam pod uwagę cc, w razie gdyby była taka potrzeba, ale teraz jak szanse na cc są duże to jakiś cykor mnie obleciał. Ehh no ale nic może przez najbliższe dni oswoję się z tą myślą. W końcu cc też ma swoje plusy. Przede wszystkim, że poród nie będzie trwał nie wiadomo jak długo, bo tego też się bałam. No ale nic. Będzie co ma być.

A z Filipkiem generalnie wszystko ok. Waży już 2000 g, ilość płynu owodniowego w normie. Za bardzo się nam nie zaprezentował, bo leżał (żeby nie powiedzieć "stał") do nas pleckami. Podziwialiśmy jego piękny kręgosłup. No ale jak chce to niech się chowa. Za parę tygodni takiej szansy już mieć nie będzie.

A tak w ogóle zaglądam do Was ostatnio dość rzadko, bo mamy sporo na głowie. Negocjacje warunków kredytowych z bankami, łażenie po sklepach i wybieranie sprzętów do łazienki, wc i kuchni. Jest tego sporo, a czasu coraz mniej. Filipek urodzi się za ok. 6 tygodni i chcieliśmy do tego czasu zamieszkać w nowym mieszkaniu. Niby ekipa remontowa czeka tylko na hasło i wchodzi do mieszkania robić, ale im mniej czasu zostaje tym bardziej się stresuję. No ale najważniejsze, że z bankami (a w zasadzie jednym) negocjacje się udały i do końca tygodnia będziemy mieli już podpisaną umowę kredytową. W przyszłym tygodniu zostanie nam tylko notariusz i możemy zacząć działać.

Matal wpisz mi proszę wagę Filipka w 34t - 2000g

Ladan a Ciebie proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 17.08. g. 13:15

Super Gratulacje
Stary 2013-07-31, 10:41   #3552
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisząc o wanience składanej macie na mysli coś takiego?
http://www.youkids.pl/jane-wanienka-...li-j40527.html

kurcze troche za droga jak na moja kieszen...
droga
ja kupilam taka: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QxiAwAw&iact=c za 69zl na allegro...w mothercare byla za ok 100zł

myslalam tez o tej:
http://www.ceneo.pl/14842108

w sklepie stacjonarnym byla po 90zł
ale duzo osob mi odradzalo ze nie ma oplywowego kształtu
ale mysle ze to nie przeszkadza

[/RIGHT]
Stary 2013-07-31, 10:41   #3553
ladanseuse14
Zakorzenienie

dobra idę jakieś kanapkozozory sobie zrobić
Stary 2013-07-31, 10:42   #3554
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

a ty jestes pewna ze do tego malego pokoju chcesz jeszcze stojak?
my mamy dwa pokoje i kupilam wanienke skladana, zeby mi nie gracila i planuje myc mlodego na blacie w kuchni
Ale ja nie muszę mieć wanienki u siebie przecież, można ją postawić gdziekolwiek.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja to bym chciała mieć sierpniowe dziecko

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:45   #3555
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ale ja nie muszę mieć wanienki u siebie przecież, można ją postawić gdziekolwiek.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Lwa uparciucha byś chciała????

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-31, 10:46   #3556
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

i wio do kosza potem
A nie wystarczy podnieść tej koszulki do góry?I tak podczas porodu odsłania się najbardziej newralgiczne miejsca, więc nie miałabym problemu,żeby podnieść koszulkę i pokazać brzuchol z cycami

Cytat:
Odprowadziłam małą na świetlicę. Wczoraj byli na basenie a dziś mają pokaz sztuczek cyrkowych

Natalcia też chce robić ten balon
Pisałam o tym któregoś razu. Za czasów naszego dzieciństwa całe dnie się spędzało na dworze grając w :gumę,klasy,podchody,euro biznes,bawiłyśmy się na kocach w dom. Teraz dzieciaki tego nie znają i tylko komputer,gry.
My mamy sporo gier planszowych,puzzli i staraliśmy się z M. od najmłodszych lat zainteresować tym Natalkę. Komputer i xBox to u nas towar ściśle reglamentowany

misia ja do porodu kupię taką najtańszą szmachciurę z bazaru. Tak jak piszecie -ona i tak po jednym użyciu idzie w kosz.

że psie dupki to widać Zastanawiało mnie jedynie ich przeznaczenie Teraz wszystko jaaaasne

ladan gratuluję 34tc
Ja nie wiem jak to będzie, bo ciężko wytumaczyć dziecku,że inne dzieci mają konsole i komputery, a ono nie...
Chyba najlepiej od razu dawkować dziecku dostęp (typu tylko w weekendy po godzince dziennie) i być w tym stanowczym. No ale zobaczymy jak to będzie.
Dzieciaki miały super książkę "501 pomysłów na zabawę bez telewizora" (czy jakoś tam). Super książka, a wyobraźcie sobie,że przy mnie otwarli ją pierwszy raz.

Cytat:
Motyl, wiem że późno, ale to kot po przejściach - 2 razy miała złamaną łapkę (w tym złamanie otwarte), wychowywała się w stadninie koni, a z nami jest gdzieś od roku. Więc myślę, że to "opóźnienie w rozwoju" wynika z tych operacji, leków i potrzebowała trochę czasu, żeby się zaaklimatyzować w nowym domu.

Gratulacje za rozpoczęte tygodnie

i zapomniałam jeszcze dopisać - Vea, dzięki za super dokładną relację z wizyt na porodówkach! nawet nie wiedziałam, że w Ząbkowicach jest taki szpital. A z tego co opisujesz, chyba wybrałabym na Twoim miejscu Oławę (nie sądzę, żeby Lubin zrobił na Tobie jakieś powalające wrażenie... ja tam tylko ze względu na lekarza jadę, choć też super miłe wrażenie na mnie zrobił personel medyczny - wszyscy mega mili z czym się jeszcze w szpitalu nie spotkałam) a jako wyjście awaryjne wybrałabym Chałbińskiego (choć tu może Papalinka coś więcej napisze, bo z tego co kojarzę się tam właśnie wybiera na poród) -sama też chyba tę opcję wybiorę w razie "W"
Biedna kicia, nie mogę czytać takich rzeczy

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
droga
ja kupilam taka: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QxiAwAw&iact=c za 69zl na allegro...w mothercare byla za ok 100zł

myslalam tez o tej:
http://www.ceneo.pl/14842108

w sklepie stacjonarnym byla po 90zł
ale duzo osob mi odradzalo ze nie ma oplywowego kształtu
ale mysle ze to nie przeszkadza
ale śmieszna ta Twoja Ile ona ma długości?

Stary 2013-07-31, 10:48   #3557
agravka
Wtajemniczenie

jest tu kilka mamuś z wawy,wieczapytam, jaki szpital wybralyscie? i dlaczego? ja chyba zostane przy inflanckiej, wczesniej rodzilam w bielanskim i nie bylam zadowolona zbytnio, planuje wziac polozna i szybko urodzic
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:49   #3558
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chciałam bardzo z końca sierpnia ale niech posiedzi, bo z remontem się nie wyrobimy

a co do wanienki ja mam zwykłą ze stelażem coś takiego http://img15.tablica.pl/images_tabli...-bydgoszcz.jpg
Stary 2013-07-31, 10:52   #3559
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Będę rodzić w starej koszuli nocnej z Hello Kitty, którą moja babcia kupiła mi jak byłam w 8 klasie (wtedy nie było jeszcze gimnazjum) Mam nadzieję, że jednak ją dopiorę potem bo jest całkiem fajna, luźna i milutka

Motyl napewno dostaniesz koszulinę szpitalną, cesarka to jednak operacja.
Susanna - będziesz gwiazda na porodówce

ja ostatnio oglądałam na TVN Style "Miasto kobiet", gdzie była dyskusja "cesarka a poród SN" i nie powiem - naszły mnie pewne obawy.. z jednej strony mówią, że przy dzisiejszych technikach po cc i sn stopień powikłań jest podobny, a z drugiej ja odnoszę wrażenie, że jednak po cc jest więcej zagrożeń dla matki, szczególne przy kolejnej ciąży.
A ja mam "zalecane cc", ale nie z twardych wskazań lekarza (chyba że Młody nie raczy się obrócić główką dół, bo na razie mu się nie spieszy) tylko z uwagi na wysokie prawdopodobieństwo zakończenia próby porody sn i tak przez cc.....(a to wg mnie najgorszy scenariusz dla rodzącej). Poniekąd wybór należał do mnie, ale za sugestią lekarza, żeby oszczędzić sobie cierpień i rozczarowania, że nie dałam rady...

Mam mętlik w głowie. Najbardziej bym chciała urodzić sn "w drodze na cc"
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:52   #3560
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chciałam bardzo z końca sierpnia ale niech posiedzi, bo z remontem się nie wyrobimy

a co do wanienki ja mam zwykłą ze stelażem coś takiego http://img15.tablica.pl/images_tabli...-bydgoszcz.jpg
Ja też, dostałam Z Tegi, kolor ma taki perłowy i jakieś naklejeczki kolorowe.Bardzo mi się podoba

Stary 2013-07-31, 10:53   #3561
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
A nie wystarczy podnieść tej koszulki do góry?I tak podczas porodu odsłania się najbardziej newralgiczne miejsca, więc nie miałabym problemu,żeby podnieść koszulkę i pokazać brzuchol z cycami

Ja nie wiem jak to będzie, bo ciężko wytumaczyć dziecku,że inne dzieci mają konsole i komputery, a ono nie...
Chyba najlepiej od razu dawkować dziecku dostęp (typu tylko w weekendy po godzince dziennie) i być w tym stanowczym. No ale zobaczymy jak to będzie.
Dzieciaki miały super książkę "501 pomysłów na zabawę bez telewizora" (czy jakoś tam). Super książka, a wyobraźcie sobie,że przy mnie otwarli ją pierwszy raz.
Podczas porodu uwierzcie mi wszystek wstyd mija nic ani nikt Cie nie rusza Mnie już było wszystko jedno kto i co mi ogląda Chciałam tylko jak najszybciej urodzić

A co do zabaw bez komputera i telewizora to naprawdę ciężko jest dziecko czymkolwiek zainteresować. Wiem bo mam teraz tekiego 10 latka na wakacjach. Masakra jest z nim Siedział by tylko przy konsoli lub durnych bajkach.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-31, 10:53   #3562
ewacia85
Wtajemniczenie

musze się wyżalić na tż: a mianowicie właśnie odkryłam że wyżarł mi z rana ponad pół czekolady którą dostałam od jego siostry na specjalne zamówienie i która w tych upałach dotarła do mnie w postaci płynnejale i tak pysznej Normalnie chyba go jak wstanie i chyba mu nie zrobie za to obiadu choc już ziemniaki i wszystko przygotowane Póki co top gwizdnęłam mu 200zł z portfela bo mój świeci pustkami
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:53   #3563
kaska87
Zakorzenienie

mój starutki przyjeżdża w sobotę wieczorem i dopiero we wtorek rano jedzie i w następnym tygodniu tak samo
Cytat:
wogóle to wczoraj Dawid powiedział, że już planuje co i jak z remontem i nie może się doczekać aż położą płytki w przedpokoju (PODOBNO w tym tyg.) żeby iść zacząć coś robić
fajnie tylko chyba mu się urlop kończy-zesrał się na mięciutko

Cytat:
wiesz co ja ostatnio o tym myślałam żeby wziąć duży T-shirt do porodu
nie wpadłam na to, ale może to dobry plan, tym bardziej, że mój małż ma z 80 t-shirtów to chyba może odstąpić jeden ukochanej

Cytat:
identyko jak mój- jaram się
Cytat:
Jeju dzisiaj T. znowu pożycza moje auto. Zauważyłam,że mi strasznie trzaska drzwiami i jeździ za szybko po hopkach i wybojach (pewnie ma przyzwyczajenie ze swojego suva,wysokie auto to się nie przejmuje).
ja bym mojej teściowej auta nie pożyczyła

Cytat:
moje przy tworzeniu miało być wrześniowe i niech się tego trzyma- Mikiś słyszysz matkę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:54   #3564
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Widzę, że każda ma jakieś ale do nochala TŻtów.
Ja tam bym wolała, żeby mała miała nos po mężu, bo mój nos to najgorsza część mnie, zawsze miałam na jego punkcie kompleksy

Logoasia - ale ci dowalili tych leków. Oby tylko pomagały. Leż i odpoczywaj

Passion -

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u nas też ja mam władzę, dlatego małż po nocach ogląda najczęściej swoje top gear itd. jak ja już śpię ale ogólnie on bez tv przeżyje nie to co ja
kto ma pilota ten ma władzę!
Hehe, a u mnie odwrotnie, ja właściwie nic nie oglądam, a mąż uwielbia sobie skakać po kanałach
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
też nie lubiłam, ale mam upatego męża i najpierw zaprowadził mnie na "Gwiezdny pył" jakoś niedługo po tym jak pierwszy raz spotkalismy się w realu.. zapierałam się rękami i nogami wręcz, a potem byłam zachwycona.
zaprowadził mnie na "Piaski czasu", bo stwierdził, że musi obejrzeć i ja muszę z nim. już układałam plan w głowie w co będę grać na komórce w czasie seansu... a tymczasem byłam zachwycona..

ja nie lubię jak jest takie fantazy w stylu "planety małp", ale jak jest coś przygodowe, a jeszcze jakaś miłostka w tle.. taka bajeczka, to kurcze polubiłam
Inwersja, ja też kiedyś nie lubiłam fantastyki, a jak się wciągnęłam, to teraz uwielbiam

Tassia - tak potas dobry na skurcze, ale pod warunkiem, że dobrze organizm wchłania, a w ciąży podobno z wchłanianiem potasu i magnezu kiepsko i stąd problemy
Ladan, Logoasia, Marysia, Nena - gratuluje kolejnych tygodni

Cytat:
Ej, ale jakby Julcia nie przepadała za szkołą, to przynajmniej na pocieszenie w pierwszy dzień będzie impreza urodzinowa, to może to nawet lepiej
Cytat:
Jeśli Cię to pocieszy to swojej też nie widzę
Gratki
U nas póki co temperatura jeszcze znośna ale zapowiada się goronc
Diorisha -u mnie już GORONC I pomyśleć, że mówi to osoba, któa w ubiegłym roku w środku lipca była na południu Włoch i przy temperaturze 40 w cieniu była przeszczęśliwa Co ta ciąża normalnie robi z człowiekiem...

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-07-31 o 10:57
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:55   #3565
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Susanna - będziesz gwiazda na porodówce

ja ostatnio oglądałam na TVN Style "Miasto kobiet", gdzie była dyskusja "cesarka a poród SN" i nie powiem - naszły mnie pewne obawy.. z jednej strony mówią, że przy dzisiejszych technikach po cc i sn stopień powikłań jest podobny, a z drugiej ja odnoszę wrażenie, że jednak po cc jest więcej zagrożeń dla matki, szczególne przy kolejnej ciąży.
A ja mam "zalecane cc", ale nie z twardych wskazań lekarza (chyba że Młody nie raczy się obrócić główką dół, bo na razie mu się nie spieszy) tylko z uwagi na wysokie prawdopodobieństwo zakończenia próby porody sn i tak przez cc.....(a to wg mnie najgorszy scenariusz dla rodzącej). Poniekąd wybór należał do mnie, ale za sugestią lekarza, żeby oszczędzić sobie cierpień i rozczarowania, że nie dałam rady...

Mam mętlik w głowie. Najbardziej bym chciała urodzić sn "w drodze na cc"
A powiedz mi-jakie masz wskazanie do cc?
Ja mam cztery wskazania "oczne" i szczerze mówiąc jeśli nie będę mieć cc to mam duże zagrożenie pogorszenia wady, jaskry, zwyrodnienia kraciastego. Więc wolę nie ryzykować. Każda opcja niesie za sobą zagrożenia.

Poza tym nie pamiętaj,że w naszej tv i gazetach jest propaganda,żeby kobiety za wszelką cenę odwodzić od cc. Cc to jednak duże koszty dla Państwa. Ciężko znaleźć na ten temat jakieś publikacje,którym na 100% mogłabyś wierzyć.

Stary 2013-07-31, 10:55   #3566
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

no ja sobie mysle ze jak sie nie ma wielkiej lazienki, albo pokoju dla dziecka osobnego to po co sobie mieszkanie gracic...
ja nie mam miejsca wiec dla mnie bez sensu zeby mi w pokoju goscinnym stał malo wyjsciowy mebel, ktory wcale nie jest konieczny... mam skladana ktora po kapieli schowam do szafki albo za pralke i juz
dlatego nawet zwyklej nie chcialam bo nie ma gdzie tego postawic
a przeciez jeszcze trzeba znalezc miejsce na fotelik, lezaczek, wozek i pewnie mase innych rzeczy o ktorych nawet nie wiem
potem kojec do zabawy

[/RIGHT]
Stary 2013-07-31, 10:56   #3567
policzanka
Wtajemniczenie

My dostalismy stojak w spadku.Mamy w planie kąpać Lilke w jej pokoiku no i dzis zdałam sobie sprawe ze to nie przejdzie chyba ze zrezygnujemy ze stojaka.
Tak przegladam te składane wanienki i mysle ze to fajne rozwiazanie..szkoda tylko ze takie drogie..

Ja tez mam cicha nadzieje ze Lilka bedzie sierpniowaNajlepiej po 23 sierpnia bo wtedy bedzie juz panną.Lepiej panna jak lew(ja jestem lwem i za ciekawego charakteru nie mam
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:56   #3568
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
witam się w 34 tygodniu

ale miałam dziwne sny

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:56   #3569
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Lwa uparciucha byś chciała????
Moja siostra jest z 25 sierpnia i jest panną

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:57   #3570
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana!

Wpadłam zdać Wam relację z wczorajszej wizyty.
Szyjka jest ok jak na ten tydzień ciąży i przy badaniu ginekologicznym ginek stwierdził, że synuś jest główką do dołu. Jednak przy USG okazało się, że jednak siedzi sobie główką do góry!!! A to przecież już 33t2d ciąży. Niby gin mówił, że szansa na odwrócenie jeszcze jest ale już coraz mniejsza. W każdym razie prawdopodobnie czeka mnie cc. Jakoś wcześniej też brałam pod uwagę cc, w razie gdyby była taka potrzeba, ale teraz jak szanse na cc są duże to jakiś cykor mnie obleciał. Ehh no ale nic może przez najbliższe dni oswoję się z tą myślą. W końcu cc też ma swoje plusy. Przede wszystkim, że poród nie będzie trwał nie wiadomo jak długo, bo tego też się bałam. No ale nic. Będzie co ma być.

A z Filipkiem generalnie wszystko ok. Waży już 2000 g, ilość płynu owodniowego w normie. Za bardzo się nam nie zaprezentował, bo leżał (żeby nie powiedzieć "stał") do nas pleckami. Podziwialiśmy jego piękny kręgosłup. No ale jak chce to niech się chowa. Za parę tygodni takiej szansy już mieć nie będzie.

A tak w ogóle zaglądam do Was ostatnio dość rzadko, bo mamy sporo na głowie. Negocjacje warunków kredytowych z bankami, łażenie po sklepach i wybieranie sprzętów do łazienki, wc i kuchni. Jest tego sporo, a czasu coraz mniej. Filipek urodzi się za ok. 6 tygodni i chcieliśmy do tego czasu zamieszkać w nowym mieszkaniu. Niby ekipa remontowa czeka tylko na hasło i wchodzi do mieszkania robić, ale im mniej czasu zostaje tym bardziej się stresuję. No ale najważniejsze, że z bankami (a w zasadzie jednym) negocjacje się udały i do końca tygodnia będziemy mieli już podpisaną umowę kredytową. W przyszłym tygodniu zostanie nam tylko notariusz i możemy zacząć działać.

Ladan a Ciebie proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 17.08. g. 13:15

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości