Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 10:03   #3961
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

dziewczyny, kupowałyscie już może jakieś większe ciuchy? możecie polecić jakiegoś sprzedawcę na all? byłam na targu ale praktycznie nic się nie rozciagało na brzuchu :/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:11   #3962
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny, kupowałyscie już może jakieś większe ciuchy? możecie polecić jakiegoś sprzedawcę na all? byłam na targu ale praktycznie nic się nie rozciagało na brzuchu :/

ja nie kupowałam i boję się kupować w necie ciuchy- jestem z tych co musi przymierzyć bo każdy fason jest inny.
z bluzek to polecam bluzki nietoperze- teraz pełno w sklepach jest bo taka moda i dobrze leżą na bebzolku
Stary 2013-08-04, 10:22   #3963
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Dziś wyspana jestem średnio. Młody obudził się o 4 i chciał się bawić. Nie spał do 6,a później pospał jeszcze godzinę...
Stary 2013-08-04, 10:36   #3964
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Siedzimy od wczoraj na działce u znajomych i byczę się za wszystkie czasy

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Ja kupowałam, ale nie ma allegro. Sklep bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, bo wybrałam dostawę pocztą, zeby nie płacić za kuriera, a sklep przysłał kierowcę, ktory przywiózł mi paczkę o uzgodnionego porze i w uzgodnione miejsce.
Stary 2013-08-04, 10:39   #3965
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Byłam 3 dni u babci. Więcej bym nie wytrzymała, ciągle tylko 'jedz za dwóch' i wszelkie inne 'złote' rady.
A jutro jadę z mamą nad morze na 2 tyg Więc będę tutaj rzadziej zaglądała.
Odpoczywaj Nie ma nic lepszego, niż wakacje z mamą, zwłaszcza w ciąży Przerabiałam to chwilę temu, wiem co mówię

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Mi w taką pogodę strasznie się chce radlerka ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która rok temu w wakacje była w ciąży. Mówiła, że jak już nie mogła się powstrzymać to piła pół szklanki radlera i dopełniała wodą. To sikacz 2%, ale jednak ja cieszę się, że daję radę się powstrzymać.

i tak marzę sobie, że może jutro gdzieś zobaczę piwo cytrynowe bezalkoholowe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja wczoraj wypiłam radlera jabłkowego Odlałam sobie od tż do wysokiej i cienkiej szklanki, żeby mózg oszukać, że niby mam piwa dużo :p ehhhhhh coś czuję, ze po ciązy i karmieniu jak sobie siąde w przyszłe lato przy zgrzeweczce radlerków, to tż będzie miał co robić opiekując się na zmianę Juniorem i mną Ciekawe po ilu piwach drinkach mnie zmiecie z powierzchni ziemi po ok 1,5 rocznej abstynencji.

Gdzie można kupić tą bavarię jabłkową? Jest w jakiś sklepach sieciowych, czy tylko w jakiś specjalistycznych sklepach z piwami? Nigdzie się na nią nie natknełam, pod nosem mam tesco, netto i biedrę, więc się w sumie nie wypuszczam nigdzie dalej na zakupy, ale jak mi która zdradzi gdzie dostanę to cudo, to się pofatyguję.

PS. trochę mamuś nam zaginęło, sporo czasu nie słuchać ani Soleil_Rouge ani Marti994...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-08-04 o 10:49
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:48   #3966
patrycjja
Zadomowienie

Dzień dobry! Witam się upalnie.
Nie wiem, czy zaraz męża nie wyciągnę nad jakieś jeziorko chociaż nogi pomoczyć. Nie cierpię upałów

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość

Mi też morfologia strasznie leci - mam 6 wyników poniżej normy... Jeszcze miód nektarowy gryczany zalecany jest na niedokrwistość wynikającą z powodu niedoboru żelaza. Jest odrobinkę ciemniejszy, ale jak dla mnie pycha!
na razie męczę wszelkie pestki i jajka miodu też nie znoszę :P jeśli chodzi o jedzenie przyznaję- jestem okropna
Stary 2013-08-04, 10:55   #3967
maruda80
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Odpoczywaj Nie ma nic lepszego, niż wakacje z mamą, zwłaszcza w ciąży Przerabiałam to chwilę temu, wiem co mówię

Ja wczoraj wypiłam radlera jabłkowego Odlałam sobie od tż do wysokiej i cienkiej szklanki, żeby mózg oszukać, że niby mam piwa dużo :p ehhhhhh coś czuję, ze po ciązy i karmieniu jak sobie siąde w przyszłe lato przy zgrzeweczce radlerków, to tż będzie miał co robić opiekując się na zmianę Juniorem i mną Ciekawe po ilu piwach drinkach mnie zmiecie z powierzchni ziemi po ok 1,5 rocznej abstynencji.

Gdzie można kupić tą bavarię jabłkową? Jest w jakiś sklepach sieciowych, czy tylko w jakiś specjalistycznych sklepach z piwami? Nigdzie się na nią nie natknełam, pod nosem mam tesco, netto i biedrę, więc się w sumie nie wypuszczam nigdzie dalej na zakupy, ale jak mi która zdradzi gdzie dostanę to cudo, to się pofatyguję.

PS. trochę mamuś nam zaginęło, sporo czasu nie słuchać ani Soleil_Rouge ani Marti994...

Bavarie kupisz tylko w almie, sama na nia poluje, a do almy mam daleko niestety. Na dzisiaj mam karmi, lepsze to niz nic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 11:20   #3968
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Tez mnie baardzo kusi. Wczoraj wypilam bavarie jabłkową wlasnie (kupuje w Piotrze i Pawle), ale to jednak nie to samo...

To prawda...
Stary 2013-08-04, 11:44   #3969
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
To jest ksiądz 'z tradycjami' w tej rodzinie - udzielał ślubu teściom, ochrzcił mojego męża, udzielał mu komunii, udzielił nam ślubu i teraz, jak dożyje, ochrzci nam dzieciaczka i pochowa teściową

Witam Was w ten okropnie gorący dzień
Nie dość że gorąc jak w piekle to na dodatek przyjechal mój szwagier z rodzinką którego normalnie niecierpie mój tż też się z nim niby nie dogaduje (spór o kasę więc wiecie jak to jest) a tak sobie wchodzą w dupę bez wazeliny że zaraz nie wytrzymam i te rozpieszczone dzieci, nadąsana szwagierka która obrażona siedzi z nosem w chmurach i się słowem nie odzywa...

Ta fałszywa "słodkość" tej rodzinny doprowadza do mdłości Błagam niech ten dzień się skończy...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 11:48   #3970
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Jak ja bym chciała z powrotem te polskie upały, a za to mam chmury, chłód i deszcz dzisiaj. Mam nadzieję, że niebawem przyzwyczaję się do tego kraju, bo jak na razie go nienawidzę czuję się jakbym tu za karę była

Ja ostatnio na grillu do soku pomarańczowego dolałam sobie odrobinę Martini bianco...do tego kostki lodu, pyszne było
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 11:56   #3971
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Jestem w Darłówku. Właśnie trwa przecudna burza . Został mi tydzień odpoczynku, a później też będę zazdrościć następnym urlopowiczkom
Ja dzisiaj w nocy zawitam do Darłówka i będę tam przez 2 tyg Jeżdżę tm co roku od 7 lat

Cytat:
Moja mama jest z tych nie wtrącających się, jak już daje jakieś rady to są naprawdę przydatne Do tego ma poczucie humoru i odkąd wyjechałam na studia to mam z nią fajny kontakt Więc też się cieszę, że z nią jadę A na weekend dojedzie do nas mój tato z tżtem

Marzy mi się alkohol Coś czuję, że jak za rok coś wypijemy to szybciutko nas 'pozamiata'

Miłego dnia dziewczyny!

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-08-04 o 12:03
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:33   #3972
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej.
Dziewczyny jakie Wy macie tempo,ogarniam podczytujac ale już pisać wcale.
Miłych urlopów!
Isia jestem ciekawa czy trafisz do tego samego lekarza (ją byłam u profesora)-trzymam gorąco kciuki,żeby wynik był dobry.

Co do piwa,czy wogóle alkoholu to jakoś nie ciągnie mnie specjalnie,no może do wina. Ale i tak nic i nikt mnie nie zmusi.

Gosia podziwiam Cię że masz siłę biegać za rocznym synkiem,bo ją mam 2-latki ale dwie tylko że już trochę rozumieją.

Chciałabym by to,że na wątku jest tyle chłopców na mnie też spłynęło ;-)
Stary 2013-08-04, 12:43   #3973
isia4891
Zadomowienie

Fajnie mieć zaufanego księdza, ja miałam już zaproszenia na slub wydrukowane i musialam zamieniać wzięliśmy ślub w parafi meza. Mój probroszcz jest "specyficzny" a ja do lizusow i dających się obrażac nie należę, więc postanowiłam zmienić uroczystość. Podkreślamy że jestem wierzaca i moja rodzina do kościoła chodzimy i nic złego nigdy nie robiliśmy..żyjemy normalnie...ale jak ktoś myśli że może obrażać drugiego i udawać drugiego boga to ma..mniej ludzi w kościele i dwa razy mniej ślubów chrztow itp w naszej parafi ....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:43   #3974
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała z powrotem te polskie upały, a za to mam chmury, chłód i deszcz dzisiaj. Mam nadzieję, że niebawem przyzwyczaję się do tego kraju, bo jak na razie go nienawidzę czuję się jakbym tu za karę była
To dopiero kilka dni i już taki pesymizm?

Ale szczerze to mnie też wkurza ta pogoda,przez większość czasu wieje i pada.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Co do piwa,czy wogóle alkoholu to jakoś nie ciągnie mnie specjalnie,no może do wina. Ale i tak nic i nikt mnie nie zmusi.

Gosia podziwiam Cię że masz siłę biegać za rocznym synkiem,bo ją mam 2-latki ale dwie tylko że już trochę rozumieją.

Ja na alkohol ochotę mam,ale rozum też mam,więc nie piję,bo nie chcę,żeby dziecko piło razem ze mną.

No kochana przy 2-latkach też masz co robić i to jeszcze dwóch. Ja mam córkę 10-letnią i szczerze to ona bardzo wiele mi pomaga. Nawet prosić nie muszę,wspaniale potrafi zająć się bratem.
Stary 2013-08-04, 12:54   #3975
isia4891
Zadomowienie

A pamiętasz nazwisko?
Dziś dzwoniła do koleżanki o amniop mówi że to nic strasznego i nie miała powikłań. Wczoraj rano myślałam że już umiem o tym mówić spokojnie ale jak wkońcu odebrałem tel po tyg od przyjaciółki i zapytała mnie jak te wyniki to musiałem się rozlaczyć bo znowu beczalam ...stres+ hormony= masakra jakas
Ciągle mam w głowie że ja mama płacze to dziecko też takie będzie...oby nie...

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-08-04 o 12:56
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:55   #3976
Muminek1991
Rozeznanie

Hey dziewczyny , czytam was regularnie ale niestety na pisanie nie mam w ogóle czasu , ani siły i jakoś też nastój mi się lekko chrzani . Widzę ,że duża część wypoczywa no i bardzo dobrze, Też bym chętnie gdzieś wyjechała ale niestety , ani możliwości ja dzień w dzień w pracy siedzę no i też kasa odkładana na malucha
Ale czekam z utęsknieniem na wrzesień tydzień urlopu i wypad do Polski
Ja piekę właśnie 2gie ciacho i czekamy na znajomych . Więc mamy wesołą niedziele. Witam nową mamusie i oczywiście cieszę się ,że u was wszystko w porządku ale kurcze ,żeby tylu chłopaków ??? hahaha sami strażacy nam rosną widzę. Choć mam skrytą nadzieję ,że ja się wyłamie i będzie córcia .

Dziewczyny jeszcze pytanko , tak mi się chce piwa od kilku dni mam Beck'sa 0,0 Alko ale i tak się gdzieś boję ,że mimo wszystko trochę tego tam jest i jak zaszkodzę dziecku to sobie nigdy chyba nie wybaczę. Co wy sądzicie ?
Miłej niedzielki

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-08-04 o 12:58
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 13:01   #3977
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny , czytam was regularnie ale niestety na pisanie nie mam w ogóle czasu , ani siły i jakoś też nastój mi się lekko chrzani . Widzę ,że duża część wypoczywa no i bardzo dobrze, Też bym chętnie gdzieś wyjechała ale niestety , ani możliwości ja dzień w dzień w pracy siedzę no i też kasa odkładana na malucha
Ale czekam z utęsknieniem na wrzesień tydzień urlopu i wypad do Polski
Ja piekę właśnie 2gie ciacho i czekamy na znajomych . Więc mamy wesołą niedziele. Witam nową mamusie i oczywiście cieszę się ,że u was wszystko w porządku ale kurcze ,żeby tylu chłopaków ??? hahaha sami strażacy nam rosną widzę. Choć mam skrytą nadzieję ,że ja się wyłamie i będzie córcia .

Dziewczyny jeszcze pytanko , tak mi się chce piwa od kilku dni mam Beck'sa 0,0 Alko ale i tak się gdzieś boję ,że mimo wszystko trochę tego tam jest i jak zaszkodzę dziecku to sobie nigdy chyba nie wybaczę. Co wy sądzicie ?
Miłej niedzielki
Bez histerii, "piwa" 0,0 tak naprawdę sa soczkami w ładnej butelce Ja od czasu do czasu pije tez te 0,5%.
Stary 2013-08-04, 13:16   #3978
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Szkoda, że nie widziałaś mnie przed wyjazdem jakie płacze urządzałam, że nie chcę jechać. Mój problem jest taki, że jestem cholernie przywiązana do swojego miejsca zamieszkania i bardzo nie lubię zmian. Wiem, że pewnie mi minie za jakiś czas. TŻ będzie w pracy, a ja cały dzień z dzieckiem, więc nie będę mieć czasu na pesymizm.
Stary 2013-08-04, 13:17   #3979
katarzyniak
Rozeznanie

Narobiłyście mi smaka na piwo:p
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 13:18   #3980
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Miłej niedzielki
To jest piwo bezalkoholowe. Niektóre mają do 0,5 % ale to nie ma wcale alkoholu.
Stary 2013-08-04, 15:22   #3981
tajeczka
Zadomowienie

kurcze, kurcze, kurcze napisałam takiego długiego posta i oczywiście pisząc szybko pod koniec jakimś cudem zamknęłam sobie stronkę....
Może później się doprodukuję
hejka Witam nowe mamusie i gratuluję kolejnych chłopaków i wyników i wszystkich dobrych wiadomości
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:28   #3982
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej Ja wczoraj i dziś męczę męża zakupami, a raczej poszukiwaniami kreacji dla mnie na 2 wesela, które nas czekają w sierpniu. Niestety nic nie kupiłam buuuu. Zaraz jedziemy na obiadek do moich rodziców...mama dziś zrobiła strogonowa...mniami

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:33   #3983
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Zaraz jedziemy na obiadek do moich rodziców...mama dziś zrobiła strogonowa...mniami

O,zjadłabym
Stary 2013-08-04, 15:55   #3984
lidkaa82
Zadomowienie

U nas dzis wyjątkowo bez obiadu. Jakiś taki ciężki dzień. Chociaż mój mąż od rana ma wene na sprzątanie, a ja chodze w kąta w kąt. Od rana wybierałam się pod prysznic to dopiero teraz poszłam. Ehhh dopadł mnie chyba leniwiec ciężarowiec
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:31   #3985
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja też i bez ciąży mam spore piersi. Kupuję 75D, ale mam stanik ze ślubu wymierzony przez brafitterkę - 70F. Mam cichą nadzieję że już nie urosną za bardzo, na razie jedynie się zaokrągliły i wygląda to fajnie. Ale jak widzę koleżankę, która po 3 dzieci ma biust ze trzy razy taki jak mój, to mnie mrozi... Sama jest drobna, ale piersi ma największe jakie w życiu widziałam... A że mieszka na wsi i pracuje chyłkiem w polu to mimo 26 lat już jej kręgosłup wysiada.
Ps. A wiecie co? Po tej rozmowie o piersiach śniło mi się, że karmię dziecko. To było takie.... rzeczywiste. Więc w zasadzie już wiem jak to jest
Też mi się to czasem śni. Bardzo dziwne uczucie.

Cytat:

Ja na alkohol ochotę mam,ale rozum też mam,więc nie piję,bo nie chcę,żeby dziecko piło razem ze mną.

No kochana przy 2-latkach też masz co robić i to jeszcze dwóch. Ja mam córkę 10-letnią i szczerze to ona bardzo wiele mi pomaga. Nawet prosić nie muszę,wspaniale potrafi zająć się bratem.
Może rzeczywiście trochę za dużo pada, ale przynajmniej nie ma śniegu, ani mrozów. Mnie zawsze wkurzało w Polsce to brodzenie w śniegu i zwały brei na ulicach. I nie ma takich różnic temperatur. Kupiliśmy sobie z mężem dobre kurtki wodoodporne i żaden deszcz nam nie straszny.

Cieszę się, że nigdy mnie szczególnie nie ciąnęło do alkoholu, to i teraz nie mam zachcianek piwno-koktajlowych. Współczuję jednak, bo wiem, jak to jest bardzo mieć na coś ochotę i nie móc tego zrobić.
Stary 2013-08-04, 17:01   #3986
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Może rzeczywiście trochę za dużo pada, ale przynajmniej nie ma śniegu, ani mrozów. Mnie zawsze wkurzało w Polsce to brodzenie w śniegu i zwały brei na ulicach. I nie ma takich różnic temperatur. Kupiliśmy sobie z mężem dobre kurtki wodoodporne i żaden deszcz nam nie straszny.

No to fakt,że nie ma takich mrozów. Co do śniegu to tego mi jednak brakuje: sanek z dzieciakami,lepienia bałwana,rzucania się śnieżkami...
No i jak szaro za oknem,to na mnie dobrze to nie wpływa. No ale cóż,nie można mieć wszystkiego...
Stary 2013-08-04, 17:15   #3987
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
No to fakt,że nie ma takich mrozów. Co do śniegu to tego mi jednak brakuje: sanek z dzieciakami,lepienia bałwana,rzucania się śnieżkami...
No i jak szaro za oknem,to na mnie dobrze to nie wpływa. No ale cóż,nie można mieć wszystkiego...
Też tak mam, wtedy wszystko wydaje mi się takie depresyjne.
Stary 2013-08-04, 18:04   #3988
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dzięki dziewczyny staram się za dużo nie myśleć ale samo mnie tak nachodzi co jakiś czas... ale wtedy pyta męża czy wszystko jest ok a on zawsze mówi: "oczywiście że tak kochanie wszystko jest w porządku" i od razu robi mi się lepiej
o, ja mam podobnie, tylko mój mąż ma jakąś ulubioną piosenkę, w której jest "będzie dobrze, dzieciaku, na na na na" i czasem jak pytam odpowiada "tak, będzie bardzo dobrze" a czasami tylko "na na na na" i też pomaga

milczałam trochę, bo miałam koszmarne dwa dni- w tym wizyta (słyszałam puls ), praca, 24h Holtera (wyglądałam jak Frankensztajn, tylko mi na czole brakowało wypustek) i wizyta u teściów, a dziś taki kanał, jak dawno się nie czułam- prawie cały dzień przespałam.

co do wizyty, to z dzieciakiem wszystko w porządku (hurra!) ale usłyszałam taki wykład na temat zwolnienia (nadal się nie czuję w stanie iść do pracy, choć fakt że już zdarzają mi się nawet 2 lepsze dni w tygodniu, ale to jeszcze trochę za mało wg mnie na normalne funkcjonowanie) i fakt że może niepotrzebnie przyznałam się do wyjazdu... ale na takie coś nie zasłużyłam moim zdaniem dowiedziałam się, że jestem trochę przewrażliwioną (kurcze, dziwne- pierwsze, wymarzone dziecko po 30- nie znam żadnej ciężarnej która trochę nie panikuje) młodą i zdrową kobietą więc ona nie wie jak kardiologicznie (to może niech sprawdzi, skoro z tego samego ośrodka mi właśnie kardiolog kazała nie wychodzić z domu w upał, nie przemęczać się i unikać dusznych pomieszczeń, bo mam niskie ciśnienie) ale na jej oko mogłabym się przemęczyć i pracować. Szczególnie że (to jej słowa): KTO TO SŁYSZAŁ, ŻEBY W CIĄŻY POPRAWIŁY SIĘ WYNIKI HEMOGLOBINY, na ogół w ciąży spadają! a skoro mogę sobie wyjeżdżać (samochodem, z poduszką pod kręgosłupem, gdzie byłam jako święta krowa i mogłam sobie żądać postoju kiedy tylko chciałam a już na miejscu drzemać kiedy mi się zamarzyło i siedzieć pod parasolem/parawanem i ogólnie leniuchować) to mogę i pracować (podkreślę jeszcze raz - problem mam ze stojącą częścią mojej pracy i dojazdami) a że upały, to przecież w większości firm jest klima. w mojej jest średnio i nikt-ani współpracownicy ani przełożeni nie widzi w tym problemu, żebym nie pracowała, wręcz przeciwnie-każą mi się oszczędzać i uważać na wszystko!
Co zabawne wyniki poprawiły się z 1 jednostki poniżej normy na kilka ponad jej dolną granicę, bo się za to wzięłam (kanapki z pełnoziarnistego pieczywa, rukola do nich, wołowinka w pierogach i zupach, suszone owoce i orzechy- to tak a propo wczorajszej dyskusji) na dodatek tak to powiedziała, jakby była obrażona tym, że A.zrobiłam badania bez jej polecenia (na skierowanie internisty do kardiologa właśnie) i B.że właśnie wzrosły.
przecież jakbym chodziła do pracy nie miałabym siły nic sobie robić o odpoczynku nie wspomnę i wyniki na pewno by spadły, więc na moje oko to właśnie dowód, że dobrze, że jestem na zwolnieniu! szczególnie że nadal mam problemy z jedzeniem (a dokładniej ze znalezieniem czegoś do przełknięcia) i mdłościami- od ostatniej wizyty przytyłam niecałe pół kilo, w sumie niecały jeden a to już 15/16 tydzień (zależy czy z usg czy miesiączki)!
No i na te sutki tak jak i Wy kazała sobie kupić Bepanthen i powiedziała, że boli, bo są podrażnione i już coś tam mi się produkuje. ale też tonem, że niby powinnam wszystko wiedzieć, o dentyście też się jeszcze nie zająknęła, a przecież to taka ważna sprawa!

uch, to się Wam wyżaliłam, ale zepsuła mi trochę humor...

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia;42097961

[/COLOR
Dziewczyny od wczoraj boli mnie jeden cycek... tzn bolą oba tak normalnie ale ten jeden to jak bym jakiś kamień miała albo siniaka w jednym miejscu nie uderzyłam się, nic sobie nie zrobiłam a ten gad boli i to naprawdę fest
boli, bo fabryka zaczyna pracę... też tak mam (szczególnie w lewym) na wszelki wypadek zgłoś lekarzowi, ale tam teraz poszerzają się gruczoły itp więc raczej wszystko ok

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
ja kupowałam już u kilku i tylko nie polecam firmy JULNATA - nie mam jeszcze tunik za które zapłaciłam już 18.lipca. reszta ok

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Narobiłyście mi smaka na piwo:p
mi piwo jest jak zwykle obojętne, ale mam smaka na wino... wiem, że zdania są podzielone - jedni uważają, że lampka /dwie nie zaszkodzą, inni (do nich się skłaniam) że każda ilość jest szkodliwa... na szczęście na wyjeździe kolega poradził rozcieńczyć wino wodą, w krajach śródziemnomorskich tak podają nawet dzieciom, więc jak już totalnie nie dam rady, pewnie tak zrobię... chyba że dacie wcześniej znać jak te bezalkoholowe, bo też korcą...

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
U nas dzis wyjątkowo bez obiadu. Jakiś taki ciężki dzień. Chociaż mój mąż od rana ma wene na sprzątanie, a ja chodze w kąta w kąt. Od rana wybierałam się pod prysznic to dopiero teraz poszłam. Ehhh dopadł mnie chyba leniwiec ciężarowiec
u nas dziś pełen podział obowiązków - ja śniadanie (jeszcze dałam radę) mama zrobiła rosół a mąż odpowiada za kolację ten leniwiec ciężarowiec to pewnie i moja przypadłość, bo dopiero jakoś oprzytomniałam, ale nadal karuzela w głowie... trochę żałuję, że nie miałam tak wczoraj z tym Holterem, bo już przez to wszystko czuję się jak hipochondryk...

a w ogóle to witam nową mamusię, a tym "starym:p" gratuluję dobrych wyników

co do wysypu chłopców to specjalnie zajrzałam na pierwszą stronę i wcale tak katastrofalnie nie jest (nawet jeżeli u mnie będzie Kazik, do czego się jakby powoli przyzwyczajam, ale jeszcze parę tygodni muszę poczekać) to jeszcze dziewczyny mogą być w przewadze - same pisałyście, że trochę później się ujawniają

zastanawiam się jednak nad dodatkowym usg, bo w sumie skręca mnie, że jest przerwa prawie dwumiesięczna... przypomnijcie mi, jaki to koszt (prywatnie) w Warszawie? tak se można z ulicy przyjść i powiedzieć "chcę usg" i zrobią?
Stary 2013-08-04, 18:25   #3989
lidkaa82
Zadomowienie

Nie wiem czy to ciąża czy pogoda, czy wszystko naraz. Generalnie mdłosci, samoloty, osłabienie, ból w dole brzucha...
Wysłałam właśnie moich chłopaków do piaskownicy i gryze chrupki kukurydziane.
W ogóle ciagle mam wrażenie jakby mi się chciało do kibelka na grubsze posiedzenie i latam a tu nic. Kurde co jest grane
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 18:29   #3990
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Witam w tą upalną niedzielę u nas na poddaszu ukrop, ledwo daję dziś radę, w południe trochę popadało, ale teraz już nie ma po tym deszczu śladu mnie dziś cały dzień boli podbrzusze, widzę po ciuchach, że brzuszek mi urósł i w swoje dawne jeansy już średnio się mieszczę. Kupiłam jeansy z pasem ciążowym w c&a ale są z takiego grubego jeansu, że chyba na jesień dopiero w nie wskoczę. Na taką pogodę mam sukienki, ale na chłodniejsze dni - mam dresy muszę coś dokupić na teraz. Czy któraś kupowała legginsy na all? Ceny są bardzo atrakcyjne, bo w sklepie ciążowym u mnie w mieście kosztują 69zł. Możecie kogoś polecić?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości