|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
heee no wlasnie sie rozchodzi o to ze w sumie nie wiadomo o co waszmosciowi chodzi... w sumie zaczelo sie jak go tylko odebralam
powiedzial ze prawdopodobnie bedzie jechal na dwa tygodnie do roboty czym bylam niepocieszona bo w takim wypadku remont stoi w miejscu... ale mowie no spoko, trudno, musisz to zostaniesz. i mowie ze w takim wypadku na slub tez nie idzie bo go nie bedzie... a on nagle " o jaaa kurcze zapomnialem na smierc, w takim razie musze to inaczej rozwiazac i przyjade w piatek" wyobrazacie sobie napewno ze w tym momencie mialam ochote go rozszarpac na strzepy bo wychodzi na to ze wazniejszy jest bzdetny slub niz to ze sie nie wyrobi z remontem do porodu. Ladan przybij piatke powiedzialam co sadze na ten temat, a dzieciak oczywiscie sie obruszyl ze przeciez powiedzial ze przyjdzie na slub i wesele, no i co, teraz ma powiedziec ze nie bo sorry musze malowac mieszkanie? wtedy sobie powtarzalam w kolko ze jestem oaza spokoju bo inaczej sieknelabym mu w łeb. powiedzilam co mysle i zmienilam temat bo wiedzialam ze jeszcze chwila i bedzie burza. pojechalismy do sklepu wszystko cacy i pieknie, wyjezdzamy z parkingu i mowie uwazaj bo samochod z prawej jedzie, bo oczywiscie panicz nie zauwazyl i by w niego wjechal. poinformowalam go by bardziej skupial sie na jezdzie bo ja nie mam ochoty na stluczki, to oczywiscie znow sie dziecko odezwalo ze nie ma rentgena w oczach i nie przeswietla innych samochodow ktore mu zaslanialy ![]() przyjechalismy do domu, wzielismy sie za sprzatanie, ja sie zmachalam jak glupia sprzatajac lazienke, a ten ledwo w salonie ogarnal, no i pyta czy bede jadla. odpowiedzialam krotko nie, bez podtekstow zadnych a ten stwierdzil ze mu na zlosc robie, bo on juz przygotowal, zaczal trzaskac szafkami rzucac sztuccami.... jezuuuu no jak gupek normalnie serio nie poznaje chlopa, nie wiem co sie z nim dzieje ostanio, ale jeszcze chwila i go chyba odstrzele. no i juz sobie wewnetrznie obiecalam, ze jesli nie zdarzy z remontem do mojego porodu, nie wracam z dzieckiem do domu tylko jade do matki. dzieki za uwage ide nadrabiac |
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Agusia
|
|
#63 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
techniczne względy obejrzał mój mąż i mówi, ze lepszy jest od LARETA. Więc jutro zamawiamy CITY MOVE Cytat:
Dzięki dziewczyny za opinie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, a może ma okres?
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka też bym go w łeb strzeliła za takie akcje co za chłop
a Ty się uspokój ze sprzatniem! kurz Cię nie zje trudno, leż i odpoczywaj
|
#66 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co on ma z tymi fochami? Przykro to się czyta. |
|||
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochabitant..na studiach jak to uslyszalam to od razu mialysmy z kolezankami wizje: KOCHA I BIJE=KOCHABITANT
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
To oparcie regulowaane od zewnątrz jest i w Perso
Nie wiem co mają inne, więc trudno mi się odnieść. LaLoca, nie wiem jak na wertepach, pewnie te wielkie koła byłyby lepsze, ale jak mówię, u mnie wertepów jako takich nie ma, chodniki są jakie są, ale chyba bardziej zależy mi na tym, żeby ładnie nim manewrować,a z tym jest bardzo lekko. JEdną ręką. Cipulka mnie boli... myślałam, ze to to spojenie, ale do bólu spojenia doszło i to... Nie wiem czy pieczenie, czy ból, nie potrafię tego określić. Ale boli że nie mogę wysiedzieć, boli zwłaszcza z lewej strony Poza tym zdolowalam się na SR. Jestem mniej sprawna, niz inne ciężarne, połowy ćwiczeń na nogi nie mogłam robić przez to moje spojenie łonowe cholerne....
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wgl mam wrazenie ze on nic nie chce kupowac dla malego ...albo wzielam sknere albo ma cos z glowa![]() Co do meza to ja bym mu jeszcze chamsko poscielila ten materac.. i zrobila siwy dym i czarne chmury za takie zachowywanie sie ![]() Baja nie martw sie skonczy mu sie okres i bedzie dobrze ![]() Kropla ja bym byla za city move zakochalam sie we wzorze Marine. bardziej mi sie podoba rama nie wydaje sie az taka dluga jak lareta. Zauwazylam ze te larety po jakims czasie sie troche jak by opuszczaly co widze dziewczyne z gondola to raczka jest normalnie a jak juz spacerowka to raczka wygieta do gory jak by cala rama wozka sie opuscila
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko się przywitam na nowym wątku i uciekam spać
Do jutra
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
tz ma zbudynienie maksymalne
dalam psu leki - i godzine pozniej on tez dal bo prosilam go o to przed wczoraj i wczoraj tez dawal bo bylam na ip wiec nie zauwazyl ze dzis dalam psu leki (choc dawalam przy nim) i nie wazne ze od 4 miesiecy zawsze ja daje leki... nawet nie zapytał wiec moj pies zjadl podwojna dawke psychotropów.. mam nadzieje ze rano jeszcze bedzie zyl
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i mówilam że jak tż wróci z pracy to już będzie ok ![]() wchodzi i od samych drzwi mnie woła... kupił mi loda włoskiego i wołał mnie bo już się zaczynał topić ![]() ale mam zgagę ![]() podsumowałam wydatki na dziecko i póki co wydałam jakieś 600zł a najlepsze że nic nie mam, bo same higieniczne rzeczy i trochę ubranek... same duże wydatki zostały typu wózek łóżeczko komoda materac prześcieradła wanienka przewijak jeszcze trochę ubranek pampersy dla mnie koszule biustonosze do karmienia itd itp no i szkoła rodzenia i prywatna wizyta zostały niecałe 2 miesiące a ja jestem w ![]() pomijam fakt że jeszcze trzeba do tego czasu kupić okna (a właściwie zapłacić bo już zamówione) zrobić okucie dachu, kupić drzwi wejściowe... panele do pokoju i kuchni także tego... nie wiem skąd u mnie ten optymizm
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życie jest takie niesprawiedliwe :/ ja miałam dzisiaj chwilę załamki i się popłakałam małżusiowi, że tak mi ciężko, źle i wogóle. Moja szwagierka jest w ciąży i od samego początku czuje się świetnie. Jest aktywna, nieobolała, parę razy tylko zwymiotowała, ma dużo energii i żadnych komplikacji w ciąży. A ja od samego początku z problemami ;( krwawienia, szpital, nakaz leżenia, eh... nawet wolę tego nie wspominać. Teraz czuje się lepiej, ale szybko się męczę i jak więcej coś porobię to już mi brzuch twardnieje, boli i muszę się położyć. Poza tym zamartwiam się, że przez moją macicę dwurożną dziecinie jest ciasno i boje się, że się będzie słabo rozwijać no i nie może się obrócić do wyjścia. Niczego tak teraz nie pragnę jak zdrowej córeczki ![]() ![]() ![]() Trzymaj się dzielnie. Już za niedługo nasze dzieciątka będą na świecie i wynagrodzą nam te trudne chwile myśl pozytywnie, a tak będzie na pewno ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, to przez to że masz mało wód słabo czujesz ruchy? bajka ten twój to ma fochy
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to dzieło mojego tż pączusie w trakcie smażenia będzie wyżera za chwile
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglądają pysznie ![]() dobra ja już pogadałam z małżem i chyba idę w kime ![]() do jutra lasencje
|
|
#78 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spoko, jak jutro na wizycie u gina okaze sie ze cos jest nie tak, to ja sie postaram o to zeby zezarly go wyrzuty sumienia ![]() Cytat:
![]() niee on poprostu jest gUpi ![]() Cytat:
a sie uspokoic nie moge, bo moje dziecko jutro wraca, ma urodziny, do tego moi rodzice, matka pedantka i bedzie z pipy strzelac ze syf ![]() juz pisalam gUpi jakis mi sie trafil ale to po tatusiu swoim ma.... Cytat:
![]() Cytat:
hehe ja mam astygmatyzm mieszany szkla minusy cylindry plusy, ale pociac mnie nie chca chyba Cytat:
napewno wszystko bedzie dobrze, niunia to twoja nagroda za wszelkie trudny ![]() Cytat:
![]() ![]() ide spac... bo ogolnie czeka mnie beznadziejny weekend, ktory moglby byc spozytkowany na remont ale nie bedzie, bo dzieco ma me jutro urodziny, a rodzina tz zapowiedziala sie w sobote i niedziele... no masakra jakas niepojeta! ja nie chce |
|||||||
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
A mój małż też dzisiaj nie lepszy, walnął fochem na mnie, bo muszę jechac w pon. do Barcelony wyrobić paszporrt, powiedziałam mamie, żeby jechała ze mną, a ten sie obraził, że nie chce go wziąć. To mu mówię, że przecież chce do IKei jeszcze, a on nie lubi. Ale nic foch musi być.
![]() Troche mi go zal, bo poszedł spać o 21.30, bo obił sobie ptaszka i jajka o paletę w pracy. I go boli.
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
a wlasnie
mam zagwozdke jak wiecie mam skrocona szyjke do 35mm i znalazlam dzis usg z 7tc na ktorym szyjka ma zmierzone 34mm zakladam ze jeden mm to granica bledu i tak sobie mysle czy przypadkiem nie jest tak ze taka moja uroda i ze tak naprawde nic sie nie dzieje? jak myslicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to zawsze dotrę jak już naprodukujecie.
Nie mam ostatnio na nic czasu i sił. A nie, dziś miałam czas na zakup huśtawki FP i ubranek... okazja była niedługo mnie ta sterta ciuchów przywali
|
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
passion trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. agusia za wagę Majuchy ![]() ![]() bajka masakra jakaś. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Ja mam np. bardzo wysoko szyjkę, to też taka uroda.
|
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
durne te chłopy
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowa porą w nowym wątku
Odezwe sie jutro bo dziś nie mam już siły Dobranoc laleczki
|
#86 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Położna dziś na sr mówiła żeby zacząć pić codziennie od 38 tygodnia, w 39 już 2 razy dziennie. Powiedziała też, że po szyjkach od razu widać, która jej właścicielka piła sumiennie tą herbatkę
Oczywiście na plus.Polecano nam dziś też zakup jakiegoś takiego żeliku, który aplikuje się w fokę zanim dziecko zacznie się wychylać. Podobno niesamowicie ułatwia i przyspiesza poród. Kosztuje stówkę, ale jeśli działa, to ja na pewno się skuszę ![]() Jutro wyszperam ulotkę to napiszę jak to się wabi
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Edi dopiero się kładzie, ja nie wiem, czy z nim nie usne...
Atrakcji bylo sporo. Najpierw tz się nie mógł rano zebrać, więc byliśmy 2 minuty przed odjazdem pociągu, bez jedzenia. "Na szczęście" pociąg był 40 minut opóźniony, więc kupiłam kawę, jakieś przegryzki. Ale tz musiał iść do pracy, więc zostaliśmy sami. Oczywiście z wózkiem, torba i plecakiem, brzuchem i Edim wsiadalam sama, bo po co ktoś miałby pomoc wysiadalismy też sami...W Lublinie było ogólnie fajnie, ale męcząco. Edi nie chciał spać w wózku, więc musiałam go wziąć na ręce, nie polecam w 8 mc Rozwalila mnie pani z pieskiem, bo jechaliśmy ja w ciąży, Edi i koleżanka z 2-latka, no i koleżanka sie jej pyta, czy może ustąpić miejsca, ta do niej, przerywając lacina, ze niby co ona ma, psa na kolana wziąć, żeby którąś z nas mogła usiąść?? kolejna nie lepsza, jeszxze pretensje miała, ze dziecko koło niej siedzi ![]() Potem zadzwonil tz, ze go wyrzucili z pracy... Już mialam poważnie dość. A ten cały happy. No to nie ogarniam i pytam, ze niby co. A ten, ze jedni go nie.chcą, ale kto inny się zdecydowal i być może w poniedziałek zaczyna coś bardziej pod jego umiejętności więc nie ma tragedii.Skończyło sie na tym, ze mój budyn zgubił telefon i na dworcu byłam minutę po tym, jak pociąg miał odjechać... Cudem zdążyłam i oto jestem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Ja z Edim mialam 5 cm w 37 tc, a teraz start od 4 z hakiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
matal szalejesz
taka podróż z tobołkami bez małża?![]() ale mimo wszystko zazdroszcze, aktywny dzień i pełen sympatycznych towarzyszy podróży ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

powiedzial ze prawdopodobnie bedzie jechal na dwa tygodnie do roboty czym bylam niepocieszona bo w takim wypadku remont stoi w miejscu... ale mowie no spoko, trudno, musisz to zostaniesz. i mowie ze w takim wypadku na slub tez nie idzie bo go nie bedzie... a on nagle " o jaaa kurcze zapomnialem na smierc, w takim razie musze to inaczej rozwiazac i przyjade w piatek" wyobrazacie sobie napewno ze w tym momencie mialam ochote go rozszarpac na strzepy bo wychodzi na to ze wazniejszy jest bzdetny slub niz to ze sie nie wyrobi z remontem do porodu. Ladan przybij piatke

dalej małowodzie, nie wiem co ten lekarz wczoraj widział
ten apart inny ale mimo to przez 16 dni na wadze praktycznie nei przybrała
sama go chciałam, ale za drogi. O Larecie czytałam w necie sporo negatywnych opinii, więc wiesz... 

co widze dziewczyne z gondola to raczka jest normalnie a jak juz spacerowka to raczka wygieta do gory jak by cala rama wozka sie opuscila

wyglądają pysznie
ale nie wiem czy to wskazanie do cc

Oczywiście na plus.