|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny, też macie takie poczucie, że... kochacie Wasze dziecko z dnia na dzień coraz bardziej?
Ja Oliwę kocham, odkąd się dowiedziałam o ciąży, ale mam wrażenie, że teraz kocham ją o wiele mocniej, niż gdy się urodziła - a miałam wtedy wrażenie, że nie da się mocniej. No i dodatkowy plus - dzisiaj przesiedziała mi godzinę w bujaku, włączyłam jej bajkę i oglądała sobie. A ja sprzątałam, TŻ odkurzał, potem obiad zrobiłam (w międzyczasie smrodzik zasnął)...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-01 o 21:20 |
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu ale to naprawdę żaden problem bo ta pieluszka u mnie leży i miejsce w szafie zajmuje. Bardziej bym się martwiła o to czy jednak nie będzie za mała. To znaczy na moje oko zapiąć się zapnie tylko może być za wąska między nogami. Ale być może dałoby się wsadzić między pieluszkę a ubranko np tetrówkę złożoną w prostokącik żeby rozkrok był większy. A jak uznasz że to zdaje egzamin to kupisz sobie jakąś większą na zamówienie. Ale nie namawiam bo nie wiem do końca jak z tym rozmiarem. Chociaż wydaje mi się że nawet taka trochę za mała lepiej usztywni niż same tetrówki, no i zakłada się banalnie łatwo. Tetrówkami nie umiem pieluchować. Jak tylko chcesz to wyślij mi dane na priv, może udałoby mi się jutro podejść na pocztę
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Mały krejzolek
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj aż poprosłam Tz żeby troszkę więcej z malym przebywał bo stwierdziłam,że za jakiś czas oprócz kupek, zupek, potówek, pampersów nie będzie ze mną innych tematów do rozmów - a TZ lubi gadać ze mną o książkach,filmach itp hehe nawet podziałało od kilku dni jak Leo mnie widzi to dostaje malpiego rozumu,wyciąga rączki i mowi ma-me no proszę, widzisz jaka z Ciebie zła mama gratulacje ![]() podejrzewam,że będziemy ostatnie a to dlatego,że chyba pierwsze myslałyśmy,że to "już"![]() Cytat:
ja ostatnio jak robię obiad to nie ma bata, bez sztabu pomocników nie dałabym rady a najgorsze,że mały ostatnio w ciągu dnia śpi po 20-40 min Cytat:
to dopieto zaj...ste![]() cudny krejzolek, ale ona poważnie wygląda ![]() Chcialam powiedzieć że mam strasznie kochanego TZ, pojechaliśmy dziś na zakupy po psi szampon,kaszki i takie pierdoły a wyszliśmy..... z sukienką bo niedługo idziemy na wesele i to taką mi kupił piękną że szok w sumie nie planowalam bo kreacje miałam już, u mnie w szafie pelno sukienek ale jak tą zobaczył to powiedział,że muszę ją mieć jutro zrobię foto bo potrzebuję porady o fryzurę i dodatki ale się cieszę |
|||
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
A co do krechy-wciaz mam, jasniejsza niz w ciazy. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
No to widzę, że ta krecha się twardo trzyma...
![]() Chcę to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...un-powder.html !!!
|
|
|
|
#2231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
malz sie zajmuje dzieciem a ja kleje
![]() black, dokladnie, kocham tego brzdacala z kazdym dniem, z kazda umiejetnoscia coraz bardziej! marsi, jestem meeeega ciekawa tej kiecki ![]() black, puszczalas Oliwii bajki? moze jestem dziwna, ale co najmniej do roku Pietraszka nie posadze przed tv/kompem, a nawet bym wolala to przeciagnac jak najdluzej.....
|
#2233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
i pewnie masz jeszcze fewciowy bałagan nie? ![]() cudeńko Black, zgadzam się w 100% z tym co napisałaś ![]() marsi, nie będziecie ostatnie, bo u nas też ani widu ani słychu
|
|
|
#2234 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładny ten krejzolek Charlizz brawo za ząbek
|
|||
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla tzta!! )
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
co do krechy to tez mam jeszcze
(ale jestem gruba boszesztyyyyyyyy (((( )
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
debrah, cudna Amelcia
wlasmie tego mi u Pietraszka brakuje, nie moge robic kitek, abuuuu
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ratunku... Moja znajoma jest w ciąży, ma dokładnie ten sam termin, co ja miałam - tylko rok później...
Ale jest tak durna! I takie mi pytania zadaje, że po prostu tragedia... Albo pytała mnie, czy krzywa cukrowa boli. I jeszcze była zdziwiona, jak jej powiedziałam, że cukier pobudza dziecko - dlatego po słodkim posiłku dziecię jej się ruszało na USG. "NIEMOŻLIWE!!" Skąd się biorą tacy ludzie, co nie mają kompletnie żadnej świadomości na temat własnego stanu?Lady, tak, puszczałam, lubi Świnkę Peppę i My Little Pony. Nie ogląda tego z jakąś specjalną uwagą, raczej jest to "umilacz czasu w tle", bo chętniej gryzie zapięcia od bujaka, w międzyczasie zerkając... Ale nie widzę w tym niczego złego.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-01 o 22:02 |
|
|
|
#2240 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
złociutka, masz dbać o siebie ![]() Cytat:
prze ślicz na Cytat:
co do TŻa, poczciwy chłopina ![]() Kurka, wiecie co, ale ten ząbek wyszedł a ja nawet nie wiem kiedy. Ola w ogóle nie marudziła, noce przespane jak zawsze, no szok. Tyle co ta gorączka ale nadal nie wiem czy to czika czy co, gardło też czerwone przeca taka bidulka lezała sobie po cichutku , w ogóle nic się nie odzywała prez ostatnie dni, sama zasypiała gdziekolwiek, moja mama księżniczka |
|||
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
puknij się
|
||
|
|
|
#2243 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
możesz, przecież kaszek wcale dziecko nie musi jeść ![]() Cytat:
ale szczerze mówiąc, ja nie patrzę na składy- ma być tylko niskosodowana, bo nie lubię bo daje uczucie bąbelków ![]() Cytat:
ale tak naprawdę zawsze te 10% zostaje niepewności na wszystko inne łooo to nie w kij dmuchał gratki!
|
|||
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy juz dwie dolne jedynki - nie wiem czy Wam sie chwalilam, jak Borys placze, ziewa pieknie mu widac jednego duzeg kikuta i druga mniejsza krseczke.
Dzisiaj w dzien myslalam ze zwariuje, noc nieprzespana tak mnie bttzuch z powodu @ napier@@@ a rano Borys przechodzil samego siebie, wszedzie bylo zle!! dopiero na godzine przed kapiela dorwalo sie dziecko do kabelka i byla radosc, zasypianie tez bez wiekszych problemow i noc na razie ok ale co bylo w dzien to moje, padam aha, i niestety dolaczam do tych z Was, ktore kregoslup boli Jestem zalamana bo nigdy w zyciu z kregoslupem problemow nie mialam, a i Borys klocem nie jest a teraz nie dosc ze przygarniona juz laze, bo mi sie nie chce o postawe dbac ; to jeszcze zaczal mnie kregoslup pobolewac ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Dziwne to .. a jak ktos pije, to tez ma pic? nie bardzo rozumiem
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-08-01 o 22:16 |
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko moment - to nie jest tak, że Oliwia ogląda non stop coś na laptopie (TV nie używamy). Włączam jej coś wtedy, gdy pilnie muszę coś zrobić i chcę ją czymś zająć, bo ona nie pobawi się raczej sama. W bujaku też nie posiedzi za długo... Dlatego czasem jej coś włączę, ona raczej słucha sobie tego, niż ogląda, ale jest zajęta tym na chwilkę dłużej i wtedy mogę cokolwiek zrobić.
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
żebyś tego tak nie odebrała. Jesteś świadomą mamą i nie posadzisz dziecia na pół dnia, żeby mieć od niego święty spokój. Wiem o tym.Piszę tylko o swoim spojrzeniu na oglądanie tv przez małe dziecko w ogóle. Tak a propo tego co napisałas, a nie że przytyk jakiś. |
||
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, super!
![]() Ja właśnie wpadłam z info., że dzisiaj... przełomowy dzień chyba? Nie dość, że okazało się, że Pola umie już chwilę siedzieć
Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-01 o 22:23 |
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podaje zywiec zdros od urodzenia, na poczaku jeszcze gotowalam a od dawna juz tak normalnie
|
#2250 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ooo widzisz jak niespodziewanie,gratulacj e ![]() To juz jasne czemu Olinek tak się zachowywał ostatnio ![]() Też zadaje sobie to pytanie ![]() Cytat:
Słodka ! Cytat:
o to czekamy na zdjęcia ![]() Słuchajcie nie wiem co jest.Blanka mi dziś urządziła histerioze wieczorem,obudziła się z drzemki z płaczem,no że była pora jedzenia to zjadła i nadal płacz,potem coraz większy i większy, oczywiście ciągle łapka w buzi albo przysysa się do mojego ramienia, no i wygladało to na atak bolesności dziąseł.Dałam żel, nie pomogło,potem czopek,potem stwierdziłam że może jednak to brzuch bo tak coś nogami machała no i dałam też bobotic,potem po pół godz w koncu przeszło.No i nafaszerowałam ją chemią i teraz nie wiem co i od czego to było Przy zasypianiu tez histerii kupa,potem jak juz zasnęła to budziła się co chwila z krzykiem ,teraz co chwila głową macha na wszystkie strony i mruczy przez sen. I jak myślicie zęby czy brzuch??? ![]() Jadła dziś zupke nowa z bobovity jakis indyk z warzywami i owocami, na ogół do tej pory zadne jedzenie jej nie szkodziło,procz marchewki ale to już opanowane. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

i padam na ryj

i mi pocieniowala troche - hmm sama nie wiem czy jestem zadowolona z efektu 

(((( )
złociutka, masz dbać o siebie 
taka bidulka lezała sobie po cichutku , w ogóle nic się nie odzywała prez ostatnie dni, sama zasypiała gdziekolwiek, moja mama księżniczka
żebyś tego tak nie odebrała. Jesteś świadomą mamą i nie posadzisz dziecia na pół dnia, żeby mieć od niego święty spokój. Wiem o tym.