Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 08:54   #3901
mariamarysienka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
O w ten deseń to jednak mam to samo podejście Ale zgadzamy się ze typowe błogosławieństwo powinno być zarezerwowane dla ślubów kościelnych . Więc albo nie będzie w ogóle albo wymyślimy coś na styl świecki
Ja widziałam takie błogosławieństwo - najbliżsi po prostu życzyli im wszystkiego dobrego, mówili kilka słów o tym, że właśnie zaczyna się nowa droga ich życia, ucałowali, po czym wio do kościoła Wiem, że moi rodzice i dziadkowie też by najchętniej tak zrobili, ale mam też Tżta w tym dniu i wątpię, czy zgodziłby się na taką suchą wersję. Bo choć ja jestem dość religijna, to jednak błogosławieństwo jest dla mnie taką lekką szopką Chyba że naprawdę bylibyśmy tylko z rodzicami, dziadkami i chrzestnymi, bez kamery i foto oraz innych gości, wtedy ok

Cytat:
A co do ginekologów nigdy w życiu na nfz żadnego specjalisty..nie w tym kraju Tak to skomentuję
Ja aż tak nie uogólniam, bo trafił mi się niejeden fajny lekarz na nfz, ale przez to, że tak rozrosły się kolejki i prywatne gabinety, już wielu lekarzy nawet nie chce się starać, tylko mówi żeby przyjść prywatnie, albo czekać po pół roku na kolejną wizytę. Zawsze mi to ciśnienie podnosi, bo jest to straszne złodziejstwo. Jakby moi dziadkowie chorujący na serce i nadciśnienie czekali po pół roku na kolejną wizytę, to już dawno by ich z nami nie było

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
mariamarysienka też zastanawiam się nad tym stołem wiejskim.. niby to miało zainteresowanie ostatnio na weselu.. ale to byłowesele2 dniowe i przez te 2 dni zeszła jedna świnka- a mieli 2.. zostało pełno kiełbach i kaszanek.. i innych takich.. sama nie wiem..
No właśnie.. I tak po weselu zostaje sporo jedzenia, a jeszcze ten wiejski stół. Na samym początku, jak to weszło, to zostawały prawie puste, takie miały wzięcie, a teraz jak już ludzie przywykli, to jednak nie chce się aż tak podchodzić. Coraz częściej myślę nad tym, że to może nie mieć sensu.

Cytat:
I ogólnie to mnie zasmucił jednak ten kamerzysta :P napisałam wczoraj do niegożeby przesłał mi wzór umowy i naile mógłby mi zarezerwować termin a on że cena poszła w góre a termin może zarezerwować dopóki inna para by się nie zgłosiła- wtedy by nam dał znać czy się decydujemy.. ale cena podskoczyla z 3100 na 3800 z tym że dodane jest:
- dzwięk rejestrowany osobno przy użyciu rejestratora
- ujęcia z zastosowaniem systemu stabilizacji slidecam ,flycam i stedicam oraz kamera GOPRO hero 3(zaistalowana w różnych miejscach na samochodzie)
- making of ze śmiesznych sytuacji z całego dnia

Ale zepsuł mi tym wszystko .. a i dodał że gratis do 50 km dojazd.. a przedtem było do 100 :P i przedtem się mieściłam a teraz już nie :P
wtedy mi wychodzi 7 tys za kamere i foto... ;/
Uuu, to kiepsko Różnica jest spora, a sama nie wiem, czy warta tych dodatkowych usług. Chociaż making of super

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:55   #3902
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
uuua to powodzenia!
Już nie raz robiłam i zawsze wychodziło więc teraz też wyjdzie Ale to jedno z nielicznych bo gotować lubię i umiem ale z pieczenia to noga jestem
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:58   #3903
Beezee
Zakorzenienie

Siemka wszystkim
Joasia, nie dziwię się, że Ci to plany pokrzyżowało, dziwnie, że nagle z dupy strzelił nową ceną, ale nie zbadasz ludzi. Szkoda. I co teraz zrobicie? Weźmiecie go, czy kogoś innego?

Ejjj a ja w ogóle to raz byłam u ginekologa i nie biorę tabletek. Faktycznie, jestem jakaś inna

A z podpisywaniem papierka u nas w Kościele musiałabym zapytać szwagierki ale oni chyba podpisywali dzień wcześniej po spowiedzi bo potem jak przyjechaliśmy pod kościół to ani nie szli na zakrystię ani nie podpisywali nic w Kościele, tylko wyszliśmy i pojechaliśmy na salę
Stary 2013-08-01, 08:59   #3904
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Wpadłam na pomysł miętowego koloru przewodniego

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

strasznie lubię ten kolor ale za to mój tż za nim nie przepada więc u mnie odpada

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:00   #3905
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ja widziałam takie błogosławieństwo - najbliżsi po prostu życzyli im wszystkiego dobrego, mówili kilka słów o tym, że właśnie zaczyna się nowa droga ich życia, ucałowali, po czym wio do kościoła Wiem, że moi rodzice i dziadkowie też by najchętniej tak zrobili, ale mam też Tżta w tym dniu i wątpię, czy zgodziłby się na taką suchą wersję. Bo choć ja jestem dość religijna, to jednak błogosławieństwo jest dla mnie taką lekką szopką Chyba że naprawdę bylibyśmy tylko z rodzicami, dziadkami i chrzestnymi, bez kamery i foto oraz innych gości, wtedy ok
No my nie do kościoła a poza tym nasza"nowa droga' to jednak będzie stara

Cytat:
Ja aż tak nie uogólniam, bo trafił mi się niejeden fajny lekarz na nfz, ale przez to, że tak rozrosły się kolejki i prywatne gabinety, już wielu lekarzy nawet nie chce się starać, tylko mówi żeby przyjść prywatnie, albo czekać po pół roku na kolejną wizytę. Zawsze mi to ciśnienie podnosi, bo jest to straszne złodziejstwo. Jakby moi dziadkowie chorujący na serce i nadciśnienie czekali po pół roku na kolejną wizytę, to już dawno by ich z nami nie było
Mnie się przeważnie niedouczeni trafiali, bo sama im udowadniałam że pieprzą głupoty( a medycyny nie studiowałam) byle by tylko zaoszczędzić na kontrakcie więc dla mnie to nie uogólnianie

Ja wiejskiego stołu nie chcę ani cady baru , nie miałabym co z tym potem robić
Stary 2013-08-01, 09:00   #3906
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

My mamy juz making of w cenie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:01   #3907
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie jestem na pewno na technikach dent. w Lublinie Nadal jest lekki stres, ale kolejne listy wychodzą, progi spadają, więc muszę tylko cierpliwie czekać
gratulację

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 09:01   #3908
existence
Zakorzenienie

Cytat:

Uuu, to kiepsko Różnica jest spora, a sama nie wiem, czy warta tych dodatkowych usług. Chociaż making of super
u nas jest chyba jakoś za dodatkową opłatą ale ja to raczej chcę bo może być niezły ubaw
o znalazłam dodatkowe 300zł ale myślę, że warto

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-08-01 o 09:02
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:04   #3909
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość

u nas też wujek robi making of
u szwagra na weselu jak zrobił to zialiśmy cały czas z tego
super sprawa
Stary 2013-08-01, 09:07   #3910
existence
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
Ejjj a ja w ogóle to raz byłam u ginekologa i nie biorę tabletek. Faktycznie, jestem jakaś inna
ja tak o na badaniu byłam też raz dlatego czas najwyższy iść znowu tabletki brałam 1,5 roku i zrobiłam przerwę na 2 lata teraz chcę wrócić
Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość

my w cenie mamy teledysk z przygotowań, skrót z wesela i wywiady z gośćmi więc za ten już dodatkowo kaska no ale nie jakoś mega dużo więcej za plenerowy ale nie zrezygnuję z niego
Stary 2013-08-01, 09:09   #3911
joasia-a
Zakorzenienie

Nie wiem co zrobię :P najgorsze jest to że to TŻ wyskoczył wczoraj po oglądnięciu kilku filmików że mam do niego pisać i rezerwować.. a teraz jak mu napisałam żepodrożał to oczywiście na mnie zły że albo chce i trzeba na to po prostu zarobić albo nie chce i koniec gadki heh :P
Nie wiem.. przemyślimy sprawę.. bo jednak też chciałam na początku 5 tysięcy.. a później sobie powiedziałam 10 tys max za orkiestre, foto i video..

No cóż.. :P

Idę do mojego TPPF w odwiedziny skończyłam praktyki ale co tam..
A wgl prezes mój ma na nazwisko jak kamerzysta to idę się wypytać czy to nie jakaś rodzina haha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 09:11   #3912
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:

A wgl prezes mój ma na nazwisko jak kamerzysta to idę się wypytać czy to nie jakaś rodzina haha
Kombinuj zniżkę po znajomości
Stary 2013-08-01, 09:19   #3913
mariamarysienka
Zakorzenienie

Kurczę, joasia jakiś mało przyjemny ten kamerzysta Nagle podniósł cenę o 700 zł i dziwi się, że nie rzucasz się na to z ochotą?

I love you
I will
I do
Stary 2013-08-01, 09:22   #3914
existence
Zakorzenienie

jak ja się orientowałam to tak zazwyczaj co roku zmieniają się cenniki o 200, 300zł ale kurde aż tyle?! i to tak w środku sezonu ślubnego? no dziwnie...
Stary 2013-08-01, 09:29   #3915
mariamarysienka
Zakorzenienie

Głupio zrobił, bo mógł zrobić te nowe usługi jako dodatek ekstra płatny. Czyli pakiet Joasi za 3100, a z tymi bajerami za 3800, a nie tak od razu wszystko.

I love you
I will
I do

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 09:32   #3916
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
nadinenaprawdę współczuję.. nawet wczoraj o Tobie myślałam że wsiąknęłaś gdzieś.. a tu się wcale nie dziwie eh..

mariamarysienka też zastanawiam się nad tym stołem wiejskim.. niby to miało zainteresowanie ostatnio na weselu.. ale to byłowesele2 dniowe i przez te 2 dni zeszła jedna świnka- a mieli 2.. zostało pełno kiełbach i kaszanek.. i innych takich.. sama nie wiem..

viva miłych praktyk :P

I ogólnie to mnie zasmucił jednak ten kamerzysta :P napisałam wczoraj do niegożeby przesłał mi wzór umowy i naile mógłby mi zarezerwować termin a on że cena poszła w góre a termin może zarezerwować dopóki inna para by się nie zgłosiła- wtedy by nam dał znać czy się decydujemy.. ale cena podskoczyla z 3100 na 3800 z tym że dodane jest:
- dzwięk rejestrowany osobno przy użyciu rejestratora
- ujęcia z zastosowaniem systemu stabilizacji slidecam ,flycam i stedicam oraz kamera GOPRO hero 3(zaistalowana w różnych miejscach na samochodzie)
- making of ze śmiesznych sytuacji z całego dnia

Ale zepsuł mi tym wszystko .. a i dodał że gratis do 50 km dojazd.. a przedtem było do 100 :P i przedtem się mieściłam a teraz już nie :P
wtedy mi wychodzi 7 tys za kamere i foto... ;/

A i tez muszę do gin się wybrać znów bo ostatnio bylam u nowej bo moja bylana urlopie imi tylko na 3 miesiące tabsy wypisała.. kolejne 100 zł w plecy;p
Skąd ja to znam . W połowie czerwca pisałam do fotografów o ceny. Jeden podał konkretna na 2015, a pozostali 2 ze jeszcze nie maja cenników na ten rok, ale ze na 2014 u jednego jest to cena x i na 2015 zdrożeje o 200-max 300zl, a u drugiego, ze ceny najprawdopodobniej bedą takie same jak w 2014... Gitara gra. Byłam mocno zainteresowana tym, który pisał, ze cena moze max 200-300zl podskoczyc. Poprosiłam o nieco szybsza ofertę cenowa na 2015 i z tydzien temu podał mi ceny o 400zl wyższe, a w najwyższym pakiecie aż 800zl. Wiec pytam skąd az taka różnica, a ten ze pod koniec czerwca/ z początkiem lipca zmienił cennik na 2013 i 2014 i w stosunku do nowego cennika cena na 2015 podleciala tylko o 200zl...niby spoko, ale pytałam od początku o 2015 i konkretnie wtedy pisał, ze do cennika który dostałam bedzie to max 200-300zl. Niby wciaz jest niewiele, bo niewiele tańszy niz inni- ale "niesmak pozostal". I o ile myslalam, ze na niego sie zdecydujemy, bo duzo osob go polecalo itd. tak teraz nasz typ sie zmienił (ale to głownie przez to, ze TZ bardziej sie spodobały zdjęcia innego goscia , choc ta cenowa sprawa tez w jakimś stopniu nas od niego odrzuciła).

Stary 2013-08-01, 09:33   #3917
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co zrobię :P najgorsze jest to że to TŻ wyskoczył wczoraj po oglądnięciu kilku filmików że mam do niego pisać i rezerwować.. a teraz jak mu napisałam żepodrożał to oczywiście na mnie zły że albo chce i trzeba na to po prostu zarobić albo nie chce i koniec gadki heh :P
Nie wiem.. przemyślimy sprawę.. bo jednak też chciałam na początku 5 tysięcy.. a później sobie powiedziałam 10 tys max za orkiestre, foto i video..

No cóż.. :P

ja bym z niego zrezygnowała bo to niekompetentne tak zmieniać cene! A co zrobisz jak przed samym weselem tez coś wymyśli nowego

Stary 2013-08-01, 09:34   #3918
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
jak ja się orientowałam to tak zazwyczaj co roku zmieniają się cenniki o 200, 300zł ale kurde aż tyle?! i to tak w środku sezonu ślubnego? no dziwnie...
No właśnie. Ja bym mu pocisnęła zarzucając nieporfesjonalność
Stary 2013-08-01, 09:38   #3919
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Myslalam u siebie tez o tym, ale co mi to da, jak fotograf sie obruszy, ze jaki to zły on nie jest i koniec końców podczas wesela taka sytuacja wciaz moze rzucać światło na całość i bedzie kiepska atmosfera? w ogole joasia moze to takie typowe na nasze rejony, ze cenę sie nagle podbija w środku sezonu?

Stary 2013-08-01, 09:41   #3920
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Myslalam u siebie tez o tym, ale co mi to da, jak fotograf sie obruszy, ze jaki to zły on nie jest i koniec końców podczas wesela taka sytuacja wciaz moze rzucać światło na całość i bedzie kiepska atmosfera? w ogole joasia moze to takie typowe na nasze rejony, ze cenę sie nagle podbija w środku sezonu?

Jeśli zdecydowałaś się na niego, to faktycznie nie ma co ruszać. (Jak to mówią: Nie ruszaj gówna – bo zacznie śmierdzieć) Dlatego po co potem jakieś nieprzyjemności mieć. Ale ja na przykład nie wiem czy bym go wzięła jakby mi nie podszedł
Stary 2013-08-01, 09:42   #3921
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam . W połowie czerwca pisałam do fotografów o ceny. Jeden podał konkretna na 2015, a pozostali 2 ze jeszcze nie maja cenników na ten rok, ale ze na 2014 u jednego jest to cena x i na 2015 zdrożeje o 200-max 300zl, a u drugiego, ze ceny najprawdopodobniej bedą takie same jak w 2014... Gitara gra. Byłam mocno zainteresowana tym, który pisał, ze cena moze max 200-300zl podskoczyc. Poprosiłam o nieco szybsza ofertę cenowa na 2015 i z tydzien temu podał mi ceny o 400zl wyższe, a w najwyższym pakiecie aż 800zl. Wiec pytam skąd az taka różnica, a ten ze pod koniec czerwca/ z początkiem lipca zmienił cennik na 2013 i 2014 i w stosunku do nowego cennika cena na 2015 podleciala tylko o 200zl...niby spoko, ale pytałam od początku o 2015 i konkretnie wtedy pisał, ze do cennika który dostałam bedzie to max 200-300zl. Niby wciaz jest niewiele, bo niewiele tańszy niz inni- ale "niesmak pozostal". I o ile myslalam, ze na niego sie zdecydujemy, bo duzo osob go polecalo itd. tak teraz nasz typ sie zmienił (ale to głownie przez to, ze TZ bardziej sie spodobały zdjęcia innego goscia , choc ta cenowa sprawa tez w jakimś stopniu nas od niego odrzuciła).

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja bym z niego zrezygnowała bo to niekompetentne tak zmieniać cene! A co zrobisz jak przed samym weselem tez coś wymyśli nowego
Cytat:

Kurczę tak czytając przypadek joasi to szlag człowieka może trafić. I zgadzam się z Wami że to niekompetentne.
To ja byłam potraktowana zupełnie inaczej, nie dość że to zespół przyjechał (100 km w jedną stronę )do nas do domu podpisać umowę, kamerzyści mimo że wybrali się na urlop pomiędzy ustaleniem z nimi wszystkiego a podpisaniem umowy to mi w mailu napisali że gwarantują że po powrocie z ich miesięcznego urlopu termin będzie wolny i cena nie ulegnie zmianie to jeszcze wszytskie ceny z powyższych usługodawców to cenniki na 2013 roku(fotograf też się w to wlicza)
Stary 2013-08-01, 09:43   #3922
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Właśnie sprawdzilam- kamerzysta, którego chcemy liczy 1400zl+ 400zl za dodatkowy teledysk w hd. Max 1800zl, wiec jak dobrze pójdzie- bez problemu zmieścimy sie 5tysiacach . Jak złe, to zapłacimy do 500zl wiecej, wiec bez wiekszych tragedii .

Stary 2013-08-01, 09:44   #3923
Edebedowa
Rozeznanie

Kiepsko z tym kamerzystą, ja bym się wkur.. porządnie ;/

A co do tabletek.. miałam baaardzo fajną ginekolog (w sumie nadal mam) na nfz. Zanim zaczęłam brać, zrobiła mi krew, cytologie i usg i dopiero wtedy wypisała tabsy. Po ponad roku znowu krew i cytologia. W maju dała mi usg narządu rodnego i cyca bo miałam guzka kiedyś. Więc ogólnie nie oszczędza na badaniach i za to ją lubię fakt, miesiąc trzeba czekać.

BeeZee ja po tabsach też się zmieniłam. Mój TŻ śmieje się, że byłam cały czas na wku.rwie i miał racje. Od marca nie biorę i czuję się super i TŻ mówi, że taka miła i kochana jestem niesłychanie Myślę teraz o krążku ale mam obawy..

Byłam dzisiaj w szpitalu załatwić papiery do pracy. Podstawa całkiem spoko i z racji pracy na bloku operacyjnym dodatek i to taki porządny
Jest jaranko, idę robić chłodnik i lody z białej czekolady
Stary 2013-08-01, 09:44   #3924
pejlin
Wtajemniczenie

Btw Beezee pokazałam wczoraj TŻ twój post o "klatkach" nie umial przestać się śmiać
Stary 2013-08-01, 09:45   #3925
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Jeśli zdecydowałaś się na niego, to faktycznie nie ma co ruszać. (Jak to mówią: Nie ruszaj gówna – bo zacznie śmierdzieć) Dlatego po co potem jakieś nieprzyjemności mieć. Ale ja na przykład nie wiem czy bym go wzięła jakby mi nie podszedł
Wlasnie dla nas, mimo ze początkowo był niby faworytem, duzo stracił w oczach. Niby wciaz najtańszy, niby wciaz dobry, ale tak sie nie robi- dla mnie to niepoważne i nieprofesjonalne, zwłaszcza, ze sam pisał jak cena wzrośnie w stosunku do cennika na ten rok.

Stary 2013-08-01, 09:46   #3926
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość

BeeZee ja po tabsach też się zmieniłam. Mój TŻ śmieje się, że byłam cały czas na wku.rwie i miał racje. Od marca nie biorę i czuję się super i TŻ mówi, że taka miła i kochana jestem niesłychanie Myślę teraz o krążku ale mam obawy..
Też tak miałam że o braku libido nie wspomnę. I też rozważam krążek albo wkładkę domaciczną
Stary 2013-08-01, 09:50   #3927
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość

Ale chodzi o to, że ja w ogóle nigdy nie brałam

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Btw Beezee pokazałam wczoraj TŻ twój post o "klatkach" nie umial przestać się śmiać
hahahahah polecam się na przyszłość pozdrów go
Stary 2013-08-01, 09:58   #3928
asiaczek87
Zakorzenienie

Cześć Laski

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:59   #3929
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Cześć Laski
Siemka też bym się kawy napiła
Stary 2013-08-01, 10:01   #3930
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Siemka też bym się kawy napiła
Ja właśnie 2 kończę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości