|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dzień, a właściwie noc, kiepsko nam się zaczęły. Zemdlałam z Polą na rękach , na szczęście poszłam na plecy, więc skończyło się tylko na płaczu i strachu.--------------------- Pstryczku, to na pewno od zębów. Albo jadł coś Kubuś ostatnio nowego? Pola, od rozszerzenia diety, robi kupy baaaardzo często. Jak kiedyś nawet i 4 dni nic nie było, tak teraz praktycznie przy każdej zmianie jest kupsztal. Nieraz i 15 pampów idzie w jeden dzień... ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Bąbel śpi, nikogo w domu nie ma, to idę zmyć podłogi. |
|
|
|
#2103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha, dziewczyny, bo mignął mi przed oczami temat palenia w ciąży. Wiecie że to nie mit? Nie wiem czy tyczy się to także papierosów, ale co mnie zszokowało, jeżeli kobieta w ciąży ćpa (o losie...) to bez konsultacji z lekarzem nie może przestać, bo dziecko jest też uzależnione i po porodzie dopiero można wdrożyć leczenie tego uzależnienia... A nagły brak tych substancji może nawet zabić dziecko. MA-SA-KRA! Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-08-01 o 11:28 |
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, ja też o tym kiedyś pisałam, ale zostało powiedziane właśnie, że to mit.
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Yae sie zdrzemnela, bagatela 4,5h. Ciekawe jak noc w takim ukladzie bedzie wygladala?
W tym czasie przygotowalam obiad i "nabalaganilam" po fewciowemu ;-) Chociaz i tak daleko do idealu... bokeh mam fajny przepis z kuchni japonskiej na schab w imbirze. Zainteresowana? |
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochane, mam problem z Blanką.. Od paru nocy nie ma szans żeby spała w szelkach. Płacze, piszczy, pręży się Jak tylko zaśnie to jej zapinam i od nowa polska ludowa. Nie wiem co robić??
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
marsi tez mam faze na morele, ale u mnie nie ma swiezych. Za to figi w sklepie widzialam. Teraz to sie zacznie |
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem zainteresowana;>
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
! Cytat:
Figi, królestwo za Figi! Wiesz, pytałam na innym wątku o herbatę zielona to mi jedną napisała że nie mozna, ze roiboos jedynie... Tak samo mi powiedziała babka w sklepie herbacianym no i nie wiem teraz, bo ufam Tobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2111 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
za wagę![]() Masakra co za lekarka O lekarzu w przychodni do której jesteśmy zapisani to nawet nie wspominam bo szkoda słów. Chodzimy tylko tam na szczepienia i nic poza tym, ewentualnie po skierowania na mocz dla małego bo co jakiś czas musimy robic.Cytat:
i jest jej niewygodnieAha dziewczyny słyszałyscie może o jakimś nowym zelu na dziąsła z gryzakiem? Chyba o cos takiego mi chodzi http://aptekazawiszy.pl/ossadentzeld...5f58309843439d. Bo byłam dzisiaj w aptece i Pani aptekarka mi powiedziała ze od wrzesnia będą mieli taką nowość, bo teraz starają się zamówić od jakiegoś czasu ale są braki w hurtowni Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2013-08-01 o 11:58 |
|||
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w pupke chcesz! podlogi nie zajac, nie uciekna! odpocznij kobito! to nie sa zarty! a jakbys upadla na Polcie? musisz sie oszczedzac!mam nadzieje ze to zeby a nie jakis wirus temp nie ma, humor nawet w miare... jak sie obudzi to dam mu jogurt z owcami lesnymi moze pomoze. malz ma kupic cos na ta biegunke + jakis plyn nawadniajacy ale znajac zycie to w tej dziurze nie bede tego mieli |
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Przerwa
![]() fewciu nawet nie wiesz jak strasznie Wam wspolczuje Ja bym chyba jednak probowala usypiac w szelkach chociaz wiem, ze latwo sie mowi...bokeh znalazlas sukienke? Ja tym razem tez zadnego powiadomienia nie dostalam, a ostatnio i maila i smsa, ze paczka wyslana, numer przesylki, zeby sledzic i pozniej jeszcze, ze tego i tego dnia, miedzy godzina taka a taka zostanie dostarczona. A opcje bralam taka sama
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to chyba moj ukochany owoc w zeszłym roku jak przywiozłam z Chorwacji ( właścicielka miała drzewo figowe w ogrodzi) to poczęstowalam potem naszego zaprzyjaźnionego weterynarza (Irańczyk z pochodzenia), usiadł taki zamyślony z nami i zaczął opowiadać jakie przepyszne figi jadał w Iranie, facet miał łzy w oczach bo z powodu religii nie może wrócić do kraju i powiedział,że dzięki tym chorwackim figom przypomniałam mu dzieciństwo sorry, za taką wyrwaną z kontekstu historyjkę ale takie mam skojrzenia jak mowa o figach
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
przepraszam, że nie pisałam, ale jakaś rozbita byłam. Wyjaśniło się wszystko na szczęście ale i tak trochę mam żal i mi przykro... No nic, ważne ze już wyjaśnione. Dziś byłam na lumpkowych łupach i przyjechałam z dwoma wielgachnymi siatami ![]() ale to dlaetego że TŻ upolowałam trzy mega grube bluzy - na zimę do pracy. Potem bym musiała płacić po 30 zł za używane, a tak mam po 5 zeta Sobie zgarnęłam płaszcz-trencz czarny z H&M za 20 zł Już chyba 4 razy różne mierzyłam i mnie nie przekonały, chociaż na kimś mi się podobają, ale ta naprawdę mi wpadła i w oko i dobrze się w niej czuje. Muszę tylko troszkę zaszyć dekold, bo za duży przy moich rodzynkach ![]() No i dziewczynkom nakupiłam spodenek dużo po 2 zł, i Karsisi sweterek i bluzeczki. Ogólnie udane zakupy za grosze Wisienko... yyyy... tzn,. Hje w Domu Towarowym w każdy czwartek z boksu po 2 zł, a wycena -30 albo -40% - polecam, bo perełki można znaleźć. Hje... kiedy się wreszczcie spotkamy na kawce? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Fewciu, a te szelki nie są na nią za małe już np. w sensie rozmiaru? Maja ma kolejnego zęba na górze i prawie czwarty się przebił
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
MAŁA I HJE lezec a nie robic, to nie przelewki są!
PSTRYNIU- daj młodemu ryzu ugotowanego, albo spróbuj go napoic tą wodą z gotowania chociaz- tak mi wczoraj podpowiedziała ta znajoma (pediatra z Prokocimia ze szpitala jej mówiła, ze w razie biegunki mozna tak sie poratowac) |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, ale dlaczego zemdlałaś?
Nie mdleje się raczej bez powodu. Proszę o siebie zadbać. Ezzo, oooo, super by było! Jeszcze nie wiem, czy będę jechała co prawda, ale jeśli pojadę z mężem i tatą (bo może być tak, że pojadą sami), to koniecznie musimy się spotkać. Tata dzwonił do mechanika, silnik jest zatarty od dołu, można go zrobić, ale bardziej się opłaca wymienić. Generalnie gra warta świeczki, bo rdzy brak, wnętrze jak "cacuszko", no i elegancki rocznik... Chyba jutro się bujną (lub bujniemy razem) po niego. W ciągu tygodnia będzie zrobiony i można śmigać. Myśleliśmy też wczoraj o ściągnięciu z Niemiec, ale tam Multipla jest droga, nie opyla się. A sam samochód - może i brzydki, ale ma fajnego kopa (w końcu ten silnik nie jest najmniejszy), ma całkiem sporo koni... Ale największym plusem są te 3 siedzenia z przodu. TŻowi się baaaardzo podoba. Mi w sumie też - bo nie o wygląd chodzi, a o funkcjonalność, no i części do fiata są w cenie pieczywa.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-01 o 12:14 |
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu- hipp ma w ofercie marchwiankę z ryżem moje dziecko to dostawało w szpitalu- dostępne w aptekach
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=2258 jak nie ma tego u Ciebie pisz na PW kupię Ci u mnie i wyślę priorytretem to n jutro będzie u Was |
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
pstryczku mam nadzieje, ze to tylko zabki ale jak nie przejdzie a Kubus nie bedzie chcial duzo pic to ja pojechalabym do lekarza to sprawdzic.
|
#2120 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia i na fotki czekamy Cytat:
![]() Cytat:
Filipp tam ma taką maleńką dzireczkę, ze ja nie wiem jak on tym siusia, ale kekarka powiedziała, ze absolutnie nie wolno do roku ruszać, a szczepionka to chyba UFA 12001, Filip teraz dostał 12009. Pielęgniarka nam powiedziała, jak byliśmy na szczepieniu, zeby sie nie przejmować. Bo oni muszą całą partie wycofać nawet jak pojedyncza sztuka była zanieczyszczona. A i tak później do tej parti wracają. Cytat:
![]() pozjadało mi cytaty ale jeszcze pamiętam Pstryczku i Ezzo przytulam mocno, nie wiem jak ja się zachowam jak będę szła do pracy (swoją drogą to najpierw będę musiała ją znaleźć )Aga, Hope dużo zdrówka dla Dadola i Zuzi Ania wracaj do nas szybko A ja mam doła jak stąd do kosmosu, w sumie to bardziej mi przykro i smutno, ehh dobra nie smęcę...
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
EVEL- polowanie faktycznie zakonczone sukcesem
i wielkie brawa za kolejnego zęba ![]() jeszcze mi sie przypomniało co do ksiazek wartch polecenia- kiedys temat był rzucony: Renata Szwaja fajnie pisze, tak śmiechowo bardziej (np. Klub mało uzywanych dziewic, Dziewice do boju, Zupa z ryby fugu, Stateczna i postrzelona, jeszcze inne ma ale juz nie pamietam tytułów i teraz odkryłam Marię Ulatowską- Kamienica na Kruczej, Sosnowe dziedzictwo, Pensjonat Sosnówka, i chyba Szalenstwa pani Eustaszyny o ile dobrze pamietam tytuł Black, rozumiem dobrze Twojego wqrwa- jechac taki hektar z malizną tylko po to, zeby klamota zobaczyc to sie prosi o pałowanie mój tata kiedys za Rzeszów uderzył po auto (prawie 300 w jedną strone) a tam nawet nie było co oglądac..... Bartulo dzis marudek, wyspac sie nie moze, bawic sie nie chce, narteczny jest- widze ze druga jedynka dolna próbuje sie przebic i to ewidentnie jej wina |
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie kupi, a raczej nie kupi (niby sa 2 apteki u nas ale nie wiem czy takie cuda tam maja, podejrzewam za raczej na zamowienie tylko ) to najwyzej sama mu zrobie ta marchwianke. bedzie szybciej... a jak cos to malz skoczy do miastaCytat:
![]() ------------ wrocil maz, kupil tylko smecte bo nie odczytal sms
|
||
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem od czego zemdlałam, tzn. dla mnie mdlenie nie jest niczym "nadzwyczajnym", bo, że tak powiem, mam to we krwi.
Tutaj wystraszyłam się tylko tego, że Polę miałam na rękach i faktycznie mogło się to dużo gorzej skończyć. A ja ogólnie jestem niskociśnieniowiec, z zawrotami głowy itp.Evel, mówisz? Jak będę mogła, to się kiedyś przejadę.A spotkanie... Jutro idę po dowód z nowym nazwiskiem , weekend na pewno odpada, zobaczę jak przyszły tydzień.![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- A w ogóle to przyszłam tu napisać, jakiego zawału stopnia n-tego dostałam. Zmywam w salonie, przestawiam krzesła, patrzę, a na nóżce jednego, koło mojej nogi jakiś wielki, ogrooomny robal. Wiecie, wyglądał jak konik polny, ale był CZARNY i z 3 razy większy. Są czarne koniki polne-mutanty? Czy co to mogło być??
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co jest?
|
||
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryń, ale smecta dobra jest.
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
ja sie tylko pozale, zjem sniadanie poki babelinio spi i nadrobie potem
![]() kolejna nocka koszmarna, Maly jeczal plakusial srednio co pol godzinki, buuuuu, i najgorsze, ze wstal o 5, ale zeby byl wyspany chociaz! cooo wy, placz, jeczydlo, marud malz wzial go przed 6 do salonu zebym mogla odespac, o 7 jak musial jechac do pracy to mi go przyniosl, i mowi, kochanie, mieszkanie ogarniete ![]() ale teraz spac nie chce, 2 razy usnal w wozku i budzi sie przerazony trzesie sie caly, ehhh, a oczka oczywiscie trze.... odlozylam go do lozeczka w pokoiku i czekam na cud
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Lady, jak tak nieraz piszesz, to stwierdzam, że masz cud, nie męża.
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku zawsze możesz jeszcze jakiś probiotyk mu podać osłonowo
|
|
|
|
#2129 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my mamy takie coś: http://www.babyono.com/produkty/zaba...ikonowy-miekki można tam żel zaaplikować Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Cytat:
dzięki, ze pytasz ehh z meżem się wczoraj pożarłam i się do siebie nie odzywamy. jak zwykle poszło o moje bałaganiarstwo, brzydko mnie nazwał i jeszcze do tego o moją rodzinę zahaczył. ostatnio w ogóle czuję, ze się od siebie oddalamy. Ja coraz częsciej mysle po co mi on jak mam swojego synunia. Nie powinno tak być bo po co mi ktoś kto mnie tyranizuje psychicznie. ehh długo by pisac, a tez tak na ogólnym forum nie chce
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-08-01 o 12:55 |
||||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Od kiedy można podać dziecku wodę źródlaną lub mineralną?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

zdazylam zmienic pieluche i nastepna

, na szczęście poszłam na plecy, więc skończyło się tylko na płaczu i strachu.

No ja nie wiem, co tacy ludzie sobie myślą? Że jak już ktoś przejedzie kawał, to będzie na tyle zdesperowany, że nawet wielkie G kupi?!
za wagę
O lekarzu w przychodni do której jesteśmy zapisani to nawet nie wspominam bo szkoda słów. Chodzimy tylko tam na szczepienia i nic poza tym, ewentualnie po skierowania na mocz dla małego bo co jakiś czas musimy robic.
i jest jej niewygodnie

Wisienko... yyyy... tzn,. Hje w Domu Towarowym w każdy czwartek z boksu po 2 zł, a wycena -30 albo -40% - polecam, bo perełki można znaleźć.
Jutro idę po dowód z nowym nazwiskiem
Wiecie, wyglądał jak konik polny, ale był CZARNY i z 3 razy większy.
Są czarne koniki polne-mutanty? Czy co to mogło być??