Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 08:51   #1801
Luzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
oj tam oj tam przynajmniej bys wtedy po 1 dziecku nie mówiła: "jeszcze nie czas, jest za małe, bla bla bla a potem "jest za duże zbyt duża różnica wieku, nie będą się dogadywać" Mi się marzy trójka, bo ja mam rodzeństwo, a tż jeszcze więcej Ale nie wiem czy podobał fizycznie i psychicznie także z dwójką to by było jak znalazł
Mój tata ma brata bliźniaka. A moja kuzynka mimo, że ma to samo co ja to jeszcze jej mama ma siostrę bliźniaczkę.... i co? urodziła jedno dziecko a nie dwa nie wiem co które pokolenie to się tak robi
Podobno co drugie pokolenie u mojego Tżta były bliźniaki 2 pokolenia wstecz właśnie a od strony mojej mamy 3. Ja bym nie chciała mieć od razu dwójki

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 09:15   #1802
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cześć dziewczyny
My już po śniadaniu, M poszedł z małym na basen a ja zostałam w pokoju, nie mam nastroju. Dziś mały obudził się 1,5 h przed mierzeniem i odczekałam pół godziny i zmierzyłam o 5:30 zamiast o 6:30 i temp spadła. Na elektronicznym dużo, na zwykłym o wiele mniej, ale już raczej czekam na @

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Ps. I jakoś spać nie mogłam, było mi gorąco mimo otworzonego balkonu i włączonej klimy całą noc, myślałam, że temp będzie wysoka a tu zonk.
I nie wiem czy Wy tak macie, ale po pół godziny zmierzyłam ponownie (nie wstając) i miałam na obydwu termometrach jeszcze mniej. Mi jakoś nie rośnie jak mierzę po chwili.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-04 o 09:16
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 09:17   #1803
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
po alko będzie miał zdeczka pijane plemniory więc nie wiem czy by zawędrowały do tych drzwi gdzie trzeba

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Ciekawostka:

"Jak ognia wystrzegaj się też seksu pod koniec cyklu. Może on wywołać wczesne poronienie (jeśli udało ci się zajść w ciążę). Zapłodnione jajeczko zostanie wtedy wydalone z macicy przez skurcze."

"Ciążom mnogim sprzyja branie tabletek antykoncepcyjnych. Po ich odstawieniu występuje zjawisko nadpłodności - hamowane przez długi czas jajniki produkują wtedy więcej jajeczek."

artykuł: http://www.papilot.pl/ciaza/5847/Jak...c-w-ciaze.html

potwierdzam- zalecają kochać się tuż przed porodem bo to powoduje skurcze- orgazm + plemniki

kurcze, aż mi się gorąco zrobiło jak o przeczytałam. w ostatnim cyklu, właśnie pod koniec uprawialiśmy seks, zaraz po dostałam tak strasznego bólu, że aż wyłam, cały dzień ten ból mi towarzyszył i wieczorem zaczęła się @
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 09:38   #1804
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Piszę do Was z hotelu SPA
M śpi, synek śpi, mama musiała wejść na wizaz
Powiem Wam, że nie ma nic lepszego jak zagłuszyć myśli (dziś-jutro-pojutrze spodziewana @) w basenie, jacuzzi, zresetować myśli w solarium
Do tego widok na pola, łąki i małe laski A najlepsze jest to, że jesteśmy ok 15km od domu odpadła długa podróż, ale mały niestety dawał dziś histeryczne popisy, nie dał zjeść kolacji itd, ehhh, chyba na razie wyjazdy będą bez Niego, bo to nie 1 raz jak się musiałam chować pod stolikiem ze wstydu. A jak był mniejszy to był aniołkiem, wszędzie go mogłam zabrać i ani nie drgnął
Ps. I nie muszę gotować, a tu takie wspaniałości dają

Anya bądź dobrej myśli, może to nie @? Ja na razie nie dostałam, ale owufriend wyznaczył mi chyba za wczesnie tą owu i zrobił mi tylko 25dniowy cykl, takiego w życiu nie miałam. Dlatego myślę, że @ do 2 dni jeszcze może przyjść. Brzuch mam jak bym była w 3 miesiącu ciąży, ale ostatnio jem za 2 buuu
Hej Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę pobytu w SPA. Dobrze , że macie tam tak blisko Relaksuj się i nie myśl o @
A ja tak jak podejrzewałam wczoraj .... tempka spadła, boli mnie podbrzusze jak cholera, nie mam już złudzeń...dziś albo jutro @ mnie nawiedzi !! Co zrobić? Przecież nie poddam się tak bez walki! Jutro idę po wiesiołek i działam dalej!! Aaaa no i w tym miesiącu Mąż idzie na kolejne badanie nasienia. Będzie wiadomo, czy coś tam podskoczyło , czy dostanie jakieś hormony Miałam nadzieję, że go oszczędzę ...ale niestety .... Nie zawsze jest tak jak się chce. Miłego dnia życzę wszystkim !!
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 09:38   #1805
Kamel
Wtajemniczenie

Leine przed chwilą oglądałam na ttv o halluksach i mówili o tych wkładkach i lekarz powiedział, że nie udowodniono skuteczności ich działania, chyba, że byśmy w nich chodzili a te duże wkładki/nie wiem jak to nazwać zakłada się raczej na noc a nie kiedy stopa pracuje.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-04, 09:40   #1806
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:

żeby nie przyszła, odganiam cholerę:
Spróbuj jeszcze trochę, może Ci się uda jakimś cudem Choć dziś już w żaden cud nie wierzę
Stary 2013-08-04, 09:44   #1807
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anyaG25 Pokaż wiadomość
Hej Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę pobytu w SPA. Dobrze , że macie tam tak blisko Relaksuj się i nie myśl o @
A ja tak jak podejrzewałam wczoraj .... tempka spadła, boli mnie podbrzusze jak cholera, nie mam już złudzeń...dziś albo jutro @ mnie nawiedzi !! Co zrobić? Przecież nie poddam się tak bez walki! Jutro idę po wiesiołek i działam dalej!! Aaaa no i w tym miesiącu Mąż idzie na kolejne badanie nasienia. Będzie wiadomo, czy coś tam podskoczyło , czy dostanie jakieś hormony Miałam nadzieję, że go oszczędzę ...ale niestety .... Nie zawsze jest tak jak się chce. Miłego dnia życzę wszystkim !!
Anya głowa do góry, daj znać po badaniach męża. Mi dziś też spadła i raczej też czekam na @ Tak się zastanawiałam skąd Ovu wziął u mnie 25 dniowy cykl...

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-04, 09:49   #1808
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Anya głowa do góry, daj znać po badaniach męża. Mi dziś też spadła i raczej też czekam na @ Tak się zastanawiałam skąd Ovu wziął u mnie 25 dniowy cykl...
A u mnie jak w mordę strzelił ...dziś 30dc , jutro 31 i spodziewana @ Wszystko jak w zegarku I najlepsze są te punkty i 35% - pozytywny test Po co mnie wkurza ?? A
A nigdy nie miałaś 25 dniowego ??
Stary 2013-08-04, 09:55   #1809
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Mój przyszedł zerknął w gary, zapytał kiedy będzie obiad, jak odpowiedziałam, że za 15 min. to on: wyrobię się i rzucił się na żonę
żeby mój M. był taki spontaniczny uwielbiam spontaniczność

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
nie cierpię kotów nie wytrzymałabym ze zwierzakiem w domu

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

No właśnie w kuchni się sprzata codziennie i tak samo w łazience bo się nachlapie albo coś to są miejsca specjalnej troski
ja w ogóle nie przepadam za trzymaniem zwierząt w domu. nie oszukujmy się, kto trzyma psa lub kota mimo sprzątania czuć typowy intensywny zapach (przy kotach szczególnie). O sierści nie wspominając. Może kiedyś się przekonam, ale póki co
Ja sprzątam codziennie. Przy dziecku trzeba. Kuchnię czasem 2 razy dziennie. Nie licząc mycia po każdym posiłku.

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość

Jutro zrobię 2 test i mam nadzieję, że wyjdzie pozytywny
Chcę już wiedzieć wszystko przeprowadzać

Cytat:
Napisane przez Allesta Pokaż wiadomość
Witam
Chciałam dołączyć do wątku staraczkowego. Staram się z mężem o dziecko od 4 cykli, niestety bezskutecznie. Jestem mężatką prawie dwa lata obecny cykl kończę 12 sierpnia, zobaczymy jak bedzie
Jeśli chodzi o starania to mierzę tempkę i fazę lutealną mam co miesiąc 15 dni więc po temp poznaję, że idzie @. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona
witaj i życzymy powodzenia

Cytat:
oj tam oj tam przynajmniej bys wtedy po 1 dziecku nie mówiła: "jeszcze nie czas, jest za małe, bla bla bla a potem "jest za duże zbyt duża różnica wieku, nie będą się dogadywać" Mi się marzy trójka, bo ja mam rodzeństwo, a tż jeszcze więcej Ale nie wiem czy podobał fizycznie i psychicznie także z dwójką to by było jak znalazł
Mój tata ma brata bliźniaka. A moja kuzynka mimo, że ma to samo co ja to jeszcze jej mama ma siostrę bliźniaczkę.... i co? urodziła jedno dziecko a nie dwa nie wiem co które pokolenie to się tak robi
kto marzy o bliźniakach nie ma pojęcia co to znaczy. ile to obowiązków, stresów i nieprzespanych nocy. Jedno dziecko daje w kość a co dopiero dwójka małych wiecznie płaczących bobasków bratowa ma bliźniaki i jak widziałam jak się mordowała przez pierwsze 2 lata to powiedziałam 'nie dziękuję'
Sama kiedyś chciałam trójkę. Dziś wiem, że dwójka mi w zupełności wystarczy.

U nas upał, a my nad żadną wodę nie możemy, ani nigdzie Mąż angina, ja i Iguś zasmarkani i z potwornym kaszlem

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:09   #1810
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
A u mnie jak w mordę strzelił ...dziś 30dc , jutro 31 i spodziewana @ Wszystko jak w zegarku I najlepsze są te punkty i 35% - pozytywny test Po co mnie wkurza ?? A
Ja mam 93%, ale to chodzi o bliskość do terminu @, że jak byś już była w ciąży to byś dziś miał tyle %, że wyjdzie pozytywny.

Nie miałam jeszcze 25 dniowego cyklu. Przed ciążą miałam 27-28 dniowe cykle wtedy byłam pewna, a teraz się rozregulowało od 26-27-28 do 29dni. I dlatego to mnie denerwuje bo ovuF jeszcze bardziej mi namieszał, bo niby według niego powinnam mieć wczoraj i dlatego to mnie stresuje, tak czekałabym do 27dnia cyklu.
Jutro się już na pewno okaże, jak będzie spadek to cykl będzie miał 27dni-28dni.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Teraz pomyślałam o teście, może rozwiałby moje wątpliwości i nie robiłabym sobie nadziei.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
żeby mój M. był taki spontaniczny uwielbiam spontaniczność

ja w ogóle nie przepadam za trzymaniem zwierząt w domu. nie oszukujmy się, kto trzyma psa lub kota mimo sprzątania czuć typowy intensywny zapach (przy kotach szczególnie). O sierści nie wspominając. Może kiedyś się przekonam, ale póki co
Ja sprzątam codziennie. Przy dziecku trzeba. Kuchnię czasem 2 razy dziennie. Nie licząc mycia po każdym posiłku.

witaj i życzymy powodzenia

kto marzy o bliźniakach nie ma pojęcia co to znaczy. ile to obowiązków, stresów i nieprzespanych nocy. Jedno dziecko daje w kość a co dopiero dwójka małych wiecznie płaczących bobasków bratowa ma bliźniaki i jak widziałam jak się mordowała przez pierwsze 2 lata to powiedziałam 'nie dziękuję'

U nas upał, a my nad żadną wodę nie możemy, ani nigdzie Mąż angina, ja i Iguś zasmarkani i z potwornym kaszlem
Ja na pewno z bliźniakami nie dałabym rady
Np dziś w hotelu na śniadaniu ledwo weszliśmy na salę a skubaniec w ryk i ciągnie nas z powrotem ryczy histerycznie i co można w takiej sytuacji zrobić? samemu płakać?, wlać?, prosić? nic nie pomaga.
Ludzie patrzą na nas a my co możemy zrobić jak on przezywa jakiś bunt Okropne to, pamiętam jak widziałam takie dzieci i się dziwiłam, mój do 1,5 roku jak aniołek teraz daje popalić, a z dwójką?

Życzę zdrówka

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-04, 10:17   #1811
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Tak mi przykro wiem, co to angina , przechodze przez to średnio 4 razy w roku ale na szczęście upały jeszcze się nie kończą jeszcze pojedziecie nad wodę

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Ja mam 93%, ale to chodzi o bliskość do terminu @, że jak byś już była w ciąży to byś dziś miał tyle %, że wyjdzie pozytywny.

Nie miałam jeszcze 25 dniowego cyklu. Przed ciążą miałam 27-28 dniowe cykle wtedy byłam pewna, a teraz się rozregulowało od 26-27-28 do 29dni. I dlatego to mnie denerwuje bo ovuF jeszcze bardziej mi namieszał, bo niby według niego powinnam mieć wczoraj i dlatego to mnie stresuje, tak czekałabym do 27dnia cyklu.
Jutro się już na pewno okaże, jak będzie spadek to cykl będzie miał 27dni-28dni.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Teraz pomyślałam o teście, może rozwiałby moje wątpliwości i nie robiłabym sobie nadziei.

To licz po swojemu, poczekaj do jutra. Szkoda test marnować na dziś jeśli nie masz jeszcze 27 dni c.
Stary 2013-08-04, 10:19   #1812
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak mi przykro wiem, co to angina , przechodze przez to średnio 4 razy w roku ale na szczęście upały jeszcze się nie kończą jeszcze pojedziecie nad wodę

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

To licz po swojemu, poczekaj do jutra. Szkoda test marnować na dziś jeśli nie masz jeszcze 27 dni c.
Poczekam do jutra, jutro będzie 27dc, tzn pewnie do wtorku bo lepiej z porannego moczu. No chyba, że wcześniej mnie @ uprzedzi.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-04, 10:57   #1813
anyaG25
Rozeznanie

Cytat:
Poczekam do jutra, jutro będzie 27dc, tzn pewnie do wtorku bo lepiej z porannego moczu. No chyba, że wcześniej mnie @ uprzedzi.
No i bardzo dobrze !! A nóż/widelec nie przyjdzie Ja cierpie dziś z bólu niestety

Zajrzę tu do was znów wieczorkiem
Stary 2013-08-04, 11:04   #1814
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Manieczka powiem Ci, że 2 dni pod rząd mierzyłam tempkę trzymając dlużej i jak się nagrzeje, ale już wczoraj np. nie zmierzył mi- czekałam chyba 1,5 min i nic czasem załapuje, a czasem nie więc mierzę jak dziewczyny naciskam i wkładam i wychodzi jakoś ten mój wykres

i jak, był w stanie?

żeby nie przyszła, odganiam cholerę:

Fajnie mieć spa nie ma znaczenia, ile km od domu jesteś- ważne, że nie musisz sprzątać ani gotować! Odpoczynek, super! Zazdroszczę

Orgazmów się nie bój bo one nie są takie złe jak nasienie. Jeśli ciąża jest zagrożona to nie polecają się kochać a wstrzymać- pamiętam że czytałam o tym
jakby każda tak dochodziła to by co chwile roniła, więc spokojnie

Oj ja tam wiem lepiej co mi się marzy a co nie wystarczy mi jedno, dwójki nie chcę naraz mieć.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
kurcze, aż mi się gorąco zrobiło jak o przeczytałam. w ostatnim cyklu, właśnie pod koniec uprawialiśmy seks, zaraz po dostałam tak strasznego bólu, że aż wyłam, cały dzień ten ból mi towarzyszył i wieczorem zaczęła się @
Nie panikujcie tak można się powstrzymać dzień-dwa przed @ co było to było i nie ma sensu się zastanawiać.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

carmenaa_88
No właśnie o tym mówię, dwójka bobasów to by była dla mnie tragedia. Po pierwsze nie mam na tyle miejsca, po drugie kasa a po trzecie chyba bym się wykończyła psychicznie i fizycznie.
Wolę stopniowo, gdy już się jedno odchowa to potem drugie
Stary 2013-08-04, 11:12   #1815
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Cześć

Manieczka powiem Ci, że 2 dni pod rząd mierzyłam tempkę trzymając dlużej i jak się nagrzeje, ale już wczoraj np. nie zmierzył mi- czekałam chyba 1,5 min i nic czasem załapuje, a czasem nie więc mierzę jak dziewczyny naciskam i wkładam i wychodzi jakoś ten mój wykres
No ja właśnie od początku tak robię-pobudka, wkładam od razu, pomiar, jak zapika to koniec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 11:13   #1816
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie na ciula takie coś, przecież każdy normalny człowiek wie, że im bliżej @ tym szanse na pozytywny test rosną.
Tak samo detektor oznak ciąży głupota.

Dlatego mi wystarcz pakiet podstawowy, chce wiedzieć tylko kiedy owu i koniec nic więcej mnie nie interesuje

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
No ja właśnie od początku tak robię-pobudka, wkładam od razu, pomiar, jak zapika to koniec

Mi zawsze załapuje...
Ja się budzę, biorę termometr, włączam i wkładam czekam i wyjmuje nigdy nie miałam problemu.
Nigdy też nie mierzę po raz kolejny co by sobie nie mącić w głowie niepotrzebnie.
Stary 2013-08-04, 11:19   #1817
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Cześć dziewczyny
My już po śniadaniu, M poszedł z małym na basen a ja zostałam w pokoju, nie mam nastroju. Dziś mały obudził się 1,5 h przed mierzeniem i odczekałam pół godziny i zmierzyłam o 5:30 zamiast o 6:30 i temp spadła. Na elektronicznym dużo, na zwykłym o wiele mniej, ale już raczej czekam na @

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Ps. I jakoś spać nie mogłam, było mi gorąco mimo otworzonego balkonu i włączonej klimy całą noc, myślałam, że temp będzie wysoka a tu zonk.
I nie wiem czy Wy tak macie, ale po pół godziny zmierzyłam ponownie (nie wstając) i miałam na obydwu termometrach jeszcze mniej. Mi jakoś nie rośnie jak mierzę po chwili.
Hm... Nie mam pojęcia jak powinno być, bo ja zawsze spisuję tą pierwszą temperaturę i nigdy ponownie nie mierzę. Bądź dobrej myśli, może się uda

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
No co zrobić, jak @ przylezie to trudno... Zaczniecie kolejny cykl. Trzymam kciukasy za badania!!!

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-04, 11:36   #1818
Barboletta
Rozeznanie

Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV

Dzień dobry Dziewczyny!

Co do sprzątania - przy dziecku wiecej sprzątam niz przed, kiedyś gruntowne raz w tygodniu teraz muszę odkurzac raz na dwa dni. Dziecko od kiedy raczkuje bierze Wszyyyyyyystko do buzi okruszek, paragon czy kawałek folii wiec bez odkurzania chyba sie nie da.

Zazdroszczę Wam ze macie jak mierzyć sobie temp, mojemu wychodzą zeby wiec budzi sie kilka razy w nocy, ne ma mowy o 3h snu o jednej porze..

My dziś wyjeżdżamy na urlop w końcu w końcu cała rodzina ale mamy tak idiotyczny lot ze na miejscu będziemy o 1 w nocy.

Blog o moich małych miłościach
Barboletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 11:40   #1819
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2

Jak ma @ przyjść to przyjdzie i nic na to nie poradzi, niestety

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Barboletta Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!

Co do sprzątania - przy dziecku wiecej sprzątam niz przed, kiedyś gruntowne raz w tygodniu teraz muszę odkurzac raz na dwa dni. Dziecko od kiedy raczkuje bierze Wszyyyyyyystko do buzi okruszek, paragon czy kawałek folii wiec bez odkurzania chyba sie nie da.

Zazdroszczę Wam ze macie jak mierzyć sobie temp, mojemu wychodzą zeby wiec budzi sie kilka razy w nocy, ne ma mowy o 3h snu o jednej porze..

My dziś wyjeżdżamy na urlop w końcu w końcu cała rodzina ale mamy tak idiotyczny lot ze na miejscu będziemy o 1 w nocy.
Oj cóż się dziwić przy dziecku to już nie jest tak kolorowo.

To udanego wypoczynku wam życzę my też jedziemy na urlop końcem sierpnia.
Stary 2013-08-04, 11:49   #1820
maciejka1987
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2

witam,

Kupiłam olej z wiesiołka, ale nie ten oeparol tylko jakiś inny na początek, bo ten cykl i tak już na straty idzie, zobaczę czy więcej śluzu będzie... wziełam też żel feminum zwykły, chciałam activ ( bo niby przy nadżerkach lepszy, ale nie mieli)

Kurka w tym cyklu mam problem z mierzeniem temp, muszę przed owu zacząć, żeby zobaczyć czy podobnie wygląda jak ostatnio.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

no i o sprzątaniu była mowa, ja jak mam siły to sprzątam, ale nie zawsze są ... najgorsze jest to, że nie mamy jeszcze wsystkich mebli , także część rzecy leży w kartonach i to one mnie wkurzają, ja lubię jak wszystko pochowane jest.

No i uwielbiam zapach w mieszkaniu płynów po sprzątaniu, domestos w łazience

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:08   #1821
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Np dziś w hotelu na śniadaniu ledwo weszliśmy na salę a skubaniec w ryk i ciągnie nas z powrotem ryczy histerycznie i co można w takiej sytuacji zrobić? samemu płakać?, wlać?, prosić? nic nie pomaga.
Ludzie patrzą na nas a my co możemy zrobić jak on przezywa jakiś bunt Okropne to, pamiętam jak widziałam takie dzieci i się dziwiłam, mój do 1,5 roku jak aniołek teraz daje popalić, a z dwójką?

Życzę zdrówka
moja psiapsióła marzy o bliźniakach i ni jak jej wybić ten pomysł z głowy. tłumaczę jej, że to nie jest tak wesoło, że nie nie ma nawet jednego dziecka to nie zrozumie. ale franca się uparła i jest pewna swego że to takie super będzie miała to sama zobaczy fajnie to jest po 3 latach jak dzieciaki same jedzą, sikają i robią dużo rzeczy samych, wcześniej to istna gonitwa i stres.

Cytat:

w szkole dawno temu też tak często chorowałam na anginę. teraz przy młodym jakoś tak mniej ta angina mnie atakuje, raz na rok może. pojedziemy nad wodę ale jak skończy się pogoda chyba

Cytat:

carmenaa_88
No właśnie o tym mówię, dwójka bobasów to by była dla mnie tragedia. Po pierwsze nie mam na tyle miejsca, po drugie kasa a po trzecie chyba bym się wykończyła psychicznie i fizycznie.
Wolę stopniowo, gdy już się jedno odchowa to potem drugie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

No i uwielbiam zapach w mieszkaniu płynów po sprzątaniu, domestos w łazience
domestos może nie koniecznie, ale lubię zapach płynu do podłog z ayaxa zaraz po umyciu

co tam gotujecie dzisiaj dobrego? ja na szybko schabowe i grecką, nie czuję się najlepiej żeby ślęczeć w kuchni pół dnia, także dobre i to

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:12   #1822
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88;

domestos może nie koniecznie, ale lubię zapach płynu do podłog z ayaxa zaraz po umyciu

co tam gotujecie dzisiaj dobrego? ja na szybko schabowe i grecką, nie czuję się najlepiej żeby ślęczeć w kuchni pół dnia, także dobre i to
no zapach po ajaxie jest piękny ja na obiadek zostaję jeszcze u rodziców,będzie pieczony kurczaczek, ziemniaki i mizeria :p

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-04, 13:24   #1823
anna_588
Raczkowanie

cześć dziewczyny.

witam Alesta

Ciekawa jestem ile jest prawdy z tym współżyciem pod koniec cyklu? zatem będzie się trzeba na wszelki wypadek ograniczyć.

Co kotów to jedynie z sierścią jest trochę problemu, zwłaszcza jak kotek ma dłuższą sierść. co do smrodu to przy kocie nie ma takiego o ile się kuwetę sprząta zaraz po tym jak się kot załatwi i ogólnie się ją regularnie czyści. Koty są co do zasady czyste a więc smrodku od nich nie ma.

Oj ja też zazdroszczę takiego spontanicznego faceta, żeby mój choć w połowie był taki spontaniczny. nie wiem czy to już kwestia tego długiego starania się ale mam takie przekonanie ( i coraz bardziej się w nim utwierdzam), że gdyby nie starania o dziecko to w ogóle byśmy się nie kochali.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

w ogóle to się zawziełam i od wczoraj wieczorem nie odzywam się do męża. Jak znów usłyszałam: "czemu sie nie rozebrałaś, przecież mieliśmy się kochać?", to mi już ręcę opadły. Mam wrażenie, że mój mąż robi to z obowiązku a nie przyjemności. beznadzieja
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:53   #1824
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_588 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

witam Alesta

Ciekawa jestem ile jest prawdy z tym współżyciem pod koniec cyklu? zatem będzie się trzeba na wszelki wypadek ograniczyć.

Co kotów to jedynie z sierścią jest trochę problemu, zwłaszcza jak kotek ma dłuższą sierść. co do smrodu to przy kocie nie ma takiego o ile się kuwetę sprząta zaraz po tym jak się kot załatwi i ogólnie się ją regularnie czyści. Koty są co do zasady czyste a więc smrodku od nich nie ma.

Oj ja też zazdroszczę takiego spontanicznego faceta, żeby mój choć w połowie był taki spontaniczny. nie wiem czy to już kwestia tego długiego starania się ale mam takie przekonanie ( i coraz bardziej się w nim utwierdzam), że gdyby nie starania o dziecko to w ogóle byśmy się nie kochali.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

w ogóle to się zawziełam i od wczoraj wieczorem nie odzywam się do męża. Jak znów usłyszałam: "czemu sie nie rozebrałaś, przecież mieliśmy się kochać?", to mi już ręcę opadły. Mam wrażenie, że mój mąż robi to z obowiązku a nie przyjemności. beznadzieja
Dla mnie koty to są okropne, wszędzie wejdą... ble.

Nic nie mówiłaś wcześniej o mężu. Rozmawiałaś z nim na ten temat? Jak jest taka atmosfera między wami to nie ma sensu się starać o dziecko.
Stary 2013-08-04, 15:48   #1825
Leine
Zakorzenienie

Witam

Mój 666 post
Cytat:

Mi raz tak raz tak ale częściej spada Dziś 36,41 a po chwili ogromna różnica bo 36,23
Cytat:
Leine przed chwilą oglądałam na ttv o halluksach i mówili o tych wkładkach i lekarz powiedział, że nie udowodniono skuteczności ich działania, chyba, że byśmy w nich chodzili a te duże wkładki/nie wiem jak to nazwać zakłada się raczej na noc a nie kiedy stopa pracuje.
Ciekawa jestem co zaproponują... boję się operacji. Może nastawią coś...
Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
Już nie rozpamiętuj, bo doła załapiesz teraz mi się to przypomniało o tym po prostu to napisałam, abyśmy uważały
Cytat:
Ty nie wybierasz Raczej organizm, jak ktoś ma predyspozycje, albo po sterydach. Moja koleżanka nie mogła zajść, brała sterydy- trojaczki. 2 chłopców i 1 dziewczynka. Mówiła, że idzie ich ogarnąć Podziwiam ją

Zdrówka życzę!
Cytat:
U nas od 2 tyg to cycuś mamusi a od tygodnia buncik. Przedwczesny bunt dwulatka. Wymusza płaczem... ale jak!!! potop łez i ryk, masakra... nie mam sił ale trzymam nerwy na wodzy... Bić nie zamierzam, podnoszę ton ale to nawet nie działa. Mówię, że jak się uspokoi to wtedy porozmawiamy i wezmę ją na rączki. Olewam. Sama się uspokaja po chwili jak widzi, że na to nie reaguję......
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
No ale Ty pisałaś, że najpierw wkładasz, potem włączasz Ja tak z ciekawości robiłam, a nieraz nie załapywało
Cytat:
Mi zawsze załapuje...
Ja się budzę, biorę termometr, włączam i wkładam czekam i wyjmuje nigdy nie miałam problemu.
Nigdy też nie mierzę po raz kolejny co by sobie nie mącić w głowie niepotrzebnie.
też tak robię
Cytat:
Napisane przez Barboletta Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!

współczuję ząbkowania.... uff, jak dobrze, że to za mną... teraz 5 idą, ale nocka w miarę ok 1-2x i tż wstaje
żel na ząbki, nurofen i jedziesz
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:12   #1826
fifi88osw
Raczkowanie

Co do bliźniaków to chyba nie ma reguły ponieważ, moja babcia np miała dwa razy bliźnięta to dopiero fan pack, jej mama także miała bliźniaki tylko, że raz. Natomiast ani mój tata ani żadne z jego rodzeństwa bliźniaków nie miało.

jeżeli chodzi o sprzątanie przy kotach to aż takiej tragedii nie ma, wiadomo sierść najgorsza, ale jeżeli chodzi i zapachy to moja mama ma w domu 2 koty: kotkę i kocurka to kocurka i owszem troszkę czuć, a kotki wcale
fifi88osw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:23   #1827
God Of War 20
Zakorzenienie

Leine mój sposób mierzenia jest niezawodny i jak widać wykresy wychodzą, nie skacze jakoś dziwnie drugie mierzenie, trzecie? po co? to tylko mąci w głowie

Gratuluję ilości postów niedługo mnie przegonisz :P

trojaczki

Co do buntu to tak właśnie z dziećmi jest, wymuszają płaczem. Co prawda nie mam swojego ale dużo się zajmuje chrześniakiem i uważam, że moja siostra trochę błędów popełniła wychowawczych, których ja na pewno nie zrobię
To jej jedyny synuś więc go rozpieszcza aż nadto. A czasami właśnie przez to jej wchodzi na głowę. Jak coś jest nie po jego myśli to istna tragedia
Takim dzieciom nie wolno pobłażać bo potem tak właśnie się dzieje...

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-08-04 o 16:24
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:24   #1828
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

No ale Ty pisałaś, że najpierw wkładasz, potem włączasz Ja tak z ciekawości robiłam, a nieraz nie załapywało
no tak, dokładnie, włączam dopiero jak jest w środku załapuje mi za każdym razem
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-04, 16:50   #1829
anna_588
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie koty to są okropne, wszędzie wejdą... ble.

Nic nie mówiłaś wcześniej o mężu. Rozmawiałaś z nim na ten temat? Jak jest taka atmosfera między wami to nie ma sensu się starać o dziecko.

ehhh...bo myślałam, że może mi się tylko wydaje, że dużo pracuje to może zmęczony jest, że w urlop to się zmieni. Niestety się przeliczyłam i siedzę sobie z kotem na działce u moich rodziców a mąż na działce u swoich rodziców parę metrów dalej.

Też się zaczynam zastanawiać czy to wszystko ma sens. Czy staranie o dziecko w takiej sytuacji ma jakikolwiek sens.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez fifi88osw Pokaż wiadomość
Co do bliźniaków to chyba nie ma reguły ponieważ, moja babcia np miała dwa razy bliźnięta to dopiero fan pack, jej mama także miała bliźniaki tylko, że raz. Natomiast ani mój tata ani żadne z jego rodzeństwa bliźniaków nie miało.

jeżeli chodzi o sprzątanie przy kotach to aż takiej tragedii nie ma, wiadomo sierść najgorsza, ale jeżeli chodzi i zapachy to moja mama ma w domu 2 koty: kotkę i kocurka to kocurka i owszem troszkę czuć, a kotki wcale

to chyba rzeczywiście nie ma reguły. Zawsze słyszałam, że co drugie pokolenie rodzą się bliźnięta. a mój kuzyn ma siostrę bliźniaczke i najpierw urodził mu się synek a teraz parka bliźniaków. Raz w tramwaju słyszałam też jak babka przez telefon opowiadała komuś o jakiejś rodzinie, której pomaga. Nie to żebym podsłuchiwała, ale same pewnie wiecie jak ludzie głośno potrafią w komunikacji miejskiej rozmawiać przez telefon. no i opowiadała, że tej rodzinie urodziły się najpierw bliźniaki, później znów bliźniaki a w trzeciej ciąży były trojaczki. Niezły hardcore
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:53   #1830
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_588 Pokaż wiadomość
ehhh...bo myślałam, że może mi się tylko wydaje, że dużo pracuje to może zmęczony jest, że w urlop to się zmieni. Niestety się przeliczyłam i siedzę sobie z kotem na działce u moich rodziców a mąż na działce u swoich rodziców parę metrów dalej.

Też się zaczynam zastanawiać czy to wszystko ma sens. Czy staranie o dziecko w takiej sytuacji ma jakikolwiek sens.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

to chyba rzeczywiście nie ma reguły. Zawsze słyszałam, że co drugie pokolenie rodzą się bliźnięta. a mój kuzyn ma siostrę bliźniaczke i najpierw urodził mu się synek a teraz parka bliźniaków. Raz w tramwaju słyszałam też jak babka przez telefon opowiadała komuś o jakiejś rodzinie, której pomaga. Nie to żebym podsłuchiwała, ale same pewnie wiecie jak ludzie głośno potrafią w komunikacji miejskiej rozmawiać przez telefon. no i opowiadała, że tej rodzinie urodziły się najpierw bliźniaki, później znów bliźniaki a w trzeciej ciąży były trojaczki. Niezły hardcore
Moim zdaniem nie ma jeśli macie taki problem w komunikacji
Jesteście ze sobą już bardzo długo... któreś z was musi wyciągnąć rękę pierwsze i koniecznie rozmowa, szczera.
Najpierw musicie dojść do jakiegoś porozumienia a dopiero później myśleć o dziecku.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości