![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Przywłaszczanie" pomysłów na kolczyki
Joanno, taka sytuacja ma nagminnie miejsce u mnie i przyznam szczerze, że zdażyłam się przyzwyczaić- teraz zwisa mi to i powiewa. 'Koleżanka' kiedyś oglądając moje prace spytała mnie, skąd biorę materiały. Odpowiedziałam, że róznie, pasmanterie, allegro i inne. Sprawa ucichła.
Potem zachorowałam, a gdy wróciłam do szkoły inne znajome były obwieszone kolczykami zbyt podobnymi do moich. Nie mogłam uwierzyć własnym oczom- owa 'kolezanka' przyszła do szkoły ze swoimi wyrobami- które były jeśli chodzi o koraliki jakich ja uzyłam kropka w kropkę identyczne! Ja zrobiłam sprężynki- tydzień później ona też przyniosła. I tak cały czas- ja mam jakieś nowości- jakiś czas później ona przychodzi ze swoim pudełeczkiem. I wszystko w cenie 5-10 zł. Na początku byłam okropnie wściekła, jeszcze błagała mnie, żebym kupiła jej te i tamte koraliki, a ona jak sprzeda to mi odda kasę ![]() Może i jestem wredna, ale muszę przyznać, że jak dziewczyny skarżyły się, że to się oderwało, tamto obluzowało, to ukruszyło, wcale nie było mi przykro z tego powodu ![]() Na jej pytania, jak zrobiłam to i tamto zawsze odpowiadam, że to tajemnica zawodowa ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
ehh to ja z trochę innej "beczki". Koleżanka, zainspirowana moim kolczykowaniem, stwierdziła, że też zacznie. Tylko, że jak zobaczyłam jej kolczyki, to myślałam, że padnę.... (ze śmiechu rzecz jasna). Wiecie jaki jest taki karton, eee tekturka falista, taka gruba w miarę? no to ona wycięła prostokącik, pomalowała to farbami (rysunek ładny, nie powiem). Na kleju bodajże (nie przyglądałam im się z bliska) do środka dała nieudany loopik, nie wiem, czym robiony, ale co najlepsze, ten drucik był w kolorze mosiężnym albo miedzianym, a bigle srebrne (zapewne posrebrzane)
Ale wyobraźcie sobie taką tekturkę (deczko krzywo wycięta) i z boku jeszcze niczym nieobrobioną, tylko możesz przez to patrzeć na wylot.... ![]() i stwierdziła, że będą robić w ileś osób (tamte osoby i talent artystyczny?! <hahaha>) i będą sprzedawać ........ oczywiście ten wzór, co ona miała, to był ściągnięty z pakamery albo wylęgarni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
wcale się nie zdziwię jak ktoś kupi.... a dlaczego?? bo wyróżnianie z tłumu jest "w modzie" hahahaha
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
no tak, ale wiesz, to było tak niedopracowane....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Bo to były jej pierwsze kolczyki. Za drugim trzecim piątym razem pójdzie lepiej
![]() kolczyki z falistej tekturki też widziałam i wyglądały ciekawie. Ja bym nie kupiła, ale ktoś inny - kto wie?
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ech, rece opadaja... Ja dlugo czekalam az zaczelam sprzedawac. Traz tez sprzedaje malo, tak zeby mi sie zwrocilo za materialy. Ciesze sie jak cholera jak ktos doceni moje prace i kupi... A jak jeszcze widac ze sie zakochal w kolczykach (ostatnio sprzedalalm taka pare, nawet nie dostalam ich do zdjec
![]() ![]()
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Choc...przed samym wyjazdem z Anglii tak mi sie tam sprzedaz rozkrecila, ze az zal bylo wyjezdzac! ![]() ![]() W Anglii moja kolezanka zaczela pracowac w biurze nieruchomosci...dookola same baby, Angielki ![]() Jej sie moje kolczyki bardzo podobaly i juz za pierwszym razem kupila chyba 5 par. Potem chodzila w nich do pracy no i jak tamte zobaczyly to koniec! ![]() Do tej pory do mnie dzwonia i pytaja kiedy przyjade i im cos przywioze. Ostatnio nawet wysylalam im komplet: kolczyki + lancuch z zawieszka dla jakiejs kolezanki na urodziny. To tej co ta paczke rozpakowala...tak sie spodobalo to, co zrobilam, ze od razu schowala dla siebie, a kolezance kupily cos innego ![]() Takze ja tez czasami dumna chodze ![]() ![]() Sorki, ze moze moja wypowiedz akurat nie na temat "przywlaszczania pomyslow" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Temat śmemat
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
a mi się była klientka pochwaliła swoją nową stroną z kolczykami. Tracę cierpliwość jak widzę kolejne kopie swoich prac...........
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mi się sprzedaje niewiele, kasa idzie tylko na kolejne zamówienia. Ale bardzo sie cieszę, że tak jest, gdyż nie byłoby mnie stać na to hobby, gdyby chociaż trochę sie nie zwracalo. Jednak inwestować musiałam przez dobrych kilka miesięcy, dopóki nie zaczęłam robić te kolczyki równe. Bo gusta są różne, ale nieumiejętności nie da się zatuszować.
![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
A mnie rodzice zaczepiają... Bo koleżanki w pracy chodzą w moich fimolepkach, no i dzieciaki to widzą, zresztą sama noszę własne kolczyki. Fama poszła do rodziców, kilka mamuś zażyczyło sobie prezentacji, ale... Mnie głupio, na razie odpuszczam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Bu... Przed chwilą koleżanka przesłała mi link do kolczyków prawie identycznych jak moje. Przykre... I to jeszcze za jaką cenę!
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
A ja się załamałam. Bo koleżanka wzięła ode mnie kolczyki do domu (zaufana była) żeby popatrzeć przez dwa dni i wziąć albo i nie. Zwróciła mi je po 2 dniach twierdząc że nie ma pieniędzy. Po tygodniu widzę ją w identycznych, skopiowanych dosłownie, ale wykonanych okropnie... Załamałam się. Smutno mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Tak, taka drobna aluzja typu: wiesz, one są bardzo podobne do tych, co Ci pokazywałam. Ale są benadziejnie zrobione. Mam nadzieję, że nie dałaś za nie więcej, niż za te moje byś dała?
![]() Glowa do góry. Wiecie, ja wiem, że nie robię nic odkrywczego. Jak mam czas, to przeglądam foty na necie, czasami nawet potem nie pamietam, że coś gdzieś widziałam. A gdy próbuję dobrać koraliki, to wychodzą często takie, że już to gdzieś było. Ale mam z tego radochę i to chyba najważniejsze... Ale przypomniało mi się właśnie. Udzielam się na pewnym hendmejdowym litewskim forum ![]() Śmieszne trochę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
No to już było chamskie....
Ja miałam taką sytuację dziwna na uczelni... zaczęłam dłubać.. i wiecie... zrób mi to, zrób tamto... no oki.. tu coś na urodzinki, na imieninki i takie tam... a tu nagle przyjeżdżam na uczelnie... a kumpela ma normalnie więcej koralików niż ja sobie przez 3 miesiące nazbierałam..... a akurat w tym czasie w empiku pojawiły się rzeczy to bizuteryjkowania..... i słyszałam.. wiesz... taki wzorek sobie wymyśliłam jak chcesz to Ci też zrobię.... na szczęście nie widziała za dużo moich prac....wiec nic nie skopiowała... ale że ja robiłam trochę makramą biżuterię to ona tez chciała... ale jak już wróciłam po wakacjach jako bardziej zaawansowana to nie mogła podpatrywać... a i jej już się znudziło.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Ciesze sie ze jestem poki co jedyna bizuteryjkujaca i u mnie w okolicy, i w bylym LO gdzie sie pojawiam z pracami i na wacie
![]()
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Jejku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chytry dwa razy traci! Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Jak czytam te posty, to normalnie mną telepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
szlag mnie za przeproszeniem trafia, jak widze w pace kolejne podroby kolczykow Ani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
far, możesz podać linka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
rino...wystarczy np. spojrzec na nowosci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
no właśnie dlatego prosiłam o link, bo nie widzę tam niczego co mogłoby być plagiatem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.