|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Też prawda
![]() Cytat:
trzeba będzie wypróbować A jak się nazywają?Cytat:
W sumie nie miałam jeszcze sytuacji, żeby musiała jej w tym pomagać przy jedzeniu stalym. Za to kiedyś przeżyłam swoje jak miała okres kiedy zachłystywała się mlekiem. Cytat:
![]() Ale zgadza się można trafić z deszczu pod rynnę
|
|||
|
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
a normalnie chyba 1,69.Adas tez sie dlawi czasem ale to odkaszluje. A tym biszkoptem to tak naprawde sie zadlawil, ze oddychac nie mógł strasznie się wystraszyłam
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po wakacjach byliśmy w bieszczadasz całą trójką
![]() co do szczepionki zanieczyszczonej, doszliśmy z mężem, że 6 dni po jej podaniu córcia zachorowała na zapalenie płuc... ciekawe czy to nie od tego g*wna ... no i od 2 dni boli mnie jak na okres, wczoraj zwijałam się z bólu dziś już nic nie boli i cisza... boje się,że to ciąża |
|
|
|
#904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też to zauważyłam, chyba miało być 3-4 lat ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Mam pytanie - czy dziecko którejś z Was miało po szczepieniu ciemnozielone kupki? Znalazłam w necie wypowiedź jakiegoś tam eksperta na forum, że może tak być, ale może któraś wie coś więcej na ten temat. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Jestem jeszcze dzieckiem |
||
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
U nas po szczepieniu 6w1 raz mieliśmy trochę więcej kupek, ale nie były zielone.
|
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
też mam nieregularne ale zawsze gdy pojawiał się ból przedmiesiączkowy to za max 2 godziny następowało krwawienie ... chyba, że już mi się wszytsko po porodzie tak rozregulowało
|
|
|
|
#908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie miała korali ![]() Cytat:
toż to trzeba się cieszyć a nie bać ![]() Cytat:
![]() a ja już nie
|
|||
|
|
|
#909 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no żebyś wiedziała
właśnie intensywnie to rozważam![]() Cytat:
![]() Cytat:
hmm nie kojarzę czy akurat po szczepieniu ale zdarza jej się od czasu do czasu robić właśnie takie ciemnozielone Cytat:
ale jakby to był ciąża to by bolało? może okres tylko faktycznie coś się pozmieniało ale jeśli to by była ciąża - to tak jak Majka pisze - trzeba się cieszyć Goba współczuję przeżyć z zadławieniem. Strasznie się boję takich sytuacji i mam jakieś opory, żeby właśnie dać jej skórkę chleba czy biszkopta czy też jakiegoś owoca w kawałku - tym bardziej, że nie ma zębów
|
|||
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lepiej że nie ma zębów, Adaś jak sobie odgryzie kawał czegoś (np owoca) to zawału można dostać
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Joł, jezdem!
Nadrobiłam ale nie cytuję. Proszę się tu z mojego zwu nie śmiać, bo pokasuję ![]() Nadaję z nadmorskiego fifirifi. Mielismy wyjechać o 4 ale nam się zeszło do 10, w efekcie na miejscu bylismy po 16 Ewka pierwszą kupę walnęła jeszcze w warszawie. Potem przerwa na rozprostowanie kości i cyc. Potem druga kupa, absolutnie nie samochodowa potem jeszcze dwa cyce po drodze i rozprostowywanie się. Ogólnie 3 drzemki po 30 minut. Pierdzielę taki interes, wracamy w nocy.Na miejscu jest MASAKRA. Jest tyle ludzi, że nie da się chodzić W związku z powyzszym cieszymy się, że mamy rezerwację tylko do 5tego i spierdzielmy do jakiejś dziury nadmorskiej albo na mazury. Taki wypoczynek to se mozna w Klu programu - śmy się widziały z Jagnną Prawy Janusz jest dokładnie taki jak na forum, zakręcony jak ruski termos Ale czuję się oszukana, bo wcale nie jest gruba Lecę spać, bom wykończona. I myśl przewodnia - pisać bo pokasuję
|
|
|
|
#914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a wy byście się teraz cieszyły z drugiej ciąży??? Edytowane przez Swarovska Czas edycji: 2013-08-03 o 08:52 |
||
|
|
|
#915 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to akurat jest u mnie duzym plusem, nie raz koledzy Tzta chcieli się wymienić na żony z tego powodu ![]() ja też mam mega opory ,żeby mu dać cos do jedzenia w kawałku. Ale jak czytałam ,że Wy juz dajecie taki rzeczy to pomyslalam ,że tez spróbuje . No i teraz boję się jeszcze bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
a dajesz już jakies twardsze owocki czy tylko takie typu banan miekkie? Cytat:
a gdzie chlopy byly w tym czasie? tez sie integrowali![]() Pozdrowienia i zdawajcie relacje na bieżąco, no i oczywiscie fotki w załączeniu ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Chociaż jakby mi sie teraz przytrafila ciąża to też bym się ucieszyła.... ale się nie przytrafi bo wiatropylna nie jestem
|
|||||
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie, że lepsza mniejsza różnica ale są też inne kwestie.. finansowe, mieszkaniowe po za tym ani ja ani mój tż nie mamy dobrych kontaktów ze swoim rodzeństwem i czasem myślę by nasza córka pozostała jedynaczką |
|
|
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakrztuszeń się nie bój - ponoć częściej dławią się dzieci karmione papkami, bo nie kontrolują tego co i gdzie mają w buzi tylko rodzice im to ładują. Taki maluch wie kiedy i jak głęboko sobie wpakować jedzenie. Przynajmniej może się tego nauczyć, bez prób się to nie stanie Franek czasem się zakrztusi, ale odkaszlnie i jest OK. Szczerze, to częściej się krztusi jak wodę pije niż jak je kawałki jedzenia Poza tym, to morning ![]() Wczoraj wróciliśmy z wojaży, było cudnie. Dochodzę do wniosku że albo moje dziecko jest wierną kopią swoich rodziców i kocha podróże od urodzenia, albo go do tego przyzwyczailiśmy, ale jest zupełnie bezproblemowy nawet na długich trasach. Lot, a w zasadzie wszystkie 4 bo lecieliśmy w obie strony z przesiadką pięknie przekimał, na miejscu noce też bez problemu, całodzienne wycieczki piesze bo zatłoczonym mieście w tym metro i autobusy również Gorzej w sklepach, bo się nudził, no ale to facet Plus nocne łażenie po mieście też dzielnie znosił smacznie chrapiąc w wózku i dając rodzicom czas na romantisze kolacje ![]() A jakie tam są cuda dla bobasów... o matko, u nas w stacjonarnych sklepach (bo wiadomo, w necie jest wszystko ) nie ma połowy z tego. Bobas więc się obkupił że hej. Z hitów, magiczny proszek na ząbkowanie pakowany w papierki jak amfa, wsypywany na język. Działa ![]() Dzinek - widziałam ten nocnik o którym pisałaś, fajny |
|
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
hej jak tam . moja malutka marudna ma 37,5 gorączki i piszcy i płacze, nie wiem może to w końcu zęby idą.
ja bym sie nie cieszyła jak bym sie dowiedziała że jestem w ciązy . lekarze w moim szpitalu powiedzieli że teraz ciąża to dla mnie ... krzyżyk na nagrobku... zbyt duże miałam komplikacje ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- właśnie mała zasneła mi na rękach
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heloł doczytałam, że Janusz się połączył a co do grubości, to pewnie obie szczupłe (bo jak połowa człowieka może być gruba ) a tylko tak gadają, zobaczymy co Jagna napisze u nas upał lubię ciepełko, ale ciężko wytrzymac
|
|
|
#920 | |||
|
Zakorzenienie
|
z drugiej tak
![]() z tym że w moim przypadku byłaby to trzecia ale tragedii też by nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wyjazdy, super ze się podobało a co to za piankowe siedzisko?? |
|||
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.ashtonandparsons.co.uk/
http://bumbo.com/products/#babyseat bumbo baby floor seat |
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetne to siedzisko! podoba mi się |
|
|
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są też u nich granulki, Teetha. Ponoć też dobre, ale te co kupiłam niby lepsze i trudno je dostać bo są w mgnieniu oka wykupowane i to mnie przekonało ![]() Też mi się podoba, ale zastanawiam się, czy jest sens je kupować skoro Franek za wszelką cenę chce wstawać a siedzenie jest beee. Nie wiem czy będzie chciał z niego korzystać
|
|
|
|
|
#924 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale decyzja należy do Was. Cytat:
A gdzie jesteście, bo chyba mi to umknęło?
|
||||||
|
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
ale dawno nie pisalam ![]() jak mam wolna chwile to tylko podczytuje, wiec mozna powiedziec, ze jestem na biezaco ![]() zazdroszcze Januszowi wakacji i spotkania ![]() z niecierpliwoscia czekam na kolejne relacje ![]() Czarus jakies 2 dni je tylko mleko, bo nic innego nie chce, moze przez upaly ![]() zebow ani widu ani slychu, a jak maruda sie mu zalaczy to lepiej uciekac wczoraj drugi wieczor sam zasnal w lozeczku poza tym wczoraj mu sie nozka zaklinowala pomiedzy szczebelkami i taka syrene zalaczyl, ze nie wiem, na szczescie jak go wzielam do lozka do siebie to zaraz spal chyba musze spowrotem ochraniacz zalozyc juz nie pamietam wiecej co mialam napisac
|
|
|
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Franek już chce wstawać to raczej Mu się nie przyda jak odkryje przemieszczanie się to o siedzeniu możesz zapomnieć ![]() Cytat:
![]() nieładnie, oj nieładnie! Dzika Cię wywali
|
||
|
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
Witam, uff nadrobiłam Was
My się chwalimy kolejnym (trzecim) ząbkiem, ale nadal nie raczkujemy, trochę pełzamy (do tylu)... Najmłodsza je moje mleczko, zupki specjalnie dla niej gotowane z królikiem albo z morszczukiem, jabłka, trochę soczku czasem jej zapodam, ale nie chce zassać smoka od butli. Poza tym u nas gorąco i uświadomiłam sobie, że już ponad połowa wakacji zleciała i zaś trzeba myśleć o przedszkolu... Miłego dnia życzę
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Super, zazdroszczę
![]() Cytat:
Myślę, że lepiej jest później kupić takie normalne małe krzesełeczko i stolik np. do rysowania czy zabawy. Poza tym ja np. jak sadzam moją nieraz na nocniku to samej nie mogę jej zostawić, bo jeszcze nie chodzi na nogach, pochyla się do dołu głową i leci. Także lepiej bezpieczniej jest chyba żeby siedział na podłodze, a jak już będzie biegać to normalne małe krzesełko. Takie jest moje zdanie
|
|
|
|
|
#930 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musza wycofac cala partie, takie sa przepisy. Co do szczepionek i powiklan po to jest inny temat, ale akurat ta kacja moim zdaniem wplywu miec nie mogla Cytat:
Wczoraj jej tata dal pol kromki chleba, a Klucha rozerwala na dwa i wsadzila obie czesci do paszczy na wcisk, dziamala dziamala, myslalam ze wypluje .. a przelknela ![]() Cytat:
Cytat:
![]() O 100% antykoncepcja, ale nie polecam Cytat:
Cytat:
jeszcze nie mam ale bede miec pojutrze( jakies sprzezenie ), kupuje uzywane w stanie idealnym, dokladnie toPlanuje w nim karmic mala... bo krzeselko to Z tego co widzialam to je mozna na normalnym krzeselku postawic( i chyba przypiac) nie tylko na podlodze. U nas sasiadka taka na oko poltora roku je ma, i sama je nawet nosi do auta. Na wyjazdach na pewno sie przydaje Cytat:
Amfa powiadasz ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- przeczytalam opis siedziska i nie siedzacego malucha bym w nim nie posadzila ale widze duzo zastosowan dla siedzacego
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-03 o 14:00 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

strasznie się wystraszyłam

Ewka pierwszą kupę walnęła jeszcze w warszawie. Potem przerwa na rozprostowanie kości i cyc. Potem druga kupa, absolutnie nie samochodowa
potem jeszcze dwa cyce po drodze i rozprostowywanie się. Ogólnie 3 drzemki po 30 minut. Pierdzielę taki interes, wracamy w nocy.
W związku z powyzszym cieszymy się, że mamy rezerwację tylko do 5tego i spierdzielmy do jakiejś dziury nadmorskiej albo na mazury. Taki wypoczynek to se mozna w 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012