|
|
#1 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 63
|
Przesz³o¶æ faceta... Odrzuca³oby was to?
Cze¶æ. Pozna³am niedawno faceta, nie bêdê opowiadaæ jaki¶ zbêdnych szczego³ow, tylko od razu przejde do sedna. Facet ma bogata przesz³o¶æ ³o¿kow±, ogólnie jest szczery i uwa¿am, ¿e to jest OK. Wynik³ ju¿ temat naszej przesz³osci. U mnie sytuacja wygl±da tak, ¿e mam 22 lata i ,,na koncie" mam dwoch partnerow seksualnych. Jeden z nich to facet z którym by³am trzy lata w zwi±zku, a drugi to facet z kórym siê spotyka³am oko³o 2-3 miesecy (nie wypalilo). Generalnie obracam siê w dosyæ liberalnym towarzystwie, dlatego nie dziwi± mnie akcje typu seks na pierwszej randce, du¿a liczba partnetów, jakies eksperymenty itd. Ale przyznam, ¿e nie dotyczy³o mnie to bezpo¶rednio. Obecnie wygl±da to tak, ¿e ten facet z którym siê spotkam jest dwa lata starszy i:
-mial du¿± liczbê partnerek (okreslil to jako liczbê dwucyfrowa, dok³adnie nie wie) - ma za soba akcje typu trojkaty - przyznal, ze w przeszlosci zdarzylo mu sie zdradzic Mam mieszne uczucia, wiem ze niby przeszlosc to przeszlosc, ale jednak. Poki co nie mam zamiar siê jakos angazowac szczegolnie, bo jestem na takim etapie ze nie szukam moze jakiegos powaznego zwiazku, ale jednak zastanawiaja mnie te kwestie i jestem ciekawa waszego zdania PS: je¶li ktos chcialby podkre¶lic aspekt chorob, to zaznacze ze bada sie on regulanie ze wzgledu na wykonywany zawod. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 169
|
Dot.: Przesz³o¶æ faceta... Odrzuca³oby was to?
Co do badañ to w±tpiê ¿e ma wszystko przebadane.
Co do reszty a tym bardziej zdrad, zawsze warto spróbowaæ ale trzeba uwa¿aæ.
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 853
|
Je¶li ta zdrada 'zdarzy³a' mu siê wiêcej ni¿ raz, to chyba bym sobie odpu¶ci³a planowanie czegokolwiek powa¿nego z takim facetem. Mia³abym problem z zaufaniem, tym bardziej, ¿e zaufanie komu¶ tak na max raczej trudno mi przychodzi.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 759
|
A mnie dziwi, ¿e w sumie znacie siê od niedawna i ju¿ wiesz o nim to z kim/gdzie/jak/ile. Facet siê tym chwali tak na wstêpie? To by mnie zaniepokoi³o...
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 122
|
Cytat:
![]() odrzucaloby mnie, ze zdradzal. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 697
|
Ja jeszcze bogate do¶wiadczenie seksualne bym zrozumia³a, je¶li kto¶ jest otwarty na tego typu rzeczy, to czemu nie - chocia¿ pewnie pod tym wzglêdem szybko wysz³oby nasze niedobranie i nie wiem, czy to on nie czu³by siê ¼le ze mn±, bo trójk±cik znajduje siê daleko poza moimi mo¿liwo¶ciami emocjonalnymi
. Natomiast jego przyznanie siê do zdrady dla mnie skre¶li³oby tego faceta. Nie potrafi³abym mu nigdy w pe³ni zaufaæ, wiedz±c, ¿e ju¿ wcze¶niej zdarza³y mu siê chwile s³abo¶ci. Nie wiem, mo¿e tam by³y jakie¶ okoliczno¶ci ³agodz±ce, ale jak dla mnie zdradzaj±ca osoba musia³a zupe³nie nie szanowaæ i nie liczyæ siê z uczuciami swojej by³ej partnerki. Nie chcia³abym siê znale¼æ na jej miejscu
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 580
|
Cytat:
Jestem taka, ¿e nie umia³abym byæ z kim¶, kto wcze¶niej bêd±c w zwi±zku - zdradzi³. Ba³abym siê, ¿e i mi zrobi to samo. Nawet je¶li to by³ tylko jeden raz. Co do tej przesz³o¶ci seksualnej - mnie to te¿ automatycznie odrzuca. Nie chcê takiego faceta, ponad 20 partnerek seksualnych? Dla mnie kilka to jest normalna liczba, ale nie ponad 20..Je¶li chcesz z nim byæ to powinna¶ go zapytaæ czy jest gotowy na sta³y zwi±zek i czy wie z czym to siê wi±¿e. Je¶li jest gotowy, to powinna¶ mu powiedzieæ o swoich preferencjach seksualnych (np. je¶li nie akceptujesz czego¶ takiego jak trójk±ty - chodzi o to, ¿eby nie by³o nieporozumieñ jak on nagle zacznie ciê do tego namawiaæ) |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 069
|
Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-08-03 o 11:41 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Podkreslone: nie wiem czy widzê go jako partnera, wiêc nawet nie chcê prowadziæ na ten moment takich rozmów. Co do zdrady i liczbê partnerek sama go zapyta³am, nie na zasadzie ¿e sam siê tym che³pi³ czy co¶. Co do trójk±tów u mnie by to nie wchodzi³o w grê i mówi³am o tym wyra¼nie. Edytowane przez 201605300930 Czas edycji: 2013-08-03 o 11:43 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 980
|
Nawet nie tyle dla tych konkretów, ile wg mnie po prostu ogó³em nieciekawy profil osobowo¶ciowy
|
|
|
|
|
#11 |
|
... choæ nie Westwood
Wiadomo¶ci: 27 798
|
Liczba partnerek seksualnych nie zrobi³aby na mni wra¿enia, ale zdrada- ju¿ skre¶li³aby na wstêpie.
|
|
|
#12 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 816
|
Cytat:
Owszem, przesz³o¶æ to przesz³o¶æ, ale s± takie sprawy, które rzutuj± na dalsze ¿ycie i ci±gn± siê za cz³owiekiem przez ca³e ¿ycie jak smród za gaciami ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
- no to masz jasno¶æ w temacie i jak zdecydowa³aby¶ siê na zwi±zek z takim panem, to przecie¿ wiedzia³aby¶ CZEGO mog³aby¶ siê spodziewaæ, prawda? Przecie¿ nie w³±czy³oby ci siê naiwne "JA go zmieniê"- masz faceta ukszta³towanego tak, a nie inaczej- wiesz, na co pisa³aby¶ siê. Trudno potem nawet mieæ do takiego pana pretensje, gdy zna³o siê przesz³o¶æ bujn± i samcz±.
|
|
|
|
|
#15 |
|
zuy mod
|
Odp: Przesz³o¶æ faceta... Odrzuca³oby was to?
Wydaje mi sie, ze skoro facet sie przyznal to moze rozumie swoj blad i nie chce tego powtarzac. Dalabym mu kredyt zaufania jesli poza tym jest fajnym facetem.
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 233
|
A mnie dziwi Twoje wypytywanie o liczbê parterek i jego jak¿e dok³adne jej podanie . Odznacza kolejne zdobycze kreskami na parapecie?
![]() Domy¶lam siê, ¿e nie wesz³a¶ w temat g³êbiej ( czy by³y to akcje typu one night stand, czy d³u¿sze znajomo¶ci, czy mo¿e typowo oparte na seksie ) . Bo w³a¶nie to jest wa¿ne a nie to z iloma dziewczynami sypia³. A zdrada? Zaskakuje mnie egzaltacja dziewczyn pisz±cych , ¿e zdrada skre¶la ch³opaka na wstêpie. A niby dlaczego ? Bo zrobi to jeszcze raz? Owszem, istnieje taka mo¿liwo¶æ, ale najpierw wypada³oby znaæ okoliczno¶ci, bo to w³a¶nie one ¶wiadcz± o tym , z kim mamy do czynienia. |
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 312
|
Taki facet nigdy nie bêdzie wierny
![]() Nie zgodzê siê z tym co napisa³a Mojwa . Facet faktycznie powiedzia³ o tym . Tylko czy on to uwa¿a za swój b³±d ? Mo¿e powiedzia³ , gdy¿ tak wynik³o z rozmowy , a wcale tego nie ¿a³uje . Mia³am kiedy¶ konto na pewnym portalu erotycznym i byli tam stali bywalcy 80 % zajêtych , którzy szukali sobie urozmaiceñ ,nowych lasek trójk±ty i inne zabawy . Niektórzy nawet swoj± twarz pokazywali Potem taka dziewczyna bêdzie sz³a z takim gagadkiem po ulicy i kto go tam zobaczy³ bêdzie patrzy³ na dziewczynê i my¶la³ co to za " g³upia dziewczyna jest z facetem co zdradza ". Ten co spotka³ siê z jedn± na niezobowi±zuj±ce spotkanie , bêdzie dalej szuka³ , bo ka¿dego dni przybywa nowych dziewczyn . Zreszt± on ma tylko 24 l , a ju¿ tyle dziewczyn !!! Jak wiadomo kobieta nie pójdzie od tak do ³ó¿ka z obcym facetem . Pewnie je bajeruje na jaki¶ portalach erotycznych lub w realu udaje zainteresowanego zwi±zkiem , aby tylko wsadziæ . Uwa¿aj , czy w przypadku Ciebie zale¿y mu na Tobie , czy na zaci±gniêciu Ciebie do ³ó¿ka . A przebadaæ to siê nie da . Jednego dnia prze¶pi siê z jedn± dziewczyn± , a drugie pójdzie do innej i przenosi ró¿ne choroby . Tego nie da siê tak szybko zbadaæ . Mo¿e siê zaraziæ nawet zwyk³± grzybic± , ju¿ nie mówi±c o gorszych rzeczach jak choroby weneryczne lub HIV . Ja lubiê seks , ale wolê nie wchodziæ w zwi±zek z maniakiem seksu . Ka¿da odmowa seksu powodowa³aby to , ¿e on mo¿e szukaæ innych wra¿eñ . Nigdy bym nie czu³a siê z nim bezpiecznie i komfortowo . |
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 611
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 709
|
Albo kole¶ zrozumia³, ¿e jego ¿ycie seksualne nie bylo naj¶wiêtsze i chce siê poprawiæ.
Albo chcia³ siê pochwaliæ przed tob± jaki z niego ogier :P |
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 611
|
Cytat:
Akcje typu trójk±ty, czy inne takie: có¿, ja równie¿ mia³am i ani za tym nie têskniê, ani mnie do tego nie ci±gnie. Natomiast to zdradzanie wiêcej, ni¿ raz, to moim zdaniem faceta dyskwalifikuje, bo najwidoczniej ci±gle pope³nia te same b³êdy. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 312
|
Cytat:
Mo¿na dodaæ 3: Albo seks to dla niego tak normalny temat , ¿e nie mia³ ¿adnych zamiarów mówi±c o tym . Po prostu jak rozmawiali o tym to jej powiedzia³
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 086
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 525
|
Mysle, ze nawet dla liberalnego towarzystwa koles, który zdradza i ma liczbe partnerek seksualnych dwucyfrow± (domyslam sie ze nie chodzi o na¶cie, tylko dziesiat), to szmaciarz, ja bym nie ufa³a. Jeszcze sam seks bez zobowiazan moze by u mnie przeszed³ i ewentualnie trójk±ty (o ile by zdeklarowa³ i obieca³ ze nigdy wiecej nie bedzie chcial robic takich rzeczy), choc mêczyloby mnie ze poci±gaj± go takie rzeczy w takim wieku, ale to ze zdradza³ jak dla mnie powinno go przekre¶laæ, widaæ ze typek jest skrajnie niedojrza³y i nieodpowiedzialny.
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
¯e kobieta uzna ze skoro sie przyzna³ to znaczy ze zrozumial swoj blad wiec nie ma sie o co martwic. Typowe naiwniactwo kobiet.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 086
|
Cytat:
![]() Mo¿e niektórzy pomy¶l±,¿e to zbyt naiwne my¶lenie. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Facet szczery, mówi Ci otwarcie, czy to powinno Cie odstraszyæ ?
Uwa¿am, ¿e powinna¶ go mocno poznaæ zanim wejdziesz w ten zwi±zek, w mojej ocenie s± dwie opcje : 1. Facet ma bardzo lu¼ne podej¶cie do seksu, jesst niesteabilny w uczuciach, bawi sie Kobietami. 2. Facet ma bardzo lu¼ne podejscie do seksu, ale wie czego chce, zmienia czêsto bo szuka tej jednej z któr± chce zostaæ. Poznaj go i sama ocen opcja 1 czy 2
|
|
|
|
|
#27 |
|
zuy mod
|
Odp: Przesz³o¶æ faceta... Odrzuca³oby was to?
Takasobie - ilu znasz "takich facetow", ze wiesz co mysla? Moj facet mimo mlodego wieku tez mial troche dziewczyn na koncie, "zwiazki" po dwa tygodnie, przygody na jedna noc... a jest ze mna ponad dwa lata i jest przykladnym partnerem.
Mam kolezanke ktora jak jest sama - ze tak powiem "dobrze sie bawi", ale jak jest w zwiazku - dochowuje wiernosci bez gadania. Ludzie dojrzewaja, moze dla tego faceta to jest ten moment. I kazdy popelnia bledy, nie wiadomo jakie byly okolicznosci zdrady, ile mial lat (mozw to wybryk nastolatka), ani nic. A mimo wszystko wiele z Was uznalo ze NA PEWNO nie bedzie wierny. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#28 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 525
|
Dot.: Odp: Przesz³o¶æ faceta... Odrzuca³oby was to?
Mojwa - dlatego napisalam, ze takie przygody, ff itp. itd., choc sa dla sporej czesci osob trudne do przelkniecia, to ujd±, ale jesli ktos zdradza³ to w tym wypadku nie dalabym szansy i dla mnie to glowny powod, te trójkaty itp. to tylko gwodz do trumny w tym wypadku.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
- ty by¶ da³a szansê, ja- nie da³abym i tyle; bo w zmianê wierzê, jak najbardziej wierzê, ale nie dla kogo¶, ale dla samego siebie i z wewnêtrznej motywacji (pomijam, ¿e zmiana siebie to bardzo trudna sprawa- wiem, przerabia³am).
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 134
|
Przesadzacie...
Dwucyfrowa liczba partnerek- je¶li przez pewien czas uprawia³ tzw. przygodny seks, ta liczba mog³a szybko rosn±æ. A fakt tego, ¿e to robi³ ni musi mieæ ¿adnego wp³ywu na zwi±zek. Zdrady... S± osoby, które maj± problem z wierno¶ci± i do¶æ ³atwo przychodzi im zdrada. Jednak uwa¿am, ¿e je¶li kto¶ kogo¶ kocha, to nawet to, ¿e zdarza³o mu siê wcze¶niej, nie przes±dza tego, ¿e bêdzie to robi³. Ka¿dy zwi±zek to osobna historia i nie jest powiedziane, ¿e bêdzie chcia³ Ciê zdradziæ i zrobi to. Oczywi¶cie s± wtedy problemy z zaufaniem, ale przy obustronnej szczero¶ci to mo¿e przej¶æ. Nie przekre¶la³abym faceta z tego powodu, jest szansa, ¿e siê zmieni³. Jednak musi wiedzieæ, ¿e po pierwszym b³êdzie zrezygnujesz z niego. Co do badañ, powinien zrobiæ, zabezpieczenie (bo mam nadziejê, ¿e to robi³) nie daje 100% pewno¶ci, a jednak du¿a liczba partnerek (ka¿da z w³asn± przesz³o¶ci± seksualn±) daje du¿e ryzyko chorób. Nie wiem jaki wykonuje zawód, ale chyba rzadko robi siê badania na obecno¶æ wirusa HIV czy wszystkich chorób wenerycznych. Je¶li takie ma- ok. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2013-08-03 o 13:58 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

. Natomiast jego przyznanie siê do zdrady dla mnie skre¶li³oby tego faceta. Nie potrafi³abym mu nigdy w pe³ni zaufaæ, wiedz±c, ¿e ju¿ wcze¶niej zdarza³y mu siê chwile s³abo¶ci. Nie wiem, mo¿e tam by³y jakie¶ okoliczno¶ci ³agodz±ce, ale jak dla mnie zdradzaj±ca osoba musia³a zupe³nie nie szanowaæ i nie liczyæ siê z uczuciami swojej by³ej partnerki. Nie chcia³abym siê znale¼æ na jej miejscu
Dla mnie kilka to jest normalna liczba, ale nie ponad 20..

Potem taka dziewczyna bêdzie sz³a z takim gagadkiem po ulicy i kto go tam zobaczy³ bêdzie patrzy³ na dziewczynê i my¶la³ co to za " g³upia dziewczyna jest z facetem co zdradza ". Ten co spotka³ siê z jedn± na niezobowi±zuj±ce spotkanie , bêdzie dalej szuka³ , bo ka¿dego dni przybywa nowych dziewczyn .