|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||||
|
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodzę do lekarza na NFZ i miałam USG w 6tc rozpoznanie ciąży 8tc serduszko 13tc 15tc 17tc i jutro też będę mieć... Cytat:
|
||||
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
o no to zazdroszczę usg u mnie niestety nie ma tak dobrze. ostatnie mialam w 12tc teraz nastepne to pewnie dopiero polowkowe bedzie a potem to nie wiem sama kiedy.
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ostatnio doczytałam, że w medicoverze mam w sumie 5- wczesna ciąża/11-16tc/17-23 tc (albo jakoś tak- to chyba połówkowe)/24-30 tc/ i jedno po 32 albo jakoś tak
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam sobie zupkę ogórkową bo sobie do pracy przyniosłam
pyszna była a teraz coś slodkiego bym zjadła.... muszę przestać o tym myśleć ale właśnie chce mi się żelków....
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
Cześć! Mam ogromną prośbę - mogłybyście obadać swoje owłosienie na ciele? Zwłaszcza brzuch, piersi, twarz... Jest go więcej niż przed ciążą, a może jest dłuższe?
Przepraszam jeżeli temat się pojawił, ale nastukałyście już tyle postów, że nie dam rady wszystkiego przeczytać... Termin mam na przełom stycznia i lutego Niedawno zorientowałam się jaki efekt niepożądany niesie moja ciąża... Zanim powiem o tym lekarzowi, chciałabym wiedzieć, czy jestem z tym problemem osamotniona...
|
|
|
|
#3729 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dekolt i buzia obsypane są wypryskami i to moja największa bolączka, bo nie mogę sobie z tym poradzić. Nogi też nieprzyzwoicie zarastają ![]() A u Ciebie to bardzo uciążliwe? W ogóle to witam |
|
|
|
|
#3731 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
O, widzę, że nie jestem sama
![]() Negrid, nie jest to jakieś strasznie uciążliwe, bo na szczęście włoski mam jaśniutkie i raczej cienkie (sama też jestem jasną blondynką z jasną karnacją). Problemem jest ich liczba i długość - normalnie dziękuję Bogu, że nie jestem brunetką, bo nie miałabym siły tego usuwać... A witam ![]() Planowałam jakiś czas temu przyłączyć się do jakiegoś forum dla ciężarnych, ale na każdym dziewczyny nabijają posty w takim tempie, że życia nie starczy, by czytać Byłam nawet chwilę na jednym forum, ale tam wszystkie lizały sobie tyłki w imię wspierania się (w tym przypadku przydałby się przycisk "lubię to", bo jak każda zaczęła pisać, że trzyma kciuki za inną albo jak to bardzo chce ją pocieszyć, to 5 stron się z tym schodziło...).A wiecie co jest najgorsze? Że ciężarne traktują siebie nawzajem jak psychiczne chore - nikomu nie wolno skrytykować danego zachowania, bo polityka miłości i takie tam (a wiadomo, nie pisze się tylko o ciąży, ale i o swoim życiu trochę też i czasami ciężko jest zareagować "przyklaskiwaniem"). A właśnie, może znacie jakieś facebook'owe grupy, gdzie nie pisze 10 tysięcy dziewczyn, tylko np. z danego regionu? |
|
|
|
#3733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest horror dla nastolatki/młodej dziewczyny, która najzwyczajniej w świecie chce się podobać... Po zaręczynach, gdy już planowaliśmy ślub zdecydowałam się na hormony. 5 opakowań Diane i byłam śliczniutka w swoim wielkim dniu. Po ślubie odstawienie i bachhhhhh.... znów wylazło. Od maja ciąża i pole bitwy na buzi, ramionach, dekolcie, plecach... ![]() :brzyda l:Zastanawiam się czy mogę iść na oczyszczanie do kosmetologa? Jak myślicie? Przed ciążą chodziłam co 4/5 miesięcy, a teraz nie wiem czy mogę. Niby samo oczyszczanie to tylko para na buzie i to czyszczenie (dla mnie to już nawet nie jest bolesne; pamiętam, że za pierwszym razem chciałam uciec z płaczem - a teraz luzik) No i za każdym razem kosmetolog potraktowała mnie jakimiś prądzikami, jakimś darsonwalem ??? czy coś? No i nie wiem czy to dla dzidzi dobre...? Zawsze na jakiś czas odświeżało to cerę... |
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj Kukurydza
![]() Cytat:
nie da się ich wyrywać bo to taki dłuższy meszek jest.co do innych partii ciała to nie zauważyłam różnicy w ilości, ale na pewno na wosk bikini muszę chodzić 2x w miesiącu a nie 1x jak wcześniej. jak tylko zaszłam w ciążę kosmetyczka mnie uprzedziła, że włosy w okolicach krocza i warg będą znacznie szybciej rosły przez ukrwienie. mogę to znieść spoko, przecież to dzięki temu ukrwieniu seks teraz jest taki fajny
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytalam w jednej z ksiazek ze w ciazy sie ma taki posmak, nawer pare razy szukalam tego smaku u siebie ale nie mam. ;-) A co do tetna dziecka, to moj lekarz ma super sprzed 3 d 4 d i tetno zawsze mierzy, rozmiar dziecka, ostatnio nawet widzialam kazda kostke w kregoslupie...niby na usg wszystko bylo ok, a ten cholerny Pappa mam zły...miesiac wyjety z zycia mam...nie da sie nie myslec...choc mocno wierzymy z mezem Gratuluje dziewczyny synusiow... i dobrych wynikow...trzymam kciuki tez za wasze wyniki z toxo, plytek krwi, boreliozy itd i zycze cierpliwosci do niektorych waszych lekarzy Ja do poniedzialku pracuje, poprzestawialam sobie rafik, żeby nie siedzieć i nie mysleć w domu... |
|
|
|
|
#3737 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() http://www.badaniaprenatalne.pl/dieta_w_ciazy Cytat:
Na fb możesz np założyć swoją grupę i zaprosić kogo chcesz.
|
|
#3738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam, Kluska ![]() Chociaż właściwie to nie wiem, czy się witać... Może poobserwuję Was jakiś czas i jeżeli stwierdzę, że nie jesteście przewrażliwionymi brzuszkami i tylko poklepującymi się po ramieniu, to pewnie zawitam na częściej
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Witaj, napewno zawitasz tu jeszcze..ja sie uzależniłam od tego ;-)
|
|
|
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś zapisałam się do nowego lekarza. A właściwie lekarki Mam wizytę w przyszły czw i mimo tego, że w recepcji usłyszałam "na pierwszej wizycie zobaczymy, czy pani dr zechce poprowadzić pani ciążę" cieszę się, że coś robię w tym kierunku Co prawda będę musiała dojeżdżać do innego miasta na wizyty, ale ginkę, do której się zapisałam pamiętam z moich młodych lat - jest bardzo konkretną, kontaktową osobą i ciągle mówi do pacjentek per "Kotek" :P a właśnie takiego podejścia mi trzeba po moim dotychczasowym cichym, poważnym dziadku
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
Jaki ja mam dziś okropny dzień pojechałam do galerii i zaparkowaliśmy na ostatnim piętrze nie byłam w stanie wejść do środka nagle mi słabo zalana potem i zawroty głowy, odruch wymiotny MASAKRA. Aż sobie odpuściłam i pojechaliśmy z zdziwionym TŻem do domu. Szkoda, że tydzień trułam TŻwi żebyśmy tam pojechali ok 60 km w jedną stronę normalne wstyd
.
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takie samo owłosienie jak miałam. Powiedz lekarzowi jak Cię to niepokoi ale to pewnie hormony ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
witaj i zapraszamy do grona tutaj nie cukrzymy sobie jak któraś głupieje to staramy się na ziemię ją sprowadzić a jak któraś ma problem staramy się ją wspierać ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
o patrz nawet nie wiedziałam uwielbiam słonecznik i od kiedy pojawiły się w sklepach jem codziennie (zresztą jak co roku) ![]() a żelki już mi przeszły ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
daj spokój to nie Twoja wina- mam nadzieję, że już się czujesz lepiej i przeszły Ci dolegliwości. Jeśli to się powtórzy powiedz o tym lekarzowi- może jakaś anemia czy coś, lepiej sprawdzić
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
kukurydzianaa witam i jestem przekonana że spodoba Ci się u nas
O dziwo nie jesteśmy jakieś przewrażliwione i cukierkowe
|
|
#3745 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
po usg połówkowym jestem spokojniejsza, że wszystko ok ale płeć to mnie zaskoczyła ![]() ostatnio z ginem rozmawiałam, mowil ze teraz jakos więcej chlopakow się rodzi (kiedyś było na 10 urodzen to 7 dziewczynek) i chyba faktycznie tak jest patrząc na nasz watek ![]() w czwartek za tydzień wybywam nad morze, kupiłam sobie bikini takie na paseczki tak ze w miare większego brzuszka będę luzować chociaż maly ten mój brzuszekjak na razie na plusie 2 kg (w tym mój maluszek ok 235 g według usg) ja mam 3 koty ze schroniska
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Vacuity no to taki poziom płytek nawet nie wiem czy podnoszą. Rodzić można z tego co się orientuje nawet przy 50 tys. U mnie problem rozpoznano przy 15 tys więc to już bardzo nisko było.
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Negrid, oczyszczanie na pewno mozna, kosmetolog bedzie wiedzial jak dobrac zabiegi. Na pewno darsonwalu nie wolno ale reszte chyba mozna
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3748 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tym tetnem, to moze mój lekarz wyszedl z założenia, ze wszystko jest z malym OK, zapytal, czy brzuch rośnie i tyle. No a rośnie, wiec chyba jest OK.
|
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
Na dowód, że rośnie zdjęcie o którym kiedyś wspominałam, z opisu którego któraś z nas polewała - 2 piłki. Brzuchem prawie zasłoniłam balkon hotelowy
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha ha ale balonik
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

mocne 
mąż awansował i teraz zamiast wstawać o 5 wstaje o 7 więc nawet ja się zdążę wyspać . O 5 teraz rzadko się budziła ale z drugiej strony mam nadzieję , ze teraz codziennie nie będę się budzić o 7 rano 
muszę przestać o tym myśleć ale właśnie chce mi się żelków....
16.06.2012 

nie da się ich wyrywać bo to taki dłuższy meszek jest.

.