|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Ja na 9cs zrobiłam 3 razy test ale okres raz spóźniał mi się 4 dni, raz 2 dni a ostatnio tak jakoś miałam świra i zrobiłam i oczywiście zdołowałam się jeszcze bardziej więc tak samo jak Gegee nie zamierzam ich robić bo potem tylko płacz. Obiecałam sobie że test zrobie jedynie wtedy gdy @ nie będzie przez tydzień no chyba że będę miała MEGA objawy ciąży to wcześniej, ale znająć mój wredny organizm który oszukuje to prędzej mi lekarz powie że jestem w ciąży niż uwierze w testy.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-07-31 o 15:25 |
|
|
|
#4202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Ale ja to nie chcę za wcześnie robić, też żeby nie przeżywać, gdyby nie daj Boże coś się stało. Wiadomo jak to jest, ciąże biochemiczne też się zdarzają, a po co niepotrzebnie przeżywać? Jak @ nie przyjdzie to wtedy ma to dla mnie większy sens Z resztą, szkoda mi kasy, wolę wydać chociażby na usg Ale każda ma inne nastawienie do takich rzeczy
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
hej witam się i ja
dziś bylam u endokrynologa w zasadzie nie wiadomo czemu mi się cykl tak wydluza bo hormony już sa ok tarczyca tez doprowadzona do porządku a ja dalej @ brak 53dc powiedziała ze jak nie dostane po tej luteinie do poniedziałku mam isc do gina a tu się nawet nie zapowieda. Dziewczhyny ja już zgupialam nie wiem czemu mój organizm tak swiruje jak nie brałam luteiny tempka 36,6 jak zaczelam brac luteinę 37,02 od 3 dni nie briore luteiny a tempka rosnie na 37,19 zamiast spadac już nic nie rozumiem zalamac się można ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
) gratuluje
|
|
|
|
|
#4204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie 10 d po owu to dość szybko, nawet nie wiadomo czy twój organizm w razie czego "załapie" że jesteś w ciąży... tak miała dziewczyna z innego naszego wątku, zrobiła test wyszedł negatywny, a w ciąży była, ale miała przeczucie i pojechała na betę ![]() Cytat:
robiłaś test ostatnio?
|
|||
|
|
|
#4205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie miałam się dopytać czy do gin się wybierasz Może coś na usg wypatrzy i znajdzie przyczynę Bo tak na chłopski rozum, skoro luteina to progesteron to po odstawieniu temperatura powinna spadać ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- No i za tarczycę
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
PPPatinka - dobrze, że hormony uregulowane,przynajmniej o tyle będziesz spokojniejsza...
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne. Myślę, że wizyta u gina niestety Cię nie ominie. Ile dni po odstawieniu luteiny powininna pojawić się @? A ja dzisiaj cały dzień muszę się oszczędzać Już prawie przeszło, ale lepiej dmuchać na zimne i trochę odpocząć, |
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
koziemleko nie ma co się przemęczać, teraz to powinnaś leżeć i pachnieć (he he) ale tak na poważnie, nie ma co się forsować bo dziecku to nie służy.
PPPatinka kurcze rzeczywiście Twój organizm szaleje i to po całości, trzymam kciuki żeby @ jednak przyszła.
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jutro mam urodziny i pewnie domyslacie sie jaki prezent najbardziej by mnie ucieszyl
pozdrawiam porannie
|
#4211 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
Cytat:
A który to już dc u Ciebie? jest szansa, żeby na urodziny coś się okazało? ![]() Malgos, Justiii - a jak Wy się w ogóle czujecie? lepiej niż ostatnio? kiedy macie kolejne wizyty? Justiii, też byś się brzuszkiem pochwaliła
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Geege - ja od dwóch dni miałam spokój z wieczornymi wymiotami więc zaliczam je do bardzo udanych, mdłości nadal towarzyszą mi od czasu do czasu w ciągu dnia i apetyt nie wrócił jeszcze do końca, ale ogólnie cały czas pracuję i dzięki temu czasami nie myślę o tych moich dolegliwościach.
