Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 12:55   #2131
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

LAdy... ale masz męża

Hje... we wtorek mam szczepienie Niuńki to może wtedy? tak z rana?

A wogóle to ta szczepionka bezpłatna jest, tak?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:00   #2132
hje
Zakorzenienie

A macie to ostatnie wzw B? To ona jest bezpłatna.
Z rana to nie wiem, ale można by.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:04   #2133
karusia_2007
Raczkowanie

Ha ha mama mnie nie znajdzie zobaczcie co tej mój smyk zrobił???? Leżał sobie na kołderce na podłodze to poszłam na śniadanie wracam a same zobaczcie gdzie go zawiało??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCI0030.jpg (27,9 KB, 51 załadowań)
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:05   #2134
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

zatłukłabym ta pediatrę Filipp tam ma taką maleńką dzireczkę, ze ja nie wiem jak on tym siusia, ale kekarka powiedziała, ze absolutnie nie wolno do roku ruszać,
a szczepionka to chyba UFA 12001, Filip teraz dostał 12009.
Pielęgniarka nam powiedziała, jak byliśmy na szczepieniu, zeby sie nie przejmować. Bo oni muszą całą partie wycofać nawet jak pojedyncza sztuka była zanieczyszczona. A i tak później do tej parti wracają.

o mamuniu dobrze że się Wam nic nie stało, kochana odpoczywaj teraz, a nie za podłogi się bierzesz

pozjadało mi cytaty ale jeszcze pamiętam
Pstryczku i Ezzo przytulam mocno, nie wiem jak ja się zachowam jak będę szła do pracy (swoją drogą to najpierw będę musiała ją znaleźć )
Aga, Hope dużo zdrówka dla Dadola i Zuzi
Ania wracaj do nas szybko

A ja mam doła jak stąd do kosmosu, w sumie to bardziej mi przykro i smutno, ehh dobra nie smęcę...
Nie przejmuję się tą szczepionką bo wszystko jest ok, no ale co za dziwny kraj..

A Oli też miał taką maleńką dziureczkę a teraz ma dużo większą i wkoło napuchnięte i czerwone, wiecie co czuję się bezsilna bo głupota lekarki może narobić małemu problemów, a widzę że krzywdę mu tym zrobiła... A według tego co ostatnio zdaje się Hope wrzucała to takie ściąganie na siłę właśnie może być przyczyną problemów. Już chyba więcej tam nie pójdę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja sie tylko pozale, zjem sniadanie poki babelinio spi i nadrobie potem

kolejna nocka koszmarna, Maly jeczal plakusial srednio co pol godzinki, buuuuu, i najgorsze, ze wstal o 5, ale zeby byl wyspany chociaz! cooo wy, placz, jeczydlo, marud malz wzial go przed 6 do salonu zebym mogla odespac, o 7 jak musial jechac do pracy to mi go przyniosl, i mowi, kochanie, mieszkanie ogarniete cudowny jest! o 7.15 maluch zasnal i z dwiema przerwami na karmienie spalismy do 10.15, wiec chociaz tyle

ale teraz spac nie chce, 2 razy usnal w wozku i budzi sie przerazony trzesie sie caly, ehhh, a oczka oczywiscie trze.... odlozylam go do lozeczka w pokoiku i czekam na cud
Bidulek a infekcja przeszła?

Fajnie, baba z tablicy się umówiła ze mną na odbiór ciuszków, to ja jak głupia czekam i czekam, a jej nie ma ehh

Wiecie jak mnie mały w konia zrobił? ostatnio ciągle zasypia z rana przed 8 i ja też szybko myk pod kołderkę, a on się budzi za pół godziny, to ja mu dzisiaj mówię o nie kolego, dziś z Tobą spać nie idę
Obudził się o 10,30
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:20   #2135
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Pstryczku, wlasnie dzis myslalam o mamach wracajacych do pracy
Mi sie niby jutro konczylby macierzynski, ale przeciez teraz mamy roczny...

Szklanka, oby Ewci smakowalo!

Sylwia, bokeh, zastanawiam sie co powinnam wziac oprocz codziennych smarowidel...
Na pewno cos z Ibuprofenem i termometr. Ale co jeszcze...?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:28   #2136
e_vel
Wtajemniczenie

Hje... tak, ostatnia, następna dopiero na roczek no to myśl intensywnie, myśl
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:47   #2137
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak takie szelki wyglądają ale może są już za ciasne na malutką?? i jest jej niewygodnie
one są masakrycznie niewygodne dla Małej Nie może ruszać nóżkami, nie może się przeciągnąć w nocy, nie może się przekręcić

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

fewciu nawet nie wiesz jak strasznie Wam wspolczuje Nawet nie wiem co Ci poradzic Ja bym chyba jednak probowala usypiac w szelkach chociaz wiem, ze latwo sie mowi...
Usypiałam w szelkach, nie zaśnie, tylko płacze.. Tak strasznie chciałabym żeby już było po wszystkim Nie sądziłam, że rzecz można darzyć taką nienawiścią!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej przepraszam, że nie pisałam, ale jakaś rozbita byłam. Wyjaśniło się wszystko na szczęście ale i tak trochę mam żal i mi przykro... No nic, ważne ze już wyjaśnione.

Fewciu, a te szelki nie są na nią za małe już np. w sensie rozmiaru?

Maja ma kolejnego zęba na górze i prawie czwarty się przebił
Dobrze, że już wyjaśnione, mam nadzieję, że żal minie szybko
Gratulacje za ząbki!
Szelki są uniwersalne, ale tak jak pisałam wyżej, denerwuje ją to , że nie może się w nich ruszać.

Może powinnam ją pieluchować?? wie któraś z Was jak to się robi??

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A w ogóle to przyszłam tu napisać, jakiego zawału stopnia n-tego dostałam. Zmywam w salonie, przestawiam krzesła, patrzę, a na nóżce jednego, koło mojej nogi jakiś wielki, ogrooomny robal. Wiecie, wyglądał jak konik polny, ale był CZARNY i z 3 razy większy. Są czarne koniki polne-mutanty? Czy co to mogło być??
przepraszam, ale

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja sie tylko pozale, zjem sniadanie poki babelinio spi i nadrobie potem

kolejna nocka koszmarna, Maly jeczal plakusial srednio co pol godzinki, buuuuu, i najgorsze, ze wstal o 5, ale zeby byl wyspany chociaz! cooo wy, placz, jeczydlo, marud malz wzial go przed 6 do salonu zebym mogla odespac, o 7 jak musial jechac do pracy to mi go przyniosl, i mowi, kochanie, mieszkanie ogarniete cudowny jest! o 7.15 maluch zasnal i z dwiema przerwami na karmienie spalismy do 10.15, wiec chociaz tyle

ale teraz spac nie chce, 2 razy usnal w wozku i budzi sie przerazony trzesie sie caly, ehhh, a oczka oczywiscie trze.... odlozylam go do lozeczka w pokoiku i czekam na cud
Kochana bardzo Ci współczuję nocy.. Wiem o czym mówisz...
Zdarzył się cud????

Cytat:
Ha ha mama mnie nie znajdzie zobaczcie co tej mój smyk zrobił???? Leżał sobie na kołderce na podłodze to poszłam na śniadanie wracam a same zobaczcie gdzie go zawiało??

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Wiecie jak mnie mały w konia zrobił? ostatnio ciągle zasypia z rana przed 8 i ja też szybko myk pod kołderkę, a on się budzi za pół godziny, to ja mu dzisiaj mówię o nie kolego, dziś z Tobą spać nie idę
Obudził się o 10,30
mały agent Nie chciałaś mama się ze mną kłaść to masz za swoje

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Sylwia, bokeh, zastanawiam sie co powinnam wziac oprocz codziennych smarowidel...

ja brałam do Holandii Dentinox, Ibum, Pedicitamol i Espumisan z leków.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:52   #2138
hope01
Zakorzenienie

Yellow ja wstawiałam dziś mnie w tym co tam piszą lekarz utwierdził, a zaznaczam facet ok. 60. do 1 roku absolutnie nie ruszać.
Baba pierd*lnięta

karusia padłam

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:

odciągarka, woda morska, witaminki, maść na ząbki, możesz gryzak chłodzący, hm..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:56   #2139
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
odciągarka, woda morska, witaminki, maść na ząbki, możesz gryzak chłodzący, hm..
coś na odparzenia i tfu tfu tfu na oparzenia.
Stary 2013-08-01, 14:03   #2140
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
coś na odparzenia i tfu tfu tfu na oparzenia.
o. i do opalania 50 factor.

Stary 2013-08-01, 14:05   #2141
LadyWhisper
Zakorzenienie

cud sie nie zdarzy, zasnal przed chwila!!!!!!!!! od 10!!!!! 4 godz maruda w dzien, pierwszy raz taki numer wywinal pomoglo dopiero jak go w chuscie wyciszylam potem myk do wozka, pare lulniec i spal ja pierdziu kosmos

zabki raczej nie bo ostatnio jak bylysmy u pediatry to powiedziala, ze jeszcze uuuuuuuu, dlugo zabkow nie bedzie :P

otwieram ebooka i w nosie mam wsio! bede wieczorkiem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:08   #2142
pstryczek84
Zakorzenienie

mamy Orsalit, potem dam mu marchew z ryzem. narazie podalam mu ten jogurt z owocami lesnymi.
narazie cisza

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:16   #2143
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
one są masakrycznie niewygodne dla Małej Nie może ruszać nóżkami, nie może się przeciągnąć w nocy, nie może się przekręcić

Usypiałam w szelkach, nie zaśnie, tylko płacze.. Tak strasznie chciałabym żeby już było po wszystkim Nie sądziłam, że rzecz można darzyć taką nienawiścią!

Dobrze, że już wyjaśnione, mam nadzieję, że żal minie szybko
Gratulacje za ząbki!
Szelki są uniwersalne, ale tak jak pisałam wyżej, denerwuje ją to , że nie może się w nich ruszać.

Może powinnam ją pieluchować?? wie któraś z Was jak to się robi??

przepraszam, ale

Kochana bardzo Ci współczuję nocy.. Wiem o czym mówisz...
Zdarzył się cud????

mały agent Nie chciałaś mama się ze mną kłaść to masz za swoje

ja brałam do Holandii Dentinox, Ibum, Pedicitamol i Espumisan z leków.
To pewnie dlatego tak płacze, że nie moze się w tym ruszać a na pewno by chciała. No możesz spróbować z tym pieluszkowaniem. wtedy przynajmniej bedzie mogła sie trochę ruszać.
Ja michasię pieluszkowałam przez pierwsze 4 tyg. W szpitalu kazali mi kłaść dwie pieluszki złożone na 3 i zapinać bodami. W domu miałam takie majteczki zapinane na rzep i tam była taka kieszonka wiec jedna pieluszkę wkladalam w ta kieszonke a drugą normalnie na dupcie i zapinałam majteczki i na to dopiero body. Później ortopeda kazał nam pieluszkować pieluszka flanelowa do pól roku tak na wszelki wypadek ale daliśmy sobie luz i przeszliśmy na pampki

Aha ale np można zakładać pampersa i na to tetre złożoną na 3 zeby szeroka była
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:28   #2144
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

na pewno do smarowania przeciwsłonecznie cos no i wlasnie na biegunke, bo jednak zmiana wody to lepiej miec, choc mam nadzieje, ze sie nie przyda

LADY, strasznie mi żal Pietraszkowego oby już sie wyciszyło wszystko

FEWCIU, nawet nie wyobrazam sobie, jak musisz sie czuc patrząc na Blaneczke a kiedy ta wizyta kontrolna teraz? bo cos mi sie przypomina że pod koniec sierpnia? i wtedy powiedzą, czy już można sciagnac to paskudztwo?

YELLOW- ludzie są czxasami niepowazni, ja tak miałam z babką o sukienke, trzy razy dzwoniła, umawiała sie na przyjazd, ja siedze na dupsku, do mamy nie jade a ta nie przyjechała, ani żadnej wiadomosci

KARUSIA- niezły cichociemny

Bartulo uskutecznia trzecią drzemkę, pogoda mu sprzyja, zrobiło sie pochmurno, jakby na deszcz sie zapowiadało, a niby taki upał miał dzis byc

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

MARTA- mnie tez czasami takie mysli nachodzą.... też łapię doły jesli chodzi o męża, jak sie kłócimy to aż siekiery latają, dodatkowo tez wywlekane są rózne rzeczy- niby zabliźnione, ale jednak nie.... o rodzine też sie jedziemy zdrowo, zastanawiam sie czasami, po co ja jeszcze to znosze, z nerwówki to ubyło mi kilka kilogramów, obecnie rozmiar 36 w kierunku 34..... a przed ciążą było 38.... i też mysle wiele razy, że lepiej byłoby mi bez niego, z małym, placiłby alimenty, widywałby małego raz na dwa tygodnie i przynajmniej zyłabym bez takich nerwów..... Ale, potem sobie mówie, że może wreszcie sie unormuje, że jakos sie dogra, że maly potrzebuje ojca,...... ehhhhhhh, gdybysmy sami mieszkali to też wiele rzeczy inaczej by mogło wyglądac....

HJE to Ciebie od cisnienia tak rozwala, ze mdlejesz? da sie cos z tym robic medycznie? bo nie daj boże, żeby kiedys Polcia sie uderzyła.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:29   #2145
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pstryń, ale smecta dobra jest.
smecte tez mamy ale chyba ten dpn jest lepszy co?
Lady - bidulka sie meczy brawa dla meza!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Pstryczku zawsze możesz jeszcze jakiś probiotyk mu podać osłonowo

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
dzięki, ze pytasz
ehh z meżem się wczoraj pożarłam i się do siebie nie odzywamy. jak zwykle poszło o moje bałaganiarstwo, brzydko mnie nazwał i jeszcze do tego o moją rodzinę zahaczył. ostatnio w ogóle czuję, ze się od siebie oddalamy. Ja coraz częsciej mysle po co mi on jak mam swojego synunia. Nie powinno tak być Jak jest dobrze to jest gites majonez międy nami, ale jak się kłocimy to jest ostro i wtedy sobie myśle, że chętnie bym od niego odeszła bo po co mi ktoś kto mnie tyranizuje psychicznie. ehh długo by pisac, a tez tak na ogólnym forum nie chce

ale to chyba wiekszosc tak ma ze jak jest dobrze to jest dobrze a jak cos jest nie tak to olewka - najwazniejsze i tak jest dzieciatko a potem zlosc mija i znow jest ok...

Cytat:
o skubaniec maly!

Cytat:

.

z dzisiejszego dosiwadczenia polecam cos na biegunke i obowiazkowo dpn - doustny plyn nawadniajacy....

Stary 2013-08-01, 14:29   #2146
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny coś mi się cytowanie zacięło :/ to co pamiętam, ale nie wiem która co pisała

na temp. - ibum/nurofen w czopkach dla niepijących dzieci, tylko w ptece mówcie jaka waga i wiek dziecka bo różne opakowania (wielkości czopków) są.

Pstryczka pamiętam - na biegunkę marchwianka, czyli ryż z gotowaną marchwią, elektrolity koniecznie (np. orsalit, może coś smaczniejszego w aptece znadziesz, ale koniecznie), coby się nie odwodnił. Marchwianka do kupienia w aptece jako hipp-ors,ale ponoć paskudne, ale chyba bobovita ma też marchewkę z ryżem, może być, no i samemu można kleik ryżowy z marchwią. Jagody też zatwardzają.

Która to pisała o gałęzi w łeb? i o omdleniu i mdłościach? do lekarza migiem, czy to czasem nie wstrząśnienie móżgu?

I dawno temu padło pytanie o wodę mineralną - ja od jakiegoś czasu nie gotuję, nie chce mi się. Nic się nie dzieje.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:30   #2147
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny to, co piszecie to wlasnie zawiera sie w "codziennych smarowidlach" jedynie coo to zel na zabki i ibum musze kupic.
A filtr to absolutna podstawa, u mamuski nawijki w Polsce tez

Jutro wraca mama
W domu fewciowy balagan uskuteczniony, Kuba pozwolil

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:36   #2148
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

mineralną ja daję od 2 tygodni i jest ok

Stary 2013-08-01, 14:40   #2149
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42058398]

Pstryczka pamiętam - na biegunkę marchwianka, czyli ryż z gotowaną marchwią, elektrolity koniecznie (np. orsalit, może coś smaczniejszego w aptece znadziesz, ale koniecznie), coby się nie odwodnił. Marchwianka do kupienia w aptece jako hipp-ors,ale ponoć paskudne, ale chyba bobovita ma też marchewkę z ryżem, może być, no i samemu można kleik ryżowy z marchwią. Jagody też zatwardzają.
[/QUOTE]

no wlasnie podaje mu orsalit, dobry jest, nawet o dziwo chetnie popija. malinowy w smaku. i na szybko wlasnie kupilismy ryz z marchewka, 3 sloiczki na zapas maz zamowil ta marchwianke z hippa na jutro bedzie. jak nie bedzie podchodzic a bedzie taka potrzeba to najwyzej ugotuje sama.
ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Hope, Szaja - a jakie te wody podajecie dokladnie? chodzi mi o nazwe...
i taka podajcie do picia, tak? a do mleka/ kaszki to nadal trzeba gotowac?

Stary 2013-08-01, 14:43   #2150
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Proszę o opinię-od śliny,alergii na szpinak (wczoraj i dziś jadła) czy coś jeszcze innego?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375360978348.jpg (48,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-08-01, 14:44   #2151
hope01
Zakorzenienie

Ja daję Piwniczankę niegazowaną a wody nie gotuję, bo kupuję cały karton w Rossie tej BD. na ok 3 tygodnie starcza i wygoda jest

Stary 2013-08-01, 14:44   #2152
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

MARTA- mnie tez czasami takie mysli nachodzą.... też łapię doły jesli chodzi o męża, jak sie kłócimy to aż siekiery latają, dodatkowo tez wywlekane są rózne rzeczy- niby zabliźnione, ale jednak nie.... o rodzine też sie jedziemy zdrowo, zastanawiam sie czasami, po co ja jeszcze to znosze, z nerwówki to ubyło mi kilka kilogramów, obecnie rozmiar 36 w kierunku 34..... a przed ciążą było 38.... i też mysle wiele razy, że lepiej byłoby mi bez niego, z małym, placiłby alimenty, widywałby małego raz na dwa tygodnie i przynajmniej zyłabym bez takich nerwów..... Ale, potem sobie mówie, że może wreszcie sie unormuje, że jakos sie dogra, że maly potrzebuje ojca,...... ehhhhhhh, gdybysmy sami mieszkali to też wiele rzeczy inaczej by mogło wyglądac....
Odkąd się wyprowadziliśmy, nie kłocimy się tak jak wcześniej, o niebo lepiej. A nie mozecie rozważyc jakiejs przeprowadzki? kurcze, ja to bym nie mogła mieszkac ani z moją rodziną ani rodziną tzta tak na stałe, pozabijalibyśmy się.

Amelka dzis zrobiła sobie mega długie drzemki po 7 minut, a teraz pełza pod łózeczko kurde, wczoraj zrobilam porządek z jej ciuszkami, i ................... prawie nic nie zostało muszę leciec na jakies zakupy większe dla niej ;>

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:44   #2153
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

HJE to Ciebie od cisnienia tak rozwala, ze mdlejesz? da sie cos z tym robic medycznie? bo nie daj boże, żeby kiedys Polcia sie uderzyła.....
Podobno. Jak któryś tam nasty raz zemdlałam w kościele, poszłam do doktórki, a ona mówi, że to ewidentnie od ciśnienia, bo u mnie to norma jest np. 90/55. Np. jak krew mam pobieraną, to prawie nie leci, bo nijak ciśnienie jej nie wypycha.

---------------

Mama wzięła tego konika z krzesła i dała na ziemię. Teraz sobie łazi po salonie.

Ku.wa, nie wiem o co cho. Pola już ma któreś tam z kolei ukąszenie po nocy. Miała we wnętrzu dłoni i przedramieniu, a teraz kolejne na główce, od razu dwa. Nie wiem, co to może być, po komarach by takich wielki bąbli nie miała. Może to jakiś pająk czy inne ohydne?
Stary 2013-08-01, 14:44   #2154
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Dziekuje dziewczyny to, co piszecie to wlasnie zawiera sie w "codziennych smarowidlach" jedynie coo to zel na zabki i ibum musze kupic.
A filtr to absolutna podstawa, u mamuski nawijki w Polsce tez

Jutro wraca mama
W domu fewciowy balagan uskuteczniony, Kuba pozwolil

Nowe stwierdzenie do słownika "fewciowy bałagan"

Stary 2013-08-01, 14:52   #2155
ania13.03
Zadomowienie

pstryczku najwazniejsze, ze pije Trzymam kciuki, zeby szybciutko przeszlo

Posprzatalam, zlozylam szafeczke na buty dla dziewczynek obiad sie gotuje, make-up strzelony... czuje sie jak perfekcyjna pani domu

Musze dzisiaj jakis szampon koloryzujacy zakupic bo nie moge patrzec w lustro, takie mam te wlosy nijakie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:53   #2156
gojka24
Zakorzenienie

Hej
Dawno się nie odzywałam, bo dzielnie walczyłam z zaległymi postami.. niestety ciągle byłam 20 stron do tyłu... Poddałam się. Przeczytałam 2 ostatie strony i postaram się być na bieżąco o ile nie zaczniecie produkować postów w ekspresowym tempie... Mała ostatnio strasznie marudna, nic mi w dzien nie daje zrobić, tylko ręce i ciągle domaga się uwagi... dopiero po pracy gotuje, sprzątam i wogle....

Ostatnio na wizycie u neurolog, dr pyta się czy już umie siedzieć. Mówię, że nie... że się chwieje... no to ona bach małą na pupkę... no i do mnie: Jak nie siedzi jak siedzi.... no i okazało się że umiemy już siedzieć... ale do niektórych maluchów jeszcze nam daleko... nie przaejmuje sie tym, bo przecież każde dziecko rozwija się w swoim tempie.... mamy czas....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:02   #2157
hje
Zakorzenienie

Gojka, my też ni z gruchy ni z pietruchy, dzisiaj dowiedzieliśmy się, że Pola umie siedzieć.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Jeju, spałyśmy do 9.30, a tak mi się chce spaaaać...
Stary 2013-08-01, 15:11   #2158
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Czołem!!

Dziewczyny lap mi sie psuje nie moge dziada włączyc. A jak mi sie uda, to musze isc bo cos jest do zrobienia.

temat zębów na tapecie.
U mnie Julka tez marudna, budzi sie w nocy, popłakuje, nie wiem czy to zęby, bo nic się nie moge u niej dopatrzeć, bo dziąsła jezykiem zasłania
w kazym bądz razie narazie nie ma ani jednego.

postaram sie byc teraz na bieżąco, ale nie produkujcie tyle.
Powiem Wam,że jak tam mieszkalismy sami to jakos miałam wiecej czasu itp, a tutaj to sie ogarnac nie moge, bo ciągle coś robie. To Julka, to pranie, to prasowanie, sprzątanie i tak w koło - nie wiem o co kaman

hje- u mnie Julasek miał po komarach mega wielkie bąble. tez bylam zdziwiona, ale mój mąż jak był mały tez tak miał po komarach.
Największego miała na rączce, kilka dni jej schodził

mdlejące kobiety- dbać o siebie!!!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:11   #2159
Kija80
Zadomowienie

Fewciu są na all takie specjalne pieluszki flanelowe do szerokiego pieluchowania. Używałam przy małej na początku bo miała bioderka na granicy normy. Ten materiał jest bardzo sztywny i nóżki są dość mocno odciàgnięte na boki. Ja to zakładałam na ubranko. Jak chcesz to Ci mogę wysłać bo nie używamy już. Tylko nie wiem czy się nada w pasie bo miała za długie rzepy i docinałam. Zmierzę wieczorem obwód bo nie jestem w domu. Lepsza pieluszka niż całkiem nic... Mamy z hallo kitty Chyba koło 40 zeta takie coś kosztuje ale fajne. Naszą byś miała do testowania a potem sobie najwyżej kupisz jakiś wzór wg uznania. Bo pewnie i tak po zdjęciu szelek będziecie się pieluchować
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:16   #2160
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Fewciu są na all takie specjalne pieluszki flanelowe do szerokiego pieluchowania. Używałam przy małej na początku bo miała bioderka na granicy normy. Ten materiał jest bardzo sztywny i nóżki są dość mocno odciàgnięte na boki. Ja to zakładałam na ubranko. Jak chcesz to Ci mogę wysłać bo nie używamy już. Tylko nie wiem czy się nada w pasie bo miała za długie rzepy i docinałam. Zmierzę wieczorem obwód bo nie jestem w domu. Lepsza pieluszka niż całkiem nic... Mamy z hallo kitty Chyba koło 40 zeta takie coś kosztuje ale fajne. Naszą byś miała do testowania a potem sobie najwyżej kupisz jakiś wzór wg uznania. Bo pewnie i tak po zdjęciu szelek będziecie się pieluchować
dziękuje, poszukam. Bo już nie mogę patrzeć jak Mała się męczy. Oczywiście będę nadal zakładać szelki, ale jak już będzie taka histeria jak ostatnich kilkanaście nocy, to będę pieluchować...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości