|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
dziewczyny, kupowałyscie już może jakieś większe ciuchy? możecie polecić jakiegoś sprzedawcę na all? byłam na targu ale praktycznie nic się nie rozciagało na brzuchu :/
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kupowałam i boję się kupować w necie ciuchy- jestem z tych co musi przymierzyć bo każdy fason jest inny. ![]() z bluzek to polecam bluzki nietoperze- teraz pełno w sklepach jest bo taka moda i dobrze leżą na bebzolku
|
|
|
#3963 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Dziś wyspana jestem średnio. Młody obudził się o 4 i chciał się bawić. Nie spał do 6,a później pospał jeszcze godzinę...
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Siedzimy od wczoraj na działce u znajomych i byczę się za wszystkie czasy ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Ja kupowałam, ale nie ma allegro. Sklep bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, bo wybrałam dostawę pocztą, zeby nie płacić za kuriera, a sklep przysłał kierowcę, ktory przywiózł mi paczkę o uzgodnionego porze i w uzgodnione miejsce.
|
#3965 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma nic lepszego, niż wakacje z mamą, zwłaszcza w ciąży Przerabiałam to chwilę temu, wiem co mówię ![]() Cytat:
Odlałam sobie od tż do wysokiej i cienkiej szklanki, żeby mózg oszukać, że niby mam piwa dużo :p ehhhhhh coś czuję, ze po ciązy i karmieniu jak sobie siąde w przyszłe lato przy zgrzeweczce radlerków, to tż będzie miał co robić opiekując się na zmianę Juniorem i mną Gdzie można kupić tą bavarię jabłkową? Jest w jakiś sklepach sieciowych, czy tylko w jakiś specjalistycznych sklepach z piwami? Nigdzie się na nią nie natknełam, pod nosem mam tesco, netto i biedrę, więc się w sumie nie wypuszczam nigdzie dalej na zakupy, ale jak mi która zdradzi gdzie dostanę to cudo, to się pofatyguję. PS. trochę mamuś nam zaginęło, sporo czasu nie słuchać ani Soleil_Rouge ani Marti994...
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-08-04 o 10:49 |
||
|
|
|
#3966 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam się upalnie.
Nie wiem, czy zaraz męża nie wyciągnę nad jakieś jeziorko chociaż nogi pomoczyć. Nie cierpię upałów ![]() Cytat:
miodu też nie znoszę :P jeśli chodzi o jedzenie przyznaję- jestem okropna
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Bavarie kupisz tylko w almie, sama na nia poluje, a do almy mam daleko niestety. Na dzisiaj mam karmi, lepsze to niz nic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda...
|
|
#3969 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Witam Was w ten okropnie gorący dzień Nie dość że gorąc jak w piekle to na dodatek przyjechal mój szwagier z rodzinką którego normalnie niecierpie mój tż też się z nim niby nie dogaduje (spór o kasę więc wiecie jak to jest) a tak sobie wchodzą w dupę bez wazeliny że zaraz nie wytrzymam i te rozpieszczone dzieci, nadąsana szwagierka która obrażona siedzi z nosem w chmurach i się słowem nie odzywa... Ta fałszywa "słodkość" tej rodzinny doprowadza do mdłości |
|
|
|
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja bym chciała z powrotem te polskie upały, a za to mam chmury, chłód i deszcz dzisiaj. Mam nadzieję, że niebawem przyzwyczaję się do tego kraju, bo jak na razie go nienawidzę
![]() Ja ostatnio na grillu do soku pomarańczowego dolałam sobie odrobinę Martini bianco...do tego kostki lodu, pyszne było
|
|
|
|
#3971 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżdżę tm co roku od 7 lat ![]() Cytat:
Do tego ma poczucie humoru i odkąd wyjechałam na studia to mam z nią fajny kontakt Więc też się cieszę, że z nią jadę A na weekend dojedzie do nas mój tato z tżtem Marzy mi się alkohol Coś czuję, że jak za rok coś wypijemy to szybciutko nas 'pozamiata' ![]() Miłego dnia dziewczyny!
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-04 o 12:03 |
||
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziewczyny jakie Wy macie tempo,ogarniam podczytujac ale już pisać wcale. Miłych urlopów! ![]() Isia jestem ciekawa czy trafisz do tego samego lekarza (ją byłam u profesora)-trzymam gorąco kciuki,żeby wynik był dobry. Co do piwa,czy wogóle alkoholu to jakoś nie ciągnie mnie specjalnie,no może do wina. Ale i tak nic i nikt mnie nie zmusi. Gosia podziwiam Cię że masz siłę biegać za rocznym synkiem,bo ją mam 2-latki ale dwie tylko że już trochę rozumieją. Chciałabym by to,że na wątku jest tyle chłopców na mnie też spłynęło ;-)
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie mieć zaufanego księdza, ja miałam już zaproszenia na slub wydrukowane i musialam zamieniać wzięliśmy ślub w parafi meza. Mój probroszcz jest "specyficzny" a ja do lizusow i dających się obrażac nie należę, więc postanowiłam zmienić uroczystość. Podkreślamy że jestem wierzaca i moja rodzina do kościoła chodzimy i nic złego nigdy nie robiliśmy..żyjemy normalnie...ale jak ktoś myśli że może obrażać drugiego i udawać drugiego boga to ma..mniej ludzi w kościele i dwa razy mniej ślubów chrztow itp w naszej parafi ....
|
|
|
|
#3974 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale szczerze to mnie też wkurza ta pogoda,przez większość czasu wieje i pada. Cytat:
Ja na alkohol ochotę mam,ale rozum też mam,więc nie piję,bo nie chcę,żeby dziecko piło razem ze mną. No kochana przy 2-latkach też masz co robić i to jeszcze dwóch. Ja mam córkę 10-letnią i szczerze to ona bardzo wiele mi pomaga. Nawet prosić nie muszę,wspaniale potrafi zająć się bratem.
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
A pamiętasz nazwisko?
Dziś dzwoniła do koleżanki o amniop mówi że to nic strasznego i nie miała powikłań. Wczoraj rano myślałam że już umiem o tym mówić spokojnie ale jak wkońcu odebrałem tel po tyg od przyjaciółki i zapytała mnie jak te wyniki to musiałem się rozlaczyć bo znowu beczalam ...stres+ hormony= masakra jakas Ciągle mam w głowie że ja mama płacze to dziecko też takie będzie...oby nie... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-04 o 12:56 |
|
|
|
#3976 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny
, czytam was regularnie ale niestety na pisanie nie mam w ogóle czasu , ani siły i jakoś też nastój mi się lekko chrzani . Widzę ,że duża część wypoczywa no i bardzo dobrze, Też bym chętnie gdzieś wyjechała ale niestety , ani możliwości ja dzień w dzień w pracy siedzę no i też kasa odkładana na malucha ![]() Ale czekam z utęsknieniem na wrzesień tydzień urlopu i wypad do Polski ![]() Ja piekę właśnie 2gie ciacho i czekamy na znajomych . Więc mamy wesołą niedziele. Witam nową mamusie i oczywiście cieszę się ,że u was wszystko w porządku ale kurcze ,żeby tylu chłopaków ??? hahaha sami strażacy nam rosną widzę. Choć mam skrytą nadzieję ,że ja się wyłamie i będzie córcia .Dziewczyny jeszcze pytanko , tak mi się chce piwa od kilku dni mam Beck'sa 0,0 Alko ale i tak się gdzieś boję ,że mimo wszystko trochę tego tam jest i jak zaszkodzę dziecku to sobie nigdy chyba nie wybaczę. Co wy sądzicie ? Miłej niedzielki
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-04 o 12:58 |
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od czasu do czasu pije tez te 0,5%.
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że nie widziałaś mnie przed wyjazdem jakie płacze urządzałam, że nie chcę jechać. Mój problem jest taki, że jestem cholernie przywiązana do swojego miejsca zamieszkania i bardzo nie lubię zmian. Wiem, że pewnie mi minie za jakiś czas. TŻ będzie w pracy, a ja cały dzień z dzieckiem, więc nie będę mieć czasu na pesymizm. |
|
|
|
|
#3979 |
|
Rozeznanie
|
Narobiłyście mi smaka na piwo:p
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3980 |
|
Gang Iren
|
To jest piwo bezalkoholowe. Niektóre mają do 0,5 % ale to nie ma wcale alkoholu.
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, kurcze, kurcze
napisałam takiego długiego posta i oczywiście pisząc szybko pod koniec jakimś cudem zamknęłam sobie stronkę....Może później się doprodukuję hejka Witam nowe mamusie i gratuluję kolejnych chłopaków i wyników i wszystkich dobrych wiadomości
|
|
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja wczoraj i dziś męczę męża zakupami, a raczej poszukiwaniami kreacji dla mnie na 2 wesela, które nas czekają w sierpniu. Niestety nic nie kupiłam buuuu. Zaraz jedziemy na obiadek do moich rodziców...mama dziś zrobiła strogonowa...mniami
|
|
#3983 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O,zjadłabym
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
U nas dzis wyjątkowo bez obiadu. Jakiś taki ciężki dzień. Chociaż mój mąż od rana ma wene na sprzątanie, a ja chodze w kąta w kąt. Od rana wybierałam się pod prysznic to dopiero teraz poszłam. Ehhh dopadł mnie chyba leniwiec ciężarowiec
|
|
|
|
#3985 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że nigdy mnie szczególnie nie ciąnęło do alkoholu, to i teraz nie mam zachcianek piwno-koktajlowych. Współczuję jednak, bo wiem, jak to jest bardzo mieć na coś ochotę i nie móc tego zrobić. |
||
|
|
|
#3986 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to fakt,że nie ma takich mrozów. Co do śniegu to tego mi jednak brakuje: sanek z dzieciakami,lepienia bałwana,rzucania się śnieżkami... No i jak szaro za oknem,to na mnie dobrze to nie wpływa. No ale cóż,nie można mieć wszystkiego...
|
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
Też tak mam, wtedy wszystko wydaje mi się takie depresyjne.
|
|
|
|
#3988 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() milczałam trochę, bo miałam koszmarne dwa dni- w tym wizyta (słyszałam puls ), praca, 24h Holtera (wyglądałam jak Frankensztajn, tylko mi na czole brakowało wypustek) i wizyta u teściów, a dziś taki kanał, jak dawno się nie czułam- prawie cały dzień przespałam. co do wizyty, to z dzieciakiem wszystko w porządku (hurra!) ale usłyszałam taki wykład na temat zwolnienia (nadal się nie czuję w stanie iść do pracy, choć fakt że już zdarzają mi się nawet 2 lepsze dni w tygodniu, ale to jeszcze trochę za mało wg mnie na normalne funkcjonowanie) i fakt że może niepotrzebnie przyznałam się do wyjazdu... ale na takie coś nie zasłużyłam moim zdaniem dowiedziałam się, że jestem trochę przewrażliwioną (kurcze, dziwne- pierwsze, wymarzone dziecko po 30- nie znam żadnej ciężarnej która trochę nie panikuje) młodą i zdrową kobietą więc ona nie wie jak kardiologicznie (to może niech sprawdzi, skoro z tego samego ośrodka mi właśnie kardiolog kazała nie wychodzić z domu w upał, nie przemęczać się i unikać dusznych pomieszczeń, bo mam niskie ciśnienie) ale na jej oko mogłabym się przemęczyć i pracować. Szczególnie że (to jej słowa): KTO TO SŁYSZAŁ, ŻEBY W CIĄŻY POPRAWIŁY SIĘ WYNIKI HEMOGLOBINY, na ogół w ciąży spadają! a skoro mogę sobie wyjeżdżać (samochodem, z poduszką pod kręgosłupem, gdzie byłam jako święta krowa i mogłam sobie żądać postoju kiedy tylko chciałam a już na miejscu drzemać kiedy mi się zamarzyło i siedzieć pod parasolem/parawanem i ogólnie leniuchować) to mogę i pracować (podkreślę jeszcze raz - problem mam ze stojącą częścią mojej pracy i dojazdami) a że upały, to przecież w większości firm jest klima. w mojej jest średnio i nikt-ani współpracownicy ani przełożeni nie widzi w tym problemu, żebym nie pracowała, wręcz przeciwnie-każą mi się oszczędzać i uważać na wszystko!Co zabawne wyniki poprawiły się z 1 jednostki poniżej normy na kilka ponad jej dolną granicę, bo się za to wzięłam (kanapki z pełnoziarnistego pieczywa, rukola do nich, wołowinka w pierogach i zupach, suszone owoce i orzechy- to tak a propo wczorajszej dyskusji) na dodatek tak to powiedziała, jakby była obrażona tym, że A.zrobiłam badania bez jej polecenia (na skierowanie internisty do kardiologa właśnie) i B.że właśnie wzrosły. przecież jakbym chodziła do pracy nie miałabym siły nic sobie robić o odpoczynku nie wspomnę i wyniki na pewno by spadły, więc na moje oko to właśnie dowód, że dobrze, że jestem na zwolnieniu! szczególnie że nadal mam problemy z jedzeniem (a dokładniej ze znalezieniem czegoś do przełknięcia) i mdłościami- od ostatniej wizyty przytyłam niecałe pół kilo, w sumie niecały jeden a to już 15/16 tydzień (zależy czy z usg czy miesiączki)! No i na te sutki tak jak i Wy kazała sobie kupić Bepanthen i powiedziała, że boli, bo są podrażnione i już coś tam mi się produkuje. ale też tonem, że niby powinnam wszystko wiedzieć, o dentyście też się jeszcze nie zająknęła, a przecież to taka ważna sprawa! uch, to się Wam wyżaliłam, ale zepsuła mi trochę humor... ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- mi piwo jest jak zwykle obojętne, ale mam smaka na wino... wiem, że zdania są podzielone - jedni uważają, że lampka /dwie nie zaszkodzą, inni (do nich się skłaniam) że każda ilość jest szkodliwa... na szczęście na wyjeździe kolega poradził rozcieńczyć wino wodą, w krajach śródziemnomorskich tak podają nawet dzieciom, więc jak już totalnie nie dam rady, pewnie tak zrobię... chyba że dacie wcześniej znać jak te bezalkoholowe, bo też korcą... ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
ten leniwiec ciężarowiec to pewnie i moja przypadłość, bo dopiero jakoś oprzytomniałam, ale nadal karuzela w głowie... trochę żałuję, że nie miałam tak wczoraj z tym Holterem, bo już przez to wszystko czuję się jak hipochondryk...a w ogóle to witam nową mamusię, a tym "starym:p" gratuluję dobrych wyników co do wysypu chłopców to specjalnie zajrzałam na pierwszą stronę i wcale tak katastrofalnie nie jest (nawet jeżeli u mnie będzie Kazik, do czego się jakby powoli przyzwyczajam, ale jeszcze parę tygodni muszę poczekać) to jeszcze dziewczyny mogą być w przewadze - same pisałyście, że trochę później się ujawniają ![]() zastanawiam się jednak nad dodatkowym usg, bo w sumie skręca mnie, że jest przerwa prawie dwumiesięczna... przypomnijcie mi, jaki to koszt (prywatnie) w Warszawie? tak se można z ulicy przyjść i powiedzieć "chcę usg" i zrobią?
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy to ciąża czy pogoda, czy wszystko naraz. Generalnie mdłosci, samoloty, osłabienie, ból w dole brzucha...
Wysłałam właśnie moich chłopaków do piaskownicy i gryze chrupki kukurydziane. W ogóle ciagle mam wrażenie jakby mi się chciało do kibelka na grubsze posiedzenie i latam a tu nic. Kurde co jest grane
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w tą upalną niedzielę
u nas na poddaszu ukrop, ledwo daję dziś radę, w południe trochę popadało, ale teraz już nie ma po tym deszczu śladu mnie dziś cały dzień boli podbrzusze, widzę po ciuchach, że brzuszek mi urósł i w swoje dawne jeansy już średnio się mieszczę. Kupiłam jeansy z pasem ciążowym w c&a ale są z takiego grubego jeansu, że chyba na jesień dopiero w nie wskoczę. Na taką pogodę mam sukienki, ale na chłodniejsze dni - mam dresy muszę coś dokupić na teraz. Czy któraś kupowała legginsy na all? Ceny są bardzo atrakcyjne, bo w sklepie ciążowym u mnie w mieście kosztują 69zł. Możecie kogoś polecić?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

16.06.2012 
ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która rok temu w wakacje była w ciąży. Mówiła, że jak już nie mogła się powstrzymać to piła pół szklanki radlera i dopełniała wodą. To sikacz 2%, ale jednak ja cieszę się, że daję radę się powstrzymać.
Odlałam sobie od tż do wysokiej i cienkiej szklanki, żeby mózg oszukać, że niby mam piwa dużo :p ehhhhhh coś czuję, ze po ciązy i karmieniu jak sobie siąde w przyszłe lato przy zgrzeweczce radlerków, to tż będzie miał co robić opiekując się na zmianę Juniorem i mną 

miodu też nie znoszę :P jeśli chodzi o jedzenie przyznaję- jestem okropna

mnie dziś cały dzień boli podbrzusze, widzę po ciuchach, że brzuszek mi urósł i w swoje dawne jeansy już średnio się mieszczę. Kupiłam jeansy z pasem ciążowym w c&a ale są z takiego grubego jeansu, że chyba na jesień dopiero w nie wskoczę. Na taką pogodę mam sukienki, ale na chłodniejsze dni - mam dresy