|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
chyba mogę się z Wami przywitać ;P
27 07 ślub 20 07 II kreski ![]() robiłam 5 testów w ciągu 11 dni przed slubem i wszystkie były negatywne, to szalałam na weselu - a tu teraz taka fajna niespodzianka ![]() jutro idę do gina :P podzielić się radosną nowiną :P
#1412 | |
Zakorzenienie
|
![]() serdecznie gratuluje ![]() Cytat:
![]() najserdeczniejsze zyczenia na nowej drodze zycia ![]()
![]() |
#1413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() bardzo bardzo miło do Was dołączyć ![]() heh mieliśmy poczekać na "po ślubie", ale padło w pewnym momencie pytanie "a po co czekać?" ja mam prawie 30 lat, i dziadki się ucieszą :P jestem jedynaczką :P a oni już starsi, chorowici.. nie sądziłam, że wyjdzie za pierwszym razem :P tyle sie naczytałam o problemach po odstawieniu tabletek... a tu szast prast ![]() z jednej strony szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, mąż by miał prezent ślubno-urodzinowy, a z drugiej strony... pewnie bym się za bardzo stresowała i nici z dobrej zabawy na weselu
#1415 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam na początku cytologię ![]() Więc chyba dziwne zasady ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle jeszcze mi się śniło, że wypiłam alkohol i zaczęłam krwawić, więc nawet przez sen - stres. Cytat:
![]() Musieliśmy to ścierać zanim zauważy, a nie było to łatwe i trwało bardzooooo długo. Ah mój Tż ![]() W związku z tym nawet nie myślałam, że mogę zaszkodzić fasolce. Cytat:
Witam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sytuacja bardzo podobna do mnie. Też zaczęliśmy przed ślubem, bo tyle się teraz czeka i od razu bęc ![]() ![]() ![]() Także gratuluję i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]()
![]() |
#1417 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Dziecko śp,więc mam chwilę dla siebie ![]()
![]() |
#1418 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() A nie wiem czy dobrze rozumiem - w pierwszym poscie pisalas ze slub 27.07 a II kreski 20.07 - czyli wiedzialas o ciazy na weselu? Nie czepiam sie tylko z ciekawosci pytam ![]() Cytat:
Takze odebralam to jako oczywistosc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#1420 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny , 24.08 idziemy na wesele . Z moich obliczeń wynika,że będzie to 9 t.c.
Czy będę mogła troche potańczyć,czy lepiej nie?
#1421 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś zaczynam 7tc i powiem Wam, że fatalnie się czuję, nie mam siły, całe ciało mnie jakoś boli. Póki co bez mdłości
![]() Asia myślę, że możesz potańczyć trochę, przecież nie będziesz szaleć ![]() ![]()
#1422 |
Wtajemniczenie
|
Magduś- właśnie wczoraj rozmiawialiśmy z małżem na ten temat i tak sobie myslimy,że przecież szaleć nie będę. Objem się za wszystkie czasy, zatańczę 2-3 wolniejsze kawałki i wrócimy do domku .
#1423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że możesz iść bez żadnych wyrzutów... my mamy wesele za 1,5 miesiąca i na bank idziemy- pewnie na krótko ale to najbliższa rodzina więc nie wypada nie być ![]()
![]() |
#1424 |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
No to wszystko jasne
![]() Ja z telefonu pisze wiec nie widze podpisow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziewczyny uciekam z synkiem na spacer
![]() Będę później ![]()
#1426 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Asia gratuluje ![]() Witam nowe mamuski ![]() Co do wesel to tez 24 idziemy na wesele nie wypada nam nie isc bo to najblizsza rodzina...ide zjem sobie cos dobrego ![]() ![]() ![]() Co do spania to widze ze nie jestem sama...spie na brzuchu i mam przez to wyrzuty sumienia...czy to nie zaszkodzi fasolce? ja nie umiem inaczej usnac,zastanawiam sie nad taka poduszka dluga do lezenia/spania zeby tak nie naciskac na ten brzuch. Wiem ze juz setki razy o tym gadalysmy ale czy ktoras zdecydowala sie ufarbowac wlosy?mowa o jakiejs farbie bez amoniaku?mam taki odrost bo wlosy farbuje na jasny blond odrost ciemny blond ![]() Buziaki dla wszytskich brzuchatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
No ja myślę, że można potańczyć tylko nie szaleć jak dzik
![]() Idę do lekarza dzisiaj, ale to moze być dziwna wizyta... bo za tydzień mam przyjść znowu bo L4 ma mi przedłużyć, i nie wiem czy ta wizyta nie powinna być odwołana, a z drugiej str nie mam już duphastonu więc chyba musze iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też będę farbowała za chwilę odrost i nie uważam żeby miało jakkolwiek to zaszkodzić, teraz farby są bezpieczne, łagodne i bez amoniaku... Mojej siostrze w obu ciążach robiłam pasemka blond co kilka miesięcy i wszystko jest ok ![]()
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Ja postanowilam przyciemnic wlosy zeby ich tak w ciazy ciagle nie farbowac ja co 2 mies musze robic a teraz i tak sa w takiej zlej kondycji jak nigdy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja jak się lepiej poczuję idę je ściąć ![]()
![]() |
#1431 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1432 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Rozeznanie
|
aj, gapa jestem..
ślub 27.07, II kreski 30 i 31.07 no właśnie po 5 testach negatywnych sądziłam, że nic z tego :P i się weseliłam ;P dzisiaj byłam u gina ![]() ![]()
#1434 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja jakbym zrobiła test 2 dni wczesniej i wyszedłby pozytywny to też mąż by miał prezent urodzinowy, ale się nie spodziewałam i zrobiłam na odwal się ![]() Cytat:
I dobrze, że plecki się uspokoiły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak mówiłyśmy o tym depilowaniu nóg... a co z plastrami na okolice bikini? Normalnie bym się nie zastanawiała nawet, ale jadę na te wakacje i nie chce mi się o tym myśleć... Już robiłam nie raz, więc ból wytrzymam, tylko wiecie o co chodzi, że to wzgórek łonowy np. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A to moj ulubiony watek
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-08-01 o 11:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko wsłuchuj się w swoje ciało i jak zrobisz się zmęczona lub coś cię zakuje to odpoczywaj ![]() Ale mam ochotę na jajka sadzone ![]() Myślicie, że mogę jeść takie z pływającym żółtkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
A Katekatee nie odzywała się jeszcze prawda? hm
Ja jadłam jajka na miękko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Moja droga nie możemy popadać w paranoje ale na pocieszenie powiem że chyba każda z nas taka przewrażliwiona na początku ale jak już się "oswoisz" z ciążą to będzie lepiej zresztą mnie co chwile a to coś zakłuje a to zaboli więc już co poniektóre odczucia traktuje jako "standardowe" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
ALE Co lekarz to inna opinia poniżej artykuł w którym pisze że cytologie trzeba robić 1-3mc ciąży i że jet bezpieczna ale ja ufam mojemu lekarzowi: http://parenting.pl/portal/cytologia-w-ciazy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy dwa śluby i wesela tydzień po tygodniu, ale to dopiero 28 września i 5 października. Pierwsze to przyjęcie mojej Sis ![]() ![]() ![]() ![]() Naprawdę moja sytuacja w pracy jest masakryczna, jak mnie nie ma - firma jest zamknięta ![]() Dziewczyny, jestem cały czas zmęczona... Mdłości aż tak nie dokuczają, ale jak wieczorem zaczyna mi burczeć w brzuchu, to od razu pojawiają się mdłości. Cytologię miałam pobraną na pierwszej wizycie, gdy powiedziałam ginowi o dwóch kreskach. Najpierw pobrał wymaz, a za chwilę położyłam się do usg dopochwowego - nie plamiłam ani razu, więc to chyba bardzo indywidualna sprawa ![]() Miłego popołudnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
![]() No właśnie nie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.