Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 16:03   #4081
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Fiazo szkoda kiecki ale.... faktycznie Cynamonek, ma rację, toć to Ty sprawdzałaś przez lornetę ceny truskawek
na coś się przydaje tż'ta lornetka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:09   #4082
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Sammi ja doczytałam i przytulam mocno Wkurzające jest to, że lekarze- zamiast kobietę na samej końcówce otoczyć wyjątkową opieką to robią takie numery
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:09   #4083
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
W dodatku Twój lekarz Enle był mega przystojny i mogłaś do niego pisać smsy czy dzwonić a moja to babka koło 50tki. Telefonu prywatnego niet

Co do bobasa - nie wspominając, że od pasa w dół też do Ciebie niepodobny
No tak, Moj lekarz to dzolo, który tez mnie wkurzył kiedyś, ale nie wizyta tylko mega super opalenizna i biała koszula
Jak pójdę do niego na wizytę w 6tyg po porodzie to ja sie tak odwale, w końcu mam wybór większy niż 2 bluzki na krzyż

A skąd Ty wiesz co Moj bobas ma w pampersie? może to tylko pozory ze to chłop

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Szkoda, ze nie mieszkasz obok mnie to bym z domu nie musiała wychodzić tylko bym wiedziała jakie promocje w sklepie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:11   #4084
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
cynamonku właśnie, nie siej plotek bo mały tez ma certyfikat ze wszystko ze słuchem ma dobrze
Spróbuję odkupić swoje winy

Cytat:
Jeśli któraś dotrwała i przeczytała to dziękuję. Już nie marudzę, powściekam się pewnie z godzinę i mi przejdzie..

Cynamonku nadrabiasz jak za czasów dwupaku )
Nie dziwię Ci się sammi, że się wkurzyłaś- fajna pani doktor, nie ma co

No nadrabiam, nadrabiam - jeśli Młody grzecznie śpi Już ogarnęłam "system" prac domowych więc mam czas dla siebie A dodatkowo Adaś pięknie spał dzisiaj w nocy więc nie mam potrzeby spać razem z nim w dzień więc życie jest piękne i przez to mam ochotę stworzyć rodzeństwo dla Młodego

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A można kłaść na brzuszek jak jeszcze kikut nie odpadł?

Mój też ma problem z ulewaniem I też raz mu tak chlusnęło
U nas problemem jest to, że Mały nie umiał dobijać (już potrafi!!) i ciągle je i to łapczywie. Nie da mu się wcisnąć smoka, więc się pewnie najada ponad stan.

Jeśli ładnie zabrudza pieluszki i przybiera na wadze to jest ok. Położna zaleciła mi też-karmić mniej ale częściej ( u nas to niewykonalne) i odczekać min 30 min z karmieniem po ulaniu (u nas to niewykonalne)

A co do zupy- jakoś się ona u Was nazywa? Bo ja nadałam jej dumną nazwę "ryżówka bez pomidorówki"
Podobno można- ale nie za długo

Ja mogę Młodemu zabrać dopływ mleka- ale tylko jak jest śpiący Jak nie jest to też mogę zabrać ale po chwili włącza się Maruda i szuka piersi

A zupa to nie wiem jak się nazywała u mnie wcześniej- teraz jest "zupą matki karmiącej"

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Cynamonowa, nie wiem co Ci doradzic odnosnie tego ulewania Ciekawe co polozna na to powie, podejrzewam, ze stwierdzi, ze to wszystko jest normalne Doczytalam, ze mu sie nie odbilo i moze to jest przyczyna ulewania.
Bioderka z tego co wiem w UK sie sprawdza, a nad zoltaczka po prostu tak bardzo sie nie rozwodza, bo u niemowlat jest ona naturalnym zjawiskiem. Ja sama nie wiem co jest lepsze, nadmiar opieki (tak jak w PL) czy tez podejscie bez paniki (w UK).
jakierka- ale ja nie mam na myśli żółtaczki po porodzie
A odnośnie bioderek to chodziło mi o usg a nie o pomachanie nóżkami na prawo i lewo.

Ja też nie wiem co jest lepsze- chuchanie i dmuchanie czy zdrowe "olewactwo"

Była dzisiaj u nas health visitor- mam obserwować Małego i w razie czego dzwonić do GP- taką radę dostałam

Cytat:
Chciałam Wam powiedzieć, ze moje dziecko w ogóle mnie nie przypomina. W OGÓLE ! Ciemniejsza karnacja- po Tzcie, ciemne oczy- po Tzcie, usta- po Tzcie i w ogóle jakiś taki jakbym to nie ja urodziła może powinnam jechać do szpitala z awantura gdzie Moj bobas?
Pff... do mnie Adaś też nie jest podobny- ni hu hu - piona! Muszę pomyśleć nad małą córeczką- może ona wda się we mnie a nie w TŻ

---------------------------------------------

Rychło w czas- ale może komuś się przyda- mówię o nierozpakowanych mamach przede wszystkim. Układałam dokumenty Adasia i wpadło mi w ręce- może któraś z Was skorzysta. Wstawiam skany odnośnie tego jak przystawiać Malucha do piersi i jak powinny wyglądać kupy przez pierwszy okres życia. Ja przykładowo nie wiedziałam, że przez pierwsze dni w mokrej pieluszce mogą pojawić się różówo- czerwone plamki I pobiegłam do położnej bo myślałam, że to krew
Jak coś to bez problemu mogę na szybko przetłumaczyć w razie jakichkolwiek wątpliwości- proszę dać mi tylko znać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przystawianie dziecka do piersi.jpg (152,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Przystawianie dziecka do piersi 2.jpg (142,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjecia brudnych pieluch.jpg (211,2 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2013-08-01 o 16:28
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:13   #4085
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Bo oni uważają, że żółtaczką można się tylko podczas zabiegów chirurgicznych zarazić

Tak samo nie mogę pojąć dlaczego nie robią usg bioderek, nie sprawdzają paciorkowca przed porodem
Za to sprawdzają słuch malucha po urodzeniu czego w Polsce nie robią. Różne kraje, różne podejścia do wielu spraw
Dlatego my sobie uzupełnimy w Polsce luki w szczepieniach/ badaniach i będę spokojniejsza
Przyznam ci sie ze mi bardziej odpowiada podejście w UK do szczepień...
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wysprzątałam łazienkę..śmierdzę teraz jak stary chłop.. ja nie wiem co te hormony robią z potem Idę się umyć i zachlapać świeżo wyczyszczony prysznic na 15 powinnam być w galerii..marnie to widzę.. muszę się cała zrobić od początku..wyglądam tragicznie...

zginie marnie ale może dzięki niemu jutro nie zadzwoni

za wizytę
Tak myśle ze nie zadzwoni. Zdam jutro relacje
No i ciekawa jestem czy sie wyrobisz przed zamknięciem galerii

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Co do 2 w szpitalu- u mnie bardzo pilnowali i tego i 1. Wydaje mi się że dlatego żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku- nie zaszyty odbyt, praca jelit w normie, etc. Według mnie lepiej wziąć nawet czopka w szpitalu i się wypróżnić niż kłamać i mieć ew. potem jakieś problemy z 2 w przyszłości
Pewnie masz racje, ale nowe miejsce, stres i wyobrażenie o mojej pocharatanej kapie pewnie zablokuje mnie na amen

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu dzoan
Mam to samo, nie dość, że się okropnie pocę, to ciągle mam wrażenie, że nawet po 10 prysznicach bym śmierdziała
Ja w ogóle mam lipę straszną, bo cierpię na nadpotliwość i zawsze miałam z tym ogromny problem. Myslałam, że już nie może być gorzej, ale niestety jest

dla Kuby, że dał mamie pospać

I jak, mniejszy stresik był dla męża dzięki temu?

Obawiam się, że tak wielkich misek nie produkują, żebym mogła się zmieścić

fiazo, przepraszam cię najmocniej, bo wiem, że sprawa ważna, ale tak potwornie się uśmiałam Taki matczyny inspektor gadżet z ciebie
Twee to moze weź Alka wanienke do pluskania

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Najpierw się pochwalę bo potem zapomnę:

Lila ma już miesiąc

Zaraz zrobię tż obiad, wskoczę pod prysznic i do kościoła ustalić termin chrztu
Brawa dla niemowlaczka

Cytat:
Odważnie

I co Mamusia na to? Moja by się wściekła
TZ mógł sobie na to pozwolić bo moja mama go uwielbia i wybacza mu wszystko. Prędzej mi ciezarnej by sie oberwalo niz jemu

Sammi a twoja lekarka to ma jakies zaniki pamięci? Musisz zacząć ja nagrywać

Wstawilam pranie, sprzatamy z TZ (tzn ja teraz odpoczywam, on sprząta ) i trzeba sie za obiad wziąć bo czuje glooooda. Mam chęć na obiad Twee ale zeżarłam wczoraj fasolke i nie mam.

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:13   #4086
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, zdecydowałam, że dzisiaj rodzę

Idę szorować łazienkę
Grunt to mieć plan
Cytat:
W dodatku Twój lekarz Enle był mega przystojny i mogłaś do niego pisać smsy czy dzwonić a moja to babka koło 50tki. Telefonu prywatnego niet

A mój syn chyba będzie podobny do brata TŻ
Ale że z niego niezłe ciacho to nie mam nic przeciwko

Elaine - po jakim czasie zaczęliście kłaść Igorka na chorej rączce??
Stary 2013-08-01, 16:16   #4087
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Sammi, no to fajna masz ginekolog, skoro po godzinie Cie nie rozpoznala Zrozumialabym olewactwo, gdybys przyszla pierwszy raz i na NFZ, ale podejrzewam, ze to byla prywatna wizyta i lekarz prowadzi Twoja ciaze od poczatku. No niezle. A Ty sie tak nie denerwuj Co do krwi, to moze zrobila Ci masaz szyjki?
Na szczęście tej gin nie płacę, chodzę do niej w ramach NFZ (swego czasu, gdy miałam problem z szyjką, twardnieniami i skurczami chodziłam do innej gin na dodatkową konsultację odpłatnie ale tylko parę razy). Masażu chyba mi nie robiła bo nie bolało tylko było nieprzyjemnie, tak głęboko "zanurkowała" Ale faktycznie, takie poniżające nawet bym powioedziała było to, że nie pamięta pacjentki sprzed godziny a ciążę faktycznie prowadzi od samego początku więc tym bardziej...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Pytanie - po co ta lornetka Twojemu Tżtowi ?
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:18   #4088
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
A jak pokonaliście kryzys??
Oczy na zapałki w nocy żeby móc przystawiać Małego co chwila do piersi, duuużo cierpliwości żeby wysłuchiwać stęki i jęki Adasiowego niezadowolenia i jeszcze więcej wiary w to, że nie zagłodzę Młodego Butelki nie podawałam żeby Adasia dokarmiać
No i duuużo piłam - wody i ciepłej herbaty.

surka- za miesiąc Lili

Stary 2013-08-01, 16:22   #4089
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Oczy na zapałki w nocy żeby móc przystawiać Małego co chwila do piersi, duuużo cierpliwości żeby wysłuchiwać stęki i jęki Adasiowego niezadowolenia i jeszcze więcej wiary w to, że nie zagłodzę Młodego Butelki nie podawałam żeby Adasia dokarmiać
No i duuużo piłam - wody i ciepłej herbaty.
Dziękuję
Stary 2013-08-01, 16:22   #4090
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Przyznam ci sie ze mi bardziej odpowiada podejście w UK do szczepień...
A dlaczego? Ja w sumie nie porównuję szczepień samych w sobie- mnie tylko tej nieszczęsnej żółtaczki brakuje

Cytat:
A mój syn chyba będzie podobny do brata TŻ
Chcesz nam coś zakomunikować?

Cytat:

Żeby ptaki oglądać
Mój tata też ma i przyznam szczerze, że też lubiłam oprzeć łokcie o parapet i pooglądać sobie świat
Mąż też miał radochę jak u moich rodziców dorwał lornetkę

Stary 2013-08-01, 16:23   #4091
sarna405
Zadomowienie

Anulka a moze smoczka daj....ja czytałam w poradniku dla karmiących że dziecko nie zawsze chce jeść tylko potrzebuje bliskosci z mama i chce być przy cycu, jak dziecko nie ssie łakomie w senscie nie ciagnie tak jakby byłogłodne ze aż słychać jak łyka to znak ze nie chce jeśc tylko być przy mamie...niestety to są małe cwaniaczki
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:23   #4092
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, ze nie mieszkasz obok mnie to bym z domu nie musiała wychodzić tylko bym wiedziała jakie promocje w sklepie

Cytat:
w sumie nie wiem, chciał to kupił

Synek
Stary 2013-08-01, 16:23   #4093
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
Oby Was ten kryzys ominął

Stary 2013-08-01, 16:27   #4094
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
ale ja nie mam na myśli żółtaczki po porodzie
A odnośnie bioderek to chodziło mi o usg a nie o pomachanie nóżkami na prawo i lewo.

Ja też nie wiem co jest lepsze- chuchanie i dmuchanie czy zdrowe "olewactwo"

Była dzisiaj u nas health visitor- mam obserwować Małego i w razie czego dzwonić do GP- taką radę dostałam
Aha, to sorry, nie czytalam ze zrozumieniem
A co do health visitor, to tak jak przewidzialam

Dzieki za skany, na pewno sie przydadza
Stary 2013-08-01, 16:27   #4095
sammi24
Zadomowienie

Cytat:

A skąd Ty wiesz co Moj bobas ma w pampersie? może to tylko pozory ze to chłop
Eeeee...no tak po imieniu wywnioskowałam

Cytat:

No nadrabiam, nadrabiam - jeśli Młody grzecznie śpi Już ogarnęłam "system" prac domowych więc mam czas dla siebie A dodatkowo Adaś pięknie spał dzisiaj w nocy więc nie mam potrzeby spać razem z nim w dzień więc życie jest piękne i przez to mam ochotę stworzyć rodzeństwo dla Młodego
no to chyba

Dziękujemy za załączone notatki

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Sammi a twoja lekarka to ma jakies zaniki pamięci? Musisz zacząć ja nagrywać .
Agent sammi wkracza do akcji

Cytat:
.A mój syn chyba będzie podobny do brata TŻ
Brzmi podejrzanie

DO AMATOREK BOBU - wczoraj po raz pierwszy ugotowałam to ustrojstwo (tak, tak, nigdy wcześniej nie jadłam) i nie mogłam się przemóc. Pachniało w całym domu jakbym pojemnik z żabą w formalinie otworzyła wyrzuciłam do kosza
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:35   #4096
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
DO AMATOREK BOBU - wczoraj po raz pierwszy ugotowałam to ustrojstwo (tak, tak, nigdy wcześniej nie jadłam) i nie mogłam się przemóc. Pachniało w całym domu jakbym pojemnik z żabą w formalinie otworzyła wyrzuciłam do kosza
Ja nie lubie bobu i chyba przede wszystkim ze zwgledu na ten specyficzny zapach
Mam nadzieje, ze Dotka, Mela i inne fanki bobu nas nie zbesztaja za to
Stary 2013-08-01, 16:35   #4097
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Chcesz nam coś zakomunikować?
Nie bardzo
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Anulka a moze smoczka daj....ja czytałam w poradniku dla karmiących że dziecko nie zawsze chce jeść tylko potrzebuje bliskosci z mama i chce być przy cycu, jak dziecko nie ssie łakomie w senscie nie ciagnie tak jakby byłogłodne ze aż słychać jak łyka to znak ze nie chce jeśc tylko być przy mamie...niestety to są małe cwaniaczki
A to nie takie łatwe - smoczka dać
Mój się krzywi i wypycha językiem, a jak jestem bardzo natrętna to pluje na odległość i krzyczy
Stary 2013-08-01, 16:35   #4098
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Sammi- nie krępuj się- nazywaj rzeczy po imieniu- to bąkiem śmierdzi podczas gotowania

A bób uwielniam I kebaby, i schabowe, i sos czosnkowy, i kiełbasę smażoną z cebulą ... i idę zjeść swojego przepysznego, gotowanego cycka z kurczaka
Przysięgam, że jak skończę karmić piersią Adasia to się tak obeżrę wszystkich moich ukochanych rzeczy, że rozerwie mi jelita na kawałki i będę zdychać przez tydzień

Uciekam. Miłego popołudnia- poczytam Was może tradycyjnie- w nocy

Stary 2013-08-01, 16:38   #4099
jakierka
Zadomowienie

Takiego lenistwa to ja dawno nie mialam
Dzis wstalam, zjadlam, posiedzialam na wizazu, zjadlam, poczytalam plotki, zjadlam, poczytalam ksiazke, spedzilam nieco czasu z TZtem, teraz wizaz i oczywiscie co... jem Nie dziwie sie, ze juz mam +15kg
Plany na wieczor? Pewnie wizaz i jedzenie
Namawiam TZta na spacer nad jeziorko, ale chyba tym razem jemu wlaczyl sie syndrom wicia gniazda, bo cos tam grzebie w lazience
Stary 2013-08-01, 16:40   #4100
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
A to nie takie łatwe - smoczka dać
Mój się krzywi i wypycha językiem, a jak jestem bardzo natrętna to pluje na odległość i krzyczy
Adaś miał odruch wymiotny jak mu wciskałam smoczek więc dałam sobie spokój
Co się Neni przejmujesz- przystawiaj Młodego do piersi ile sobie życzy- stwórz Combo- Kubusia a ja Combo- Adasia
Się tam będziemy szczypać

P.S. Karmienie piersią zmniejsza ryzyko otyłości w przyszłości Dla dziecka oczywiście- nie dla mamy

Stary 2013-08-01, 16:44   #4101
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego? Ja w sumie nie porównuję szczepień samych w sobie- mnie tylko tej nieszczęsnej żółtaczki brakuje
Ja najchętniej bym małej nie szczepila w ogóle do roku. Przeraża mnie wstrzykiwanie noworodkowi szczepów zarazkow gdzie taki maluch nie ma odporności zeby sobie z tym łatwo poradzić. Nikt nie da mi gwarancji ze wszystko będzie ok. My matki wygotwujemy butelki, pierzemy i prasujemy wszystko z czym noworodek a styczność a ten mały organizm i tak musi sobie poradzić z tym co mu wstrzykna.
Nie uważam ze szczepionki to zło, bo chronią nas przed chorobami ale jestem przeciw szczepieniu tak małych dzieci.
W Polsce jest przymus szczepień, z tego co wiem w UK podchodzi sie do tego łagodniej.

A co do WZW B to nie byłoby potrzeby szczepic tak wcześnie dzieci gdyby w szpitalach zachowali należytą sterylnosc i higienę

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Ja nie lubie bobu i chyba przede wszystkim ze zwgledu na ten specyficzny zapach
Mam nadzieje, ze Dotka, Mela i inne fanki bobu nas nie zbesztaja za to
Tez go nie jem ze względu na zapach tzn smród

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:46   #4102
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Adaś miał odruch wymiotny jak mu wciskałam smoczek więc dałam sobie spokój
Co się Neni przejmujesz- przystawiaj Młodego do piersi ile sobie życzy- stwórz Combo- Kubusia a ja Combo- Adasia
Się tam będziemy szczypać

P.S. Karmienie piersią zmniejsza ryzyko otyłości w przyszłości Dla dziecka oczywiście- nie dla mamy

Budzi się mój cyckociumek
Stary 2013-08-01, 16:51   #4103
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Dzieci ssaniem uspokajają się i tu położne mówią że do mca czasu mogą lubiec powisiec.
A ja zaczynam mieć problem z nawalem pokarmu. Koleżanka ma mi przywiezc laktator za godz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:54   #4104
fiazo
Zakorzenienie

idziemy tv pooglądać i może bedzie wspólne spanie bo zmęczona po nocy jestem

Synek
Stary 2013-08-01, 16:54   #4105
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Poza tym jestem bardziej na chodzie, sama się mała zajmuje co sprawia mi mega radość. Mała je, kupka, i spi. Jest kochana. A dziś przyuwazylam że ma bardzo ładny kształt paznokci takie długie.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:58   #4106
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Poza tym jestem bardziej na chodzie, sama się mała zajmuje co sprawia mi mega radość. Mała je, kupka, i spi. Jest kochana. A dziś przyuwazylam że ma bardzo ładny kształt paznokci takie długie.

Bardzo się cieszę

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Zmykam

PS. Mamusi tak się podoba u nas, że już się zaprosiła na kolejny tydzień po tym jak TŻ skończy ojcowski
Stary 2013-08-01, 17:08   #4107
tweedledee
Zakorzenienie

Musiałam się na chwilę położyć, tak mnie bęben rozbolał
Ale już wstałam, zrobiłam fasolkę do obiadu i zdążyłam już połowę wciągnąc Ale coś tam zostawiłam, żeby nie było A dzisiaj jak na złość tż później wraca

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Bardzo się cieszę

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Zmykam

PS. Mamusi tak się podoba u nas, że już się zaprosiła na kolejny tydzień po tym jak TŻ skończy ojcowski

Neni, jaka wymowna emotka
Stary 2013-08-01, 17:14   #4108
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!

Jeszcze mam troszkę do nadrobienia, ale postanowiłam się przywitać

Tymoteuszek skończył dziś 5 tygodni
.
Chyba mamy kolejny skok rozwojowy bo od wczoraj marudny i domaga się jedzenia częściej niż zwykle, a teraz śpi słodziutko jak aniołek Jak się obudzi to przewijanie i karmienie bo niedługo książkowe 3 godziny minie od ostatniego posiłku

My po obiedzie - dziś było dietetyczne spaghetti w wersji dla kobiet karmiących.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:15   #4109
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

A ja dzisiaj mam kryzys... Ze nie nadaje się na mamę noworodka..juz drugi raz ze irytuje mnie to ciagle zajmowanie się maluchem, ze ma tylko mnie i nikt inny mnie nie wyręczy czy to w dzień czy to w nocy... Ze kręgosłup mi wysiada.. Ze kompletnie się do tego ńie nadaje.
Ze takie większe dzieci są dla mnie łatwiejsze w obsłudze, a takie malutkie to różnie z tym bywa, choć powinnam juz wiecej wiedzieć i być przyzwyczajona bo to juz moje drugie.. I podchodzic do tego z dystansem.. Buuuu...
Mam dzis stresa, zmęczona jestem, mam chwilowo dość.. I choć powtarzam sobie raz po raz ze to tylko kilka miesięcy w życiu taką sytuacje będę miała.. Że potem będzie lepiej i będę się z dzieckiem lepiej dogadywać.. To cieżko mi to ogarnąć bo leonek mało śpi a ja z niczym się nie wyrabiam
Nie wiem czy ktoś coś zrozumie z tego chaosu słownego, ale ciagle się z czymś śpiesze żeby zdarzyć zanim mały się obudzi.. Więc lecę..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:19   #4110
Ewusia709
Zadomowienie

Zmartwiłam się trochę dziś bo okazało się że przytyłam przy tej diecie karmiącej. jem więcej niż przed ciążą bo cały czas mam w głowie te zalecane 3000 kalorii na dzień i okazało się że dziś mam 6kg na plusie w stosunku do wagi sprzed ciąży. Natomiast po szpitalu mialam tylko 3,5 na plusie, więc w ciągu 4 tygodni przytyłam ok 3 kg zamiast stracić

Cóż zrobić, nadal jestem pozytywnie nastawiona i łudzę się nadzieją, że nadprogramowe kg same się stracą w ciągu 6 miesięcy i wrócę do figury zbliżonej do tej sprzed ciąży A jak się nie uda to wtedy dopiero będę pracować nad sobą, narazie moja figura ma rolę drugorzędną na mojej liscie priorytetów, najwazniejszy Tymoteuszek, a wszystko inne nie ma znaczenia

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości