|
|
#2671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Jaki tu spokój na na na na
![]() czołem! dzisiaj widzę, trzymacie fason i nie produkujecie jak maszynki ![]() bardzo sobie to chwalę bo przy moim ledwo dyszącym lapie bardzo mi to na ręke u nas popadało i czika odeszła niech nie wraca do wieczora. Niedługo bedziemy się zbierać na spacer.Dziewczyny piszecie o tych gorączkach itp, a mi teściu mówił, że znajomych dziecko dostało wysokiej temp. i z przychodni od razu kazali im do szpitala jechać, bo ponoć jakiś wirus panuje i atakuje właśnie maluchy grom wie, słyszała ktoraś o tym?pokaże Wam Julkowe postępy. W porównaniu z Waszymi to kropla w morzu, ale dla mnie bardzo dużo!! bo jeszcze do niedawna leżała na brzuszku i nic nie chciała robić. http://www.youtube.com/watch?v=6UuYz...ature=youtu.be
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ależ dziś piękny dzień i wydepilowałam nogi ha ha!Synek zje śniadanko i wybywamy na dwór-mój mąż oczywiście jak na weekend przystało poszedł grzebać do garażu. Trudno jego strata,my z synkiem zamierzamy się dziś dobrze bawić Fewcia-co jest kochana?
|
#2673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
u nas była nad ranem - suuuuuper
![]() Cytat:
Cytat:
co się dzieje? takim to dobrze
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Raaaaany, jak gorąco u nas.
Mieliśmy jechać po film z wesela, ale tą naszą puszką to cięęęężko, umówiliśmy się zatem na jutro, na 20:00. Nie mogę się doczekać.
|
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czika od nas poszła do Was- uffffff ![]()
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42098626]Charlizz, a szczepienie jakieś macie teaz? jeśli tak, to przesuń o 4 tygodnie. Jak pisałam - u nas to było rozpoznanie 3dniówki
No mamy niby 8.08. Ale to co . pójść na wizytę tego ósmego niech ją zbada i ustalić szczepienie na za 4 tygodnie? Bo u nas nie ma tak, że jesteśmy zapisane na konkretny termin. ot po prostu idziemy. I nie chce, żeby potem była sytuacja, że lekarz tej trzydniowki nie widział i ja se sama wymyśliłam, że trzeba przełożyć niewiadomo na jakiej podstawie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-08-04 o 12:19 |
|
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
cała
jak fajnie smiga Julasek ![]() moja starsza a tak nie smiga dziewczyny macie link to tych puzli piankowych? bo kol kupila i takie tandetne przyszly chcialabym juz sprawdzone jakies u nas dzis druga sluzowata kupka pewnie dlatego ze zabek sie pojawil widag go taki malusienki i lyzeczke rysuje |
|
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Kurde cała popędziłas czike do mnie i nawet z Olesławem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, heheh, fakt, nie latwo jest spakowac te nasze dzieciaczki
![]() Ja juz mam przetarcie, bo przeciez miesiac nas w domu juz nie ma... Swoja droga, tesknie za TZ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję ![]() a co do puzzli to ja nie pomogę, bo kupiłam w sklepie na miejscu. ale jak porownywałam ceny na allegro to niestety przepłaciłam Cytat:
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Cala, ale Julasek super macha kuperkiem!!! Rzeczywiscie, sa postepy, szybko wyrwala do przodu
![]() U mnie dzis slonca niet, ale duchota przeogromna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Cała, dwa dni? Co to jest :p
Słuchajcie, kupiłam w biedro przyprawe ziołowa do masła. o mamuniu jakie to dobre Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Kurka jakie nudyyy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Zgadzam się z podkreślony, przedmiotowo to wg jest traktowana kobieta jeśli mówi się, że urodziła mężczyźnie dziecko
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Nudy maksymalnie.
Dziecko moje drzemie, a ja nie wiem, co ze sobą zrobić - czy do niej dołączyć, czy zabrać się za jakąś robotę? A swoją drogą, moja mała bawiła się z moja siostrzenicą i dziadkiem w namiocie (otwartym) i teraz padła mi po minucie, taka zmęczona była... A na zewnątrz wcale nie jest tak źle, nie ma upału, jest fajny wiaterek, choć jest też duszno, ale na spacer można wyjść. |
|
|
|
#2686 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja niedawno kupilam (wysnajperowalam znaczy sie ).powiem tak - jak dla mnie super sprawa i zastanawiam sie jak ja moglam bez niej zyc a tak na powaznie to bardzo przydatny sprzet ale mysle ze dla tych ktore mieszkaja w domu. my mieszkamy na pietrze a kuchnie mamy na dole razem z rodzicami. do tej pory jakos se dawalam rade wiadomo, musialam. ale nieraz bylo baaardzo ciezko, nieraz na obiad byly kanapki albo nic a teraz zostawiam malego, ide robic obiad, sprzatac, myc sie itd i nie martwie sie o malego. w mieszkaniu jest duzo latwiej sie ogranac bo wiadomo ze i powierzchnia duzo mniejsza... na allegro jest tego duuuuuuzo. mi poczatkowo spodobala sie taka na kwiatku ale doczytalam ze z Chin ![]() potem szukalam czegos "naszego" no ale wiekszosci ceny powalaja na kolana ![]() za rada Lady czatowalam na jakas sensowna aukcje ale z tym tez jest ciezko. udalo mi sie wyhaczyc uzywke motoroli ktora ma jeszcze rok gwarancji http://allegro.pl/elektroniczna-nian...427180201.html dalam 300 zl (maz placil bo mnie wtedy nie bylo na nia stac ), pienieznie do Lady mi daleko co prawda no ale bedzie dla nastepnego dziecia. sporo kasy ale nie zaluje.zasieg lapie w kazdym kacie domu, na zewnatrz w ogrodzie tez, jest git ![]() Cytat:
czytalam w necie ze bylo u was jakies trzesienie . mam nadzieje ze daleko od Was... Cytat:
![]() co to jest to "mmz"? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42098294]Hope, prawdopodobnie to ale tak czy siak pokaż jutro lekarzowi, a jak zniknie, to fotki pokaż, bo trzeba w kartę chorobę zakaźną wpisać.[/QUOTE] jesssu a moj mi nie wpisal upomniec sie o to?bo samemu raczej nie wolno? ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Pewnie jak Wam to napisze to czar pryśnie, ale co tam Ola śpi już 3 godziny, nie mogę sobie miejsca znaleźć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Wiedziałam! Wstała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2688 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
to od Ciebie zalezy kiedy szczepisz dziecko!!!!! lekarz dopuszcza ale ostateczna decyzja nalezy do Ciebie u nas to samo, przychodzi sie bez zapisu na szczepienie. moj nie widzial, problemu nie bylo. a jak powiedzialam pigule ze mielismy trzydniowke to sama mowila ze absolutnie trzeba odczekac bo z tym nie ma zartow Cytat:
za zebolaco do puzli to moge tylko ci doradzic zebys kupila takie z "ramka" bo ja kupilam same puzle i mlody jak zaczail ze mozna bawic sie (czytac gryzc) te wystajace koncowki to z mety puzle zlikwidowalam bo raz nie wiadomo z jakiego badziewia sa zrobione a dwa balam sie ze odgryzie, urwie ten kawalek i go polknie. teraz smigamy na kocu albo poprostu na golej podlodze. Cytat:
-------------------- mame pogryzly osy! a wiecie gdzie maja gniazdo? pod parapetem a ja z malym se wczoraj lezalam na trawce obok tego okna, o spacerach nie wspomne ![]() maz pojechal po muchozol i bedzie akcja-likwidacja ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() tęks! moj tez wlasnie sie obudzil ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- ale wam fajnie Cytat:
ale Julasek daje czadu! ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42098294]Hope, prawdopodobnie to ale tak czy siak pokaż jutro lekarzowi, a jak zniknie, to fotki pokaż, bo trzeba w kartę chorobę zakaźną wpisać.Blogerko, a czemu mam nie pisać o tym? nie odpowiadałam za głupotę i postępowanie spłodziciela, jak też nie mam zamiaru wstydzić się za niego, dorosły był. Co do waszej skazy/nie skazy - jeśli chcesz na normalne mleko przejść (bo może już się da) to mieszając - 3 dni 1 łyżeczka zwykłego mm, 3 dni dwie i tak dalej.[/QUOTE] Masz rację. ![]() Ja nie chce zwykłego mleka wprowadzać, ale zastanawiam się właśnie nad obiadkami, ktre w składzie jakieś tam mleko zawierają, jak właśnie obiadek o którym wspominałam, są też różne deserki. Ale chyba na razie odpuszcze, bo nad ranem Borys jakiś marudny był w łóżeczku mimo że normalnie oo tej porze by spał i jak go wyciągnełam już nad ranem to kupa taka zbita była strasznie. A my na nutramigen przeszliśmy właśnie z tego powodu, że miał straszne zaparcia dzień w dzień praktycznie. B na skórze raczej oznak alergii nie było. A i miałam jeszcze pytać o kleik, wprowadza się go tak jak gluten? Bo na rozpisce żywieniowej widziaałam właśnie ze w pierwszym miesiącu 3 g, a w nastepnym już 6.
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Jest ząb! Dolna dwójka wylazła!
|
|
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Przechwalilam swojego tz wczpraj, bp dzisiaj mam jak zadko zwarcie ![]() Lady u nas nocki wlasnie tak wygladaja co noc, histeryczny placz przez sen, mi sie wydaje, ze cos go musi bolec, ale nie mozemy dojsc do tego co to jest ![]() Cala brawa dla Julaska za postepy ![]() Bokeh ale wam dobrze, zazdroszcze |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
A oprócz zębola..
Pola skończyła dziś 7 miesięcy.
|
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
pstryczku dziekuje za odpowiedz w sprawie niania, a powiedz jak sie ma sprawa w nocy, kamerka widzi malego? Dzwieki tez fajnie wylapuje? My teraz przenieslismy sie na spore mieszkanie i sypialnia jest na samym koncu mieszkania, bedac w salonie nie uslysze malego dopoki sie konkretnie nie roplacze, poza tym chcialabym w koncu usiasc spokojnie wieczorem i np onejrzec jakis film, bo od narodzin malego terrorysty ani razu niczego nie widzialam.
hje dla Polci za zebolka i za jubileusz
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
pstryczku nie martw sie; u nas nic sie nie dzieje (oprocz malych rodzinnych wstrzasow ;-) ) a tam, gdzie rzeczywiscie zatrzeslo, tez na szczescie nic sie nie stalo.
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Little, takie krzyki to różnie: albo dziecko okazuje radość właśnie, albo zwraca na siebie uwagę, albo zwyczajnie drze się, bo lubi słuchać, jakie to fajne dźwięki wydaje.
![]() Pstryczku, moją mamę kiedyś upindoliła pszczoła (mieliśmy ule koło domu), w oko, samiuśką powiekę. Mówiła, że jakby co, to ma dowody w sprawie rozwodowej.
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() dzis sprawdze jak jest z nocnym odbiorem bo u nas mamy lampke wlaczona. spr dzis w zupelnej ciemnosci i dam znac dzwieki lapie bardzo dobrze, ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- blogerka - a czemu chcesz podaac kleik? ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- sluchalismy a raczej ogladalismy wczoraj fuke fuke no i za pierdyliardowym razem postanowilam wlaczyc cosik innego http://www.youtube.com/watch?v=Znx_vxy3r04 ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

niech nie wraca do wieczora. Niedługo bedziemy się zbierać na spacer.
grom wie, słyszała ktoraś o tym?
bo jeszcze do niedawna leżała na brzuszku i nic nie chciała robić. 

jego strata,my z synkiem zamierzamy się dziś dobrze bawić 
Mieliśmy jechać po film z wesela, ale tą naszą puszką to cięęęężko, umówiliśmy się zatem na jutro, na 20:00. Nie mogę się doczekać.