Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 19:21   #3481
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wiecie co mnie dzisiaj czeka?

DEPILACJA
A mnie jutro

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A mnie naszło że pochwalę Wam się moim brzucholem. Wybaczcie, że jakość nie jest super dobra ale widać. Jak tak patrze sobie na niego z góry to wydaje mi się że nic nie rośnie, stoi w miejscu, ale jak stanę bokiem do lusterka to jednak nie stoi w miejscu :P
Ale okrąglutki!

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
My już po wizycie

Wszystko dobrze, wyniki ok, szyjka ok. Dostałam tylko jakieś globulki dopochwowe bo w śluz jakiś nie ciekawy...
Pani doktor zrobiła USG,mały ma się dobrze,wszystko pomierzyła i posprawdzała,waży już 1021gCzyli tak jak mniej więcej obstawiałam Serduszko 140 uderzeń/min

Następna wizyta 21.08 g.16, Rybko dopisz na listę.
Pięknie rośnie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:24   #3482
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Idę się umyć, no i ogolić więc jak mnie długo nie będzie to się nie dziwcie, bo niestety gimnastyka przy goleniu już nie jest taka łatwa :P
Życzę powodzenia
No i żeby Ci nie wyszło tak jak mi przed ostatnio... istna rzeź wtedy była

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
ja tak miałam z przyjaźnią trwającą od pierwszej klasy podstawówki... bardzo, ale to bardzo mnie to bolało. dużo czasu upłyneło, zanim to olałam.

oj jak chciałabym zobaczyć Polskie góry, Polskie jeziora... wrzuć fotkiz tej wyprawy, z chęcią popatrzę

no i ja już szukam mieszkanka
zdałam sobie sprawe jak nas czas goni!
tutaj gdzie mieszkam nie ma miejsca na naszą fasolkę.
dzisiaj oficjalnie rusza szukanie odpowiedniego dla naszej już rodzinki mieszkanka z dwiema sypialniami
już widzę oczami wyobraźni pokój dla młodego i ..... aj, ja już chcę to gniazdko wić.
mamy 1000 pomysłów na urządzenie, póki co robie szablony kaczuszkowe i może jakieś sówki się załapią.
w weekend kolejna partia zakupów i myślę że kupie łóżeczko. szkoda że nie mam na nie miejsca i będzie stać schowane w graciarni pod schodami.
już upolowałam takie cudeńko

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...h%280069223%29
Oczywiście że wrzucę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:28   #3483
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzastino fajny kocyk! Widziałam, że są jeszcze bawełniano-akrylowe. Ciekawe jakie w dotyku. Zapisuję do ulubionych

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:31   #3484
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzastino fajny kocyk! Widziałam, że są jeszcze bawełniano-akrylowe. Ciekawe jakie w dotyku. Zapisuję do ulubionych
bawełniano-akrylowe, hmm.. no też jetsem ciekawa jak w dotyku wyglądają.
Ten mam w zakładce w razie czego, jak nie znajdę nic lepszego to go kupię
Ostatni kolorek mi się podoba, szary z niebieskim

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:34   #3485
ryba91
Zakorzenienie

Idę robić inwerke bo mówie Wam jeszcze 3 godziny tu zostanę przez Was no cóż.. moja wina bo zamiast pracować siedziałam na forum. w związku z czym wyłączam neta. co by mnie nie korciło ;d Do jutra

Ps. włąsnie dzwonil mąż że policja u nas czeka na mnie. Żal. sąsiadka powiedziała ze ukradłam jej kota. a kicia jest na moje nazwisko jeszcze panieńskie i muszą sprawdzić ze starym dowodem . HAHAHAHA. paranoja co sie dzieje. nie ogarniam już tego....
Stary 2013-07-31, 19:35   #3486
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
no to chyba jak skompletuję na razie nie mam nic jeszcze więc myślę, że spakuję się na miesiąc przed bo dopiero wtedy zamierzam kupować większość rzeczy takich dla mnie

Ja również jak któraś z dziewczyn już pisała robiłam kolor u fryzjerki jeszcze w pierwszym trymestrze. Jedynym niebezpieczeństwem ponoć jest tylko to, że kolor może wyjść inny niż planowany, bo hormony jednak dają o sobie znać.

Sylwia, jeśli ta kwota, którą macie płacić sąsiadce jest naprawdę okazyjna to ja bym się mimo wszystko zdecydowała. Tylko kupić jak coś takie mebelki uniwersalne, które w razie czego w innym mieszkaniu również będą zdawały egzamin. I kupić tylko to, co naprawdę potrzebne do mieszkania.

U nas we Wrocławiu również. My kiedyś za wynajem kawalerki 19m2 płaciliśmy 1100 zł +media, ale teraz już byśmy nie wynajęli za tyle. We Wrocławiu za 2-pokojowe mieszkanie to min. 2 tyś trzeba dać.

maomami, fajny brzuchol zgrabny taki
Dzastin, dobrze, że na wizycie wszystko okej

budowniczko, ja Cię rozumiem i również uważam, że 4 tyś to nie jest jakoś dużo. Sami mniej więcej tyle mamy z mężem, no ale jak praktycznie 2 tyś idzie na same opłaty mieszkaniowe to już nie zostaje zbyt dużo (tyle, że my akurat mamy własne na kredyt nie wynajmowane). A na macierzyńskim będzie tylko 80% mojej wypłaty a to jakieś 400-500 zł mniej będzie jeszcze...Dlatego ja po macierzyńskim na pewno będę musiała szukać nowej pracy (bo w obecnej mam umowę, która mi się skończy w kwietniu 2014), a mąż już teraz musi szukać nowej pracy bo na razie ma taką śmieciową i nigdy nie wiadomo ile do domu przyniesie.

Mój maluch dzisiaj jakiś taki spokojny, kilka puknięć było i tyle. Najwidoczniej taki ma dzień spokojny.
Mam to samo, nie chce tez tam pracowac, tak poradzil mi mediator... a co do tż teraz miedzy nami jest pieknie i widze, ze sie stara...

Nasz Mediator rodzinny stwierdzil zeby wyeliminowac osoby trzecie w zwiazku a bedzie dobrze i jest

Chodze takze indywidualnie do psychologa srednio co 10 dni, bo pieniedzy brakuje... i tez stwierdzil, ze naszym/ tz bledem bylo, ze pozwolil swojej mamie rzadzic naszym slubem rodzina itd. teraz widze, ze sie stara... wiem ze ze rok moze byc ciezko... ale widze ze chce zbudowac ta rodzine, wyjezdzamy na wakacje, wynajmuje mieszkanie... jezdzi ze mna do ginekologa, byl na porodowce... nie pisze o nim teraz duzo, bo jeszcze wiele wiele pracy przed nami, ale mamy badzieje ze bedzie dobrze.

Przeraza mnie wizja dziecka w żlobku, ale jeszcze bardziej sie boje, ze pracy nie bede miala bo w Nowym Sączu jest okropnie...
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:36   #3487
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Idę robić inwerke bo mówie Wam jeszcze 3 godziny tu zostanę przez Was no cóż.. moja wina bo zamiast pracować siedziałam na forum. w związku z czym wyłączam neta. co by mnie nie korciło ;d Do jutra

Ps. włąsnie dzwonil mąż że policja u nas czeka na mnie. Żal. sąsiadka powiedziała ze ukradłam jej kota. a kicia jest na moje nazwisko jeszcze panieńskie i muszą sprawdzić ze starym dowodem . HAHAHAHA. paranoja co sie dzieje. nie ogarniam już tego....
ale masz sąsiadkę :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:36   #3488
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
J
Chyba w poprzednim wątku wrzucałam przepis
Gotuje się jajka na twardo, ja na 5 dorosłych osób i młodszego brata gotuję 10 jajek. Potem trzeba to zmielić, dodać małą bułkę (wcześniej ją rozmoczyć w mleku) tez ją zmielić, następnie dodać surowe jajko lub dwa, można dosypać trochę bułki tartej, doprawić solą lub pieprzem, jak ktoś lubi to dodać szczypiorek, cebulę.
Potem robi się takie kulki albo inaczej można uformować, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Powinny wyglądać tak : https://www.google.pl/search?q=kotle...ml%3B700%3B467
ale mi smaka narobiłaś
Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
kocyk śliczny, ale cena...
Cytat:
A mnie naszło że pochwalę Wam się moim brzucholem. Wybaczcie, że jakość nie jest super dobra ale widać. Jak tak patrze sobie na niego z góry to wydaje mi się że nic nie rośnie, stoi w miejscu, ale jak stanę bokiem do lusterka to jednak nie stoi w miejscu :P
śliczny
Cytat:
My już po wizycie

Wszystko dobrze, wyniki ok, szyjka ok. Dostałam tylko jakieś globulki dopochwowe bo w śluz jakiś nie ciekawy...
Pani doktor zrobiła USG,mały ma się dobrze,wszystko pomierzyła i posprawdzała,waży już 1021gCzyli tak jak mniej więcej obstawiałam Serduszko 140 uderzeń/min

Zaraz zobaczę co tam naskrobałyście
gratuluję wagi malucha i tego, ze wszystko dobrze

Rybko ja poproszę o wpisanie USG na 8.08 godz. 16:30

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:38   #3489
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Uwielbiam takie sąsiadki !

P.S idę prasować rzeczy mojemu TŻtowi bo już grubo po 20
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:41   #3490
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Mnie położna bardzo chwaliła za oddychanie, choć w pewnym momencie dostałam hiperwentylacji i zaczęłam drętwieć i wtedy powiedziała że mam zapomnieć o szkole rodzenia tylko sobie pokrzyczeć.
to się przyłożyłaś do oddychania

ja tam już zapomniałam, co dwie godziny temu o tym oddychaniu mówili, a w ogóle jak się kobieta pytała na jakim wszyscy są etapie ciąży to ja nie mogłam sobie przypomnieć w którym jestem tygodniu

I ciekawa ta dyskusja o wynajmowaniu, ja mam problem z drugiej strony -próbuje wynająć swoje mieszkanie. Wszyscy mnie straszą na około już nawet nie, że ktoś okradnie, zniszczy itp ale że prawo jest teraz takie że jak na przykład zamieszka ktoś z dzieckiem, niepełnosprawny itp to takiej osoby nie można usunąć, nawet jak nie płaci i nie chce się wyprowadzić

Poza tym jakie ludzie mają wymagania, z zapytań wynika, że chcieliby jakiś apartament wykończony złotem, aż się zaczynam dziwić że mi się moje mieszkanie podoba, bo wychodzi na to, że zadowalam się byle czym jedna osoba jednocześnie pytała, czy w mieszkaniu nie jest w zimie za zimno i czy nie za gorąco w lecie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:44   #3491
Gleniusia
Zakorzenienie

Maomami śliczny brzusio

Rybka sąsiadka świetna

te kocyki z La Millou strasznie mi się podobają, cena rzeczywiście wysoka ale może któraś z babć będzie chciała zrobić maluchowi prezent to już mam pomysł
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:44   #3492
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

ja tam już zapomniałam, co dwie godziny temu o tym oddychaniu mówili, a w ogóle jak się kobieta pytała na jakim wszyscy są etapie ciąży to ja nie mogłam sobie przypomnieć w którym jestem tygodniu

I ciekawa ta dyskusja o wynajmowaniu, ja mam problem z drugiej strony -próbuje wynająć swoje mieszkanie. Wszyscy mnie straszą na około już nawet nie, że ktoś okradnie, zniszczy itp ale że prawo jest teraz takie że jak na przykład zamieszka ktoś z dzieckiem, niepełnosprawny itp to takiej osoby nie można usunąć, nawet jak nie płaci i nie chce się wyprowadzić

Poza tym jakie ludzie mają wymagania, z zapytań wynika, że chcieliby jakiś apartament wykończony złotem, aż się zaczynam dziwić że mi się moje mieszkanie podoba, bo wychodzi na to, że zadowalam się byle czym jedna osoba jednocześnie pytała, czy w mieszkaniu nie jest w zimie za zimno i czy nie za gorąco w lecie
No a jakbys spisala np. na pol roku umowe? Zeby sie zabezpieczyc?

Co do tego czy w zime zimne, to nie pytam, ale wiem ze szczerej odpowiedzi nie dostane... dlatego sprawdzam jaka kamienica/ blok z czego postawiona, ktore pietro i czy mieszkanie nie narożne no i okna..
Stary 2013-07-31, 19:46   #3493
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Moja chyba pierwsza ciążowa zachcianka - naleśniki - a jak robie to mi nie wychodzą
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:49   #3494
Dzastin08
Wtajemniczenie

Na dzisiaj się żegnam bo coś głowa mnie pobolewa..

Miłego wieczorku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:49   #3495
maomami
Wtajemniczenie

Jestem i to dumna z siebie bo obyło się bez kropelki krwi w sumie jeszcze nie do końca wiem czy jest dokładnie, ale to zadnie męża, powiedziałam mu że jak nie chce mi pomóc przy goleniu to chociaż ma mi zrobić przegląd czy jest ok żeby nie było siary przy lekarzu :P

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:51   #3496
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
No a jakbys spisala np. na pol roku umowe? Zeby sie zabezpieczyc?

Co do tego czy w zime zimne, to nie pytam, ale wiem ze szczerej odpowiedzi nie dostane... dlatego sprawdzam jaka kamienica/ blok z czego postawiona, ktore pietro i czy mieszkanie nie narożne no i okna..
Tylko ja bym chciała na dłużej wynająć, ale podobno umowa i tak w praktyce nie ma żadnego znaczenia, jak potencjalny najemca chce w mieszkaniu " rozrabiać"

Stary 2013-07-31, 19:57   #3497
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Tylko ja bym chciała na dłużej wynająć, ale podobno umowa i tak w praktyce nie ma żadnego znaczenia, jak potencjalny najemca chce w mieszkaniu " rozrabiać"
ale umowe zawsze mozesz przedluzyc na tych samych warunkach... a jak to sie ma do rodzin z dziecmi
Stary 2013-07-31, 20:17   #3498
maomami
Wtajemniczenie

A ja właśnie wcinam hod-dogi, kupiłam dzisiaj bułki w lidlu, były jeszcze przecenione bo do jutra, ketchupik, majonez paróweczka i Zuzi smakują

Stary 2013-07-31, 20:29   #3499
Kabriela
Zadomowienie

A ja nadal szukam wózka i zaraz się popłaczę
Dziewczyny ile średnio powinnam wydać na wózek?
Bardziej się opłaca się kupić wszystko osobno czy 3 w 1?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 20:31   #3500
maomami
Wtajemniczenie

Dziewczyny co sądzicie o tych kocykach:
http://allegro.pl/koc-koce-kocyk-gru...403298538.html
http://allegro.pl/koc-koce-kocyk-sli...379716241.html
http://allegro.pl/koc-koce-kocyk-gru...406803550.html

Stary 2013-07-31, 20:32   #3501
Zuzziak
Rozeznanie

Hej dziewczyny Dawno mnie tu nie było <wstydzioszek>
Co po niektóre z Was pytały jak tam z moim bólem podbrzusza...tak więc przeszedł, czasami jeszcze się pojawia, ale byłam z tym u mojego gin i okazało się, że wszystko jest w porządku, szyjka 3,5cm, zamknięta, po prostu mały lubi buszować mi na dole i ułożony był główką w dół która powodowała ten ból.
Teraz następna wizyta dopiero w 30 tygodniu..tak więc Rybko jeśli możesz dodać datę mojej wizyty - 18.09 godz. 18 + usg

Widziałam że wcześniej rozmawiałyście o poduszce dla ciężarnych, niestety tyle się rozpisałyście że ciężko cokolwiek znaleźć:P Tak więc chciałabym sobie zamówić taką, tylko nie wiem jaka będzie wygodniejsza...mała do 100cm czy długa 170-190cm. Już teraz nie potrafię zasnąć bez chociażby zwiniętej w kłębek kołdry między nogami:P

Jeśli chodzi o zakupy to nadal stoimy w miejscu, chcemy się za nie wziąć w październiku i listopadzie, stwierdziliśmy że ogólnie jest jeszcze za wcześnie.

maomami piękny brzusio!
może w końcu i ja pokażę swój, bo troszkę urósł, a mały zaczyna coraz mocniej kopać
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 20:32   #3502
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja nadal szukam wózka i zaraz się popłaczę
Dziewczyny ile średnio powinnam wydać na wózek?
Bardziej się opłaca się kupić wszystko osobno czy 3 w 1?
Ciężko stwierdzić ile średnio powinnaś wydać na wózek bo zależy jaką kwotę możecie przeznaczy, czy macie jakiś limit czy nie.
Spokojnie jeszcze znajdziesz wózek dla szkraba

Stary 2013-07-31, 20:33   #3503
kyte
Wtajemniczenie

Ja już po plotach
Cytat:
Śliczny taki zgrabny
Cytat:
My już po wizycie

Jaki już dużySuper
Cytat:
Ja mam zamiar pakować torbę na początku października.

Jaki ładny, okrągły

Co do kocyka takiego większego,to ja się zastanawiam nad tym:
http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...389459185.html

maomami, ja tam już się golę na oślep.. muszę sobie lusterko kupić
Bardzo ładny
Cytat:
bawełniano-akrylowe, hmm.. no też jetsem ciekawa jak w dotyku wyglądają.
Ten mam w zakładce w razie czego, jak nie znajdę nic lepszego to go kupię
Ostatni kolorek mi się podoba, szary z niebieskim
A mi różowy w groszki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 20:36   #3504
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

też bym się o to zapytała, zwlaszcza w nowym budownictwie, które jest do niczego. mieszkałam w tak zimnym mieszkaniu, że masakra. z załączonym ogrzewaniem nie było czuć prawie różnicy. szok. szybko z tamtąd uciekłam. a właściciel zapewniał że jest ok. 11*C przy załączonym ogrzewaniu zimą to skandaliczne.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 20:43   #3505
tunieczka
Raczkowanie

Wróciłam z nową fryzurką od razu mi lepiej
Widze że zrobiłam trochę zamieszania z tym farbowaniem, ale chodziło mi o to, że po pierwsze przez hormony to podobno może wyjść inny kolor ( a biore cały czas luteinę a to też dodatkowa dawka hormonu), a po drugie nie wiem czy będę miała czas na regularne farbowanie, a nie chce zapuszczona chodzić. Ostatnio farba spłukała mi się do naturalnego koloru, więc nie mam odrostów (robione miałam kemonem naturalnym bez amoniaku). Rozmawiałam z fryzjerem i mówił że spokojnie można farbami bez amoniaku malować, po protu robie sobie przerwę.
Ktosiulka no ja na tym Holterze to mam tylko o tych przedwczesnych napisane to pewnie nie jest źle. Mam to konsultować z internistą.
Budowniczanka też myśle że 4 tys. to nie jest jakoś dużo, przy wynajmowaniu, rachunkach, opłatach, dojazdach. Wiem, że sporo osób utrzymuje się za mniej i też da rade ale 4 tys. to nie są też jakieś kokosy.
My mieliśmy różne okresy, raz było więcej raz mniej, a zawsze daliśmy radę. Teraz niby mamy więcej, a jedną całą pensję pochłania kredyt i opłaty. Mieszkanie nie do końca wykończone, więc odkładamy i powoli inwestujemy w jakieś sprzęty. Teraz na tapecie będzie pokoik dziecięcy
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 20:46   #3506
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
ale umowe zawsze mozesz przedluzyc na tych samych warunkach... a jak to sie ma do rodzin z dziecmi
Muszę jeszcze doczytać, ale chyba długość umowy nie ma żadnego znaczenia, jak ktoś dostanie status "lokatora" to właściciel umarł w butach

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
też bym się o to zapytała, zwlaszcza w nowym budownictwie, które jest do niczego. mieszkałam w tak zimnym mieszkaniu, że masakra. z załączonym ogrzewaniem nie było czuć prawie różnicy. szok. szybko z tamtąd uciekłam. a właściciel zapewniał że jest ok. 11*C przy załączonym ogrzewaniu zimą to skandaliczne.
Nie no spoko, ma prawo pytać o co chce, przecież musi mu pasować, ale jednocześnie było pytanie czy w lecie nie jest za gorąco, tak ze skrajności w skrajność

Stary 2013-07-31, 20:48   #3507
tunieczka
Raczkowanie

De my mieliśmy wykupiony udział w tych regatach już w tamtym roku, więc nie dziwie się że moj Tż chciał jechać i pojechał. Pozatym było już zapłacone i to dość konkretna kwota, naszczęście jak wyszło że ja nie moge przez ciąże to mi oddali pieniądze ( a zgodnie z umową nie musieli mi nic oddać, ale woleli nie miec kłopotu jakbym zdecydowała się jednakjechać)
Nie zmienia to faktu, że i tak mi smutno i trochę przykro.
Stary 2013-07-31, 20:48   #3508
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cześć
Myślałam, że nie nadrobię...3h mi sie zeszło

Gratuluję kolejnych tygodni/miesięcy ciąży

Iskra Witaj u nas
Odpoczywaj a na pewno wszystko będzie dobrze.

Ania_cz79 Gratuluję synusia

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A oto moje drzewo Załącznik 5345914 Załącznik 5345915

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sliczny pokój ma Majeczka

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A po prenatalu jak się czujesz, bo ja miałam takie zaparcia że odstawiłam i teraz je łykam 2x w tyg tylko.
Czuję się dobrze, zaparcia nie dolegają

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Co do nowego wątku, to zgłaszam tytuł!

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!
super tytuł podoba mi się

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość

Maly bobasek w brzuchu buszuje, mama szczesliwa wyprawke szykuje

Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
fajny

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u pielęgniarki w poradni diabetologicznej.
Dostałam aparat do mierzenia cukru - mam zrobić pomiary 5 razy dziennie przez dwa dni a w poniedziałek mam wizyte u lekarza, który powie co dalej.
Ogólnie taka poradnia,że byłam w szoku. Wszystko nowe, żadnych kolejek, wszystkie wizyty na numerek.
Super, że takie warunki mają. Ttzymam kciuki za dobre wyniki

Cytat:
śliczny jest

Cytat:
My już po wizycie

Ale Kamilek juz duży, ciesze się, że wszystko jest ok!!

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Dawno mnie tu nie było <wstydzioszek>
Co po niektóre z Was pytały jak tam z moim bólem podbrzusza...tak więc przeszedł, czasami jeszcze się pojawia, ale byłam z tym u mojego gin i okazało się, że wszystko jest w porządku, szyjka 3,5cm, zamknięta, po prostu mały lubi buszować mi na dole i ułożony był główką w dół która powodowała ten ból.
Teraz następna wizyta dopiero w 30 tygodniu..tak więc Rybko jeśli możesz dodać datę mojej wizyty - 18.09 godz. 18 + usg
Super, że brzuch już nie boli
za udaną wizytę
Stary 2013-07-31, 20:52   #3509
tunieczka
Raczkowanie

Jakie wy piekne brzuchy macie
Po mnie nic nie widać, połowa 5 mies. i nic. Budowniczanka kiedy Ci zaczoł się brzuszek powiększać? Bo chyba będe miała jak Ty długo długo nic, a później coś się pokaże. Mama mi mówiła ostatnio, że ona w ciąży to przytyła 5-7kg zależy w której, ale nie więcej niż 7. Mam nadzieje że to dziedziczne
Stary 2013-07-31, 20:53   #3510
Kabriela
Zadomowienie

Ja nie mogę się zdecydować który kocyk najfajnieszy wszystkie są super.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości