|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
No to poczekam do USG przez brzuch i wredy wprosze TZa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
no to najwyzej tż nie popatrzy,choć to dla nas bardze wazne usg bo pierwsze,ale moze lepiej zeby wszystko dyło dokładnie widać zeby się nie stresowac ze coś jest nie tak bo nie było widać.
uciekam dalej lezec.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z tych rzeczy, które wymieniłaś, to mam łóżeczko. Się okazało, że takie przechodnie w mojej rodzinie to jest moich rodziców - po mnie! A dzieci w nim spało juz pewnie koło 10 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeśli chodzi o nerwy to ja jakoś po zobaczeniu serduszka się przestałam stresować. Nawet jeśli coś mogłoby się stać - to co ja poradzę. Zachowuję się zdroworzsądkowo, tak myślę; słucham lekarza, dokształcam się i to tyle ![]() I nie musisz się tłumaczyć - bądź tak często jak możesz i chcesz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Moderator
|
Ja tez po serduszku troche sie uspokoilam - teraz bardziej stresuje sie tym jak to w pracy bedzie... Ale dopiero za miesiac im powiem bo teraz nie ma ani szefowej ani kierownika a potem jeszcze ja mam tydzien urlopu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy Wasze brzuchy też są twarde? Bo mnie też wywaliło mimo że to 8tc, to pewne od wzdęcia, ale wygląda jakby co najmniej 4 m-c. Pod dotykiem jest brzuch twardy, nie wiem czy tak ma być?
#1476 |
Moderator
|
Moj raczej miekki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się zamknę w pokoju i nie będę wychodzić do marca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Moderator
|
![]() Faktycznie ciazowy mozg - poziom ekspert ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do USG to ja miałam 5tydz. 6dzień zwykłe brzuchowe i było widać serduszko. Miałam 3 usg i żadne dowcipne. Zawsze wszystko było widać ![]() ![]()
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela ja mysle ze tu chodzi o to ze usg dowcipne jest dokladnieksze i lepiej widac wszytsko plus mozna sprawdzic czy nie ma zadnych wad macicy tak jak u mnie na usg przez brzuch nie widac ze mam dwuroznosc i lekarz pow ze co wizyta chwile dowcipnie skontroluje moja macice... Wiztyta 200zl i to raczej zalezy od miejsca zamieszkania... ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Tez mam miekki brzusio ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Castia przy drugiej ciazy brzuszek podobno wczesniej widac niz przy pierwszej...ja mam 10tc i tez juz cos tam widac bynajmniej osoby ktore nie wiedzaly o mojej ciazy same zapytaly...ale ja chudzina cale zycie 46kg wiec dla mnie plus jeden kilogram to jak plus 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze możesz zapytać się gina ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W pracy siedzę w spodniach z gumką przy guziku... Ale naprawdę widzę, że jest większy i to nawet pod cyckami - przez wypukłe żebra ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Przebrnęłam przez kilkanaście stron, ale robi się późno i wszystkich nie dałam radę ![]() ![]() ![]() ![]() Jak na razie robię się co chwilę głodna, boli mnie podbrzusze mniej więcej jak na okres, no i mam strasznie wrażliwe piersi. Dodatkowo zaokrąglił mi się brzuch, co w połączeniu z tym, że zawsze był dość wystający daje całkiem widoczny brzuszek ![]() ![]() Mój TŻ chodzi dumny jak paw i rozpowiada znajomym na prawo i lewo... Jestem trochę zła na niego za to, ale z drugiej strony, jak widzę tę dumną minę i szczęście w oczach, to cały gniew gdzieś ucieka ![]() Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę wszystkiego dobrego, dla Was i małych lokatorów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My mamy wesele 31.08 (wysyp ciąg dalszy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Aczkolwiek nie wydaje mi się, żeby po roku trzaskała ubezpieczenia jak ja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Katekatee ściskam ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-08-02 o 19:49 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie, u mnie to nie jest wicie nowego gniazda, tylko porzadkowanie starego ![]() Dzis przejrzalam ubrania ciazowe ![]()
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=mona1;42068032]Ola ale super że się spotykamy na tym wątku
![]() ![]() ![]() JA też mam taką nadzieję ! A co u Ciebie ? w którym tc jestes? Pozdrawiam ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Elunka i teraz wszystko ok ? Ja sobie myślę że limit złych doświadczeń już wyczerpałam ;/ Teraz może być tylko lepiej ![]() Jak na razie biust urósł mi o rozmiar i b0oli niesamowicie - najbardziej jak po schodach schodzę ![]() Miłego dnia życzę wszystkim i dziękuję za miłe przyjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam u lekarza, a ten mi tylko powiedział, że za wcześnie żeby w ogóle mówić o ciąży bo jeszcze nic nie potwierdzone, mam przyjść najwcześniej za tydzień! Zdenerwowałam się, bo głównie chodziło mi o skierowanie na badania, nie mam żadnych porobionych... Zresztą mamy kota więc trochę się martwię i chciałabym mieć już chociaż na toksoplazmozę zrobione! Strasznie nie lubię tego lekarza, ale jest blisko i nigdy nie ma do niego kolejek (cóż, wiadomo dlaczego :/) i chciałam na prędko tak do niego... Ale wiec nie pójdę, bo był bardzo niemiły, poczekam na 30.08, mam już umówioną wizytę w miejscu gdzie chcę prowadzić ciążę ![]() ![]() Eh postaram się o tym nie myśleć i jakoś może dotrwam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cześć Dziewczyny, Miałam taki głupi sen... Śniła mi się krew na wkładce ![]() ![]() Dziś piątek, ale szybko zleciał mi ten tydzien!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
BAN stały
|
Lece do gina, trzymajcie kciuki żeby wkońcu mój kropek ujawnił swą płeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkie badania możesz porobić bez skierowania.. JA w poprzedniejj ciązy dostałam skierowanie a i tak 300 zł zapłaciłam za wszystko ! Zawsze możesz na własną rekę zrobić ! Ja tez tak kiepsko śpię niestety... Kawoszem jestem strasznym - zawsze 3 kawki dziennie piłam ale odkad sie dowiedziałam o fasolce to jedna dziennie rano słabiutka ![]() Nie denerwuj się - jesli ma by dobrze to będzie niezależnie czy pójdziesz do lekarza teraz czy za tydzień! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja kawę od razu przestałam pić, bo straciłam smaka, herbata to samo i nawet nie tęsknie jakoś daję radę ![]() Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach i pani mi podliczyła 70 zł ![]() Mam : hematokryt, hemoglobina, krw. czerwone, krw. białe, glukoza, kreatynina, mocz, usr, hbs. Jak widać co kraj to obyczaj ![]() Jutro się hajtam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1495 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Dzięki za słowa rozsądku, staram się uspokoić i nie denerwować ![]() ![]() Edytowane przez komciak Czas edycji: 2013-08-02 o 08:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O kurczę, to już ten czas ujawniania płci?! ![]() Cytat:
Ale cycki i tak bolę, w ogóle zauważyłam, że mam większe brodawki ![]() Co do cen za badania - nie mam żadnego rozeznania, bo pierwsze robiłam na fundusz... Jeju, to czekam na relację ze ślubu i koniecznie wrzuć zdjęcia ![]() Ech, to będzie piękny i niezapomniany dzień... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Sukni nie będzie tylko lekka sukienka
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/su...5p1295772.html dokładnie taka. Zawsze chciałam cichy i skromny ślub, bez wielkiego halo i stresu. Ja ogółem nie chodzę w ogóle w sukienkach. Ostatni raz miałam na sobie sukienkę na studniówce 6 lat temu ![]() ![]() ![]()
#1498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Przed ciążą tylko czasami zdarzało mi się wstawać siku w nocy (i to co najwyżej raz). A teraz chodzę minimum 2 razy i jeszcze budzi mnie to siku np. o 7 rano i już mam w zasadzie po spaniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Powodzenia i baw się dobrze! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja Sis na swój ślub kościelny też chciała jakąś krótką i normalną kieckę (po ślubie organizuje tylko przyjęcie na 35 osób) i miała spore problemy ze znalezieniem sensownej sukienki ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Raczkowanie
|
A tak w ogóle to dzień dobry
![]() Zastanawiam się ostatnio, czy jeśli powiem swoim pracodawcom o ciąży we wrześniu, to czy przypadkiem ciąża nie będzie już zbyt oczywista, tzn. widoczna. Bo będzie się już przecież powoli kończył I trymestr. Ale z drugiej strony u jednego z pracodawców nie mogę powiedzieć wcześniej, bo boję się, że mi umowy nie podpiszą. Ech jakie to okropne. Ale co tam - raz kozie śmierć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.