|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Wtajemniczenie
|
lubieolowki, wiesz już w jakim szpitalu w Pń chcesz rodzić?
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() budowniczka, co do koleżanki i jej problemu z chłopakiem - to niech może zaproponuje skoro to ich wspólny znajomy, żeby poszli do niego razem. Ja generalnie nie jestem z tych, które by szykanowały faceta, bo chce się spotkać z kolegą,którego dawno już nie widział. Przecież oni mają dla siebie całe życie ![]() Kabriela, zdolniacha z Ciebie ![]() De, miałam takie same skurcze właśnie łydek i stóp i też nic nie pomagało. Ale wzięłam kupiłam magnez i jest lepiej. Czasami jeszcze się coś zdarzy, ale są już o wiele łagodniejsze Mąż dzisiaj jedzie na ślub robić zdjęcia jako fotograf pierwszy raz także proszę o ![]() A ja wieczorem na parapetówkę i jeszcze muszę jakąś przekąskę przygotować - wymyśliłam bardzo ambitnie, że zrobię szaszłyki z owoców, bo w taki upał (u nas dzisiaj ma być 36 st) to i tak nic innego się nie chce.
#4234 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Witam sobotnio z wyrka
![]() Trele - chyba 3 usg tu robią ale nie jestem pewna... Cytat:
![]() Fajnie dzień się zapowiada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ojej ale Cię złapało ![]() ![]() ![]() Fotkę luknę później ![]() Cytat:
![]() ![]() Imiona śliczne wybraliście ![]() Bawcie się dobrze i przywieź fotki brzusia z wakacji ![]() Mąż przyjechał z tenisa to wstaję na śniadanko i zawieźć go do pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Raczkowanie
|
Koniec końców zostaję przy Polnej jak się uda
![]() Cytat:
![]() Kociak - Trzymam kciuki z męża fotografa!
![]() |
#4236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My wczoraj z Tż sobie zrobiliśmy sałatkę owocową, mmm niebo w gębie ![]() lubieolowki, koniec końców nie zdziwię się jak i ja tam wyląduję... bo jeszcze się waham ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Oglądaliśmy wczoraj 2 mieszkania na wynajem. Pierwsze bardzo tanio, ale w fatalnym stanie, więc podziękowaliśmy. Nad drugim wahamy się, ale bardziej jesteśmy tak. 40m2, 2 pokoje, ładna kuchnia i łazienka. Pokoje puste, więc można wziąć swoje meble i choć trochę czuć się jak u siebie. Lokalizacja fajna, w centrum miasta. Mieszkanie na 1 piętrze. Jedyny minus to, że okna cały czas na słońce i brak balkonu, więc póki co byłby tam niezły zaduch. Miesięcznie wyjdzie nam około 1100 zł ze wszystkim (czyli wynajem i wszelkie opłaty), więc myślę że to nie jest dużo, rodzice na pewno nam pomogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie witajcie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jaa 3 trymestr super!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zadomowienie
|
Miki, myślę, że jak na dwa pokoje w centrum to całkiem fajna cena - tzn u mnie we Wrocławiu to byłaby super-mega-niska cena
![]() Dobra, zabieram tyłek i idę składać łóżeczko ![]()
#4240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bez slubu tworzymy rodzine mimo wszystko, a slub niczego nie zmiania. Jedynie swiadomosc ze przysiegamy sobie milosc przed Bogiem... a odpowiedzialnosc za dziecko nie ponosi tylko matka ale i ojciec... Edytowane przez budowniczka Czas edycji: 2013-08-03 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie oto chodzi ze bedzie dziecko i nie tworzymy tylko zwiazek ale przede wszystkim rodzine. a o nia sie walczy, bo jest nawazniejsza. w rodzinie jest roznie, ale trzeba sie zmienic zacisna piesci i isc i pomagac tym co upadli! to jest rodzina...- ale to moje zdanie... a jeszcze daty slubu nie mamy ustalonej wiec wreszcie sami zadecydujemy kiedy i gdzie bedzie nasz slub i czy wogole bedzie...
bez slubu tworzymy rodzine mimo wszystko, a slub niczego nie zmiania. Jedynie swiadomosc ze przysiegamy sobie milosc przed Bogiem... a odpowiedzialnosc za dziecko nie ponosi tylko matka ale i ojciec...[/QUOTE] Jak już napisałam -jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokladnie kazdy decyduje za swoj los nikt inny, kazdy tak ma swoim zyciu, Ty tez, ja i kazda inna osoba... jestesmy tego swiadome, tym bardziej teraz, gdy spodziewamy sie dzieci, moment planowania zajscia w ciaze, to przeciez wszystko swiadome bylo... Rozwody sie zdarzają, bardzo często, ale jak widze teraz ludzi, ktorzy nie walcza o siebie, rodzine tylko od razu sie poddaja, to rece opadaja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Bardzo przyzwoicie wygląda no i super, że pokoje są puste. Zabiorę swoje meble, kanapę, tak samo mąż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Jaka cisza, założę się że jak sobie pójdę to zaraz się gaduły zlecą i będę miała 20 stron do nadrabiania.. ![]() Gaduły wracajcie nie zmuszajcie mnie do sprzątania domu!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
czesc
gratuluję wszystkim kolejnych tygodni ![]() co do skurczy to mnie własnie wczoraj i dzis złapał, musze magnez zaczac łykac,
#4249 | |||
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam trochęc chate i mam luz
![]() Dzis mamy sobie zrobić grilka, ale co jakiś czas leje, więc nie wiem czy to dobry pomysł...się zobaczy w razie co przełożymy na jutro ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ładnie rośniesz ![]() Tez sie muszę zaopatrzyć w magnez ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
A ja pozwalam sobie na czekoladę zamiast kolejnej porcji tabletek.
![]() Dziewczyny, które już miały zaszczyt zostać Mamusiami i karmiły piersią może będziecie tak pomocne i cudowne i wypowiecie się na temat karmienia piersią i dietą jaką należy stosować aby dziecko jak najmniej i jak najrzadziej cierpiało z powodu kolek, niestrawności i nie wiem czego tam jeszcze. Proszę powiedzcie co z czym się je, bo ja już nie wiem nic...a nadmiar informacji powoduje u mnie dezinformacje i ogłupienie. ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- A i pozwolę sobie ponowić pytanie do Mam z okolic Warszawy, jaki szpital wybrać na poród? |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję mamusiom kolejnych tygodni i rozpoczętych trymestrów, oj zaczyna sie robić coraz poważniej ![]() Ja dzisiaj wstałam o 9, do sklepu na zakupy bo dzisiaj wizyta teściów, więc trzeba było kupić rzeczy na grilla, później wszystko sobie przygotowałam, sałatkę, szaszłyczki, zostaje pokroić ciasto na stół, cukinię żeby się na grillu przypiekła, no i ogarnąć siebie. A upał dzisiaj taki że ledwo czym oddychać jest. Przespałam dzisiaj całą noc, calusieńką na lewym boku z rogalem aż jestem w szoku że się nie wierciłam Jutro zmykamy ze znajomymi nad rzeczkę, posiedzieć, a wieczorem spotkanie większą paczką z dawnych lat, więc weekend mamy dość aktywny ![]() ![]() ![]() A co do ułożenia małej to moja chyba też jest ułożona cały czas poprzecznie bo czuję ją najbardziej z lewej lub prawej strony, sporadycznie w okolicach pęcherza np. No ale jeszcze ma czas i mam nadzieję sie obróci
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-08-03 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka witam się w ten gorący dzionek
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jaki mały brzucho ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() Ale skoro jeszcze sprawdzają tzn że nadzieja jest na kredyt ![]() No często mi się tak zdarza. Ale ja lubię tak hurtowo wyrzucić butelki. ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Piękne rękodzieło ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi ci o dłoń czy o rękę? Ja miałam tak na samym początku, w głownej dłoni, normalnie aż się zaczęłam bać, bo tak jakby dłoń mi zaczęła odmawiać posłuszeństwa ![]() ![]() ![]() Cytat:
Eh, muszę się podzielić z wami moim szczęściem. Po remoncie gdzieś mi zagineły goretexowe spodnie w góry. Nawet nie chce pisać, ile kosztowały, mój najdroższy ciuch, a już myślałam, że ktoś je przez pomyłkę wyrzucił. No a dziś je znalazłam po ponad pół roku ![]() ![]() ![]() Znalazłam też fajny, firmowy biustonosz, którego prawie nie nosiłam bo był trochę za duży, a byłam pewna że go tuż przed zajściem w ciążę wyrzuciłam i bardzo żałowałam....biustonosz też aktualnie jakby za mały ![]() ![]()
![]() |
#4254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Wtajemniczenie
|
Ajj dziewczyny tak czytam o tych Waszych skurczach w nocy i zastanawiam się, może też zacznę łykac magnez? Jaki kupujecie, jakiejś konkretnej firmy?
Tak w ogóle odnośnie witamin, doktorek powiedział, że mam nic nie łykać tylko skupić się na jedzeniu witaminek dopóki jest lato ![]() ![]() I jeszcze chciałam napisać, że cierpię na straszne bóle pleców - pierwsze co zrobiłam to kupiłam poduchę wielką i dzięki niej w nocy wreszcie śpię ![]() A dziś zadzwonił do mnie doktorek i powiedział, że jego jedna pacjentka właśnie miała ten sam problem co ja i wypróbowała pas ciążowy, taki ortopedyczny, od razu zadzwonił do mnie i mi o tym powiedział, więc zamówiłam ![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkim kolejnych cudownych tygodni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Kyte Mi czasem zdrętwieje,ale to chyba od trzymania w jednej pozycji albo jak się położę na niej wiadomo.Tak to raczej nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, przepraszam że tak po chamsku nie cytujac i wogole ale nie mam głowy.
Mam Pytanie od kilku dni ciagle twardnieje mi brzuch. prawie cały czas siedze albo leże ale czesto wystarczy że wstane i przedjde do kuchni to robi mi sie kamien....juz nie mówiąc nawet o małym spacerze. nie jest to bolesne ale odczuwalne i jak na skurcze BH to chyba za czesto. wizyte mam 12 ale nie wiem czy nie powinnam iść wczesniej;( |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz biorę Filomag z wit.B 6 (kardiolog zapisał) 2x1 plus jeszcze dodatkowo Kalipoz. Skurczów nie mam ![]() O fajnie że lekarz tak do Ciebie dzwoni z takimi info ![]() Ale mnie dzisiaj dzieć kopie,szaleje łobuz mały ![]() Wszystkim wyjeżdżającym,odpoczywają cym,imprezującym miłych wypadów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||
Wtajemniczenie
|
Chodzi ci o dłoń czy o rękę? Ja miałam tak na samym początku, w głownej dłoni, normalnie aż się zaczęłam bać, bo tak jakby dłoń mi zaczęła odmawiać posłuszeństwa
![]() ![]() ![]() Eh, muszę się podzielić z wami moim szczęściem. Po remoncie gdzieś mi zagineły goretexowe spodnie w góry. Nawet nie chce pisać, ile kosztowały, mój najdroższy ciuch, a już myślałam, że ktoś je przez pomyłkę wyrzucił. No a dziś je znalazłam po ponad pół roku ![]() ![]() ![]() Znalazłam też fajny, firmowy biustonosz, którego prawie nie nosiłam bo był trochę za duży, a byłam pewna że go tuż przed zajściem w ciążę wyrzuciłam i bardzo żałowałam....biustonosz też aktualnie jakby za mały ![]() ![]() Też tak miałam na samym początku ciąży i w tym momencie pojawiła się czerwona lampka że może się udało bo nigdy wcześniej tak nie miałam. I wczoraj też mi zdrętwiała cała ręka, a raczej ból był taki drętwiejący..ale już przeszło więc dobrze że to było chwilowe. I cieszymy się razem z Tobą "odzyskanymi" rzeczami ![]() Cytat:
Daj znać jak działa ten pas jak już go przetestujesz ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Nospę bierzesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.