Następna moja wizyta jest dopiero w połowie września W sumie jak czytałam gdzieś, że miałabym mieć wizyty co 2-3 tyg to ja bym tak nie chciała, bo jakoś bardziej bym się z jednej strony stresowała nimi. Być może między czasie zrobimy jedną dodatkową wizytę, ale nie jestem tego jeszcze pewna. Dwa dni temu dostałam list ze szpitala, że moja grupa krwi jest ujemna, więc dostanę dodatkową szczepionkę, żeby nie pojawiły się antyciała w mniej więcej 28 tyg, no i potem po porodzie. Ale się rozpisałam, ale się już chyba przyzwyczaiłyście Ciekawe jak tam Pradip sobie radzi.... jakoś bardzo mi jej brakuje i martwię się o nią..... |
|
|
|
#4213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo proces staran zakonczylismy 3 dni temu dosc wczesnie niestety ale maz zbyt zmeczony na starania jak tak wraca pozno a rano znowu do pracy , jego szef swoim urlopem popsul nam normalnie caly cykl staran bo musi siedziec cale dnie i wieczory w pracy , nie to ze on nie chce ale poprostu zezmeczenia to sie nie udaje udalo sie tylko w 14dc jak test owu + i w 15 dc ( po kilku podejsciach w nocy ) to szanse jakies sa ale malutkie jakby co to bedzie spozniony prezent urodzinowy tez dobrze ) Jutro koncze 27 lat a tak chcialam zajsc w wieku 26 :PPPPP Swoja droga ciekawe czy ten miesiac przyniesie jakies kolejne forumowe dzieciatko oby takk ))) to dla innych tez motywacja ze sie udaje jednak pomimo wielu prob![]() U nas remont dobiega konca kuchnia juz prawie gotowa ktos wczensiej prosil o fotki to jak tylko uda mi sie pospzratac i ostatnie szlify to wrzuce
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-01 o 11:37 |
|
|
|
|
#4214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam 27 mam nadzieję, że spełni się Twoje życzenie
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Wpaula - ja też z sierpnia jestem
i też myślałam, że w wieku 26 lat będę mieć męża, będę już mamą dwójki maluchów - wyszłam za mąż dopiero rok temu, pierwszy dzidziuś będzie w nowym roku, a teraz za kilka dni u mnie okrągłe urodziny na karku - a najlepsze, że jak byłam młodsza to mi się wydawało, że ludzie koło 30-stki są strasznie starzy (chcę tylko dodać, że całkowicie zmieniłam zdanie na temat tego stereotypu i są to ludzie w pełni sił hahaha)
|
|
|
|
#4216 | |
|
Wtajemniczenie
|
oj to w tym samym wieku jestesmy
ja 86 rocznik![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
) ja ze swoim jestem juz 10 lat razem , po slubuie 2 mies o kurcze hmm dokaldnie dzis wypada 2 mies zupelnie zapomnialam i gdybym wiedziala ze starania nie sa tak chce to mam to zaczelabym pzred slubem z 2-3 mies i tak zylismy w gzrechu hehe mowisz pierwszy dzidzius czyli nie ostatani my chyba zostaniemy przy jednym , no chyba ze urodzi sie chlopiec to moze powlacze jeszce o coreee![]() A co do urodzin jesli nie uda sie na moje to moze uda sie na meza w pazdzierniku hihi niezly bylby prezent jakbym tak test zapkowala w pudelko )) tylko ze on ma kurcze 4 go a @ kolo 12-13 no chyba ze sie uda we wrzesniu i powiem mu ze mam okres jak nie ebde miala i dopiero mu powiem 4 go hihi
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-01 o 12:59 |
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli płeć poznacie dopiero na tej wrześniowej wizycie?Ehhhh... ja też mam ujemną grupę krwi, mój maż zaś dodatnią, więc szczepionki także nieuniknione. Ale dobrze, że teraz można już coś z tym zrobić i z tego co słyszałam żadnych problemów nie ma potem ![]() Kurczę... też się martwię o Pradip..... Tak nagle zniknęła... Mam do niej namiar, ale trochę mi głupio ją niepokoić... Cytat:
![]() Co do wieku, to tak jak Malgos napisała, ja też miałam wiele planów i sobie wyobrażałam jakie to życie będę miała poukładane w tym wieku. Do 30 chciałam mieć już wszystkie zaplanowane dzieci przy sobie (ba! nawet kiedyś to chciałam mieć ok. 4-5 dzieci, więc wypadało wcześnie się za to zabrać Cytat:
![]() A teraz jak już prawie mam, to w ogóle tego nie czuję. Tzn. czuję się strasznie młodo, czasami nawet jak jakiś "gówniarz"
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Wpaula - ja w życiu bym nie zaczynała przed ślubem starań, bo gdyby się udało, to jakbym miała tak źle czuć w dzień ślubu, do tego mdłości, brak sił, wymioty - chyba, że miałabym pewność, że się nie uda
![]() Co do dzieci nie wyobrażam sobie mieć tylko jednego dziecka, niestety często od razu to widać po ich zachowaniu... ale wiadomo każdy ma do tego swoje podejście. Gegee - no jak kobitka ma ujemną, to grupa krwi faceta nie ma znaczenia... ale rzeczywiście teraz ogólnie nie jest to większy problem, choć jednak dobrze o tym wiedzieć.. |
|
|
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiesz jak chcialabym poczuc bol jajnikow po owulacji w czasie zagniezdzenia itd , naparawde moze dziac sie wszystko tylko niech bedzie ta dzidzia ja sie dostosuje![]() a jesli chodzi o liczbe dzieci to raczej wzgledy finansowe , bo na ta chwile dosc ciezko by nam bylo z jednym dzieckiem , niestety nie zarabiamy zbyt duzo a o dwojce mozna sobie pomarzyc , ja jestem jedynaczka chcialabym dwojke dzieci a moj maz ma brata i chcialby tylko jedno zupelnie odwrotnie jak sie mialo na dwojke nas porpostu nie staci mamy tylko dwa pokoje a tez nie chcemy brac kredytu bo go nie splacimy ![]() jesli chodzi o zachowanie jedynakow jest to jeden ze stereotypow , z mojej obserwacji czesto ejst na odwrot , ja jestem jedynaczka moj ma rodzenstwo , jesli mialabym powiedziec kto jest bardziej egoistyczny to wytpowala bym jego wiec rodzenstwo nie ma nic do rzeczy , ja jestem taka ze wszystkim sie podziele , dokarmie zwierzeta itd ( to akurat moj tez , wszystko by oddal i pomogl) ale znajomi np co maja rodzenstwo wiecej kasy to w zyciu komus bezinteresownie nie dadza i nie zawsze jest tak kolorowo ze rodzenstwa w zyciu sa zgrane zgodne moga na siebie liczyc , na pewno znacie przyklady typu ze umiera rodzic a rodzenstwo walczy o kase nie liczac sie ze soba po trupach , wiadomo sa tez rodzenstwa bardzo zgrane i w ogole ludzie swietni ale to ze wychowuje sie dwojka dzieci czy jedno nie ma znaczenia jaka osoba jest i bedzie w pozniejszym zyciu ale to juz kazdy ma wlasne zdanie w tej kwestii i przyjmuje z pokora twoje zdanie stereotypowe ze ejdynacy sa tacy i tacy , na stereotypy nic sie nie poradzi ludzie zawsze beda je powielac i w nie wierzyc , tak jak wszyscy jestesmy zlodziejami bo ejstesmy polakami a ja np nikomu nic ukradlam wroc :PP kradne mojemu mezowi slodycze :P to mzoe ejdnak cos wtym ejst hmmm ))))
|
|
#4220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale zawsze było mi smutno samej i odkąd pamiętam prosiłam rodziców o rodzeństwo. Teraz w dorosłym życiu też mi brakuje, zawsze to jednak dodatkowe wsparcie. Nie mówiąc o tym, że przez brak rodzeństwa moje dzieci też będą miały gorzej, bo żadnego kuzynostwa w podobnym wieku. Generalnie nasza rodzina taka stara jest żadnych dzieci (i ja też się tak wychowywałam i wiem jak beznadziejne to było). Tak więc uważam, że trzeba mieć więcej niż jedna, a najlepiej całą gromadkę No ale wiadomo, każdy ma inne podejście i inne oczekiwania Co do grupy krwi, to właśnie krew faceta ma ogromne znaczenia. Bo jak tatuś ma tez minusową jak mama, to dziecko na 200% będzie miało też minusową i wtedy nic się nie stanie. Dopiero jak tata ma plus, to dziecko może mieć minus lub plus. Jak będzie plus to wtedy jest konflikt, bo krew mamy traktuje krew dzidziusia jak obcą i wytwarza przeciwciała, którą mogą się uaktywnić przy kolejnej ciąży. Wówczas jak drugi dzidziuś będzie miał plus to ciało mamy będzie chciało się pozbyć dziecka. Na tym polega cały problem. Przynajmniej tak to zawsze rozumiałam, jak czytałam i mi mówili Jeśli się mylę, to dajcie znać jak to jest
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy termin wg kalkulatura internetowego na 15.03. czyli będzie prezent akurat na męża urodziny, bo mąż z 18.03.
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee - no tak, nie wiem czemu zapomniałam o tym, że tato też może być ujemny... przyjęłam, że tato nie zna grupy krwi i wtedy to chyba profilaktycznie podaje się szczepionkę matce... tak, tak ja wiem na jakiej zasadzie działa konflikt serologiczny
dużo się nasłuchałam o tym na studiach ![]() Wpaula - sorki, nie chciałam nikogo urazić... i nie mówię o egoizmie i ogólnie to na zasadzie swoich obserwacji .. może ja mam tak że wyczuwam jedynaków oczywiście nie mówię, że ludzie którzy mają rodzeństwo zawsze są świetni... ale tu chodzi o niektóre specyficzne zachowania, których nawet nie potrafię do końca określić.... nawet nie o walkę o coś... Mój brat urodził się dopiero jak miałam 8 lat, ale nigdy w życiu nie chciałabym być jedynaczką. Mimo różnicy wieku mamy świetne relacje i czasami żałuję, że nie miałam więcej rodzeństwa. Jeśli chodzi o względy finansowe - to wiadomo, zupełnie inna historia i tu niestety niektórych spraw nie da się przeskoczyć. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-08-01 o 14:57 |
|
|
|
#4223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha... no widzisz, jak się nie zna grupy krwi taty to rzeczywiście nie ma innej opcji jak szczepić. My wiemy, że mąż ma dodatni, więc i tak trzeba. Chociaż powiem szczerze, że mąż nie badał sobie grupy i tak na prawdę to się dowiedzieliśmy od jego mamy z dziecięcej książeczki. Więc profilaktycznie powinien sobie zbadać. W ogóle to nie zrozumiałe jest dla mnie jak można nie znać własnej grupy krwi W razie wypadku czy coś to może bardzo przyspieszyć cała procedurę i uratować życie.A co do rodzeństwa jeszcze... wiadomo, że różnie bywa. Ale to już głowa rodziców, żeby wychować dzieci tak, by się szanowały i kochały wzajemnie. Wiadomo, że różnie to się w życiu układa, ale przynajmniej ci co mają rodzeństwo to mają też i wybór jak i czy w ogóle wspólnie żyć. Ja takiego wyboru nie mam i zostaję chcąc nie chcąc sama. Na pewno jednak przykre jest to, że sprawy finansowe bywają nierzadko przyczyną takich a nie innych wyborów. Takie państwo chyba... z jednej strony namawiają do posiadania dzieci, z drugiej zaś niczego nie dają aby umożliwić posiadanie dużej rodziny.... Ehhhh... a jak nie ma kasy, to same chęci nie pomogą...
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee- radzę powtórzyć grupę krwi tż-ta bo często nie są one prawidłowe, jeśli było to badanie krwi pępowinowej... ale to pewnie wiesz
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Co do grupy to my z kolei mamy takie doświadczenia, że TZ w książeczce dziecka (takiej jak dawniej wydawali w szpitalu) miał wpisaną grupą krwi 0. No i przez lata był pewien że ma taką grupę. Dopiero jak kilka lat temu zaczął oddawać krew to okazało się że ma grupę B. Myśleliśmy że to jakaś pomyłka, ale poszedł kolejny raz oddać tą krew i kolejny raz na wyciągu z podstawowymi badania było B. Także taka to była kiedyś opieka szpitalna
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Ag9 - nie, nie to nie tak... to też pewnie z krwi pępowinowej, więc niekoniecznie jest to zgodne z prawdą
dlatego chcąc znać grupę krwi trzeba zrobić badania później
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa no widzisz, ja w tych tematach to kompletny laik
|
|
#4228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Malgos - a co studiowałaś jeśli wolno spytać? Bo my tu coś chyba mamy na wątku dużo medycznych "przypadków"
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee - turystykę
a potem wybrałam turystykę zdrowotną więc jak na mój kierunek to miałam dość dużo medycznych przedmiotów
|
|
|
|
#4230 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez zawsze chcialam miec rodzenstwo , w moim otoczeniu praktycznie wszyscy je mieli , moja mama poronila neistety drugie dzieciatko, ja nigdy sie nie nudzilam zawsze mialam pelno kolezanek i nigdy rodzicow o rodzenstwo nie prosilam jedyne czego zazdroscilam to lozka pietrowego to pamietam moj maz za swoim bratem przepada ale czemu nie chce drugiego sam nie wie :P chyba mieszkanie w jednym malym pokoju obu ich wymeczylo brat jego jest mlodszy kilka lat i jak moj maz sie wyprowadzil to byl pzreszczesliwy ze w koncu ma pokoj tylko dla siebie ja chcialabym dwojke dzieci ale jakaby trafila sie coreczka od razu to niekoniecznie Jakie sa dzieci to zalezy od rodzicow a nie od tego czy jedynak czy nie : czesto rodzice faworyzuja dzieci czesto nawet nie swiadomie , opiekowalam sei dwojeczka chlopcow i widzialam starszy byl odstawiany na bok , jak maly nie zjadl to starszy tez nie dostal slodycza itd dla mnie to glupota i to dziecko bylo neismowicie niegrzeczne wobec rodzicow a wobec mnie super ( w takim przypadku mysle ze chlopczyk jakby byl jedynakiem bylby lepszym czlowiekiem niz odsuniety na bok, do brata uraz moze pozostac ;/ moja przyjaciolka za to miala siostre i siostra nic nie musiala robic a ona musiala gotowac spzratac itd bo awnatura a jak tamta nie zrobila to wszystko spokojnie, tak samo w doroslym zyciu jest wiele przypadkow ze rodzice jednemu tylko dziecku pomagaja a drugiemu juz nie , ja na pewno nie zostalam wychowana egosistycznie , rodzice pracowali w wieku 7 lat opiekwoalam sie obloznie chora na raka babcia , musialam wymieniac woreczki bo babcia miala stomie , jezdzilam sama tramwajem do szkoly , od pierwszej klasy sama siedzialam w domu po szkole i bylo mi czasem smutno ale rodzice kupili mi pieska i od tej pory juz nie bylam samotna ))---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
smiesznie by byo gdyby porod sie o 3 dni pzresunal i w tym samym dniu urodziny ))---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
ktora moge isc na zakupy itd ale moze sie etz tak trafic ze siostra niefajna , moja inna kolezanka wlasnie ze swoja siostra sie nienawidza , porpostu roznica charakterow ona spokojna zrownwoazona a siostra inny charakter przebojowa , pstro w glowie , niepomocna i w ogole , ale na szczescie ma jeszce druga siostre mala w ktorej jest zakcohana )) z ta druga to nie utrzymuje kontakttu odkad sie wyprowadzila , wiec roznie to w zyciu bywa meidzy rodzenstwami niezawsze jest kolorowo a ja mam kuzyna takze nie ejstem taka samotna w sumie ale u nas tez wiekszosc rodziny starsza siostra mamy tez tylko jedno dziecko![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
na zlecenie teraz mozna isc na macierzysnki rocznyz asilek ale warunkiem ejst ze w dniu porodu musisz byc podczas trwania umowy zlecenia i palcic skladke chorobowa a pzreciez to oczywiste ze jak z duzym brzuchem bedziesz to ci wypowiedza zlecenie i masz z glowy wychodzi na to ze trzeba sie na zlecenie chyba u znajomego zatrudnic zeby miec zasilek
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-01 o 17:50 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

ja poki co nie moge jestem zbyt ciekawska hehe
a jakby sie udalo to zawsze choc kilka dni jakabym sie wczesniej dowiedziala to dla mnie meeega duzo
Ale ja to nie chcę za wcześnie robić, też żeby nie przeżywać, gdyby nie daj Boże coś się stało. Wiadomo jak to jest, ciąże biochemiczne też się zdarzają, a po co niepotrzebnie przeżywać? Jak @ nie przyjdzie to wtedy ma to dla mnie większy sens
wiec szczerze bym sie zdziwila jakby sie udalo od 2 przytulanek
Bo tak na chłopski rozum, skoro luteina to progesteron to po odstawieniu temperatura powinna spadać
za tarczycę 

wroc :PP kradne mojemu mezowi slodycze :P to mzoe ejdnak cos wtym ejst hmmm
W razie wypadku czy coś to może bardzo przyspieszyć cała procedurę i uratować życie.