Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 18:47   #3751
SunShineDoll
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Na dowód, że rośnie zdjęcie o którym kiedyś wspominałam, z opisu którego któraś z nas polewała - 2 piłki. Brzuchem prawie zasłoniłam balkon hotelowy Załącznik 5348795
Ślicznie jak dwie pupki jedna z przodu druga z tyłu
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:58   #3752
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=magnusia;42061097]

o patrz nawet nie wiedziałam uwielbiam słonecznik i od kiedy pojawiły się w sklepach jem codziennie (zresztą jak co roku)
a żelki już mi przeszły /QUOTE]

Ja niestety nigdzie tutaj nie widzialam swiezego
Jem taki z paczki.
Tak samo jak agrestu,nie ma nigdzie,ani korzenia pietruszki (uzywam pasternak zastepczo)

Cytat:
Na dowód, że rośnie zdjęcie o którym kiedyś wspominałam, z opisu którego któraś z nas polewała - 2 piłki. Brzuchem prawie zasłoniłam balkon hotelowy Załącznik 5348795
No faktycznie rosnie brzus
Stary 2013-08-01, 19:07   #3753
Lusso
Raczkowanie

A co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:25   #3754
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Vacuity no to taki poziom płytek nawet nie wiem czy podnoszą. Rodzić można z tego co się orientuje nawet przy 50 tys. U mnie problem rozpoznano przy 15 tys więc to już bardzo nisko było.
15 tys to rzeczywiście bardzo mało... Czytałam, że poniżej 30 jest już bardzo nieciekawie. Mój poziom nie jest tragiczny i wiem o tym, ale z lekarzem dyskutowała nie będę - rozumiem to, że jako ginekolog chce mieć konsultację z hematologiem. Przecież w razie czego to on bierze odpowiedzialność na siebie.

Lusso - spokojnie, farbuj... Z tym zakazem farbowania to tak jak z kotami, o których pisałyśmy wcześniej

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2013-08-01 o 19:26
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:25   #3755
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
A co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży
jestem na tak- właśnie zapisałam się do fryza
Stary 2013-08-01, 19:43   #3756
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Witaj, napewno zawitasz tu jeszcze..ja sie uzależniłam od tego ;-)
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witaj i zapraszamy do grona tutaj nie cukrzymy sobie jak któraś głupieje to staramy się na ziemię ją sprowadzić a jak któraś ma problem staramy się ją wspierać
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
kukurydzianaa witam i jestem przekonana że spodoba Ci się u nas O dziwo nie jesteśmy jakieś przewrażliwione i cukierkowe
Więc pewnie dam sobie szansę na tym forum
Wiecie, ja to jestem stary koń forumowy, swego czasu sporo udzielałam się na takim, gdzie można się było konkretnie poradzić, konstruktywnie pokłócić, skutecznie zmienić swoje dotychczasowe poglądy i przede wszystkim nabrać do samego siebie dużo dystansu. Awansowałam nawet na moderatora

Moja znajoma -mamuśka- polecała mi wizaż. Bardzo dobrze wspomina okres ciąży, jeździła i jeździ dalej na zjazdy forumowe

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Ja bym uważała z tym farbowaniem, z dwóch powodów:

1) można zakwasić sobie organizm. Jak mi spadło ph moczu, to pierwsze pytanie lekarza "farbowała pani włosy? albo urządziła w ostatnim czasie duże sprzątanie?". Chemia oprócz tego, że zakwasza organizm, to jeszcze przenika do krwi, którą przecież współdzielimy z maleństwem

2) kolor może nie wyjść taki, jak chcemy - fryzjerka mi opowiadała, że miała takie przypadki, jej koleżankom też się zdarzało.

A ja bym bardzo chciała zrobić sobie trwałą... Skończył mi się pierwszy trymestr, więc może się pokuszę za czas jakiś. Tylko podobnie jak przy farbowaniu - mogą być różne efekty :P
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:54   #3757
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny nie było mnie trochę ale was regularnie podczytuję

po usg połówkowym jestem spokojniejsza, że wszystko ok ale płeć to mnie zaskoczyła

ostatnio z ginem rozmawiałam, mowil ze teraz jakos więcej chlopakow się rodzi (kiedyś było na 10 urodzen to 7 dziewczynek) i chyba faktycznie tak jest patrząc na nasz watek

w czwartek za tydzień wybywam nad morze, kupiłam sobie bikini takie na paseczki tak ze w miare większego brzuszka będę luzować chociaż maly ten mój brzuszek
jak na razie na plusie 2 kg (w tym mój maluszek ok 235 g według usg)

ja mam 3 koty ze schroniska
Gdzie się podziewalas, i jaką masz płeć bo napisalas dziwnie.

Udanego urlopu.
Wpisuje się na 1 str, no chyba ze założycielka was nie dopisze ???
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:01   #3758
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość

Ja bym uważała z tym farbowaniem, z dwóch powodów:

1) można zakwasić sobie organizm. Jak mi spadło ph moczu, to pierwsze pytanie lekarza "farbowała pani włosy? albo urządziła w ostatnim czasie duże sprzątanie?". Chemia oprócz tego, że zakwasza organizm, to jeszcze przenika do krwi, którą przecież współdzielimy z maleństwem

jakoś w to nie wierzę... wszystkie moje koleżanki farbowaly kudły i nic nie było
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-14.aspx
"Jeśli masz ochotę ufarbować włosy, śmiało umów się do fryzjera. Nie ma żadnych naukowych dowodów świadczących o szkodliwości farb do włosów na rozwijające się w twoim brzuchu dziecko. Pamiętaj też, że najnowsze farby zawierają coraz mniej szkodliwych chemicznych składników (zwykle zastępują je delikatniejsze, naturalne). Poza tym fryzjer nie aplikuje preparatu na ukrwioną skórę głowy, lecz włosy, które są martwe."
Stary 2013-08-01, 20:03   #3759
Lusso
Raczkowanie

Pytałam bo właśnie miałam farbę na głowie i wiecie co wyszedł mi ciemniejszy niz zawsze a kładłam ta sama farbe co miesiąc temu :P

Jestem fryzjerką wiec wiem że to nic nie szkodzi ale farbowałam duuużo kobiet ciężarnych i nigdy mi nie wyszedł inny kolor niż planowałam

Edytowane przez Lusso
Czas edycji: 2013-08-01 o 20:04
Stary 2013-08-01, 20:03   #3760
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Cześć! Mam ogromną prośbę - mogłybyście obadać swoje owłosienie na ciele? Zwłaszcza brzuch, piersi, twarz... Jest go więcej niż przed ciążą, a może jest dłuższe?

Przepraszam jeżeli temat się pojawił, ale nastukałyście już tyle postów, że nie dam rady wszystkiego przeczytać... Termin mam na przełom stycznia i lutego Niedawno zorientowałam się jaki efekt niepożądany niesie moja ciąża... Zanim powiem o tym lekarzowi, chciałabym wiedzieć, czy jestem z tym problemem osamotniona...
O ja mam wiecej owłosienia zwlaszcza na brzuchu i piersiach co nie mialam wcześniej

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja od długiego czasu wcinam słonecznik codziennie. Bo generalnie muszę ciągle coś jeść. I właśnie wyczytałam,że jest bardzo zdrowy i w ciąży korzystnie wpływa na dziecko. Więc polecam zamiast żelek

http://www.badaniaprenatalne.pl/dieta_w_ciazy

Serio?
Na fb możesz np założyć swoją grupę i zaprosić kogo chcesz.
Super dobrze cos jeszcze oiczytac o diecie w ciazy

Cytat:
Super zdjecie rośneicie i wdoki piekne

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:04   #3761
lejdi_aga13
Rozeznanie

elo laski:0 ja robie spagetti wlasnie mniami

mam do was pytanie:

1)macie moze jakis sluz w ciazy? ja mam od 2-3 dni az mokre majtki:wstydnis: jakby biały budyn i jest go dosc duzo i zaczynam sie marwtic... we wtorek mam wizyte
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:19   #3762
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

mam do was pytanie:

1)macie moze jakis sluz w ciazy? ja mam od 2-3 dni az mokre majtki:wstydnis: jakby biały budyn i jest go dosc duzo i zaczynam sie marwtic... we wtorek mam wizyte
Niestety to jest normalne oczywiście jeżeli nie czujesz przy tym pieczenia swędzenie itp.
Stary 2013-08-01, 20:43   #3763
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:

mam do was pytanie:

Też tak miałam żadnego swędzenia, pieczenia, ale lekarka przepisała tabletki
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:43   #3764
forester
Zadomowienie

Cytat:

mam do was pytanie:

Ja owszem mam, ale w ilościach raczej umiarkowanych. Porusz tą kwestie z lekarzem.

Kukurydziana witaj i mam nadzieję, że z zagościsz na dłużej. Są i dyskusje bywa i słodko pierdząco
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:05   #3765
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
jakoś w to nie wierzę... wszystkie moje koleżanki farbowaly kudły i nic nie było
Wielu naukowców twierdzi, że za te wszechobecne alergie odpowiedzialna jest właśnie chemia, którą jemy lub w inny sposób pochłaniamy.
Bo w jakieś widoczne wady u płodu z tego powodu to ja też nie wierzę

Cytat:
macie moze jakis sluz w ciazy? ja mam od 2-3 dni az mokre majtki:wstydnis: jakby biały budyn i jest go dosc duzo i zaczynam sie marwtic...
Może to dziwnie zabrzmi, ale wąchaj swoje gatki - łatwiej kontrolować czy coś się zaczyna dziać

Byłam niedawno na spotkaniu o świadomym macierzyństwie, na którym lekarka mówiła o tym, że ciężarne są bardziej niż normalnie podatne np. na waginozę bakteryjną. Dobrze jest tak co drugi dzień stosować dopochwowo jakiś probiotyk (ja od czasu do czasu stosuję lacto vaginal)

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Kukurydziana witaj i mam nadzieję, że z zagościsz na dłużej. Są i dyskusje bywa i słodko pierdząco
A witam
No taka to Wielka Mała Sprawa nas na tym forum połączyła, że słodko pierdząco też musi być! Byle tęczą nie rzygać po jakimś czasie
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:09   #3766
isia4891
Zadomowienie

Cytat:

mam do was pytanie:

Kiedyś już pisałam lekarz mi mówił ze jak taki serek bymy miała i nie śmierdzi to ok, ale którąś znowu pisała ze miała infekcja jak tak miała ja miałam tak kiedyś ze dwa dni jak wypadały moje dni plodne ... nie martw się
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:12   #3767
katarzyniak
Rozeznanie

Dziewczyny, pilnie potrzebuje waszej rady i jak wy to widzicie.
Przyjechalam do szpiatala na szew. Przyjeli mnie. Zaufany lekarz zrobil szczegolowy wywiad, pobrali mi krew na jakies badania, gin zbadal moja szyjke. Powiedzialam mu ze w wymazie z pochwy wyszla bakteria e.coli a a cytologia z przed miesiaca pokazuje stan zapalny (po tej cytologii jednak wybralam 10 globulek nystatyny). Wiec ten lekarz powiedzial ze juz jutro bede miec zakladany szew. Bakteria taka to normalna sprawa, mozna wyleczyc po szwie. Stan zapalny jak zapytalam innego lekarza to tez nie przeszkadza zeby byl zalozony szew.
Powiem wam ze jestem troche niespokojna, bo inaczej sobie to wyobrazalam...myslalam ze zrobia posiew jak nie bedzie ok dostane globulki, a potem zaloza szew. Jestem skołowana totalnie, ale z drugiej strony zdecydowal o tym b.dobry lekarz...

Co myslicie na ten temat? Mialyscie kiedys taka sytuacje???
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:29   #3768
em ma
Zadomowienie

Upolowałam dziś w h&m spodnie za 30 zł (niby wcześniej kosztowały 149,90) i bluzkę z długim rękawem za 20 zł (zwykła bawełniana dłuższa). Spodenki rewelacja-mimo tego panelu czuję się w nich bardzo seksi
Cytat:
Tez bym sie wkurzyla, ale mnie zaćmiło. Poprostu stracilam mózg na moment wysylania wiadomosci. Troche sytuacje ratuje to, zet ylko 3 maile z tych 23 byly imienne, reszta to takie ogolne, w stylu info@, biuro@ itp. No ale to i tak niefajnie, ze widzieli z kim jeszcze jestem na laczach w tej samej sprawie. Ciekawa jestem jak to wplynie na moje wyniki... Wszak od dziennikarzy wszystko zalezy... Czy sie zainteresuja danym tematem, czy go oleja (go, lub mnie, za gafę).
Mam zatem nadzieję, że nie będą się o to czepiać i nie wpłynie to na Twoje wyniki
Cytat:
Zarówno jedna, jak i druga piłeczka wyglądają bardzo kształtnie
Stary 2013-08-01, 21:39   #3769
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Kiedyś już pisałam lekarz mi mówił ze jak taki serek bymy miała i nie śmierdzi to ok, ale którąś znowu pisała ze miała infekcja jak tak miała ja miałam tak kiedyś ze dwa dni jak wypadały moje dni plodne ... nie martw się
dzieki za informacje wszystkim bo sie martwiłam...

juz nie miałam mdłosci a znow sa:C czekam z niecierpliwoscia na 1 ruchy <3

slyszałam ze w 1 ciazy czuc je wczesniej?
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:50   #3770
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-14.aspx
"Jeśli masz ochotę ufarbować włosy, śmiało umów się do fryzjera. Nie ma żadnych naukowych dowodów świadczących o szkodliwości farb do włosów na rozwijające się w twoim brzuchu dziecko. Pamiętaj też, że najnowsze farby zawierają coraz mniej szkodliwych chemicznych składników (zwykle zastępują je delikatniejsze, naturalne). Poza tym fryzjer nie aplikuje preparatu na ukrwioną skórę głowy, lecz włosy, które są martwe."
Niestety nie ma też dowodów na to, że nie są szkodliwe, więc do końca nie wiadomo...

Już o tym Wam pisałam, ale efekty mogą być widoczne nie od razu (dlatego nie przekonuje mnie, że ktoś coś robił I ma zdrowe dziecko) a na przykład już w wieku dorosłym-szczególnie u chłopców I szczególnie jeśli do tego dojdzie w 1 trymestrze.
Ja już mam ewidentnie 2 (a więc I łożysko już powinno dobrze chronić) więc też już się chyba skuszę. Słyszałyście, żeby szampony były delikatniejsze od "prawdziwych" farb?
Stary 2013-08-01, 21:52   #3771
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Katarzyniak, nic nie wiem o e.coli, posiewach i szwach

Lady, a ja słyszałam, że właśnie w 1 ciąży później czuć ruchy a w kolejnych nawet ok 16tc. Z tego co czytałam tutaj wychodzi chyba, że dziewczyny rejestrują ruchy ok18tc.

Wczoraj rano jadąc autobusem miałam wrażenie, że coś tam w brzuchu się zadziało, jakich gwałtowny ruch albo wręcz kop czekam dalej, może już niedługo stanie się to w okolicznościach kiedy będę miała pewność, że to TO :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:01   #3772
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Wczoraj rano jadąc autobusem miałam wrażenie, że coś tam w brzuchu się zadziało, jakich gwałtowny ruch albo wręcz kop czekam dalej, może już niedługo stanie się to w okolicznościach kiedy będę miała pewność, że to TO :p
ja dziś wieczorem poczułam takie jakby wydęcie wewnątrz, jakby ktoś mi nadmuchał balonik w środku, ale nie wiem, czy nie za wysoko to czułam, tak około 2-3 cm poniżej pępka, z jego prawej strony. Miałam też wrażenie, że prawa strona brzucha mi się zrobiła większa, ale poszłam na weryfikację do tżta, ktory sprowadził mnie na ziemię. Odeszłam zniesmaczona :P A jak się tak wpatrywałam w ten brzuch, czy się nie rusza przypadkiem, to się śmiał ze mnie z politowaniem :P

też chciałabym już te ruchy czuć i być pewną, że to ONE a nie moja chora wyobraźnia. Zwłaszcza, że serducha nie było mi dane posłuchać. wg USG leci nam 18 tydzien, według OM 19 więc to już chyba najwyższa pora

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:08   #3773
katarzyniak
Rozeznanie

CHolerne łóżko szpitalne! Chcialm je znizyc ale nie moglam wstac bo mialam globulke...i przez 20 sek silowalam sie.... I teraz dopiero sobie uswiadomilam po co!
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:13   #3774
em ma
Zadomowienie

Cytat:
slyszałam ze w 1 ciazy czuc je wczesniej?
Ja słyszałam, że w 1 ciąży ruchy czuje się później. W drugiej kobieta jest już bardziej wyczulona.

Dziewczyny któregoś razu poczujecie takiego solidnego kopa, że będziecie wiedzieć, że to to Po prostu nasze kiszki aż tak nie potrafią. Jak gadałam z koleżkami to pierwsze ruchy poczuły w okolicach 18-22 tygodnia.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
CHolerne łóżko szpitalne! Chcialm je znizyc ale nie moglam wstac bo mialam globulke...i przez 20 sek silowalam sie.... I teraz dopiero sobie uswiadomilam po co!
Stary 2013-08-01, 22:24   #3775
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś wieczorem poczułam takie jakby wydęcie wewnątrz, jakby ktoś mi nadmuchał balonik w środku, ale nie wiem, czy nie za wysoko to czułam, tak około 2-3 cm poniżej pępka, z jego prawej strony. Miałam też wrażenie, że prawa strona brzucha mi się zrobiła większa, ale poszłam na weryfikację do tżta, ktory sprowadził mnie na ziemię. Odeszłam zniesmaczona :P A jak się tak wpatrywałam w ten brzuch, czy się nie rusza przypadkiem, to się śmiał ze mnie z politowaniem :P

też chciałabym już te ruchy czuć i być pewną, że to ONE a nie moja chora wyobraźnia. Zwłaszcza, że serducha nie było mi dane posłuchać. wg USG leci nam 18 tydzien, według OM 19 więc to już chyba najwyższa pora
Spróbuj coś zjeść wieczorem, usiąść wygodnie, ale na półeżąco (na żula jak to mawiam). Żadnych uciskaczy brzuchola i poczekaj ja tak poczułam pierwszy raz coś co było inne niż jelita. Dziś poczułam takiego kopniaczka, że aż nie należał do przyjemnych odczuć to dość dziwne i niekontrolowane takie

Ja zjadłam przed chwilą czekoladę z papryką i wędzonym kurczakiem usiadłam wygodnie i zaczął brykać. Zauważyłam, że bryka o takich porach.

Pewnie Twój mały już tam urządza sobie disco
Może akurat mój sposób będzie dobry?
W ruchu, siedząc z opartymi plecami i raczej nie czuję, albo leciutko, ale wtedy niewiem czy to to.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że w 1 ciąży ruchy czuje się później. W drugiej kobieta jest już bardziej wyczulona.

Dziewczyny któregoś razu poczujecie takiego solidnego kopa, że będziecie wiedzieć, że to to Po prostu nasze kiszki aż tak nie potrafią. Jak gadałam z koleżkami to pierwsze ruchy poczuły w okolicach 18-22 tygodnia.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Myślę, że można lepiej rozróżnić te ruchy po prostu

Nasz dzidziol ostro dziś brykał wieczorem, specjalnie weszłam Wam o tym napisać.

Strasznie się dziś czuję, co prawda już trochę lepiej, ale nie miała siły rąk podnosić nawet... kręciło mi się w głowie, że obłęd,

Jeszcze mnie teżet zirytował!

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-08-01 o 22:34
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:29   #3776
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, pilnie potrzebuje waszej rady i jak wy to widzicie.
Przyjechalam do szpiatala na szew. Przyjeli mnie. Zaufany lekarz zrobil szczegolowy wywiad, pobrali mi krew na jakies badania, gin zbadal moja szyjke. Powiedzialam mu ze w wymazie z pochwy wyszla bakteria e.coli a a cytologia z przed miesiaca pokazuje stan zapalny (po tej cytologii jednak wybralam 10 globulek nystatyny). Wiec ten lekarz powiedzial ze juz jutro bede miec zakladany szew. Bakteria taka to normalna sprawa, mozna wyleczyc po szwie. Stan zapalny jak zapytalam innego lekarza to tez nie przeszkadza zeby byl zalozony szew.
Powiem wam ze jestem troche niespokojna, bo inaczej sobie to wyobrazalam...myslalam ze zrobia posiew jak nie bedzie ok dostane globulki, a potem zaloza szew. Jestem skołowana totalnie, ale z drugiej strony zdecydowal o tym b.dobry lekarz...

Co myslicie na ten temat? Mialyscie kiedys taka sytuacje???
kompletnie nic nie wiem na ten temat może lekarzowi powiedz o swoich obawach
Stary 2013-08-01, 22:40   #3777
kilianna
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42064890]Też tak miałam żadnego swędzenia, pieczenia, ale lekarka przepisała tabletki[/QUOTE]
a jakie tabletki dostalaś?

Katarzyniak, kurcze.. nie wiem. Na zdrowy rozsądek wydawaloby sie,ze masz racje. Czy mówiłaś lekarzowi o swoich obawach?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:49   #3778
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Spróbuj coś zjeść wieczorem, usiąść wygodnie, ale na półeżąco (na żula jak to mawiam). Żadnych uciskaczy brzuchola i poczekaj ja tak poczułam pierwszy raz coś co było inne niż jelita. Dziś poczułam takiego kopniaczka, że aż nie należał do przyjemnych odczuć to dość dziwne i niekontrolowane takie
zaintrygowałaś mnie- jak się siedzi na żula? bo potem piszesz o oparciu, więc to nie to chyba? próbuję sobie wyobrazić, jakiegoś siedzącego żula, ale nic nie przychodzi mi na myśl

jutro wchodzę w 16 tydzień (wg usg) już się nie mogę doczekać tych ruchów...
Stary 2013-08-01, 22:52   #3779
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
kompletnie nic nie wiem na ten temat może lekarzowi powiedz o swoich obawach
Ja tez bym wprost powiedziala cp mnie niepokoi.

Stary 2013-08-01, 22:55   #3780
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Katarzyniak, nic nie wiem o e.coli, posiewach i szwach

Lady, a ja słyszałam, że właśnie w 1 ciąży później czuć ruchy a w kolejnych nawet ok 16tc. Z tego co czytałam tutaj wychodzi chyba, że dziewczyny rejestrują ruchy ok18tc.

Ja zaczęłam 19tc i na razie nic. Ale tak jak Em ma pisała, a położna mówi to samo, moje małe ma czas do 22 tyg, żeby zacząć kopać. Przed ciążą dorobiłam się trochę tłuszczyku na brzuchu, może to przez to jeszcze nie czuję.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości