|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ulubione sklepy z koralikami
Cytat:
swiat koralikow 2 racja jest dobry...osobiscie ja od tego sp[rzedawcy zamawiam na allegr ale te same przedmioty co w sklepie...jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie kupowałam tylko w qnszcie. Za pierwszm razem, w listopadzie okazało się, że gwiazdki
http://www.qnszt.pl/catalog/294/3687...rne_12_mm.html mają troszkę "dziabniętą" dziurkę na czubku i narzędzia hm... te tańsze wydają mi się zrobione lepiej niż te droższe. Może opisy im się pomyliły? http://www.qnszt.pl/catalog/131/1896...e_okragle.html (nikiel mi odpada w miejscu gdzie najwięcej wykręcam i krzywe były). W lutym wszystko ok tylko jeden crackle http://www.qnszt.pl/catalog/234/3221...dek_12_mm.html rozleciał się na kawałki. Najważniejsze dla mnie, że półfabrykaty są ok.
|
|
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
oszalec mozna
w jednym sklepie to w drugim tamto w efekcie oczekuje 4 paczek ![]() najbardziej podobaja mi sie korale na onyksie.eu - jestem na etapie szkla i roznych podrob weneckich na prawdziwe mnie nie stac.ale onyks ma drogie polfabrykanty i nie ma drutu posrebrzanego grubszego tylko taki cienki.na artfanie zamowilam polfabrykanty, maja fajne szczegolnie zapiecia ktorych nie moglam nigdzie znalezc. i recenzje ktore bardzo sie przydaja qnszt.pl - drut i jeszcze troche koralikow. i raj koralikow wiec oczekuje mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ![]() bardzo mi sie spodobal raj koralikow - zaplacilam poznym wieczorem w piatek a dzis koraliki sa przyszly w pudelku a nie w kopercie odpowiednio byly wiec zabezpieczone. zamowienie mialam malutkie a mimo to dostalam gratis jeszcze u nich zamowie
Edytowane przez dominikinha Czas edycji: 2007-04-17 o 13:02 |
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
dostalam dzisiaj zamowienie z qnsztu - wszystkoe wydaje sie w porzadku, moze wyjdzie cos w praniu mam nadzieje ze nie.
dostalam tez paczke z artfanu - bardzo ladne millefiori musze przyznac. jedna para pozlacanych bigli do wyrzucenia, jeden lancusze posrebrzany rozsypujacy sie. reszta ok. perelka z qnszt - krzywa dziura i nie dalam rady wepchnac w nia zylki, probowalam igla to pekla. tyle strat na dzis Edytowane przez dominikinha Czas edycji: 2007-04-19 o 22:32 |
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Ja w qnszcie już nic nie kupię!!! Baza kolczyka jedna większa, druga krzywa. Widać różnicę. POLECAM Beadshop. To genialny sklep, choć chciałabym więcej półfabrykatów, koralików itp.
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
A ja mam pytanie dotyczące beadshopu...a tak właściwie to TYCH WISIORÓW ZE SZKŁA WENECKIEGO....czy ktoś miał z nimi styczność??Bo ja się zastanawiam nad kupnem jednego.....ale zastanawiam się czy warto:P Moze za ta kase kupić minerały.....albo kryształki swarovskiego....no nie wiem
|
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
mnie też nęcił ten języczek, ale jak dla mnie ma za duże rozmiary
wolałabym chyba kupić jakiś większy donut, czy cuś 'mineralnego'
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Dark taki chyba kupiła na FMG - bardzo ładny. Jednak ja na przykład nie miałabym do czego go na siebie włożyć
|
#1509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubie robic dluze tanie zadowalajace mnie zakupy...nie kupuje narazie poza allegro bo zauwazylam ze jest tam drozej...na allegro poszperam i znajde vco mi sie podoba....jenak wolala bym miec taki spkelp pod nosem zeby dokladnie widziec to co kupuje i napewno przyniesc do domu to za co zaplacilam bo przez net to rozne pomylki sie zdarzaja niestety zawsze na nasza niekorzysc
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
ONYKS
wlasnie dostalam przesylke :/ dotychczas zamawialam z qnszt, artfan i raj koralikow. onyks wypadl najslabiej. 1. zamowilam talarki z koralu - sprzedaja kompletami - po 20 szt - a mi przyslali jedna sztuke !za 1 talarek zaplacilam 6 zl :/ zadzwonilam pani stwierdzila - aha niby maja przyslac. niech ich 2. kupowalam dyski oliwkowe - na zdjeciu wygladaja ze maja zaokraglone krawedzie - nie tak jak inne dyski - i sie nacielam. zwykly plaski dysk . jakbym wiedziala kupilabym talarek. 3. kupilam 2 kafle prazkowane kolorowe - chcialam na kolczyki - nie wiem jak to zrobie bo roznia sie diametralnie zarowno kolorem jak i wielkoscia 4. jedna kostka zlota jest bardzo brzydko wykonana 5. agaty - jeden ma rozlany wzor drugi trzasniecie 6. gratisow zadnych zamowilam za ponad 100 zl ogolnie nie polecam nie zrobie juz u nich zakupow - czekalam tez tydzien na przesylke. |
|
|
|
#1511 |
|
Raczkowanie
|
A ja zamierzam zamówić coś w :
albo w beadshop, albo w astari albo w artfanie. co prawda jeszcze się nie zdecydowałam (to bedzie pierwsze zamówienie), ale w weekend to zrobię. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1512 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chcesz mieć miłe doświadczenia już na początku, polecam Beadshop
![]() Vildi - te języczki są piękne, widziałam je na giełdzie, ale to tylko na wisior, na kolczyki za wielkie Ale naprawdę są efektowne bardzo
|
|
|
|
#1513 |
|
Raczkowanie
|
Ja na początek wybrałam artfan oraz swiatkoralikow2 i jak narazie niemal zero spostrzeżeń
Niemal ;D Zamówiłam w środę, przelałam pieniążki dziś rano. Artfan zwlekał z odpowiedziami, a swiatkoralikow2 odpowiadał błyskawicznie Paczka już jest w drodze, z kolei z artfanu dostałam wiadomość, że paczkę wyślą dopiero w poniedziałek. Cóż, nie ukrywam, że spodziewałam się przesyłki "troszke" wcześniej. Achh, nie mogę się doczekać Zobaczymy co będzie
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
No więc, zrobiłam zakupy w biżu.pl . Wprawdzie niewielkie, bo nic takiego nie potrzebowałam zbytnio, ale troszkę się zawiodłam.
A mianowicie: zamówiłam szpilki do broszek o takie: http://www.bizu.pl/produkt/pokaz/id/85 i takie same złote. Jednak przyszły takie: http://www.bizu.pl/produkt/pokaz/id/89 czyli z takim kółkiem. Kiedy robiłam w ub, tygodniu zamówienie, tych z kółkiem nie było. Więc podejrzewam, że doszło po prostu pomyłki przy dodawaniu nowych rzeczy do sklepu i wysyłaniu zamówionych. Szpilkę bez oczka otrzymałam jako gratis i jest śliczna jednakże po porównaniu obu szpilek doszłam do wniosku, że w sumie wolę te z oczkiem, bo są krótsze i lepiej się trzymają wpięte. Tak wiec reklamować nie będę, co nie znaczy, że raczej nie powinny zdarzać się takie pomyłki.Plusy: korzystać ze sklepu jest bardzo przyjemnie fajny layout, czy jak to się nazywa, ładny asortyment, szybka wysyłka w kartonie, dobrze zabezpieczona
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
http://akcesoria.net.pl/sklep/produc...oducts_id=1705
o ile się nie myle to te same korale kupiłam na giełdzie w Krakowie po 4 zł/szt chyba że to są jakieś bardziej luksusowe... ale wyglądają identycznie
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
ZAPOMNIAŁAM NAPISAĆ!
Dla zainteresowanych: drut z beadshopu 0,6 posrebrzany jest super! Nie wygina się zbytnio, ale do podstawy się nie nadaje. Jako bazę polecam 0,8.
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam dziś zamówienie z biżu. Plusy na początek wizualne: ładna strona, przesyłka przyszła w kartonowym pudełeczku, ładna karteczka w środku
i sporo folii bąbelkowej luzem, przyda się.W środku też wszystko jak należy, 3 gratisy: http://bizu.pl/produkt/pokaz/id/104 x2 http://bizu.pl/produkt/pokaz/id/71 para http://bizu.pl/produkt/pokaz/id/465 x2
|
#1518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() duze zamowienie robilas? |
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
44 złote z przesyłką, fajnie że dołożyli parę rzeczy, które niby z zamówieniem mało mają wspólnego, ale właśnie zabrakło mi złotych bigli i lubię turkusowy więc jestem zadowolona z niespodzianki
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
juz od jakiegos czasu zastanawialam sie nad zamowieniem czegos w tym sklepie. Czekam jeszcze tylko az doloza jedna rzecz
![]() Ten sklep ma chyba najnizsza cene za zagraniczna przesylke, jaka do tej pory widzialam. W wiekszosci jest to 14, a nawet 18zl, a tu jest 10! No i teraz ma u mnie dodatkowego plusa, bo daje fajne gratisy
|
|
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
Raczej na pewno skuszę się na ten wisior przy następnych zakupach...
Tylko skąd fundusze brać i gdzie później pomieścic te wszystkie koralikowe łowy? ![]() EDIT: OMG! Beadshop znów powiększył swą koralikowo mineralną ofertę!! Aaaa...jakie to wszystko śliczne! |
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
ehh, szkoda, że nie poinformowałaś
kilka rzeczy mnie zainteresowało w ich ofercie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie pomyślałam
to był taki impuls trochę, usiadłam i zamówilam.Następnym razem dam znać
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy ktoś z Was zamawiał drut posrebrzany, miedziany i kolorze złotym z impresjaart? Jak wrażenia? Nie jest za miękki?
|
#1526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie podobają się bardzo, chociaż tych najładniejszych (moim zdaniem) juz nie ma!
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki, wezmę najwyżej po jednym metrze
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja pozłacany kupowałam za 12 zł w Armie.
Firma Griffin. Kolor ma piękny.
|
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Paczkę otrzymałam (beadshop). Wszystko co miało być jest, ładne produkty, trzeba się tylko teraz wziąć za łączenie tego wszystkiego razem. Obsługa uprzejma,miałam trochę trudności z przelewem, ale zaraz zadzwonili i powiedzieli co i jak. Jedyny minus to gratis-dostałam taki okropne wg mnie : Lampwork kwiatowy, wzór wypukły, biało-czerwony
Ale wybaczam, bo trudno trafić w czyjś gust .Ogólnie jestem zadowolona.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

w jednym sklepie to w drugim tamto w efekcie oczekuje 4 paczek
lubie robic dluze tanie zadowalajace mnie zakupy...nie kupuje narazie poza allegro bo zauwazylam ze jest tam drozej...na allegro poszperam i znajde vco mi sie podoba....jenak wolala bym miec taki spkelp pod nosem zeby dokladnie widziec to co kupuje i napewno przyniesc do domu to za co zaplacilam bo przez net to rozne pomylki sie zdarzaja
chyba że to są jakieś bardziej luksusowe... ale wyglądają identycznie
Firma Griffin. Kolor ma piękny.