![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze związki z habibem, czyli być z Arabem
Cytat:
Przypomniało mi się, że znajoma wyszła za Turka. Niestety nie mam z nią kontaktu, ale mam ją w znajomych na fb, więc coś tam wiem. Mieszkają razem w Turcji i mają dziecko, ona bardzo często lata do Polski (nawet i na miesiąc) a do niej przylatują rodzice i znajomi. Tylko wiecie jak to jest z fb...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
No to ja zasilam szeregi tych szcesliwych malzenstw
![]() Razem juz 5 lat. Prawie 3 dzieci ![]() Mieszkamy w Holandii (maz Egipcjanin) jesli chcialabys wiedziec cos wiecej to pisz na priva, bo nie mam w zwyczaju przepychac sie w postach arab-polak ![]() Zawsze znajda sie tacy ktorzy wrzuca do jednego wora... Idac ich sladem moglabym powiedziec ze polacy to zlodzieje,pijacy a laski to lafiryndy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
![]()
Szczesliwa zona tunezyjczyka po slubie 4 lata 1 dziecko drugie w drodze.mieszkalismy w pl 2 lata obecnie francja 2 lata.maz po slubie ulegl zmianie to fakt ale tej na jeszcze lepsze .opiekunczy jako malzonek wspanialy jako partner wyrozumialy jak przyjaciel rewelactjny tato.nie widzi swiata poza ukochana coreczka.kazde wakacje spedzamy w tunezji z rodzina obecnie pisze z tunisu pozdrawiam wszystkich przebywajacych tu.slub bralismy w tunezji.powiem tak zwiazki mieszane zwlaszcza z arabami-muzulmanami maja szanse przetrwac jesli pojdziemy sobie na kompromisy bo niestety roznimy sie bardzo i mentalnie i kulturowo .duzo rzeczy ulegnie zmianie np ubior.szczerze mowiac kobiety ktore nie chca zmien8c swojego europejskiego trybu zycia np kreca je dyskoteki ciagle spotkania ze znajomymi mini glebokie dekolty czyli to co europejscy faceci lubia najbardziej itd z arabem nie przejdzie zaden arab nie zaakceptuje takiej zony chyba ze dla papierow uwaga do takich kobiet nie wiazcie sie z arabami n8c donrego z tego nie wyjdzie.sprawa religii dziecka? Nie wiezcie w zapewnienia o pozniejszym wyborze przez dziecko kazde narodzone z takiego zwiazku dziecko staje sie muzulmaninem koniec.u nas na szczescie tego problemu nie bylo oboje wyznajemy te sama wiare.w razie pytan chetnie odpowiem czy przez maila czy tutaj.aczkolwiek nie mowmy kategoriami ze polacy sa zli bo nasi bracia ojcowie wujkowie itd nimi sa nie zapominajcie kim jestescie.pozdrawiam.zapo mnilam dodac siedze w domu nie musze pracowac honorem i obowiazkiem mojego meza jest utrzymac rodzine zeby nie bylo ze na pewno obibok z niego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego każda negatywna opinia o Arabie jest traktowana, jak stereotypowe myślenie, ale już o Polaku to szczera prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
masakra - jak dla mnie..
nic mi do tego, która z was się spotyka z takim człowiekiem, ale serio nie możecie znaleźć normalnego faceta, Polaka ? ![]() tak ciągnie do egzotyki a potem różne mało śmieszne historie z tego są... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Niestety z przykroscia musze powiedziec ze nie zmienilam religii dla meza islam byl moja religia od zawsze.co do kompromisow to nie mialam na mysli ubioru bo zaden arab nie zaakceptuje swojej zony w wyzywajacych strojach o tym nawet niema co dyskutowac mialam raczej na mysli komprom8sy typu chcesz wyjsc na disco pojdz z mezem do restauracji zabierz znajomych rodzine .chcesz isc z kolezankami na kawe pozwol jemu wyjsc na kawe z kolegami.chcesz by chodzil z toba na zakupy tez z nim idz np na gielde samochodowa jesli sie tym interesuje czy to nie sa kompromisy? POLAKOW SZANUJE mam ich w rodzinie a ze zwiazal1m sie z arabem ? Religia nakazuje mi byc zona muzulmanina nie moglam wyjsc za innowierce..wiec prosze najierw sie dowiedziec a nie atakowac ze zmienilam cokolwiek dla kogos lub ze jestem omamiona zaslepiona itd nie wypowiadalam sie tutaj pi to zeby kogos moje zycie w oczy kulo tylko po to by przelamac stereotyp ze skoro arab to juz zly.nie generlizujmy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
W polskich zwiazkach owszem to normalne ale my mowimy o arabach wspominalam ze roznimy sie kulturowo i mentalnie tam to nie jest oczywiste nawet nie pisze ze to europejskie bo nawet wezmy przyklad wlochow oryginalnoe europejczycy z ta sama religia a jednak u nich tez nie jest to normalne kobieta sobie "lata gdzie i jak chce" ja podalam za przyklad cos co w zwiazku z arabem bedzie kompromisem dla was to bedzie oczywistosc moze nawet absurdalne ale tak juz jest.co do "popychadla"mysle ze obrazasz bardzo wiele kobiet co jesli maz polak bije pije maltretuje a kobieta ma uslugiwac popychadlo hmh znam wiele zwiazkow polsko polskich gdzie chlopak lub maz jest zazdrosny i zona pyta go o pozwolenie tez jest wtedy popychadlem ? Tylko polskim a nie arabskim a to juz dla ciebie roznica.sa tez takie co musza pytac o pozwolenie np na kupno bluzki.arab chroni swoja zone a wy macie w nosie potem kobiety was zdradzaja nie przypilnujesz tracisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
x
Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-10-05 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dla mnie rzeczy opisane przez Ciebie są absurdalne i pokazują tylko brak zaufania do kobiet i (przynajmniej według mnie) kompleksy facetów. Związek opiera się na wzajemnym zaufaniu. I jeżeli według Ciebie 'ochroną' żony jest trzymanie jej pod kluczem i nakazywanie noszenia burki, to najwidoczniej inaczej rozumiemy to pojęcie. No i żona to nie samochód, nie powinno się jej (ani nikogo) traktować na zasadzie 'nie przypilnujesz- tracisz'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Nie nosze burki ani hijabu to nie maz o tym decyduje tylko religia tak przy okazji.co do wyjsc to nie wynika to z braku zaufania poprostu z zazdrosci.mi to np odpowiada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo jeśli facet zabrania Ci wyjść z powodu zazdrości, to jak najbardziej jest ona chorobliwa, przesadna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Odpowiada Ci, że nie możesz wyjść z przyjaciółkami? Zazdrość nie jest niczym złym w związku, ale są pewne granice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Bez przesady czy ja powiedzialam ze niemoge wychodzic z dolu chodze gdzie chce wspominalam o wyjsciu ty z kolezankami on z kolegami sa dziewczyny ktore nie lubia jak ich facet maz wychodzi sam prosze nie wkladac w moje ista czegos czego nie powiedzialam
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Odpowiada raczej" ok idz ja zostane z corka a jutro ja spotkam sie z kolegami i ty zostaniasz z mala ok?"lub" dobra to ja ide z kolegami odbiore cie o tej i o tej" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Flawless
|
Cytat:
![]() Każdy może sobie dobierać takiego partnera jakiego sobie zażyczy, aby z głową.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
siedzę sobie teraz w pewnym państwie arabskim i rozmawiałam na temat związków mieszanych - muzułmanin i nie-muzułmanka - z koleżankami z Tunezji, Maroka i Egiptu. powiedziały mi, że wszystkie turystki mogą liczyć co najwyżej na fajna przygodę. tak samo "ich" mężczyźni jeżdżą do Europy pobzykać, zabawić się. Ewentualnie chodzi im o papiery. Powiedziały mi, że nie ma takiej opcji, żeby facet odpuścił wychowanie dzieci w wierze - jeśli nawet ożeni się już w Europejką. i po tej zabawie zawsze wróci szukać żony muzułmanki.
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Ja jego a on moja.wy tego nie rozumiecie.i prosze mnie nie atakowac nie jestem malolatka ktora zakochala sie po tyg znajomosci na wczasach.co do rel8gii pisalam wczesniej dziecko z muzulmaninem automatycznie dostaje religie po ojcu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje. PS. Arab to kobiety sobie przypilnuje ale za to sam bzyka na prawo i na lewo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ja tam Cie nie atakuje. Jasne jest jednak, ze póki sie na wszystko godzisz, jest dobrze, a jak nie bedzie dobrze, to bedziesz miec problem i tyle. Bo nie bedziesz miec zadnych praw, ani do dzieci, ani do sprzeciwu, a mąz bedzie mogł robic z Toba co chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Nie czytałam nigdy Koranu, przyznaję się do tego, ale...
Nie wydaje mi się, żeby było tam napisane, że facet ma prawo lać kobietę, gwałcić ją kiedy zechce i traktować jak śmiecia. Chyba chodzi bardziej o szacunek, zapewnienie bezpieczeństwa i dobrobytu. Tak samo, jak z dżihadem- nie powinny ginąć dzieci, czy ludzie niewinni, nie biorący udziału w 'wojnie za wiarę'. No i samobójstwo jest w islamie zamknięciem 'bram do raju', tak samo jak u chrześcijan- samobójstwo= brak zbawienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Do martynka i gwiazdeczka nie chce wasvobrazac ale jestescie smieszne i macie zadne pojecie o islamie a przede wszystkim prawie danego kraju jak np tunezji najpierw sie dowiedzcie ze zrodel prawnych nie pisanych przez ludzi niedouczonych jak wy a potem wszczynajcie dyskusje poza tym wydaje mi sie ze to forum nie jest dla was tylko dla oqob bedacych w zwiazkach z arabami i innymi muzulmanami skoro wy nimi gardzicie co tu robicie po co szukacie sensacji informacji itd czytajcie sobie o polakach i laczcie sie na forach z zonami polakow .a moze jestescie jednymi z tych co im nie wyszedl taki wlasnie zwiazek i dlatego tyle szczekacie na tym koncze te dyskusje bo nie chce mi sie dluzej polemizowac z osobami ktore nie probuja zrozumiec dowiedziec sie tylko dokuczaja normalnym ludziom
Edytowane przez zonatunezyjczyka Czas edycji: 2013-07-31 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
„Mężczyźni stoją nad kobietami ze względu na to, że Bóg dał wyższość jednym nad drugimi, i ze względu na to, że oni rozdają ze swojego majątku. Przeto cnotliwe kobiety są pokorne i zachowują w skrytości to, co zachował Bóg. I napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je! A jeśli są wam posłuszne, to starajcie się nie stosować do nich przymusu. Zaprawdę, Bóg jest wzniosły, wielki!" Koran 4.34 „ Wasze kobiety są dla was polem uprawnym. Przychodźcie więc na wasze pole, jak chcecie, i czyńcie pierwej coś dobrego dla samych siebie. Bójcie się Boga i wiedzcie, że się spotkacie z Nim! A ty głoś radosną wieść dla wierzących!." Koran 2:223 Gdyby mi ktoś zaraz napisał, że w Biblii też można znaleźć różne "kwiatki", to odpowiadam, że ja nie mogę kogoś pobić a potem w sądzie powiedzieć, że mi Jahwe pozwolił w swojej księdze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Przyczajenie
|
Dokladnie tak jest koran chroni kobiety mohamed rasulullah podarowal nam wiele praw tylko glupi muzulmanie ktorzy w rzeczywistosci interpretuja koran wg wlasnych potrzeb zle traktuja swoje zony.ja nie jestem zdradzana bo to hanba i wielki grzech dla meza nie jestem ani bita ani gwalcona jesli nie chce to maz nie bierze wiec nie przesadzajmy.ubolewam nas zwiazkami ktore nie wyszly ale blagam nie mowmy ze wszystkie sa zle.w tunezji po rozwodzie dzieci zostaja z matka to tylko przy okazji .radze przeczytac caly koran a nie tylko wybrane wersy w dodatku wyrwane z kontekstu..........
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- I czy sw weron7ka nie ocierala twarzy jezusa chusta ? Skad ja miala ? Bo ja nosila a wy same sobie poulatwialyscie zycie i wiele praw z pusma sw nie respektujecie a bog na to nie przyzwolil bo nie powsralo pismo sw ktoro podwaza to wczesniejsze tyle w temacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na prawde nie przeszkadza ci bycie czlowiekiem gorszej kategorii? Facet moze robic co chce i jak chce, moze sie ubierac jak chce a kobieta? upal czy nie, musi poginac z chusteczka na glowie i w dlugich portkach albo dlugiej kiecce. Nie przeszkadza ci to, ze twoja religia zezwala na handel ludzmi? nie przeszkadza ci to, ze wyznawcy twojej religii gwalca i morduja kilkuletnie dziewczynki bo maja prawo do "uprawy" swojej zony? Widzisz, chrzescijanstwo w przeciwienstwie do islamu poszlo do przodu. Kobieta w chrzescijanstwie ma takie same prawa jak mezczyzna, nie musi nosic zadnej chusty, jest wolna. Nie jest gorsza kategoria. Kazdy normalny czlowiek wie, ze Biblia czy koran to ksiegi, na ktorych opiera sie religia ale chrzescijanie w przeciwienstwie do muzulmanow nie traktuja ksiegi, napisanej dwa tysiace lat temu, doslownie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Flawless
|
Odp: Dot.: Nasze związki z habibem, czyli być z Arabem
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Nasze związki z habibem, czyli być z Arabem
Cytat:
Ja mieszkam w UK i mam do czynienia z tymi ludzmi na codzien. Widza biala kobiete w miniowie i bluzce na ramiaczkach i to jest dla nich biala ku*** a nie kobieta. I to nie sa muzulmanie, ktorzy mieszkaja tu rok czy dwa. Znam typa ktory w UK mieszka 12 lat, przyjechal tu jak mial moze z 18 lat ale dla niego Europejki sa tylko do wystukania a jak juz sobie postuka za wszystkie czasy to pojedzie do swojego kraju, kupi sobie zone i zalozy rodzine. Wgl przyjechal do UK bo wzial slub z brytyjka, ktora poznal jak byla na wakacjach w Egipcie. Jak juz zalatwil sobie brytyjski paszport to sie z nia rozwiodl oczywiscie. Wielu jego znajomych trafilo tu w taki sam sposob. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Flawless
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Nasze związki z habibem, czyli być z Arabem
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.