|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Przyczajenie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
Hej
Renia, czy ty przedłużasz czasami włosy w Warszawie? Powiedzcie mi gdzie można kupic dobrej jakości włosy? Chodzi mi o słowiańskie albo Remi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Raczkowanie
|
Bardzo ladnie wygladaja te wloski Reniu , powiedz mi ty masz wycieniowane te wloski??ja mam przedluzone ale nie cieniowane i nie wiem czy nie powinnam tego zrobic zeby wlasnie miec naturalniejezy wyglad wloskow??Moje wloski na tasmie jak narazie spisuja sie swietnie
![]() Mam pytanie dziewczyny powiedzcie mi nie macie problemu swedzacej glowy ??ja mam wlosy 4dzien i glowa mnie swedzi od laczen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Rozeznanie
|
Mialam 2 razy przedluzane (metoda ultradzwiekowa i keratyna ) i glowa mnie swedziala jak diabli .Przeszlo samo nie wiem kiedy .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
|
glowa swedzi na poczatku.... pozniej np tasmy moga po kilku tygodniach zaczac Cie drapac na karku (przy samej tasmie niekiedy trafiaja sie krociutkie wloski).... ale to mija....
jak dla mnie cczarnula powinnas wycieniowac wloski... nie musi byc to odrazu mocne ciecie... ale dzieki temu zyskaja lekkosci i beda sie fajniej ukladac.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przedłużanie włosów w domu
a ja po doczepieniu wlosow zaczelam miec problemy z lupiezem co najdzewniejsze nigdy nie mialam takiego problemu ; zaczelam myc skore szamponem prezeciwlupiezowym ale potem 2 raz mye cale wlosy nawilzajacym , jest lepiej ale nie idealnie mozna cos zrobic zeby noszac wlosy pozbyc sie tego cholerstwa?;/ milcia ty chcyba tez cos pisalas na ten temat pozbylas sie tego lupiezu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Wybierałam się do Warszawki już kilka razy żeby pani Renia mi zrobiła włoski ale niestety ciągle mi coś wypadało. W końcu poszłam do salonu w Łodzi gdzie pani przedłużyła mi włosami słowiańskimi metodą racoon. Chciałam włosy lekko kręcone bo swoje naturalne mam takie. Przez pierwsze trzy dni do mycia żeczywiście były kręcone ale niestety po myciu są proste. Mało tego pomimo że nie żałuję odżywki to doczepiane włosy zaczęły mi się rozdwajać !!!!!!!! nie wiem co na to mam poradzić może wy mi pomożecie.............. po kilku dniach poszłam na doczepianie jeszcze kilku pasm bo wydawało mi się że moich jest tak dużo na głowie i że bardzo widać różnicę długości teraz jest już lepiej. Natomiast jak patrzę na dzieła pani Reni szczególnie na włoski BubiGirl to zazdroszczę wam strasznie!!!!!!!!!!!!!!! Moje łączenia w ogóle się nie umywają do waszych. Wydaje mi się że są za duże i że je bardzo widać. Przedłużyłam włosy bo chciałam zobaczyć jak będę wyglądać w długich a chciałam iść do ślubu w rozpuszczonych włosach ale jak będę kolejny raz przedłużać to chyba tylko u pani Reni bo jej wykonanie jest naprawdę piękne |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Dziś przyszła do mnie siostra pozamieniać mi 50 szt mikroringów na jasny brąz najbardziej mi zależało na tych z przodu, ułożyła sobie moje włosy i najpierw sie przyjżała im. Po obejżeniu pierwszych pasemek powiedziała że sporo moich włosów w tych mikroringach jest powyrywanie ![]() ![]() ![]()
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
mi też kuzynka jak poprawiała kilka pasemek to było w nich ok 5/8 moich włosków
![]()
#2440 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! Edytowane przez milcia23 Czas edycji: 2007-06-14 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Przyczajenie
|
Moje drogie dziewczyny, czy któraś z was miała na głowie włoski syntetyczne monofibre? Jeśli tak proszę o poradę, czy to dobry wybór...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Przyczajenie
|
agnesn ja nosiłam przez ładnych kilka lat syntetyki i powiem ci szczerze, ze wole syntetyki niz naturalne, bo
1, sa proste ja drut, a moje wlasnie takie sa 2. sa lzejsze 3. duuuuuzo tansze ale ja nie krece wlosow, nie traktuje suszarka, myje 3x w tygodniu wiec jezeli osoba chce je troche portaktowac cieplym powietrzem to zdecydowanie odradzam
#2443 |
Przyczajenie
|
milcia23 niestety tak się dzieje, ja też zawsze trace duzo włosów jak ściągam , ale na szczęście odrastają
![]() ![]()
#2444 |
Raczkowanie
|
![]()
milcia23 śliczne te włoski i kolor mi si ebardzo podoba, az zatesknilam za blondem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Raczkowanie
|
dzięki kupiłąm od LongHair_pl na allegro ale narazie nie ma on wlosów. To co widzieliście to 130 pasemek, 100 długości 55 cm zapłaciłąm za nie 200 zł i 30 pasemek długości 40 cm zapłąciłam za nie 40 zł. Nie wiem czy je sobie zostawić czy wystawić na allegro ale pewnie ani 100 zł za nie nie dostane a za niżej nieopłaca mi się ich sprzedać dodatkowo mam te 50 mikrorigów które miałam założyć ( czyli nieużywane) i reszte mikroringów które są w dobrym stanie. Poradźcie co mam zrobić.
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak mam pocieniowane zeby nie bylo widac przejscia pomiedzy moimi a doczepionymi . mysle ze powinnas pocieniowac choc troche efekt napewno bedzie naturalniejszy,a jesli chodzi o swedzenie to normalne z czasem samo przejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moze razem z siostra poszperajcie i poczytajcie w inernecie o metodach i jak sie je zaklada ,jesli zalozyla ci tym sposobem to moze innym tez sie uda. ewentualnie poszukaj kogos prywatnie w ogloszeniach w google i niech ci ktos zalozy jeszcze raz te same wloski inna metoda mniej szkodliwa dla twoich wlosow. ja mam boki racoon i sama z ciekawosci wydlubalam sobie po 2 pasemka z boku zeby sprawdzic co i jak i poprostu wlosy wygladaja jakby do nich nic nie bylo przyczepione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Raczkowanie
|
czegos tu nie rozumiam
![]() skoro naturalne wlosy (przy metodzie mocronings) wyrywaja sie pod wplywem ciezaru sztucznych, to chyba bedzie tak samo i przy metodzie racoon i tulejkach i i nnych dziwnych kerawaxach. teraz jestem zla bo kiedy czytalam przed zalozenim o tej metodzie( ringi) to prawie same zalety byly podane a teraz widze ze wszytskie dziewczyny ktore zdejmuja są zalmane NORMALNIE SIE BOJE CO BEDZIE ZA JAKIS CZAS ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czegos tu nie rozumiam
![]() skoro naturalne wlosy (przy metodzie micronings) wyrywaja sie pod wplywem ciezaru sztucznych, to chyba bedzie tak samo i przy metodzie tulejek i i nnych dziwnych kerawaxach. Czy one wyrywaja sie z innego powodu??? Mam nadzieje ze ja nie bede łysa??? SZOK ![]() Moze podpowiem ze ja mam tylko 40 pasemek i to 30cm, cienkie pasemka a do ringu wkladalam wiecej wlosów naturalnych niz tych w pasemku, to chyba powinno troszke zamortyzowac wyrywanie Teraz jestem zla bo kiedy czytalam przed zalozenim o tej metodzie( ringi) to prawie same zalety byly podane a teraz widze ze wszystkie dziewczyny ktore zdejmuja są zalmane NORMALNIE SIE BOJE CO BEDZIE ZA JAKIS CZAS ![]() ALE W KONCU JA MAM TYLKO DOLNE PARTIE GLOWY ZAGESZCZONE :/ a wlosy nie sa chyba az tak ciezkie skoro maja 30cm Zaraz zawalu serca zaraz dostane ![]() Jakie odzywki polecacie- ale takie CUD MIÓD ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
MILCIA
a jakie Ty mialas dlugie naturalne wloski? Jak dlugo je nosilas??? Ja chyba po zdjeciu ringów na jakis czas zaloze sobie na tasmie doszywanej do warkoczyka, chociaz nie pojmuje dlaczego w ringach wlosy sie wyrywaja a w innych spawach nie :/ Teraz to sie sama przerazilam bo coraz wiecej negatywnych opinii czytam ![]() ale jestem dobrej mysli, moze mi nie powypadają, chociaz teraz zaczelam liniec- i to nie przez ringi tylko ja mam takie dziwne "napady wypadania"- szczegolnie na wiosne.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Przyczajenie
|
słuchajcie nie ma znaczenia jaką metodą przedłużasz, ja ze swojego doświadczenia wiem, że każda metoda ma jakieś wady, czy to są tulejki, mikroringi czy też keratyna, zawsze podczas zdejmowania troche naszych włosów wypada, najmniej "wyrywająca " metodą w moim przypadku było przedłużanie włosów włosami syntetycznymi metodą warkoczykową od skóry głowy, no ale to tylko jak przedłuża się syntetycznymi
#2452 |
Raczkowanie
|
Kurcze a ja targam,ciągam te kłaki i nic mi nie urywa...
Milcia...teraz porównałam Twoje wlosy ze zdjęcia i moje nowe..Twoje przypominają te włosy co zakupilam tu na forum..a te z allegro widać gołym okiem ze są rewelacyjne.Mam je na głowie,myje,prostuje,czoc hram,nawet tapiruje (testuje je dość agresywnie) i nie wypadł mi ani jeden..strukture mają nadal nawet ładniejsza od moich..a dodam ze ja moje włosy mam bardzo ladne i błyszcące.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Raczkowanie
|
![]()
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! Edytowane przez milcia23 Czas edycji: 2007-06-14 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt , ze podczas noszenia przedluzonych wlosow wypadnie ich troche wiecej ,bo cebulki musza dzwigac podwojny ciezar, do tego niewlasciwa pielegnacja lub niewlasciwe mycie wlosow i tez wypadaja. Podczas zdjecia tez troche wypadnie a jesli nie dbalysmy o wlosy przedluzone i sa koltuny wypadnie ich wiele wiecej i to niepotrzebnie. Ogolnie nie jest tak zle. Mialam juz dwa razy metoda ultradzwiekow i keratyna i w sumie teraz akurat szykuje sie do 3 przedluzania.Owszem ,po zdheciu przedluzonych jest szok i wrazenie ,ze sie ma wyszkubana glowe a wlosow bardzo malo .To normalne ,przyzwyczailismy wlosy do takiej ilosci jaka mielismy podczas przedluzania. Milcia jesli wlosy sa zadbane to sobie je zostaw, moze sie pokusisz.Tym bardziej ,ze to ty je nosilas .Nie wiem jak wy ale ja nie kupilabym wlosow zdjetych prosto z czyjejs glowy.Nawet i te ,ktore my nosimy przechodza uprzednio mnostwo zabiegow przed samym udostepnieniem ich do przedluzania. Ja mam caly kuferek wlosow i sobie je trzymam. Te wlosy co zdjelas maja widoczna ,zniszczona koncowke keratynowa .Ona juz i tak sie nie przyda .Fryzjerka przed nastepnym przedluzaniem ja obetnie ale zostawi jej minimum aby pasemka sie nie rozlecialy i byly nia nadal zwarte. Uzyje nowej keratyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Raczkowanie
|
Jak już pisałam wcześniej przemyślałam całą sprawe i postanowiłam zregenerować moje włosy a za jakiś czas założyć jeszcze raz włosy.A co za tym idzie niemam zamiaru ich sprzedawać.
Co do zakończeń kreatynowych fakt że widać śledy nosze nia przedewszystkim po tym że są w jednym miejscu zciśnięte ale moim zdaniem jest wszystko z nimi ok i moge sobie je założyć. Zastanawiam się nad tulejkami termozgrzewalnymi ale jak sobie pomyśle co będzie przy zdejmowaniu to chyba jednak wole mikroringi. Teraz szukam środków które zregenerują moje cebulki włosów.
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Przyczajenie
|
włoski świetnie się prezentują na tych fotkach.ja do angli to raczej się nie wybieram jechać szkoda że w angi mają tylko takie włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Raczkowanie
|
tak szarpałam tak szarpałam ze wyszarpałam......
Obraz 015.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Rozeznanie
|
milcia moim zdaniem to az tak przerazliwie duzo wlosow ci nie wypadlo bpo wkocu nosialas je ponad miesiac dobrze pamietam?? zobacz jak codziennie wypada do 100 wl razy 30dni to troche tego wychodzi tylko tu jest takie wrazenie ze ich tak mnostwo bo normalnie jak czeszesz to zawsze zostaja wlosy na szczotce. sa troche ciensze niz przed przedluzaniem ale to przejsciowe nie martw sie
![]() ![]() dzisiaj polozylam na wlosy maske dove ( granatowa) jak wyschna mi wlosy to napisze jaki efekt, rozczesuja sie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Rozeznanie
|
maurita przed chwila polozylam na wlosy nowo kupiona maske dove( ta granatowa-regeneracja) jak mi wyschna wlosy to napisze czy dobra cy nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny...
Odebralam wczoraj swoje wloski..Dzis pzyjdzie do mnie fryzjerka i mi je troche podetnie bo moje nie sa tak dlugie i w okolicy ramion widac roznice..Wiec zobaczymy co ona na to wymysli... Potem zrobie fotki i wak pokaze.. No ,ale juz zaluje,ze natura nie obdazyla mnie pieknymi dlugimi wlosami.... Mam kolzanke wlosy do pasa,farbowane jasny blad ,grube ,piekne i lsniace bez prostwonicy...Jak jej zazdroszcze9tak pozytywnie bardzo-fantastyczna dziewczyna)...Ona zas mi czegos innego..Ale wolalabym oddac nawet dwa rozmiary w biustonoszu ,a miec pienke wloski... Jak sie z nia widze to zawsze mam takiego dola,ze szok.... No ale teraz moze bede miala lepszy humorek z moimi ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam was goraco.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.