Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 17:52   #2191
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
od 10tej narazie spokoj. mam nadzieje ze juz mu przeszlo.
no dzis to przyszalam z tym piciem, jak nidy! tego plynu wypil "juz" 50 ml a wczesniej herbatki tez 50 ml wiec razem to juz jest calkiem duzo zwazywszy na to ze on dziennie srednio wypija po 20-30 ml
zjadl caly sloiczkek marchewki z ryzem i spiocha
Dobrze, że ma apetyt i tyle wypił mam nadzieję, że już teraz będzie lepiej

Wszystkie cytaty mi wcięło :/ a tyle miałam poodpisywane

Dziękujemy za miłe słowa o naszym debiucie nawet nie było tak źle, wszystko co podałam trafiło do buzi zaraz wrzucę zdjęcie do klubu

I szukałam w PiP i Almie kaszek Holle, ale nie mają. W sklepie koło mnie mają tylko Baby Sun, ale bezmleczne i się zastanawiam czy kupować i mieszać ze swoim mlekiem, bo trochę z tym zachodu jednak A najlepiej byłoby pojechać, w którymś dniu do Czech i kupić u nich te Nominal, w bonusie oczywiście wafelki Minonky i czekolady Studentskie Kurde, trochę to hipokryzją zalatuje, dziecku kupię bezcukrowe kaszki, a dla siebie tonę słodyczy
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:05   #2192
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

mialam chwilke i sobie przeczytalam pare stron naszych wypocin w poczekalni i ->

no ale mam pytanie z innej beczki, bo jak wlasnie czytalam poczekalnie natknęłam się na brzuch meduzy i mi sie przypomnialo haha : macie jeszcze kreski na brzuchu ? bo ja mam, malo widoczna ale jest, kiedy ona zniknie?!:O

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:10   #2193
szklanka19
Zadomowienie

Deli ja mam, słabą, ale mam. I mi smutno, że jak zniknie całkiem to już znaczy, że mam takie "dorosłe" dziecko
Stary 2013-08-01, 18:14   #2194
ILLUSION
Wtajemniczenie

Nadrobiłam
Igorek bardzo absorbujący i mało śpi ostatnio. No a jak nie śpi to wiadomo, nie mogę spuścic go z oka żeby sobie krzywdy nie zrobił bo wszędzie tylko szuka miejsc do wspinaczki i staje na nóżki i już nawet kilka kroków się przemieszcza trzymając się kanapy. Jak idę siku to go wkładam do łóżeczka i on w ciągu kilkunastu sekund już stoi trzymając się szczebli, raz się wywalił do tyłu i się wystraszył no ale kurde ja muszę czasem zrobić siku
Prysznic czy zjedzenie czegoś to tylko wchodzi w grę jak on śpi. I ostatnio mamy chyba też lęk separacyjny do tego bo raczkuje za mną krok w krok...dosłownie za nogą mi chodzi jak piesek i jak znikam z pola widzenia to jojczy. Oprócz tego rozumie słowo nie...jak zbliża się do szafki telewizyjnej gdzie stoi dvd, dekodery, router to mówię stanowczym głosem że nie wolno to on się zatrzymuje, odwraca się do mnie, podkówka i płacze.
Stary 2013-08-01, 18:27   #2195
Kija80
Zadomowienie

Fewciu http://www.bubibaby.pl/ ta pieluszka to jest takie coś. Od razu zastrzegam że nie mam pojęcia ile to jest warte, ale pokazywałam lekarzowi i pozwolił używać więc chyba może być. Na pewno wygodniejsze w użyciu niż bawienie się z tetrówkami, zwłaszcza że tetrówka w dzisiejszych czasach to taka szmata że do niczego się nie nadaje, ciężko to równo złożyć

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Kurcze tylko zapomniałam że tego są różne rozmiary i ten nasz może być za mały Przymierzyłam właśnie na Anię, widzi mi się że pasuje i to nawet jakby lepiej niż wtedy kiedy była młodsza, ale pewnie na Blankę lepsze by było coś takiego: http://www.bubibaby.pl/index.php?opt...id=5&Itemid=56 .
Mam wzór z kitty tylko że rozmiar standardowy, 18 na 36 cm, wersję pikowaną. Jeśli chcesz mogę Ci wysłać, najwyżej mi odeślesz albo oddasz komuś innemu z mniejszym dzieckiem w potrzebie. Obejrzysz czy w ogóle by się takie coś nadało dla Blanki
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:56   #2196
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a skądś Ty to wyczasła????
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no właśnie też się zastanawiałam
Znalazlam w zamrazarce Tz musial gdzies kupic, on kocha takie egzotyczne potrawy Musialam wszystko wybrac, co do kawalka bo sie jednak balam, ze sie otrujemy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hje, większość kobiet ma opadające powieki, albo płytko osadzone oczy - że załamania nie mają. Mało kobiet ma modelowe powieki, które się idealnie maluje. Jeszcze nie miałam takiej klientki, która miałaby piękne, wielkie powieki bez żadnego opadu. Każde powieki maluje się tak samo, w opadających tworzy się iluzję załamania, albo się próbuje je zaznaczyć i wyciąga się zewnętrzny kącik w górę, cała filozofia. Moje powieki też nie są zbyt specjalne przecież (małe i płytko osadzone właśnie), a moja siostra z kolei ma całkiem opadające.

A u Ani to nie jest do końca kwestia powieki, co budowy oka - mocno wysunięta kość brwiowa i głębsze oczy.
Black a poradzilabys cos na to? W sensie czy bylabys w stanie doradzic mi jak sie malowac?

pstryczku jak Kubus?

Poszlam z dziewczynami pod asde, Tz wracal z pracy i mial do nas przyjechac. I stoimy pod tym sklepem, Tz podjechal, wysiada z auta i sie mnie pyta czemu chodze polnago I dopiero wtedy skojarzylam, ze pod bluzke, ktora ubralam dzisiaj na gole cialo (tzn. stanik tylko) zawsze zakladalam top na szelkach Ja nie wiem co sie taka odwazna nagle zrobilam

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:01   #2197
Lenova
Wtajemniczenie

Hej
Dzisiaj jestem w nieco lepszym humorze, może dlatego że tż przyjeżdza
Aczkolwiek noc miałam nieciekawą bo Blanka mi się od 23 do 2 co chwil budziła a potem wpadła w histerię dopiero po jakimś czasie durna matka się zczaiła że dziecko głodne
Dostałam @ i leci ze mnie jak ze świni ,po porodzie tak jakoś mi zostało.

Pisałyście o komarach Blanka też ma bąble ale smaruje jej fenistilem i szybko bąble znikają i zostają kropki.

Dzisiaj dałam Blance do łapki jabłko i kurde odgryzła mi taki wielki kawał dziąsłami i się zaczęła krztusić,boje się już teraz jej dawać, czy to znaczy że jest jeszcze nie gotowa na takie jedzenie,może powinnam poczekać na zęby???

Fewcia tą kroste co pokazywałas to moze to tez coś od jakiegos owada, meszki np ? Albo śliny tak mi się cuś wydaje.

illusion ale Igorek jest szybki, kurcze nabiegasz się za nim kochana

Hje Ty tam uważaj na siebie, może więcej witamin czy cus i odpoczynku a nie za podłogi po omdleniu sie bierzesz ! no no
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:10   #2198
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Aczkolwiek noc miałam nieciekawą bo Blanka mi się od 23 do 2 co chwil budziła a potem wpadła w histerię dopiero po jakimś czasie durna matka się zczaiła że dziecko głodne

Pisałyście o komarach Blanka też ma bąble ale smaruje jej fenistilem i szybko bąble znikają i zostają kropki.

Dzisiaj dałam Blance do łapki jabłko i kurde odgryzła mi taki wielki kawał dziąsłami i się zaczęła krztusić,boje się już teraz jej dawać, czy to znaczy że jest jeszcze nie gotowa na takie jedzenie,może powinnam poczekać na zęby???

Fewcia tą kroste co pokazywałas to moze to tez coś od jakiegos owada, meszki np ? Albo śliny tak mi się cuś wydaje.

illusion ale Igorek jest szybki, kurcze nabiegasz się za nim kochana

Hje Ty tam uważaj na siebie, może więcej witamin czy cus i odpoczynku a nie za podłogi po omdleniu sie bierzesz ! no no
Ja bym nie ryzykowala tylko kupilabym te siateczke (a raczej to silikonowe cos) co dziewczyny zamawialy

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-08-01, 19:26   #2199
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej

ojjj ja bym poczekala;>

a co do okresu... nigdy nie mialam tak obfitego jak teraz, pierwszy raz w zyciu zdarzyło mi się ze przesiąkło mi .. a zeby bylo śmieszniej ... po godzinie...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-01, 19:33   #2200
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki jak tylko zaczna sie smiac to momentalnie dostaja czkawki?

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-08-01, 19:48   #2201
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dobrze, że ma apetyt i tyle wypił mam nadzieję, że już teraz będzie lepiej

Wszystkie cytaty mi wcięło :/ a tyle miałam poodpisywane

Dziękujemy za miłe słowa o naszym debiucie nawet nie było tak źle, wszystko co podałam trafiło do buzi zaraz wrzucę zdjęcie do klubu

I szukałam w PiP i Almie kaszek Holle, ale nie mają. W sklepie koło mnie mają tylko Baby Sun, ale bezmleczne i się zastanawiam czy kupować i mieszać ze swoim mlekiem, bo trochę z tym zachodu jednak A najlepiej byłoby pojechać, w którymś dniu do Czech i kupić u nich te Nominal, w bonusie oczywiście wafelki Minonky i czekolady Studentskie Kurde, trochę to hipokryzją zalatuje, dziecku kupię bezcukrowe kaszki, a dla siebie tonę słodyczy
Szklanko w scc koło tesco w takim eko sklepie są holle
Stary 2013-08-01, 19:53   #2202
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki jak tylko zaczna sie smiac to momentalnie dostaja czkawki?
Moja tak

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Szklanko w scc koło tesco w takim eko sklepie są holle
O kurde, zapomniałam o tym sklepie Dzięki, to w takim razie muszę w końcu się do scc wybrać, a dawno mnie tam już nie było
Stary 2013-08-01, 19:55   #2203
BlackSanctum
Zakorzenienie

Aniu, moja często dostaje ostrej czkawicy od śmiania się, a śmieszek straszny z niej.

A co do makijażu, to jasna sprawa. Tylko muszę mieć trochę czasu, nie wiem, czy dzisiaj znajdę czas na tutorial... Spróbuję. A jak nie dzisiaj, to jutro.

Aczkolwiek, tu mam typowe cieniowanie dla wszystkich problematycznych powiek - http://www.hintoftint.blogspot.com/2...ie-smokey.html Nawet z najmniejszej wyjdzie wtedy duża, to taka iluzja. Oczywiście kolorki dowolone mogą być.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-01 o 20:00
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:03   #2204
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Aniu, moja często dostaje ostrej czkawicy od śmiania się, a śmieszek straszny z niej.

A co do makijażu, to jasna sprawa. Tylko muszę mieć trochę czasu, nie wiem, czy dzisiaj znajdę czas na tutorial... Spróbuję. A jak nie dzisiaj, to jutro.

Aczkolwiek, tu mam typowe cieniowanie dla wszystkich problematycznych powiek - http://www.hintoftint.blogspot.com/2...ie-smokey.html Nawet z najmniejszej wyjdzie wtedy duża, to taka iluzja. Oczywiście kolorki dowolone mogą być.

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-08-01, 20:08   #2205
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no ale mam pytanie z innej beczki, bo jak wlasnie czytalam poczekalnie natknęłam się na brzuch meduzy i mi sie przypomnialo haha : macie jeszcze kreski na brzuchu ? bo ja mam, malo widoczna ale jest, kiedy ona zniknie?!:O
Ja mam, ale właśnie zauważyłam, że dosłownie w ciągu tygodnia zjaśniała tak, że już prawie jej nie widać.

Cytat:

a co do okresu... nigdy nie mialam tak obfitego jak teraz, pierwszy raz w zyciu zdarzyło mi się ze przesiąkło mi .. a zeby bylo śmieszniej ... po godzinie...
No ja pisałam kiedyś, jak miałam pierwszy po porodzie, to z jednej strony: mogłabym mieć zawsze, bo był taki bezbolesny, że nawet objawów przed nie miałam i była niespodzianka. Ale z drugiej to właśnie leciało jak z kranu. Ale ostatni to w pierwszy dzień tak mnie brzuch napitalał, że naprawdę, aż mi się chciało...

Black, dzięki bardzo! Czekam na Twój tutorial.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:16   #2206
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja mam, ale właśnie zauważyłam, że dosłownie w ciągu tygodnia zjaśniała tak, że już prawie jej nie widać.

No ja pisałam kiedyś, jak miałam pierwszy po porodzie, to z jednej strony: mogłabym mieć zawsze, bo był taki bezbolesny, że nawet objawów przed nie miałam i była niespodzianka. Ale z drugiej to właśnie leciało jak z kranu. Ale ostatni to w pierwszy dzień tak mnie brzuch napitalał, że naprawdę, aż mi się chciało...

Black, dzięki bardzo! Czekam na Twój tutorial.
1 tez byl bezbolesny, a ten co teraz to oj....ciezko bylo...........najlepiej bylo jak bralam anty, ach okres 3 dni i w ogole nic nie bolało, cudne to bylo ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-01, 20:20   #2207
BlackSanctum
Zakorzenienie

Delicjanko, ja też wciąż mam kreskę i właśnie się zastanawiałam, czy któraś z Was też ma... Jest, blada co prawda, ale wciąż widoczna...
Stary 2013-08-01, 20:22   #2208
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
mialam chwilke i sobie przeczytalam pare stron naszych wypocin w poczekalni i ->

Ja jeszcze mam, ale słabo widoczną

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Fewciu http://www.bubibaby.pl/ ta pieluszka to jest takie coś. Od razu zastrzegam że nie mam pojęcia ile to jest warte, ale pokazywałam lekarzowi i pozwolił używać więc chyba może być. Na pewno wygodniejsze w użyciu niż bawienie się z tetrówkami, zwłaszcza że tetrówka w dzisiejszych czasach to taka szmata że do niczego się nie nadaje, ciężko to równo złożyć

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Kurcze tylko zapomniałam że tego są różne rozmiary i ten nasz może być za mały Przymierzyłam właśnie na Anię, widzi mi się że pasuje i to nawet jakby lepiej niż wtedy kiedy była młodsza, ale pewnie na Blankę lepsze by było coś takiego: http://www.bubibaby.pl/index.php?opt...id=5&Itemid=56 .
Mam wzór z kitty tylko że rozmiar standardowy, 18 na 36 cm, wersję pikowaną. Jeśli chcesz mogę Ci wysłać, najwyżej mi odeślesz albo oddasz komuś innemu z mniejszym dzieckiem w potrzebie. Obejrzysz czy w ogóle by się takie coś nadało dla Blanki
Jesteś kochana, ale to chyba zbyt drogie, żebyś mi ot tak przesłała.
Cytat:
Znalazlam w zamrazarce Tz musial gdzies kupic, on kocha takie egzotyczne potrawy Musialam wszystko wybrac, co do kawalka bo sie jednak balam, ze sie otrujemy

Black a poradzilabys cos na to? W sensie czy bylabys w stanie doradzic mi jak sie malowac?

pstryczku jak Kubus?

Poszlam z dziewczynami pod asde, Tz wracal z pracy i mial do nas przyjechac. I stoimy pod tym sklepem, Tz podjechal, wysiada z auta i sie mnie pyta czemu chodze polnago I dopiero wtedy skojarzylam, ze pod bluzke, ktora ubralam dzisiaj na gole cialo (tzn. stanik tylko) zawsze zakladalam top na szelkach Ja nie wiem co sie taka odwazna nagle zrobilam

Cytat:
Oj tak, czkawkę ma średnio pięć razy dziennie

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2013-08-01 o 20:23
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:37   #2209
charlizz
Zadomowienie

Proszę panstwa, mamy zęba
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:39   #2210
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-01, 20:40   #2211
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:46   #2212
BlackSanctum
Zakorzenienie

Charlizz, brawo.

A my wciąż czekamy... Ile to jeszcze potrwa?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-01 o 20:54
Stary 2013-08-01, 21:00   #2213
LadyWhisper
Zakorzenienie

charlizz, brawa )

no u nas to w najblizszym czasie nie ma co liczyc na zebolki

melduje - 120 pierogow, zupe ogorkowa, placuszki z cukini i padam na ryj

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:05   #2214
eff8
Zakorzenienie

Dziewczyny przypominam ze mnie nie bedzie ponad tydzien, jutro pakowanie, ogarnianie mieszkania itd itp wiec czasu na internet nie bedzie a w sobote wyjazd zaraz z rana ...

zdrowka dla chorych dzieciaczkow

odnosnie mineralnej to ja tez juz daje taka zwykla piwniczanke niegazowana od ok 2 tyg i maly pije super i jest ok

aaa i bylam dzis u fryzjera i skrocilam ciut wloski bo nie moglam wytrzymac i mi pocieniowala troche - hmm sama nie wiem czy jestem zadowolona z efektu

a reka mnie boli jeszcze bardziej
Lady a u Ciebie jak z reka?

buziaki odezwe sie jak wroce

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:11   #2215
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
charlizz, brawa )

no u nas to w najblizszym czasie nie ma co liczyc na zebolki

melduje - 120 pierogow, zupe ogorkowa, placuszki z cukini i padam na ryj

aaaaaaaaaaaaaaa pierogi;> a z czym??

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-01, 21:14   #2216
Debrah
Zakorzenienie

Charliz: czyli ta gorączka itepe to zębol był!

Lady: nigdy nic nie wiadomo, moja nie miała dziąseł czerwonych, spuchniętych, nic.
A tu bach, ząb. Znienacka całkiem

Wrzucę wam coś zaraz
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:15   #2217
LadyWhisper
Zakorzenienie

ruskie

eff, no nie boli tak jak bolala, uffff, nie wiem co to bylo...

a Ty moze do ortopedy? jak tak bardzo Cie boli?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:16   #2218
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

TAK
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:17   #2219
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ruskie
robie jutro!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-01, 21:18   #2220
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości