|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
ona lubi być noszona tak jak do odbicia |
|
|
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Bylismy w chocholowskiej i maly detka i my tez
|
|
|
#4653 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy w SGB i w ING. SGB całkiem nieźle, ING o kant tyłek potłuc i więcej się nie orienutję. Cytat:
Twój, psaaa moja krowę, nie wiem co gorsze ![]() Cytat:
Wczoraj się dowiedziałam od teściowej, że TŻ też się nie uśmiechał jak był mały, takze geeeeny ![]() ![]() 4 godziny szukałam noclegu nad morzem oczywiście nie mam co na siebie założyć, bo dalej wyglądam jak humbak Trudno, ważne, że morze będzie
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-08-01 o 17:26 |
||||||
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
ile dawałyście na chrzest Księdzu?
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas 50 zł brał, jak mu przyniosłam swistki i kasę to pierwsze co chwycił pieniądze, mruknął że wszystko ok
|
|
|
|
#4657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn bardziej jak to mój mąż określa "jojczy" jak coś mu się nie podoba... a zamiast gadania robi "aaaaaaaaa" jak mu się coś podoba mam głupie shizy że coś mu się stało po tym felernym szczepieniu, miał je 5.07 ... ale jakby było coś nie tak to widać byłoby po nim chyba od razu? |
|
|
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiktorek się bawi na macie więc mam chwilkę ![]() właśnie szukam na allegro namiotu plażowego ![]() Cytat:
bo my w podobnym terminie jedziemy 7 sierpnia jedziemy do moich rodziców, na 2 tygodnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() od nas nic nie wziął ale to znajomy ksiądz i był nam winny przysługę. Tż mu dużo pomagał ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Diabli tak się zastanawiam czy Nelcia z Wiktorkiem dzisiaj znowu się nie zmówiła bo od 5 znowu mieliśmy stękanie, wygibasy i zarzucanie nóg na głowę ... a kupa poszła aż po 9 (na przewijaku jak masowałam brzuszek )
|
||
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
100 zł
Cytat:
, a z drugiej trony tez flaka bym nie chciała uwalniać rozstepow nie mam, ale krecha i pepek jakis taki ponaciagany no mi ten dzieciak wyglada na 6 kg, a conajmniej 10 ![]() zab zrobiony, ale boli, po karmieniu odciagnietym okazało sie, ze Kuba wypija ok 180 ml na raz
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
150zł
Ale u nas jest "co łaska" a w parafi obok moja ciotka pomaga księdzu bo jest katechetką i jak ją pytałam to mówiła że dają od 200zł do nawet 400zł.
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę do tego podobny: http://www.skapiec.pl/site/cat/2508/...194447#gallery tylko kolor turkusowy.. oraz na cyce jest stanik usztywniany więc są dobrze podtrzymywane.. Nakupiłam zabawek mojemu dziecku, ale go chyba przerazają... wsadziłam go do maty edukacyjnej to leżał tam tylko jak ja leżałam w srodku razem z nim..tak tak pod tymi pałąkami... a jak leżał sam to machał rękami uderzal o grającą zabawkę i płakał..chyba za dużo latających elementów, za kolorowo i za grająco... ale będziemy podejmować jeszcze próby... W dodatku kupiłam mu karuzelę..zawiesilam w łożeczku ale muszę chyba zdemontować bo też go przeraza..tzn na początku lezał i do niej gadał..potem zacząl machać rękami i nogami i robił wieeeelkie oczy i popiskiwał.. w koncu go zabrałam z łożeczka i musiałam uspokajac bo też płakał... Dostał też taką zawieszkę do wózka - 3 misie które syczą.. te znowu chyba z blisko.. też jak trącał to go to denerwowało i musiałam zabierać... A a koniec jeszcze chciałam go uwiązać w chuscie którą nabyłam.. ale to był dopiero dramat.. tak mu się nie podobało.. nie wiem może myślał ze go dusze.. albo kolor czerwony mu się nie podobał.. w każdym bądx razie potem nawet na ręcę nie chciał , tzn w ogóle na rękach się nie uspokajał... także po tylu wrażeniach w koncu go jakoś uspokoiłam i zasnął.. wisi jeszcze nad nim ta karuzela ale nie wiem co będzie jak się zbudzi... Także tak to jest.. wydaj kupę kasy na zabawki zeby się okazało ze swiety spokój i ciepły głos matki jest i tak lepszy niż wszystkie bajery... |
|
|
|
|
#4662 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cloche, nie wiedziałam, że żelazo się źle wchłania z mlekiem :/ czasem podawałam w wodzie, ale częściej w mleku dziś odstawiłam, bo w poniedziałek robimy morfologię, więc żeby nie wyszło to sztuczne żelazo...więc zobaczę też mnie zastanawiało jak mierzysz ile zjadł chich ciekawa świata, w tej pozycji może sobie oglądać wszystko dookoła. a próbowałaś jej składać budę? na Helenkę działa ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
nie latam z Helenką do ważenia choć mogłabym codziennie, ale miło by było jak by przybierała w normie troszkę więcej co do wychwalania cyców to... hmhmhm myślę, że nie zaszkodzi ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Helena też płacze na macie, za dużo wszystkiego jak dla niej....powoli się oswaja, bardzo powoli....czasem ją kładę, ale tylko na 10 minut max. może za dużo nowych propozycji mu podrzuciłaś, jeśli to było tego samego dnia. a karuzela może za długo grała i go to denerwowała. co do chusty, to często początki są trudne. udało Ci się zawiązać do końca? w trakcie wiązania Helenka też czasem jojczy delikatnie, ale wtedy pomaga chodzenie, kołysanie, ogólnie ruch musi być w trakcie wiązania
|
||||
|
|
|
#4663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magiczne łizażowe kciuki napewno pomagają u Niuńki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc u nas zabawki ok, ale tylko do zabawy.
|
||||
|
|
|
#4664 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie i piękną wagę ![]() i ja też przyznaję bez bicia ![]() ale ja nie wrzuciłam opisu porodu bo nie przebiegł po mojej myśli a w cc nie widzę nic ciekawego, żeby opisywać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Motylek udaje krowę, Ty psa... która jeszcze ??? może zrobimy tu mały zwierzyniec..ja mojemu tak jak Cloche- tylko pierdzioszki robię ![]() Justi za USGJenny za jąderkoCytat:
aa bardzo prosty: w garnku roztapiasz troszkę masła lub wlewasz olej dusisz cebulkę i czosnek potem dorzucasz pokrojoną w kostkę cukinię i ze 2-3 kartofle, dusisz to chwilkę i zalewasz rosołem, gotujesz aż ziemniaki i cukinia zmięknie, potem miksujesz blenderem i gotowe ![]() można dodać grzanki lub kuleczki ptysiowe, ja dałam kaszę ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nic to jutro jedziemy do rodziców/teściów na weekend, w poniedziałek w góry potem znowu do rodziców i tak do konca sierpnia wybywamy ze stolicy.. mam masę pakowania - bo musze się spakowac na cały miesiac.. mam jeszcze masę prania i sprzątania.. ale muszę sobie zrobić przerwę wiec was jeszcze trochę poczytam ![]() a i jeszcze jutro rano skoro swit jadę odebrać jeszcze jedną karuzelkę, a o 11 szczepienia.. maraton.. |
|||
|
|
|
#4666 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas co łaska, ale ksiądz więcej niż 50 zł od nas nie zobaczy
![]() Dziewczyny, ile minimum musi dziecko przybrać na wadze w tydzień ? 120 g ? Moja od jakiś 10 dni bardzo zwolniła tempo przybierania. Ma 2.5 miesiąca, niby spadek ma być po 3 miesiącu i niepotrzebnie się martwię. A może przez te upały małej nie chce się jeść. Przy piersi jest krótko, rzadziej żąda, w sumie przystawiam ją co chwile i często ryczy domagając się smoczka a nie cycka. Narazie nie dopijam, nic nie wprowadzam. Dotychczas przybierała 300-350 na tydzień przez ostatni tydzień 170 g
|
|
#4667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Salviae - sliczna fotka młodzienca!
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
, tylko my nie do końca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
aaa i na panelach albo kafelkach jak były male kamyczki to huh! huk i zrysowana podloga hehe. ale zabawka fajna, bo dziecko odważnie idzie do przodu
|
|||
|
|
|
#4668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
moja lekarka mowila ze 150 na tydzien Moj tez mniej je Cytat:
udanych wyjazdowMoj nie znosi hustawki , karuzeli , maty i lezenia na brzuchu , uwielbia za to lezaczek i grzechotke materialowa weża z ikei heee a ka poki co zwierzat.nie udaje chociaz przyszla mi do glowy kaczka zeby poudawac heee ja udaje ze chce go zjedc, psikam i ze zacaluje go i smieje sie wtedu z dzwiekiem i duzo mowic musze wiec gsdam agugugu mama tata wszystko sylabami podoba mu sie to i rozmowny sie robi... ![]() M. Cos spac nie chcr turlam i turlam a on macha swoimi konczynami smoka wypluwa a juz od godziby prawie powinien spac na noc
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciągle zapomiam sie zapytać Ash i Happy jak rozegrałyscie 2 język, lub 3 język.. mówicie w jednym języku w domu czy jakoś jeden rodzic mówi w jednym a drugi w drugim do dziecka?? |
||
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same dobre wiadomości - od rabatu po wage malej hehe. przegonilyscie nas o 300gramow! ![]() zapomniałam, ze moja wczoraj skonczyla 10 tygodni ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- dzięki Nela znow spedzi trochę czasu z babcia. mam nadzieje, ze wrócimy już nowym autkiem
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
a i coś się jeszcze miałam pytać...
A wiem wyjde na starą dewotę ale jakoś mnie to fascynuje.. Kilka z Was bralo ślub w czasie ciaży a jednocześnie planowało dziecko wcześniej i tak mnie to zastanowiło czy nie chcieliście ślubu a potem Wam się odmieniło czy były jakieś inne powody? Tak z ciekawości, bo kiedyś się mówiło, że ślub bo w ciaży a teraz pewnie są inne motywy tylko nie przychodzi mi do głowy jakie ![]() Mam nadzieje, że moje pytanie nikogo nie uraża, jak tak to tylko z czystej ciekawości a nie ze neguje czy potępiam
|
|
|
|
#4672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
O tobtak jak moj ale nie za dlugo , moj nie lubi byc na rekach , nawrt karmie go w lezaczku
Cytat:
to fakt usmiechy robia duzo , jak ja zmienolam nastawienie i usmiechalam sie nawet jak on plakal i zadowolona mowilam do niego to sie uspokajal i z rozdarciucha zrobil mi sie smieszek Cytat:
ooo strasznie duzaaa Cytat:
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź mnie na rece to będę grzeczna i zadowlona ![]() mam piękne okna! corki koleżanki dzisiaj wpadly i ogarnely co nieco. fajnie, bo one zadowolone, ze sobie dorobily do kieszonkowego, a ja mam choć jeden problem z glowy :P już się umowilysmy, ze w najbliższych dniach kuchnia i lazienka a niech się nie lenia w wakacje! ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc wydaje mi się że to normalne że w pewnym momencie dziecko stopuje. jakby miał tak ciągle przybierać to by ważył już 10 kilo myślę że 2 tyg w tą czy w tą nie ma takiego znaczenia, poza tym w upały faktycznie dzieci chyba mnie jedzą.
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Dzis sobie go orientacyjnie zmierzylismy miara krawiecka i wyszlo nam ze ma 64cm ( tez mi sie wydawalo ze te ciuszki 62 sa juz tak nieco naciagane) wiec pewno niedlugo przyjdzie nam przejsx na 68 cm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Przemek zaczął jeść "tabelkowo" na 4 miesiąc - 180 ml 6 razy dziennie
tzn w sumie nie zawsze zjada 180ml, zazwyczaj robimy mu 150, ale jak to się skończy jest rozpaczliwy kwik o jeszcze - muszą to nagrać kiedyś i jak mu się zrobi 30 ml jeszcze to czasem zje, czasem tylko pociamka, a czasem zje 10 ... ale podoba mi się to że przerwy między jedzeniem mu się wydłużają - na początku było regularnie co 3 h, wszędzie szliśmy z mlekiem, a teraz jak zje i idziemy na spacer to nawet i czasem 5 godzin wytrzyma. |
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że też my nie planujemy podróży nad morze to byśmy zrobiły sobie wielorybie show ![]() u mnie zapytano czy w ogóle chce zostawić jakąś ofiarę i dałam 50 zł
|
|
#4678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a owulacja nie mam pojęcia---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() --- Cześć ponownie Dopiero niedawno wróciliśmy do domu Póki co W. dalej śpi, to może uda mi się ponadrabiać trochę
|
|
|
|
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dowiedziałam się ciąży 1,5 tyg przed ślubem - jednym słowem najlepszy prezent ślubny jaki można bylo sobie wymarzyć ale to chyba nie o to Ci chodzi w tym pytaniiu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

teściowa na chrzciny wykupiła pół sklepu zabawek

zapomnialam dodac, ze panienka Nelancia ma juz 64 cm i wazy 5,9 kg, czyli w 6 tyg przybrala 1,2 kg na samym cycu 
a w sb Nelcia konczy 3 miesiace 
07.07.2012

Wiktorek się bawi na macie więc mam chwilkę
, a z drugiej trony tez flaka bym nie chciała uwalniać 
też mnie zastanawiało jak mierzysz ile zjadł chich
przyznaję bez bicia 
)