Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 18:19   #4141
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
No chodzi o to żeby mieć max 5 body z rozmiaru 56, pajaców i śpiochów, 5 z rozmiaru 62 itd
No to musimy z Maksymkiem wybrac sie na zakupy
Cos tam mam z 56, ale to za malo... nie mam body z dlugim rekawkiem tylko same krotkie i pajacyki kupie jeszcze ze 2
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 18:20   #4142
Mya1989
Zakorzenienie

Sylwia, kuruj się

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 18:32   #4143
anka_85
Zakorzenienie

Trele, ten Twój GP to jakiś konował jest.
Przecież te legitymacje/karty są w całej Anglii wydawane. Czasem wypełniasz kwestionariusz u dentysty i owszem - jest tam pytanie o ciąży- oni często zapisuja numer tego certyfikatu dla Twojej wygody - żeby więcej nie pokazywać i żeby przypadkiem omyłkowo nie wysłali Ci rachunku na jakieś tam kwoty, żeby zapłacić. ech, nie wiem jak to tam u Ciebie jest, ale ktoś powinien na nich ryknąć.
co do ułożenia dziecka - można je obrócić, ale to jest bolesne i nie zawsze się udaje.
wszystko się może zdarzyć i czarne scenariusze to lepiej odstawić żeby sie nie stresować

Nasz rachunek do zapłacenia, niestety i rozbity na raty. no coż, lepiej nam będzie wpłacać po 5 funtów miesięcznie niż całość na raz... niestety musimy to zapłacić mimo zamkniętego rachunku bo faktycznie zużyliśmy tą energię. ćwoki pomylili się i przez to ta ****** niespodzianka

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 18:34   #4144
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
No to musimy z Maksymkiem wybrac sie na zakupy
Cos tam mam z 56, ale to za malo... nie mam body z dlugim rekawkiem tylko same krotkie i pajacyki kupie jeszcze ze 2
My też mamy tylko kilka ciuszkow, ale takimi porzadniejszymi zakupami zajmiemy się we wrześniu, bo teraz to kasa na ślub nam potrzebna już sami nie wiemy czy robić obiad w restauracji czy może lepiej w domu, w tej restauracji to też tak na dwa razy bo nie będziemy jedynymi klientami w tym dniu i podejrzewam że inni będą się nam przyglądać:/
A co przygladania to wczoraj w lidlu każdy mi się na brzuch patrzył ale żeby przepuścić może w kolejce to już nie.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 18:35   #4145
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

Nasz rachunek do zapłacenia, niestety i rozbity na raty. no coż, lepiej nam będzie wpłacać po 5 funtów miesięcznie niż całość na raz... niestety musimy to zapłacić mimo zamkniętego rachunku bo faktycznie zużyliśmy tą energię. ćwoki pomylili się i przez to ta ****** niespodzianka
Bardzo mi przykro, że musicie zapłacić, dobrze że chociaż zgodzili się na raty, bo w sumie to ich wina za niedopatrzenie czy pomyłkę..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 18:43   #4146
Kociak85
Zadomowienie

Anoula, to ja tylo dołożę od siebie, że z tym imieniem też nie widzę przeciwwskazań. A tak propo - Alicja to też jest jeden z naszych typów.

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
o tak, tak jestem za

A jesli o ubranka chodzi to tam sa po 5 kompletow, to rozmiar 62 moze byc czy 56? Bo ja 56 mam malo, bo nie oplacalne, jedne kupilam, a takto, to mam po siostrzencu...
Reszta 62
Mi się wydaje, że 56 to nie ma co mieć dużo bo z nich mega szybko dzieciaki wyrastają - a tak to przecież można podwinąć lekko te 62. Ja tych w rozmiarze 56 będę miała niezbędne minimum.

nemosek, też chętnie poczytam o Twoich sposobach może jakiś dzisiaj wykorzystam, jak młoda da, bo na razie nie chce przestać fikać i mnie rozprasza. Jakoś ona dzisiaj tak nisko jest w ogóle.
Stary 2013-08-02, 18:50   #4147
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A co przygladania to wczoraj w lidlu każdy mi się na brzuch patrzył ale żeby przepuścić może w kolejce to już nie.
my wczoraj też z TŻ jechaliśmy zatłoczonym pociągiem i nikt mnie nie przepuścił, nawet jak wchodziłam do tego durnego pociągu to się nikt nie przesunął nie wspomnę o tym że nikt mi miejsca nie ustąpić i komentowaliśmy z TŻ na głos to tak żeby słyszeli wszyscy i jedna dziewczyna mi ustąpiła miejsca, a obok siedział facet tak na oko 30 lat i też udawał że nie widzi.. nawet bardzo na brzuch nie uważali
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 18:54   #4148
ktosiula
Wtajemniczenie

Znowu 11 stron miałam do przeczytania, tak to jest jak się od rana nie siedzi przed kompem :P
Dzisiaj byłam w odwiedzinach u rodziców.
Wrzucam fotkę wczorajszych łupów – sukienki i torebki, a przy okazji w gratisie mój brzuszek i pyszczek Sukienka fajna ale jakościowo równa swojej cenie (29zł), po 30 minutach spędzonych w aucie z zapiętymi pasami już jest w niektórych miejscach zmechacona, ehh….

Młody mnie dzisiaj ciągle boksuje Bardzo ruchliwe to moje dziecię.

Gratuluję wszystkim wizyt a widzę, że dużo ich było! Nie będę wymieniać, bo się boję, że kogoś pominę.

Lineczka dziękujemy za wszystkie info od położnej. Wiedza jest bezcenna Zawsze jak czytam o tym nadmanganianie potasu to się zastanawiam jak w kolorowej wanience rozpuścić tak, żeby woda była lekko różowa :P Przecież 99 % ma różne kolory a nie są białe i wtedy ni cholery nie zobaczymy jaki faktycznie jest kolor wody Trzeba będzie do szklanki nabrać czy coś…

Newtrend ja też mam nisko łożysko, ale na przedniej ścianie. Lekarz powiedział, że nisko ale nie za nisko. I nikt mi przytulanek nie zabraniał.

Anoula piękny brzuszek na wakacjach! Fajnie, że Wam się wyjazd udał i jesteście zadowolone i wypoczęci

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ale co miałby zabrać, dostajesz 100%
Cytat:
No właśnie?
A propos urlopów, to będziecie korzystać z rocznego macierzyńskiego ? Jeśli tak to która opcję wybieracie- 80 % przez 12 miesięcy czy 100% i 60 %?
Bo mam zagwozdkę

Ja idę na pewno na rok i na 80 %. Łatwiej będzie finansowo niż jakbym miała mieć przez poł roku tylko 60 %.

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam ;0 bylam u gin i niestety ma full badań położna kazała iśc do rodzinnego bo jestem opuchnieta na twarzy , dłonie i stopy to poszłam. A ogolny kazał zrobic krew, bo podejrzewa gestozę- zatrucie ciazowe. i do kardiologa kazala isc, ech. jeżeli to zatrucie będe musieli mnie połozyc na patalogi, tak powiedziała położna. W pn kardiolog, we wt krew i zobaczymy. skacze mi też ciśnienie raz mam 100 na 60 raz 130 na 60 niby w normie ale skacze mi jak oszalałe w ciągu godziny potrafi mi zrosnąć lub spaść. No i na koniec miesiąca obciązenie na glukoze, fuj.....acha i witam się w 22 tyg

Oby to jednak nie była gestoza… trzymam kciuki za Was.

Rybka hahahahahha najbardziej mnie rozwalił sen, że De Ci mieszkanie sprząta bo mówi, że syf Jakie Ty masz sny to masakra.
Niepokojące te Twoje skurcze…. I w ogóle wszystkie objawy. Może być jednak IP zaliczyła?
Ryba, ale że co z tym siku – popuszczasz? To chyba nie zapalenie bo byś odczuwała ból i nie mogła się wysikać. Chyba mięśnie osłabione – taka przypadłość ciąży. Ćwicz Kegla koniecznie

Paseczek witam Cię!

Ola ja dostaję regularnie kasę z Zusu 2 dni po zakończeniu trwania L4. Czyli np. przynoszę L4 za 1.06-30.06 i dostaję 2 lipca pieniądze. Wypłacane są za cały okres danego zwolnienia, po jego zakończeniu. L4 zanoszę do pracodawcy. O urlop macierzyński/dodatkowy macierzyński/rodzicielski mam pisać do pracodawcy.
Ja sobie zrobiłam w Zusie dostępl online do swojego konta i tam mam w zwolnieniach wyszczególnione L4 jak już mają je u siebie, kto wystawił, kiedy na jaki okres i kwotę do wypłaty brutto i data kiedy będzie wypłacone. Żeby mieć taki dostęp to trzeba iść do ZUSu i poprosić, potrzebny jest dowód osobisty. Dostajesz login a na maila link aktywujący i tam sobie ustawiasz swoje hasło.

Anoula nie widze problemu z imieniem skoro widujecie się raz do roku.

Maomami super, że chciało Ci się to spisać! Dziękujemy

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1180166.jpg (129,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180168.jpg (53,8 KB, 63 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 18:59   #4149
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Bardzo fajna sukieneczka i torebka
Stary 2013-08-02, 18:59   #4150
Anoula
Zakorzenienie

ktosiula jaka seksowna mamusia

i dziękuje za kolejne opinie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 19:01   #4151
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka dziękujemy za wszystkie info od położnej. Wiedza jest bezcenna Zawsze jak czytam o tym nadmanganianie potasu to się zastanawiam jak w kolorowej wanience rozpuścić tak, żeby woda była lekko różowa :P Przecież 99 % ma różne kolory a nie są białe i wtedy ni cholery nie zobaczymy jaki faktycznie jest kolor wody Trzeba będzie do szklanki nabrać czy coś…
ja myśle że trzeba lać po prostu powoli i sprawdzać jaki ten kolor jest

sukienka super no i ten brzusze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-02, 19:02   #4152
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
No trudno jak trzeba, ale super, że na takie raty Wam rozłożyli to nie odczujecie

Ktosiula super zakupki i piękny gratisik w postaci brzusia i buziulki Śliczna mamcia z Ciebie Sukienka fajnie się układa i świetnie w niej wyglądasz
Stary 2013-08-02, 19:03   #4153
lineczka1989
Zakorzenienie

oglądam Idealną nianie na TVN Style i o masakra

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-02, 19:05   #4154
Anoula
Zakorzenienie

Matko jaki spamerski ten watek hehe jestem na 20 stronie
Stary 2013-08-02, 19:05   #4155
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Matko jaki spamerski ten watek hehe jestem na 20 stronie
a co Ty myślałaś, że będziemy ciągle pisać o dzieciaczkach itd

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-02, 19:08   #4156
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a co Ty myślałaś, że będziemy ciągle pisać o dzieciaczkach itd
Nie, nie hihi sama też spamuję jak jestem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-02, 19:10   #4157
anka_85
Zakorzenienie

Ktosiula super wyglądasz
elegancko z ta torebeczką
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro, że musicie zapłacić, dobrze że chociaż zgodzili się na raty, bo w sumie to ich wina za niedopatrzenie czy pomyłkę..
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
No trudno jak trzeba, ale super, że na takie raty Wam rozłożyli to nie odczujecie

Ktosiula super zakupki i piękny gratisik w postaci brzusia i buziulki Śliczna mamcia z Ciebie Sukienka fajnie się układa i świetnie w niej wyglądasz
no trudno, przykro mi bo "zamknelismy" sprawe poprzedniego domu i rachunki też i taki klops... ale OK że na raty to pójdzie, bo na raz to by nas ta kwota zjadła

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 19:11   #4158
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
my wczoraj też z TŻ jechaliśmy zatłoczonym pociągiem i nikt mnie nie przepuścił, nawet jak wchodziłam do tego durnego pociągu to się nikt nie przesunął nie wspomnę o tym że nikt mi miejsca nie ustąpić i komentowaliśmy z TŻ na głos to tak żeby słyszeli wszyscy i jedna dziewczyna mi ustąpiła miejsca, a obok siedział facet tak na oko 30 lat i też udawał że nie widzi.. nawet bardzo na brzuch nie uważali
Jeny co za znieczulica ci ludzie to tak mnie teraz wkurzaja! Bo im większy jest tłum to się boję iść bo ci ludzie nie patrzą wogóle że ty w ciąży człowieku jesteś, by cię jeszcze zadeptali! A wogóle to ja mam od początku ciąży tak że jak postoje dłużej niż 5 min to mi słabo, głucho w uszach się robi i mroczki przed oczami i akcja mdlenie się zaczyna i jak byliśmy w tesco jakiś czas temu to ledwo w kasie przez tych ludzi się przepchalam żeby wyjść na dwór. Ehhh

Cytat:
Znowu 11 stron miałam do przeczytania, tak to jest jak się od rana nie siedzi przed kompem :P
Dzisiaj byłam w odwiedzinach u rodziców.
Wrzucam fotkę wczorajszych łupów – sukienki i torebki, a przy okazji w gratisie mój brzuszek i pyszczek Sukienka fajna ale jakościowo równa swojej cenie (29zł), po 30 minutach spędzonych w aucie z zapiętymi pasami już jest w niektórych miejscach zmechacona, ehh….

Młody mnie dzisiaj ciągle boksuje Bardzo ruchliwe to moje dziecię.

Gratuluję wszystkim wizyt a widzę, że dużo ich było! Nie będę wymieniać, bo się boję, że kogoś pominę.

Newtrend ja też mam nisko łożysko, ale na przedniej ścianie. Lekarz powiedział, że nisko ale nie za nisko. I nikt mi przytulanek nie zabraniał.

Anoula piękny brzuszek na wakacjach! Fajnie, że Wam się wyjazd udał i jesteście zadowolone i wypoczęci

Ja idę na pewno na rok i na 80 %. Łatwiej będzie finansowo niż jakbym miała mieć przez poł roku tylko 60 %.

Oby to jednak nie była gestoza… trzymam kciuki za Was.

Rybka hahahahahha najbardziej mnie rozwalił sen, że De Ci mieszkanie sprząta bo mówi, że syf Jakie Ty masz sny to masakra.
Niepokojące te Twoje skurcze…. I w ogóle wszystkie objawy. Może być jednak IP zaliczyła?
Ryba, ale że co z tym siku – popuszczasz? To chyba nie zapalenie bo byś odczuwała ból i nie mogła się wysikać. Chyba mięśnie osłabione – taka przypadłość ciąży. Ćwicz Kegla koniecznie

Paseczek witam Cię!

Ola ja dostaję regularnie kasę z Zusu 2 dni po zakończeniu trwania L4. Czyli np. przynoszę L4 za 1.06-30.06 i dostaję 2 lipca pieniądze. Wypłacane są za cały okres danego zwolnienia, po jego zakończeniu. L4 zanoszę do pracodawcy. O urlop macierzyński/dodatkowy macierzyński/rodzicielski mam pisać do pracodawcy.
Ja sobie zrobiłam w Zusie dostępl online do swojego konta i tam mam w zwolnieniach wyszczególnione L4 jak już mają je u siebie, kto wystawił, kiedy na jaki okres i kwotę do wypłaty brutto i data kiedy będzie wypłacone. Żeby mieć taki dostęp to trzeba iść do ZUSu i poprosić, potrzebny jest dowód osobisty. Dostajesz login a na maila link aktywujący i tam sobie ustawiasz swoje hasło.

Anoula nie widze problemu z imieniem skoro widujecie się raz do roku.

Maomami super, że chciało Ci się to spisać! Dziękujemy
Ale elegancko w tej sukience wygladasz
Stary 2013-08-02, 19:15   #4159
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Wgl jak leżałam w szpitalu to uświadomilam sobie , że naprawdę będę miała dziecko i tak w środę lezałam w łóżku i spanikowałam, bo stwierdziłam, że nie dam rady, nie podołam i nie chcę już
dasz rade, dasz
Cytat:

I jeszcze czytałam gdzieś w necie - kobieta pisała że właśnie trafiła na nieuczciwego najemcę, i jeszcze narobił długów za prąd i gaz, kilka tysięcy bo ogrzewanie gazem, i okazało się że nie można mu tego gazu i pradu odciąć, bo zgodnie z prawem ta kobieta-właścicielka, ma im zapewnić gaz i prąd , bo tam akurat małe dziecko było. W każdym razie wynieśli się dopiero jak ta kobieta się tam wprowadziła ze swoją rodziną, tak na chama, żeby ratować mieszkanie. no niezle mamy prawo

Nad najmem okazjonalnym też się zastanawiam, dzięki za te pozostałe rady
moja znajoma musiała skanować potwierdzenia przelewów za opłaty i przesyłać do właścicieli. To też dobre rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to zalezy od przybierania na wadze. Jeśli dziecko dużo je w ciągu dnia i nie ma problemów z przybieraniem na wadze, to po co wybudzać jak sobie pośpi 5h. Trzeba po prostu kontrolować wagę maleństwa.
ot własnie to
Przy natalce jej nie wybudzałam. Spało sobie dziecko, przed spaniem jadła dużo, przybierała na wadze więc nie widziałam powodu

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o nadaniu dziecku imienia, które już się pojawiło w rodzinie? Z TŻ podoba nam się imię, które rok temu nadał córce mój kuzyn, my praktycznie nie mamy z nimi kontaktu, tylko tak powiedzmy raz do roku u dziadków. Dziewczynki miałyby inne nazwiska.
Niby na początku mieliśmy unikać powtarzania, ale ciężko znaleźć imię które nam obydwojgu by się podobało.
Jak się mało widujecie to nie widzę problemu

A Alicja śliiiiczne imię ja chciałam Alicje juz przy Natalce a tż oczywiście że nie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a pierzecie wszystkie rozmiary? czy tylko malutkie?
ja ostatnio prałam chyba te do 74 to tak prawie do roku starcza zależy od dziecka
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Cieszę się że mogłam Wam trochę pomóc, żaden problem podzielić się usłyszaną wiedzą, a akurat ta położna mówiła też ze swojego doświadczenia jako mamy i położną jest od 25 lat i nie mówi że poród to takie cudowne przeżycie i w ogóle że wszystko jest piękne
cudowne
fajne rady fajnie sobie poprzypominać
Cytat:

jak się mylą to powinni sami ponosić koszty
no ale dobrze, że chociaż na raty rozłożyli
Cytat:
bo ludziska mają znieczulice
Cytat:
[COLOR=black][FONT=Georgia]Wrzucam fotkę wczorajszych łupów – sukienki i torebki, a przy okazji w gratisie mój brzuszek i pyszczek Sukienka fajna ale jakościowo równa swojej cenie (29zł), po 30 minutach spędzonych w aucie z zapiętymi pasami już jest w niektórych miejscach zmechacona, ehh…
śliczności i Ty śliiiiiczna jesteś, brzusio miodzio
Cytat:
ja tego nie mogę oglądać bo się gorszę
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 19:19   #4160
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja tego nie mogę oglądać bo się gorszę
ja sama byłam opiekunką i nie wyobrażam sobie żeby tak nianie traktowały dzieci..

teraz oglądam że jedna dziewczyna miała 3 dzieci do opieki i zamknęła je w pokoju a sama zaprosiła sobie laske i zaczęły się gzić w sypialni druga chciała 6cio latkę nauczyć całować a teraz jeszcze na dodatek najmłodsze dziecko jakieś ponad roczek narobiło w pampersa a ta zamiast go zmienić to pospiukała tyłek temu małemu odświeżaczem powietrza

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-02, 19:19   #4161
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
a jak oni to sprawdzają przez brzuch? idzie wyczuć? bo ja myślałam że to się bada w usg...
no właśnie ja też się zastanawiam
Stary 2013-08-02, 19:20   #4162
oyamka20
Przyczajenie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

witajcie wszystkie : )
nie jestem w ciąży ale pozwoliłam sobie tutaj wpaść żeby życzyć wam udanego i komfortowego rozwiązania oraz cudownej pociechy : )
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :3
oyamka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 19:22   #4163
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez oyamka20 Pokaż wiadomość
nie jestem w ciąży ale pozwoliłam sobie tutaj wpaść żeby życzyć wam udanego i komfortowego rozwiązania oraz cudownej pociechy : )
dziękujemy!

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-02 o 19:23
Stary 2013-08-02, 19:24   #4164
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
ja sama byłam opiekunką i nie wyobrażam sobie żeby tak nianie traktowały dzieci..

teraz oglądam że jedna dziewczyna miała 3 dzieci do opieki i zamknęła je w pokoju a sama zaprosiła sobie laske i zaczęły się gzić w sypialni druga chciała 6cio latkę nauczyć całować a teraz jeszcze na dodatek najmłodsze dziecko jakieś ponad roczek narobiło w pampersa a ta zamiast go zmienić to pospiukała tyłek temu małemu odświeżaczem powietrza
Właśnie uważam że takie programy są naciągane Albo właśnie rozpowszechniają takie głupie zachowania. Tak samo jak było o tych nastoletnich matkach, to specjalnie laski później zachodziły w ciążę bo chciały być w programie i być "sławne". Takie głupie myślenie - zrobić wszystko by być w programie tylu talk show i "zdobyć sławę".
Stary 2013-08-02, 19:26   #4165
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no właśnie ja też się zastanawiam
może detektorem tym co serduszko się słucha bo u mnie położna najpierw szukała na górze brzucha a potem zjechała na sam dół i stwierdziła że jest przekręcona :P

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Właśnie uważam że takie programy są naciągane Albo właśnie rozpowszechniają takie głupie zachowania. Tak samo jak było o tych nastoletnich matkach, to specjalnie laski później zachodziły w ciążę bo chciały być w programie i być "sławne". Takie głupie myślenie - zrobić wszystko by być w programie tylu talk show i "zdobyć sławę".
też myślę że są grubo przesadzane, ale myślę że znajdą się i takie "opiekunki"...

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-02, 19:28   #4166
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez oyamka20 Pokaż wiadomość
Co za miły gest dziękujemy
Stary 2013-08-02, 19:29   #4167
nemosek
Zakorzenienie

Właśnie wstałam
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No to relacja z mojej wizyty.

Chyba jak sie umawialam na wizyte przez tel to juz wyczuli zeby mnie z baba nie umawiac kolejny raz bo ja zjem , takze przyszlam dzis I o dziwo najlepszy lekarz jakiego tam maja ( pomogl mi po poronieniu z badaniami, choc to nie wg ich zalecen) czeka na mnie I od razu daje mi pojemniczek na siku. Mierzy I wazy , bada brzuch (I tak nie wiem czy dobrze) wszystko niby ok.
I najwazniejsze- pytam go o ulozenie dziecka - teraz jest mu ciezko jeszcze stwierdzic ale w 36tc ostatecznie sie to sprawdza. Jesli nie bedzie powiem lub bedzie zdania ze ulozenie jest zle - wysyla na usg. Jesli na usg sie potwierdzi zle ulozenie - zwykly w ciagu 48h wykonuje sie cesarskie ciecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fajnie że wizyta udana,to sie dowiedziałaś o cesarce

Maomami
Później poczytam,ale fajny post na pierwsza stronę

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
czyli najpierw w normalnym proszku a potem w Dzidziusiowym plynie do płukania czy mycia czy co, bo ja blondyna
Tak te używane ciuchy tak piorę.Najpierw w normalnym dla dorosłych a później w okolicach września razem z nowymi w dzidziusiowym proszku lub płynie wypiorę

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Już wróciłam od lekarza, powiem wam że ledwo do niego doszlam i ledwo wróciłam do domu taka goracz no cóż przeziebilam się, gardło boli bo się afta mi zrobiła tam a takto z gardłem ok i osluchowo też ok. Dostałam stodal, jakieś tabletki i nystatyne chyba do plukania.
Maomami dzięki za opis jak będę na kompie to musze sobie go skopiować, przyda się
Eh źle się czuje po tej wyprawie do lekarza, coś mnie podbrzusze boli
Odpoczywaj dużo

Cytat:

jakich sposobów?
Chyba Tobie nie muszę tłumaczyć

Resztę nadrobię później,teraz wybieram się do dzidziusia 4 miesięcznego

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 19:30   #4168
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

no ja własnie tez byłam i dlatego się gorszę

ten odcinek z całowaniem i z odświeżaczem widziałam, tego fragmentu z randkowaniem dwóch lasek nie widziałam
Cytat:
są naciągane bardzo, ale te wszystkie sytuacje na prawde się zdarzają zapewne. Chociaz wątpie że któraś rodzina miałaby takiego pecha żeby trafić na 3 opiekunki zryte
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 19:31   #4169
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Chyba Tobie nie muszę tłumaczyć
a czemuż to?

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-02, 19:37   #4170
kyte
Wtajemniczenie

Uciekam na parapetówe Do później
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości