|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
i kiedys przy prawie kazdym pomiarze srujdnal (w szpitalu 3 razy dziennie minimum bylo mierzenie), a teraz to rzadko. radzi sobie widocznie juz sam. ale sposob w razie czego dobry Cytat:
nieee, one po prostu potrzebowaly kopa hormonalnego... leki mi pomogly, a dopieszczanie tylko jako wspomagacz ![]() co do prywatnego OC, to nie wiem jak w polsce, ale w niemczech kupuje sie to jakby na rodzine, a nie na osobe. np. wy juz na wasza trojke byscie mieli. jak W. np. bedzie wiekszy i w sklepie dorwie bejsbola i wywali gdzies szybe, to tez wasze OC pokryje. |
||
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
sliczne fotki
wygladaja jak takie z cyklu "radość o poranku" zazdrościmy!dzień dobry! upal...obudziłam się ugotowane, a Nela nadal spi hehe. miłego sobotniego obijania ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
podobko przekichane, bo pierwszy miał ciagle kolki, plakal no stop, trzeba go było nosic...a na spacerach spal w zimie z takim maluszkiem niestety max godzina na zewnątrz - a przy mrozach jeszcze mniej lub wcale. ona była zalamana i jak na zbawienie czekala na wiosne
|
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! |
|
|
|
|
#4864 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super passacik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zwłaszcza, że mleczko Ci leci! Poczytaj sobie tego bloga:http://www.hafija.pl/p/laktacja_27.html Pięknie się prezentujecie we 3! Cytat:
jaki kolor wybraliście?2. co do pogrubionego -> ![]() --------- Dziewczyny mam dość tego skoku |
||||
|
|
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
a i co do miesiączki to dostalam wczoraj, po 2 miesiącach od porodu, ale i tak jest znośnie- , mam nadzieję że już nie będe miała takich bolesnych @ jak przed ciążą
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo sonda
tyle fajnych tytułów ze nie wiem co wybrać ![]() Za nami ciężka noc. Tydzień było super od zeszłego soboty nie podaje delicolu. A wczoraj wieczorem ból brzuszka wrócił
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.maxicosi.pl/pl-pl/service...ps-buckle.aspx jeśli ktoras ma fotelik City MC sprawdzcie
info co prawda z czerwca, ale wrzucam.
|
|
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
budzi się co 3 godz i wychodzi 7-8 karmień na dobę, a Sofcia może jest marudna bo zmęczona? a na spacerach śpi?
|
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bepanthen i w końcu nie mamy w ogóle obszczypanej pupy ![]() Cytat:
![]() == byliśmy z Bartusiem na spacerze, upał niemiłosierny, zasnął w wózku i tak go zostawiłam ale słyszę, że już się kręci
|
||
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justi - bardzo ładna sukienka ![]() diabli-gratuluję zakupu autka My też mamy kombi tylko inną firmę![]() Zagłosowałam w sondzie ![]() Ja dostałam miesiączkę od nowa nienawidzę tego choć z dwojga złego wolę to niż ciążę Któraś z Was pytała o Evrę? Ja używałąm - dla mnie najlepsza opcja bo nie tyłam po tych plastrach w przeciwieństwie do tabletek ![]() Po odstawieniu od razu zaszłam w ciążę Teraz mam w planie założenie spiralki ale to dopiero z początkiem nast. roku bo muszę mieć na tę "przyjemność" kasę ![]() A i muszę się pochwalić - młody coraz dłużej śpi w nocy - ostatnio od 20 do 5,30 ![]() Za to w dzień praktycznie w ogóle nie śpi ;//
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-08-03 o 11:13 |
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do stóp- to nie zabobon wiele osób mnie przed tym prEstrzegalo na szczęście wszystkie stare buciki mi pasują.. Za to spodnie czy bluzki juz nie ![]() Jenny- sorry ze nie na czerwono ale pisze z tel. I nas cycus- KP Justi- za kiecke, fajna
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Sofia nocy nigdy nie przesypiała (tzn śpi tylko na jedzenie się budzi, ale to normalne w ich wieku) więc nie wiem co to znaczy stracić taki luksus
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() oj moze ten bol brxuszka jedt jednorazowy Cytat:
ja juz mialam 2 @ co 2 tyg. ![]() po 1 ciazy bolesnosc @ ustapila ![]() Cytat:
skok w okolicach 11 tyg. moze trwzc kilka tyg. :banghead: a moze jej jest goraco, bo duzo maluszkow ma teraz problem z jedzeniem moj tez placze jak w ciagu dnia dam mu butle i krzywi sie i nie dojada zwazylam go i wychodzi mi ze przez te upaly nic nie przybral oo brawo superr ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- a ja do pupy bepanthen uzywam bylam w new yorkerze i zakupila kiece dzinsowa mini ![]() ![]() spodenkri krotkie tz mnie namowil hee i japonki za 9.90 i t- shirt tez za 9,90 ciekawe czy odwaze sie ubrac te rzeczy hiii ale u nas dzisiaj 35 to ugotowac sie idzie---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- mam neta w lapiee huuraaa ja to jednak jestem madra
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne ![]() Cytat:
U nas tak było przy tych antybiotykach, ale młoda teraz w te upały jeść nie chce nic a nic...sikać też za wiele nie sika... aleee właśnie, jak byliśmy z nią wtedy na tej prywatnej wizycie u nenonatolog, to powiedziała Nam, że ten niepokój moze być przez leki a róneiż przez niedobhór witaminy D (robiliśmy badania - wszystko ok) i mówiła, że jeśli dziecku brakuje tej witaminy to jest płaczliwe, nadpobudliwe, ruchliwe, źle śpi i że najnowsze badania dowodzą, że 400 j.n. to za mało i zaleca się 800-1200, a przy niedoborze 2500 j,n. U nas upał. I tak sobie radzi z upałem mój ludzik Michelin zwany przez matkę rekinem
|
|
#4879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Classy Cytat:
A z vit.D to mnie zaskoczyłaś, że tak się może niedobór objawiać... Tu o tego typu badania będzie pewnie trudno... No ale pomyślę o tym, jak to będzie się utrzymywać ponad skokową normę... |
||
|
|
|
#4881 |
|
siedzę i myślę
|
Witam
![]() Mojemu małemu chyba coś się złego śniło, bo dosłownie krzyczał przez sen... obudził się i musiałam go długo uspokajać aż zasnął biedaczek Motylek jaka słodka Matylda i jak ładnie trzyma się na przedramionkach
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
to my sie teraz pochwalimy leżeniem na brzuszku
dzięki czarno białym obrazkom wytrzymuje nawet po 10 min i z dnia na dzień wyżej lepek daje
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uroczy smyk
|
|
|
|
|
#4885 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Adi zaczął udawać pierdziochy, czasami to wygląda jakby warczał Dziś mam dyspensę od tż na całą noc imprezowania, pierwszy raz od 13 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
za główkę, jak ja bym chciała aby mój choć w 1/3 tak potrafił
|
||
|
|
|
#4886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oj podobaaaa podobaaa. Uwielbia leżeć na brzuchu tylko i wyłącznie w wodzie... Ewentualnie na przewijaku w łazience
![]() Zawsze możecie sobie zrobić basen w domu ![]() ![]() Cytat:
). A pamiętasz jak te nasze dzieci z przyjemnością spały na brzuchu? U nas nie ma już takiej opcji Badanie nazywa się fosfotaza zasadowa, może robią, u nas grosze kosztuje. A u Was nie zbiegło si ę to z podawaniem żelaza? Cytat:
Płakała tak strasznie przez sen 3 razy, że się budziła.Dziękujęmy ![]() Cytat:
Cytat:
U nas czarno - białe się nie spisują Jedynie kolorowe, wyraziste. Cytat:
Dziękujęmy ![]() To gdzie imprezujesz? ![]() Świetnie muszą wyglądać te pierdziochy Nasza się naszych boi Ale jak zakaszle, a my zwrócimy uwagę na to, że kaszle, to kaszle tak w nieskończoność i zadowolona, że żałujemy jej, że kaszle ![]() To gdzie imprezujesz? Jest tak gorąco, że się żyć nie da... Mieliśmy robić grilla dziś dla znajomych, ale odwołaliśmy, bo TŻ musi zostać do 22 w pracy Szkoda.---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Dla każdej mamy a szczególnie dla mam synków ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek obstawiam, że Bartuś by leżał z buzią w wodzie
aż tak fajnie się jeszcze nie trzyma jak Matylda poszlibyśmy posiedzieć do nas na ogródek ale słońce tam praży
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pieknie i tez silny brawo
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tych mat edukacyjnych to polecacie coś jeszcze prócz kick&play i rainforest? Bo widzę że też dość popularne ale i na allegro są popularne i ciężko upolowac
![]() Cytat:
Linomag w tubce. Obecnie mam ten a+e w sloiczku i jak dla mnie jest gorszy. Motylek i Ankaaa pięknie Wasze maluchy trzymają główkę! Muszę koniecznie mojej zawieszać czarno-białe obrazki bo jak zaraz po urodzeniu próbowała dźwigać głowę to obecnie jej się odechcialo i tylko nią kręci na boki jak leży. |
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się
młody kończy dzis 8 tygodni![]() wczoraj trafilismy na jego skok rozwojowy na drodze z Zakopanego ale opłaciło się, bo młody trzyma główkę wysoko, obraca się na bok i wydaje nowe dzwięki w tym próbuje się śmiać na głos ![]() wrzucam fotki taty z nosidłem z Zakopca i ćwiczenie główki ![]() edit: wizaz nawala i tylko jedno mi sie udało wrzucić:/ edit: z brzucha na plecy też już umiemy
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-08-03 o 17:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

i kiedys przy prawie kazdym pomiarze srujdnal (w szpitalu 3 razy dziennie minimum bylo mierzenie), a teraz to rzadko. radzi sobie widocznie juz sam. ale sposob w razie czego dobry 
zazdrościmy!

super passacik

nienawidzę tego choć z dwojga złego wolę to niż ciążę