Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 18:15   #2911
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nie nic nie cwicze . powiedziałam sobie ze bede cwiczyc jak Roszek podrosnie i bedzie potrafił sie np.bawic to mi nie bedzie zal ze matka wyrodna zostawia dziecia i popiernicza na biezni czy orbitreku .
ja mam dokładniusio tak samo... okropnie mi go szkoda jak widać, że spragniony towarzystwa, rozmowy, a ja np sprzątam...
i przyznam, że moje kg mogą poczekać [byleby koleżanek nie spraszały]

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
szperajac dzis po necie o tym ile powinny jesc wczesniaki
znalazlam taki tekst:
wcześniaczek powinien jeść tak, jak donoszone noworodki (z zastrzeżeniem, że zalecenia na opakowaniach mlek modyfikowanych są często trochę przesadzone, by nakręcać sprzedaż, i rzadko które dziecko tyle zjada na jeden posiłek).

to pogrubione to tak a propo tej dyskusji ile jedza maluchy
a ja się nie zgodzę... albo inaczej - mój Filip powinien być żywą reklamą mm - zjada więcej niż jest napisane na opakowaniu

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 18:19   #2912
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ja mam dokładniusio tak samo... okropnie mi go szkoda jak widać, że spragniony towarzystwa, rozmowy, a ja np sprzątam...

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

a ja się nie zgodzę... albo inaczej - mój Filip powinien być żywą reklamą mm - zjada więcej niż jest napisane na opakowaniu
no przeciez pisze ze rzadko ktore = Filip je
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 18:27   #2913
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Poucinało cytaty diabelstwo :/
mnie też. zmniejszyli ilość?!

Cytat:
A w ogóle poza zasięgiem mojej wyobraźni jest jednoczesne karmienie piersią i bycie w ciąży.
koleżanka odstawiła małą jak się dowiedziała.
nie wiem czy prolaktyna nie wyciszyła jej laktacji. i czy to jej przypadek czy po prostu tak jest

Cytat:
i robią mu się odstające. Nie wiem czy przez to odginanie czy po ojcu.

Cytat:
Ja tak miałam i moje dziecko też było dla mnie brzydalem i to, co czułam to było poczucie obowiązku, a nie miłość.
Dopiero teraz jest najpiękniejszy, najmądrzejszy, najukochańszy i w ogóle same naj.
fajnie, że o tym piszesz. mądre to. każdy ma inaczej - nie gorzej, nie lepiej...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 18:31   #2914
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

mnie też. zmniejszyli ilość?!

koleżanka odstawiła małą jak się dowiedziała.
nie wiem czy prolaktyna nie wyciszyła jej laktacji. i czy to jej przypadek czy po prostu tak jest

fajnie, że o tym piszesz. mądre to. każdy ma inaczej - nie gorzej, nie lepiej...
ja stwierdzilam ze wole sie nie zastanawiac co czulam na poczatku jak zostalam mama heheh.
zreszta nawet w ksiazce o wczesniakach pisze ze mamy wczesniakow no inaczej podchodza do macierzynstwa. ciezko nawet stwierdzic czy sie ciesza :P hehe cos w tym jest.
15.10. 2011.

Stary 2013-08-02, 20:42   #2915
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

ile? to co ci z tym zębem robił?

kanałowo ząb górny nr 7
fakt że dobry dentysta, jest zdania że każdy ząb można ratować ale też kosztuje no cóż jeszcze tylko jedna wizyta kończąca

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Hejka!

Słyszałyście o tym, że na L4 w ciąży dostaje się wyższą wypłatę, bo pracodawca/ZUS wypłaca dodatkowo kasę za weekendy?
Rozmawiałam ze znajomą i powiedziała mi, że normalnie dostaje 2 tys., a w ciąży na L4 dostawała 2700. Ja dostawałam tyle co zawsze. A Wy?
ja dostawałam średnią wyliczoną z całego roku, w każdym razie nawet trochę mniej mi wyszło niż na aktualnej umowie po podwyżce.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

dziewczyny' jak to jest z tymi smoczkami do butelek.. trzeba zmienić po 3 miesiącach na większe? z większą dziurką do picia czy jak?
jestem zielona.. butelki mam z NUK'a i na 2 jest "s" na 4 "m"..

co do włosów..
moje to już tragedia ;/
po kąpieli całe sitko zapchane, po rozczesaniu garść i co chwilę zbieram malutkiej z rąk, z pieluch, z łóżeczka.. nawet rzęsy co raz częściej mi wypadają
w Polsce idę do fryzjera zrobić się na krótko..
no i zakupię Merz Special.. mi pomogły jak stosowałam wcześniej..
są dość drogie ale skuteczne w moim przypadku..
my mamy tomme tippee smoczek 2,
włosy? jakie włosy? a te resztki co mi zostały?
masakra tak wypadają że aż boję się je myć
nasz też czasem piszczy jak hamujący pociąg

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
ja stwierdzilam ze wole sie nie zastanawiac co czulam na poczatku jak zostalam mama heheh.
zreszta nawet w ksiazce o wczesniakach pisze ze mamy wczesniakow no inaczej podchodza do macierzynstwa. ciezko nawet stwierdzic czy sie ciesza :P hehe cos w tym jest.
i chyba tak jest. Moją córę urodziłam jak miałam 19 lat (śpik )
miałam zatrucie ciążowe, mój lekarz zbagatelizował objawy a ja niedoświadczona (forum brak) zdałam się na niego i tak urodziłam w 35 tygodniu. Mała dostała w pierwszym badaniu 3 pkt w drugim 8 i były złe prognozy...
Na początku to był strach, lęk i obawa. Z czasem się wszystko układało i było super a dziś ma 14 lat i ... kocham ją bardzo
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 20:49   #2916
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam!

Ja obecnie na etapie załatwiania wszystkiego do ślubu - uświadomiłam sobie, że wiele czasu nie zostało a ja bez sukienki! Już stwierdziłam, że pójdę chyba w prześcieradle Po poszukiwaniach w salonach udało mi się wczoraj kupić od babki używaną suknię ślubną w dobrej cenie, z czego się meeega cieszę Jest śliczna, choć troszę za mała Ale krawcowa powinna dać radę. A ja kończe z podjadaniem, słodyczami i może nawet trochę poćwiczę z Chodakowską (o ile ortopeda mi pozwoli, bo mam problemy po cesarce )

Ptaszysko, OC za wagę maluszków! Pieknie nam te dzieciaczki rosną
No i Dragusia za ząbka!
Nestelle witaj!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
nestelle ja tez nie odwazylabym sie odchudzac przy kp. wszedzie pisza, ze to może byc niebezpieczne. Co innego zdrowe odzywianie...niestety z tym tez mi jakos nie podrodze;/
Przy kp to chyba tylko zdrowe odżywianie i ćwiczenia.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
"Entity". Bałam się potem iść do łazienki
Przeczytałam opis - jak kiedyś lubiłam takie filmy to od ciąży nie oglądam Jakoś tak człowiek nerwowy często i po co mam sobie dokładać jeszcze nerwów i strachów... A TŻ mnie namawia na nowe "Martwe zło" - o nieee po trailerze podziękuję

Cytat:
tylko ze ja cały czas sie ruszam ..... i ogólnie mam szybką przemiane .no i od porodu nie zjadłam ani kszty słodkiego .
Szacun
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 21:00   #2917
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
kanałowo ząb górny nr 7
fakt że dobry dentysta, jest zdania że każdy ząb można ratować ale też kosztuje no cóż jeszcze tylko jedna wizyta kończąca

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

ja dostawałam średnią wyliczoną z całego roku, w każdym razie nawet trochę mniej mi wyszło niż na aktualnej umowie po podwyżce.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

my mamy tomme tippee smoczek 2,
włosy? jakie włosy? a te resztki co mi zostały?
masakra tak wypadają że aż boję się je myć
nasz też czasem piszczy jak hamujący pociąg

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

miałam zatrucie ciążowe, mój lekarz zbagatelizował objawy a ja niedoświadczona (forum brak) zdałam się na niego i tak urodziłam w 35 tygodniu. Mała dostała w pierwszym badaniu 3 pkt w drugim 8 i były złe prognozy...
Na początku to był strach, lęk i obawa. Z czasem się wszystko układało i było super a dziś ma 14 lat i ... kocham ją bardzo
bo kochac tez sie trzeba nauczyc
15.10. 2011.

Stary 2013-08-02, 21:14   #2918
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny z POZNANIA macie/znacie/słyszałyście o jakimś dobrym neurologu obojętnie czy prywatnie czy nfz byle by jakiś sensowny termin wizyty.
niestety nie .
Cytat:
Dziś lekarz zdziwił się że moja mała tak ładnie na piersi przybiera pomimo iż na początku było bardzo malutko a teraz zamiast spowolnić super przybiera więc nic więcej nie będę jej dawać mamy 5,935 kg ostatnio było 4,750

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Zna któraś jakiś fajny przepis na babeczki?
przepisy biore czesto z mojewypieki.com
Cytat:
Słyszałyście o tym, że na L4 w ciąży dostaje się wyższą wypłatę, bo pracodawca/ZUS wypłaca dodatkowo kasę za weekendy?
Rozmawiałam ze znajomą i powiedziała mi, że normalnie dostaje 2 tys., a w ciąży na L4 dostawała 2700. Ja dostawałam tyle co zawsze. A Wy?
ja nic o tym nie wiem ...
[QUOTE=pani22ka;42078960]czyt. małych ateistycznych nadruczkach albo bodziak w pentagramy mam niszę w rynku QUOTE]

Cytat:

a mama w białej sukience?
.

Cytat:
2. drugie dziecko kocha się mniej - wierzę, że tak jest, ale chyba tylko na początku... Wychodzę z założenia, że miłości rodzicielskiej też się uczy. Są kobiety, które od pierwszego spojrzenia na dzidzię są zakochane na zabój, ba! kochają jeszcze nienarodzone dzieci. Są i takie, którym ta miłość przychodzi z czasem. Ja tak miałam i moje dziecko też było dla mnie brzydalem i to, co czułam to było poczucie obowiązku, a nie miłość.
Dopiero teraz jest najpiękniejszy, najmądrzejszy, najukochańszy i w ogóle same naj.
kazdy jest inny ..... to fakt .trudno tez byc w czyjes skórze i sobie wyobrazic ....ja naleze do tej grupy co kocha juz w bedąc w ciązy ... a po urodzeniu szaleństwo na maxa i to kazde dziecko niewazne czy pierwsze czy drugie czy trzecie - kocham od samego początku .

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja obecnie na etapie załatwiania wszystkiego do ślubu - uświadomiłam sobie, że wiele czasu nie zostało a ja bez sukienki! Już stwierdziłam, że pójdę chyba w prześcieradle Po poszukiwaniach w salonach udało mi się wczoraj kupić od babki używaną suknię ślubną w dobrej cenie, z czego się meeega cieszę
super ! ja chciałabym wziąść 2 raz slub -moze byc nawet z tym samym tztem zrobiłabym duzo rzeczy inaczej niz poprzednio .....

fote jakąś dasz?
Stary 2013-08-02, 21:14   #2919
anika_s
Wtajemniczenie

Nestelle-ale ze jak z tymi słodyczamize wcale,wcale?? To takie wyzeczenie czy poprostu nie przepadasz? Podziwiam Cie
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 21:22   #2920
maria28
Kniaginia

Wiecie, co? Jednak cienki Bolek jestem. Popłakałam się dzisiaj dwa razy przez te ćwiczenia z Różą

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Przy okazji zajechałam na małe zakupy i kupiłam sobie torebkę
dobrze, że ten mój tż nie zwraca uwagi na takie rzeczy ( chyba jak większość facetów). Biorąc pod uwagę fakt, że wyszłam z czarną małą torebką a wróciłam z większą zielona a ten nic nie zauważył
Cytat:
mój po jakimś czasie też zauważy, jak będzie np. portfela szukał i mu powiem, że w torebce, tej zielonej jest.Możliwe, że wtedy zauważy i powie coś w stylu "a skąd masz tą torebkę" a ja wtedy "no przecież już dawno ją mam, mówiłam Ci, że kupiłam" standard u nas
Hehe, mój tak samo. I jeszcze doda, że wcale mu nie mówiłam, że kupiłam. Bo on 50% tego, co do niego mówię, nie słyszy.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
przedwojenny z litego dębu... piękny mebel tzn ja takie lubię !
Ja poluję na sekretarzyk, ale niełatwa sprawa znaleźć ładny i nie bardzo zniszczony.
OC, masz mieszkanie w takim stylu, czy to raczej na zasadzie eklektyzmu - jakiś antyk jako urozmaicenie stylu np. nowoczesnego?

Cytat:
mamy 5,935 kg ostatnio było 4,750
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 21:34   #2921
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:

drugie dziecko kocha się mniej - wierzę, że tak jest, ale chyba tylko na początku... Wychodzę z założenia, że miłości rodzicielskiej też się uczy. Są kobiety, które od pierwszego spojrzenia na dzidzię są zakochane na zabój, ba! kochają jeszcze nienarodzone dzieci. Są i takie, którym ta miłość przychodzi z czasem. Ja tak miałam i moje dziecko też było dla mnie brzydalem i to, co czułam to było poczucie obowiązku, a nie miłość.
Też tak miałam, że to uczucie macierzyńskie przyszło z czasem. Na początku to był szok spowodowany zmianą życiową, zmęczenie, potem ból przy kp, szalejące hormony i ciągły płacz, no ale na szczęście teraz jest wielka miłość
Stary 2013-08-02, 21:39   #2922
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Nestelle-ale ze jak z tymi słodyczamize wcale,wcale?? To takie wyzeczenie czy poprostu nie przepadasz? Podziwiam Cie
ha nieprzepadam ???? jezu ja KOCHAM !!!!! ale tylko lody -czekoladowe i ...czekolada ewentualnie ciasto czekoladowe .
od tego własnie tyle przytyłam w ciązy .....
Karmiąc nie powinnismy jesc czekolady -zaraz któras powie ze jadła i nic nie było ale po pierwsze nie chce ryzykowac bo Roszek nalezy do dzieci które nie miały jeszcze zadnych problemów -nic nie boli, nie płacze ,nie ma problemu z kupami i nic,nic w ogóle a ja wiem ze nie poprzestałabym na jednej kosteczce .... dla mnie bezsensu .pozarłabym z łatwoscią całą tabliczke zagryzając jeszcze dwoma . serio .
co do lodów - to nie próbuje bo Roszek ulewa jak troche mleka sie napiłam .... a lodów tez potrafie pochłonąc duzo.....
A do tego moje postanowienie- ze nie rusze nic a nic , nawet konfitury ,niczego -abym łatwiej sie pozbyła zbednych kg -bo odchudzac tak typowo sie nie zamierzam (no bo jak jesli ja nigdy nie jadam fast foodów , itp... same zdrowe ).
poprzedno karmiąc tez tak robiłam tyle ze karmiąc kube tez nic a nic a karmiąc nine pozwoliłam sobie pare razy na lody i ulewała-chlustała na metr biedaczka ....
I przyznam ze nic a nic mnie nie ciągnie -organizm sie dostosował jakos .....
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wiecie, co? Jednak cienki Bolek jestem. Popłakałam się dzisiaj dwa razy przez te ćwiczenia z Różą
a co dokładnie sie stało ?
Stary 2013-08-02, 21:45   #2923
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Też tak miałam, że to uczucie macierzyńskie przyszło z czasem. Na początku to był szok
Ja przez pierwszą noc leżałam i gapiłam się w małego... chyba bez żadnych uczuć, po prostu się gapiłam Może dlatego, że się niespodziewałam, że tak nagle się pojawi... a pierwsze moja słowa do niego : "To Ty mnie tak łobuzie kopałeś w brzuchu" :P A miałam coś mądrego powiedzieć...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 21:53   #2924
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Ja przez pierwszą noc leżałam i gapiłam się w małego... chyba bez żadnych uczuć, po prostu się gapiłam Może dlatego, że się niespodziewałam, że tak nagle się pojawi... a pierwsze moja słowa do niego : "To Ty mnie tak łobuzie kopałeś w brzuchu" :P A miałam coś mądrego powiedzieć...

Któraś o opaski pytała, ale o takie zwykłe chodzi? http://tolula.blogspot.com/
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 21:54   #2925
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Już po wizycie.
Ptaszysko dobrze mówiłaś - anemia mam podawać żelazo i wit.C

Cytat:
teraz mi się przypomniało, że u nas też jest jedna taka rodzina, chyba z 14 dzieci i wyobraźcie sobie, że zdarzyło im się, że rok po roku bliźniaki a byłoby ich jeszcze więcej, ale chyba dwójka dzieci zmarła. Teraz już wszyscy są dorośli, ale kiedyś to musieli mieć masakrę w domu i jeszcze mieszkali w bloku - łączone dwa mieszkania
aaaa wtf na sama mysl 2 x2 + 10innych !! never evere ever !!

no chyba ze kto inny mi urodzi i zbije majatek ze socjalu

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
i w niemczech http://www.bellino.com/ a polska nie
no jak masz kogos we niemcach to wiesz

- http://www.br-spielwaren.de/brands/bellino

ja bd kupowala z tej

- http://www.toysrus.no/Merker/Bellino.aspx

Cytat:
Dziewczyny, od wczoraj w Tesco Pampersy Active Baby 70 sztuk za 37 zł! Wlasnie kupiłam Byliśmy z Krzysiem na Gocławiu po paczkę ubranek, potem do Tesco weszliśmy tak z ciekawości, jak się zachowa - mam złote dziecko!!! I w autobusach, i w markecie, no grzeczny i kochany
Teraz jeszcze siedzimy w parku
teraz mi mowisz - jak babcia Ania juz kupila
co do busa - wiem cos o tym Emiliano kocha jezdzic czuc ten ruch ...

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Zna któraś jakiś fajny przepis na babeczki?
Cytat:
Z pewnością jest to pytanie do Małpki

Emilanek słodziutko wygląda i tak samo jak Anielka piąsteczka w buzi jak dobrze dostrzegam
ooo tak Malpka -- ew moge dac przepis na ROGALIKI haha :P

nio piasteczka w buzi - musi byc

Cytat:
Hejka!

ja jeszcze NIE DOSTALAM kasy na chorobowe - moj szef zginie jak go dorwe

Cytat:
no i moja Ewa nauczyła się piszczeć.. czasami ogłuchnąć idzie!
to zainwestowac trzeba we dobre zatyczki do uszu

nadrobilam

wrzucam fote Emilianka - znaczy sie wyszedl jak mniejsza kopia dziadka Andrzeja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dziadzio.jpg (13,4 KB, 25 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 21:55   #2926
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
czy waszym pociechom wyginają sie uszy ?
mój jak wierci głową to się odwijają a szczególnie prawe
muszę mu na ten moment opaskę zakładać

nie wiecie kiedy to mija?
tak, już w szpitalu mu się odginały, szczególnie jedno. najtrudniej przy karmieniu jak się wierci zapanować nad tym, więc nie zawsze poprawiam. żadnych opasek nie zakładam.

pisałyście o kolejnych dzieciach.. ja kiedyś chciałam dosyć szybko, ale Jakub daje mi taką szkołę przetrwania że nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduję na kolejne (nie pisze tego narzekając na dziecko, po prostu jest tak wymagający, że nie dałabym rady), do tego sytuacja z tż nie sprzyja powiększaniu rodziny.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 22:01   #2927
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Cytat:
ciezko nawet stwierdzic czy sie ciesza :P hehe cos w tym jest.
coś w tym jest.

Cytat:
Po poszukiwaniach w salonach udało mi się wczoraj kupić od babki używaną suknię ślubną w dobrej cenie, z czego się meeega cieszę
Szkoooooda, bo ja mam piękną do sprzedania

Cytat:
ja chciałabym wziąść 2 raz slub -moze byc nawet z tym samym tztem

Cytat:

Cytat:
Podobno po tygodniu organizm się przyzwyczaja i już nie zgłasza zapotrzebowania na słodkie.

Cytat:

Fajnie, że pamiętasz, co powiedziałaś, bo ja nic!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 22:03   #2928
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

monicca
oliwka co za zdjęcia, CUDO!!!
BYou za zalatwienia!

Cytat:
My mamy jutro szczepienie i ciekawe co lekarz nam powie mała krzywo trzyma główkę i wszyscy "mądrzy tego świata" mówią o jakiś kołnierzach itp. A ja już się schizuję
Będzie dobrze

Cytat:
pierścionki zaręczynowe to przeżytek teraz są rowerki zaręczynowe

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Pytanie z serii moich głupich :
1. Czy zamykacie okna na kąpiel? A jak tak to czy otwieracie po kąpieli?
2. Czy waszym dzieciom wypada smoczek jak jest na rękach? Bo mój jak tylko w pionie to automatycznie mu wypada. W zasadzie jak jest w pionie to ma otwartą buźkę i troche wychyla język. Zastanawiam się czy to nie jakieś problemy z żuchwą
1. Nie, teraz nie, no chyba ze jest przeciąg.
2. Też zawsze smoczek wypada jak go biorę do pionu. Ale jak jest w pionie to buzia raczej zamknięta.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
BURZA !!!!
Taka duża i się burzy boi ?

Cytat:
Przy okazji zajechałam na małe zakupy i kupiłam sobie torebkę
dobrze, że ten mój tż nie zwraca uwagi na takie rzeczy ( chyba jak większość facetów). Biorąc pod uwagę fakt, że wyszłam z czarną małą torebką a wróciłam z większą zielona a ten nic nie zauważył
za zakupy!
Co do torebki - cóż faceci...

Cytat:
dziewczyny' jak to jest z tymi smoczkami do butelek.. trzeba zmienić po 3 miesiącach na większe? z większą dziurką do picia czy jak?

dziś 8 dni do urlopu..
przewidywalna pogoda na wyjazd 24 w dzień i 15 w nocy.. mam nadzieję, że się sprawdzi!

Moderna
ostatnio mi chodzi po głowie te zdj Marcela z oballem.. moja ma dokładnie tak samo! bawi się bawi, śmieje, gada ale jak tylko zajarzy że do buzi nie można wpakować to ryk!

no i moja Ewa nauczyła się piszczeć.. czasami ogłuchnąć idzie!
O widzisz ja własnie jestem na etapie zakupu większych smoczków do butelek - od 3m własnie, bo słabiutko to leci, a po 3 miesiącach można juz zmienić na większy własnie.
A gdzie się urlopujecie ??
Co do oballa - wczoraj poszły już dwie rączki razem w ruch Oballa też próbuje zjeść od jakiegoś czasu
Piszczenie - oj to prawda...
Stary 2013-08-02, 22:04   #2929
maria28
Kniaginia

Cytat:
a co dokładnie sie stało ?
Nerwowo wysiadam, psychicznie, mimo że wiem, że bólu dziecku nie sprawiam. No ale ono ryczy pod moimi rękami. Poza tym przez ten powrót okresu mam huśtawkę hormonalną.

Cytat:
Te oczęta!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 22:19   #2930
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:

Ja też pamiętam moje pierwsze: Ale masz długie paznokcie
Stary 2013-08-02, 22:20   #2931
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Hejka!

ja dostawałam tyle samo. nie wiem jak z kasą za weekendy bo ja normalnie w weekendy pracowałam przed L4, ale nie wydaje mi się to sensowne.

Cytat:
trzeba zmienić. generalnie są smoczki 0m+, 1m+, 3m+ i 6m+. ja 1m+ nie używałam. najpierw 0 a teraz 3m+. różnią się w zależności od firmy. avent np ma więcej dziurek, lovi mają większe dziurki i są oznaczone numerycznie: 1,2,3,4. nuk na literowo, bo dostałam jakąś butlę ze smoczkiem m, więc pewnie ma s,m,l poszukaj może na necie konkretnie do nuka smoczków, bo ja znam aventu i lovi tylko.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 22:25   #2932
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
super ! ja chciałabym wziąść 2 raz slub -moze byc nawet z tym samym tztem zrobiłabym duzo rzeczy inaczej niz poprzednio .....

fote jakąś dasz?
Ja oczywiscie miałam tysiąc pomysłów co do sukni i dodatków, ale najważniejsze, że suknia jest, o reszcie jeszcze mam czas pomyśleć
Jak na razie TŻ garnitur ma, ja suknię, jeszcze tylko mały garniturek będzie trzeba kupić ale to na ostatnią chwilę, żeby wiedziec jak rozmiarowo będzie.
Fotę dam ale PO hehe, bo na razie zdjęcia na wieszaku nie oddają jej niesamowitego uroku

Cytat:
To prawda, jak byłam kiedyś na diecie to po czasie się organizm przyzwyczaił do nowych nawyków i dało się żyć bez np. (!) słodyczy

Cytat:
Aż sobie na Fb looknęłam
Widzę zdjęcie tylko z tyłu, rzeczywiście ładna ALE na moją grubą .upę by nie weszła

A wystawiłaś na sprzedaż? Z tego co widzę jest baaardzo duzo ogloszeń na portalach, dlatego chciałam jednak używaną, bo nie chcę stracić/ stracić mało jak ją będę dalej sprzedawać.
Za moją dałam 400 zł - a do tego Pani dołożyła welon, rękawiczki, buty czego raczej ie zaloze, ale pójdzie dalej w świat razem z suknią

Cytat:
Nerwowo wysiadam, psychicznie, mimo że wiem, że bólu dziecku nie sprawiam. No ale ono ryczy pod moimi rękami. Poza tym przez ten powrót okresu mam huśtawkę hormonalną.
Ojoj nie dziwię się...
Trzymaj się tam!
Stary 2013-08-02, 22:36   #2933
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
hehe moj dzis wyzlopal do snu 180!!!! boshe az dalej w lekkim szoku jestem haha
- ciekawe do ktorej pospi na takim jedzonku haha

Cytat:
kanałowo ząb górny nr 7

a ja a dziś ma 14 lat i ... kocham ją bardzo
ad 1 - eeee mi kiedys powiedzial ze szkoda kasy .. i nie mam 7
ad 2 - i juz wiemy ile masz latkow hihi

Cytat:
Ja obecnie na etapie załatwiania wszystkiego do ślubu - uświadomiłam sobie, że wiele czasu nie zostało a ja bez sukienki! Już stwierdziłam, że pójdę chyba w prześcieradle Po poszukiwaniach w salonach udało mi się wczoraj kupić od babki używaną suknię ślubną w dobrej cenie, z czego się meeega cieszę Jest śliczna, choć troszę za mała Ale krawcowa powinna dać radę. A ja kończe z podjadaniem, słodyczami i może nawet trochę poćwiczę z Chodakowską (o ile ortopeda mi pozwoli, bo mam problemy po cesarce )
za ogranizajce

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja TYZ

Cytat:

Cytat:
to ja nie powiem com ja powiedziala

Cytat:
!
poka poka

ogolnie poszlabym juz spac
ale mi sie nie chce !!!

.

Stary 2013-08-02, 22:44   #2934
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a pierwsze moja słowa do niego : "To Ty mnie tak łobuzie kopałeś w brzuchu" :P A miałam coś mądrego powiedzieć...
oj tam ,oj tam... w takiej chwili nic mądrego chyba nie idzie powiedziec .
Cytat:
przystojniak a te oczy ........

kasia a jak tam historia z "tatuskiem" Emilka ,na czym staneło?
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pisałyście o kolejnych dzieciach.. ja kiedyś chciałam dosyć szybko, ale Jakub daje mi taką szkołę przetrwania że nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduję na kolejne (nie pisze tego narzekając na dziecko, po prostu jest tak wymagający, że nie dałabym rady), do tego sytuacja z tż nie sprzyja powiększaniu rodziny.
.moze bedzie lepiej moze plany sie zmienią......
Cytat:
Podobno po tygodniu organizm się przyzwyczaja i już nie zgłasza zapotrzebowania na słodkie.
..... hmmmm na razie mysle o Roszku .jak przestane karmic to bede pływac w czekoladzie jak u Charliego
Cytat:
. pamietaj ze bycie rodzicem to nie tylko wywoływanie usmiechu na twarzy dziecka ...czasami dla jego dobra trzeba nie zważac na łzy . niestety .
Cytat:

Ja też pamiętam moje pierwsze: Ale masz długie paznokcie
wyszukanie
Cytat:

To prawda, jak byłam kiedyś na diecie to po czasie się organizm przyzwyczaił do nowych nawyków i dało się żyć bez np. (!) słodyczy
ja tak dzieki dzecku -ze wymówka. bez tego zycie bez czekolady sensu nie ma
Stary 2013-08-02, 23:00   #2935
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Nyaa dużo jest takich przypadków moja koleżanka ze szkoły średniej podobnie jedno dziecko z końca grudnia drugie z początku stycznia kolejnego roku.
Oj, chyba nie kolejnego Tylko jeszcze następnego

Cytat:
pierścionki zaręczynowe to przeżytek teraz są rowerki zaręczynowe

ja sobie nie wyobrazam tak z jednej ciąży w drugą chociażby dlatego jak tu nosić to urodzone dziecko przykładowo takiego 9kg Florka będą w ciąży gdzie można 3-5kg dźwigać albo nie przespane noce, gdzie ja większość ciąży przespałam do 12.

Właśnie dlatego ja czekam na następną ciążę, aż Krzyś zacznie sam chodzić i nie trzeba Go będzie nosić cały czas, tylko trochę

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziewczyny naprawdę jak już zaczęłam jeść pewne rzeczy to czuje że żyje.. nie mówie o kebabach ale o kanapce z pomidorem i szczypiorkiem itd naprawdę karmienie piersią staje się wtedy przyjemnością.

Pytanie z serii moich głupich :
1. Czy zamykacie okna na kąpiel? A jak tak to czy otwieracie po kąpieli?
2. Czy waszym dzieciom wypada smoczek jak jest na rękach? Bo mój jak tylko w pionie to automatycznie mu wypada. W zasadzie jak jest w pionie to ma otwartą buźkę i troche wychyla język. Zastanawiam się czy to nie jakieś problemy z żuchwą
No dokładnie! Ja też poczułam, że żyję, jak zaczęłam jeść pomidora, czereśnie, ogórki itp Jak jeszcze dojdą sery... A Krzyś też ulewa - jak nie odbije, jak odbije, jak zje dużo, jak zje godzinę wcześniej itd Do 6 mca powinno przejść i tego się trzymam
1. zamykamy balkon, okno jest uchylone, bo ogólnie ciepło jest Zaraz po wytarciu otwieramy znów balkon
2. Tak, rozdziawiona z zachwytu paszczęka

Cytat:
Kiedyś przeglądam się w lustrze i mówię do Tż - Patrz, już mam prawie płaski brzuch, on w śmiech. Ja - no ale jak leżę to już naprawdę jest płaski... On - taaa, chyba jak leżysz na brzuchu...

A, no i jeszcze pytanko odnośnie włosów - w ciąży były ok, podczas kp też super, a teraz jak nie karmię już prawie miesiąc, to zaczęły strasznie wypadać, macie do polecenia jakieś dobre preparaty?

A preparat: tak, nożyczki
(przepraszam za dowcip )

Cytat:
Też sobie nie wyobrażam, najgorzej to nocne wstawanie. A w ogóle poza zasięgiem mojej wyobraźni jest jednoczesne karmienie piersią i bycie w ciąży. Ależ to musi być obciążenie dla organizmu!
A to w ogóle fizycznie możliwe?

Cytat:
(o ile ortopeda mi pozwoli, bo mam problemy po cesarce )

Przeczytałam opis - jak kiedyś lubiłam takie filmy to od ciąży nie oglądam Jakoś tak człowiek nerwowy często i po co mam sobie dokładać jeszcze nerwów i strachów... A TŻ mnie namawia na nowe "Martwe zło" - o nieee po trailerze podziękuję
A co się dzieje, jakie problemy?
"Martwe zło" też widziałam Nieco krwawe Ale nie takie bardzo straszne

Cytat:

Hehe, mój tak samo. I jeszcze doda, że wcale mu nie mówiłam, że kupiłam. Bo on 50% tego, co do niego mówię, nie słyszy.

Hehe, mój tak samo

I jeszcze co do miłości i dzieci: ja Krzysia kochałam już, jak był w brzuchu. Mówiłam do Niego po imieniu, czekałam z utęsknieniem. TŻ też A po urodzeniu to buchnęło z dziesięciokrotną mocą - leżałam na pooperacyjnej, przynieśli mi tobołeczek, położyli do łóżka, a mi dech zapierało z nadmiaru uczuć i wzruszeń Wiem, jak to górnolotnie brzmi, no ale tak było. Teraz kochamy Go jeszcze bardziej, jeśli to w ogóle możliwe.
I tak czasem też sobie myślę - jak to jest przy drugim? Tak samo mocno się kocha? W tej chwili sobie tego nie wyobrażam. Może się osobiście przekonam

Zapisałam się właśnie do mojej kardiolog - na 21 stycznia Bo mi jakimś cudem ciśnienie samo się unormowało - tak jak brałam przed ciążą przez 6 lat silne prochy, potem w ciąży słabszy, ale najpierw 3, potem 4, a w szpitalu nawet 8 (!) tabletek, to teraz 1-2 i mam ciśnienie w normie No ale chcę, żeby lekarz mi to potwierdził...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-08-02 o 23:07
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 23:08   #2936
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
A co się dzieje, jakie problemy?
"Martwe zło" też widziałam Nieco krwawe Ale nie takie bardzo straszne
Bolą mnie pachwiny, ginekolog mnie posprawdzała i dochodzi ból spojenia łonowego - nie wiadomo co to, może będą mnie prześwietlać Jutro ortopeda...
A widziałaś "Nocny pociąg z mięsem" ?
Stary 2013-08-02, 23:15   #2937
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

przystojniak a te oczy ........

kasia a jak tam historia z "tatuskiem" Emilka ,na czym staneło?

a wszytsko te czarne oczy ... LaLaLaLa LaLaLa

- jutro punkt 13 ide siem z nim zobaczyc

aaa tak btw mamusi po pologu - Megan Fox jest znowu we ciazy - urodzila we wrzesniu 2012

Lecem spac - tak mnie oczy pieka ze masakabra

slodkich snow

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
a '' martwice mozgu '' ktoras z was widziala - to dopiero GNIOT

Stary 2013-08-02, 23:40   #2938
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz mi mowisz - jak babcia Ania juz kupila

Dopiero dziś zobaczyłam...
Emiliano

Cytat:

Mówisz, że jest nadzieja? ([COLOR="PaleTurquoise"]ale tyyydzień...? )

Ja pamiętam - jak mi pokazali Krzysia po cesarce: "Jaki On malutki!" (normalny noworodek, ale pierwszy raz tak na żywo widziałam Maleństwo )

Cytat:
to ja nie powiem com ja powiedziala

.
Powiedz!

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Bolą mnie pachwiny, ginekolog mnie posprawdzała i dochodzi ból spojenia łonowego - nie wiadomo co to, może będą mnie prześwietlać Jutro ortopeda...
O rety, oby nic poważnego!!!

Chyba nie widziałam, ale kojarzę Może obejrzę
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-08-03 o 00:08
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 06:46   #2939
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

coś w tym jest.

ja tez nie pamietam co powiedzialam do Malej.
pamietam ze siostra mi pokazaywala i tlumaczyla po co ktora rurka i do czego. a jak jej sciagli po 2 tyg ten cepap do oddychania to popatrzylam na nia i powiedzialam do meza ze to nie nasza corka.

wniosek taki ze jak lezala w szpitalu jakby mi dali 2 dzieci to nie wybralabym wlasnego

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:

Te oczęta!
sprobuj to wlaczyc w jakis rytual, wykorzystaj do tego jakies zabawki.
ja mojej daje Pana Zyrafke i mowie ze nam bedzie pomagal cwiczyc itd.
robie to po okreslonych wczesniejszych czynnosciach. szybciej sie przyzwyczai. i caly czas mow do niej co robisz. ze rozumiesz ze jej sie nie podoba itd.
15.10. 2011.

Stary 2013-08-03, 07:17   #2940
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Hej

Ja dziś od 5.30 na nogach
Na 10 jadę do księdza w sprawie chrzcin, bo wtedy był jakiś inny na zastępstwo i mówił, zeby jeszcze raz przyjechać do naszego i obgadać na sto procent. Nie chce mi się, ale tż w pracy, więc muszę ja to załatwić.

Wczoraj pół dnia byliśmy nad jeziorkiem. Super było. Pomijam już fakt, że "szanowny" teść też był. Rozwalił się na kocu gdzies z boki i kryżówki rozwiązywał,więc jakoś go zniosłam dzisiaj jak tż wróci z pracy to też jedziemy

Od wczoraj podaję małemu żelazo. Najśmieszniej jest z tą wit. C-jakie minki robi przy tym muszę nagrać chyba zanim się przyzwyczai do kwaśnego smaku

Cytat:

najwazniejsze ze nic groznego poki mozna podawac zelazo to wiesz nie ma co sie przejmowac u nas byly zastrzyki i transfuzje takze uszka do gory

masz rację cieszę się, że w sumie okazało się, że to "tylko" anemia. Na razie mam przez 3 miesiące podawać żelazo, za półtora miesiąca do kontroli.
A Natalka też dostawała później żelazo w płynie? Pytam, bo lekarka mówiła, że mogą być po nim problemy z brzuszkiem i jak będą, to żeby odstawić na kilka dni i potem znowu podawać.
Cytat:
znalazlam taki tekst:
wcześniaczek powinien jeść tak, jak donoszone noworodki (z zastrzeżeniem, że zalecenia na opakowaniach mlek modyfikowanych są często trochę przesadzone, by nakręcać sprzedaż, i rzadko które dziecko tyle zjada na jeden posiłek).

to pogrubione to tak a propo tej dyskusji ile jedza maluchy
Co prawda, to prawda Nikoś chyba by pękł, jakby tyle na raz zjadł
Cytat:
potem do Tesco weszliśmy tak z ciekawości, jak się zachowa - mam złote dziecko!!! I w autobusach, i w markecie, no grzeczny i kochany
Teraz jeszcze siedzimy w parku

Cytat:
Dziś lekarz zdziwił się że moja mała tak ładnie na piersi przybiera pomimo iż na początku było bardzo malutko a teraz zamiast spowolnić super przybiera więc nic więcej nie będę jej dawać mamy 5,935 kg ostatnio było 4,750
no to wielkie
Cytat:
Hejka!

ja też dostawałam normalnie, a na zwolenieniu byłam już od 4 miesiąca

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości