|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Tylko kupię składniki
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Nie wierzę, jestem w stanie po paru godzinach Was nadrobić
chyba korzystałyście z gorącej pogody, co?Boże, jak dobrze, że kończę już drugi dzień @, jutro obudzę się już 3 i z górki ![]() ...Co do porodu, to też byłam nacinana. Dołączam się zgodnie do chóru i potwierdzam: nacięcie to pryszcz! A jaka ulga przy tych wszystkich męczarniach żeby maleństwo wyszło... Nie ma się co bać nacięcia, nie taki diabeł straszny jak go malują Blizna została minimalna pod światło, nie widać praktycznie nic.
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mi nie chodzi o strach przed bólem, albo przed blizną ![]() Mam po prostu wewnętrzne przekonanie, że tego nie chcę. To co na szybko znalazłam i pamiętam, że czytałam: https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...-bez-nacinania Ale czytałam też inne artykuły i po prostu nie chcę, chyba, że będzie naprawdę konieczne ![]() Ale co i jak będzie to się zobaczy
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
życzę aby wszystko się udało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dotka natknęłaś mnie na lekkie zmiany w mojej kuchni Przeglądam strony kulinarne i jest tyle wspaniałych przepisów a ja z nich nie korzystam a średnio co 2 dzień zastanawiam się co ugotować![]() A serduszka zrobię po weekendzie, bo jutro pewnie gdzieś wyjedziemy na 2 dni na szybko ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- uciekam, mały dopiero zasnął, porażka
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-02 o 22:30 |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Rozeznanie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Cytat:
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze to nie jestem sama
zasnął z nami i przeniosłam Go do łóżeczka. Ciekawe o której do nas przytupta ze swoją kołderką wczoraj w nocy był już o 1:00
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sama lubie w kuchni eksperymentować, ale muszę mieć czas i chęci. bo czasami to bym mogła jeść na miejście przez tydzień, albo zamawiać coś z dostawą do domu ![]() W ogóle, dziewczyny, wierzycie w zabobony i tego typu sprawy? pisałam Wam, że robię ciasto ... murzynka, które robiłam milion razy w życiu, potrafiłabym go z zamkniętymi oczami upiec, a dziś co? ZAKALEC! od razu mi się przypomniało powiedzenie mojej babci czy kogoś, że w ciąży nie można piec, bo same zakalce i nic się w kuchni nie udaje nie miałabym nic przeciwko, gdyby za kilka dni się okazało, że to właśnie to jest przyczyną, dlaczego ciasto mi nie wyszło
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Witam nocą
Udało się nadrobić Was dziś U mnie coś dziwnego się dzieje. W środę miałam plamienie i pisałam Wam że @ przyszła. W czwartek miałam mega krwotok a dziś już tylko maleńkie brązowe plamienie. @ mam zawsze przez bity tydzień a teraz właściwie już tego nie można nazywać @ ![]() Idę w przyszłym tygodniu się zapisać do gina, bo za dużo dziwnych rzeczy się dzieje. Cytat:
Ja w weekend będę robić ciasto czekoladowe :P Dziś fajne tematy widzę były +18 ![]() Ja na szczęście orgazm mam zawsze podczas stosunku i podobno to pomaga trochę plemnikom w drodze do jajeczka Mój tz zawsze tak celuje, żebyśmy razem dochodzili ![]() Nie mogę Was wyszukać na ovu przez telefon :/ obsluga tej strony na telefonie to jest jakaś tragedia. Przydałaby się aplikacja albo choć strona mobilna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, chyba fanastka miała rację i poproszę Dotkę o przeniesienie do obecnych staraczek
![]() TŻ zdecydował, że idziemy na żywioł i nie używamy gumek Dziś wieczorem się kochaliśmy, a TŻmówi"zapamiętaj ten dzień, czuję w kościach, że będzie dzidzia" Zobaczymy jak się rozwinie mój potabletkowy cykl ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
Ale może to te upały tak zadziałały? Trzymam oby nic poważnego.
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewidziałam to Życzę ci, żeby szybko się udało Dzień dobry U mnie tempka dziś taka jak przedwczoraj, tyci spadek... Wczoraj cały dzień myślałam o testach, zabijcie mnie, jeszcze za wcześnie
|
|
|
|
|
#1692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie mąż z rańca obudził i od 4:30 usnąć już nie mogłam. A mądrala do pracy poszedł. Poza tym jestem w szoku, Iguś o dziwo jeszcze śpi i o dziwo nie przylazł mi do łóżka jak to zawsze robi o 5
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
dziołszki, nie daję rady Was nadrabiać, mam duużo roboty ostatnio, także mam nadzieję, że nie przegapiłam niczego ciekawego;> Nadrobię jak będę miała chwilę czasu...
Zastanawiam się co z witaminkami/kwasem foliowym dla mojego tż... Coraz bliżej nowego cyklu i nie mogę doczekać się starań. Powiedzcie mi mam usg lada dzień, to lekarz bada? Bo zapisywałam się u położnej i nie wiem...czy od razu będę wiedzieć co i jak? Tera strasznie się boję, że lekarz nie da zielonego światła..;/
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noooo boję się, ale no risk no fun ![]() Wykresik Ci skomentowałam A tym czasem dalej spać
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- A mnie obudziło na pomiar i teraz już zasnąć nie mogę, zaraz uciekam się myć itp. itd.i z mamą rowerkiem do sklepu później tarasik i pełen relaks lubię u nich być na weekend bo zawsze wypocznę![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż wczoraj wrócił przed 20 i od razu poszedł spać. Położyłam się z nim na chwilę, myślałam, że zasnął i poszłam do drugiego pokoju na serial, a on taki oburzony woła mnie po 10 minutach, dlaczego z nim nie śpię. No to wróciłam i tak zasnęłam, że obudziłam się dopiero o tej 5:30. Zmierzyłam tempkę i tak patrzę na siebie... a spałam w majtach, bluzce z wczoraj i makijażu
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Cowie super
![]() Dotk4, życzę Ci, żeby coś to znaczyło ![]() Wczoraj byłam 11h w pracy, starałam się nadrobić ale i tak w większości zapomniałam co miałam odpisać
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobiłam test ciążowy rano. dwie krechy sie pojawiły!!! |
|
|
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki w piękną sobotę
Tempka zmierzona o czasie , bez żadnych problemów Idzie znów w górę także @ nie przyjdzie na weekend!! I z tego się cieszę Dziś się poopalam na słoneczku i odpocznę za cały ciężki tydzień Ktoś pisał o tym robieniu ciast w ciąży ... Też o tym słyszałam Babcine przesądy zawsze coś z prawdy w sobie mają Także chyba też upiekę ciasto i zobaczę co mi wyjdzie Hehhee wróżenie z ciasta ![]() A może znacie jeszcze jakieś inne zabobony na ciążę ?? Buziaki na miły dzień |
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki
|
|
#1701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do witamin dla Mężucha... niech już teraz zacznie łykać witaminę C, selen, cynk, i kwas foliowy. Na początek wystarczy a jak będzie trzeba to niech zrobi badanie nasienia (ale myślę, ze to dopiero jak z pół roku nie będzie się Wam udawać )---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
może po kolei się od Ciebie zarazimy Gratuluję z całego serca !! ![]() |
||
|
|
|
#1702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Od tygodnia bolały mnie biust a nigdy przed @ nie boli. Nastroj fatalny, zmęczenie. Myślałam ze to przez te upały i brak wypoczynku. Siostra mowila ze pierwsze co zauwaze to bede czesciej sikac i przestana wypadac mi wlosy ale nic takiego nie wystapilo u mnie. Maz dzwoni z pracy: "i co?robiłaś test?" ja' tak, 2 kreski' on 'co to znaczy?' ja; 'wynik pozytywny' on' naprawdę? ale serio, nie żartujesz? to wspaniale. będziemy pilnować żeby szystko bylo ok z cukrzycą. kiedy masz ginekologa? zaraz musze wszystkich powiadomić!' ja' spokojnie, jeszcze trzeba potwierdzić u lekarza' on; 'no dobra, ale jedziemy do apteki po zapas insuliny' ![]() anyaG też mam taką nadzieję że niedługo wszystkim sie poszczęści |
|
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
Hej fantastka
Ja to tylko mam nadzieję, żeby na weekend @ nie przyszła, potem niech się dzieje co chce Nie mam żadnych objawów ciąży , więc nie łudzę się , że coś ten cykl przyniósł. Raczej nastawiam się już na kolejny. Naoglądałam się wykresów na ovuf... i takie piękne dziewczyny miały, tempka wysoko a tu nagle 1 dzień i BACH i wszystko pozamiatane, tempka w dół i @ ~!! Także stwierdziłam ,że koniec z wmawianiem sobie czegokolwiek ![]() Jak przyjdzie @ to będziemy mieć chociaż kilka dni przerwy z Tż-em i zrobi sobie kolejne badanie nasienia. Także wszystko w czasie nam pasuje i jestem zadowolona ![]() A jak z nastawieniem u Ciebie ?? Edytowane przez anyaG25 Czas edycji: 2013-08-03 o 08:46 |
|
|
|
#1705 | |
|
Rozeznanie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Cytat:
gratulacje!!!
|
|
#1706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widać , ze Mężuch się cieszy jak dziecko Super!! Ale zrób dla pewności jeszcze 1 test a potem badanie u lekarza zanim powiecie rodzinie. U mnie wiele było takich przypadków , że się pochwalili a potem się okazało , że to był jakiś błąd albo , że coś poszło nie tak. Oczywiście życzę Ci aby tak nie było !! Tylko zdrowej, ślicznej dzidzi |
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nasze dziewczyny miały piękne wykresy, a tu nagle @ Ja też nie mam żadnych objawów, nic szczególnego się ze mną nie dzieje, ale tym akurat się nie sugeruję, bo na to o wiele za wcześnie. Łatwo jest sobie coś wmówić, jak tak się czeka, więc staram się nie wariować ![]() Jestem już w zasadzie jedną nogą w aptece po wiesiołka, ale się już wstrzymam te parę dni |
|
|
|
|
#1708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam to samo, kupiłam tylko kwas foliowy a z wiesiołkiem się wstrzymałam Zakupię po niedzieli
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dotka oby się sprawdziło ![]() Ja wg owuf mam dziś termin@, według 2 konta jutro(mierzonego zwykłym term.) Ja myślę, że u mnie może @ przyjść nawet 29dc, a nie 26 jak wyznaczył owuf.
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno pestki dyni bardzo wpływają na plemniki. tż mojej siostry kupował sobie ich duzo bo mu bardo zasmakowały. Kilka tygodni później siostra dowiedziała się że jest w ciąży.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

Tylko kupię składniki

chyba korzystałyście z gorącej pogody, co?
Blizna została minimalna pod światło, nie widać praktycznie nic.

23.06.2011
01.06.2013

oby nic poważnego.