|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
|
|
|
#4412 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cześć Dziewczynki!!! Chyba jakiś kryzys mnie dopadł
![]() ![]() Pół nocy nie spałam, bo mnie napierd** plecy i kość ogonowa. Żeby wstać do łazienki musiałam budzić męża i prosić o pomoc. Sama nie dałam rady podnieść się z łóżka, a nawet z wc Nie wiem już sama jaką pozycję przybierać, żeby bolało jak najmniej wymiękam normalnie Cytat:
Trzymajcie się tam i dbajcie o siebie! Dobrze, że jesteście pod kontrolą - na pewno wszystko będzie dobrze!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mojego obecnego gina nie ma takich wygód, ale staram się na każdą wizytę zabierać ze sobą skarpetki do balerinek i po prostu zakładam je przed wejściem na fotel ![]() Widziałam, że pisałyście o teściach... Moi nie są złymi ludźmi, ale nie mieliśmy łatwych początków. Teraz jak to mąż mówi - wychowałam ich już sobie. Mieliśmy kilka ostrych wymian zdań, raz zdarzyło mi się wyjść podczas kłótni i z całych sił trzasnąć drzwiami ![]() Po porodzie raczej nie będę miała problemów z teściową, bo już kilka razy mówiła, że wtrącać się nie będzie, ale jak tylko trzeba będzie pomoc (chociażby obiad zrobić i przywieźć) to możemy na nią liczyć. "Złotych rad" sprzed wielu lat też mi nie wbija, tylko czasem pyta jakie jest obecnie zdanie na jakiś tam temat. Z resztą jak jej córka urodziła, to sama zadzwoniła do mnie podpoytać co wypada, a co nie - czy jechać do nich od razu, czy nie itp
|
||||
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
niee, nie lubie sie nakręcać, bo jak już sobie coś wmówię to panika totalna jeśli nic sie nie zmieni do wieczora to pojadę to sprawdzić i tyle, muszę psychicznie sie przygotowac na IP![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=1110c2 eh..
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
mamy remis w sondzie więc kto nie głosował niech odda swój cenny głos
pytanie z serii głupich : kosmetyki dla dziecka do szpitala to normalnie w kosmetyczkę włożyć prawda??
|
|
#4415 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
MUSI BYC WSZYSTKO DOBRZE i juz ![]() Cytat:
oczywiscie za obie wizyty ![]() Cytat:
za 29 tc... i oczywiscie ![]() Cytat:
Cytat:
wszystko bedzie dobrze Cytat:
za to trzymam
|
||||||||
|
|
|
#4416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Tak czytam o tych odwiedzinych i mogę powiedzieć, że ja to mam jak w 7 niebie. Nikt do mnie nie przyjedzie !!!
|
#4418 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"podaj mamie torebkę" "zrób mamie herbatę" i mówi tak o sobie do swoich dzieci ale jej dzieci mówią do niej normalnie na Ty ![]() ale ostatnio coraz rzadziej tak mówi hmmm ![]() dla mnie to takie wprowadzanie dystansu dziwne Cytat:
to nie wytrzymałam i mu puściłam wiązankę ![]() kto tu jest do cholery w ciąży... ja czy on ![]() wczoraj wieczorem dziecko mi się zaczęło wbijać w płuca i żołądek i jednocześnie nie mogłam złapać tchu i mnie mdliło... położyłam się na łóżku (bo siedziałam) żeby go tak nie ugniatać i żeby dał mi żyć... ale normalnie już miałam lzy z bólu w oczach.... i nagle taka myśl... boże !! jak ja będę rodzić... jak mnie takie coś doprowadza do płaczu/przerażenia/bezsilności to jak przyjdą skurcze ![]() z góry przepraszam wszystkich lekarzy położne pracowników szpitala i osoby które będą się tam znajdować w tym czasie jak będę rodzić... bo już se wyobrażam jak się będę darła.. ![]() tż mi nie szkoda
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak sie wydzierałam, chcialam urodzić Andzie w domu, słyszeli wszyscy sąsiedzi ostatecznie parte pojechalam do szpitala, tam już nie bylo potrzeby krzyczeć, trzeba bylo oddychać
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie mecza duszności
szczegolnie jak cos intensywnie rekami robie albo zbyt dlugo rece do gory trzymam np ak robie wlosy, ogolnie jakos ciezko mi sie oddycha tez tak macie?
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
A ja niby mam dla dziecka wziąć do szpitala tylko ubranka na wyjście. I'm shocked! Shocked! Jesszcze muszę dopytać położną, czy NA PEWNO, ale skoro taką nam listę podała, to chyba tak.
Dzień dobry! Do 3 nie spałam (po drzemce od 18 do 20, co się dziwić...), czytałam książkę. A teraz się szykuje na SR. nie chce mi się Muszę jakoś pazurki pomalować, wszystkie 20. Mam jakieś zakwasy, a do tego taki ból w kroczu, to to spojenie chyba, ruszyc się nie mogłam na łóżku ;( W ogóle, czy Wam dzieci też aż tak uciskają pęcherz? dwa razy mi się zdarzyło, że poleciało kilka kropli moczu przy kichnięciu wstyd mi niesamowicie, ale nie kontroluję tego... Dobrze, że to w domu było...
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
a w kwestii odwiedzin
![]() to ja już to widzę... ledwo stanę nogą w domu już tutaj będzie przyjaciel tż - tzn w tym temacie powiedziałam tż że nie ma zmiłuj i nie chce go widzieć przez conajmniej pierwszy tydzień :P poza tym wiadomo moi rodzice, bracia i babcia... ale oni wpadną za jednym razem i pojadą... a teściów i brata tż mam w domu obok i już się boję jak to będzie, na bank codziennie będą tu non stop przyłazić póki co nie poruszałam z tż tego tematu ale musze mu powiedzieć co i jak ![]() siostra tż mieszka w krk więc pewnie wpadnie na weekend czy tam 2-3 dni do teściów ale to akurat luz ![]() gorzej z rodzinką tż.... wszyscy pewnie będą chcieli ledwo ze szpitala wrócimy wbić się w odwiedziny :/ z mojej strony tylko najbliższa rodzina, a u tż pewnie wszystkie ciekawe kuzynki ciotki ![]() dobrze że mi przypomniałyście o temacie ![]() najbardziej mnie przeraża że teściowa tak blisko
|
|
#4424 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Też miałam ciężką noc, jak niektóe z Was. Wszystko mnie bolało, ciągneło, nie mogłam oddychać, ciągle latałąm sikać i raz zobaczyłam w wc małego robaczka na podłodze i coś mi się wkręciło i śniły mi się potem robaki i w ogóle jakieś schizujące sny. Padnięta jestem, a oddychać nadal nie mogę... W ogóle jakoś się kiepsko czuję w tym tygodniu. I mam schizę, bo teraz wizyta za 1,5 tygodnia po 5 tygodniach od poprzedniej, jakąś strasznie długą przerwę mi wyznaczyła i się teraz jakoś zaczęłam martwić, że nie wiem, czy z dzieckiem ok, czy dobrze przybiera na wadze itp.... ehhh... niech mnie ktoś kopnie I brzuch mi ciągle twardnieje, może to te skurcze BH, oby...Cytat:
Na pewno się szybko przyzwyczaisz, a przecież widywać się będziecieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też pomyślałam o tym czopie...
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-08-01 o 10:46 |
|||||
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Lolaa, takie duszności miałam kilka-kilkanaśce tygodni temu. Słabo mi było jak malowałam rzęsy albo myłam zęby nawet...
Minęło. LEkarz mówił, że normalne. a całkiem wysoko to niby nie powinnyśmy rąk podnosić, czyli jakieś mycie okien, ściąganie czegos z góry szafek odpada. Czesanie włosów chyba nie powinno być zakazane...
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Co to teściowych. Moja właśnie zadzwoniła i powiedziała że przyjeżdża i ZOSTAJE DO JUTRA Jak ja mam jej powiedzieć,że nie chcę!!! A mój TŻ jak zadzwonił i mu o tym powiedziałam to stwierdził,że bardzo dobrze bo biedna sama nie będzie siedziała w bloku (teść jest w szpitalu)
|
#4427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tż to ma przeje*ane jednym słowem... swoją drogą wiecie że mój tż 'nie wie' czy chce być przy porodzie dla mnie to niepojęte ![]() byłam pewna że będzie CHCIAŁ być a on mówi że sam nie wie i co ja chcę... powiedziałam mu że jak on nie wie to ja nie chcę ![]() wkurzył mnie tym... chociaż myślę że jak zacznę rodzić to mnie nie zostawi (obym się nie zdziwiła )Cytat:
też mi się tak zdarzyło
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powinno byc Ci wstyd ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Marysia, współczuję.......... Ja bym z moją nie wysiedziała sama... Ale jeszcze gorzej z samym teściem. Ten to wiecznie przynudza o dawnych czasach, a istotne to jest jak nie wiem co, nie można pogadać o tym co TERAZ tylko o tym co 30-40 lat temu
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą ja też nie chciałam żeby on był Jeszcze o niego musiała bym się martwić Drzeć się nie darłam. Obiecałam to sobie za mim weszłam na łóżko porodowe po tym jak się nasłuchałam jak inne się drą Wiem,że to jest silniejsze od nas i czasem w bólu nie da się tego kontrolować
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy kawce
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za słowa pocieszenia
![]() ![]() Mój Tż bardzo chce być przy porodzie i ja się z tego cieszę ![]() Co do odwiedzin - nasi mają 25 i 50 km. Codziennie nie bedzie im się chciało przyjeżdżać (przynajmniej moi nie będą mogli, bo pracują, gorzej z teściami na emeryturze ), teraz odwiedzają nas raz, dwa razy do roku.... Więc może nie będzie tak źle ![]() My mamy 1 pokój, więc nie ma warunków do długich odwiedzin. O.
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze mu sie cos odmieni;p ale mi tez bybylo jakos dziwnie,co do darcia sie to mam nadzieje ze uda mi sie nie drzec japy na caly szpital, wiem ze to bol niesamowity ale to brzmi okropnie jak kobiety tak sie wydzieraja
|
|
#4435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to ja was rozczaruję - jeśli ktoś tak jak wy i ja miał OM w środę, to tygodnie powinien liczyć od środy do środy... tak więc nic dziwnego kochana karolson, że pokazuje Ci kalkulator, że już jesteś w 9 miesiącu - bo tak naprawdę obie jesteście między nami są równe 2 tyg. ![]() ale jak już wielokrotnie pisaliśmy - niech każdy liczy jak chce
|
|
#4436 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo mój nakaz leżenia jakoś niestety nie jest przeze mnie przestrzegany
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
logoasia jedź wcześniej do szpitala... niech to lepiej sprawdzą...
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
a tak wogóle to zniknęłam, bo przytuliłam się do D. i zasnęłam
![]() a teraz poleciał do OBI po jakieś listwy, później na mieszkanie a na 12 do pracy
|
#4439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jestem już u teściowej której na szczęście nie ma Ladan chyba się chłop zaczął lękać, że Julka wyskoczy a chata nie gotowa
|
|
#4440 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Napiszę w K.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja koleżanka się śmiała i powiedziała,że to zupełnie jakby widziała siebie i swojego faceta jak była w ciąży ![]() Dzisiaj na szczęście już jest ok, wszystko sobie wyjaśniliśmy w łóżeczku i nie ma już tematu. Cytat:
W życiu nie robiłam żadnych czynności fizjologicznych przy nim, mnie to strasznie krępuje, toalety publiczne też mnie krępują. I nie chciałabym,żeby patrzył na to wszystko.Ot taki mój odchył ![]() Wróciłam z zakupków, lecę do K. bo dawno nie byłam ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Też tak myślę ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Moja nie uciska, ale czasem jak przywali to mam uczucie,że zaraz popuszczę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

. No nijak nie mogę się za to zabrać

Nie wiem już sama jaką pozycję przybierać, żeby bolało jak najmniej 
Trzymajcie się tam i dbajcie o siebie! Dobrze, że jesteście pod kontrolą - na pewno wszystko będzie dobrze!!!

i w tych drzwiach z wiatrołapu do przedpokoju jest taki łańcuszek, który ją stopuje
zawsze mi się morda cieszy jak się od tych drzwi odbija i musi czekać, aż jej otworzę 
Obudziłam się z mega bólem brzucha o 00:45 i tak się męczyłam z biegunką do 2:30 w nocy 

dziwne
jak ja będę rodzić... jak mnie takie coś doprowadza do płaczu/przerażenia/bezsilności to jak przyjdą skurcze 

wstyd mi niesamowicie, ale nie kontroluję tego... Dobrze, że to w domu było...