|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam i fajnie się z nią śpi, tylko obracanie się nie jest zbyt wygodne.
Ufff jeszcze tylko umyć schody i powiesić pranie. A czy upiekę ciasto nie wiem, narazie leje sie ze mnie jakbym jakieś ciężary przenosiła
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
u Was takue upału są? u mnie jest niby 27 stopni, ale nie czuje się tego a poza tym jest pochmurno
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gdyby nie fakt że jestem w ciąży to pewnie bym leżała na leżaczku i się opalała, a w ciąży ogólnie jakoś słońce mnie dobija, każdy promyk sprawia że leje mi się w każdym zakamarku ciała
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
No to jade dziewczyny
![]() Odezwę się jak tylko dotrzemy i jak dorwę się do laptopa, chyba że mi go TŻ zabierze No to trzymajcie się |
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Domi udanego wyjazdu. A ja nadal się nie zebrałam do roboty.
|
|
|
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Melduję się po wizycie i USG ![]() Z Leośkiem wszystko dobrze, jest dosyć duży.. wg OM jest to 27w3d, a waży już 1,235 ! Ginek powiedział, że ma długie nogi i jest spory, ale mieści się w granicach siatki centylowej (czy coś takiego ) wg USG termin przesunął mi się na tydzień wcześniej, czyli 21.10 ( wg usg jestem w 28w4d ). TŻ był ze mną na USG i bardzo mu się podobało Wszystko widział i wszystko wiedział, aż zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno to jego pierwsze USG ![]() Moja mama już powiedziała, że mi współczuje, bo za 3 miesiące to mały będzie ważył 4,5 kg ![]() A ja przytyłam 5kg w 6 tygodni w ogóle tego nie widać, chyba mały ciągnie tą masę, ale dietka lekka, owocowo-warzywno-rybna ( na to wysokie tsh) się kłania TŻ ma teraz wolne, więc codziennie siedzę nad wodą, nie mam czasu nadrabiać, ale po weekendzie obiecuje, że będę na bieżąco! Buziaki mamuśki, miłego dnia!
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie wiadomo czy jak będziesz rodziła tp mały będzie ważył tyle ile mama Twoja mówi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę Wpadaj do nas częściej
|
||
|
|
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3973 |
|
Rozeznanie
|
O nie właśnie doczytałam na zwolnieniu że mam leżące l4 - no ładnie to mi już nawet na spacerek iść nie można
|
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Witam ;0 bylam u gin i niestety ma full badań
położna kazała iśc do rodzinnego bo jestem opuchnieta na twarzy , dłonie i stopy to poszłam. A ogolny kazał zrobic krew, bo podejrzewa gestozę- zatrucie ciazowe. i do kardiologa kazala isc, ech. jeżeli to zatrucie będe musieli mnie połozyc na patalogi, tak powiedziała położna. W pn kardiolog, we wt krew i zobaczymy. skacze mi też ciśnienie raz mam 100 na 60 raz 130 na 60 niby w normie ale skacze mi jak oszalałe w ciągu godziny potrafi mi zrosnąć lub spaść. No i na koniec miesiąca obciązenie na glukoze, fuj.....acha i witam się w 22 tyg
|
#3975 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
w drugiej połowie września
![]() Cytat:
![]() mi też się często stawia niestety. czyli wszystko cudnie! pozwoliłam sobie skrócic posta, ae przeczytalam calusieńkiego nie bij ![]() Cytat:
bo tak przy kompie to pewnie mu jednym uchem wleci a drugim wyleci.Cytat:
a myśisz że Lenka nie będzie Ci skakać z tego łóżka? Bo ja bym sie bała, ale moja Natalka to dzikusek niesamowity, żywe srebro a nawet złoto i platyna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kochany tż ![]() smaruj je smaruj, na pewno zbledną później i nie będzie ich widac nawet ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzastin 100% płatne i pracodawca nie ma prawa odmówić
.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() nadrobilam was wkońcu, wieczoremm ide na wieczór panienski, obiecałam że zrobię placek i od rana działa, teraz mam chwile przerwy wiec ide kąpać sie do baseniku ![]() anoula piękny brzuszek i bobrze ze podróż poślubna sie udała ![]() Zwariowane pięnie rośnie Leoś ![]() Domi udanych wakacji aaby za 7 miesiąc![]() gratuluje reszcie dziewczyn wizyt
|
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki za tydzień
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, jeszcze 2 dni okolicznosciowki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Hej dziewczyny !
Zwariowane - gratuluję udanej wizyty ! ![]() Agnieszka - 3mam kciuki żeby wyniki były dobre i nie było to jednak zatrucie ! Co do prania i prasowania ciuszków to ja chyba w połowie września się za to zabiorę bo nie wiem jak się będę później czuła
|
|
|
|
#3981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
No to dziewczynki ja narazie uciekam, jadę do sklepu, mama zadzwoniła żebym podjechała po małe zakupy jak dam radę, a jeszcze akurat kupię sobie składniki na ciasto, mam w planach zrobić takie : http://coolinarnastrefa.blogspot.com...#axzz2aQ9Hnifo mam nadzieję że coś dobrego z tego wyjdzie
|
#3982 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam w ten gorący dzień
tż dzisiaj na szkoleniu a ja jak zwykle przed kompem... wczoraj dostaliśmy wanienke i nosidełko od znajomych. fajnie, jeden wydatek mniej ![]() Cytat:
no to super! a propo Twojej "skandalicznej diety" ... co za małpy się Tobą tam opiekują? ja wręcz się śmieje ze swojej wagi i nic mi nikt nie powiedział ![]() dzisias może jadą po Tobie bo widzą że "nie tutejsza" i trafiasz na ludzi którzy mają z tym "problem"? aj, nie dawaj się im Cytat:
rachunek do zapłacenia z poprzedniego domu za prąd i .... będziemy musieli zapłacić ![]() ![]() ![]() a rozliczyliśmy się ponoć na czysto i "juz nic nie będzie trzeba placić, rachunek zamknięty"... ktoś się pomylił i doslownie mnie tym DOBILI bo miałam zaplanowane pieniądze zarówno swoje jak i TŻ na co innego ciekawe jak to wygląda u mnie....
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinko nie mówiłam. Ale macał szyjkę i nie boli- wszystko ok to tez szaleć nie będę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Dały
![]() Mamy w planach zapisać się na USG 3/4 D na 12 lub 14 sierpnia. Zależy mi żeby w końcu poznać płeć tak na 100%, bo na połówkowym lekarz nie był pewny. |
|
|
|
#3985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wszystkie badania oby wyniki były dobre! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agnieszka, 3mam kciuki żeby wyniki były ok! i gratuluję 22 tygodnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-02 o 13:04 |
|
|
|
|
#3987 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedne mówią, żeby wybudzać dziecko, inne, że absolutnie, dziecko się samo obudzi na jedzenie... Cytat:
Cytat:
za tygodnieCytat:
Cytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiam, cytowalam ale wcięło :/
Witam się w 30 tyg ( tym razeem bez pomyłki ) z małym rozrabiaką. Gratuluję wszystkich wizyt ! Basiu, Zuziak, Mya- super że się odezwałyście! Mya pozbądź się 'przyjaciela' Basiu odpoczywaj i nie stresuje się! Ślub na pewno będzie wyjątkowym dniem i jeszcze sie wyszalejesz!! Anoula- super wyglądałaś ![]() Policja sprawdziła- wyśmiałam tą kobiete, ale ona nadal sądzi że to jej kot? hahaha, ale nawet na jej niuńka nie reagowała ... tak źle sie czuje ze nie ogarniam.. nie dosć że znów mam straszne sny- najpierw DE twierdzi że mam bałagan i ona mi posprząta bo aż strach wejść w skarpetach bo może się nie dopiorą a potem mi się sniło że byłam na USG i miałam jakieś dziwne to badanie bo widziałam przyszłość mojego Kacperka, a w ogóle widziałam na tym usg jak miał ciemne kręcone włosy długie ... a potem sie okazało ze ma rozszczepienie podniebienia i położna mi wsadziła nitkę dentystyczną w brzuch i sprawdzała cos tam w jego buźce... no straszne! obudzłam sie z taką zgagą i z takim skurczem że myślałam że nie wstanę już... Wczoraj już koło 16 mnie brały skurcze, ale jakoś dawałam radę.. potem wzięłam no-spę i nawet nawet ale zasnęłam, a potme w nocy .. boję się kurcze ze cos złego sie dzieje, Mało tego bolą mnie niesamowicie płuca- ledwo oddycham, czkawkę mam po każdym łyku napoju tak że mam wrażenie jakby ktoś mi w plecy nóz wkładał.. i nie wiem co mam zrobić, nie pić? kurcze ma ktoś tak? jak sobie z tym radzić????????? POMOCY!! wizyta dopiero za 2 tygodnie prawie.. nby sie oszczędzam, wzięłąm sobie wolne w pon i wtorek i sobote teraz, w niedziele idę na 10h wiec w miarę... ale i tak sie boje .. jeszcze mąż mnie dobija i cały czas powtarza- wylądujesz w szpitalu, zobaczysz, przepracowujesz się.. ale jak ma być cos w domu zrobione i nie zrobie to mówi ze jestem leń i nawe ciuchów nie pozbieram, a pranie to już prosi się o wypranie, za niedługo do łazienki nie wejdę.. no ale ja naprawdę nie mam sily. Jutro planuje wstać koło 8 i zrobie je no ale luuuuuuuudzie. WIEM że dużo pracuje ale kurczę robie to dla Kacperka też, żeby miał przewijak czy inne rzeczy.. a nie ukrywam licze w tym miesiacu na PREMIĘ! jak nie dostanę to idę na "L4" szybciej... poradzcie cos z tymi płucami bo naprawdę zeświruję a u nas 34 stopnie i pić muszę. Dzidzia- ja prasowałam ręczniki ale albo ja nie umiem tego robić, albo mam ch.ujowe żelazko, albo to nie dziala Budowniczko- wyczytalam że chodisz co 10 dni do psychologa bo nie masz więcej kasy,.. a nie lepiej iść do psychologa z NFZ? ja chodziłam bo miałam problem i jestem zadowolona z efektu, bo iwdziałam ze babce nie zależy żeby ode mnie kase ściągnąć tylko o pomoc... a poza tym to uważam iż powinniście chodzić razem na takie spotkania. U nas ma byc od jutra do środy po 37 stopni :/ jak będę się tak źle czuła to nie zdziwię się jak będzie mnie czekać IP ale chcę to ominąć... poza tym pytanie: ILE NOSPA JEST DOZWOLONYCH W 30 TYG. I W CIĄGU DOBY ORAZ ILE RENNI MOGĘ ZAŻYĆ?
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Po wizycie ok.Szyjka zamknięta ![]() Jak to ginka określiła morfo super,mocz super,glukoza super,TSH super. Mówi że ciąża wzorowa i ma nadzieję że tylko w takich okolicznościach będziemy się spotykać.Nie przewiduje żadnych problemów Mam brać Nospę,magnez,witaminki no i potas. Już jestem po zdjęciu Holtera,ale wyników nie mam na razie.Pewnie dowiem się dopiero u kardiologa |
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek super, że wszystko w porządku
Głowa mnie boli, idę po kawę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

w ogóle tego nie widać, chyba mały ciągnie tą masę, ale dietka lekka, owocowo-warzywno-rybna ( na to wysokie tsh) się kłania 

położna kazała iśc do rodzinnego bo jestem opuchnieta na twarzy , dłonie i stopy to poszłam. A ogolny kazał zrobic krew, bo podejrzewa gestozę- zatrucie ciazowe. i do kardiologa kazala isc, ech. jeżeli to zatrucie będe musieli mnie połozyc na patalogi, tak powiedziała położna. W pn kardiolog, we wt krew i zobaczymy. skacze mi też ciśnienie raz mam 100 na 60 raz 130 na 60 niby w normie ale skacze mi jak oszalałe w ciągu godziny potrafi mi zrosnąć lub spaść. No i na koniec miesiąca obciązenie na glukoze, fuj.....acha i witam się w 22 tyg