Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 11:26   #3961
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
tak jak na obrazku
Fktycznie dobrze byłoby mieć taką podusię
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:31   #3962
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Fktycznie dobrze byłoby mieć taką podusię
Ja mam i fajnie się z nią śpi, tylko obracanie się nie jest zbyt wygodne.

Ufff jeszcze tylko umyć schody i powiesić pranie. A czy upiekę ciasto nie wiem, narazie leje sie ze mnie jakbym jakieś ciężary przenosiła

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:33   #3963
lineczka1989
Zakorzenienie

u Was takue upału są? u mnie jest niby 27 stopni, ale nie czuje się tego a poza tym jest pochmurno
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:37   #3964
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Ufff jeszcze tylko umyć schody i powiesić pranie. A czy upiekę ciasto nie wiem, narazie leje sie ze mnie jakbym jakieś ciężary przenosiła
I tak dziś dałaś czadu
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u Was takue upału są? u mnie jest niby 27 stopni, ale nie czuje się tego a poza tym jest pochmurno
U mnie słońce już mocno świeci
Stary 2013-08-02, 11:47   #3965
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jest okropnie gorąco, nie wiem ile jest stopni bo nie patrzyłam ale upał
gdyby nie fakt że jestem w ciąży to pewnie bym leżała na leżaczku i się opalała, a w ciąży ogólnie jakoś słońce mnie dobija, każdy promyk sprawia że leje mi się w każdym zakamarku ciała

Stary 2013-08-02, 11:48   #3966
domii29
Zakorzenienie

No to jade dziewczyny
Odezwę się jak tylko dotrzemy i jak dorwę się do laptopa, chyba że mi go TŻ zabierze
No to trzymajcie się
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:50   #3967
Kabriela
Zadomowienie

Domi udanego wyjazdu. A ja nadal się nie zebrałam do roboty.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 11:53   #3968
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam
Melduję się po wizycie i USG
Z Leośkiem wszystko dobrze, jest dosyć duży.. wg OM jest to 27w3d, a waży już 1,235 ! Ginek powiedział, że ma długie nogi i jest spory, ale mieści się w granicach siatki centylowej (czy coś takiego )
wg USG termin przesunął mi się na tydzień wcześniej, czyli 21.10 ( wg usg jestem w 28w4d ).

TŻ był ze mną na USG i bardzo mu się podobało Wszystko widział i wszystko wiedział, aż zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno to jego pierwsze USG

Moja mama już powiedziała, że mi współczuje, bo za 3 miesiące to mały będzie ważył 4,5 kg ciężko będzie, ale jakoś go wypcham chyba

A ja przytyłam 5kg w 6 tygodni w ogóle tego nie widać, chyba mały ciągnie tą masę, ale dietka lekka, owocowo-warzywno-rybna ( na to wysokie tsh) się kłania

TŻ ma teraz wolne, więc codziennie siedzę nad wodą, nie mam czasu nadrabiać, ale po weekendzie obiecuje, że będę na bieżąco!

Buziaki mamuśki, miłego dnia!
Stary 2013-08-02, 12:02   #3969
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam
Z Leośkiem wszystko dobrze, jest dosyć duży.. wg OM jest to 27w3d, a waży już 1,235 ! Ginek powiedział, że ma długie nogi i jest spory, ale mieści się w granicach siatki centylowej (czy coś takiego )
wg USG termin przesunął mi się na tydzień wcześniej, czyli 21.10 ( wg usg jestem w 28w4d ).

TŻ był ze mną na USG i bardzo mu się podobało Wszystko widział i wszystko wiedział, aż zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno to jego pierwsze USG

Moja mama już powiedziała, że mi współczuje, bo za 3 miesiące to mały będzie ważył 4,5 kg ciężko będzie, ale jakoś go wypcham chyba

A ja przytyłam 5kg w 6 tygodni w ogóle tego nie widać, chyba mały ciągnie tą masę, ale dietka lekka, owocowo-warzywno-rybna ( na to wysokie tsh) się kłania

TŻ ma teraz wolne, więc codziennie siedzę nad wodą, nie mam czasu nadrabiać, ale po weekendzie obiecuje, że będę na bieżąco!

to faktycznie spory jest Leosiek
a nie wiadomo czy jak będziesz rodziła tp mały będzie ważył tyle ile mama Twoja mówi ale super że wszystko w porządku
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:14   #3970
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
No to jade dziewczyny
Odezwę się jak tylko dotrzemy i jak dorwę się do laptopa, chyba że mi go TŻ zabierze
No to trzymajcie się
Udanego wyjazdu!
Cytat:
Witam

za udaną wizytę Wpadaj do nas częściej
Stary 2013-08-02, 12:16   #3971
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Duży chłopak już z Niego

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:22   #3972
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ja też miałam wczoraj wizytę i mały synek waży juz 850 gramŁożysko na pzredniej ścianie,na wysokości blizny po cesarce co sprawia,ze mnie boli to miejsce.Mam problem z nerkami,więc ostatnie bóle to prawdopodobnie kolka nerkowa,musze duuuużo pić i wcinać pietruszke i żurawinę.
super

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Domi,Anoula,
piękne brzuszki!
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Anoula, dobrze, że wyjazd się udał. no i super zdjęcia brzuszka na wakacjach
dziękuję
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:23   #3973
NEWTREND
Rozeznanie

O nie właśnie doczytałam na zwolnieniu że mam leżące l4 - no ładnie to mi już nawet na spacerek iść nie można
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:27   #3974
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Witam ;0 bylam u gin i niestety ma full badań położna kazała iśc do rodzinnego bo jestem opuchnieta na twarzy , dłonie i stopy to poszłam. A ogolny kazał zrobic krew, bo podejrzewa gestozę- zatrucie ciazowe. i do kardiologa kazala isc, ech. jeżeli to zatrucie będe musieli mnie połozyc na patalogi, tak powiedziała położna. W pn kardiolog, we wt krew i zobaczymy. skacze mi też ciśnienie raz mam 100 na 60 raz 130 na 60 niby w normie ale skacze mi jak oszalałe w ciągu godziny potrafi mi zrosnąć lub spaść. No i na koniec miesiąca obciązenie na glukoze, fuj.....acha i witam się w 22 tyg
Stary 2013-08-02, 12:29   #3975
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Kiedy macie zamiar prać ciuszki i wszystko inne?
w drugiej połowie września
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No i jeszcze czytałam o stawianiu macicy. Kurna mi się w ruchu, jak coś robię stawia co 3 minuty. 20 w ciągu dnia to pikuś :/.
.
a lekarzowi mówiłaś?
mi też się często stawia niestety.
Cytat:
UWAGA, DŁUGA RELACJA Z WIZYTY
czyli wszystko cudnie!

pozwoliłam sobie skrócic posta, ae przeczytalam calusieńkiego nie bij
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale miałam wczoraj do dzień...
Nie dość, że mój dysk daje się we znaki coraz bardziej, to nie chcę krakać, ale po drugiej stronie chyba rwa mi się odzywa Więc wczoraj przy każdym ruchu umierałam
Dziś niestety nie jest lepiej
I jeszcze mój mąż, który całymi dniami przed kompem siedzi, a na moje "Nudzi mi się" zero reakcji. Ja wiem, to mi się nudzi, ale kurna mógłby się mną zainteresować...
Efekt taki, że cały wieczór przepłakany, powiedziałam mu, co mnie boli i tyle... I lżej wcale mi nie jest...

Źle mi ostatnio
[COLOR="Silver"]
To mussiz wziąc tż odciągnąc od komputera jak nie po dobroci to siła i przegadać wszystko a spokojnie bo tak przy kompie to pewnie mu jednym uchem wleci a drugim wyleci.

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam kochane jak zwykle nie moge was nadrobic .... ale czesto zagladam i podczytuje...u nas ok -rosniemy,ja kolejna wizyte mam dopiero 22.08...konczy nam sie meza urloop jak zwykle pozadki na podworku, odswiezalismy dziewczynom pokoj(odrazu wynieslismy sie z lozkiem z niego i spimy w salonie) no cos teraz bedzie 2 na 2 wiec poki nie skonczymy swojego pokoju bedziemy przebywac w saloniku,szafe tez juz zakupilismy jutro maja nam przywiesc bo te mebelki beda dzieci..

moja lenusia skonczyla 2 latka ale jeszcze bedzie spac w lozeczku,malenstwo w kolysce a pozniej odrazu kupujemy pietrowe..lena na gorze mlodsza na dole i damy rade
o, to też jakieś rozwiązanie a myśisz że Lenka nie będzie Ci skakać z tego łóżka? Bo ja bym sie bała, ale moja Natalka to dzikusek niesamowity, żywe srebro a nawet złoto i platyna
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A propos urlopów, to będziecie korzystać z rocznego macierzyńskiego ? Jeśli tak to która opcję wybieracie- 80 % przez 12 miesięcy czy 100% i 60 %?
Bo mam zagwozdkę
jeżeli będzie mi dane to roczne na 80%. Jeżeli od września znajde prace to przerwe urlop i tyle
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Hmm..parę postów mi nie zacytowało i nie wiem dlaczego
Basia dobrze że się odezwałaś wystraszyłaś nas bardzo swoim milczeniem.Ale dobrze że już wiemy że wszystko w porządku dbaj teraz o siebie, w tyłku miej brudne okna i całe to sprzątanie.Odpoczywaj nie stresuj się ślubem a wszystko pójdzie jak z płatka
jak sie za dużo postów chce cytowac to nie wskakują wszystkie, mozna ograniczoną ilośc na raz zacytować ale nie wiem ile dokładnie

Cytat:
Dziękuję

Wyszłam z wanny i krzyknęłam... Robią mi się coraz gorsze rozstępy na biodrach i tyłku
Aż zadzwoniłam do TŻta żeby mu powiedzieć że więcej nie zobaczy mnie w majtkach bo mam okropne rozstępy, wyśmiał mnie i powiedział że i tak mnie będzie kochał

kochany tż
smaruj je smaruj, na pewno zbledną później i nie będzie ich widac nawet
Cytat:
inestety tak
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:30   #3976
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Dzastin 100% płatne i pracodawca nie ma prawa odmówić .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:30   #3977
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam

nadrobilam was wkońcu, wieczoremm ide na wieczór panienski, obiecałam że zrobię placek i od rana działa, teraz mam chwile przerwy wiec ide kąpać sie do baseniku

anoula piękny brzuszek i bobrze ze podróż poślubna sie udała

Zwariowane pięnie rośnie Leoś

Domi udanych wakacji

aaby za 7 miesiąc

gratuluje reszcie dziewczyn wizyt
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:31   #3978
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam ;0 bylam u gin i niestety ma full badań położna kazała iśc do rodzinnego bo jestem opuchnieta na twarzy , dłonie i stopy to poszłam. A ogolny kazał zrobic krew, bo podejrzewa gestozę- zatrucie ciazowe. i do kardiologa kazala isc, ech. jeżeli to zatrucie będe musieli mnie połozyc na patalogi, tak powiedziała położna. W pn kardiolog, we wt krew i zobaczymy. skacze mi też ciśnienie raz mam 100 na 60 raz 130 na 60 niby w normie ale skacze mi jak oszalałe w ciągu godziny potrafi mi zrosnąć lub spaść. No i na koniec miesiąca obciązenie na glukoze, fuj.....acha i witam się w 22 tyg
Trzymam kciuki za zdrowie!Oby wyniki były bardzo dobre!gratki za tydzień
Stary 2013-08-02, 12:31   #3979
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Acha, jeszcze 2 dni okolicznosciowki.

. Witaj Kochanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 12:35   #3980
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Hej dziewczyny !

Zwariowane - gratuluję udanej wizyty !
Agnieszka - 3mam kciuki żeby wyniki były dobre i nie było to jednak zatrucie !

Co do prania i prasowania ciuszków to ja chyba w połowie września się za to zabiorę bo nie wiem jak się będę później czuła
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:37   #3981
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

No to dziewczynki ja narazie uciekam, jadę do sklepu, mama zadzwoniła żebym podjechała po małe zakupy jak dam radę, a jeszcze akurat kupię sobie składniki na ciasto, mam w planach zrobić takie : http://coolinarnastrefa.blogspot.com...#axzz2aQ9Hnifo mam nadzieję że coś dobrego z tego wyjdzie

Stary 2013-08-02, 12:42   #3982
anka_85
Zakorzenienie

witam w ten gorący dzień
tż dzisiaj na szkoleniu a ja jak zwykle przed kompem... wczoraj dostaliśmy wanienke i nosidełko od znajomych. fajnie, jeden wydatek mniej

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Własnie wrocilam ze spaceru, bylam w aptece po te leki. Masakra z recepty wyszło ok 16 zł, bo refundowane, a te dodatkowe bez recepty, ok 40 zł.....Szok, nie jest mi szkoda kasy na leki skoro ma byc dobrze, ale kurde, mogli byc w ciąży nie zdzierac tak kasy. Tu zarefundowali a tymi bez refundacji nadrobili.
leki powinny być za darmo na caly okres ciąży, tak samo później dla dziecka....

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Od jutra ma być 20 i deszcz to odsapniemy .

no to super!

a propo Twojej "skandalicznej diety" ... co za małpy się Tobą tam opiekują? ja wręcz się śmieje ze swojej wagi i nic mi nikt nie powiedział

dzisias może jadą po Tobie bo widzą że "nie tutejsza" i trafiasz na ludzi którzy mają z tym "problem"? aj, nie dawaj się im
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale miałam wczoraj do dzień...
Nie dość, że mój dysk daje się we znaki coraz bardziej, to nie chcę krakać, ale po drugiej stronie chyba rwa mi się odzywa Więc wczoraj przy każdym ruchu umierałam
Dziś niestety nie jest lepiej
I jeszcze mój mąż, który całymi dniami przed kompem siedzi, a na moje "Nudzi mi się" zero reakcji. Ja wiem, to mi się nudzi, ale kurna mógłby się mną zainteresować...
Efekt taki, że cały wieczór przepłakany, powiedziałam mu, co mnie boli i tyle... I lżej wcale mi nie jest...

Źle mi ostatnio

mnie uwiera kasa.... kasa, kasa i kasa. w dodatku wczoraj dostaliśmy mega pocieszenie finansowe na 280 funtów....
rachunek do zapłacenia z poprzedniego domu za prąd i .... będziemy musieli zapłacić a rozliczyliśmy się ponoć na czysto i "juz nic nie będzie trzeba placić, rachunek zamknięty"... ktoś się pomylił i doslownie mnie tym DOBILI bo miałam zaplanowane pieniądze zarówno swoje jak i TŻ na co innego
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
To najważniejsze, bo znaleznienie żlobka/opiekunki to dramat
ciekawe jak to wygląda u mnie....

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:49   #3983
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Acelinko nie mówiłam. Ale macał szyjkę i nie boli- wszystko ok to tez szaleć nie będę.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-02, 12:51   #3984
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Miki ciągle zapominam zapytać- dały Ci coś te tabletki z buraka?
Dały Biorę jedną tabletkę dziennie i przez miesiąc brania hemoglobina podniosła się z 11,9 do 12,5. W poniedziałek mam kolejną wizytę, więc zobaczę jak jest teraz

Mamy w planach zapisać się na USG 3/4 D na 12 lub 14 sierpnia. Zależy mi żeby w końcu poznać płeć tak na 100%, bo na połówkowym lekarz nie był pewny.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:58   #3985
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki za wszystkie badania oby wyniki były dobre!
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
No to dziewczynki ja narazie uciekam, jadę do sklepu, mama zadzwoniła żebym podjechała po małe zakupy jak dam radę, a jeszcze akurat kupię sobie składniki na ciasto, mam w planach zrobić takie : http://coolinarnastrefa.blogspot.com...#axzz2aQ9Hnifo mam nadzieję że coś dobrego z tego wyjdzie
pychotka!
Cytat:
Acelinko nie mówiłam. Ale macał szyjkę i nie boli- wszystko ok to tez szaleć nie będę.

to prosze się oszczędzać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:02   #3986
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzastin 100% płatne i pracodawca nie ma prawa odmówić .

Dzięki za odp

Agnieszka
, 3mam kciuki żeby wyniki były ok! i gratuluję 22 tygodnia

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-02 o 13:04
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:07   #3987
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
aa i przypomniałam sobie jeszcze że położna mówiła że:
- u maluszka gorączka zaczyna się dopiero od 38 stopni
- i jeszcze o tym że w pierwszych dniach dzieci do 4 kg gubią 10% masy urodzeniowej, a powyżej 4 kg 20% i to jest normalne, jeżeli gubi więcej to wtedy trzeba się tym zainteresować
- o żółtaczce mówiła, że też trzeba obserwować i jeżeli dziecko będzie bardzo żółte to wtedy należy udac się do lekarza
- i mówiła o tym, że maksymalnie dziecko trzeba karmić co 3- 4 godziny i nawet w nocy, jeżeli się nie obudzi po 4 godzinach to żeby też mimo tego karmić nawet KONIECZNIE trzeba budzić:ehem:
a w szpitalu potem każda położna i tak gada co innego jeśli chodzi o karmienie...
jedne mówią, żeby wybudzać dziecko, inne, że absolutnie, dziecko się samo obudzi na jedzenie...

Cytat:
No to jade dziewczyny
No to trzymajcie się
baw się dobrze i nie objadaj się frytkami

Cytat:
będzie dobrze
za tygodnie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Fajnie,że wkleiliście rozpiskę o tych urlopach dla tatusiów, bo my z Tż uzgodniliśmy,że jak mały się urodzi to weźmie sobie tydzień-dwa wolnego żeby mi pomóc i wgl,spędzić czas razem
A ten urlop ojcowski jest 100 % płatny?
tak jest on 100% płatny... ważne by złożyć wniosek o urlop najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem
Cytat:
Urlopu ojcowskiego udziela się na pisemny wniosek składany przez uprawnionego pracownika w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem takiego urlopu. Pracodawca musi uwzględnić taki wniosek. Natomiast złożenie wniosku z krótszym, niż 7 dniowe, wyprzedzeniem nie wiąże pracodawcy. Pracownik może wówczas skorzystać z urlopu ojcowskiego w innym terminie, do chwili ukończenia przez dziecko 12 miesięcy życia, o czym warto go powiadomić. Pracodawca może także dobrowolnie udzielić w takim przypadku urlopu ojcowskiego, nie ma jednak takiego obowiązku.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 13:08   #3988
ryba91
Zakorzenienie

Nadrobiam, cytowalam ale wcięło :/

Witam się w 30 tyg ( tym razeem bez pomyłki ) z małym rozrabiaką.

Gratuluję wszystkich wizyt !
Basiu, Zuziak, Mya- super że się odezwałyście! Mya pozbądź się 'przyjaciela' Basiu odpoczywaj i nie stresuje się! Ślub na pewno będzie wyjątkowym dniem i jeszcze sie wyszalejesz!!

Anoula- super wyglądałaś

Policja sprawdziła- wyśmiałam tą kobiete, ale ona nadal sądzi że to jej kot? hahaha, ale nawet na jej niuńka nie reagowała ...

tak źle sie czuje ze nie ogarniam.. nie dosć że znów mam straszne sny- najpierw DE twierdzi że mam bałagan i ona mi posprząta bo aż strach wejść w skarpetach bo może się nie dopiorą a potem mi się sniło że byłam na USG i miałam jakieś dziwne to badanie bo widziałam przyszłość mojego Kacperka, a w ogóle widziałam na tym usg jak miał ciemne kręcone włosy długie ... a potem sie okazało ze ma rozszczepienie podniebienia i położna mi wsadziła nitkę dentystyczną w brzuch i sprawdzała cos tam w jego buźce... no straszne! obudzłam sie z taką zgagą i z takim skurczem że myślałam że nie wstanę już...
Wczoraj już koło 16 mnie brały skurcze, ale jakoś dawałam radę.. potem wzięłam no-spę i nawet nawet ale zasnęłam, a potme w nocy .. boję się kurcze ze cos złego sie dzieje, Mało tego bolą mnie niesamowicie płuca- ledwo oddycham, czkawkę mam po każdym łyku napoju tak że mam wrażenie jakby ktoś mi w plecy nóz wkładał.. i nie wiem co mam zrobić, nie pić? kurcze ma ktoś tak?
jak sobie z tym radzić????????? POMOCY!! wizyta dopiero za 2 tygodnie prawie.. nby sie oszczędzam, wzięłąm sobie wolne w pon i wtorek i sobote teraz, w niedziele idę na 10h wiec w miarę... ale i tak sie boje .. jeszcze mąż mnie dobija i cały czas powtarza- wylądujesz w szpitalu, zobaczysz, przepracowujesz się.. ale jak ma być cos w domu zrobione i nie zrobie to mówi ze jestem leń i nawe ciuchów nie pozbieram, a pranie to już prosi się o wypranie, za niedługo do łazienki nie wejdę.. no ale ja naprawdę nie mam sily. Jutro planuje wstać koło 8 i zrobie je no ale luuuuuuuudzie. WIEM że dużo pracuje ale kurczę robie to dla Kacperka też, żeby miał przewijak czy inne rzeczy.. a nie ukrywam licze w tym miesiacu na PREMIĘ! jak nie dostanę to idę na "L4" szybciej... poradzcie cos z tymi płucami bo naprawdę zeświruję a u nas 34 stopnie i pić muszę.

Dzidzia- ja prasowałam ręczniki ale albo ja nie umiem tego robić, albo mam ch.ujowe żelazko, albo to nie dziala

Budowniczko- wyczytalam że chodisz co 10 dni do psychologa bo nie masz więcej kasy,.. a nie lepiej iść do psychologa z NFZ? ja chodziłam bo miałam problem i jestem zadowolona z efektu, bo iwdziałam ze babce nie zależy żeby ode mnie kase ściągnąć tylko o pomoc... a poza tym to uważam iż powinniście chodzić razem na takie spotkania.

U nas ma byc od jutra do środy po 37 stopni :/
jak będę się tak źle czuła to nie zdziwię się jak będzie mnie czekać IP ale chcę to ominąć... poza tym pytanie: ILE NOSPA JEST DOZWOLONYCH W 30 TYG. I W CIĄGU DOBY ORAZ ILE RENNI MOGĘ ZAŻYĆ?
Stary 2013-08-02, 13:12   #3989
nemosek
Zakorzenienie

Hej

Po wizycie ok.Szyjka zamknięta +2 kg do przodu
Jak to ginka określiła morfo super,mocz super,glukoza super,TSH super.
Mówi że ciąża wzorowa i ma nadzieję że tylko w takich okolicznościach będziemy się spotykać.Nie przewiduje żadnych problemów

Mam brać Nospę,magnez,witaminki no i potas.

Już jestem po zdjęciu Holtera,ale wyników nie mam na razie.Pewnie dowiem się dopiero u kardiologa

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:14   #3990
xxxMikixxx
Zakorzenienie

nemosek super, że wszystko w porządku

Głowa mnie boli, idę po kawę

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości