Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 16:12   #3361
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja myślałam ze też będę mieć bo mnie tak dziwnie brzuch zaczął bolec, jak się do łazienki chce i musiałam lecieć szybko, ale na szczęście nic z tych rzeczy
Też dzisiaj rano brzuch bolał mnie jak na biegunkę jednak okazało się że fałszywy alarm ... ufff

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny w końcu nadrobiłam zajęło mi to wczorajszy wierczór i dziś od rana do tej godz ale jestem na bierząco ale jestem z siebie dumna haha
Witam się w 21 tygodniu
Pisałyście o papierosach, ja na ten temat się nie wypowiadam bo coś czuję że po porodzie znowu zacznę palić
Jezeli chodzi o sytuację materialną to większości z was mogę rękę podać, też nam będzie cieżko.
A i wogóle odezwała się w pon ta sąsiadka co wam pisałam co miała nam dać znać jak będzie z wynajmem, odstępne nie jest jakieś wygórowane, jest do przyjęcia nawet za naszą prośbą opuściła nam 50zł, obejrzeliśmy mieszkanie i ogólnie jest fajne, zadbanemogę nawet powiedzieć że baaardzo mi pasuje, już oczywiście miałam wizję gdzie co ustawię, gdzie będzie łożeczko, gdzie nasze łóżko, jak zrobie sobie salon i wogóle ale najbardziej martwi mnie fakt że ona nadal będzie miała wystawione te mieszkanie na sprzedaż i co będzie jak my się wprowadzimy, urządzimy, a ona za msc, za dwa albo po tygodniu powie że ma kupca tak mnie to boli
Ciężka sprawa z tym mieszkaniem, powinna się kobieta zdecydować czy chce sprzedać czy wynająć a nie takie cyrki odstawia...
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:13   #3362
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
tez mówiłam że nie chrapie a TŻ mnie uświadomił ze mi się czasem zdarzy chociaż myślę że mnie wkręca

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/syri...kalipsie/jjpyk zobaczcie co tam się dzieje
O boshe
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:13   #3363
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Ja wybieram farby bez amoniaku.nawet mi maz powiedzial, ze wlosy mi pachną po farbowaniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:14   #3364
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeju dziewczyny w końcu nadrobiłam zajęło mi to wczorajszy wierczór i dziś od rana do tej godz ale jestem na bierząco ale jestem z siebie dumna haha
Witam się w 21 tygodniu
Pisałyście o papierosach, ja na ten temat się nie wypowiadam bo coś czuję że po porodzie znowu zacznę palić
Jezeli chodzi o sytuację materialną to większości z was mogę rękę podać, też nam będzie cieżko.
A i wogóle odezwała się w pon ta sąsiadka co wam pisałam co miała nam dać znać jak będzie z wynajmem, odstępne nie jest jakieś wygórowane, jest do przyjęcia nawet za naszą prośbą opuściła nam 50zł, obejrzeliśmy mieszkanie i ogólnie jest fajne, zadbanemogę nawet powiedzieć że baaardzo mi pasuje, już oczywiście miałam wizję gdzie co ustawię, gdzie będzie łożeczko, gdzie nasze łóżko, jak zrobie sobie salon i wogóle ale najbardziej martwi mnie fakt że ona nadal będzie miała wystawione te mieszkanie na sprzedaż i co będzie jak my się wprowadzimy, urządzimy, a ona za msc, za dwa albo po tygodniu powie że ma kupca tak mnie to boli
za tydzień
A co do wynajmu, nie pakowałabym się w to.Tylko nerwy i kase stracicie. Musicie koniecznie wyjaśnić sytuację, albo wynajmuje i usuwa ogłoszenie, ale sprzedaje. Kupiec może się trafić w każdym momencie. A co jeśli urodzisz świeżo wrócisz do domu a ona znajdzie kupca?Będziesz miała czas i siły na wyprowadzkę? Zastanówcie się na spokojnie nad tym, i rozejrzyjcie się też za innymi ogłoszeniami, może też są jakieś fajne ogłoszenia warte Waszej uwagi?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:15   #3365
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
no i ma rację :P

mit z tego co kojarzę to na początku ciąży nie jest wskazane farbowanie

a z akrylem to sie zgadzam
chodzi o to zeby nie edychać tych oparów, ale w salonowych farbach chyba nie ma czegoś co tak śmierdzi wiec luz ;d a wdychac to chyba dlatego ze 1 trymestr taki ragiczny.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
To by się zdziwiła jakbyś zaczęła chrapać
Rybka dziś ja mam biegaczke, przyznaj ,że mnie zaczarowałaś
nie zaczarowałam, ale mowiłam wczoraj : NIECH KTOS TO ODE MNIE ZABIERZE, CZEMU MAM TAKIEGO PECHA, itd.. więc wybacz jak przeszło na Ciebie, ale chyba tylko w częsci bo ja rano jeszcze mialam, teraz chwila spokoju
Cytat:
Witam się w 21 tygodniu
eh... ale głupia sytuacja.. ale moja mama ma podobną, gość wystawił mieszkanie ktore ona wynajmuje i ze wolne od stycznia, ale jak sie nie sprzeda to moja mama moze dalej tam mieszkasz... bez sens wg mnie, bo albo jedno albo drugie...
Stary 2013-07-31, 16:15   #3366
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja wybieram farby bez amoniaku.nawet mi maz powiedzial, ze wlosy mi pachną po farbowaniu

tez ma manie wąchania wlosow jak moj TŻ?
Stary 2013-07-31, 16:16   #3367
nasturcja7667
Zadomowienie

Budowniczka, a gdzie te mieszkania? Kraków?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 16:16   #3368
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Gartuluje tygodnia! ja tez bylam ogladac mieszkanie... jestem pod wrazeniem jedenego o podwyzszonym standardzie
Za to drugie (pewnie je wybiore) jest w bardzo spokojnej dzielnicy

I tez juz mam wizje, loze malzenskie, lozeczko, jaki kolor kołderki
Nie martw sie na zaś, a nie mozesz tej babki o to wprost zapytac?
Cytat:
za tydzień

powiem Ci szerze, że na takich warunkach bałabym się wynajmować mieszkanie.. albo chce sprzedać albo wynająć, bo kto normalny będzie się powiedzmy po miesiącu wyprowadzać bo ona będzie miała kupca pogadajcie z nią, że jesteście na tak jeżeli chodzi o wynajęcie, ale niech ona sprzątnie ogłoszenie jeżeli będzie chciała pójść na taki układ
Tż z nią rozmawiał, powiedziała że jej zależy na tym żeby je sprzedać ale od kwietnia nie może a od września musi się przeprowadzić do syna, bardzo mi zależy na tym mieszkaniu, bo (pewnie nie pamiętacie) ale jest ono w mojej klatce na 1 piętrze a ja mieszkam na 3 z rodzicami, ogólnie to jest to zamknięte osiedle, cisza, spokój, do tego mama dwa piętra wyżej, ogromna pomoc
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:17   #3369
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.

Cytat:
tez ma manie wąchania wlosow jak moj TŻ?
Nieeeeee

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:18   #3370
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo ja też jade do Polanczyka, na długi weekend sierpniowy

Będziemy się wymieniać, ja wrócę to Budowniczka pojedzie, a jak ona wróci to Ty się wybierzesz w tamte strony

Cytat:
tez mówiłam że nie chrapie a TŻ mnie uświadomił ze mi się czasem zdarzy chociaż myślę że mnie wkręca

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/syri...kalipsie/jjpyk zobaczcie co tam się dzieje
Mój mi mówił że nie chrapię ale że stękam i jęcze w nocy tak jakby mnie coś bolało i że go przerażam

Cytat:
No mi kolezanka, ktora pracuje ze mna w salonie odradzila ale sama nie byla 100% pewna...

U nas uzywa sie farby firmy artrego, czyli chyba nie tak najgorzej

Zawsze moge isc do innego fryzjera
Artego z tego co wiem to dobra firma
Naprawdę nie ma się czego obawiać i można śmiało włosy malować zdarzały się nam klientki które co miesiąc przychodziły pomalować ten malutki prawie niewidoczny odrost bo je to wkurzało a w ciąży były i urodziły zdrowe dzieci, pomimo tego że tyle razy włosy malowały :P:
Stary 2013-07-31, 16:24   #3371
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
chodzi o to zeby nie edychać tych oparów, ale w salonowych farbach chyba nie ma czegoś co tak śmierdzi wiec luz ;d a wdychac to chyba dlatego ze 1 trymestr taki ragiczny.

nie zaczarowałam, ale mowiłam wczoraj : NIECH KTOS TO ODE MNIE ZABIERZE, CZEMU MAM TAKIEGO PECHA, itd.. więc wybacz jak przeszło na Ciebie, ale chyba tylko w częsci bo ja rano jeszcze mialam, teraz chwila spokoju

eh... ale głupia sytuacja.. ale moja mama ma podobną, gość wystawił mieszkanie ktore ona wynajmuje i ze wolne od stycznia, ale jak sie nie sprzeda to moja mama moze dalej tam mieszkasz... bez sens wg mnie, bo albo jedno albo drugie...
Moj znajomy tak mial, wynajal przepikne mieszkanie pomieszkal 3 miesiace a pozniej babka stwierdzila "sprzedaje' mial ten komfort, ze był sam bez rodziny i dziecka...

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Budowniczka, a gdzie te mieszkania? Kraków?
Nie, nie w Nowym Sączu Moja siostra wynajmuje mieszkanie na Nowym Prokocimiu za 1300 + czynsz + oplaty czyli taki standard mysle...
Ale Byla swiadkiem tej tragedii morderstwa, bo, to przed jej klatka było... Balabym sie tam mieszkać ;( I boje sie o nią i jej dzieci...
My mylslimy o wynajeciu 850+ czynsz (dosc niski) +oplaty inaczej niw wyrobilismy... a w KRK tym bardziej

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Będziemy się wymieniać, ja wrócę to Budowniczka pojedzie, a jak ona wróci to Ty się wybierzesz w tamte strony

Mój mi mówił że nie chrapię ale że stękam i jęcze w nocy tak jakby mnie coś bolało i że go przerażam

Artego z tego co wiem to dobra firma
Naprawdę nie ma się czego obawiać i można śmiało włosy malować zdarzały się nam klientki które co miesiąc przychodziły pomalować ten malutki prawie niewidoczny odrost bo je to wkurzało a w ciąży były i urodziły zdrowe dzieci, pomimo tego że tyle razy włosy malowały :P:
Moja siostra tez tak robila i dzieci sa okazami zdrowia... I mowila mi ze kobiety w ciazy za bardzo przesadzają, bo są juz nadopiekuncze co do swojego dzieciaczka
Cytat:
Nieeeeee

Moj uwielbia, ale nie powiem, zeby to niemiłe bylo...
Stary 2013-07-31, 16:25   #3372
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

Ja też farbowałam włosy ale u fryzjera pod koniec 3 msc bo już nie mogłam wytrzymać takie miałam odrosty

Rybko no to twoja mama też ma nie fajnie
Wiecie dla niej to dobrze bo ona od września nie będzie i tak tu mieszkała a mieszkanie będzie miała opłacone, a w razie co to kupiec się może znajdzie wiadomo każdy myśli o sobie

kyte ale za taką cenę odstępnego i czynsz (u nas są malutkie czynsze) nic nie znajdę a po za tym do tego mieszkania wystarczy wstawić meble i można mieszkać
Stary 2013-07-31, 16:28   #3373
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też farbowałam włosy ale u fryzjera pod koniec 3 msc bo już nie mogłam wytrzymać takie miałam odrosty

Rybko no to twoja mama też ma nie fajnie
Wiecie dla niej to dobrze bo ona od września nie będzie i tak tu mieszkała a mieszkanie będzie miała opłacone, a w razie co to kupiec się może znajdzie wiadomo każdy myśli o sobie

kyte ale za taką cenę odstępnego i czynsz (u nas są malutkie czynsze) nic nie znajdę a po za tym do tego mieszkania wystarczy wstawić meble i można mieszkać
Dokladnie, ale cos wynajac musimy zawsze jest to ryzyko...
Stary 2013-07-31, 16:31   #3374
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Moj znajomy tak mial, wynajal przepikne mieszkanie pomieszkal 3 miesiace a pozniej babka stwierdzila "sprzedaje' mial ten komfort, ze był sam bez rodziny i dziecka...

Nie, nie w Nowym Sączu Moja siostra wynajmuje mieszkanie na Nowym Prokocimiu za 1300 + czynsz + oplaty czyli taki standard mysle...
Ale Byla swiadkiem tej tragedii morderstwa, bo, to przed jej klatka było... Balabym sie tam mieszkać ;( I boje sie o nią i jej dzieci...
My mylslimy o wynajeciu 850+ czynsz (dosc niski) +oplaty inaczej niw wyrobilismy... a w KRK tym bardziej [COLOR="Silver"]
.
O jaaa jakie ceny samego odstępnego, przy takich opłatach to byśmy tylko na nie zarabiali i na jedzenie by nam nawet nie zostało
Stary 2013-07-31, 16:32   #3375
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Witaj moja mała też ma to ognisko stwierdzone tydzień temu więc nie jesteś sama. Co do szyjki pociesze cię że ja w pierwszej ciaży też tak miałam, szyjka się rozwierała i skracała a brzuch twardniał. w 7 mies byłam w szpitalu kilka dni na obserwacji podawali mi kroplówki na przedwczesne skurcze, dużo magnezu. Dostałam zalecenie by leżeć i nie męczyć się. Synusia urodziłam 2 tyg po terminie - miałam poród indukowany bo za chiny mnie nic samo nie brało a rozwarcie 2 cm miałam już miesiąc wcześniej.
Druga ciaża powtórka znowu macica twardniejąca praktycznie od początku i znowu zakaz sexu i przemęczania - synuś znowu 1 tydzień po terminie indukowany, wcale się mu nie spieszyło. Ginka jak mnie widziała to się śmiała że jeszcze z taką szparą chodzę i mnie nic nie bierze.
Jak ci brzuszek się postawi / czujesz takie rozpieranie i macica jest twarda jak kamień ale nie zawsze to było bolesne raczej taki dyskomfort - mi od razu się siku chciało/ to od razu się połóż wygodnie i poczekaj powinno po chwili popuścić a jak nie to nospa. Jakby dalej trzymało i skurcze się ponawiały to lepiej na IP jechać sprawdzić co się dzieje.

Teraz 3 ciąża od początku twarda macica - dostałam sporą dawkę magnezu i jak na razie jest spokój.
no to mnie pocieszyłaś jakoś na razie nie czuje żeby macica mi twardniała.. może leki robią swoje poza tym... leeeeeeeeże praktycznie cały dzień :/ i w łeb dostaje i jak sobie pomyślę że może to trwać dłużej to już mnie głowa boli.. ale najważniejsze żeby Synuś urodził się cały i zdrowy i terminowo Pozdrawiam i dziękuję za post.. jak widzisz temat rzadko spotykany
Stary 2013-07-31, 16:34   #3376
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

.
Teraz masz spokój bo ja Ciebie wyręczyłam
Sylwia tak pamiętam, ale może w okolicy znajdzie się jakieś podobne ogłoszenie?
A i jeszcze powiem Ci historie moich znajomych, wynajęli mieszkanie obok mieszkania teściów rodzice dziewczyny. Wszystko wcześniej było super, ale po urodzeniu dziecka zaczęło się wszystko psuć , TŻ miał pretensje do koleżanki o to że rodzice cały czas siedzą u nich albo ona u rodziców, że nie są nauczeni samodzielności..itd. ogólnie małżeństwo wisiało na włosku, przeprowadzili się dalej, i nagle wszsytko wróciło do normy. A co Twój TŻ na mieszkanie tak blisko Twoich rodziców?
Stary 2013-07-31, 16:41   #3377
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

My mylslimy o wynajeciu 850+ czynsz (dosc niski) +oplaty inaczej niw wyrobilismy... a w KRK tym bardziej

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Moja siostra tez tak robila i dzieci sa okazami zdrowia... I mowila mi ze kobiety w ciazy za bardzo przesadzają, bo są juz nadopiekuncze co do swojego dzieciaczka

Moj uwielbia, ale nie powiem, zeby to niemiłe bylo...
Też uważam że to głupota, bo dziecku naprawdę nic się nie stanie
Ja się wymądrzam a odrost na pół głowy mam ale to z lenistwa, poza tym zapuszczam go i pomaluję dopiero przed ślubem
Stary 2013-07-31, 16:42   #3378
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Witam a jaka płeć imie?
Synio Antoś będzie
Stary 2013-07-31, 16:48   #3379
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
O jaaa jakie ceny samego odstępnego, przy takich opłatach to byśmy tylko na nie zarabiali i na jedzenie by nam nawet nie zostało
No w nowym Saczu takie ceny 2 pokojowych, bo kawalerki nie chcemy... wolimy male ale z 2 pokojami... w KRK to cena przeraza jeszcze czynsz 450 zł (gdy jedna osoba zameldowana
A u nas w Sączu średnio 250 zl czynsz... mysle ze 1400 za samo mieszkanie nas wyjdzie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Synio Antoś będzie
Znowu mężczyzna! a termin porodu, palnowany oczywiscie?

Cytat:
Też uważam że to głupota, bo dziecku naprawdę nic się nie stanie
Ja się wymądrzam a odrost na pół głowy mam ale to z lenistwa, poza tym zapuszczam go i pomaluję dopiero przed ślubem
ja tez nie farbowalam bardzooooo dlugo, ale ja farbuje na kolory natury brazem, a mam naturalny ciemny blond wiec praktycznie roznicy nie widac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 16:54   #3380
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Teraz masz spokój bo ja Ciebie wyręczyłam
Sylwia tak pamiętam, ale może w okolicy znajdzie się jakieś podobne ogłoszenie?
A i jeszcze powiem Ci historie moich znajomych, wynajęli mieszkanie obok mieszkania teściów rodzice dziewczyny. Wszystko wcześniej było super, ale po urodzeniu dziecka zaczęło się wszystko psuć , TŻ miał pretensje do koleżanki o to że rodzice cały czas siedzą u nich albo ona u rodziców, że nie są nauczeni samodzielności..itd. ogólnie małżeństwo wisiało na włosku, przeprowadzili się dalej, i nagle wszsytko wróciło do normy. A co Twój TŻ na mieszkanie tak blisko Twoich rodziców?
Moi rodzice są takimi osobami które się nie wtrącają (i nawet mnie czasem to denerwuje bo czuje jakby się mną nie interesowali, tzn mama jest ok a z ojcem nigdy nie maiałam dobrego kontaktu, mój Tż nawet mówi że traktujemy się jak obcy ludzie) mojemu Tżtowi podoba się ten pomysł tym bardziej iż jest to zamknięte osiedle, czy to dzień czy noc spokój, czyściutko na całym osiedlu (bo są to dwa bloki odgrodzone od świata można by powiedzieć) i on nawet myślał żeby wyjechać gdzieś na trochę dorobić i takie mieszkanie to by był dobry pomysł bo nie byłabym sama, mama mówiła że by nam pomagała, na początku byśmy pralki nie mieli to nawet mówiła że do niej byśmy przychodzili prać. Eh wszystko pod górkę
Stary 2013-07-31, 16:56   #3381
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Staram się jak mogę

W takim razie oczekuję na przesyłkę

Dziewczyny, czy ciuszki dziecięce można prać/wypłukać w Ace? bo mam niektóre białe które przydałoby się wybielić ale nie wiem czy można
Ni i później wyprać i wypłukać normalnie w pralce.
Ja robię tak że zostawiam na noc zamoczone ciuszki w wanishu do białego, ładnie się wybielają. Rano wrzucam do pralki, z normalnym proszkiem,włączam dwa razy płukanie a potem już bliżej porodu będę je prała w dzidziusiowym płynie.

Cytat:
A jak się robi takie kotleciki?

Zrobiłam z tego przepisu:
http://www.ewa-gotuje.pl/spaghetti-carbonara-id37.html
Szybkie tanie i proste

Fajny tytuł
Chyba w poprzednim wątku wrzucałam przepis
Gotuje się jajka na twardo, ja na 5 dorosłych osób i młodszego brata gotuję 10 jajek. Potem trzeba to zmielić, dodać małą bułkę (wcześniej ją rozmoczyć w mleku) tez ją zmielić, następnie dodać surowe jajko lub dwa, można dosypać trochę bułki tartej, doprawić solą lub pieprzem, jak ktoś lubi to dodać szczypiorek, cebulę.
Potem robi się takie kulki albo inaczej można uformować, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Powinny wyglądać tak : https://www.google.pl/search?q=kotle...ml%3B700%3B467

Cytat:
Faceci to więksi panikarze niż my, no nie ukrywajmy taka prawda...
Mój jak sobie tak delikatnie po brzuchu jeżdże palcami i mówię że wyczuwam tutaj coś podobne do stópki albo rączki, albo czuję główkę lub dupkę to krzyczy na mnie że dziecku krzywdę zrobię a ja ani nie ugniatam tego miejsca ani nic, po prostu jeżdże palcami i czuję. A jak chce jemu pokazać i kładę jego rękę u siebie na brzuchu to mówi że czuje ale szybko zabiera żeby krzywdy mi ani dziecku nie zrobić ;/
Zgodził się bez gadania na ten koncert ?

Dziewczyny wkur*wia mnie moja mamuśka, wybaczcie inaczej się tego ująć nie da.
Czuję się fatalnie. Od początku ciąży robiłam to co mi wszyscy naokoło kazali i nie narzekałam że się źle czuję czy coś, choć nie raz twardniał mi brzuch albo bolały mnie okropnie plecy to się ani słowem nie odzywałam. Dopiero mój TŻ podchodził macał mi brzuch stwierdzał że twardy i kazał mi chwilę odpocząć.
W ciągu dnia tak szczerze powiedziawszy rzadko się kładę, nie raz w ogóle nie leżę. A wystarczyło by głupie 5 minut żebym się lepiej poczuła. Ale do rzeczy...
No więc dzisiaj mam ten "gorszy" dzień. TŻ rano odwiózł mnie do domu, choć kazał mi u siebie zostać i nie wychodzić z łóżka ale chciałam do szkoły rodzenia pójść bo ominą mnie zajęcia za tydzień. Tylko weszłam do domu to mamuśka zarządziła że mam iść z nią na rynek po pomidory i przynieść je do domu bo ona spieszy się do pracy... Bez gadania poszłam. Przydźwigałam i od razu biegiem na autobus żeby zdąrzyć do SR. Wróciłam z tej szkoły ledwo co bo mi słabo było niesamowicie, weszłam do domu i nawet nie miałam sił żeby sobie coś do jedzenia zrobić tylko się chciałam położyć na 5 minut. Przyszła mamuśka i narobiła krzyku że mam natychmiast wstać i obiad ugotować, powiedziałam jej że się okropnie źle czuję. Zaczęła krzyczeć że wszystko na jej głowie jest więc wstałam i obiad zrobiłam, przez złe samopoczucie na śmierć zapomniałam żeby posolić fasolkę i oczywiście obraza majestatu jest i się do mnie nie odzywa... Zachowuje się trochę tak jakby nigdy w ciąży nie była i jakby się nigdy źle nie czuła. Wystarczy że ona się źle czuje to trzeba na paluszkach chodzić a w stosunku do mnie zero zrozumienia...
Oj lepiej zejdź mamie z drogi, niech sobie znajdzie inny okaz do wyżywania się. A Ty odpoczywaj, bo zdrowie Twoje i Jasia najważniejsze

Cytat:
Jedziemy w Bieszczady, dokładnie do Polańczyka i mamy zarezerwowany domek 200m od Jeziora
Brat chodził, prosił matkę swojej dziewczyny ale niestety uprosić się nie udało... powiedział że będzie próbował aż do dnia wyjazdu ją przekonać i właśnie poszedł na kolejną rozmowę. Stwierdził że nawet i bez dziewczyny pojedzie bo jak nie z nią to ze szwagrem czas spędzi (znaczy moim TŻtem), już sobie wyobrażam jak oni tam będą pić

Super że udało się przekonać męża i że nigdzie nie jedzie
Teraz trzymam żeby mąż Lineczki także się rozmyślił
My dwa lata temu byliśmy w Bóbrce, wynajeliśmy sobie domek. Spokój cisza, nad Soline nie daleko. Ładne okolice, jest co zwiedzać, my akurat trafiliśmy na takich właścicieli domków co nam mówili gdzie warto jechać, co można zobaczyć fajnego

Ja zniknęłam wcześniej nagle, ale poszłam robić obiad a później szybka decyzja że jadę z mężem do Krakowa, bo jechał do hurtowni, to się z nim zabrałam i wstąpiliśmy do jednego dzieciowego sklepu bo szukamy grubszego kocyka, bo mam same cienkie ale kurcze nigdzie nie mogę znaleźć, w tym sklepie był jeden za 84 złote, kurde no bez przesady

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 16:59   #3382
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Budowniczka no to ceny przerażają, a ja płaczę że u nas drożyzna
Te co my chcemy wynając to też dwa pokoje 45 m2, kuchnia w zabudowie, łazienka ładnie wykończona, a odstępne to prawie połowa twojego
Stary 2013-07-31, 17:01   #3383
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Znowu mężczyzna! a termin porodu, palnowany oczywiscie?
27.11.2013 ale mówią że chyba będzie szybciej bo rośnie jak na drożdżach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 17:04   #3384
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Budowniczka no to ceny przerażają, a ja płaczę że u nas drożyzna
Te co my chcemy wynając to też dwa pokoje 45 m2, kuchnia w zabudowie, łazienka ładnie wykończona, a odstępne to prawie połowa twojego
ja tez tak chce!
U nas 45 m2 to juz duzo drozej, ja podeje cene za 38-40 m kw dwupokojowego...
Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
27.11.2013 ale mówią że chyba będzie szybciej bo rośnie jak na drożdżach
To tak samo u mnie rosnie i rośnie pięknie oby tak dale;j...

A brzuszek tez mi sie stawia i lezalam kilka razy na to w szpitalu, trzeba sie oszczedzac- ciaza lubi lezenie a bedzie dobrze
Stary 2013-07-31, 17:05   #3385
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Moi rodzice są takimi osobami które się nie wtrącają (i nawet mnie czasem to denerwuje bo czuje jakby się mną nie interesowali, tzn mama jest ok a z ojcem nigdy nie maiałam dobrego kontaktu, mój Tż nawet mówi że traktujemy się jak obcy ludzie) mojemu Tżtowi podoba się ten pomysł tym bardziej iż jest to zamknięte osiedle, czy to dzień czy noc spokój, czyściutko na całym osiedlu (bo są to dwa bloki odgrodzone od świata można by powiedzieć) i on nawet myślał żeby wyjechać gdzieś na trochę dorobić i takie mieszkanie to by był dobry pomysł bo nie byłabym sama, mama mówiła że by nam pomagała, na początku byśmy pralki nie mieli to nawet mówiła że do niej byśmy przychodzili prać. Eh wszystko pod górkę
Nie no to faktycznie fajna opcja..może uda się jeszcze pogadać z właścicielką..w każdym bądź razie ja trzymam mocno kciuki!
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Chyba w poprzednim wątku wrzucałam przepis
Gotuje się jajka na twardo, ja na 5 dorosłych osób i młodszego brata gotuję 10 jajek. Potem trzeba to zmielić, dodać małą bułkę (wcześniej ją rozmoczyć w mleku) tez ją zmielić, następnie dodać surowe jajko lub dwa, można dosypać trochę bułki tartej, doprawić solą lub pieprzem, jak ktoś lubi to dodać szczypiorek, cebulę.
Potem robi się takie kulki albo inaczej można uformować, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Powinny wyglądać tak : https://www.google.pl/search?q=kotle...ml%3B700%3B467
Jak to smakowicie wygląda!!
Stary 2013-07-31, 17:08   #3386
domii29
Zakorzenienie

W prawdzie jestem spakowana "po części" ale jadę teraz pakować TŻta bo jak sobie pomyślę że miałby się sam spakować i wziąć rzeczy które jemu się podobają to bym się wstydziła z nim wyjść Muszę wszystkiego dopilnować
W międzyczasie muszę go obciąć bo mi zarósł okropnie
Życzcie mi powodzenia i żeby mi się zachciało cokolwiek robić bo aktualnie nic mi się nie chce
Stary 2013-07-31, 17:09   #3387
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Nie no to faktycznie fajna opcja..może uda się jeszcze pogadać z właścicielką..w każdym bądź razie ja trzymam mocno kciuki!

ja tez mocno trzymam!

maomami :ślina:

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
W prawdzie jestem spakowana "po części" ale jadę teraz pakować TŻta bo jak sobie pomyślę że miałby się sam spakować i wziąć rzeczy które jemu się podobają to bym się wstydziła z nim wyjść Muszę wszystkiego dopilnować
Życzcie mi powodzenia i żeby mi się zachciało cokolwiek robić bo aktualnie nic mi się nie chce
Życze Ci powodzenia i żeby zachaialo cokolwiek robić
Stary 2013-07-31, 17:11   #3388
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczysz swojego TŻta to dostaniesz motorka w tyłku
Ja niby cały dzień mam lenia ale jak mam się spodziewać już TŻta to normalnie sił takich dostaje że szok

Edytowane przez kyte
Czas edycji: 2013-07-31 o 17:12
Stary 2013-07-31, 17:12   #3389
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Czytałam, że ktoś miał robionego Holtera i mam pytanie jakie wyniki? Bo ja dziś odebrałam swojego i mam "Pojedyńcze pobudzenia przedsionkowe przedwczesne, Pojedyńcze pobudzenia komorowe", ale niestety miałam robione jak było chłodno, a mi zazwyczaj ostatnio słabo i serce mi kołacze jak jest gorąco. Może ktoś umie zinterpretować te wyniki?
Ja miałam Holtera i wyszło mi 11 przedwczesnych pobudzeń nadkomorowych (w poprzednim badaniu 109), ale nic mi lekarz na ten temat nie mówił, a ja nie spytałam. I w sumie nie wiem co to jest Mój się skupiał na tych tachykardiach co wychodziły. A kiedy masz wizytę u kardiologa?

Cytat:
Zaczęłam się pakować i nie wiem w co ręce włożyć...
Powinnam była sobie wcześniej listę zrobić a tak to nie wiem co mam brać, rozglądam się po pokoju i w chwili obecnej mam totalną pustkę, się okaże że większości rzeczy zapomnę
A kiedy jedziecie? W piątek? Jakiś zmasowany atak na Polańczyk A ja tam nigdy nie byłam :P
Jak nie masz ochoty jechać to dobrze wróży bo wtedy zwykle jest bardzo fajnie. Ja tak zawsze mam.

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, ile przed planowanym porodem będziecie pakowały torbę?
4 tyg przed chcę być spakowania.

Cytat:
Witam się w 21 tygodniu
Kurcze dziwnie z tym mieszkaniem. Niby fajnie, że Wam pasuje i cena i miejsce i standard, ale co jesli się okaże za chwilę, że musicie się wyprowadzać? A dużo byście musieli tam kaski włożyć na jakieś odnowienie? Meble są czy musielibyście kupować? Inaczej bym na to patrzała gdyby dziecka nie było w drodze, ale tak to może być problem jak się okaże, że jest kupiec...

Zdrzemnęłam się i co ja teraz będę w nocy robić...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:14   #3390
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Jest smaczne i szybkie w przygotowaniu fajna alternatywa zamiast schabowego czy mielonego

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości