|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
i nie zwiasuje to niczego złego!---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Diorisha to świetnie że szyjka stoi w miejscu gratki za wizytę !
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Shure twoj gin faktycznie przewrazliwiony. Na ostatniej wizycie moj synek mial obwod brzuszka cale 2,5 tygodnia mniejszy i powiedzial ze po prostu drobny bedzie. Wage tez mial duzo ponizej 50 centyla ale wg gina wszystko w porzadku i tego sie trzymam. U ciebie tez bedzie ok
Swoja droga jakie tematy tu sie nawiazaly... :-P |
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
no nic, popakowałam rzeczy takie które rzadko się używa a jednak są
wyszło tego sporo. coraz puściejszy ten mój pokoik tu będzie ![]() jadę kochane do tż, znaczy do nas ![]() może się nie wystraszy jak tyle tobołów zobaczy w aucie ?! oczywiście to nie wszystko i tak... ![]() wrócę w sobotę/niedzielę ![]() uważajcie na siebie
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty tez na siebie uwazaj!
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
ogarnęłam, krem się robi.. i padam
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
hejho
ja siedze na izbie przyjec i czekam na swoja kolej stwierdzilam ze nie bede placic 100zl tylko za zmierzenie szyjki i zadzwonilam sdo swojej poloznej i ta ugadala mi lekarza na ip niech mnie zbadaja i bede spokojna a nie taaaka panika i stres trzymajcie kciuki zeby mnie wypuscili a nie kazali tu zostac bo jutro druchnuje sobotniej pannie mlodej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]()
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
przynajmniej będziesz wiedzieć co i jak
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
o dzisiaj "stary, gdzie moja bryka"
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane
![]() Zanim zacznę nadrabiać trochę Wam postękam. A więc byłam u swojej lekarz (fantastyczna przychodnia nfz). Pani doktor powiedziała 10.07 żebym dzisiaj przyszła po zwolnienie. Nie zapisałam się bo oczywiście już nie było terminów gdy pytałam 10. Dzisiaj dzwonię - będzie ciężko się do niej dostać bo tydzień temu jej nie było i pacjentki są na dziś przepisane. Myślę- sajgon ale przecież idę tylko po zwolnienie. Jest napisane, że pracuje do 19- ja przychodzę o 18.30 a ta już spakowana wychodzi. No to mówię że przyszłam tylko po zwolnienie. A ona, że zakończyła pracę. Zwątpiłam. Nie chciałam się kłócić, nie chciałam się rozpłakac po raz kolejny z tej bezsilności. Zapytałam tylko czy internista mi wypisze zwolnienie bo ☠☠☠☠a idzie na 3 tygodnie urlopu. A ona, że nie powinno być problemu... Super...więc jutro idę do swojego rodzinnego. Mam nadzieję, że nie będzie problemu... Będę się śmiała jak od niego szybciej dostanę zwolnienie jak od niej. rejestracja- chcę się zapisać na USG III (dostałam od pipy skierowanie tego 10.07) nie ma miejsc...No ale gdzieś Pani z wielką łaską mnie wcisnęła. Czyli mam 23.08. No to mówię, że chce do tej swojej pipy się zapisać żeby przyjść z tym USG i wynikami glukozy. No nie ma miejsca do pipy. Więc... pytam się Pani co ona by na moim miejscu zrobiła. Jeszcze ją dobiłam bo się pytam czy w takim razie do porodu ja się do pipy dostanę czy może już po... Widzę, że sobie nie radzi za tym biurkiem...no ale nie ona jest temu wszystkiemu winna więc nie będę się wyżywać. Także... sama przecież mogę sobie zinterpretować wyniki glukozy Bo kto ma je oglądać...O...może mój rodzinny... Sama sobie zwolnienie wypiszę... Po huj oni tam są? Ja tego rodzinnego to jutro się zapytam co zrobić. To jest fajny facet- jak w 5 t.c.do niego poszłam to widziałam, że jest przejęty moim przeziębieniem. Ciekawe czy mógłby wypisać tak na miesiąc. Zaraz dokończę robotę i się odstresuję nadrabianiem.
|
|
#4182 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() wlasciwie nawet mialam Ci to zaproponowac, jak sie nie ma gdzie to na IP. szkoda kasy, wydatków bedzie i tak sporo... rozlałam całą wodę po pierogach na podłogę, bo garnek był zakryty i nie wiedziałam, że coś jest w środku a potem poryczałam się, że ja to chyba tak na prawdę nie chcę tego dziecka, że sobie nie poradzę , i że w ogóle tego porodu to nie przeżyję i że jeszcze gdyby to chociaż była była dziewczynka, a nie chłopiec Boże, wstyd mi, że tak myślę, ale nie umiem nad tym zapanować boję się ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- a on sie jeszcze dzis tak rusza dużo i ciągle o sobie przypomina...
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Ło matko
16 stron do nadrobienia, od wczorajszego wieczoru i sonda juz... nie nadrobie dzis, nie ma bata...Dzisiaj jakis dzien Tak w skrocie to mam urlop od poniedzialku, mielismy gdzies ze szwagrem jechac bo wraca z zagranicy, dzisiaj gadamy cos o ikei i sie pytam czy ktos do wroclawia bedzie jechal, a on mi ze moze szwagier, to sie pytam czy on z nami wyjezdza czy do wroclawia jedzie, w odpowiedzi uslyszalam: nie wiem, a skad mam wiedziec... Pozniej jeszcze wyszlo ze jego rodzice moze w tym czasie beda tez jechac, wiec moze z nimi bysmy pojechali (no ok, bo czesto z nimi wyjezdzalismy i bylo ok), tylko nie wiadomo czy tak wszyscy naraz mozemy bo w firmie robota (tz prowadzi firme z tesciem) no to sie pytam, czy on gadal w ogole z tata o tym urlopie, bo ja w innym terminie nie moge, no i wyszlo ze nie... dzisiaj sroda, a on nawet nie wspomnial ze w przyszlym tygodniu go nie bedzie... no ekstra. Fakt ze w domu remont nie skonczony, szafa nie ma frontow i szuflad - ciuchy juz tam sa i sie kurza, panele polozone ale juz listew brak, okna lyse, bo rolety jeszcze nie przyszly a po karnisz i firanki jakos nie ma kiedy jechac, bo ja caly czas mam nadzieje ze popoludniami bedzie cos robil... no szlak mnie dzisiaj trafia z nim po prostu ![]() No to strzelilam wywod... wyzalilam sie to teraz robie polowanie na ciuszki dla malej, humor sobie poprawie chociaz ![]() Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze ![]() No i witam sie z 3 z przodu w 30tc
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2013-07-31 o 20:27 |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
kaśka ja dzisiaj namierzam się na raport pelikana, mimo, że oglądałam z milion razy
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4189 |
|
czyli Endżi
|
Słuchajcie, po większym wysiłku fizycznym (jak na ciężarówkę - tak więc mam tutaj na myśli ekstremalny sport w rodzaju spaceru 30 minut
) boli mnie żołądek Czy któraś może też to miała? Nie kumam co się dzieje z moim ciałem.
|
#4190 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja korzystałam z gin na NFZ tylko w miejscowości rodzinnej, ale tam zapisów nie ma, trzeba po prostu przyjść skoro świt i swoje w kolejce odstać.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-31 o 20:42 |
||
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
shure nie wiem o co Twojemu ginowi chodzi z ta waga (ale w sumie lepiej sprawdzic), ale moja wczoraj (28t6d) wazyla ok 1000g, tak mi gin powiedziala, a jakos nie luknelam na monitorze ile dokladnie, ale jak sie zapytalam czy duzo czy malo to powiedziala ze normalnie. Ja stwierdzilam ze pewnie bedzie chuda i dluga po tz
w dodatku z wielkimi stopami ktore bardzo chetnie prezentuje :P
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam jak dokładniej nadrobić, bo idę Edę kłaść, jutro mnie nie ma cały dzień i muszę rozkminić, czy zdążę na nowy wątek SPAMERKI
![]() Normalnie co drugi post o lodziku
|
|
#4193 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Daj znać co powiedzieli.Wiesz co, dopóki człowiek nie jest zmuszony do częstych kontaktów z NFZ to nawet nie wie jak bardzo tam absurd goni absurd i jak często lekarzom należy się nic więcej poza kopem na dupę Chyba niestety trzeba się uzbroić w pancerz, bo faktycznie człowiek by zwariował gdyby mocno zawierzał tej instytucji
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
a mój tż właśnie chyba dostał okres
i zaraz wyjdę z siebie i stanę obok
|
|
#4195 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam napisałam po wizycie u gina posta i uciekłam z małą na spacerek. Długi spacerek i zakończony pysznymi lodami
A tak w ogóle to mi lekko i radośnie bo i wizyta super i udało się dziś mega pozytywnie załatwić sprawę która mnie i M. bardzo męczyła. Generalnie bardzo pozytywny koniec lipca Pięknie Wam dziękujemy za wszystkie gratulacje Cytat:
Wy również na siebie uważajcie ![]() Cytat:
ale towarzystwo ![]() No nie Jak czytam ile Wy bidulki musicie tabsów brać i co Wam w pipki wszywają to mózg mi się lasuje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
tassiu kciuki bardzo mocno zaciśnięte ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Całość
|
|||||
|
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Diorisha cieszę się, że miałaś taki udany dzień ![]() Wróciłam z tesco z ręcznikiem papierowym i chusteczkami higienicznymi |
||
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
ja spadam- oglądam raport pelikana, ale pewnie zaraz i tak zasnę- do jutra
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Tassia - dobrze, ze jedziesz na IP. Oczywiscie trzymam kciuki.
Inwersja - nie martw sie, nie Ty jedna masz takie mysli. Ja sie dzis prawie poplakalam mamie do sluchawki. Ja chyba ide spac. Zmeczona nadal jestem i nic juz mi sie nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Kahunia - gratki za "3" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaśka dobrze pisze-to hormony Każda z nas ma masę wątpliwości i przeróżnych rozkmin.
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
i tak w sumie przykro,ze komu jak komu, ale wlasnej matce nawet nie moge sie wygadac. moze tym bardziej na wobrazenie mnie jako matki ogarnia mnie blady strach..
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-31 o 21:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

i nie zwiasuje to niczego złego!

wyszło tego sporo. coraz puściejszy ten mój pokoik tu będzie 
może się nie wystraszy jak tyle tobołów zobaczy w aucie ?!

a potem poryczałam się, że ja to chyba tak na prawdę nie chcę tego dziecka, że sobie nie poradzę , i że w ogóle tego porodu to nie przeżyję
i że jeszcze gdyby to chociaż była była dziewczynka, a nie chłopiec
boję się 
Julek 18.09.2013
16 stron do nadrobienia, od wczorajszego wieczoru i sonda juz... nie nadrobie dzis, nie ma bata...
Czy któraś może też to miała? Nie kumam co się dzieje z moim ciałem.