|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Dziewczyny pytanko - pierwszy raz wystawiam coś na allegro - za wystawienie aukcji płaci się im od razu czy dopiero po zakończeniu razem z ewentualna prowizja od sprzedaży??
a jeśli od razu to oni przyślą jakiegoś maila z nr konta?
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
na maila przysyłają co gdzie i jak, z nr konta i ile masz na to dni |
|
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#874 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Boże jutro jedziemy a jeszcze nic nie gotowe. Tż dzisiaj zrobił rozpierdziuchę w kuchni i szlifował i olejował blat a ja cały dzień z Ewką. Śmierdzi olejem w całej chałupie, nic nie popakowane ani nie poszykowane, ja dalej sama z Ewką a tż "samochód do podróży szykuje
A jeszcze trzeba Edka do mojej mamy zawieźć na drugi koniec Warszawy. I nie mamy łóżeczka turystycznego, bo ten ktoś od kogo kupiliśmy nie odbiera Cytat:
![]() Zdołowana to ja jestem tym okresem. Jak szłam do rossmana dzisiaj kupić jeszcze większe podpaski niż te, które kupiłam wczoraj, to mi przeciekł tampon. Do rossmana mam 15 minut wolnym spacerem ![]() O matko ale Ty musisz się wysypiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo nie miała zwu matki polki wiecznej karmicielki Czy zwu to odpowiednia forma? Zwu... zewu... ku.rwa odmóżdżyłam się ![]() To było tuż przed ścięciem ![]() Jestem wzruszona, że ktoś zauważył ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam samą siebie oszukać, że nie widzę tego posta. Ale musiałam iść do Biedronki ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to na allegro kupiłaś zapłaciłaś??weź se wkłady poporodowe, te podpachy o wymiarach 50x 20 cm ![]() oj tam, lepszy rydz niż nic ![]() no ja raczej nie mam ZWU ![]() Cytat:
kupię sobie ciastek na wyjazd
|
|||
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
oj to akurat śmieszne nie jest
wręcz się boję przez to psów ![]() miałam z 7 lat to mnie wilczur ciotki ugryzł w rękę w liceum jakiś pies wybiegł z bramy na ulicy i mnie złapał za kostkę ![]() a teraz zimą z Jaśkiem szłam i nas 2 pasy zaatakowały, okrążyły mnie i wózek i strasznie szczekały, a jeden mnie za nogawkę pociągnął kilka razy |
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ludzie masakra ja też nie przepadam za psami |
|
|
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie znam się za bardzo na tresurze psów, ale kiedyś słyszałam, że jak pies jest agresywny to lepiej nie nawiązywać kontaktu wzrokowego i przejść bokiem - nie cofasz się, nie idziesz do przodu, ale właśnie bokiem. Choć przy większej ilości psów to może być problem. |
||
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wręcz ich teraz nie znoszę
![]() Cytat:
![]() ja zazwyczaj odwracam wzrok i staram się ignorować ale wtedy te 2 kundle się nawzajem tylko nakręcały jeden drugiego podjudzał -tak to przynajmniej wyglądało |
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko Tai współczuję przeżyć z psami, też bym się bała.
Zresztą i tak się boję właśnie takich dziwnych, szczekających, chyba mam jakaś schizę juz od dzieciństwa, że mnie jakiś ugryzie Sola co dobrego kupiłaś? ![]() i pytanie główne - dla czego faceci są tak beznadziejni???????? |
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wczoraj kupiłam krzesełko do karmienia, bo do tej pory nie mieliśmy i już nam było bardzo niewygodnie karmić się na leżaczku z podniesionym oparciem. Krzesełko takie: http://www.smyk.com/caretero-primus-...t-niemowlaka-p |
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
my ju przerobiliśmy wędliny
w sumie większość rzeczy, tylko z nabiałem się czaję, ale chyba niedługo czas zacząć
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
hej jak tam nocki. moja w miare . mała płkała w nocy tylko raz. wstała po 4 około 5 zjadła bulte i jeszcze godzinke pospała i dopiero teraz zasneła w miare szybko
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Dajecie dzieciom mleko takie od razu zagęszczone, np. Bebiko 2R? A jeśli tak, to z jakiego smoczka - zwykłego czy do kaszki?
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też nocka spoko
|
|
|
|
|
#891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas 3 pobudki ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kupuję zwykłe i mam to na noc. Wolę sama zagęścić jaglanką. Lody na patyku - Arietta w polewie czekoladowej z posypką z migdałów. Podobne do magnum, a nawet nie wiem czy nie lepsze. U mnie dzisiaj powtórka z dnia wczorajszego. Szaleję ze szczęścia ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- To znaczy lepiej niż wczoraj. Nie obudziła się o tej porze co wczoraj dostała wodę. Obudziła się po 6ej jak tz szykował się do pracy,a zgłodniała o 7ej
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Sola-jakie lody?
Dzika- coś Ty-wcale się nie wysypiam-o ile maluszek śpi pięknie praktycznie od urodzenia, to starszak budzi się noc w noc dobrze, że Was mam, bo bym cieła komara na biurku jak nicHej. Bylam wczoraj z maluszkiem u lekarza, bo te pleśniawki co miał, to niby zniknęły, ale pojawily się nowe w nowych miejscach-dała nystatynę i mamy się smarować do wtorku-mam nadzieję, że w końcu sobie od niego pójdą
|
|
|
|
#894 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa są po prostu beznadziejni nienawidzę piłki noznej, tych wszystkich meczy (meczów zew zwów ), gier komputerowych i ogólnie facetów o!ale upał, czekam na koleżankę dawno nie widzianą a przed chwilą była u nas opiekunka. Pokazać się Wiktorii - miała korale więc została zaakceptowana
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
ja dawałam bebiko 2R ale ja musiałam bo przechodziliśc z AR ale juz jesteśmy na zwykłym z kaszką i miałam do R smoczek jak do kaszki
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi
bo mój maluch wypija na noc max 180 ml mm i niestety budzi go głód i tak się zastanawiam, co z tym zrobić.---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
moja malutka smacznie spi a ja mam chwile dla siebie
|
|
|
#898 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odpowiedź powyżej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja może nie daję wyłącznie dzieciowego, ale nie daję też wszystkiego jak leci. Uważam, że na pewne rzeczy jest za mała i szkoda brzuszka
|
|||||
|
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w nocy o 12 cyc a pozniej sajgon ryk od 2 do az bylo zupelnie jasno, panna nie glodna ale na cycu chce wisiec a mama jest zla i nie dala
![]() Dala za to wode ktorej ciut wypila, a pozniej w koncu padla, ale spala do min 8.30 bez pobudek. Zdrowe jedzenie to dzieciowe jedzenie, nie wazne jaka postac. Moja zaraz 9 miesiecy wiec wprowadzam co uwazam( albo co sama podprowadzi), od roku dziecko moze byc juz na garnuszku rodzicow + mleko, tylko przyprawiac tak nie mozna , no i smazonego nie zalecaja.
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-02 o 17:07 |
|
|
|
#900 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bardziej wolę te z lidla, tez takie jak Magnum albo i lepsze ![]() brawa za nocki![]() Cytat:
![]() ja też daję prawie samo dzieciowe. Boje się jeszcze inne. Ostatnio dalam mu biszkopta do ręki i połknął pól naraz i zaczął się dławić. Najadlam się strachu jak nie wiem. Odwrocilam go i klepalam delikatnie po plecach i zwrócił to. Ale co się zdenerwowałam to moje..... Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

A jeszcze trzeba Edka do mojej mamy zawieźć na drugi koniec Warszawy. I nie mamy łóżeczka turystycznego, bo ten ktoś od kogo kupiliśmy nie odbiera 

Moja odkryła że można chodzić jak mama trzyma za rączki, robiłaby to ciągle. Jak posadzę ryk, od razu na brzuch i przyczołguje się do mnie i próbuje stawać.
ale nic to, za rok umawiamy się w górach 

masakra
ja też nie przepadam za psami 

Nie przepadam tylko za takimi co bez sensu szczekają.

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

zew zwów