Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 22:27   #4561
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

JustiCudny filmik, aż musiałam udostępnić Ależ bym tak chciała ale po cc pewnie nie pozwolonoby mi ani na poród w domu, ani w wodzie...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 23:15   #4562
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A wiecie kiedy skojarOne sa darmowe dla dzieci?
jeśli zgłosisz NOP pediatrze i w sanepidzie

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

hehe dziewczyny, ale mielismy przygodę pisze sobie na wizażu, tz lezy z Nelka i klika cos na kom. nagle dzwonek do drzwi, no to ubiera gacie i pędzi a tam mloda laska, na boso...zatrzasnela sobie drzwi korytarzowe i nie może wrocic do mieszkania a ze mieszka tu od 2 dni to nie zna nikogo i szuka telefonu albo neta żeby wezwać slusarza nikt z sasiadow z jej korytarza nie otworzyl, zna w sumie tylko jednych z widzenia, hehe. i wedruje po bloku jakas sasiadka powiedziala jej, ze tutaj mieszka młode malzenstwo i oni na pewno maja komputer i tak do nas trafila. usmialismy się jak nigdy fajna dziewczyna, mamy nowa znajoma. a ze ja tu mieszkam od urodzenia to przypominalam sobie kto gdzie mieszka...no i jeden młody sąsiad z jej korytarza pracuje w macu wiec zadzwoniliśmy i zamiast zamówienia poprosiłam go do tel. buehehe. do 24 miał zmiane, wiec już zbieral się do domu i zaraz ma jej pomoc niezla przygoda. swoja droga tz stwierdził, ze taniej wybic szybe. a ona na to: no ale czym jak butow nie mam kamieniem. taaa zatrzasnelabym drzwi od bloku i spedzila noc na lawce dawno się tak nie ubawiłam! (nie omieszkałam opowiedzieć jej o mojej przygodzie w windzie )

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Diabli Ty gadulo, uwielbiam Cie czytac a sms pierwsza klasa ja mam spisane wszystkie sms od Tz od poczatku naszej znajomosci, czyli ponad 8 lat, i jak to czytam to jest moc

Justi- kciuki masz zapewnione

A my jutro idziemy na szczepienie, 2gi raz 6w1 i rotawirus mam nadzieje, ze pojdzie gladko jak za pierwszym razem...
lubie mowic, nic na to nie poradzę. od liceum swoja przyszlosc wiazalam z radiem
uuu wszystkie smsy od początku?! to ja miałabym niezły ksiegozbior ale tez mam sporo takich WAZNYCH smsów, których nie potrafie skasować...lubie do nich wracac najstarszy z 2005 roku

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja tam się nie obrażam...ale ja zwrócę tą szczepionkę, wiem, że to może zabrzmi strasznie, ale mam dwójke bliskich znajomych farmaceutów i właśnie jeden z nich mi je sprzedał bez recepty i już mi powiedział, że spokojnie mogę zwrócić ;p
Więc jutro zwracamy bo ma dyżur...ale naprawdę przechowuje wzorowo. W lodówce w 5 stopniach i jeszcze mam torebkę termoizolacyjną na przewozy, a szczepionka w torebce łącznie była może 20 minut ( moze być do 60)
nie o to mi chodzilo jasne, ze przechowujesz ok, ale w glowie mi się nie miesci, ze lekarz może cos takiego zasugerować :P bo ja np. nie chciałabym zaplacic 200zl za szczepionke, która nie wiem jak była przechowywana...a Tobie wcale się nie dziwie, znajomości to jednak fajna sprawa hehe.

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Nie no ja się tą asymetrią super nie przejmuje bo wiem, że to mało groźne i proste pewnie ćwiczenia pomogą tylko się wkurzam, że ciągle coś. Że znów musimy jechać w kolejne miejsce by ktoś coś ocenił i sprawdził.
Jakbyśmy po prostu nie mogli już powiedzieć lekarzom papa do następnego szczepienia.
teraz już pewnie tam będzie: szczepienia, bilanse, choroby, dni matki, wywiadówki, dodatkowe zajecia same obowiązki

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-31 o 23:27
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 23:41   #4563
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tylko nie mow, ze znow "czujesz w powietrzu" problem, bo maly nie ma faldek Nelka tez nie jest grubaskiem kurce, spi i spi. zdazylam odciagnac mleko z jednego cyca, drugi czeka na nia. tez macie takie dysproporcje w cycach? czasem mnie to przeraza
nie to u mnie prawie równe tzn są takie wielkie, że nie widze

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ech, nawet jak Florka mam przy prawym, a z lewego odciagam, to marnie leci... mowie ci, cycory do bani ale walcze dalej!

cieszyc sie i dziekowac bogu!!!
musisz je bardziej chwalić bo tak nie czują motywacji:p Mów im nie no dzisiaj to mnie zaskoczyłyście.. takie super mleczko.. ojej a jak dużo no wspaniale...
ewentualnie możesz jeszcze poudawać krowe.. a nóz...

Cytat:
Od bani to sie odczep heeee mecz cycory mecz dla Florka hii hii

Czytalam ten list matki cryyy straszne to az sie boje szczepic
ja zaczęłam, ale tak się poryczałam, że przestałam..

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Muszę się Wam pochwalić. Sofia wreszcie przybrała porządnie na wadze. W 8 dni przybyło jej 250g. Wiem, że to nic w porównaniu z niektórymi dzieciaczkami u nas na forum (Magiusa, myślę, że Dareczek jest w ścisłej czołówce ) ale to największy tygodniowy przyrost odkąd skończyła 4 tygodnie!

Cytat:
Dobra, wiem, ze jestem problemowa, ale...martwie się czy Darus nie ma biegunki
Po prostu od wczoraj ma baaardzo wodnistą kupkę, prawie bez grudek, a jak dziś akurat byłam świadkiem jak robił to mega złapałam schize bo już w ogóle wyglądało jak woda. Wcześniej to faktycznie była taka jajecznica.
Mamy na kp...macie takie rzadkie kupki? Bo u nas pierwszy raz taka, wcześniej to naprawdę jajeczniczka. W dodatku wydaje mi się, że więcej ulewa.
Dziś pediatra powiedział ( nie widział kupy bo nie wzięłam a akurat mały nie zrobił), że ma żywą perystaltykę jelit i jutro mamy znów przyjść.
U mnie jedyne co się zmieniło to to,że akurat od dwóch dni wróciliśmy do Sab Simplexu, ale w tych dawkach zalecanych.

Za to z dobrych wiadomości tyle, że 4 tygodnie temu byliśmy na USG bioderek i doktor powiedział, że jest ok, ale mamy wpaść za 4 tygodnie i nie kłaść na lewym boczku. Wtedy bioderka były ocenione IA i IB. A dziś już oba są IA i jest wszystko dobrze i kolejna wizyta 3-4 tygodnie po tym jak zacznie chodzic.
ja nie ogarniam tych kup.. nie wiem które są rzadkie które gęste, które odstają.. są jakieś różnice miedzy kupami, ale nie wiem która może być biegunkowa..
Jedna kupa to jeszcze nie problem.. ale jak Ci się zdarzy przynajmniej 2-3 pod rząd takie inne to może zatrzymaj pieluche i do lekarza..

Chociaż w biegunce najgorsze byloby to jakby maly nie chciał jesć i mial bardzo dużo bardzo wodnistych kupek.. wtedy się odwadnia..a takie 2 kupy jak ładnie je to chyba żaden problem..

Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ile mnie ominęło, strasznie dużo naskrobałyście. Ja się wreszcie ogarnęłam z moją małą. Ale może zacznę od początku.
ale miałaś przeżycia.. I kruszynka nie taka mała..W sumie dobrą decyzję podjeli lekarze. także dobrze wyszło jak wyszło..
A opieka masakra

Cytat:
Ja właśnie dlatego wolałabym, żeby @ się już pojawiła - łatwiej będzie monitorować cykl. Ale chyba jestem odosobniona w tej kwestii

ja też bym wolała dostać miesiączki.. ja z tych co się cieszą ze dostają miesiączke,bo ja potrafiłam mieć cykl od 20-50 dni.. także przynajmniej wiedziałam, ze nie jestem w nieplanowanej ciązy.. matko a ile to ja się testów narobiłam, przez te nieregularne cykle... majątek na nie wydałam..

Cytat:
A zapomniałam Wam powiedzieć, ze zapisaliśmy się do przychodni NFZ'towskiej ( mała wojenka z Medicover nadal trwa bo dokument, który mi napisali w ogóle nie jest takim jak sobie życzyłam) i wyszła jedna, śmieszna i fajna dla nas sprawa.
Darek ma wpisane w książeczce, że urodził się w 37 tc. ( a tak naprawdę to zgodnie z USG jest był to 38 tc, który właśnie się kończył i w dodatku ma wpisane w książeczce donoszony) to będzie miał Prevenar czyli pneumokoki za darmo Cieszymy się bardzo bo i tak planowaliśmy szczepić a to aż 300 pln. w kieszeni dodatkowo, a dawki są chyba 3. Więc przyjdzie nam płacić tylko za rotawirusy i za powtarzalne 6w1, bo się chyba powtarza.
to super

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zaraz chyba coś zrobię mojej matce...pisałam wam jakiś czas temu, że uczę małą zasypiać w łóżeczku a nie na rękach i lulanie. Od 2 tygodni tak robię i raz lepiej raz gorzej ale mała zasypia. Czasem w 5 minut a czasem np 45 minut przy niej jestem. I dziś już oczka miała zamknięte tylko trzeba było jej przypilnować żeby jej smoczek nie wypadł bo się wtedy budzi jak słabo śpi jeszcze. I przyszła mama że ona ją przypilnuje a ja żebym poszła pod prysznic. Wracam a mała oczywiście na rękach i lalnie. No myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. A już brakowało jej może 5 minut do zaśniecia. Wziełam ją od mamy i jej mówię że nie wolno jej wyciągać jak zasypia i że kto ją będzie nosił jak bedzie 10 kg ważyła. Oczywiście małej już rączkami zapachniało i jak ją włożyłam do łóżeczka to był ryk. Normalnie zaraz chyba wybuchnę ze złości. A tyle razy jej mówiłam że mała w łóżeczku zasypia i tak ma być. I przychodzi do mnie po 10 minutach i mówi że trzeba było już ją zostawić na rękach jak ją wzięła. A ja sie pytam, a płakała że ją brałaś? A ona no nie ale miała takie wielkie oczy.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no to super!!

ale moja nie lepsza, dziecko leży spokojnie a ta zaraz go na ręce a ja go już prawie nie noszę... póki się ładnie bawi to po co

wczoraj u niej byliśmy leżał i śmiał się do moich braci RAZ (!!) kwęknął a ona go na ręce

no tak
moja się poprawiła Jak musiała z nami tydzien 24h/dobę być to stwierdziła,że nie można nosic bo nic się zrobić nie da...

----

Kupiłam sobie strój kąpielowy:jup i:. Podobal mi się strasznie ten co diabli wysłała, ale nie dośc ze by mi nie zdążył przyjść to jeszcze rozmiary nie przewidywaly moich gabarytów.. ale dzieki diabli za inspirację!
Kupno stroju zajęło mi 5 godzin..Wszędzie rozmiary konczyly się na L.. a te to mi tylko brodawki zakrywaly.. wiec moża sobie taki strój w dupę wsadzic.. a jak zakrywaly więcej to się material uginał pod ciężarem.. albo jak już miseczka byla dobra to pod biustem 100 cm.. bo oczywiscie nikt nie przewidział, że można miec mało pod biustem a mieć duży cyc. schodziłam całą galerię..ja mierzyłam, a synek podrywał ekspedientki.. lepszy jest kompan na zakupach niz tato- bo tato tylko marudzi i zostaje przez to w domu

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja dziś zauważyłam że Przemek zaczął kojarzyć butelki - jak nie jest głodny a widzi zbliżającą się butlę z mlekiem to buźka się zamyka, a jak z wodą to od razu otwiera dziób tak samo jak chce smoczka i idzie w końcu smoczek do dzioba - jak mały pisklaczek
to mi się chce śmiać z mojego dziecka.. Jak sie zbudzi i mnie nie widzi to sobie leży w łóżeczku, macha nóżkami.. cos tam marudzi ogólnie luz.. a tylko go wezmę do karmienia to już nie może nic innego robić tylko macha nóżkami i rączkami we wszystkie strony jak taki piesek co dawno pana nie widział i czeka na cyca.. a jak już zobaczy ze wyciągam to nie moze się skupić na niczym innym tylko musi go dostać w paszcze bo inaczej wielki ryk...

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:

ehh piękne. chociaż jak tak na nią patrzę to mi się moje bóle przypomiają i wrrrr.. . no i czemu on rodziła tyłem??

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Przepiękne

Zazdroszczę Jenny, że będzie miała podobną pamiątkę, choć u mnie było tak szybko, że szkoda byłoby nagrywać chyba, że 2 tygodniowe leżenie i swoją drogą poród wydaje mi się tak odległy, że to było tak dawno temu, aż się sobie dziwię.
u mnie znowu by wyszła niekonczoca się historią.. ale spoko.. ja tam sie cieszę ze mnie nikt nie nagrywal.. jak widzę zdjecia to mnie wzdryga.. tam była tylko rzeźnia a nie tak czyściutko jak na tym filmie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 06:03   #4564
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

mysle, ze Przemus za długo z takiej huśtawki nie pokorzysta, bo to już duzy facet siostrzeniec urodzil się w październiku, hustawke dostal w wigilie, a w lutym już ja wystawili na all, bo młody stal się zbyt zywiolowy to już lepiej kupic taki "skoczek-centrum zabaw" - w nim dziecko "uwiezisz" na dluzej
[
a ja myślałam że takie huśtawki są od 6 miesiąca, jak dziecko siedzi

myślałam o takiej:
http://www.tomi.pl/szczegoly/11727/t...swing_warszawa

na tablicy są tanie, ale tu piszą że od 12 miesiaca

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 06:47   #4565
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Dziewczyny jutro jadę z Bartkiem na usg brzuszka, prosimy o mocne kciuki

dobranoc
Kciuki za Bartusia!!!:-*

Cytat:
usuwałam przed chwila smsy z telefonu i znalazłam cala serie tych, które rodzinka wysylala mi tuz przed porodem Nelki bardzo rozczulił mnie sms od tz "jak tam Nela? kopie? zaraz się zdziwi" i przypomniało mi się oczekiwanie na moja cc minuta po minucie - wymiany smsów "ida" (anestezjolodzy), "wlasnie wiezli dwa wozki dla dzidziusiow", albo moja mama "wyślij haslo nela jak już będziesz brana na sale" moje zale na cewnik i odpowiedz siostry "sikaj do wora i nie marudz", "nie spij, bo przespisz porod i co pozniej dziecku opowiesz?" hehe. "
tz bal się, ze nie zdazy z pracy dojechać, wiec od niego tez mam kilka wzruszających... "daj znac czy wszystko ok, bo chyba mi serce zaraz wyskoczy. kocham Cie MAMO"

same takie fajne wiadomości. jejuuu jak dobrze, ze oni tam byli i pomogli mi te 10 godzin lezec i gapic się w sufit a po porodzie smsy od tz " corka nam się udala, jest super". wyslane w nocy... "dlaczego mnie tam nie ma, nadrobię w domu". i cala seria "nie zrobila kupy?" "zmienily jej pieluszke?" "nie placze?" "jak twoje nogi?""co wam przywieźć? nie plakala w nocy?" "czujesz te nogi?" "super mamuska, ze masz dużo mleka. pewnie stad tyle kup". "daj jej moze mleczko z butelki. malutka jest, jak bedzie wieksza bedzie miała więcej sily żeby ssac". a po chwili "slabo jej idzie z tymi pieluchami, myslalem ze będzie zuzywac po 20 dziennie" " jutro będziemy spac razem. jak Nela nam da". a później z pracy (po pierwszej nocce w domu) "ledwo zyje. dzisiaj chyba musze spac w salonie" taaa napisał ten, który młodej z naszego lozka nie chce wypuscic!
napisałam tez siostrze, ze mala dawala niezle popalić kopiac mnie po brzuchu i wyladowala w mydelniczce "pierwsza kara, karny jez już w szpitalu" ahhhh wspomnienia. i pomyslec, ze mam już w domu taka duza panienke!

super się to czytało

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Diabli Ty gadulo, uwielbiam Cie czytac a sms pierwsza klasa ja mam spisane wszystkie sms od Tz od poczatku naszej znajomosci, czyli ponad 8 lat, i jak to czytam to jest moc

Justi- kciuki masz zapewnione

A my jutro idziemy na szczepienie, 2gi raz 6w1 i rotawirus mam nadzieje, ze pojdzie gladko jak za pierwszym razem...
kciuki za szczepienie:-*

Witamy się z Tymkiem:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:31   #4566
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

nie o to mi chodzilo jasne, ze przechowujesz ok, ale w glowie mi się nie miesci, ze lekarz może cos takiego zasugerować :P bo ja np. nie chciałabym zaplacic 200zl za szczepionke, która nie wiem jak była przechowywana...a Tobie wcale się nie dziwie, znajomości to jednak fajna sprawa hehe.

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

teraz już pewnie tam będzie: szczepienia, bilanse, choroby, dni matki, wywiadówki, dodatkowe zajecia same obowiązki
Obowiazki sa ok, wkurza mnie to ze ciagle ktos cos znajduje co najlepiej jakosc tam lrczyc

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:41   #4567
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Ty nie dołuj tych pooranych jak tygrysy Ja się ciąży nie wyprę

współczuję!

O wagę? A słabo przybiera? Nie drżyj - stres hamuje wypływ mleczka

Super wspomnienia, fajnie, że zapisane. Mogliśmy sobie z TŻ też na porodówce przez smsy rozmawiać, byłaby pamiątka

A czemu robicie USG brzuszka?
przybiera tak blisko najniższej normy, tj ok 120 . a co do mleczka, to no czasem się zastanawiam czy jej nie głodzę, ostatnio dałam jej na spacerze butelkę gdzie było 120 ml (troszkę wody i reszta mleka plus żelazo) i wyduldała całość, jakby rok nie jadła... ocb. A jak próbuję ją częściej przystawiać to nie za bardzo je, nie wiem czy ma lenia, czy faktycznie nie jest głodna.
Pisałyście o tym szarpaniu, oj Helcia też to ma od paru dni i wychodzę z siebie, strasznie to jest denerwujące. A już myślałam, że mi przybyło cierpliwości, jednak nie. Po prostu trudno nie być cierpliwym przy takim dziecku. Za to zwykłe szarpanie i mama już się awanturuje :/
Cytat:
dzięki

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nie to u mnie prawie równe tzn są takie wielkie, że nie widze

musisz je bardziej chwalić bo tak nie czują motywacji:p Mów im nie no dzisiaj to mnie zaskoczyłyście.. takie super mleczko.. ojej a jak dużo no wspaniale...
ewentualnie możesz jeszcze poudawać krowe.. a nóz...

ja zaczęłam, ale tak się poryczałam, że przestałam..

ja nie ogarniam tych kup.. nie wiem które są rzadkie które gęste, które odstają.. są jakieś różnice miedzy kupami, ale nie wiem która może być biegunkowa..
Jedna kupa to jeszcze nie problem.. ale jak Ci się zdarzy przynajmniej 2-3 pod rząd takie inne to może zatrzymaj pieluche i do lekarza..

Chociaż w biegunce najgorsze byloby to jakby maly nie chciał jesć i mial bardzo dużo bardzo wodnistych kupek.. wtedy się odwadnia..a takie 2 kupy jak ładnie je to chyba żaden problem..

ale miałaś przeżycia.. I kruszynka nie taka mała..W sumie dobrą decyzję podjeli lekarze. także dobrze wyszło jak wyszło..
A opieka masakra

ja też bym wolała dostać miesiączki.. ja z tych co się cieszą ze dostają miesiączke,bo ja potrafiłam mieć cykl od 20-50 dni.. także przynajmniej wiedziałam, ze nie jestem w nieplanowanej ciązy.. matko a ile to ja się testów narobiłam, przez te nieregularne cykle... majątek na nie wydałam..

to super

moja się poprawiła Jak musiała z nami tydzien 24h/dobę być to stwierdziła,że nie można nosic bo nic się zrobić nie da...

----

Kupiłam sobie strój kąpielowy:jup i:. Podobal mi się strasznie ten co diabli wysłała, ale nie dośc ze by mi nie zdążył przyjść to jeszcze rozmiary nie przewidywaly moich gabarytów.. ale dzieki diabli za inspirację!
Kupno stroju zajęło mi 5 godzin..Wszędzie rozmiary konczyly się na L.. a te to mi tylko brodawki zakrywaly.. wiec moża sobie taki strój w dupę wsadzic.. a jak zakrywaly więcej to się material uginał pod ciężarem.. albo jak już miseczka byla dobra to pod biustem 100 cm.. bo oczywiscie nikt nie przewidział, że można miec mało pod biustem a mieć duży cyc. schodziłam całą galerię..ja mierzyłam, a synek podrywał ekspedientki.. lepszy jest kompan na zakupach niz tato- bo tato tylko marudzi i zostaje przez to w domu

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

to mi się chce śmiać z mojego dziecka.. Jak sie zbudzi i mnie nie widzi to sobie leży w łóżeczku, macha nóżkami.. cos tam marudzi ogólnie luz.. a tylko go wezmę do karmienia to już nie może nic innego robić tylko macha nóżkami i rączkami we wszystkie strony jak taki piesek co dawno pana nie widział i czeka na cyca.. a jak już zobaczy ze wyciągam to nie moze się skupić na niczym innym tylko musi go dostać w paszcze bo inaczej wielki ryk...

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

ehh piękne. chociaż jak tak na nią patrzę to mi się moje bóle przypomiają i wrrrr.. . no i czemu on rodziła tyłem??

u mnie znowu by wyszła niekonczoca się historią.. ale spoko.. ja tam sie cieszę ze mnie nikt nie nagrywal.. jak widzę zdjecia to mnie wzdryga.. tam była tylko rzeźnia a nie tak czyściutko jak na tym filmie..
też chwalę cycki
kupiłaś w końcu ten monikini czy jak to się tam nazywa czy jednoczęściowy? jedziecie nad tę Solinę kiedy? masz już chustę?
sto pytań do
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 07:42   #4568
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a ja myślałam że takie huśtawki są od 6 miesiąca, jak dziecko siedzi

myślałam o takiej:
http://www.tomi.pl/szczegoly/11727/t...swing_warszawa

na tablicy są tanie, ale tu piszą że od 12 miesiaca

mojej kol. Corka dostala na roczek i bujala sie do 2.5 lat

Cytat:
jeśli zgłosisz NOP pediatrze i w sanepidzie

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

hehe dziewczyny, ale mielismy przygodę pisze sobie na wizażu, tz lezy z Nelka i klika cos na kom. nagle dzwonek do drzwi, no to ubiera gacie i pędzi a tam mloda laska, na boso...zatrzasnela sobie drzwi korytarzowe i nie może wrocic do mieszkania a ze mieszka tu od 2 dni to nie zna nikogo i szuka telefonu albo neta żeby wezwać slusarza nikt z sasiadow z jej korytarza nie otworzyl, zna w sumie tylko jednych z widzenia, hehe. i wedruje po bloku jakas sasiadka powiedziala jej, ze tutaj mieszka młode malzenstwo i oni na pewno maja komputer i tak do nas trafila. usmialismy się jak nigdy fajna dziewczyna, mamy nowa znajoma. a ze ja tu mieszkam od urodzenia to przypominalam sobie kto gdzie mieszka...no i jeden młody sąsiad z jej korytarza pracuje w macu wiec zadzwoniliśmy i zamiast zamówienia poprosiłam go do tel. buehehe. do 24 miał zmiane, wiec już zbieral się do domu i zaraz ma jej pomoc niezla przygoda. swoja droga tz stwierdził, ze taniej wybic szybe. a ona na to: no ale czym jak butow nie mam kamieniem. taaa zatrzasnelabym drzwi od bloku i spedzila noc na lawce dawno się tak nie ubawiłam! (nie omieszkałam opowiedzieć jej o mojej przygodzie w windzie )

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

lubie mowic, nic na to nie poradzę. od liceum swoja przyszlosc wiazalam z radiem
uuu wszystkie smsy od początku?! to ja miałabym niezły ksiegozbior ale tez mam sporo takich WAZNYCH smsów, których nie potrafie skasować...lubie do nich wracac najstarszy z 2005 roku

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

musze dostac.odczyn niepozadany po szczepieniu nfz zeby dostac skojarzone na free?

Cytat:
nie obraz się, ale dziwna lekarka, ze sugeruje oddanie szczepionki w zadnej aptece Ci tego nie przyjmą...

no wlasnie

Cytat:
Będą mega mocne kciukasy

O czyli mamy wyjaśnione, więc dziewczyny, które mają albo albo i nie chcą Wam robić to się kłóćcie. A swoją drogą Tobie bez sensu namieszali. Nie mogli wszędzie jednakowo wpisać?

Ja tam się nie obrażam...ale ja zwrócę tą szczepionkę, wiem, że to może zabrzmi strasznie, ale mam dwójke bliskich znajomych farmaceutów i właśnie jeden z nich mi je sprzedał bez recepty i już mi powiedział, że spokojnie mogę zwrócić ;p
Więc jutro zwracamy bo ma dyżur...ale naprawdę przechowuje wzorowo. W lodówce w 5 stopniach i jeszcze mam torebkę termoizolacyjną na przewozy, a szczepionka w torebce łącznie była może 20 minut ( moze być do 60)
Bo ty moze tak ale pewnie sa.inni znajomi ktorzy zle przechowywali
Jednak wole kupic w przychodni tam ja przywiezlo w lodowce i odrazu do lodowki w przychodni

Mlody pospal od 17 do 3 zjadl.i do 6,30
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:01   #4569
barwineczek
Wtajemniczenie

nawet nie próbuję Was nadrabiać, bo tempo waszego pisania tutaj jest zabójcze
polecam stronę http://www.on-liner.pl/msi/dzidzia.php
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:09   #4570
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
mojej kol. Corka dostala na roczek i bujala sie do 2.5 lat

musze dostac.odczyn niepozadany po szczepieniu nfz zeby dostac skojarzone na free?

no wlasnie

Bo ty moze tak ale pewnie sa.inni znajomi ktorzy zle przechowywali
Jednak wole kupic w przychodni tam ja przywiezlo w lodowce i odrazu do lodowki w przychodni

Mlody pospal od 17 do 3 zjadl.i do 6,30
Banka, m i pediatra mówiła, że żeby dostać skojarzoną, to dziecię musi być pod opieką patologii noworodka lub neurologa, i tylko ich skierowania są ważne.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nawet nie próbuję Was nadrabiać, bo tempo waszego pisania tutaj jest zabójcze
polecam stronę http://www.on-liner.pl/msi/dzidzia.php
ta strona jest bardzo fajna
Stary 2013-08-01, 08:11   #4571
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Elwis boski kurcze 7 tyg i sam główkę trzyma? kiedy powinnam się martwić że Karolcia tego nie robi? ma już 12 tyg.
My smoczek podtrzymujemy złożoną pieluszką flanelową
nom onszybko glowke zaczal trzymac

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Dzien doobry!!

Mały gada na macie leżąc na brzuchu, a ja korzystam

diabli- ja mam straszną dysproporcję z cyckach
lewy jest ok- nawet po 6 godzinach nie jest twardy nie przepełnia się mlekiem, za to prawy jest jak ja to mówię "porąbany"
niedawno miałam początki stanu zapalnego w tym prawym no i nie mogę sobie z nim poradzić.. ciągle jest pełny mleka,, nawet po karmieniu.. i jest wielki... no normalnie masakra...
moze macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić??
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
w ogóle dziewczyny, jak kupić stanik (chcę ten mama alles z allegro), mierzyć się przy pełnych czy flaczkach?

>
W entliczku kolo parku wodnego maja alles wiec mozesz sobie zmierzyc i dobrac rozmiar

innosence my tez mamy a hustawke z fisher price ale mlodegoe nie zachwyca

Pozdraw iamy z Zakopanego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 08:28   #4572
candace1
Zakorzenienie

Cześć kochane
trochę Was ostatnio podczytuję ale czasu na pisanie brak.
Wróciłam na kilka dni do domu więc się odzywam.
W przyszłym tyg znowu wybywam (a może i nie bo już mi się nie chce..)

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:

W ogóle powiedzcie mi dziewczęta kp - też ciągle chodzicie głodne?? Ja mogę jeść podwójne porcje i ciągle mi mało A najchętniej jadłabym wszystko na słodko. Brzuch zamiast maleć zaczął mi z powrotem rosnąć
ja karmię mm a żeby coś sama zjeść nie bardzo mam czas nie wpływa to dobrze na moją wagę
Zaczęłam biegać jakiś czas temu i padły mi stany kolanowe-to przez moją słoniastą wagę pewnie
Chyba przestanę w ogóle jeść i będę tylko pić - wtedy na bank scvhudnę

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszę z doskoku... u nas jedna wielka tragedia... kolki się zaostrzyły... delicol i inne specjały o kant rozbić... Jeden wielki wrzask od popołudnia do późnej nocy. Póki co najgorzej było wczoraj... Co ją próbowałam odłożyć to wpadała w taki szał, że masakra... Zapowietrzanie... Pomagało tylko leżenie na mnie... Spała na rękach.,,, Nie wiem już nie wiem co mam robić... A już nawet głupieje, czy to kolka?? Tak bardzo chciałabym jej pomóc... Byłyśmy u lekarza... Będziemy miały robiony lek... Nie wiem co jej jest;(
O ja cię.. współczuyję.. Biedna malutka...
Cytat:
Ja zaluje ze motolezaczka nie kupilam Fp podobno rewelacyjny

Woda nalana mleko zrobione a mlody nawet nie drgnie
Ja mam taka hustawke ale M drze sie w niej jakby go parzyla
Ja też żałuję - ale zastanawiam się czy w tym mcu mu nie kupić bo tego niebieskiego to on nie kocha

Słodziak
Żeby mój tak pospał w ciągu dnia to max 1h snu.
Chociaż tyle, ze w nocy śpi...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zaraz chyba coś zrobię mojej matce...pisałam wam jakiś czas temu, że uczę małą zasypiać w łóżeczku a nie na rękach i lulanie. Od 2 tygodni tak robię i raz lepiej raz gorzej ale mała zasypia. Czasem w 5 minut a czasem np 45 minut przy niej jestem. I dziś już oczka miała zamknięte tylko trzeba było jej przypilnować żeby jej smoczek nie wypadł bo się wtedy budzi jak słabo śpi jeszcze. I przyszła mama że ona ją przypilnuje a ja żebym poszła pod prysznic. Wracam a mała oczywiście na rękach i lalnie. No myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. A już brakowało jej może 5 minut do zaśniecia. Wziełam ją od mamy i jej mówię że nie wolno jej wyciągać jak zasypia i że kto ją będzie nosił jak bedzie 10 kg ważyła. Oczywiście małej już rączkami zapachniało i jak ją włożyłam do łóżeczka to był ryk. Normalnie zaraz chyba wybuchnę ze złości. A tyle razy jej mówiłam że mała w łóżeczku zasypia i tak ma być. I przychodzi do mnie po 10 minutach i mówi że trzeba było już ją zostawić na rękach jak ją wzięła. A ja sie pytam, a płakała że ją brałaś? A ona no nie ale miała takie wielkie oczy.
Padłam

Cytat:

dobranoc
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:29   #4573
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Banka, m i pediatra mówiła, że żeby dostać skojarzoną, to dziecię musi być pod opieką patologii noworodka lub neurologa, i tylko ich skierowania są ważne.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

ta strona jest bardzo fajna

czytalam rozporzadzenie ministra i caly przepis prawny , kryteria sa proste albo wiek albo waga albo inne choroby , poprostu lekarzom nie chce sie pisac wnioskow do sanepidu

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nom onszybko glowke zaczal trzymac

W entliczku kolo parku wodnego maja alles wiec mozesz sobie zmierzyc i dobrac rozmiar

innosence my tez mamy a hustawke z fisher price ale mlodegoe nie zachwyca

Pozdraw iamy z Zakopanego

oo super udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Heloo

Stary 2013-08-01, 08:56   #4574
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć kochane

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

ja karmię mm a żeby coś sama zjeść nie bardzo mam czas nie wpływa to dobrze na moją wagę
Zaczęłam biegać jakiś czas temu i padły mi stany kolanowe-to przez moją słoniastą wagę pewnie
Chyba przestanę w ogóle jeść i będę tylko pić - wtedy na bank scvhudnę

O ja cię.. współczuyję.. Biedna malutka...

Ja też żałuję - ale zastanawiam się czy w tym mcu mu nie kupić bo tego niebieskiego to on nie kocha

Słodziak
Żeby mój tak pospał w ciągu dnia to max 1h snu.
Chociaż tyle, ze w nocy śpi...

Padłam

najlepsza metoda żeby spowolnić przemianę materii i wpakować się w efekt jojo. Ja jem 5 razy dziennie i to wcale nie mało, co drugi dzień biegam 40 min ew. inne ćwiczenia i powiem szczerze, że wyglądam już całkiem nieźle, Muszę włączyć ćwiczenia na brzuch. Nie wiem ile ważę bo obiecałam sobie, że nie będę się ważyć do wizyty u dietetyczki
Stary 2013-08-01, 09:01   #4575
salviae
Zadomowienie

Hej, moze któras z Was orientuje sie w zdjeciach do dowodu ? zrobiłam Kubie bo nie chce go brac do fotografa i nie wiem, czy przejdzie, czy moze ta lewa strona za mocno oswietlona i probowac dalej
i chyba wymaze ugryzienie komara bo wyglada jak pieprzyk :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hh.jpg (24,6 KB, 34 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-01 o 09:06
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:12   #4576
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, moze któras z Was orientuje sie w zdjeciach do dowodu ? zrobiłam Kubie bo nie chce go brac do fotografa i nie wiem, czy przejdzie, czy moze ta lewa strona za mocno oswietlona i probowac dalej
a do paszportu nie powinno się robić zdjęcia od przodu??
Stary 2013-08-01, 09:17   #4577
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
kochana, moja tesciowa jest lepsza. Ona twierdzi ze jak dzieci (starsza i teraz) nie sa huśtane do snu to nie okazuje sie im miłości. oczywiście takie uwagi mam w

Cytat:
cudne

Cytat:

no to nadrobione, pakuje młodego i idziemy na spacer a w weekend na wieś
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:18   #4578
Mysia mysz
Zakorzenienie

Banka motolezaczek jest rewelacyjny, dziwie sie ze tak malo popularny
Stary 2013-08-01, 09:18   #4579
salviae
Zadomowienie

Cytat:
to ma byc do dowodu osobistego
Kubuś
Stary 2013-08-01, 09:22   #4580
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
to ma byc do dowodu osobistego
a po co dziecku dowod??
Stary 2013-08-01, 09:25   #4581
salviae
Zadomowienie

Cytat:
a po co dziecku dowod??
po to samo co paszport mieszkam na granicy z Czechami i bez dowodu ew. paszportu nie mogę go tam zabrać, a dowód jest za darmo i nie muszę się kulać do innego miasta żeby go wyrobic
Kubuś
Stary 2013-08-01, 09:39   #4582
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
po to samo co paszport mieszkam na granicy z Czechami i bez dowodu ew. paszportu nie mogę go tam zabrać, a dowód jest za darmo i nie muszę się kulać do innego miasta żeby go wyrobic
moim zdaniem wyszło super! tylko czy nie bedzie problemu wywolac wb odpowiednim rozmiarze, w sensie czy proporcje odpowiednie, czy nie przycinałas nic?
Stary 2013-08-01, 09:39   #4583
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu robicie USG brzuszka?
bo miał robione w szpitalu i wyszły poszerzone miedniczki nerkowe
Cytat:
JustiCudny filmik, aż musiałam udostępnić Ależ bym tak chciała ale po cc pewnie nie pozwolonoby mi ani na poród w domu, ani w wodzie...
w wodzie może pozwolą ale w domu na pewno nie, z resztą po Twoich doświadczeniach bałabym się porodu w domu///
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

pewnie jej było wygodnie

Cytat:
no właśnie, nie wierzę, że sam nop byłby wskazaniem do darmowych szczepień
Cytat:
ja bym przyjęła

Dziewczyny bardzo dziękujemy za kciuki!! USG wyszło dobrze

Nakarmię mojego smoka i chyba pójdziemy na spacer

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 09:41   #4584
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Do paszportu tak do dowodu lewg profil

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Banka motolezaczek jest rewelacyjny, dziwie sie ze tak malo popularny
Wlasnie zaluje ze go nie zakupilam

Cytat:
a po co dziecku dowod??
Zeby z nim przekroczyc granice kraju i ja u lekarzy uzywam nie musze miec ksiazeczki tylko daje dowod i sprawdzaja ubezp.

Stary 2013-08-01, 09:42   #4585
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Aaa, Happy ja mam model Naomi, rozm. 75H i Vienna 75I brałam tak jak w tabelce ale właśnie jeden mniejszy jeden większy (niby) bo to pierwszy raz zamawiałam przez neta i na początku oba były dobre a teraz ten więszy jest za mały Każdy model chyba inaczej wychodzi :/

Stary 2013-08-01, 09:44   #4586
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
taaa, np. zalanie swiezo zalozonej bluzki, bo się sutek zagial pod wkladka i sikal bokiem albo po nocy cyce pelne, a dziecko spi w najlepsze dobrze, ze mogę robic te zapasy, bo wylewanie byłoby straszne.
oj, ze bokiem sika to pies drapal, wazne, ze sika! naprawde chce takie problemy jak cyce pelne, a dziecko spi, to laktator idzie w ruch... gorzej teraz: cyce puste, dziecko nie spi, a laktatorem nalezaloby cos rozkrecic... tylko jak, skoro dziecko pochlania cala moja uwage
no ale nie bede marudzic, jest cos lepiej... nie poddajemy sie!
Cytat:
az mi sie przypomnial moj porod... tylko ze do tej wanny w koncu nie wlazlam, bo jakos do niej nie doszlam ale bylo tak pieknie... i wlasnie mi sie przypomnialo, ze nie napisalam jeszcze relacji! ale chyba juz ona nikogo nie interesuje
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaa.. no i żeby nie było że w ciąży dużo pisałam i jedzeniu i ciągle wyskakiwałam z jakimiś przepisami, a teraz zamilkłam w tym temacie..
Dostałam od Mamusi (była na chrzcinach) kilka cukinii, zawsze zajadaliśmy się smażonymi talarkami z cukinii w bułce tartej.. ale, że nie jadam teraz niczego smażonego to zrobiłam zupę krem z cukinii- wyszła przepyyysznie
mmmmmm, cukinia w panierce a zupa-krem z cukini jest prze-mega-pyszna!
Cytat:
a kupa to od wyjścia ze szpitala same królicze bobki - dziecko wypija ze mnie cala wode!

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

na cycu kupa może być naprawdę rozna. poki dziecko przybiera to nie ma się czym martwic - słowa naszego pediatry. może być sluz, grudki, woda...wszystko zależy od tego co jesz, w jakich ilościach, jaka pogoda itd. u takiego maluszka biegunke to chyba można poznac tylko wtedy jak kupki bylyby co chwile, a nie po konsystencji

a co do dzieciecej kupki - racja mlody w szpitalu robil czesto wodniste i to co 3-4 godziny... i co? i dobrze! piguly sie cieszyly, ze robi wazne, zeby to nie bylo tak, ze to mu samo leci praktycznie bez przerwy... bez jakiegos stekniecia. bo jak robi przy kazdym karmieniu, to jest to zupelnie normalne.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:52   #4587
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
az mi sie przypomnial moj porod... tylko ze do tej wanny w koncu nie wlazlam, bo jakos do niej nie doszlam ale bylo tak pieknie... i wlasnie mi sie przypomnialo, ze nie napisalam jeszcze relacji! ale chyba juz ona nikogo nie interesuje

a co do dzieciecej kupki - racja mlody w szpitalu robil czesto wodniste i to co 3-4 godziny... i co? i dobrze! piguly sie cieszyly, ze robi wazne, zeby to nie bylo tak, ze to mu samo leci praktycznie bez przerwy... bez jakiegos stekniecia. bo jak robi przy kazdym karmieniu, to jest to zupelnie normalne.
ja mojego też nie napisałam ale chyba zrobię to chociaż dla siebie bo jednak pamięć jest ulotna...

ja dziś na tym usg widziałam jak Bartuś zrobił kupę no i też sama woda, ostatnio jakieś takie rzadkie no ale przybiera wzorowo, jest zadowolony, uśmiechnięty, brzuś nie boli.. może to te upały??

Stary 2013-08-01, 09:55   #4588
salviae
Zadomowienie

Cytat:
moim zdaniem wyszło super! tylko czy nie bedzie problemu wywolac wb odpowiednim rozmiarze, w sensie czy proporcje odpowiednie, czy nie przycinałas nic?
przyciełam w odpowiednich proporcjach
Cytat:
bo miał robione w szpitalu i wyszły poszerzone miedniczki nerkowe
ja bym przyjęła

Dziewczyny bardzo dziękujemy za kciuki!! USG wyszło dobrze

Nakarmię mojego smoka i chyba pójdziemy na spacer
super ze wszysytko dobrze

Usunełam ugryzienie które lepsze ??, nie ukrywam, ze czarno białe mogłabym wydrukowac sama w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kuba dowod cab.jpg (66,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuba dowod.jpg (71,7 KB, 9 załadowań)
Kubuś
Stary 2013-08-01, 09:57   #4589
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Usunełam ugryzienie które lepsze ??, nie ukrywam, ze czarno białe mogłabym wydrukowac sama w domu
na dowodzie i tak jest cz-b

Stary 2013-08-01, 10:01   #4590
salviae
Zadomowienie

eee tam kupie papier fotograficzny wydrukuje to czarno biale i posle z tym meza

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
na dowodzie i tak jest cz-b
oo własnie
Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości