Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 09:58   #4231
ania_cz79
Raczkowanie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ania-a ile lykasz?W poprzedniej ciazy lykalam podwojna norme a i tak mialam skurcze lydek, ale nie takie jak teraz. Teraz lykam dwa razy po 300g.
Ja mam tylko dwa razy po 150 g Wiec to chyba nie za dużo. Już sama nie wiem może tak chociaż trzy razy dziennie. Czasami te skurcze są naprawdę mocne.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:03   #4232
Dzastin08
Wtajemniczenie

lubieolowki, wiesz już w jakim szpitalu w Pń chcesz rodzić?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:10   #4233
Kociak85
Zadomowienie

Witam się i ja

budowniczka
, co do koleżanki i jej problemu z chłopakiem - to niech może zaproponuje skoro to ich wspólny znajomy, żeby poszli do niego razem. Ja generalnie nie jestem z tych, które by szykanowały faceta, bo chce się spotkać z kolegą,którego dawno już nie widział. Przecież oni mają dla siebie całe życie a gadaniem obcych ludzi to nie ma się co przejmować.

Kabriela, zdolniacha z Ciebie ładne te kwiaty. Ja jakoś nigdy nie miałam zdolności ani do szycia, ani do niczego innego związanego z takimi dekoracjami

De, miałam takie same skurcze właśnie łydek i stóp i też nic nie pomagało. Ale wzięłam kupiłam magnez i jest lepiej. Czasami jeszcze się coś zdarzy, ale są już o wiele łagodniejsze

Mąż dzisiaj jedzie na ślub robić zdjęcia jako fotograf pierwszy raz także proszę o
A ja wieczorem na parapetówkę i jeszcze muszę jakąś przekąskę przygotować - wymyśliłam bardzo ambitnie, że zrobię szaszłyki z owoców, bo w taki upał (u nas dzisiaj ma być 36 st) to i tak nic innego się nie chce.
Stary 2013-08-03, 10:18   #4234
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Witam sobotnio z wyrka

Trele - chyba 3 usg tu robią ale nie jestem pewna...

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się z początkiem 23 tygodnia i co za tym idzie w 6 miesiącu

Dzisiaj mamy jechać na urodziny, na grilla

jeszcze chwila i skończymy wątek

wrzucam mój brzuch z dzisiaj i z przed 3 tyg... wieczorami osiąga ogromne rozmiary...
6 miesiąca
Fajnie dzień się zapowiada fotki będę oglądać później...

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witamy się z Jaśkiem w 7 miesiącu i III trymestrze !

Tak wiem że miałam się wczoraj zameldować ale były małe problemy z internetem
Jest suuuuuuuper !! Aż szkoda mi że zostajemy tak krótko, no ale...
Teraz idę robić śniadanie a później będę Was nadrabiać

ostatniego trymestru i cieszę się, że jest tak fajnie, korzystaj i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dzień dobry

Ledwo wstałam i już wiem że dzisiejszy dzień będzie cieżki, jakos dziwnie się czuje, byłam wczoraj na panieńskim a czuje się tak jakbym wypiła z 5 drinków, a wyspałam się.

jak to po imprezie kacyk

Cytat:

Lykajcie magnez. Mnie dzis dopadlo to co mialam w poprzedniej ciazy.Skurcze lydek i nie tylko-wybudzaja mnie min.2 razy w nocy. Dzis byla masakra, plakalam 20 minut bo skurcz przeszedl z lydek na stopy i mi je powykrecal w rozne strony.Maz probowal mi odginac palce to byly tak sztywne, ze nic nie pomagalo. Zawsze wystarczylo odgiac palce u stop i skurcz przechodzil, a teraz dupa.Stopy mialam jak jakas chora, kazdy palec w inna strone. A teraz mam od tych skurczy straszne zakwasy. No jeszcze tak nie bolalo, ze musialam ryczec.

Moj brzuch chyba juz nie rosnie, waga tez stoi w miare w miejscu. W czwartek wizyta. Zaczynamy 28 tydzien.

Ojej ale Cię złapało oby się już nie powtórzyło A może to, że tak ciężko pracujesz w domu całymi dniami ma wpływ na tak mocne skurcze?? Powinnaś trochę zwolnić tempo

Fotkę luknę później

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Witam się ze słonecznego Rzymu I szczerze mówiąc zazdroszczę tym, co piszą o wypadach na działkę itp Tutaj jest pięknie, ale stanowczo ZA GORĄCO! Chociaż Maluszek spisuje się naprawdę ładnie Zaraz po powrocie (07.08!!) lecimy na wizytę i mam nadzieję, że potwierdzi się znowu, że jest chłopiec, bo wybraliśmy z mężem imiona i będzie Jakub Wojciech (można dopisać na pierwszej stronie)

Zaraz lecimy na plażę! TŻ żeby się kąpać i smażyć, a ja żeby posiedzieć pod parasolem i popatrzeć na morze Może też się wykąpię w cieplutkiej wodzie...?
Ale super zazdraszczam plażowania i zwiedzania
Imiona śliczne wybraliście
Bawcie się dobrze i przywieź fotki brzusia z wakacji

Mąż przyjechał z tenisa to wstaję na śniadanko i zawieźć go do pracy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-03, 10:36   #4235
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
lubieolowki, wiesz już w jakim szpitalu w Pń chcesz rodzić?
Koniec końców zostaję przy Polnej jak się uda

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam sobotnio z wyrka

Trele - chyba 3 usg tu robią ale nie jestem pewna...

6 miesiąca
Fajnie dzień się zapowiada fotki będę oglądać później...

ostatniego trymestru i cieszę się, że jest tak fajnie, korzystaj i odpoczywaj

jak to po imprezie kacyk

Ojej ale Cię złapało oby się już nie powtórzyło A może to, że tak ciężko pracujesz w domu całymi dniami ma wpływ na tak mocne skurcze?? Powinnaś trochę zwolnić tempo

Fotkę luknę później

Ale super zazdraszczam plażowania i zwiedzania
Imiona śliczne wybraliście
Bawcie się dobrze i przywieź fotki brzusia z wakacji

Mąż przyjechał z tenisa to wstaję na śniadanko i zawieźć go do pracy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brzusio w sumie AŻ TAK duży nie jest, ale fotki pstrykamy, więc na pewno coś się znajdzie

Kociak - Trzymam kciuki z męża fotografa!

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:48   #4236
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

budowniczka
, co do koleżanki i jej problemu z chłopakiem - to niech może zaproponuje skoro to ich wspólny znajomy, żeby poszli do niego razem. Ja generalnie nie jestem z tych, które by szykanowały faceta, bo chce się spotkać z kolegą,którego dawno już nie widział. Przecież oni mają dla siebie całe życie a gadaniem obcych ludzi to nie ma się co przejmować.

Kabriela, zdolniacha z Ciebie ładne te kwiaty. Ja jakoś nigdy nie miałam zdolności ani do szycia, ani do niczego innego związanego z takimi dekoracjami

De, miałam takie same skurcze właśnie łydek i stóp i też nic nie pomagało. Ale wzięłam kupiłam magnez i jest lepiej. Czasami jeszcze się coś zdarzy, ale są już o wiele łagodniejsze

Mąż dzisiaj jedzie na ślub robić zdjęcia jako fotograf pierwszy raz także proszę o
A ja wieczorem na parapetówkę i jeszcze muszę jakąś przekąskę przygotować - wymyśliłam bardzo ambitnie, że zrobię szaszłyki z owoców, bo w taki upał (u nas dzisiaj ma być 36 st) to i tak nic innego się nie chce.
Dobry pomysł z tymi saszłykami
My wczoraj z Tż sobie zrobiliśmy sałatkę owocową, mmm niebo w gębie

lubieolowki, koniec końców nie zdziwię się jak i ja tam wyląduję... bo jeszcze się waham

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:14   #4237
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Oglądaliśmy wczoraj 2 mieszkania na wynajem. Pierwsze bardzo tanio, ale w fatalnym stanie, więc podziękowaliśmy. Nad drugim wahamy się, ale bardziej jesteśmy tak. 40m2, 2 pokoje, ładna kuchnia i łazienka. Pokoje puste, więc można wziąć swoje meble i choć trochę czuć się jak u siebie. Lokalizacja fajna, w centrum miasta. Mieszkanie na 1 piętrze. Jedyny minus to, że okna cały czas na słońce i brak balkonu, więc póki co byłby tam niezły zaduch. Miesięcznie wyjdzie nam około 1100 zł ze wszystkim (czyli wynajem i wszelkie opłaty), więc myślę że to nie jest dużo, rodzice na pewno nam pomogą Pewnie na jakieś 2 lata wynajmiemy, a później będziemy starać się o zakup swojego.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 11:25   #4238
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie witajcie Ale się wyspałam Wczoraj pierwszy raz w ciąży miałam uczucie drętwiejącej lewej ręki , też tak miałyście?A tak poza tym to noc była strasznie gorąca tylko się kręciłam i spociłam
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Też uważam, że to jest naciągane i reżyserowane...nie lubię takich programów i wszystkie te Ukryte prawdy itp mnie wkurzają, głupie to, że nie wiem a namnożyło się jak grzybów po deszczu
Tak jestem tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
tak ale wlasnie oto chodzi, ze w pewnym momencie trzeba sie wyprowadzic, zeby zrozumiec hierarchię rodziny! To jest juz moj dom, przepisany zostal dla mnie, rodzice są w podeszłym wieku, ale z racji tego wszystkiego najlepiej jak zamieszkamy osobno

Tak nam polecil ksiądz rekolekcjonista

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

A może sama sobie odpowiesz na pytanie czy ten związek ma sens niż słuchać księzy psychologów i kogo tam jeszcze? Ślub nie zając nie ucieknie, a 8 miesięcy to bardzo mało aby odbudować zaufanie do kogoś kto tak źle Ciebie potraktował. Wystarczy już że dałaś mu szanse zostając z nim i pozwalając na to aby był obecny w Waszym życiu, a ze ślubem bym się wstrzymała. Ale to jest moje zdanie, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz,pamiętaj, niedługo nie będziesz odpowiedzialna tylko za siebie ale również za dziecko.
Cytat:
Dzień dobry

Cytat:

jaa 3 trymestr super!!
Cytat:

A my witamy się w 26 tc

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Agatka wraz z Mamą wita się w III trymestrze!!!!!!!!

Witam,
Mała od samego rana kopie, a ja dzisiaj wstałam o 6 żeby siedzieć grzecznie w kuchni i smażyć naleśniki, zrobiłam kakao do tego i zjadłam śniadanie w łóżku z mężem.
A teraz mogę leniuchować i leniuchować i starać się niczym nie przejmować.
Pokażę Wam ostatnie moje zajęcie...hihihi...ja na serio nie mam co robić. Ech....

I kolejna mamusia w III trymestrze Gratuluję A kwiatki cuuuuuudoo
[/QUOTE]
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:35   #4239
Kociak85
Zadomowienie

Miki, myślę, że jak na dwa pokoje w centrum to całkiem fajna cena - tzn u mnie we Wrocławiu to byłaby super-mega-niska cena

Dobra, zabieram tyłek i idę składać łóżeczko
Stary 2013-08-03, 11:41   #4240
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie witajcie Ale się wyspałam Wczoraj pierwszy raz w ciąży miałam uczucie drętwiejącej lewej ręki , też tak miałyście?A tak poza tym to noc była strasznie gorąca tylko się kręciłam i spociłam

Tak jestem tego samego zdania

A może sama sobie odpowiesz na pytanie czy ten związek ma sens niż słuchać księzy psychologów i kogo tam jeszcze? Ślub nie zając nie ucieknie, a 8 miesięcy to bardzo mało aby odbudować zaufanie do kogoś kto tak źle Ciebie potraktował. Wystarczy już że dałaś mu szanse zostając z nim i pozwalając na to aby był obecny w Waszym życiu, a ze ślubem bym się wstrzymała. Ale to jest moje zdanie, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz,pamiętaj, niedługo nie będziesz odpowiedzialna tylko za siebie ale również za dziecko.

jaa 3 trymestr super!!

