Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 16:16   #3751
aaby
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Jedyne o czym nie wiem nic, to dieta przy karmieniu piersia
Ja też

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
a jest jakas różnica miedzy śpiochami a pajacem >? DLa mnie to to samo cos takiego .. http://dzidziula.pl/1114-2952-thickb...niemowlaka.jpg
To jest pajac... Pamiętaj, że są jeszcze rampersy

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj odpuszczę bo mam makaron z sosem pieczarkowym
Ja też! Właśnie się robi

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale mam dobrze że nie farbuję włosów Jeden problem z głowy.
U mnie tak samo - choć jedno zmartwienie mniej

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:16   #3752
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Wlasnie o takie konkrety mi chodzilo. Dziekuje , wezme wszystkiego po troche reszte ktos dowiezie ..
Ja wiem ze tu 6h sie siedzi I wioo . Ale jak juz pisalam nastawiam sie na najgorsze. I ja będę pierwszym w histori przypadkoem który spedzi tam 72h ? ;D Duran jestem wiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie będziesz żadnym wyjątkowym przypadkiem wszystko będzie ok! nawet lepiej że nie trzymaja jak wsio jest w porządku, ciężko mi na samą myśl o szpitalach, bleee.
w weekend planuję wypad do Ashford zobaczyć mój szpital. w ramach terapii, coby mieć wyobrażenie gdzie jade rodzić i uśmieżyć ten strach.

wczoraj lekarz zmierzył mi ciśnienie, no i jest to książkowe 120/80. więc pierwszy raz w życiu nie miałam wartości poniżej 100.
teraz czas na test tolerancji glukozy i muszę położną dopytać co, jak i gdzie i żeby mnie umówiła, bo jak to w UK wygląda to nie mam pojęcia. generalnie zdziwko mam, że tutaj to robią.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:19   #3753
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Hmm no na zewnątrz, a w środku jak byk 80 cm
No Ty mierzyłaś więc Ci wierzę

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
I ja nadrobiłam

W załączniku kolejne rzeczy dla Mai, może któraś chętna do pomocy, bo sama nie mam już siły, żeby ogarniać ciuszki...
Już pędzę!!!!!

Mnie ostatnio tez nie zleciła lekarka morfologii, pewnie na następnej wizycie dostanę. Nie musi być robiona co miesiąc.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:19   #3754
ola_k11
Zadomowienie

anka_85 popłakałam się!!! najgorsze dla mnie jest to, ze takie dziecko nie rozumie powodów. zadaje sobie pytania co zrobiło i nie rozumie... dorosły jak go zabijają, to wie, że to bestialstwo. jego zabili za niewinność. kurdę czemu dzieci muszą cierpieć. siedzę w pracy i ryczę a wszyscy się na mnie gapią.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:20   #3755
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
I ja nadrobiłam

W nocy nie mogłam spać, co chwilę budziłam się. W pracy było nawet spokojnie. Dostałam urlop na poniedziałek i wtorek, bo od środy jadę na Mazury, służbowo oczywiście, na 6 dni.

W załączniku kolejne rzeczy dla Mai, może któraś chętna do pomocy, bo sama nie mam już siły, żeby ogarniać ciuszki...
Ojeeej ile rzeczy, ale bym w tym grzebała i przebierała

Cytat:
Ja chodzę normalnie do fryzjera i farbuję odrosty (rozjasniam).
Przestańcie pisać o farbowaniu włosów bo jestem w stanie pójść do sklepu, kupić sobie farbę i jeszcze dziś pozbyć się tego okropnego odrostu
Kurcze... chyba tak zrobię
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:21   #3756
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
rampers = body z nozkami= pajacyk bez stop

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie regularnie badanie hemoglobiny? Bo ja od początku ciąży miałam co miesiąc, a teraz mi nie zlecił, normalnie dał mocz a z krwi tylko toksoplazmozę i cukier. Zastanawiam się czy tak ma być, czy lekarz zapomniał, bo on taki zakręcony
ja raz jak miałam dobre wyniki to następnym razem mi nie zalecił morfologii bo powiedział, ze nei trzeba tyle razy przelewać krwi. następnym razem już to zrobił
Stary 2013-08-01, 16:23   #3757
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie o takie konkrety mi chodzilo. Dziekuje , wezme wszystkiego po troche reszte ktos dowiezie ..
Ja wiem ze tu 6h sie siedzi I wioo . Ale jak juz pisalam nastawiam sie na najgorsze. I ja będę pierwszym w histori przypadkoem który spedzi tam 72h ? ;D Duran jestem wiem
.

u nas kobieta w szkole rodzenia powiedziała ciekawą rzecz- to znaczy że też można wyjść już bez problemu zaraz po porodzie, tylko że w drugiej dobie po porodzie dziecku robi się kompleksowe badania, więc wygodniej jest po prostu zostać dzień dłużej, niż targać dziecko tam i z powrotem, a u was kiedy te badania robią?

Cytat:
Ja chodzę normalnie do fryzjera i farbuję odrosty (rozjasniam).
i normalnie wszystko wychodzi tak jak przed ciążą? Ja w ciązy u fryzjera byłam raz, na samym początku, już włosy się modlą o podcięcie końcówek

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 16:24   #3758
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
anka_85 popłakałam się!!! najgorsze dla mnie jest to, ze takie dziecko nie rozumie powodów. zadaje sobie pytania co zrobiło i nie rozumie... dorosły jak go zabijają, to wie, że to bestialstwo. jego zabili za niewinność. kurdę czemu dzieci muszą cierpieć. siedzę w pracy i ryczę a wszyscy się na mnie gapią.
ja mam oczy jak królik... całe czerwone. rycze jak bóbr, hormony szaleją.
taki szkrabek to błogosławienstwo. co siedzi w takich poczwarach że robią takie bestialskie czyny? nie wiem jak to przeszło w UK, że nikt nie zareagował, gdzie social service, gdzie ludzie? nikt nie reagował widząc dziecko tak wychudzone?
oby kara była odpowiednia za to

Ani

Stary 2013-08-01, 16:25   #3759
Angie_gg
Raczkowanie

[QUOTE=domii29;42060489]Ojeeej ile rzeczy, ale bym w tym grzebała i przebierała

Zapraszam, jutro kolejna dostawa...dwa kartony. Na szczęście ostatnie, bo muszę wszystko zapisać i dokupić, czego nam brakuje.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:26   #3760
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Fakt - ostatnio musiałam siedzieć jakies 20 minut dłużej z farbą bo sie gorzej przyjmowała, ale.. tak! Chodzę regularnie co miesiąc (czasem1,5) i rozjasniam odrost. Nie popadnę w paranoję i nie bede chodzić z odrostem na pół głowy

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:26   #3761
Kabriela
Zadomowienie

Ja hemoglobinę mam co miesiąc a nawet co dwa tygodnie ale to ja trupia mama z pijawką w środku jak to określiła położna.
Jestem w trakcie szykowania się do kiszenia ogórków, słoje umyte, chrzan obrany, liście umyte, czosnek obrany, tylko brakuje zalewy ale z tym poczekam na przyjazd męża z pracy, On się będzie bawił w zalewanie i zakręcania słoików- ja mam przykaz uważania na siebie bo to gorące, bo mam się nie wysilać i takie tam.
Obiad ugotowałam więc teraz jedynie szykuje się do robienia pierogów z jagodami.
Ech.....
Dziewczyny nie piszcie o takich strasznych rzeczach bo się stresujemy i tylko denerwujemy nasze maleństwa, myślę, że każda z nas chciałaby wysłać swoją krucjatę do tych "stworzeń"- bo ludźmi ich nie nazwę.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 16:28   #3762
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

ja raz jak miałam dobre wyniki to następnym razem mi nie zalecił morfologii bo powiedział, ze nei trzeba tyle razy przelewać krwi. następnym razem już to zrobił
O, dzięki za info, bo w sumie ostatnio miałam lepsze niż wcześniej. Mój lekarz jest bardzo życzliwy i pomocny, dlatego takie tłumy do niego, ale zbyt rozmowny nie jest, głownie siedzi i coś wpisuje w komputerze, jak mi nie przyjdzie do głowy o coś zapytać to zero informacji

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:31   #3763
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
ja mam oczy jak królik... całe czerwone. rycze jak bóbr, hormony szaleją.
taki szkrabek to błogosławienstwo. co siedzi w takich poczwarach że robią takie bestialskie czyny? nie wiem jak to przeszło w UK, że nikt nie zareagował, gdzie social service, gdzie ludzie? nikt nie reagował widząc dziecko tak wychudzone?
oby kara była odpowiednia za to
ja uważam, ze powinna być kara za karę, na zasadzie ząb za ząb i nie przekona mnie nikt to norweskiego systemu reformy więźniów! Jak czytam takie rzeczy to od razu utożsamiam te dzieci ze swoim synkiem. Nie wiem jak to możliwe, że ludzie dopuszczają się takich rzeczy. Jesteśmy gorsi niż zwierzęta.

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2013-08-01 o 16:36
Stary 2013-08-01, 16:32   #3764
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
I ja nadrobiłam

W nocy nie mogłam spać, co chwilę budziłam się. W pracy było nawet spokojnie. Dostałam urlop na poniedziałek i wtorek, bo od środy jadę na Mazury, służbowo oczywiście, na 6 dni.

Jeszcze swoje muszę ogarnąć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:41   #3765
Trele_Morele
Zakorzenienie

Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Ale żeś nas pocieszyla maskara, samych ubranek jest ile a zasad zywienia, spania, bujania

Ale mialam glupi sen, przez to caly czas mysle i nie moge dzis sie pozbierac, jakos tak humoru nie mam

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

a ja myle pajacyki z rampersami... dobrze mowie? zaraz zaraz... no chyba tak
Ja o tym nie mysle na zapas. Czytam I interesuje sie owszem ale wydaje mi sie ze kazda z nas dostosuje sposob karmienia czy usypiania do siebie a przedewszystkim do swojego dziecka, gdzie kazde bedzie inne. Oczywiste ze zadna nie da noworodkowi czekolady czy truskawek ale kwestia np tego czy karmic na rzadanie czy nie, czy nosic na rekach czy w bujaczku kołysac, czy w cale - to sprawa indywidualna.
To takze moje pierwsze dziecko I nie nastawiam sie ze musi byc tak czy siak bo wiem ze miedzy innymi z tad sie biora depresje poporodowe. Ktos cala ciaze tłukł jej ze musi byc TAK a po porodzie okazało sie ze wcale sie tak nie da.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
rampers = body z nozkami= pajacyk bez stop
Łopatologicznie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:45   #3766
anulka2205
Wtajemniczenie

Miki ciągle zapominam zapytać- dały Ci coś te tabletki z buraka?

Widziałyście ten konkurs, że za przyłączenie się do programu Rossne można wygrać wózekx-lendera?? mi się w oczy rzucił gdzieś banerek, potem szukałam wszędzie na ich stronce info i nic, ślepa jestem chyba wiecie o co chodzi?

Kurde nie mogę już normalnie na spacer wyjść nawet. Czy jakchodzicie nawet nie szybko, to macie coś w rodzaju nie wiem jak to określić- kolki w okolicy jajników po jednej stronie??

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:51   #3767
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
ja uważam, ze powinna być kara za karę, na zasadzie ząb za ząb i nie przekona mnie nikt to norweskiego systemu reformy więźniów! Jak czytam takie rzeczy to od razu utożsamiam te dzieci ze swoim synkiem. Nie wiem jak to możliwe, że ludzie dopuszczają się takich rzeczy. Jesteśmy gorsi niż zwierzęta.
zgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Kurde nie mogę już normalnie na spacer wyjść nawet. Czy jakchodzicie nawet nie szybko, to macie coś w rodzaju nie wiem jak to określić- kolki w okolicy jajników po jednej stronie??
ja mam często takie uczucie poza domem w okolicy prawego jajnika

Ani

Stary 2013-08-01, 16:51   #3768
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
Miki ciągle zapominam zapytać- dały Ci coś te tabletki z buraka?

Widziałyście ten konkurs, że za przyłączenie się do programu Rossne można wygrać wózekx-lendera?? mi się w oczy rzucił gdzieś banerek, potem szukałam wszędzie na ich stronce info i nic, ślepa jestem chyba wiecie o co chodzi?

Ja odczuwam taki ucisk, ale odbieram to bardziej, jako rozciąganie wiązadeł macicy.
Stary 2013-08-01, 16:53   #3769
Trele_Morele
Zakorzenienie

Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
nie będziesz żadnym wyjątkowym przypadkiem wszystko będzie ok! nawet lepiej że nie trzymaja jak wsio jest w porządku, ciężko mi na samą myśl o szpitalach, bleee.
w weekend planuję wypad do Ashford zobaczyć mój szpital. w ramach terapii, coby mieć wyobrażenie gdzie jade rodzić i uśmieżyć ten strach.

wczoraj lekarz zmierzył mi ciśnienie, no i jest to książkowe 120/80. więc pierwszy raz w życiu nie miałam wartości poniżej 100.
teraz czas na test tolerancji glukozy i muszę położną dopytać co, jak i gdzie i żeby mnie umówiła, bo jak to w UK wygląda to nie mam pojęcia. generalnie zdziwko mam, że tutaj to robią.
Robia? Mi nie robili. ! Powiedzieli ze jesli w 12 tc badania pokazaly by ze zwykly cukier jest za wysoki wtedy dostałabym skierowanie na glukoze w 28tc. Jesli nie mam takiego skierowania znaczy ze cukier był w normie.

Daleko masz do szpitala na Ashford? Ile Ci zajmie jazda samochodem?
Kurde az zobacze z ciekawosci ten szpital ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 16:55   #3770
anulka2205
Wtajemniczenie

z więzadłami macicy to to nie ma nic wspólnego niestety tamten ból odczuwam zupełnie inaczej, a ten mnie trochę martwi. też głównie po prawej stronie czuję, chcoiaż ostatnio to tak na zmianę, i też zawsze poza domem w domu mogę latać jak pan samochodzik

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:57   #3771
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
z więzadłami macicy to to nie ma nic wspólnego niestety tamten ból odczuwam zupełnie inaczej, a ten mnie trochę martwi. też głównie po prawej stronie czuję, chcoiaż ostatnio to tak na zmianę, i też zawsze poza domem w domu mogę latać jak pan samochodzik

A może to tętnica? Lekarz kazał mi odpoczywać dużo na lewym boku, bo z prawej tętnica jest bardziej uciskana przez płód.
Stary 2013-08-01, 17:00   #3772
domii29
Zakorzenienie

Jasiek i ja
Przepraszam za niewyjściową mordkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12844-001.jpg (58,2 KB, 65 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:06   #3773
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jasiek i ja
ale masz mega brzuchol ślicznie!!!
Stary 2013-08-01, 17:07   #3774
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
Jasiek i ja
To co, pokazujemy mordki?
Ślicznie wyglądasz ;-)
Stary 2013-08-01, 17:07   #3775
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Jasiek i ja
Ale duży brzusio
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:12   #3776
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Witajcie,

Wróciłam.....
W sobotę pojechałam na IP. Na wstępie z☠☠☠ka, gdzie mam rzeczy, żeby zostać. Mówię, ze przyjechałam zobaczyć co się dzieję, a skąd mogłam wiedzieć że od razu mnie zostawią. Kazala zadzwonic, żeby ktos przywiózł rzeczy, a ja odpowiadałam na mnóstwo pytań, ta piperzona papierologia, siedzę z bolu a ta coraz więcej egzemplarzy wyciąga.
Przyszedl lekarz, wziąl mnie na fotel, a ja w ryk. Cały ten stres tak na mnie wpłynął, lekarz się darł, że sama sobie winna jestem bo mogłam w piątek przyjechać a nie czekać. Piguła chamska jak sto pięcdziesiąt Lekarz mowi, że badanie ok, usg w niedziele, a do tego czasu kładę się na oddział.
Oczywiście jak to bywa, bedac u lekarza wszystko mija. W poniedzialek jednak lekarz zauważył, że macica napięta, i pyta czy to często tak sie dzieje, mowię, że tak, stawia się ale lekarka mowiła, że jest to częste w ciązy...Jak mnie o☠☠☠☠☠☠☠ił.......Kaza l liczyc kazde stawienie, no i zmienili mi leczenie na ten przeklęty Fenerol, Staweran Magnez, Luteina....Wczesniej mialam tylko NoSpe i magnez. Końska dawka, bo skurcze sa za silne, i może dojsc do porodu a to przeciż 23 tydz. Maluchy mają po pół kg więc to za mało.
Dzisiaj wyszlam z receptą na milion leków, mam liczyć skurcze powyżej 20 znów na IP.
Oczywiście w domu sajgon, burdel na kółłkach, a ja ledwo co sie ruszam, ehhh, Slub za 10 dni a ja w czaarnej dupie....

Przepraszam was za literowki, interpunkcję, przekleństwa, ale pisze szybko żeby wyjasnić czemu tak długo mnie nie bylo. W szpitalu ani neta, w telefonie nie ł,aczyło, nie bylo komu dać znać. wybaczie
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:16   #3777
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Basia dobrze ze juz jestes w domu... zeby skurcze ustały

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 17:20   #3778
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Robia? Mi nie robili. ! Powiedzieli ze jesli w 12 tc badania pokazaly by ze zwykly cukier jest za wysoki wtedy dostałabym skierowanie na glukoze w 28tc. Jesli nie mam takiego skierowania znaczy ze cukier był w normie.

Daleko masz do szpitala na Ashford? Ile Ci zajmie jazda samochodem?
Kurde az zobacze z ciekawosci ten szpital ..

Trele, jakoś dziwnie to u Ciebie tam wygląda z tymi lekarzami
w pamiętniku ciąży bounty na okres 25 tygodnia jest właśnie napisane że trzeba robić. pisze to w dziale things to do. i zawsze te działy things to do zaliczałam po kolei, nikt niczego nie pominął.
test dotyczy pań w pierwszej ciąży. daleko do szpitala nie mam, z jakieś 30 minut jak ruchu nie ma, ale droga jest kręta i przeważnie pokorkowane wszystko, bo ludzie w moich okolic tą samą drogą wbijają na Londyn.

Cytat:
Jasiek i ja
ale masz super bejbziol! duży! gdzie mi do Ciebie od początku ciąży mam o 21 cm większy obwód brzucha. teraz 97, było 76 (dokładnie w 9 tygodniu)

Przyglądając się sobie zauważyłam, że mój brzuch wygląda wręcz idealnie.
Smarując się oliwą i kremem zauważyłam pod światło, że to jest dosłownie piłka tylko z przodu, wcięcie w talii co prawda mam mniejsze, ale dalej jest, w okolicy jajników, tak w sumie troche poniżej mam zarys unoszącego się brzucha, takie dwa wgłębienia podkreślają ten brzuch po prostu idealnie
mimo tych już 23 kg na plusie to podobam się sobie jak nigdy.
jedyne co nie podchodzi mi, to żylasty cyc i cellulit na dupsku.
jest coś niesamowitego w tym wszystkim, i nawet ten żylasty cyc i cellulit nie mącą za bardzo tego jakże kobiecego wyglądu

Ani

Stary 2013-08-01, 17:20   #3779
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie,

Wróciłam.....
W sobotę pojechałam na IP. Na wstępie z☠☠☠ka, gdzie mam rzeczy, żeby zostać. Mówię, ze przyjechałam zobaczyć co się dzieję, a skąd mogłam wiedzieć że od razu mnie zostawią. Kazala zadzwonic, żeby ktos przywiózł rzeczy, a ja odpowiadałam na mnóstwo pytań, ta piperzona papierologia, siedzę z bolu a ta coraz więcej egzemplarzy wyciąga.
Przyszedl lekarz, wziąl mnie na fotel, a ja w ryk. Cały ten stres tak na mnie wpłynął, lekarz się darł, że sama sobie winna jestem bo mogłam w piątek przyjechać a nie czekać. Piguła chamska jak sto pięcdziesiąt Lekarz mowi, że badanie ok, usg w niedziele, a do tego czasu kładę się na oddział.
Oczywiście jak to bywa, bedac u lekarza wszystko mija. W poniedzialek jednak lekarz zauważył, że macica napięta, i pyta czy to często tak sie dzieje, mowię, że tak, stawia się ale lekarka mowiła, że jest to częste w ciązy...Jak mnie o☠☠☠☠☠☠☠ił.......Kaza l liczyc kazde stawienie, no i zmienili mi leczenie na ten przeklęty Fenerol, Staweran Magnez, Luteina....Wczesniej mialam tylko NoSpe i magnez. Końska dawka, bo skurcze sa za silne, i może dojsc do porodu a to przeciż 23 tydz. Maluchy mają po pół kg więc to za mało.
Dzisiaj wyszlam z receptą na milion leków, mam liczyć skurcze powyżej 20 znów na IP.
Oczywiście w domu sajgon, burdel na kółłkach, a ja ledwo co sie ruszam, ehhh, Slub za 10 dni a ja w czaarnej dupie....

Przepraszam was za literowki, interpunkcję, przekleństwa, ale pisze szybko żeby wyjasnić czemu tak długo mnie nie bylo. W szpitalu ani neta, w telefonie nie ł,aczyło, nie bylo komu dać znać. wybaczie

Oszczędzaj się
Ja też zacznę liczyć stawianie się brzucha...tylko, że jak byłam na IP to nie dostałam żadnych leków...zaczynam się bać...
Stary 2013-08-01, 17:23   #3780
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Podklady wczoraj trafiłam w Moythercare - 4.55f za 10 szt .
A majty kupiłam takie w Bootsie http://www.boots.com/en/TENA-Pants-P...m-x10_1285195/ . Fajne sa bo maja ta gume bardzo wysoka i nie powinny uciskac . MOja mama mi zwrócila na to uwagę , bo tak naprawdę nie wiadomo czy nie skończy się cesarką , a wtedy wiadomo , lepiej żeby nic do rany nie przylegało , nie uciskało .
Ooo o bootsie nie pomyślałam, żeby tam poszukać

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
He he Ty zawsze na miasto wyskakujesz po 14
haha a Tobie to nic nie umknie
Mąż ma przerwę o 2, więc jade do niego i razem chodzimy po mieście, załatwiamy sprawy i robimy zakupy

Cytat:

Fajnie Bedziesz iała tam chwilę na odpoczynek? czy tylko praca??

ale dostawa, zrób fotki co jest w środku

Cytat:
Aha . W UK nie ma spiochpw w takim razie takze czuje sie usprawiedliwiona. Wiem ze PAULA z PL sciagala I ja tez sie zastanawiam

Wczoraj byłam w H&M i widziałam półśpiochy ale w komplecie z kaftanikiem/bluzeczką już z nowej kolekcji na jesień...chyba w Nexcie tez były w kompletach, ale tam ceny masakryczne bez promocji

Cytat:

Ja jak dłużej pochodzę to mam trochę twarde podbrzusze, ale to tylko chwilowo Zastanawiam sie czy to nie są te skurcze Braxtona-Hicksa, bo wczoraj wyczytałam, że one są bezbolesne i to takie własnie napinaie sie macicy

Cytat:
Jasiek i ja
śliczny brzuio i wcale nie widac tych odrostów

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie,

Wróciłam.....

jejciu co za chamy w tym szpitalu
Kochana odpoczywaj jak najwięcej ciekawa jestem jak Ty wytrzymasz na ślubie?? wesele tez macie czy tylko cywilny i obiadek??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości