|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
szkoda ze nie mam tak dobrze mam ciotke w hamburgu, ale do niej jechac nie bede a co do meza, to daj spokoj. pozbylabym sie go najchetniej do samego porodu bo nic tylko na nerwach mi gra on zreszta tez ma okres, fochuje sie gorzej jak baba |
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super się czyta takie posty
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4865 | |||
|
Zadomowienie
|
Oj Nuna, ja mam to samo jak patrzę na moją córeczkę. Skarb nad skarby. Chyba ją rozpuszczę jak dziadowski bicz bo ciąglę ją całuję i noszę i tulę i napatrzeć się na nią nie mogę i wszystko co robi jest dla mnie wspaniałe i fantastyczne. Nooo chyba, że płacze. Ale to na szczęście rzadko jej się zdarza.
Cytat:
Ja Ci powiem, że Lidka to różnie ale tak zazwyczaj o północy, ok 3 i potem o 5 już zaczyna śpiewać i nogi do buźi brać, więc ją biorę do nas do łóżka i przy dobrych wiatrach to śpimy do 7, 8 bywa nawet do 9. Teraz się trochę wycwaniłam i jak idę spać ok 23 to ją karmię i wtedy śpię do 3-4. Ja też mam wrażenie od kilku dni, że mam mało mleka, śpię na brzuchu i nie boli, nie nabierają jak kiedyś mlekiem. Chyba dołączę sobie jeszcze herbatkę z kopru. W dzień daję jej do jedzenia a to marchewkę a to ziemniaczki albo coś ze słoiczka i soczki do picia. Chyba głodna nie jest a mi przykro, że jeszcze chwila i skończy się etap ssaka. Cytat:
Cytat:
Idę spać do małej. Wczoraj nie mogłam zasnąć do 2 w nocy a mała 2.30 obudziła mnie na karmienie. Linka - jak goryl to mogę wyglądać ale tylko na głowie. Bo tylko TAM smaruję.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#4866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jestem po spacerze po parku z kolezanka. Co za upał. Jeszcze auto na słońcu zostawilam i wsiadając oparzyłam się sprzaczka od pasów...
|
|
#4867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja caly czas namawialam meza na biwak, ale nie chcial, a teraz to mi juz sie nie chce. Milego wypoczynku LINKA Chwile zwatpienia sa zrozumiale... ojjjj... nawet nie wiem jak Cie pocieszyc.NUNA lipa, ze lek nie dal efektu, ale moze trzeba troche piczekac... no i cudnie sie czyta takie posty, az sie lezka w oku kreci. Witam sie i ja. Dzis nasza cora uparla sie zeby robic mi na zlosc, ulokowala sie nisko, wiec chodze jak pokraka, a jak sie prezy to, az mi powietrza brak Ale damy rade, jeszcze co najmniej 4 tyg musimy dac.Co mi tam za znaczek sie pojawil??? to sa uroki pisania na tablecie
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2013-08-02 o 20:24 |
|||
|
|
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Sofia zarzuć no kochana przepisem na tą babkę. Ona z cukinią tak? U teściów na działce cukinia tak obrodziła, że nie wiadomo co z nią robić, a jutro akurat jedziemy to będę wiedziała jak ją wykorzystać.
Właśnie robię ciasto drożdżowe z truskawkami. Zabiorę je jutro do teściów. A co? Niech mają coś dobrego od życia
|
#4869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobry wieczór ![]() Nie bardzo mam co odpisywać dzisiaj, wyszłam z pracy po 18 zamiast o 17, sprzątałam jeszcze swój pokój. Jutro jade na wycieczkę do Oświęcimia
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
oo to niedaleko mnie!
Po trzech tygodniach bez ćwiczeń zalewam się potem i wyję jak byk w czasie rui ( czy byki mają coś takiego????) @ zawitała - ten cykl kończę w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! pszczoua zazdroszczę budowy, urządzania itp. ledwo swój dom skończyłam urządzać a już myślę o następnym
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-08-03 o 09:47 |
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo witam z rano śpioszki
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Witamy się w 20 tygodniu
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-08-03 o 09:35 |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka dobra synowa ![]() Iza Witam sie i ja. Brak pomyslu na dzis, a za oknem juz skwar sie robi
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Iza gratulacje kiedy to zleciało pokaż brzusio nam tu
![]() A ja dziś do pracy na 2 zmianę eh nie chce mis się w taką pogodę za bardzo ale co zrobić |
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mały śpi po spacerze wiec zaglądam do Was ![]() Bajka mam dla Ciebie mała paczuszkę: -Paski do gleukometru -Dwa bębenki igieł -No i piękne różowe bodziaki 74 (dostał je mój synek Bierzesz?????
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Znów weekend do bani, bo w upały mogę tylko siedzieć i czekać aż temperatura spadnie, masakra. A i przed porpzednie upały przegapiliśmy odpowiednie dni, bo tym razem pojawiłyu się szybciej .. byłam taka wypompowana upałami że nawet nie myślałam o robieniu dzieci no i poszło więc ja w tym cyklu w zbiorówce ino dla towarzystwa.Miłego dnia! (i dużo cienia)
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Po południu przychodzą znajomi
![]() Brzuszek pokaże jak tż zrobi fotke. Od tygodnia mam tą diete i powiem wam że schudłam kilogram.Nie chodze głodna bo jem co 2 godziny malutkie porcje.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz tylko kiedy ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
mi polecialo 5 kg, ale juz odrabiam wczoraj bylam u gina, to przez dwa tyg przytylam 200 g a mloda juz 2,5 kg wazy w sumie wczoraj sie scisnieniowalam ze cos sie zaczyna, bo pojawil sie sluz z krwia. o mamo z dusza na ramieniu jechalam do gina na kontrole, myslalam ze bedzie chcial mnie znowu polozyc, ale na szczescie nie wiec jestem, tyle ze mam odpoczywac |
||
|
|
|
#4879 | ||
|
Zadomowienie
|
Brawa za połowinki
Ale to leci. I też czekam na fotke brzuszka.Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam znad jeziorka. Upal cholerny. Popływałam, zjadłam kiełbaskę z ogniska i zaraz się zmywamy do teściów kilka km obok. Ojciec z wujkiem zakladali sie o flaszke o płeć naszego bąbla. Wujek powiedzial, że córka a tato i obstawia syna :p No ciekawe ciekawe... Co by nie bylo to i tak ta flaszke wypija razem. Hehe
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iza - brawa za połowinki, zobacz jak to zleciało. Bajuś - oszczedzaj się. Jak przeżywasz upały? Witam się.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki za połówke;-)
Witam się Basen z chłopcami zaliczony,teraz oni u kolegi,Tymka ciocia porwała na spacer,a ja obijam się przy kawce:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
już połowa Iza, spóźnione ale najlepsze życzenia, zdrówka, miłości i super syneczka pamiętałam żeby napisać w czwartek a potem zapomniałam ![]() Cytat:
Dobry wieczór byłam dzisiaj na wycieczce w Oświęcimiu. Na koniec już totalnie opadłam z sił.Zatrzymaliśmy się na parkingu, wychodzę z auta a ja mam spodnie na tyłku w czymś brązowym. Pełno plam. Pierwsza myśl - # ![]() ![]() nogi mi się trzęsły, łzy na wierzchu, ale na szczęście siadłam na czymś brudnym ![]() A w ogóle zaczęłam dzisiaj 11 tydz
|
|
#4883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A takie zaklady sa najlepsze wszyscy na nich korzystaja, bo i tak bedzie impreza ![]() Cytat:
![]() Ale sie strachu najadlas, dobrze ze to tylko brudne portki... Iza Kochana, ale ze mnie gapa. Tez przegapilam wszystkiego najlepszego
|
|
#4884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Flaszka pewnie pojdzie po poznaniu plci berbecia :pCytat:
![]() Wrocilismy do domu wlasnie. Po drodze zlapala nas taka burza, ze strach bylo jechac. Koszmar jakis...
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Cebula ja też pamiętam dzień testu
Pamietam jak Ty i Iza się pochwaliłyście.... a niedługo będziemy rodzić ![]() Dobranoc, uciekam
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strachu się biedna najadłaś:-( Ale po # to normalne niestety:-/ ja po stracie to w kolejnej ciąży i tej z Tymkiem też sprawdzałam papier toaletowy po każdym siku:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
ale mialam sobote,najpierw w media markcie 4 cymbalow niekompetentnych obslugiwalo nas " przy kupnie" smartphona ,trwalo to prawie godzine a na koncu okazalo sie,ze to co chcielismy nie jest juz w pomocji.Az szlak mnie trafil,bo wyszlismy bez tego,a oni tam pracuja i ludzi namawiaja na zakup,a wogole nie wiedza co oferuja
![]() A potem w domu siadl mi robot kuchenny kasia,a najgorsze w tym wszystkim to to,ze pare dni temu skonczyla sie gwarancja ![]() Zas potem poslizgnelam sie na balkonie,ale na szczescie zlapalam sie drzwi i na koniec poparzylam sobie lekko palca dziwny dzien.Tygodnie chyba stanely mi w miejscu,bo jak dzis Iza napisala ze to 20 tydzien,to az za glowe sie zlapalam,jak i kiedy to zminelo.Takze Iza oby druga polowa jeszcze szybciej Ci minela i juz bez zadnych stresow a ja mimo,ze raczej mam nikle szanse,zeby w tym miesiacu sie powiodlo,to chce we wtorek zrobic testa,bo mamy wtedy rocznice slubu imoze bedzie fajny prezencik.Co prawda okres mam miec mniej wiecej ok 10 tego,ale pokusimy sie troche w glowie ![]() ostatnio chyba Maru sie zastanawiala dlaczego ma czerwony kciuk w dol,wlasnie teraz zauwazylam,ze jak sie pisze posta,to mozna dac "ikonke wiadomosci" pewnie przez przypadek Ci sie wcisnelo. oki,uciekam spac.dzis wyjatkowo jestem tu tak pozno,mam goscia w domu i tz sobie piwkuje,a ja juz w sypialni.spokojnej nocy Dziewczyny i milej niedzieli |
|
|
|
#4888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Za 11 tydzień ![]() Cytat:
Dziękuje za wszystkie życzenia
||
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
|
#4890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To u mnie byl ten znaczek i tez juz wlasnie obczailam co i jak pisze glownie z tableta i czasem cos mi sie nieswiadomie wcisnie w tym cholertswie.Bry ![]() Ale dzis bedzie skwar
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

z nimi idzie się dogadac z każdym jezyku
moi rodzice mieszkają w niemczech i zaczne 'przypadkowo rodzić podczas wizyty i nich' czytaj ostatnie tygodnie spedze u mamy
on zreszta tez ma okres, fochuje sie gorzej jak baba 
a to trzeba poprostu oberwac z lisci 
:brzydal :

Chciałabym, żeby każdemu kto się stara wychodziło od razu, żeby człowiek miał to swoje małe szczęście... A trafia się ludziom, którzy...
Chwile zwatpienia sa zrozumiale... ojjjj... nawet nie wiem jak Cie pocieszyc.
Ale damy rade, jeszcze co najmniej 4 tyg musimy dac.

już połowa
wszystkiego najlepszego