I kolejna mamusia w III trymestrze Gratuluję A kwiatki cuuuuuudoo
[/QUOTE] wlasnie oto chodzi ze bedzie dziecko i nie tworzymy tylko zwiazek ale przede wszystkim rodzine. a o nia sie walczy, bo jest nawazniejsza. w rodzinie jest roznie, ale trzeba sie zmienic zacisna piesci i isc i pomagac tym co upadli! to jest rodzina...- ale to moje zdanie... a jeszcze daty slubu nie mamy ustalonej wiec wreszcie sami zadecydujemy kiedy i gdzie bedzie nasz slub i czy wogole bedzie...
bez slubu tworzymy rodzine mimo wszystko, a slub niczego nie zmiania. Jedynie swiadomosc ze przysiegamy sobie milosc przed Bogiem... a odpowiedzialnosc za dziecko nie ponosi tylko matka ale i ojciec...

Edytowane przez budowniczka
Czas edycji: 2013-08-03 o 11:42
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:44   #4241
kyte
Wtajemniczenie

wlasnie oto chodzi ze bedzie dziecko i nie tworzymy tylko zwiazek ale przede wszystkim rodzine. a o nia sie walczy, bo jest nawazniejsza. w rodzinie jest roznie, ale trzeba sie zmienic zacisna piesci i isc i pomagac tym co upadli! to jest rodzina...- ale to moje zdanie... a jeszcze daty slubu nie mamy ustalonej wiec wreszcie sami zadecydujemy kiedy i gdzie bedzie nasz slub i czy wogole bedzie...
bez slubu tworzymy rodzine mimo wszystko, a slub niczego nie zmiania. Jedynie swiadomosc ze przysiegamy sobie milosc przed Bogiem... a odpowiedzialnosc za dziecko nie ponosi tylko matka ale i ojciec...[/QUOTE]
Jak już napisałam -jak sobie pościelisz tak się wyśpisz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 11:47   #4242
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki, myślę, że jak na dwa pokoje w centrum to całkiem fajna cena - tzn u mnie we Wrocławiu to byłaby super-mega-niska cena

Dobra, zabieram tyłek i idę składać łóżeczko
Jak na naszą mieścinę to cena jest taka w sam raz. Dobrze, że są dwa pokoje. Kuchnia świetna, dosyć duża, całkiem ładne meble, nowa lodówka i kuchenka, jakiś stół jest i narożnik. Łazienka razem z toaletą, zadbana Chyba nie ma co się dłużej zastanawiać, bo ktoś już oglądał to mieszkanie i jeszcze nas wyprzedzi. Bez balkonu jakoś przeżyję, w końcu nie jest to Nasze docelowe mieszkanie, także ten czas przecierpimy. Rodzice mieszkają w tym samym mieście, zawsze można ich odwiedzić

Stary 2013-08-03, 11:49   #4243
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Jak już napisałam -jak sobie pościelisz tak się wyśpisz.
[/QUOTE]
Dokladnie kazdy decyduje za swoj los nikt inny, kazdy tak ma swoim zyciu, Ty tez, ja i kazda inna osoba...
jestesmy tego swiadome, tym bardziej teraz, gdy spodziewamy sie dzieci, moment planowania zajscia w ciaze, to przeciez wszystko swiadome bylo...

Rozwody sie zdarzają, bardzo często, ale jak widze teraz ludzi, ktorzy nie walcza o siebie, rodzine tylko od razu sie poddaja, to rece opadaja...
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:50   #4244
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Jak na naszą mieścinę to cena jest taka w sam raz. Dobrze, że są dwa pokoje. Kuchnia świetna, dosyć duża, całkiem ładne meble, nowa lodówka i kuchenka, jakiś stół jest i narożnik. Łazienka razem z toaletą, zadbana Chyba nie ma co się dłużej zastanawiać, bo ktoś już oglądał to mieszkanie i jeszcze nas wyprzedzi. Bez balkonu jakoś przeżyję, w końcu nie jest to Nasze docelowe mieszkanie, także ten czas przecierpimy. Rodzice mieszkają w tym samym mieście, zawsze można ich odwiedzić
Miki to mieszkanko z tego co mówisz brzmi super
Stary 2013-08-03, 11:54   #4245
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki to mieszkanko z tego co mówisz brzmi super
Bardzo przyzwoicie wygląda no i super, że pokoje są puste. Zabiorę swoje meble, kanapę, tak samo mąż Nie chciałabym siedzieć w czyichś meblach, spać na czyjejś kanapie.

Stary 2013-08-03, 11:57   #4246
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo przyzwoicie wygląda no i super, że pokoje są puste. Zabiorę swoje meble, kanapę, tak samo mąż Nie chciałabym siedzieć w czyichś meblach, spać na czyjejś kanapie.
Pewnie że tak zawsze jednak to jest Wasz gust , i nie macie narzucone jak wygląda mieszkanieSuuper

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Jaka cisza, założę się że jak sobie pójdę to zaraz się gaduły zlecą i będę miała 20 stron do nadrabiania..
Gaduły wracajcie nie zmuszajcie mnie do sprzątania domu!!
Stary 2013-08-03, 12:43   #4247
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Moj brzuch chyba juz nie rosnie, waga tez stoi w miare w miejscu. W czwartek wizyta. Zaczynamy 28 tydzien.
nie rośnie? ale śliczny jest

Cytat:
Cześć

Oglądaliśmy wczoraj 2 mieszkania na wynajem. Pierwsze bardzo tanio, ale w fatalnym stanie, więc podziękowaliśmy. Nad drugim wahamy się, ale bardziej jesteśmy tak. 40m2, 2 pokoje, ładna kuchnia i łazienka. Pokoje puste, więc można wziąć swoje meble i choć trochę czuć się jak u siebie. Lokalizacja fajna, w centrum miasta. Mieszkanie na 1 piętrze. Jedyny minus to, że okna cały czas na słońce i brak balkonu, więc póki co byłby tam niezły zaduch. Miesięcznie wyjdzie nam około 1100 zł ze wszystkim (czyli wynajem i wszelkie opłaty), więc myślę że to nie jest dużo, rodzice na pewno nam pomogą Pewnie na jakieś 2 lata wynajmiemy, a później będziemy starać się o zakup swojego.
brzmi bardzo dobrze, szkoda tylko, że nie ma balkonu, nie wiem jak u Was ale w Krakowie 1100 za takie mieszkanie to bardzo atrakcyjna cena.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 12:52   #4248
metkaa
Zakorzenienie

czesc

gratuluję wszystkim kolejnych tygodni

co do skurczy to mnie własnie wczoraj i dzis złapał, musze magnez zaczac łykac,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:10   #4249
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ogarnęłam trochęc chate i mam luz
Dzis mamy sobie zrobić grilka, ale co jakiś czas leje, więc nie wiem czy to dobry pomysł...się zobaczy w razie co przełożymy na jutro

Cytat:

Witam,
Mała od samego rana kopie, a ja dzisiaj wstałam o 6 żeby siedzieć grzecznie w kuchni i smażyć naleśniki, zrobiłam kakao do tego i zjadłam śniadanie w łóżku z mężem.
Pokażę Wam ostatnie moje zajęcie...hihihi...ja na serio nie mam co robić. Ech....

III trymestru

o 6 to ja się smacznie przytulam do podusi zazwyczaj śpię do 9 albo i ciut dłużej

piękne!! Powtózę się masz talent

Cytat:
Cześć

Z opisu brzmi świetnie Ceny ok i jak reszta Wam, pasuje to bym brała

Cytat:
Dzień dobry

wrzucam mój brzuch z dzisiaj i z przed 3 tyg... wieczorami osiąga ogromne rozmiary...
Jeszcze raz 6 miesiąca!

ładnie rośniesz

Tez sie muszę zaopatrzyć w magnez

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 13:32   #4250
Kabriela
Zadomowienie

A ja pozwalam sobie na czekoladę zamiast kolejnej porcji tabletek.
Dziewczyny, które już miały zaszczyt zostać Mamusiami i karmiły piersią może będziecie tak pomocne i cudowne i wypowiecie się na temat karmienia piersią i dietą jaką należy stosować aby dziecko jak najmniej i jak najrzadziej cierpiało z powodu kolek, niestrawności i nie wiem czego tam jeszcze.
Proszę powiedzcie co z czym się je, bo ja już nie wiem nic...a nadmiar informacji powoduje u mnie dezinformacje i ogłupienie.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

A i pozwolę sobie ponowić pytanie do Mam z okolic Warszawy, jaki szpital wybrać na poród?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:49   #4251
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Mówiłyśmy że będzie super Bawcie isę dobrze, odpoczywajcie i korzystajcie ze wspólnych chwil

Cytat:

Witam,

Cudności robisz

Gratuluję mamusiom kolejnych tygodni i rozpoczętych trymestrów, oj zaczyna sie robić coraz poważniej
Ja dzisiaj wstałam o 9, do sklepu na zakupy bo dzisiaj wizyta teściów, więc trzeba było kupić rzeczy na grilla, później wszystko sobie przygotowałam, sałatkę, szaszłyczki, zostaje pokroić ciasto na stół, cukinię żeby się na grillu przypiekła, no i ogarnąć siebie.
A upał dzisiaj taki że ledwo czym oddychać jest.

Przespałam dzisiaj całą noc, calusieńką na lewym boku z rogalem aż jestem w szoku że się nie wierciłam

Jutro zmykamy ze znajomymi nad rzeczkę, posiedzieć, a wieczorem spotkanie większą paczką z dawnych lat, więc weekend mamy dość aktywny Ale na szczęście widzę że inne mamusie też bo nie miałam dużo do nadrabiania od wczoraj buziaki dla wszystkich mamusiek

A co do ułożenia małej to moja chyba też jest ułożona cały czas poprzecznie bo czuję ją najbardziej z lewej lub prawej strony, sporadycznie w okolicach pęcherza np. No ale jeszcze ma czas i mam nadzieję sie obróci

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-08-03 o 13:55
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:33   #4252
nemosek
Zakorzenienie

Hejka witam się w ten gorący dzionek
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Oj dziewczyno - tu nie takie rzeczy robia przez btrzuch. Doswiadczone położne bardzo szybko powiedzą CI jakie jest ułożenie dziecka , mało tego ! Miałam w pracy dziewczyne , której dziecko było ustawione pośladkowo 4 tyg przed porodem . Wysłały ja takie położne do specjalistycznego szpitala położniczego i tam inne położne przestawiły jej dziecko REKAMI do pozycji prawidłowej .
Ja bym się nigdy na to nie zgodzila ..

---

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Dzień dobry

za tydzień i już 6 miesiąc
Jaki mały brzucho

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a co chcesz wiedzieć? no bez przesady ja na ten temat nie mam nie wiadomo jakiego pojęcia :P

tylko, że u nas może być problem, bo jak pani w banku zobaczyła, że pracuję w rodzinnej firmie to powiedziała że może być ciężko, ale będziemy próbować z tym kredytem, mam jeszcze jakieś resztki nadziei bo wczoraj do mnie dzwoniła o coś jeszcze dopytywała i jak by mnie mieli w nosie to by od razu powiedzieli że nie i koniec, a tak nie dzwonili więc pewnie kombinują i sprawdząją czy faktycznie firma istnieje czy ja tam faktycznie pracuje więc mam może jeszcze jakieś szanse na to

czy Wy też tak macie, ze jak się kończą kosmetyki to wszytskie na raz?!
E tam gadasz

Ale skoro jeszcze sprawdzają tzn że nadzieja jest na kredyt

No często mi się tak zdarza.
Ale ja lubię tak hurtowo wyrzucić butelki.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
o ja slicznie rosnie

Gartuluje wejscia w III trymestr

A my witamy się w 26 tc

na miły początek dnia słuchamy: http://www.youtube.com/watch?v=sHUo1oEQyBc
za 26

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:

O proszę tutaj szykuje się większa impreza jejejeje

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:

Witam,

Piękne rękodzieło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:34   #4253
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie witajcie Ale się wyspałam Wczoraj pierwszy raz w ciąży miałam uczucie drętwiejącej lewej ręki , też tak miałyście?A
[/QUOTE]

Chodzi ci o dłoń czy o rękę? Ja miałam tak na samym początku, w głownej dłoni, normalnie aż się zaczęłam bać, bo tak jakby dłoń mi zaczęła odmawiać posłuszeństwa no ale tak jak ktoś pisał, nie wiem czy to nie z przemęczenia to było na samym początku jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Od czasu kiedy jestem na zwolnieniu i spoczęłam na laurach, odpukać, skurczów nie mam

Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

A i pozwolę sobie ponowić pytanie do Mam z okolic Warszawy, jaki szpital wybrać na poród?
W Wawie masz kilka szpitali tylko o charakterze ginekologiczno- położniczym. Ja bym celowała w taki, chyba nie ma sensu wybierać zwykłego szpitala, w którym jest groch z kapustą, skoro są dostępne wyspecjalizowane = lepsze.

Eh, muszę się podzielić z wami moim szczęściem. Po remoncie gdzieś mi zagineły goretexowe spodnie w góry. Nawet nie chce pisać, ile kosztowały, mój najdroższy ciuch, a już myślałam, że ktoś je przez pomyłkę wyrzucił. No a dziś je znalazłam po ponad pół roku inna sprawa, że teraz nie mogę się w nich dopiąć . Ale mam jeden problem mniej

Znalazłam też fajny, firmowy biustonosz, którego prawie nie nosiłam bo był trochę za duży, a byłam pewna że go tuż przed zajściem w ciążę wyrzuciłam i bardzo żałowałam....biustonosz też aktualnie jakby za mały , no ale przyda się może po porodzie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:38   #4254
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ze tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale maz pojechal z synem wywiezc odpady ogrodnicze i mam dla siebie cale 5 minut

Lykajcie magnez. Mnie dzis dopadlo to co mialam w poprzedniej ciazy.Skurcze lydek i nie tylko-wybudzaja mnie min.2 razy w nocy. Dzis byla masakra, plakalam 20 minut bo skurcz przeszedl z lydek na stopy i mi je powykrecal w rozne strony.Maz probowal mi odginac palce to byly tak sztywne, ze nic nie pomagalo. Zawsze wystarczylo odgiac palce u stop i skurcz przechodzil, a teraz dupa.Stopy mialam jak jakas chora, kazdy palec w inna strone. A teraz mam od tych skurczy straszne zakwasy. No jeszcze tak nie bolalo, ze musialam ryczec.

Poczytam co u was, na tyle na ile zdaze. Bo mam syna marude, przez upaly zle spi i jeczy caly dzien od kilku dni. Nic mu nie pasuje, wiec nawet nie mam chwili by tu zagladnac.

Łykamy Łykamy

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Witam się i ja

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-03, 14:41   #4255
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Ajj dziewczyny tak czytam o tych Waszych skurczach w nocy i zastanawiam się, może też zacznę łykac magnez? Jaki kupujecie, jakiejś konkretnej firmy?
Tak w ogóle odnośnie witamin, doktorek powiedział, że mam nic nie łykać tylko skupić się na jedzeniu witaminek dopóki jest lato no ale może jednak jakiś magnez zacznę łykać....

I jeszcze chciałam napisać, że cierpię na straszne bóle pleców - pierwsze co zrobiłam to kupiłam poduchę wielką i dzięki niej w nocy wreszcie śpię
A dziś zadzwonił do mnie doktorek i powiedział, że jego jedna pacjentka właśnie miała ten sam problem co ja i wypróbowała pas ciążowy, taki ortopedyczny, od razu zadzwonił do mnie i mi o tym powiedział, więc zamówiłam Wygląda na całkiem fajny. Cieszę się, że go zamówiłam bo w przyszłym tygodniu jedziemy na tydzień na mazury na festiwal muzyczny i może bede dawała radę wytzrymać na nogach ciut dłużej mając ten pas

Gratuluję wszystkim kolejnych cudownych tygodni i oby tak dalej!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:46   #4256
nemosek
Zakorzenienie

Kyte Mi czasem zdrętwieje,ale to chyba od trzymania w jednej pozycji albo jak się położę na niej wiadomo.Tak to raczej nie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-03, 14:47   #4257
Antibia86
Rozeznanie

Hej dziewczynki, przepraszam że tak po chamsku nie cytujac i wogole ale nie mam głowy.
Mam Pytanie od kilku dni ciagle twardnieje mi brzuch. prawie cały czas siedze albo leże ale czesto wystarczy że wstane i przedjde do kuchni to robi mi sie kamien....juz nie mówiąc nawet o małym spacerze. nie jest to bolesne ale odczuwalne i jak na skurcze BH to chyba za czesto. wizyte mam 12 ale nie wiem czy nie powinnam iść wczesniej;(
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 14:53   #4258
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Ajj dziewczyny tak czytam o tych Waszych skurczach w nocy i zastanawiam się, może też zacznę łykac magnez? Jaki kupujecie, jakiejś konkretnej firmy?
Tak w ogóle odnośnie witamin, doktorek powiedział, że mam nic nie łykać tylko skupić się na jedzeniu witaminek dopóki jest lato no ale może jednak jakiś magnez zacznę łykać....

I jeszcze chciałam napisać, że cierpię na straszne bóle pleców - pierwsze co zrobiłam to kupiłam poduchę wielką i dzięki niej w nocy wreszcie śpię
A dziś zadzwonił do mnie doktorek i powiedział, że jego jedna pacjentka właśnie miała ten sam problem co ja i wypróbowała pas ciążowy, taki ortopedyczny, od razu zadzwonił do mnie i mi o tym powiedział, więc zamówiłam Wygląda na całkiem fajny. Cieszę się, że go zamówiłam bo w przyszłym tygodniu jedziemy na tydzień na mazury na festiwal muzyczny i może bede dawała radę wytzrymać na nogach ciut dłużej mając ten pas

Gratuluję wszystkim kolejnych cudownych tygodni i oby tak dalej!
Mi ginka poleciła Asmag 3x1.
Teraz biorę Filomag z wit.B 6 (kardiolog zapisał) 2x1 plus jeszcze dodatkowo Kalipoz.

Skurczów nie mam

O fajnie że lekarz tak do Ciebie dzwoni z takimi info

Ale mnie dzisiaj dzieć kopie,szaleje łobuz mały

Wszystkim wyjeżdżającym,odpoczywają cym,imprezującym miłych wypadów

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-03, 14:57   #4259
kyte
Wtajemniczenie

Chodzi ci o dłoń czy o rękę? Ja miałam tak na samym początku, w głownej dłoni, normalnie aż się zaczęłam bać, bo tak jakby dłoń mi zaczęła odmawiać posłuszeństwa no ale tak jak ktoś pisał, nie wiem czy to nie z przemęczenia to było na samym początku jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Od czasu kiedy jestem na zwolnieniu i spoczęłam na laurach, odpukać, skurczów nie mam

Eh, muszę się podzielić z wami moim szczęściem. Po remoncie gdzieś mi zagineły goretexowe spodnie w góry. Nawet nie chce pisać, ile kosztowały, mój najdroższy ciuch, a już myślałam, że ktoś je przez pomyłkę wyrzucił. No a dziś je znalazłam po ponad pół roku inna sprawa, że teraz nie mogę się w nich dopiąć . Ale mam jeden problem mniej

Znalazłam też fajny, firmowy biustonosz, którego prawie nie nosiłam bo był trochę za duży, a byłam pewna że go tuż przed zajściem w ciążę wyrzuciłam i bardzo żałowałam....biustonosz też aktualnie jakby za mały , no ale przyda się może po porodzie [/QUOTE]
Też tak miałam na samym początku ciąży i w tym momencie pojawiła się czerwona lampka że może się udało bo nigdy wcześniej tak nie miałam. I wczoraj też mi zdrętwiała cała ręka, a raczej ból był taki drętwiejący..ale już przeszło więc dobrze że to było chwilowe.
I cieszymy się razem z Tobą "odzyskanymi" rzeczami
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość

Ja łykam asmag forte 2x3 z polecenia lekarza.
Daj znać jak działa ten pas jak już go przetestujesz
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, przepraszam że tak po chamsku nie cytujac i wogole ale nie mam głowy.
Mam Pytanie od kilku dni ciagle twardnieje mi brzuch. prawie cały czas siedze albo leże ale czesto wystarczy że wstane i przedjde do kuchni to robi mi sie kamien....juz nie mówiąc nawet o małym spacerze. nie jest to bolesne ale odczuwalne i jak na skurcze BH to chyba za czesto. wizyte mam 12 ale nie wiem czy nie powinnam iść wczesniej;(
Na twoim miejscu od razu zadzwoniłabym do swojego lekarza na pewno coś Ci doradzi.
Stary 2013-08-03, 15:02   #4260
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Poszłabym wcześniej
A Nospę bierzesz?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości