|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
kciuków nigdy za dużo
|
|
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Wyszła mi 7,65
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotk4, God of war - u mnie zaczął się 15 tc do tego czasu straciłam między 5-6 kg początkowo tzn zaczęło się gdzieś w 7tc miałam okropny jadłowstręt i nawet nie mogłam myśleć o jedzeniu, mdłości cały dzień.. potem częstsze migreny i za każdym razem wymioty (czego ostatnio przez dłuższy czas jednak unikałam), wymioty ogólnie też miałam (głównie wieczorem) i w sumie mam nadal i mdłości i wymioty, ale z mdłościami jest już znacznie lepiej. Mimo to cały czas pracuję i dobrze, bo w domu bym pewnie leżała. Tż się ze mnie śmieje, że ja nie jem za dwoje tylko za dwoje śpię, bo potrafię nawet i 15 godz po pracy zaraz się kładę i wstaję rano Mam nadzieję, że nie będą ciągnęły się za mną do końca ciąży te wszystkie mniej przyjemne dolegliwości ![]() Poza tym dzidziuś rozwija się ładnie. Na razie nie znamy płci, ale mam lekkie przeczucia co do chłopca chciałabym już strasznie zacząć czuć ruchy dzidziusia, ale jeszcze troszkę muszę poczekać
|
|
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Malgos
życzę dużo zdrówka Tobie i Maleństwu ![]() A czemu przeczuwasz, że to chłopiec? Ja mam synka i pamiętam, że miałam nisko brzuszek i mówili mi wszyscy, że będzie chłopiec ja też tak czułam![]() Mdłości też miałam, brało mnie na wymioty ale nie wymiotowałam.
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Kamel - to tylko przeczucie
tak po prostu, albo to może bardziej chęć pierwszego pierworodnego Brzuszek mam jeszcze całkiem mały więc ciężko powiedzieć... Ja głównie wymiotuję przy migrenach a był czas że miałam je co 2-3 dni, więc zarazem były wymioty. Tak normalnie nie wymiotowałam wiele razy, dosłownie klika (tzn bez bólu głowy)
|
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mnie okaże się na dniach 3-5dni ![]() Dziewczyny miłych snów, zasypiam
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wygasł mi abonament premium! Nasze dziecię wstało o 3.30.... tż się wkurzył bo wstawał do niej i wstawał, aż w końcu wylądowała z nami w łóżku potem tż poszedł na rogówkę do kuchni spać a ta dalej się wierciła, niedawno zasnęła... Nie wstawałam, ale musiałam siedzieć z nią chwilę w łózku, żeby ją uspokoić O 5 mierzyłam temperaturę i zamiast 'spadać' za każdym kolejnym mierzeniem to wzrastała pierwszy raz tak miałam. 2 ostatnie pomiary to miałam dłużej tj. wkładając gdzie trzeba i naciskając guzik po jakimś czasie i nie odbiegały tak bardzo od normy co poprzednie ![]() 36,29, 36,32, 36,36, 36,39, 36,41, 36,40- wzięłam najwyższą, bo potem się zaczęło znów cofać ![]() Jak Wy mierzycie te tempki? Wkładacie, odczekujecie aż się termometr troszkę 'nagrzeje' i wtedy wciskacie guzik do pomiaru? Bo jak ja tak próbowałam to nie chciało mierzyć... a teraz już wiem, że po prostu trzeba dłużej poczekać i tyle Ah ja i moje termometrowe przygody ![]() Chyba się nie nadaję na pomiary
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-01 o 05:31 |
|
|
|
#968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nic nie czekam, włączam termometr, wkładam gdzie trzeba i wyjmuję jak zapiszczy. Później już nie mierzę, zapisuję tę temperaturę i koniec Niepotrzebnie się męczysz moim zdaniem ![]() Dzień dobry U mnie tempka sobie skoczyła
|
|||
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Malgos 12 witam jako nowa i gratuluję
co do twoich objawów to oprócz wymiotów miałam przy synku identyczne. Jadłowstręt, schudłam 7 kilo w pierwszych 12tygodniach, po pracy byłam tak wykończona jakbym robiła na kopalni. Miałam jakby objawy grypy przez pierwsze 3 miechy. Potem ustało, zrobiłam się rzeźka, tyle, że miałam problemy z ścięgnami czy czymś w pachwinie nożnej, dziecko czy coś mi uciskało jakieś ścięgna i odczuwałam ból do końca ciąży, lekko kulałam, utrudniało mi to spanie pamiętam. Ale ogólnie czułam się dobrze. Także nie martw się pierwsze 3 miechy z reguły są ciężkie, potem leci. Poza tym ku pocieszeniu: najgorszy jest zawsze ostatni miesiąc ![]() ![]() EDIT: chociaż wiadomo-ciąża ciąży nie równa, uogólniam teraz ![]() Cytat:
kilka razy nawet publicznie posikałam się ze śmiechu, ale wybaczono mi ze względu na stan położne są przyzwyczajone. ja tam miałam lewatywę, więc to drugie mi nie groziło ![]() witam dziewczęta dzisiaj
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-08-01 o 07:44 |
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
zapowiada się gorąc
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odzywam się tak często, bo nie daję po prostu rady z nadrabianiem postów. Nie mam też tyle czasu aby to robić. U mnie okej, choć straciłam nadzieję na owulację w tym cyklu. Pozdrawiam Was - i czasem podglądam
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, wreszcie dziś doczekałam się @ w 42 dc
![]() buziaki w nowym wątku
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2013-08-01 o 08:35 |
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzisiaj cicho jesteście |
|
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Witam wszystkie nowe staraczki, widzialam ze sie wczoraj wieczorem troche ich namnozylo ![]() U mnie dzisiaj skok temperaturki Malz wczoraj wieczorem zmeczony bardzo i jak zasnal od razu to go obudzic juz nie moglam ![]() Jesli wczoraj byla owulka to moze sie wstrzelilismy z tym naszym barabara o 3 rano no i dzisiaj mi malz zapowiedzial ,ze po pracy zedrze ze mnie ubranieW ogole dzisiaj mialam straszny sen, malz mi rano powiedzial ze plakalam bardzo i mnie przytulal i uspokajal. Nie dziwota,ze mam oczy podkrazone teraz Mam nadzieje, ze ten dzien minie szybko...juz chce weekend.
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
Dzisiaj na razie bez porannej kawy, bo czekam najpierw, aż ibuprom zacznie działać Wszystko mnie boli, żałuję że nie wzięłam urlopu na żądanie Cholerna małpa! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój trwał 41 dni
|
|||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
no widzę właśnie, że wczoraj tyle wszystkich było, a dzisiaj zaledwie garstka aktywnych ja już po śniadaniu. dziecko jak zawsze "przekonane" szantażem do jedzenia (szantaż najlepszą formą wychowawczą ) zrobi wszystko dla cukierków, czy wyjścia na podwórko czekam aż dokończy kromala (trochę to potrwa) i można iść się ogarniać i sru na małe zakupy.
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam premium i jest szaroburo ale owulacje i tak ci pokaze jak bedzie ![]() Ja robie tak, że wlacze i wkladam dopiero
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-08-01 o 09:08 |
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak potrzebujesz to spij, pewnie ![]() Jak będziesz znala juz plec dziecka to podziel sie z nami ![]() Mam nadzieje ze juz niebawem te dolegliwosci ustapia i bedzie tylko lepiej. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
zaglądaj częściej!
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba była kwestia stresu bo przyznam, że lipiec miałam ciężki, albo... wiesiołka
dawkowałam z grubej rury, po 4 kapsułki dziennie może stąd to przesunięcie? Mam nadzieję, że ten cykl będzie już normalny, albo potrwa już 9 miesięcy
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
no ja tez tego nie lubie
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
no szczęście, że nie byłam w pracy, ale w domu też nie byłam, tylko u rodzinki do której pojechaliśmy na wesele. Podejrzewam, że moje jęki słyszało połowa gości w domu. potem śmiałam się do męża, że ciekawe co teraz o nas myślą, jak w nocy takie odgłosy od nas z pokoju się wydobywały
|
|
|
|
#984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba opłacę jak mi się skończy na drugim koncie... tylko teraz które
|
||
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że jednak potrwa 9 miesięcy!
|
|
|
#986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę znowu takiego długiego cyklu No... Tu zdychanie nie jest takie łatwe jak w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No mi się wydaje, że to nie są duże pieniądze, a warto |
|||
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Tego samego życzę Tobie
![]() Stwierdziliśmy, że staramy się od zaraz, nie ma sensu czekanie... W tym miesiącu i tak przeprowadzamy się na swoje, będzie urlop, może będzie więcej dobrych wiadomości?
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wiem mniej więcej kiedy trzeba się starać, owu pokazuje zielone światło jak tylko zaznaczysz śluz rozciągliwy... to akurat nie eureka każdy to wie a owu i bez tego wyznacza więc... po co mi to
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

do tego czasu straciłam między 5-6 kg 
potem tż poszedł na rogówkę do kuchni spać a ta dalej się wierciła, niedawno zasnęła...
pierwszy raz tak miałam. 2 ostatnie pomiary to miałam dłużej tj. wkładając gdzie trzeba i naciskając guzik po jakimś czasie i nie odbiegały tak bardzo od normy co poprzednie 

Wszystko mnie boli, żałuję że nie wzięłam urlopu na żądanie