Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 15:01   #1561
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Rybiorek my też próbowaliśmy BARF u naszej suni i niestety się nie sprawdziło. może gdybyśmy mieli dostęp do "swojskiego" mięsa, to byłoby lepiej. pies wymiotował, miał problemy z wypróżnianiem itp...
Barfa wprowadza sie powolutku, to co ja zrobilam ze Skuterem to byla byskawica ale chodzilo o jego zycie, jednak w czasie gdy sie uczylam zasad i zbieralam suple (na pierwszy raz przyjaciolka z Polski mi przyslala co miala) dawalam Skuterowi more gotowe jedzeniu premium i do tego kawalki miesa zeby zobaczyc ktore najbardziej polubi (wyszlo ze krolik i jagnie, od biedy i wolowe moze byc), w ciagu 3 tygodni przestawilam go kompletnie na barfa, normalnie tak sie tego nie robi (choc sa zwierzaki ktore z dnia na dzien przechodza)
korzystalas z pomocy na barfnymswiecie?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:04   #1562
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lemonadegirl Pokaż wiadomość
ja całe życie chodzę tylko w sukienkach naprawdę, ostatnią parę spodni miałam na sobie jakieś trzy lata temu
A w zimie nie marzniesz? Ja też lubię sukienki,ale przy temp. -10 marzę o spodniach.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:08   #1563
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42039768]ja też [/QUOTE]
ile nas jest

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Prawie rok temu na początku drogi dbania o włosy, zanim jeszcze przekopałam wątki o pielęgnacji, używałam jej jako d/s, no bo przecież jak to odżywka na włosach i nie spłukać jej? To szaleństwo było
Ostatnio będąc w sklepie sobie o niej przypomniałam i capnęłam, jako że naturia nie służyła To jest wersja niebieska
mi naturia też tak sobie chyba się skuszę, ale jeszcze obczaję loton, o którym mówiła Kas
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
mnie zajelo ok 18 miesiecy takze nie stresuj sie tylko rob swoje
ufff, robię robię
Stary 2013-07-31, 15:08   #1564
Wegolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
ja siedzę w temacie (dopiero) ok. pół roku i nadal nie wiem jakie składniki mi służą

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Piona, też tak miałam kompletnie mi to nie pasowało, a teraz nie wyobrażam sobie chodzenia w innych spodniach. na samą myśli, że mogłaby wrócić moda na dzwony robi mi się słabo

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Serio? ja się w dresie czuje jak chora. tak niechlujnie i niekobieco. to nie dla mnie. ja jestem typową babą. kocham sukienki i szpilki
A ja miałam urodzić się chłopcem a tu psikus i wyszło jak wyszło strasznie nie lubie zakupów, szpilek, sukienek, nie lubie malować paznokci, z makijażu to tylko robie "kocie oczy" tak z przyzwyczajenia, ale po za tym nic, nie lubie malować ust, wszelakie zabiegi pielengnacyjne robie na przymus, wmawiając sobie że to skuteczne lecz mimo wszystko cieszę się że jestem kobietą bo wiążą się z tym różne przywileje bardzo kocham zwierzęta, ale nie lubie dzieci, nie chce ich mieć. Bo są dla mnie odpychające :/ taka ma natura. Mój facet myśli że ta niechęć mi przejdzie ale szczerzę wątpie, nie nadaje się na matkę , więc widocznie tak musi być . Zatem nie jestem typową kobietą KOCHAM DRES : love:
Wegolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:10   #1565
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wegolka Pokaż wiadomość
A ja miałam urodzić się chłopcem a tu psikus i wyszło jak wyszło strasznie nie lubie zakupów, szpilek, sukienek, nie lubie malować paznokci, z makijażu to tylko robie "kocie oczy" tak z przyzwyczajenia, ale po za tym nic, nie lubie malować ust, wszelakie zabiegi pielengnacyjne robie na przymus, wmawiając sobie że to skuteczne lecz mimo wszystko cieszę się że jestem kobietą bo wiążą się z tym różne przywileje bardzo kocham zwierzęta, ale nie lubie dzieci, nie chce ich mieć. Bo są dla mnie odpychające :/ taka ma natura. Mój facet myśli że ta niechęć mi przejdzie ale szczerzę wątpie, nie nadaje się na matkę , więc widocznie tak musi być . Zatem nie jestem typową kobietą KOCHAM DRES : love:
intrygujące. to troszkę tłumaczy Twój opór w podejściu do pielęgnacji włosów mogę Ci zadać dziwne pytanie? ile masz lat?
Stary 2013-07-31, 15:11   #1566
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez versatille
Będę wredna. Czasem mylisz 'tę' z 'tą'
też się używa, ale nie pamiętam kiedy.
Stary 2013-07-31, 15:11   #1567
Wegolka
Raczkowanie

Cytat:
intrygujące. to troszkę tłumaczy Twój opór w podejściu do pielęgnacji włosów mogę Ci zadać dziwne pytanie? ile masz lat?

Ponad 20 nie powiem dokładnie ile
Wegolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:12   #1568
lemonadegirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
A w zimie nie marzniesz? Ja też lubię sukienki,ale przy temp. -10 marzę o spodniach.
Nie Zazwyczaj noszę rajstopy 60 den, a 100 tylko wtedy kiedy są już baaardzo poważne mrozy. Taka już moja natura Kocham zimę, a lato to dla mnie męczarnia.

o, stuknęło mi 500 postów

Edytowane przez lemonadegirl
Czas edycji: 2013-07-31 o 15:14
lemonadegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:15   #1569
Zakorzenienie

Cytat:
też się używa, ale nie pamiętam kiedy.
to zależy od tego jaką końcówkę ma wyraz do którego się "tę/tą" odnosi, np. widzę tę babę, ale idę z tą babą
łatwiej niż na przykładzie baby zapamiętuje się zdania z "", ale wizaż by mnie ocenzurował

Cytat:
Ponad 20 nie powiem dokładnie ile
80 to też ponad 20

Edytowane przez Just:)
Czas edycji: 2013-07-31 o 15:17
Just:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:15   #1570
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Ja kiedyś byłam typową spodniarą, ale również zarzekałam się, że rurek nie ubiorę, bo mam za chude nogi. I również mnie trafiło. Teraz rurki i rurki.

A sukienek to mam coraz więcej w szafie, co podobno cieszy oczy TŻ Stopniowo się przełamuję i nie patrzę już za często w lustro zastanawiając się czy moje nogi nie są za chude i krzywe.

Mam ja jajeczną Barwę, pewnie inna od piwnej, ale wcale tak nie rypie. W moim odczuciu bardziej rypała Joanna Naturia

Dobrze, że niczym szczególnym ciekawym się nie wyróżniam, to będziesz się zastanawiać co to za laska się przypałętała na doczepkę

A chciałam zrobić włosową aktualizację czy cuś, ale są do niczego. Znowu nastąpiła typowa dla mnie zamiana: facjata się chwilowo polepszyła, a włosy pogorszyły.
Dla mnie Joanna jest łagodniejsza.
Stary 2013-07-31, 15:16   #1571
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
na chwile obecna pewnie nikt Ci nie wierzy jezeli o niechec do posiadania potomstwa bo wieku dwudziestu paru lat to sie zazwyczaj kobietom 100 razy zmienia, oczywiscie nie wszystkim (ale jednak wiekszosci), ja juz wieku nastolatkowo-licealnym to mowilam i tez mi nie wierzono, jednak jak sie znajdzie faceta co chce dzieci to moze byc problem, moj maz akurat zostawil mi wolna reke, chcesz to bedziemy miec, nie chcesz nie bedziemy miec, no i nie mamy, ale dopiero teraz mi uwierzono ze 20 lat temu mowilam ze nie chce
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2013-07-31, 15:16   #1572
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio widziałam koleżankę , która z pięknych czarnych loków zrobiła prostą platynę 2 razy dziennie prostuje włosy bo ma mocno kręcone jak po trwałej ... ale teraz jest zadowolona z metamorfozy
Mimo że obecnie wogóle mi się nie podoba, a jeszcze nie dawno tak jej zazdrościłam
A innym osobom, która jej wersja się podobała?
Stary 2013-07-31, 15:17   #1573
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie wypowiadam się tu, ale mam nadzieje, że któraś mi pomoże
Jak to jest, że Garnier AiK nie puszy mi włosów, a Kallos Late robi mi masakrę na głowie? Z kolei Biovax do suchych i zniszczonych super, tak samo Carotta z Kallosa? To oznacza, że moje włosy nie lubią protein? Bo gdzieś czytałam, że AiK to proteinówka i się zdziwiłam
Gdzie to wyczytałaś?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze gada polać jej !

Rady koleżanek powinno się przetworzyć przez własny rozum Gdyż często okazują się nie być koleżankami

Dokładnie często nie tylko włosowymi

Maska naturalne oleje jest genialna !

Jak już tak rozmawiacie o odżywkach b/s to wkleję skład mojej, aby się upewnić czy na dłuższą metę włosów nie wykończy

Ziaja odżywka codzienna pielęgnacja :
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Ethylhexyl Salicylate, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Panthenol, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Simmondsia Chinesis (Jojoba), Seed Oil, Trilaureth-4 Phosphate, Sodium Benzoate,2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum, Linalool, Limonene, Citronellol, Citric Acid.

Co o tym sądzicie?
Miałam ją i jest to dla mnie jedna z najlepszych odżywek
Stary 2013-07-31, 15:18   #1574
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
No pewnie, że tak, a ja nadal mogę Ci zrobić paczkę z Polski, tylko zastanawiam się, czy istnieją jakieś tańsze opcje wysyłki
Nie szarp sie kochana. Ja bede chyba zamawiac z Mazidel niedlugo, mam polski sklep w Malmo - choc asortyment kosmetyczny nie powala w porownaniu z Rossmanami i Naturia, a przynajmniej raz na rok latam do Polski, to sie obkupie w co tam pod reke wpadnie. Mam apetyt na Biowaxy.
Ale takiego Kallosa to w zyciu w moich Skierniewicach nie widzialam.

Rybiorek, to brzmi faktycznie high maintenance z tym BARF-em.
Ja przynajmniej chcialabym je przerzucic na karme bez zboza itp, wysokobialkowa. Kolezanka ktora ma 4 koty polecala Taste of Wild - pewnie zamowie i cobacze co koty na to.....ale juz po przeprowadzce. Teraz mam za duzo innych rzeczy na glowie.

Triss lezy za ekranem laptopa i lize mnie po reku
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:18   #1575
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Zazwyczaj noszę rajstopy 60 den, a 100 tylko wtedy kiedy są już baaardzo poważne mrozy. Taka już moja natura Kocham zimę, a lato to dla mnie męczarnia.

też noszę takie grusze rajstopy. im więcej den tym lepiej, bo ja zmarzluch jestem a w takich to mi nawet cieplnej niż w jeansach
Stary 2013-07-31, 15:22   #1576
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Nie szarp sie kochana. Ja bede chyba zamawiac z Mazidel niedlugo, mam polski sklep w Malmo - choc asortyment kosmetyczny nie powala w porownaniu z Rossmanami i Naturia, a przynajmniej raz na rok latam do Polski, to sie obkupie w co tam pod reke wpadnie. Mam apetyt na Biowaxy.
Ja tam mam czas
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:24   #1577
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
to zależy od tego jaką końcówkę ma wyraz do którego się "tę/tą" odnosi, np. widzę tę babę, ale idę z tą babą
łatwiej niż na przykładzie baby zapamiętuje się zdania z "", ale wizaż by mnie ocenzurował
Logicznie stosowałam się do tej zasady, tylko nie wiedziałąm,że odpowiedź na nią jest taka prosta
Stary 2013-07-31, 15:25   #1578
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Barfa wprowadza sie powolutku, to co ja zrobilam ze Skuterem to byla byskawica ale chodzilo o jego zycie, jednak w czasie gdy sie uczylam zasad i zbieralam suple (na pierwszy raz przyjaciolka z Polski mi przyslala co miala) dawalam Skuterowi more gotowe jedzeniu premium i do tego kawalki miesa zeby zobaczyc ktore najbardziej polubi (wyszlo ze krolik i jagnie, od biedy i wolowe moze byc), w ciagu 3 tygodni przestawilam go kompletnie na barfa, normalnie tak sie tego nie robi (choc sa zwierzaki ktore z dnia na dzien przechodza)
korzystalas z pomocy na barfnymswiecie?
nie korzystałam z pomocy tego barfnegoświata, ale pamiętam, że tż na jakimś forum się udzielał
wprowadzaliśmy to dosyć powoli(może niedostatecznie powoli, nie wiem), ale pies się bardzo męczył i zrezygnowaliśmy. teraz kupujemy jej lepsze jakościowo karmy suche i mokre. pies je jak szalony, nie ma już tych problemów i my też jesteśmy spokojniejsi, bo nie martwimy się o nią.
może nasz pies jest wyjątkiem, albo my za mało się postaraliśmy. chciałam tylko tamtym postem zaznaczyć, że trzeba poświęcić dużo czasu, dużo doczytać i starać się wybierać jak najlepsze mięso, żeby zwierzakowi wyszło to na dobre
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:25   #1579
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:

Ja też noszę w zimie grube rajstopy, ale zimno ciągnie mnie po kolanach.
Stary 2013-07-31, 15:26   #1580
Zakorzenienie

Cytat:
Logicznie stosowałam się do tej zasady, tylko nie wiedziałąm,że odpowiedź na nią jest taka prosta
łopatologiczne tłumacznia są najlepsze. mogłabym się odwolywać do profesjonalnego wyjaśnienia z narzędnikiem i biernikiem, ale po co
Stary 2013-07-31, 15:28   #1581
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia
A gdzie mieszkasz i gdzie ten sklep się znajduje?
Stary 2013-07-31, 15:29   #1582
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
.

Rybiorek, to brzmi faktycznie high maintenance z tym BARF-em.
Ja przynajmniej chcialabym je przerzucic na karme bez zboza itp, wysokobialkowa. Kolezanka ktora ma 4 koty polecala Taste of Wild - pewnie zamowie i cobacze co koty na to.....ale juz po przeprowadzce. Teraz mam za duzo innych rzeczy na glowie.

Triss lezy za ekranem laptopa i lize mnie po reku
yep, very high, ale teraz juz nie wroce do gotowego zarcia, za duzo wiem.... sama sie zdrowo odzywiam wiec teraz ja i koty jemy zdrowo (maz czesciowo, nie tlumacze juz mu ze np do zupy dalam smietnke sojowa itp, je ze smakiem a jakbym powiedziala to wydziwialby)

Taste of Wild jest ok (mam kolezanke ktora uwielbia analizowac karmy, swego czasu szukala mi gotowej dla Skutera ale niestety nic nie pasowalo). Tak naprawde nie chodzi o wysokobialkowosc, za duzo bialka w diecie kota skonczyc sie moze wymiotami i biegunkami. Wszystko zalezy od tego ile kot sie rusza i w jakim jest wieku ale tak ok 5g bialka na 1 kg kociego cialka na dzien to norma. Skuter ze wzgledu na leki musi miec max 4.8. (a BTW to kot wytwarza energie z tluszczow, wiec jesli barf to musi byc na tlustym miesie, a nie takim jak kupujemy dla siebie najchudszym)

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nie korzystałam z pomocy tego barfnegoświata, ale pamiętam, że tż na jakimś forum się udzielał
wprowadzaliśmy to dosyć powoli(może niedostatecznie powoli, nie wiem), ale pies się bardzo męczył i zrezygnowaliśmy. teraz kupujemy jej lepsze jakościowo karmy suche i mokre. pies je jak szalony, nie ma już tych problemów i my też jesteśmy spokojniejsi, bo nie martwimy się o nią.
może nasz pies jest wyjątkiem, albo my za mało się postaraliśmy. chciałam tylko tamtym postem zaznaczyć, że trzeba poświęcić dużo czasu, dużo doczytać i starać się wybierać jak najlepsze mięso, żeby zwierzakowi wyszło to na dobre
a nie napisalam wlasnie tego?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2013-07-31, 15:32   #1583
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

a nie napisalam wlasnie tego?
nie mówię, że nie pisałaś - chciałam tylko napisać to samo, potwierdzając to moim przypadkiem.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:32   #1584
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
łopatologiczne tłumacznia są najlepsze. mogłabym się odwolywać do profesjonalnego wyjaśnienia z narzędnikiem i biernikiem, ale po co
Mnie tak wyjaśniano tę zasadę i dlatego pewnie jej nie zapamiętałam. I tak wszędzie są błędy, w sumie u każdego, przeciętnego Kowalskiego,u polonisty (to nie jest szokujące, po prosyu należy cały czas samemu się dokształcać w tym zakresie), nawet w książkach popularnonaukowych.
Stary 2013-07-31, 15:53   #1585
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Kallosa Color i Scandic Coco Mask na pewno. Może też Kallosa Argan, bo lekko wygląda, a ma silikony, które moje włosy ostatnio kochają. I pewnie jak coś jeszcze wykopię też
No co Ty, tę maskę, która Ci zasmrodziła Isanę granatową
Cytat:
Właśnie. A jakoś lepiej brzmi 'lubię tą odżywkę' i dużo osób tak pisze.
(Ja czasami również )

A propos spodni i kiecek
Odkąd odkryłam alladynki to już wiem, że to są idealne spodnie dla mnie nie ma niczego wygodniejszego na świecie Legginsów i rurek nie lubię, bo są ciasne, rybaczki skracają moje krótkie nogi, a w szortach widać mogą bladość
Planuję sobie zrobić zapas alladynek we wszystkich kolorach

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-07-31 o 15:56
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:04   #1586
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
A propos spodni i kiecek
Odkąd odkryłam alladynki to już wiem, że to są idealne spodnie dla mnie nie ma niczego wygodniejszego na świecie Legginsów i rurek nie lubię, bo są ciasne, rybaczki skracają moje krótkie nogi, a w szortach widać mogą bladość
Planuję sobie zrobić zapas alladynek we wszystkich kolorach
Naprawdę takie wygodne? Nie majta Ci ten krok między nogami?

Muszę się pożalić. Znowu mam wysyp; całą buźkę mam pofałdowaną od ropnych guzków, czerwoną, bolącą, aż dostałam gorączki. Leków też nie posiadam, nawet Klindacin i Dicloziaja niewiele mi już pomagają
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:10   #1587
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość

Muszę się pożalić. Znowu mam wysyp; całą buźkę mam pofałdowaną od ropnych guzków, czerwoną, bolącą, aż dostałam gorączki. Leków też nie posiadam, nawet Klindacin i Dicloziaja niewiele mi już pomagają
wiesz co przejrzyj co jadasz, i naprawde nie ma innego wyjscia zeby sie tego swinstwa pozbyc jak nawodnic organizm (kwestie lazienki mozna jakos opracowac)

nie wszystkim sluzy to samo ale z takich naturalnych terapii - probowalas drozdzy?

albo woda/tonik z oczaru, swietny do przemywania tego swinstwa (ale trzeba konsekwentnie 2-3 razy dziennie)

z tym ze tonik oczarowy tylko na zmiany skorne (strasznie sciaga), ja uzywam do calej buzi wody oczarowo-rozanej, ale w razie czego mam tez sama oczarowa na jakies niezapowiedziane wypryski

a z jedzeniowych rzeczy - jadasz zolte sery? niestety zle dzialaja na takie cery jak nasze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2013-07-31 o 16:11
Stary 2013-07-31, 16:10   #1588
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę takie wygodne? Nie majta Ci ten krok między nogami?

Uczucie takie jakby się w jedwabiu chodziło

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:14   #1589
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
wiesz co przejrzyj co jadasz, i naprawde nie ma innego wyjscia zeby sie tego swinstwa pozbyc jak nawodnic organizm (kwestie lazienki mozna jakos opracowac)

nie wszystkim sluzy to samo ale z takich naturalnych terapii - probowalas drozdzy?

albo woda/tonik z oczaru, swietny do przemywania tego swinstwa (ale trzeba konsekwentnie 2-3 razy dziennie)

z tym ze tonik oczarowy tylko na zmiany skorne (strasznie sciaga), ja uzywam do calej buzi wody oczarowo-rozanej, ale w razie czego mam tez sama oczarowa na jakies niezapowiedziane wypryski

a z jedzeniowych rzeczy - jadasz zolte sery? niestety zle dzialaja na takie cery jak nasze
Pilnuję. Zero laktozy, glutenu, dieta lekkostrawna (swoją drogą biegunki jak miałam, tak mam dalej) i nic się nie poprawia. Pić też dużo piję, ale z łazienki mało korzystam, max. 2-3 razy na dzień. Serów żółtych nie jadam, bo mam po nich rewolucje w brzuchu.

Drożdże planuję wprowadzić w życie od jutra.

Używam tylko wody do iniekcji i kremu z Alterry, tylko to toleruje moja skóra.
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Uczucie takie jakby się w jedwabiu chodziło

Nie żartuj?

Tak, tak, wy przytulać i zabrać to cholerstwo
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:19   #1590
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Pilnuję. Zero laktozy, glutenu, dieta lekkostrawna (swoją drogą biegunki jak miałam, tak mam dalej) i nic się nie poprawia. Pić też dużo piję, ale z łazienki mało korzystam, max. 2-3 razy na dzień. Serów żółtych nie jadam, bo mam po nich rewolucje w brzuchu.
to sprobuj pic glutka lnianego (tak, tak, tego co robimy do wlosow) albo glutka z kory wiazu (z proszku), pomagaja na biegunki

Cytat:
Używam tylko wody do iniekcji i kremu z Alterry, tylko to toleruje moja skóra.
a oczaru probowalas? z doswiadczenia wiesz ze Ci zaszkodzi?

a probowalas robic oklady z kory wiazu? ta sama co na biegunke. glutek na buzie na 10 - 15 minut na miejsca chorobowe i splukac

zanim napiszesz ze uzywasz tylko czegos tam to jak nie masz potwierdzonej alergii poprostu sprobuj, bo mozesz sie wpakowac w niebezpieczne leki kiedy moze sie okazac ze jakis naturalny srodek moze pomoc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości