Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 11:55   #1321
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Hej
Jejku jak mi się spać chce Rodzinka jest więc lecę do nich

Powysyłałam pdf Język niemowląt

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

U mnie 28 dni do tp
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:15   #1322
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

U mnie 28 dni do tp

my chyba po 14 pojedziemy nad wodę
ja se tam nie żałuję kąpieli nie wyobrażam sobie że miałabym nie chodzić na basen czy nad jakieś jeziorko żeby sobie popływać bo się boję infekcji tym bardziej że pływanie w ciąży jest baaardzo wskazane
jakby nie to że u nas za basen chcą sobie 11zł za godz to chodziłabym częściej

a z tym oszczędzaniem się niech każdy robi wg siebie i na ile się czuje
ja codziennie chodzę do sklepu, czasami noszę ciężkie zakupy - ale to z własnej głupoty bo idę sobie na targ po owoce np i nakupię tyle że potem mam ochotę w drodze powrotnej paść na środku drogi
wszystko staram się robić chociaż przyznaję że rozleniwiłam się przez tą ciążę, myślę że inaczej by to wyglądało gdyby nie te upały...
ostatnio wzięłam się za mycie okien prasowanie i wieszanie firanek i następnego dnia czułam takie ciągnięcie w dole brzucha że miałam ochotę sama se przyłożyć za swoją głupotę
ale ja nie lubię niczyjej pomocy i nawet gdybym baaaardzo nie miała sił to wole po prostu nie zrobić niż kogoś poprosić tzn tż wiadomo to się wyręczam
on mi od miesiąca gdzieś nie pozwala myć podłóg - robi to tylko on... i nie wiem skąd mu się to wzięło
tak samo nie chce się kochać bo się boi że urodzę wcześniej - chociaż ten strach akurat jest uzasadniony bo z remontem jesteśmy daleko w lesie
ja cały czas mam przeczucie że przenoszę ciążę ale dzisiaj mnie tknęło że chyba jednak nie... bo za jakieś 3 tyg będę miała najbardziej gorący okres... kupowanie karniszy firanek, mebli dla dziecka, pranie, prasowanie, kupienie mebli do kuchni... przeniesienie wszystkiego na parter
ale to dobrze bo z usg mam termin na 3.10 a nie chcę urodzić w październiku, nie wiem czemu ale nie lubię tego miesiąca i zrobię wszystko żeby młody wyskoczył we wrześniu

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:43   #1323
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Baby Shower wyszło przesympatycznie i zabawnie Dawka pozytywnej energii była solidna, bardzo mi się podobało - choć oczywiście ja gópol musiałam mieć spinkę, obawiałam się jak wyjdzie
Zobaczę co tam kumpela nacykała, gdyby jakaś foteczka się nadawała, to na pewno pokażę
czekamy na zdjęcia super, że impreza się udała i pochwal się prezentami

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
my chyba po 14 pojedziemy nad wodę
ja se tam nie żałuję kąpieli nie wyobrażam sobie że miałabym nie chodzić na basen czy nad jakieś jeziorko żeby sobie popływać bo się boję infekcji

bo z usg mam termin na 3.10 a nie chcę urodzić w październiku, nie wiem czemu ale nie lubię tego miesiąca i zrobię wszystko żeby młody wyskoczył we wrześniu
na bsaenie byłam 2 razy, chciałam chodzić częśćiej ale to takiej infekscji jaką przeżyłam odpuściłam sobie, nigdy więcej. Ale jak było goroąco, byliśmy nad wodą to się kąpałam nie mogłabym sobie odpuścić, na szczęśćie nic nei złapałam

i też bym wolała wrzesień o ile dobrze pamiętam babka mojego męża ma urodziny 2-3 października, byle nie w ten sam dzień

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

czekam teraz na rodziców z obiadem i inną wałówą
później teście z naleśnikami
Stary 2013-08-04, 13:02   #1324
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam przy niedzieli

Ja właśnie też zaplanowałam, że kupię tę książkę. Ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy rzeczywiście jest mi potrzebna Przekonałaś mnie do kupna

Ja chyba nigdy nie obejrzałam go do końca i wczoraj zorientowałam się dlaczego 225 minut? Ciągnie się to jak flaki z olejem....

Nie wiem, jak Wy, ale ja jak nie farbuję włosów u fry, to kupuję sobie w sklepie fryzjerskim profesjonalną farbę plus wodę utleniającą i A. mi farbuje Może poszukaj takiego sklepu u siebie? Wcale nie wychodzi drogo. Wiem, że np. Inoa L'oreala nie ma amoniaku i nie śmierdzi.

Przykro mi, że Twój TŻ tak się wczoraj zachował

Ja z kolei mam wrażenie, że za każdym razem brzuch mam taki twardy, do tego bóle pleców, a ostatnio hit! - bolą mnie w nocy kolana, kręcą jak na zmianę pogody

Mi koleżanka fryzjerka farbuje. Ostatnimi czasy farbowałam na jasny brąz i zawsze kupowałam farby fryzjerskie z L'oreala. Natomiast chcę wrócić do konkretnego koloru, który mi wyszedł po tym Natural&Easy. Wszyscy się nim zawsze zachwycali, że taki naturalny,ale ładny. I dlatego chcę tę konkretną farbę i żadnej innej (mam już konkretne odrosty swoje własne, podetnę końcówki ciemniejsze i spokojnie mi wyjdzie ten jaśniejszy). Jakoś w ciemnym blondzie wyglądałam młodziej

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------
Brydzia zazdroszczę,że możesz się kąpać. Ja nie mogę przez problemy nerkowe i pęcherzowe, mam zakaz. A nie wyobrażam sobie prażyć się (nawet w cieniu) nad jeziorem czy na basenie publicznym i nie móc się ochłodzić. Wolę być w domu...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 13:21   #1325
kaska87
Zakorzenienie

hejo
no i pojechaliśmy nad jezioro pada deszcz no trudno pojechaliśmy w zamian na zakupy zjedliśmy połowę arbuza na raz taki pyszny
teraz obiadek robię i będziemy leżakować- tzn. małż pewnie spuchnie w pewnym momencie bo on nie lubi się opieprzać
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
i też bym wolała wrzesień o ile dobrze pamiętam babka mojego męża ma urodziny 2-3 października, byle nie w ten sam dzień
ta babka od ścierki?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 13:25   #1326
Brydzia_
Zakorzenienie

to nie jest tak że mogę/nie mogę... bo ostatnio też miałam infekcję
ja niestety bardzo często i szybko coś łapię :/
przed ciążą nie chodząc na basen ani nigdzie nad wodę też co chwilę coś łapałam więc nie mam zamiaru sobie odpuszczać bo w moim przypadku nic to nie daje po powrocie do domu wykąpać się, wysmarować żelem provag i liczyć że nic mi nie będzie... a jeśli będzie to do lekarza, no niestety
poza tym bardziej do mnie przemawia to że jak się dużo pływa to poród jest lżejszy bo się ćwiczy odpowiednie mięśnie

ja np nie mogę używać płynów do higieny intymnej myję się normalnymi żelami do ciała pod prysznic, bo jak się umyje płynem to zaraz jakieś podrażnienie zaczerwienienie, jakieś krostki mi wyskakują czego ja już nie próbowałam... nie wiem czy to kwestia PH czy jakiegoś składnika które te płyny zawierają
i nie wiem jaki mam sobie kupić na czas połogu bo wiadomo że normalnym żelem nie bardzo bo to musi być coś delikatniejszego
a próbowałam różnych, tańszych droższych
zostanie mi tylko chyba tantum rosa

Stary 2013-08-04, 13:25   #1327
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,

Dzień dobry wszystkim

Witamy się z Alicją w 35 tygodniu ciąży

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Chciałam się pożegnać. Widocznie nie nadaję się do pisania na forum. Życzę wszystkim szczęśliwych rozwiązań! Trzymajcie się ciepło
Przestań się wyglupiac tutaj jest forum i nie raz nie dwa jeszcze się ktoś z Tobą w jakimś temacie nie zgodzi

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dokładnie.Nawet jak się można bez tego obejść, to dlaczego niby dziecku żałować jak się może kupić.Sama bym prędzej sobie czegoś odmówiła.

A wkurza mnie takie gadanie, że kiedyś ludzie nie mieli i żyli. Kiedyś ludzie mieszkali w jaskiniach i polowali,a ogień mieli od uderzenia pioruna i też żyli.

kiedyś dzieci nie miały komórek, a teraz mają bo świat zapierdziela do przodu jak nie wiem. I to wcale nie znaczy że jak kiedyś nie było czegoś to teraz tego nie potrzeba. Z reszta każdy niech patrzy wg własnych potrzeb.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziendoberek!

Mało sie odzywam bo rodzinka z opolskiego przyjechała i teraz przesiaduje z nimi cały dzien u rodzicow.
Normalnie dzis przez cała noc bolał mnie brzuch jak na okres!Ciesze sie bardzo bo w koncu juz od kilku dobrych tyg nie miałm zadnych dolegliwosci bolowych i skurczy.A to w koncu jakis znak ze cos sie dzieje i moze w moim przypadku oznacza ze porod tuz ,tuzKto wie

Oj nawet nie wiecie jak ja bym juz chciała urodzic..

aaaaa dodam ze te bole promieniowały tez na krzyz i trwają do tej poryale jestem happyCoraz blizej oj blizej!

coraz bliżej super widzę, że już czekasz na poród

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Witamy się z Ewuńką w 34tc ależ ten czas leci

A wózeczek mi się mega podoba

Osz kurka wodna to przypał z tą kukurydzą. Wybacz kroplo ja nie chciałam żebyś się przeze mnie zaśliniła

za nowe tygodnie
Z tą kukurydzą to nie wiem czy Ci wybaczcie bo ślina mi dalej leci

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tygodniu

Tassia za nowe tygodnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-08-04 o 13:30
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 13:26   #1328
Brydzia_
Zakorzenienie

siostra tż i jego babka też mają w październiku urodziny... ale to mi akurat zwisa
po prostu jakiś taki nijaki dla mnie ten miesiąc i wolę wrzesień

Stary 2013-08-04, 13:54   #1329
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Też myślałam,że dłużej popracuję.
Ale w czwartek po świętach wielkanocnych miałam plamienia i brzuch twardniał (podobno były skurcze,ale ja ich tak nie czułam). No i L4. A potem już mi powiedzieli,żebym na nim została, znajdą sobie zastępstwo...
U mnie podobnie. W wielką sobotę zaczęłam krwawić i się zaczęło... z dnia na dzień poszłam na zwolnienie L4. Później dwa razy szpital i w pracy w końcu znaleźli sobie zastępstwo i już nie było gdzie wracać, a poza tym nie czułam się na siłach.

Ja po tych przejściach nie mogłabym już funkcjonować jak normalny zdrowy człowiek. Za bardzo to przeżyłam i teraz jestem przewrażliwiona, żeby z łożyskiem się nie podziało nic złego. Tęsknię już za dawną sprawnością i czasem mnie ponosi, ale szybko się męczę, zaczyna boleć brzuch i odpuszczam.

Mam pytańko do właścicielek Tako Perso. Czy spacerówkę da się odwrócić tak, żeby dziecko było tyłem do przodu, czyli przodem do prowadzącego?

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
siostra tż i jego babka też mają w październiku urodziny... ale to mi akurat zwisa
Mam podobne odczucia co do października. Chciałabym urodzić we wrześniu, najbardziej ze wzgl. na pogodę i spacerki mam tp na 6.10, więc jest szansa
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 13:54   #1330
kaska87
Zakorzenienie

ja Wam powiem, że te plamienia jak w szpitalu byłam miałam w 13tc a do tej pory jakoś odruchowo co wizytę w wc sprawdzam czy nie ma plamień/krwi

Stary 2013-08-04, 13:54   #1331
ewacia85
Wtajemniczenie

Witam sie i ja w 36 tc
Niestety źle rozpoczęty tydzień bo jakieś 40 min temu karetka zabrała moją mami do szpitala Póki co nic nie wiemy (zapomniałyśmy jej dac tel żeby byc na bieżąco ale już brat od niej wraca żeby zabrać jej rzezcy w domu bo do wieczora na pewno bedzie w szpitalu bo maja jakies badania powtórzyć ! mam nadzieję że bedzie dobrze

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-08-04 o 14:01
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:02   #1332
kaska87
Zakorzenienie

Ewcia graty
i oby mamie się polepszyło i nie było to nic poważnego

chcę zamówić fotelik i kurcze, która z Was pisała, że bez bazy nie ma różnicy między cabrio o citi? nie wiem, który zamówić

Stary 2013-08-04, 14:09   #1333
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w 36 tc
Niestety źle rozpoczęty tydzień bo jakieś 40 min temu karetka zabrała moją mami do szpitala Póki co nic nie wiemy (zapomniałyśmy jej dac tel żeby byc na bieżąco ale już brat od niej wraca żeby zabrać jej rzezcy w domu bo do wieczora na pewno bedzie w szpitalu bo maja jakies badania powtórzyć ! mam nadzieję że bedzie dobrze
Ojej... to trzymam kciuki za mamę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:10   #1334
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i ja w 36 tc

Ewacia faktycznie źle rozpoczęty tydzień ale trzymam kciuki by wszystko było dobrze

u mnie remont od rana wynoszenie mebli, a ja siedze, robie sernik na zimno i podaje obiad, chociaz tyle moge im pomoc...

po raz kolejny potwierdzam, że baby za granica to sa przebiegle raszple
wiedza ze facet zajety zareczony i czeka na dziecko a wypisuja na portalach, co za szmaty.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:10   #1335
87czarna
Zakorzenienie

Ogarnęłam chałupę i zaraz idę rozwieszać pieluchy tetrowe,bo w końcu postanowiłam je wrzucić do pralki

Stary 2013-08-04, 14:11   #1336
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała 8.10 lub 16.10. Ale wiadomo, że mam termin na 22/23.10, więc mogę urodzić dopiero koniec października. Napewno nie chcę 3.11 bo wtedy Teściówka ma urodziny.
Cytat:
Witam sie i ja w 36 tc
gratulację i trzymam kciuki za mamę.

Zjadłam łyżkę ziemniaków, pół piersi z kurczaka i parę łyżek sałaty. Jestem najedzona jak bąk i zmęczona jak koń po westernie.
Zaczynam znów jeść jak dawniej.

Dziecko mi tak żołądek uciska ??

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:11   #1337
87czarna
Zakorzenienie

Lola no niestety... babska są okropne!!!

Stary 2013-08-04, 14:12   #1338
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

Ewacia faktycznie źle rozpoczęty tydzień ale trzymam kciuki by wszystko było dobrze

u mnie remont od rana wynoszenie mebli, a ja siedze, robie sernik na zimno i podaje obiad, chociaz tyle moge im pomoc...

po raz kolejny potwierdzam, że baby za granica to sa przebiegle raszple
wiedza ze facet zajety zareczony i czeka na dziecko a wypisuja na portalach, co za szmaty.
lala ktoś Ci faceta podrywa ?

Stary 2013-08-04, 14:13   #1339
87czarna
Zakorzenienie

Wiecie co... ja to cieszę się,że mam tą cc,bo przynajmniej urodzę tydzień wcześniej... już tak mnie męczy ta ciąża i tak mi się dłuży,że chcę jak najszybciej koniec września!

Stary 2013-08-04, 14:13   #1340
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja bym chciała 8.10 lub 16.10. Ale wiadomo, że mam termin na 22/23.10, więc mogę urodzić dopiero koniec października. Napewno nie chcę 3.11 bo wtedy Teściówka ma urodziny.

gratulację i trzymam kciuki za mamę.

Zjadłam łyżkę ziemniaków, pół piersi z kurczaka i parę łyżek sałaty. Jestem najedzona jak bąk i zmęczona jak koń po westernie.
Zaczynam znów jeść jak dawniej.

Dziecko mi tak żołądek uciska ??
oby nie w urodizny teściówki;D
mozliwe, że uciska, ale ja mam podobnie, tylko małe porcje wchodza w gre
chyba po rpostu mamy malo miejsca juz wszystko ściśniete, ciezko sie oddycha itd.

Aleksander
Stary 2013-08-04, 14:13   #1341
87czarna
Zakorzenienie

samba WIDZĘ CIĘ!

Stary 2013-08-04, 14:14   #1342
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej

a czy ja też mogę prosić o ten język niemowląt

Cytat:
Witam sie i ja w 36 tc

za nowe tygodnie, a za mamę

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam się z nowego mieszkanka. Jeszcze trochę gratow zostało do wypakowania, ale jutro odpoczywam. Powiem szczerze, że jestem wykończona, nogi mi wchodzą do d..y. Przepraszam, ale nie jestem w stanie Was nadrobić. Pozdrawiam

cieszę się, że już po przeprowadzce

Cytat:
Kurczaki, a my jutro chcemy pojechać do Zoo do Ostravy i teraz się zastanawiam,czy dam radę...

To ja się wypowiem to zoo w Ostravie jest super! Ale jest też ogromne w jedną stronę się fajnie idzie, ale w drugą to już jest sporo terenu gdzie jest pod górkę po prostu. Ja w tej chwili bym się nie porwała na zwiedzanie tego zoo. Wiem, że na pewno nie dałabym rady a jeszcze jak Ci się upał trafi to już w ogóle. A byłam tam w zeszłym roku z TŻ'tem i spędziliśmy tam prawie cały dzień - bo tam jest na prawdę co zwiedzać

Cytat:
http://glamourka89.blogspot.com/2012...f-natural.html patrząc na skład chyba zawiera amoniak, a więc w ciązy nie mogę nią farbnąć?A przy kp?
Ja właśnie dzisiaj farbowalam włosy ta Nowa farba SYOSS OLEO INTENSE - ona jest bez amoniaku, kosztuje 16 zł i super pokryła odrosty i kolorek ładny wyszedł nic, a nic nie śmierdzi - mój TŻ potwierdza, że jest super bo nic nie czuć

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:15   #1343
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
lala ktoś Ci faceta podrywa ?
no a jak, nie pierwsza i nie ostatnia...
zdesperowane babska co sobie swoich facetów znaleźć nie moga
ufam TŻowi ale wku*wia mnie to niesamowicie

Aleksander
Stary 2013-08-04, 14:17   #1344
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wiecie co... ja to cieszę się,że mam tą cc,bo przynajmniej urodzę tydzień wcześniej... już tak mnie męczy ta ciąża i tak mi się dłuży,że chcę jak najszybciej koniec września!
no ja od 1.10 będę robiła wszystko, żeby urodzić.
Cytat:
oby nie w urodizny teściówki;D
mozliwe, że uciska, ale ja mam podobnie, tylko małe porcje wchodza w gre
chyba po rpostu mamy malo miejsca juz wszystko ściśniete, ciezko sie oddycha itd.
o oddychaniu nawet nie wspominam !!

Nawet mi się źle na sofie siedzi.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
no a jak, nie pierwsza i nie ostatnia...
zdesperowane babska co sobie swoich facetów znaleźć nie moga
ufam TŻowi ale wku*wia mnie to niesamowicie
co za pindy !!

ja miałam taką co prywatne wiadomości do mnie pisała.

Stary 2013-08-04, 14:19   #1345
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no ja od 1.10 będę robiła wszystko, żeby urodzić.

o oddychaniu nawet nie wspominam !!

Nawet mi się źle na sofie siedzi.
jak stara baba, sapie jak cokolwiek robie
a najgorsze jest zasypianie... z boku na bok, duszno goraco i wszystko uciska

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
co za pindy !!

ja miałam taką co prywatne wiadomości do mnie pisała.
oj niech pisze prywatna wiadomosc jak chce by ją pojechac!
ostatnio chciala wyciagnac go na impreze, facet pracuje 6 dni w tyg, zbiera kase bo spodziewa sie dziecka a ta durne teksty pusczza, dobrze ze moj TZ ma olej w glowie ale samo to ze cos pisze to poprostu jest

Aleksander
Stary 2013-08-04, 14:20   #1346
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
noo. Dzisiaj przeszłam może z 45 minut, a zipałam jak koń.

a jutro do Barcelony

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

oj niech pisze prywatna wiadomosc jak chce by ją pojechac!
ostatnio chciala wyciagnac go na impreze, facet pracuje 6 dni w tyg, zbiera kase bo spodziewa sie dziecka a ta durne teksty pusczza, dobrze ze moj TZ ma olej w glowie ale samo to ze cos pisze to poprostu jest
w tym kontekście to ja bym już nie wytrzymała i sama napisała do niej.

Stary 2013-08-04, 14:21   #1347
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cala miednica mnie dzisiaj boli nie wiem czemu albo źle spalam albo sama nie wiem leżę na kanapie i się czuje jak stara baba i powtarzam w kółko jeszcze tylko 2 miesiące a na dodatek mam taką chcice na serowe chrupki że zaraz chyba zwariuje.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:24   #1348
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko

melduje ze jestem juz w domku... po prawie 3 tyg w szpitalu od tego lezenia i jedzenia przytylam 2 kg, brzuch mi strasznie wywalilo i ciazy mi strasznie...oprocz tego mam nogi cale w siniakach po zastrzykach przeciwzakrzepowych i nogi zaczely mi puchnac od wczoraj...poza tym czujemy sie dobrze nie wiem jak to mozliwe ale jakis tydzien temu mierzyli mi szyjke i powiedzieli ze ma tylko 2,3 cm... a dzis rano namierzyli 4 cm... dziwne to... w kazdym razie rodzic nie zamierzam :P ale ponoc od 21 sierpnia juz spokojnie moge...

mam zagwozdke...mam termin u lekarza 6.08...a dopiero wyszlam ze szpitala i czuje sie przebadana za wszystkie czasy...myslicie ze mimo to powinnam tam isc? ja bym chetnie przelozyla ten termin chociaz o tydzien bo do lekarza mam 40 km wiec mala wycieczka... a teraz juz raczej sama nie chce tam jechac bo brzuch mnie uwiera jak siedze i nie wiem czy dam rade prowadzic a teraz wizyty beda czestsze i nie chce by tz musial sie tak czesto z pracy zwalniac...w szpitalu mi powiedzieli ze lepiej jechac, no ale w sumie ja nie widze wielkiego sensu...jak myslicie?

stresci mi ktoras co sie dzialo przez ostatnie dni? przede wszystkim czy wszystkie zdrowe i zadna nie zalega w szpitalu? przez ostatnie dni wizaz w komorce w ogole mi nie dzialal...tzn pojawial sie jakis bialy pasek ktory uniemozliwial pisanie i czytanie...wiec jestem w tyle...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:24   #1349
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

jestem wykobczona tym weselem
wstalam na poltorej godziny i znow poszlam spac
juz skacowane towarzystwo sie pobudzilo a ja zdycham
mielismy w gory isc ale skwar taki ze trzeba byc niespelna rozumu zeby sie gdzoes wybierac
mysle zeby iscnad rzeke pomoczyc nozki ale nie mam sily, chce dalej spac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:27   #1350
kaska87
Zakorzenienie

słońce wychodzi- może jednak nam to jezioro wypali

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości