|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Ja też
![]() Cytat:
![]() Ja też! Właśnie się robi ![]() U mnie tak samo - choć jedno zmartwienie mniej
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
wszystko będzie ok! nawet lepiej że nie trzymaja jak wsio jest w porządku, ciężko mi na samą myśl o szpitalach, bleee.w weekend planuję wypad do Ashford zobaczyć mój szpital. w ramach terapii, coby mieć wyobrażenie gdzie jade rodzić i uśmieżyć ten strach. wczoraj lekarz zmierzył mi ciśnienie, no i jest to książkowe 120/80. więc pierwszy raz w życiu nie miałam wartości poniżej 100. teraz czas na test tolerancji glukozy i muszę położną dopytać co, jak i gdzie i żeby mnie umówiła, bo jak to w UK wygląda to nie mam pojęcia. generalnie zdziwko mam, że tutaj to robią.
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
No Ty mierzyłaś więc Ci wierzę
![]() Cytat:
Mnie ostatnio tez nie zleciła lekarka morfologii, pewnie na następnej wizycie dostanę. Nie musi być robiona co miesiąc.
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
anka_85 popłakałam się!!! najgorsze dla mnie jest to, ze takie dziecko nie rozumie powodów. zadaje sobie pytania co zrobiło i nie rozumie... dorosły jak go zabijają, to wie, że to bestialstwo. jego zabili za niewinność. kurdę czemu dzieci muszą cierpieć. siedzę w pracy i ryczę a wszyscy się na mnie gapią.
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przestańcie pisać o farbowaniu włosów bo jestem w stanie pójść do sklepu, kupić sobie farbę i jeszcze dziś pozbyć się tego okropnego odrostu Kurcze... chyba tak zrobię
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
ja raz jak miałam dobre wyniki to następnym razem mi nie zalecił morfologii bo powiedział, ze nei trzeba tyle razy przelewać krwi. następnym razem już to zrobił |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas kobieta w szkole rodzenia powiedziała ciekawą rzecz- to znaczy że też można wyjść już bez problemu zaraz po porodzie, tylko że w drugiej dobie po porodzie dziecku robi się kompleksowe badania, więc wygodniej jest po prostu zostać dzień dłużej, niż targać dziecko tam i z powrotem, a u was kiedy te badania robią? i normalnie wszystko wychodzi tak jak przed ciążą? Ja w ciązy u fryzjera byłam raz, na samym początku, już włosy się modlą o podcięcie końcówek
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki szkrabek to błogosławienstwo. co siedzi w takich poczwarach że robią takie bestialskie czyny? nie wiem jak to przeszło w UK, że nikt nie zareagował, gdzie social service, gdzie ludzie? nikt nie reagował widząc dziecko tak wychudzone? oby kara była odpowiednia za to
|
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=domii29;42060489]Ojeeej ile rzeczy, ale bym w tym grzebała i przebierała
![]() Zapraszam, jutro kolejna dostawa...dwa kartony. Na szczęście ostatnie, bo muszę wszystko zapisać i dokupić, czego nam brakuje. |
|
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
Fakt - ostatnio musiałam siedzieć jakies 20 minut dłużej z farbą bo sie gorzej przyjmowała, ale.. tak! Chodzę regularnie co miesiąc (czasem1,5) i rozjasniam odrost. Nie popadnę w paranoję i nie bede chodzić z odrostem na pół głowy
|
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Ja hemoglobinę mam co miesiąc a nawet co dwa tygodnie ale to ja trupia mama z pijawką w środku jak to określiła położna.
![]() Jestem w trakcie szykowania się do kiszenia ogórków, słoje umyte, chrzan obrany, liście umyte, czosnek obrany, tylko brakuje zalewy ale z tym poczekam na przyjazd męża z pracy, On się będzie bawił w zalewanie i zakręcania słoików- ja mam przykaz uważania na siebie bo to gorące, bo mam się nie wysilać i takie tam. Obiad ugotowałam więc teraz jedynie szykuje się do robienia pierogów z jagodami. Ech..... Dziewczyny nie piszcie o takich strasznych rzeczach bo się stresujemy i tylko denerwujemy nasze maleństwa, myślę, że każda z nas chciałaby wysłać swoją krucjatę do tych "stworzeń"- bo ludźmi ich nie nazwę. |
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-08-01 o 16:36 |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
To takze moje pierwsze dziecko I nie nastawiam sie ze musi byc tak czy siak bo wiem ze miedzy innymi z tad sie biora depresje poporodowe. Ktos cala ciaze tłukł jej ze musi byc TAK a po porodzie okazało sie ze wcale sie tak nie da. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Łopatologicznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Miki ciągle zapominam zapytać- dały Ci coś te tabletki z buraka?
Widziałyście ten konkurs, że za przyłączenie się do programu Rossne można wygrać wózekx-lendera?? mi się w oczy rzucił gdzieś banerek, potem szukałam wszędzie na ich stronce info i nic, ślepa jestem chyba wiecie o co chodzi?Kurde nie mogę już normalnie na spacer wyjść nawet. Czy jakchodzicie nawet nie szybko, to macie coś w rodzaju nie wiem jak to określić- kolki w okolicy jajników po jednej stronie??
|
|
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
|
#3768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Daleko masz do szpitala na Ashford? Ile Ci zajmie jazda samochodem? Kurde az zobacze z ciekawosci ten szpital .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
z więzadłami macicy to to nie ma nic wspólnego niestety
w domu mogę latać jak pan samochodzik
|
|
|
|
#3771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może to tętnica? Lekarz kazał mi odpoczywać dużo na lewym boku, bo z prawej tętnica jest bardziej uciskana przez płód. |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiek i ja
Przepraszam za niewyjściową mordkę
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Wróciłam..... W sobotę pojechałam na IP. Na wstępie z☠☠☠ka, gdzie mam rzeczy, żeby zostać. Mówię, ze przyjechałam zobaczyć co się dzieję, a skąd mogłam wiedzieć że od razu mnie zostawią Przyszedl lekarz, wziąl mnie na fotel, a ja w ryk. Cały ten stres tak na mnie wpłynął, lekarz się darł , że sama sobie winna jestem bo mogłam w piątek przyjechać a nie czekać. Piguła chamska jak sto pięcdziesiąt Lekarz mowi, że badanie ok, usg w niedziele, a do tego czasu kładę się na oddział. Oczywiście jak to bywa, bedac u lekarza wszystko mija. W poniedzialek jednak lekarz zauważył, że macica napięta, i pyta czy to często tak sie dzieje, mowię, że tak, stawia się ale lekarka mowiła, że jest to częste w ciązy...Jak mnie o☠☠☠☠☠☠☠ił.......Kaza l liczyc kazde stawienie, no i zmienili mi leczenie na ten przeklęty Fenerol, Staweran Magnez, Luteina....Wczesniej mialam tylko NoSpe i magnez. Końska dawka, bo skurcze sa za silne, i może dojsc do porodu a to przeciż 23 tydz. Maluchy mają po pół kg więc to za mało.Dzisiaj wyszlam z receptą na milion leków, mam liczyć skurcze powyżej 20 znów na IP. Oczywiście w domu sajgon, burdel na kółłkach , a ja ledwo co sie ruszam, ehhh, Slub za 10 dni a ja w czaarnej dupie....Przepraszam was za literowki, interpunkcję, przekleństwa, ale pisze szybko żeby wyjasnić czemu tak długo mnie nie bylo. W szpitalu ani neta, w telefonie nie ł,aczyło, nie bylo komu dać znać. wybaczie
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Basia dobrze ze juz jestes w domu...
zeby skurcze ustałyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pamiętniku ciąży bounty na okres 25 tygodnia jest właśnie napisane że trzeba robić. pisze to w dziale things to do. i zawsze te działy things to do zaliczałam po kolei, nikt niczego nie pominął. test dotyczy pań w pierwszej ciąży. daleko do szpitala nie mam, z jakieś 30 minut jak ruchu nie ma, ale droga jest kręta i przeważnie pokorkowane wszystko, bo ludzie w moich okolic tą samą drogą wbijają na Londyn. ale masz super bejbziol! duży! gdzie mi do Ciebie od początku ciąży mam o 21 cm większy obwód brzucha. teraz 97, było 76 (dokładnie w 9 tygodniu)Przyglądając się sobie zauważyłam, że mój brzuch wygląda wręcz idealnie. Smarując się oliwą i kremem zauważyłam pod światło, że to jest dosłownie piłka tylko z przodu, wcięcie w talii co prawda mam mniejsze, ale dalej jest, w okolicy jajników, tak w sumie troche poniżej mam zarys unoszącego się brzucha, takie dwa wgłębienia podkreślają ten brzuch po prostu idealnie mimo tych już 23 kg na plusie to podobam się sobie jak nigdy. jedyne co nie podchodzi mi, to żylasty cyc i cellulit na dupsku. jest coś niesamowitego w tym wszystkim, i nawet ten żylasty cyc i cellulit nie mącą za bardzo tego jakże kobiecego wyglądu
|
|
#3779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oszczędzaj się Ja też zacznę liczyć stawianie się brzucha...tylko, że jak byłam na IP to nie dostałam żadnych leków...zaczynam się bać... |
|
|
|
|
#3780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha a Tobie to nic nie umknie Mąż ma przerwę o 2, więc jade do niego i razem chodzimy po mieście, załatwiamy sprawy i robimy zakupy Cytat:
Bedziesz iała tam chwilę na odpoczynek? czy tylko praca?? ale dostawa, zrób fotki co jest w środku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak dłużej pochodzę to mam trochę twarde podbrzusze, ale to tylko chwilowo Zastanawiam sie czy to nie są te skurcze Braxtona-Hicksa, bo wczoraj wyczytałam, że one są bezbolesne i to takie własnie napinaie sie macicy ![]() ![]() Cytat:
Kochana odpoczywaj jak najwięcej ciekawa jestem jak Ty wytrzymasz na ślubie?? wesele tez macie czy tylko cywilny i obiadek??
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

wszystko będzie ok! nawet lepiej że nie trzymaja jak wsio jest w porządku, ciężko mi na samą myśl o szpitalach, bleee.

KCIUKI DLA ANI
wiecie o co chodzi?
Lekarz mowi, że badanie ok, usg w niedziele, a do tego czasu kładę się na oddział.
od początku ciąży mam o 21 cm większy obwód brzucha. teraz 97, było 76 (dokładnie w 9 tygodniu)
ciekawa jestem jak Ty wytrzymasz na ślubie?? wesele tez macie czy tylko cywilny i obiadek??