Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 17:23   #4111
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Dostałam smska od idzi:
Pisze, że ma pokarm i mały ładnie ssie, ale woli lewą pierś. Rana boli jak diabli, macic się kurczy i też boli. Michaś jest tak słodki, że mogłaby go zjeść I pozdrawia ciocie wizażowe

Kombinuję jeszcze co by tu na obiad zrobić, macie jakieś pomysły? Taaaaak strasznie nie chce mi się stać przy garach i pichcić
Ciocie wizażowe pozdrawiają Michasia Na obiad mam zupę warzywną,ugotowaną przez Tż

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić

Wysprzątałam cały dom
zostało mi tylko zrobić obiadek Myślałam że po takim mega szybkim sprzątaniu małego coś bardziej ruszy no ale ważne że skurcze się pojawiły :d tak więc czekam aż będą częstrze i mocniejsze i wioooooooooooo

Nawet rozwiesiłam dwa prania
Muszę sprawdzić czy aby na pewno mam wszystko w torbie, ale to dopiero jak podłogi wyschną ...
aaaaaaaaaaaa.... muszę przygotować jeszcze ubrania na wypis dla mnie i małego bo tż dowiezie nam
,podziwiam za zapał do sprzątania,daj trochę

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Jak zwykle 12:45 mama dzwoni wiadomo z jakim pytaniem. TZ juz to zna i wie ze mnie to złości.
Odebrał moj tel i mówi głosem zestresowanym i jakby sie spieszył "mamo nie moge teraz rozmawiać, pakuje ostatnie rzeczy i jedziemy na porodowke"
Moja mama panika w głosie "dobra, to pa" i sie rozlaczyla.

TZ potem zadzwonił zeby jej wyjaśnić ze żartował bo pewnie juz wsiadala do auta i pędzila do mnie
Moja mama pewnie ma ochotę mojego męża
dobre,dobre

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejka
Już po wizycie była bardzo udana nie potrzebnie się bałam Szyjka ma 3,8 cm tak jak 19 dni tem w szpitalu. Ujście zamknięte nawet nie potrzebnie zebym się faszerowała fenoterolem bo napięcia są ale nic się nie dzieje. No ale mówił ze już mogę pobrać do tego 6 sierpnia. Jeszcze okaże się ze przenoszę
Antoś w 19 dni przybrał prawie 700 g waży już 2572g
I zwolnienie dostałam do 30 a termin mam na 29
I dziś na brzuchu pojawiły się rozstepy
za udana wizytę i niebrawo dla rozstepów.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Wpadam na chwilę żeby się odstresować chwilę

puchatku- dzięki za przekazanie aremalgos linka z obrazkami
Jak się czujesz?

jakierka, puchatek- ja nie mogłam słuchać, że moje dziecko jest "happy baby" Taki Adaś był "happy", że z tej radości walnął kupę i przez to miałam zielone wody płodowe Tak się o niego bałam...
Nie ma za co
Ja wiem,że to happy baby to slogan na odczepnego,ale cóż można z tym zrobić? Być dobrej myśli jedynie

Dziękuję,że pytasz, czuję się dobrze,nawet bardzo dobrze Będę pisać esa do Ciebie,bo chciałam się umówić na herbatkę z Wami

lecę na zupę,ponadrabiać resztę i zrobię foty łupów,żeby wstawić tutaj
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:25   #4112
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Ciekawe jak tam Roxi sobie radzi, bo cisza z jej strony od wyjścia ze szpitala...

Idę obierać ziemniaki, bo pewnie za niedługo wparuje tż
Stary 2013-08-01, 17:33   #4113
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Poza tym jestem bardziej na chodzie, sama się mała zajmuje co sprawia mi mega radość. Mała je, kupka, i spi. Jest kochana. A dziś przyuwazylam że ma bardzo ładny kształt paznokci takie długie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super, bardzo się cieszę

Z diety matki karmiącej:

wprowadzam do diety truskawki, dziś zjadłam już 5 sztuk i mam zamiar zjeść jeszcze lody z sosem z truskawek. trochę ryzykownie, ale myślę, że będzie dobrze i nasz Tymoteuszek nie ma żadnych alergii

A teraz najsmieszniejsze wczorajsze menu obiadowe:
1 danie - knedle z truskawkami
2 danie - fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

Dziś na obiad było spaghetti ( sos pomidorowy z indykiem, doprawiony tylko małą ilością soli i ziołami: oregano i bazylia, pycha, TŻ też zadowolony

Ja się na początku bardzo przejmowalam tą dietą ale teraz jem już prawie wszystko:

jasne pieczywo, ciemne pieczywo,
masło, olej rzepakowy, oliwa z oliwek
wędlina chuda, ser żółty, serki topione, twarożki
sałata, pomidory, ogórki, rzodkiewka
fasolka szparagowa, marchewka gotowana i na surowo, buraczki wiórki
koperek, zielona pietruszka
z miesa: duszone na łyżce oleju i wodzie lub gotowane na parze: pierś z indyka, pierś z kurczaka, schab, polędwiczka wieprzowa
z owoców: banany, nektarynki, jabłka, melon, arbuz, czereśnie i truskawki
z słodkicH: herbatniki, biszkopty, wafelki z nadzieniem śmietankowym, cukierki krówki, budyń, lody śmietankowe

codziennie lub co drugi dzień dodaję do diety jakiś produkt i w ten sposób jem już prawie wszystko, jak narazie Tymuś dobrze znosi moje kulinarne szaleństwa
Zamierzam wprowadzić do diety: brokuł, kalafior i bób.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:39   #4114
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Zaczęły puchnąć mi nogi! W ciąży nie puchły!

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:39   #4115
jakierka
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42061381]A ja dzisiaj mam kryzys... Ze nie nadaje się na mamę noworodka..juz drugi raz ze irytuje mnie to ciagle zajmowanie się maluchem, ze ma tylko mnie i nikt inny mnie nie wyręczy czy to w dzień czy to w nocy... Ze kręgosłup mi wysiada.. Ze kompletnie się do tego ńie nadaje.
Ze takie większe dzieci są dla mnie łatwiejsze w obsłudze, a takie malutkie to różnie z tym bywa, choć powinnam juz wiecej wiedzieć i być przyzwyczajona bo to juz moje drugie.. I podchodzic do tego z dystansem.. Buuuu...
Mam dzis stresa, zmęczona jestem, mam chwilowo dość.. I choć powtarzam sobie raz po raz ze to tylko kilka miesięcy w życiu taką sytuacje będę miała.. Że potem będzie lepiej i będę się z dzieckiem lepiej dogadywać.. To cieżko mi to ogarnąć bo leonek mało śpi a ja z niczym się nie wyrabiam
Nie wiem czy ktoś coś zrozumie z tego chaosu słownego, ale ciagle się z czymś śpiesze żeby zdarzyć zanim mały się obudzi.. Więc lecę.. [/QUOTE]

Teso, to sie tak pewnie wydaje, ze skoro kolejne dziecko to wszystko powinnas wiedziec. A przeciez kazde dziecko jest inne i wymaga innego podejscia. Poza tym, jest to dla Ciebie wciaz nowa sytuacja, bo tym razem masz dwojke dzieci i nie wymagaj od siebie wiedzy, ktorej nie posiadasz. Wszystkiego nauczysz sie z czasem. Pewnie tez zapomnialas jak to jest opiekowac sie noworodkiem, w koncu dawno tego nie robilas.
Przede wszystkim nie obwiniaj sie!! Jestes swietna mama

Ewusia, za 5tyg dla Tymka
Co do wagi, to ja wlasnie slyszalam, ze przy kp wzrasta apetyt co tez moze powodowac przyrost wagi. Nie wiem czy sa na to jakies sposoby, poza czwiczeniami. Jesc musisz i to pelnowartosciowe posilki i albo staraj sie czwiczyc (wiem, ze latwo mi mowic, bo jeszcze nie mam maluszka) albo przeczekaj az Tymek podrosnie i zaczniesz wprowadzac posilki, wtedy latwiej bedzie o wolny czas, ruch i diete Najwazniejsze, ze masz zdrowe do tego podejscie
Stary 2013-08-01, 17:40   #4116
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Teso łączę w bólu. Ja też mam dzisiaj kryzys. Wyłam przed chwilą z Małym.

Jeszcze niedawno ściągałam po 400 ml z piersi, teraz mam jakiś kryzys laktacyjny i muszę ściągać co karmienie na każde następne. A że moje dziecko niechętnie samo śpi, to ja w ogóle już chyba spać nie będę - on je, potem nie chce spać, po godzinie - 1,5 muszę mu jeszcze trochę dać, potem jakoś usypia na godzinę - 1,5, w tym czasie ja muszę odciągać.
I też mi się wydaje, że się nie nadaję, nie rozumiem mojego dziecka, nie umiem go uspokoić jak płacze inaczej niż tylko na rękach lub butlą. Piszecie, że śpiewacie dzieciom, czytacie wiersze - a mój jak leży sam, to płacze i nic go nie interesuje, żadne śpiewanie tylko butla.
Jestem beznadziejna, bezradna i nie wiem, co mam robić....
Dodatkowo mam inne problemy - z TŻem ciężko mi się ostatnio dogadać, z mamą również, ale to już nie na ten elaborat, może jak będę miała znowu dostęp do klubu, to opiszę sprawę...

A jak czytam, jak Wy sobie radzicie, gotujecie obiady, robicie pranie, to się tym bardziej dołuję, bo ja jem obiad, jak mi ktoś zrobi, nie mam czasu nic ugotować....

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-08-01 o 17:42
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:50   #4117
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42061793]Teso łączę w bólu. Ja też mam dzisiaj kryzys. Wyłam przed chwilą z Małym.

Jeszcze niedawno ściągałam po 400 ml z piersi, teraz mam jakiś kryzys laktacyjny i muszę ściągać co karmienie na każde następne. A że moje dziecko niechętnie samo śpi, to ja w ogóle już chyba spać nie będę - on je, potem nie chce spać, po godzinie - 1,5 muszę mu jeszcze trochę dać, potem jakoś usypia na godzinę - 1,5, w tym czasie ja muszę odciągać.
I też mi się wydaje, że się nie nadaję, nie rozumiem mojego dziecka, nie umiem go uspokoić jak płacze inaczej niż tylko na rękach lub butlą. Piszecie, że śpiewacie dzieciom, czytacie wiersze - a mój jak leży sam, to płacze i nic go nie interesuje, żadne śpiewanie tylko butla.
Dodatkowo mam inne problemy - z TŻem ciężko mi się ostatnio dogadać, z mamą również, ale to już nie na ten elaborat, może jak będę miała znowu dostęp do klubu, to opiszę sprawę...

A jak czytam, jak Wy sobie radzicie, gotujecie obiady, robicie pranie, to się tym bardziej dołuję, bo ja jem obiad, jak mi ktoś zrobi, nie mam czasu nic ugotować....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse, skoro karmisz Artusia tylko odciagnietym mlekiem moze zaopatrz sie w elektryczny laktator? Zaoszczedzi Ci wiele czasu.

Co do napiecia, po czesci Cie rozumiem, u nas tak bylo z TZ przy remoncie, po prostu za duzo sie zwala na glowe i trzeba to jakos przebolec, przeplakac, a nawet przeklocic, zwyczajnie wyladowac napiecie. Najwazniejsze to wspierac sie nawzajem, bo inaczej to bedzie kiepsko. Mam nadzieje, ze pomimo spiec masz oparcie w TZcie i jego pomoc przy Malym. Zycze Ci duzo sily
Stary 2013-08-01, 17:56   #4118
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

witam)

dopiero dzis wyszlismy ze szpitala.
ogarniam sie, ale ciezko.

cycki i sutki mnie bola, chodze, ale boli mnie brzuch po cieciu.
ledwo daje rade.
najgorsze karmienie bo jak kazda z was strasznie, z bolem.

ale ciesze sie ze juz w domu, mimo, ze straszny upal i mała trzymamy a samej pieluszcze bo cala spocona.

jak tylko nadrobie, to poodpisuje, prosze o wyrozumialosc

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:59   #4119
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

Będę się żalić
Młody nad ranem tak się przyssał, że ciumkał aktywnie przez 18minut. Położyłam go na swoich kolanach już po jedzeniu i głaskałam go po głowie. Po chwili ulało mu się- poleciało i ustami i noskiem. Już mnie zmroziło. Wzięłam chusteczkę żeby mu buźkę wytrzeć i nagle tak zwymiotował, że wszystko to co zjadł poleciało i na niego, i na mnie, i na łóżko...
Myślałam, że na zawał zejdę- normalnie aż fontanna poszła
Widać było, że Adaś się wystraszył ale nie płakał. Tylko taki osowiały był Przebrałam go i mi zasnął. Po jakimś czasie się obudził i zaczął szukać piersi więc z duszą na ramieniu przystawiłam go.
Znowu mu się ulało ale już tylko buzią...
Do tego od północy zabrudził już porządnie 7 pieluszek- ja nie wiem co mu się dzieje Nie jadłam nic nowego- wszystko jest tak jak zwykle.

Teraz śpi. Nakarmiłam go chociaż po 9 minutach jak zaczął biedny przysypiać mi przy piersi odstawiłam go bo bałam się, że znowu mi uleje

Z dobrych informacji- była dzisiaj u nas health visitor- Adaś w 3tygodniu i 6dniu swojego życia waży 3730g a urodził się z wagą 2,99kg Czyli pięknie nam przybiera Żeby tylko te jego dzisiejsze problemy ucichły to będzie super
za wagę ! mam nadzieje,że to ulewanie,to jednorazowy incydent.

Cytat:
Zaczęły puchnąć mi nogi! W ciąży nie puchły!

Nie strasz, mi narazie nie puchną i nie chciałabym by po ciąży zaczęły.

Dla dziewczyn prezchodzących małe załamania wysyłam pozytywne wibracje i zyczę Wa,aby ten stan jak najszybciej minął bezpowrotnie!

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam)

ledwo daje rade.

ale ciesze sie ze juz w domu, mimo, ze straszny upal i mała trzymamy a samej pieluszcze bo cala spocona.

Witaj w domku z Sarą nie spiesz się z niczym,jak będziesz miała chwilkę,to nam zdasz relację. Pozdrowionka dla Was
Stary 2013-08-01, 18:01   #4120
Ewusia709
Zadomowienie

ah i zapomniałam pochwalić. Dziś ważyłam Tymoteuszka i waży 4100gram Mamy 4 kg karmiony na samej piersi
Przytył 1 kg w miesiąc od urodzenia

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:07   #4121
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!

Cytat:
witam)

ledwo daje rade.

Witaj w domu!! Zycze szybkiego powrotu do zdrowia i jak tylko znajdziesz chwile dawaj nam znac jak sie miewacie

Stary 2013-08-01, 18:08   #4122
tweedledee
Zakorzenienie

Info od She:

"Patrzcie ciocie jak mi gorąco ja liczę na to ze jutro wyjdziemy bo małemu sie poprawia z jonami. Mnie dziś rana ciągnie ale ogólnie biegam jak strus pędziwiatr. Której z karmiących odstąpić mleka?bo mi cycki rozrywa :/ "
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01082013237.jpg (84,3 KB, 62 załadowań)
Stary 2013-08-01, 18:15   #4123
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Perse mam dokładnie to samo... Tylko mi nie ma kto gotować
I jeszcze starszak który co chwile chce mi coś pokazać albo powiedzieć albo razem ze mną coś zrobić a ja tylko zaraz, za chwilkę, momencik ... no mam chwilami ochotę walnąć głową w mur i tak mi przykro

Jestem do d.upy dzisiaj
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:21   #4124
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
witam)

ledwo daje rade.

kope lat
Jak bedziesz miała chwile to napisz nam troszkę o Sarci
Jak sie dogadujecie poza brzuszkiem?
Zazdroszczę tego małego kurczaczka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:29   #4125
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
ah i zapomniałam pochwalić. Dziś ważyłam Tymoteuszka i waży 4100gram Mamy 4 kg karmiony na samej piersi
za wagę i ładne przybranie w miesiąc czasu

Cytat:
Info od She:

"Patrzcie ciocie jak mi gorąco ja liczę na to ze jutro wyjdziemy bo małemu sie poprawia z jonami. Mnie dziś rana ciągnie ale ogólnie biegam jak strus pędziwiatr. Której z karmiących odstąpić mleka?bo mi cycki rozrywa :/ "
słodziak i trzymam kciuki,żeby Was jutro wypuścili.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42062414]Perse mam dokładnie to samo... Tylko mi nie ma kto gotować
I jeszcze starszak który co chwile chce mi coś pokazać albo powiedzieć albo razem ze mną coś zrobić a ja tylko zaraz, za chwilkę, momencik ... no mam chwilami ochotę walnąć głową w mur i tak mi przykro

Jestem do d.upy dzisiaj[/QUOTE] Teso nie jesteś do d. ! masz gorszy dzień. Pewnie każda z nas będzie lub już się boryka z podobnymi myślami i problemami. Za kilka dni ogarniesz wszystko i wszystkich ładnie i będziesz super z siebie zadowolona Musisz mieć duże pokłady wiary w siebie,jesteś teraz autorytetem dla dwójki Szkrabików

dorzucam moje łupy i na poprawę humoru kolorowe tetróweczki( wyprane,krzywo poskładane i nieprasowane)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSF9672.jpg (45,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSF9673.jpg (54,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSF9671.jpg (36,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2013-08-01, 18:32   #4126
misiaczka555
Wtajemniczenie

Perse, Teso przykro mi. Mam nadzieje ze niedługo wszystko sie unormuje i będziecie szczęśliwe mamusie

Tak czytam o waszych dziewczyny problemach z kp to mnie to przeraża. Tym bardziej boje sie tego i nie chce
Czemu kp jest tak trudne? Skad te problemy? Mamy zmęczone, dzieci tez...
Jak słyszę od koleżanki ze jaka to wygoda, wyciąga cyca, mały wciąga i w kime to mam takie oczy bo czytam jednak ze rzeczywistość jest inna...

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-08-01, 18:34   #4127
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
witam)

ledwo daje rade.

Witaj w domu

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
dorzucam moje łupy i na poprawę humoru kolorowe tetróweczki( wyprane,krzywo poskładane i nieprasowane)
Te pajacyki rewelka

Teso, Perse
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:34   #4128
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Info od She:

Sliczny maluszek

Kubus Puchatek, za lupy, bardzo ladne, a tetrowki nie tylko piekne ale i idealnie zlozone, nie wiem gdzie widzisz na nich krzywizne
Stary 2013-08-01, 18:41   #4129
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
za wagę i ładne przybranie w miesiąc czasu

słodziak i trzymam kciuki,żeby Was jutro wypuścili.

Teso nie jesteś do d. ! masz gorszy dzień. Pewnie każda z nas będzie lub już się boryka z podobnymi myślami i problemami. Za kilka dni ogarniesz wszystko i wszystkich ładnie i będziesz super z siebie zadowolona Musisz mieć duże pokłady wiary w siebie,jesteś teraz autorytetem dla dwójki Szkrabików

Ale ładne te tetrowki, az żałuje ze kupiłam zwykle białe

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-08-01, 18:43   #4130
kubus puchatek
Rozeznanie

gdyby którejś Mamusi brakowało Woodstocku,to podsyłam linka do transmisji na żywo ja choć stara dupa ze mnie,chętnie bym się tam teraz pobawiła może za rok...

http://www.youtube.com/watch?v=6c0numw-yqU#at=7837
Stary 2013-08-01, 18:45   #4131
dzoan
Zakorzenienie

Wróciłam z galerii..wyrobiłam się na godz później niż byłam umówiona Zjadłyśmy sałatki w Efezie- zapłaciła mama, w Rossmannie kupiłam tarkę do pięt i maszynki do golenia- zapłacił tata i jeszcze mnie później odwieźli. Także strasznie dużo się nie nałaziłam i nie wydałam

Przepraszam, że nie zacytuję Was wszystkich.. a przyznam, że miałabym ochotę poodpowiadać każdej coś.. jakieś takie ciekawe byłyście, gdy mnie nie było ale znowu by mi usr.ło połowę tekstów

W każdym razie fiazo rozwaliłaś mnie z tą lornetką
en Tobie zazdroszczę gina prowadzącego, który od a do z był z Tobą.. plus to- jak chyba sammi zauważyła- że był przystojny
sammi Tobie z kolei współczuję ginki sklerotyczki w dodatku..możemy piątkę sobie przybić z tymi lekarzami..

No i wybaczcie, że znowu o sobie... ale zadzwoniła przed chwilą do mnie położna ze SR, którą ostatnio za każdym razem spotykałam w szpitalu. Dzwoniła, bo uzupełnia papiery i prosiła bym jej przypomniała kiedy byłam przyjęta do szpitala i którego się wypisałam. Przy okazji zapytałam o której godz najlepiej się stawić jutro. Bo zamierzałam popołudniu dopiero, tak zupełnie niespiesznie Poradziła bym z rana już była..o 8, najdalej 9...gdy lekarze obchód będą robić i postanawiać co z którą pacjentką poczynić..i może uda się i podłączą mi już kroplówę..bo jak przyjadę popołudniu, to już na pewno nic tego dnia nie zrobią.No więc jedziemy z rańca. Ze stresu nie zasnę. Ta położna będzie też na dniówce w sobotę.. może akurat mi coś tam załatwi..albo wyjdzie, że urodzę na jej zmianie.. sama nie potrafiła powiedzieć co i kiedy ze mną zrobią. No to się wygadałam..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:50   #4132
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wróciłam z galerii..wyrobiłam się na godz później niż byłam umówiona Zjadłyśmy sałatki w Efezie- zapłaciła mama, w Rossmannie kupiłam tarkę do pięt i maszynki do golenia- zapłacił tata i jeszcze mnie później odwieźli. Także strasznie dużo się nie nałaziłam i nie wydałam

Przepraszam, że nie zacytuję Was wszystkich.. a przyznam, że miałabym ochotę poodpowiadać każdej coś.. jakieś takie ciekawe byłyście, gdy mnie nie było ale znowu by mi usr.ło połowę tekstów

W każdym razie fiazo rozwaliłaś mnie z tą lornetką
en Tobie zazdroszczę gina prowadzącego, który od a do z był z Tobą.. plus to- jak chyba sammi zauważyła- że był przystojny
sammi Tobie z kolei współczuję ginki sklerotyczki w dodatku..możemy piątkę sobie przybić z tymi lekarzami..

No i wybaczcie, że znowu o sobie... ale zadzwoniła przed chwilą do mnie położna ze SR, którą ostatnio za każdym razem spotykałam w szpitalu. Dzwoniła, bo uzupełnia papiery i prosiła bym jej przypomniała kiedy byłam przyjęta do szpitala i którego się wypisałam. Przy okazji zapytałam o której godz najlepiej się stawić jutro. Bo zamierzałam popołudniu dopiero, tak zupełnie niespiesznie Poradziła bym z rana już była..o 8, najdalej 9...gdy lekarze obchód będą robić i postanawiać co z którą pacjentką poczynić..i może uda się i podłączą mi już kroplówę..bo jak przyjadę popołudniu, to już na pewno nic tego dnia nie zrobią.No więc jedziemy z rańca. Ze stresu nie zasnę. Ta położna będzie też na dniówce w sobotę.. może akurat mi coś tam załatwi..albo wyjdzie, że urodzę na jej zmianie.. sama nie potrafiła powiedzieć co i kiedy ze mną zrobią. No to się wygadałam..
za zakupy,za które nie musiałaś płacić i jedzonko Trzymam kciuki za jutro,żeby było po Twojej myśli
Stary 2013-08-01, 18:55   #4133
mela1234
Zakorzenienie

Domciatko witaj spowrotem. Ja czekam na obchod i będę pytać co z wyjściem. Dziewczyny po cc jak długo wam lecialo? Bo póki oszalał to dużo, a dziś więcej chodzę i mało tych "odchodow".

Dzoan kciuki żeby szybko i bezproblemowo poszlo.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-08-01 o 18:56
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:58   #4134
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Domcia, witajcie w domu

Dzoan, będziesz moja parą? :-D
ja już po położniczych zabiegach, mam wenflon, dostałam leki na dziś i jutro, do 22 mogę jeść, do północy mogę pić.

A jutro mam się uzbroić w cierpliwość, bo godzina cc jest uzależniona od tego co sie będzie działo na porodowce. Mam nadzieję, że nic...
Dowiedziałam się, że zabiorą mi Fi jak będę na pooperacyjnej, jeżeli będę na oddziale polozniczym, to będą mi go przynosić do karmienia, a jak wrócę na patologie (problem z miejscem), to niestety nie... No i z patologii dopiero po 24 h mnie do niego wypuszcza:-( więc chyba będę caly czas oglądać zdjęcie w telefonie.
Mąż byl u mnie, przejęty i kochany. Bawił się z Filipem, bo mały dziś wywijal nieźle, przebiera nożkami przed jutrem
a ja dla zabicia czasu zabieram się za książkę;-) moim ostatnim posilkiem przed porodem będzie czekoladowy 7days

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:02   #4135
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Sara mi spi obok, to szybko zerkam.

jejku ile mi porodów minęło jak mnie nie było
i jak kolorami rodzimy na tej pierwszej stronie
Charlize89 (Natalia, 24l.), 30.07.2013 Ania (4720g, 59cm) tp 03.08.2013, cc
mela1234 (Aga, 33l.) 30.07.2013 Alicja (3340g, 56cm) tp 29.07.2013, cc
idzia111 (Magda 27l.) 31.07.2013 Michał (3700g, 54cm) tp 31.07.2013, cc
Stokrotka24 (29l.) 31.07.2013 Łukasz (3550g, 53cm) tp 29.07.2013, sn

dziewczyny wielkie gratulacje!!!

i pomyslec ze ze mna tez przez cc mela i charlize tez urodziły!! fajna z nas trójka

powiem Wam, ze się stęskniłam za wizażem i jak będę miała chwilkę to więcej Sary dam, bo ja jak szalona jej robię co chwilę.
nie wiem w sumie w co ręce włożyć, czuję się taka rozbita.
nie wiem czy gotować obiad teraz, czy prać, czy nosić Sarę.
zobaczymy jaka będzie ta pierwsza noc w domu.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Domciatko witaj spowrotem. Ja czekam na obchod i będę pytać co z wyjściem. Dziewczyny po cc jak długo wam lecialo? Bo póki oszalał to dużo, a dziś więcej chodzę i mało tych "odchodow".

.
mela ja dopiero dzis w domu kupke zrobilam po cc, ale dziwne uczucie powiem ci. w brzuchu czuje powietrze, takie jakby gazy.
ciecie mnie dalej boli.
ale powiem ci ze nie krwawie jakos duzo, dzis prawie wcale

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Domcia, witajcie w domu

Dzoan, będziesz moja parą? :-D
ja już po położniczych zabiegach, mam wenflon, dostałam leki na dziś i jutro, do 22 mogę jeść, do północy mogę pić.

A jutro mam się uzbroić w cierpliwość, bo godzina cc jest uzależniona od tego co sie będzie działo na porodowce. Mam nadzieję, że nic...
Dowiedziałam się, że zabiorą mi Fi jak będę na pooperacyjnej, jeżeli będę na oddziale polozniczym, to będą mi go przynosić do karmienia, a jak wrócę na patologie (problem z miejscem), to niestety nie... No i z patologii dopiero po 24 h mnie do niego wypuszcza:-( więc chyba będę caly czas oglądać zdjęcie w telefonie.
malaczarna to ja wrocilam i teraz ja trzymam kciuki za Ciebie!!
bedzie ciezko, ale DASZ RADE! powaznie!
pamietaj , ja dałam radę, a ja słaba dupa jestem

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:10   #4136
enlevee
Zakorzenienie

Teso, Perse tule mocno. Jesteście wspaniałymi mamami, tylko każda z nas przechodzi kryzys. Dotąd żyliśmy trochę inaczej, a instrukcji obsługi nie dostalysmy i stad te wszystkie podłe humory. Mam nadzieje, ze u Was jeszcze dzisiaj wyjdzie słońce zza tych chmur placzliwych!

dzoan dla rodziców. Trzymam już mocno kciuki za Ciebie i porodowke. Kto wie, może urodzisz jeszcze dzisiaj w nocy?

malaczarna no to mam nadzieje, ze zrobią cc z samego rana!

kubusiu ale fajne pajacyki! No i tetrowki ekstra

she fajnego masz Igorka

domciatko witaj w domu! Obys szybko doszła do siebie i spokojnej pierwszej nocy w domu zycze!

ewusia za 5tyg Tymusia no i za wagę!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-08-01 o 19:11
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:21   #4137
sarna405
Zadomowienie

Ja dostałam taka torbę termiczną z Aventa http://www.google.pl/search?q=torba+...ml%3B170%3B203

I mam pytanie do Was w niedzielę mamy zamiar jechać z rodziną nad jezioro...czy moge się kompać? wypada zebym z brzuchem w stroju wyskoczyła? czy na słońcu siedziała nie chodzi o opalanie ale czy brzuch mam chować?
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-08-01 o 19:23
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:31   #4138
kayka11
Raczkowanie

Hej mamuśki i dwupaczki! Coś ja ostatnio weny nie mam do wbicia się w rozmowe. Jakoś mi humor na tej końcówce nie dopisuje!Ale czytam was cały czas...
idzia, Stokrotka-GRATULUJE!!
Miłego wieczorka!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:31   #4139
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
witam)
witamy
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42061793]Teso łączę w bólu. Ja też mam dzisiaj kryzys. Wyłam przed chwilą z Małym.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Perse, ja się tez dalej nie ogarniam, kazda z nas przechodzi kiedys kryzys i on w koncu minie
a nie probujesz Arturka przystawiac do piersi?Moze on po prostu chce sobie pociumkac?
a jak nie placze to tez nie da sie go niczym zainteresowac?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42061381]A ja dzisiaj mam kryzys... [/QUOTE]
Przytulam mocno i rozumiem. Minie! Trzymam kciuki aby to sie stalo jak najszybciej
Cytat:

Tymoteuszek skończył dziś 5 tygodni
.
za tygodnie! duzy chlopak juz
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
PS. Mamusi tak się podoba u nas, że już się zaprosiła na kolejny tydzień po tym jak TŻ skończy ojcowski
to chyba fajnie, nie?
Cytat:
P.S. Karmienie piersią zmniejsza ryzyko otyłości w przyszłości Dla dziecka oczywiście- nie dla mamy
mówisz?
Bo moje dziecko juz wyglada jakby sie mialo zmagac z otyloscia
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Takiego lenistwa to ja dawno nie mialam
Dzis wstalam, zjadlam, posiedzialam na wizazu, zjadlam, poczytalam plotki, zjadlam, poczytalam ksiazke, spedzilam nieco czasu z TZtem, teraz wizaz i oczywiscie co... jem Nie dziwie sie, ze juz mam +15kg
Plany na wieczor? Pewnie wizaz i jedzenie
Namawiam TZta na spacer nad jeziorko, ale chyba tym razem jemu wlaczyl sie syndrom wicia gniazda, bo cos tam grzebie w lazience
i dobrze, że sie polenilas. Bo jak nie teraz to kiedy?

Cytat:
A bób uwielniam I kebaby, i schabowe, i sos czosnkowy, i kiełbasę smażoną z cebulą ... i idę zjeść swojego przepysznego, gotowanego cycka z kurczaka
Przysięgam, że jak skończę karmić piersią Adasia to się tak obeżrę wszystkich moich ukochanych rzeczy, że rozerwie mi jelita na kawałki i będę zdychać przez tydzień

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
DO AMATOREK BOBU - wczoraj po raz pierwszy ugotowałam to ustrojstwo (tak, tak, nigdy wcześniej nie jadłam) i nie mogłam się przemóc. Pachniało w całym domu jakbym pojemnik z żabą w formalinie otworzyła wyrzuciłam do kosza

oj tam
Cytat:
Pff... do mnie Adaś też nie jest podobny- ni hu hu - piona! Muszę pomyśleć nad małą córeczką- może ona wda się we mnie a nie w TŻ
Hanka tez do tz podobna
Stary 2013-08-01, 19:42   #4140
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Hej jestem nowa w tym wątku ja dowiedziałam się w środę, że jestem w ciąży. w piątek byłam u tępego lekarza.... ale nie ważne. zmieniłam go na innego aczkolwiek prywatnie, gość sympatyczny. z tym że martwie się o ciążę... miałam wczoraj robione B HCG wynik 4253 mlU/ml (za bardzo nie wiem jak go odczytać), na USG miałam pęcherzyk 10mm z tym, że bez żółtka :/ jak nawet lekarz twierdzi powinnam być w conajmniej 7 tc a ciąża stoi w miejscu (pewnie ze względu na późniejsze zapłodnienie czy coś) co wy o tym sądzicie? bo nie wiem co myślęć
nie wiem wiec nie pomoge
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A można kłaść na brzuszek jak jeszcze kikut nie odpadł?

Mój też ma problem z ulewaniem I też raz mu tak chlusnęło
U nas problemem jest to, że Mały nie umiał dobijać (już potrafi!!) i ciągle je i to łapczywie. Nie da mu się wcisnąć smoka, więc się pewnie najada ponad stan.
mi polozna kazala klasc, bo mowila,ze dziecko sie tak ulozy ze kikut nie bedzie przeszkadzal. poza tym dziecko ma podkurczone nogi i brzuchem nie dotyka duzo

co do ulewania to my mamy to samo...
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Zatem nadszedł czas kiedy i mnie dopada wqurw
co za lekarka
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Najpierw się pochwalę bo potem zapomnę:

Lila ma już miesiąc
Brawa dla Lileczki
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dzięki pocieszyłaś mnie

ooo czyli mogę sobie powoli próbować bo mi to jeszcze kręgosłup się odzywa po dłuższych pracach, ale u mnie fakt, że nie sama cesarka tylko jeszcze powikłania ciążowe były to dlatego słabsza jestem

miałam dziś małą załamkę, wczoraj wypatrzyłam w sklepiku na przeciw przez lornetkę super sukienkę na chrzest i taka że łatwo do cyca było by się dostać żeby karmić, ale wczoraj syn spał i nie miałam z kim zostawić, dziś zachodzę i już jej nie było a 30zł kosztowała
została tylko biała, ale się prześwitywała, tamta była szara
ale z Ciebie szpieg

uff nadrobilam!
dziecko mi spi (chyba, bo boje sie zerknac do lozeczka, a jakos cicho jest)
powiem wam ze dzis pierwszy raz od porodu posprzatalam ( nie zebym zyla w syfie przez ten czas). do tej pory robil to tz a ja sie zajmowalam Hankiem. Dzis mama mi ja zabrala na spacer i mialam wolne.
w ogole mam wrazenie ze juz mamy w miare wyrobiony dzien i w nocy mala spi

to teraz moge chwile posiedziec ( chociaz cos mi tam steka w lozeczku)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości