|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
naciulatko, w jakiej cenie jest ta sukienka ?
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
W zarze ja mam szczęście jeżeli chodzi o zakupy online w niedzielę rano. Zawsze :P Właśnie kupiłam wymarzony pasek na który polowałam od dawna http://www.zara.com/pl/pl/nowo%C5%9B...1p1126508.html
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Po jakiejś 2-3 tygodniowej abstynencji spowodowanej pracą + dodatkowymi projektami robionymi w domku wyrwałam się wczoraj na zakupy
. Byłam w mango zmierzyłam kombinezon i powiem wam - rewelacja z jednym minusem, który zaważył o niekupieniu. Mierzyłam xs - leżał idealnie z wyjątkiem moich nieszczęsnych cyców!!! Niestety nawet ten guziczek ich nie zakrył. Ale już wiem, że dobrze wyglądam w kombinezonach także będę polowała na inny .Kupiłam jeszcze dżinsy - treginsy z h&m, top czasny z h&m i piękne czarne skórzane szpilki z aldo przecenione z 350 na niecałe 160 zł . W ogóle podobają mi się jeszcze z aldo takie cieliste - podróby louboutin, ale 300-350 za buty nieskórzane to gruba przesada...Odwiedziłam też super pharm i kupiłam na promocji tusz maybelline colosal za 10 zł. Miała go, któraś z was? Jak się spisywał?
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ładnie rodzielał, pogrubiał i wydłużał, ale kruszył się niemiłosiernie.A drobinki tuszu wpadały mi do oka. To zniechęciło mnie do dalszych eksperymentów. Dla osób noszących soczewki wpadajace do oka drobinki sa niesamowicie uciążliwe. Reasumujac , efekt : tak, trwałość: nie. U mnie tuszowo niezmiennie - polecony tutaj Chanel Inimitable i w zasadzie, na razie nie szukam zamiennika. U mnie się sprawdza.
Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2013-08-04 o 14:23 |
|
|
|
|
#3185 |
|
Konto usunięte
|
u mnie podobne wrażenia z Colosalem
natomiast miałam też pewne podejrzenia co do jego świeżości bo już po otwarciu wydawał mi się dość suchy no ale tak to jest jak się kupuje maskary, które nie mają żadnego zabezpieczenia przed otwarciem i w drogerii mogą być otwierane milion razy zanim ktoś je kupi ![]() ja natomiast od jakiegoś czasu używam Loreal Volume Million Lashes Excess Black (dostałam kiedyś do testowania) i jestem z niego bardzo zadowolona
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle odkryłam wczoraj w moim CH stoisko z makaronikami. Do tej pory nie mogłam odżałować, że nie kupiłam ich jak byłam na wycieczce w Paryżu.
|
|
|
#3187 | |||||
|
Rozeznanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42089862]w poprzednim podobałaś mi się niesamowicie, w tamtym robisz szał
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zmierz ten zarowy, który ja mierzyłam
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|||||
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszlam sprawdzic i ten mulatkowy kolor to jest "Tan" (tu swatche klik!). Nic dziwnego, ze za ciemny Sprayu uzywalam Light i Medium.
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi się spodobał ten: http://sklep.aggi.pl/kombinezon-alex...elta-p289.html, ale jest tylko m i do tego nie wiem jak z jakością ubrań z aggi i jak jest u nich z ewentualnymi zwrotami.
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3191 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja niestety nie pomogę, bo nie miałam nigdy niczego z tego sklepu. Cytat:
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|||
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, widziałyście może w którymś sklepie online sukienki w takim stylu?
Chętnie bym się na taką skusiła
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...aterials-dress |
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Illenko jeśli chodzi o kombinezon to moim zdaniem zdecydowanie zarowy
|
|
#3196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.jestesmodna.pl/sukienki/s...a_kt090_2.html http://www.jestesmodna.pl/sukienki/s...nka_kt032.html http://www.jestesmodna.pl/sukienki/s...udrey_s17.html http://figl.pl/sklep/produkt/722-sukienka_m112/1 |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3198 | |
|
batonik
|
Cytat:
Ale z niego zrezygnowałam, bo albo moje rzęsy się do niego przyzwyczaiły, albo coś zmienili w składzie i jak kiedyś robił na moich rzęsach efekt wow, to teraz jest ledwo miernie.
|
|
|
|
|
#3199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż się w niej koniecznie!Cytat:
![]() Dziękuję za słowa otuchy ![]() Cytat:
Dziękuję za masę komplementów ![]() Dlaczego jeszcze nie miałaś na sobie białej sukienki? Ja bardzo lubię ten kolor, zwłaszcza w czasie wakacji. Noś koniecznie W kombinezonach wyglądasz prześlicznie Cena to bodajże 80 zł ![]() Widzę, że pojawił się temat tuszu. Mnie się skończył ten, którego używam od jakiegoś czasu (Collistar), jestem z niego zadowolona, ale szukam czegoś co mnie zachwyci. Możecie jakiś polecić? Przymierzam się do zakupu Eyes to kill Armaniego, ale cena mnie trochę zniechęca
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że dodatkowe kilogramy mogą sprawiać, że kiepsko się czujesz, ale naprawdę wyglądasz super
|
|
#3201 |
|
AGA :)
|
Illenko w obu wyglądasz
Wybieram się na zakupy do Poznania w tym tygodniu, też pomierzę Kupiłam wczoraj sukienkę (o dziwo) w Mohito. No, ale chyba ja oddam bo wzięłam 34 które w biuście leży idealnie ale jednak trochę przyciasne na
![]() Edytowane przez Ag4 Czas edycji: 2013-08-05 o 11:20 |
|
|
|
#3202 | |
|
batonik
|
Cytat:
Niby zrzuciłam już prawie połowę tego co przytyłam, ale nadal czuje się..duża
Edytowane przez sskers Czas edycji: 2013-08-05 o 11:20 |
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) więc tak jak pisałam, naprawdę rozumiem kiepskie samopoczucie z powodu dodatkowych kg
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niektórzy myślą, że to taka kokieteria, a dla mnie to naprawdę duży problem. Zastanawiałam się czy nie wybrać się do psychologa, bo mam wrażenie, że inaczej ten temat będzie mnie dręczył do końca życia. Mam tak, że jak zjem coś słodkiego (bo fast foodów, słodkich napojów itp. nie tykam nigdy) albo coś nadprogramowego to mam ogromne wyrzuty sumienia. Wczoraj byłam z rodziną u dziadków. Dziadek chciał mi sprawić komplement, powiedział, że trochę przybrałam i od razu lepiej wyglądam, bo się o mnie martwił (aczkolwiek zaznaczam, że nigdy nie miałam problemów, że jestem bardzo chuda, żadna anoreksja nigdy mi nie groziła), a ja się rozpłakałam. Poszłam do drugiego pokoju i cała rodzina kolejno do mnie przychodziła i mówiła jak pięknie wyglądam... Było mi nieziemsko głupio, bo wiem, że mój dziadek to bardzo przeżywał. Poza tym wyszłam na kretynkę, ale niestety widzę, że mam z tym duży problem. Myślę, że to wynika z tego, że rok temu schudłam ponad 20 kilogramów i mam bzika na punkcie wagi. Straszliwie boję się, że przytyję... Aż wstyd mi jest pisać takie rzeczy na forum
|
|
#3205 | |
|
batonik
|
Cytat:
Współczuję. Wiem jak ciężko jest z takimi "atrakcjami" walczyć. W sumie racja. Ale z autopsji wiem niestety, że to nie takie proste. A z ciekawostek ja czasem przed okresem mam jakieś zaburzenia w postrzeganiu siebie i patrząc w lustro widzę wieloryba Na szczęście trwa to 2, góra 3 dni.
|
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem kontrolę i niestety, osoby, które wyszły z nadwagi czy otyłości, szczególnie szybko i niekoniecznie w 100% zdrowo i rozsądnie najczęściej muszą się pilnować latami, o ile nie do końca życia, aby nie przytyć, ale to nie powinno oznaczać tak ekstremalnego rygoru, bo można wpaść w ortoreksję, która w ostrych wersjach wcale nie jest dużo lepsza od anoreksji... Współczuję Ci bardzo, ale jednocześnie mocno wspieram i trzymam kciuki, abyś wyszła na prostą i z dietą i z myśleniem o jedzeniu i z myśleniem o sobie samej. W razie czego to polecam wątki na dietetyce, gdzie dziewczyny z różnymi zaburzeniami jedzenia dzielą się z sobą swoimi problemami i wspierają się wzajemnie.
|
|
#3207 |
|
Konto usunięte
|
Naciulatko wstyd to jest kraść
uważam, że jeśli czujesz,że ta kwestia wymyka Ci się trochę spod kontroli i sama widzisz, że za dużo myśli i emocji zajmuje Ci jedzenie to wizyta u psychologa może być dobrym pomysłem |
|
|
|
#3208 |
|
batonik
|
naciulko, jeśli sama nie jesteś w stanie przeskoczyć tego problemu, to psycholog może być dobrym krokiem. Bo żyć w ciągłym stresie że przytyjesz kilogram czy dwa, odmawiać sobie wszystkiego może kiedyś się na Tobie odbić. W szczególności w ciąży mogą przyjść te problemy ze zdwojoną siłą.
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zanim się do kogoś wybierzesz, błagam poczytaj opinie, sprawdź co o nim inni piszą, aby się nie zniechęcić na amen, bo nie raz spotkałam się z sytuacją, że ktoś poszedł do pierwszego lepszego psychologa, usłyszał, że wymyśla, bo mu prawdziwych problemów brakuje i w efekcie bardzo się zniechęcił do psychologów itd...
|
|
#3210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama i siostra bardzo mi się dziwią, twierdzą, że zamiast się cieszyć z tego, co osiągnęłam to ja rozpaczam. Wcześniej wydawało mi się, że jak schudnę to będę mogła od czasu do czasu pozwolić sobie na coś słodkiego (do tego mam słabość, a przez prawie rok w ogóle nie jadłam słodyczy i wtedy nie miałam z tym problemu), ale jak już to osiągnęłam to jak już sobie na coś pozwolę to od razu czuję się gruba, mam wrażenie, że przytyłam. Poza tym moim problemem jest to, że wtedy nie pozwolę sobie na pasek czekolady, tylko zjem całą... W każdym razie będę pracować nad sobą. W moim wypadku chyba wchodzi jedynie w grę to, żeby całkowicie zrezygnować ze słodkiego, bo inaczej nie daje rady. Rok temu będąc na wakacjach potrafiłam trzymać się swoich zasad żywienia i nie miałam z tym problemu, a teraz jak przyjechała kuzynka nie wiem co mi się stało. Dodam, że odżywiałam się zdrowo. Zrezygnowałam jedynie ze słodyczy, fast foodów, słodkich napojów. Ziemniaki zamieniłam na brązowy ryż, jadłam do 16 (może to jedyne było niezdrowe, bo kładłam się spać późno). Piłam przynajmniej 1,5l. wody niegazowanej, posiłki robiłam co 2h. Wszystkiego trzymam się do dziś, bo uznałam, że diety nie mają sensu, trzeba zmienić po prostu swój sposób żywienia. Jedynie ostatnio te słodycze są moją zmorą. No i jem jeszcze posiłek o 18. Cytat:
Raczej wstydzę się, że mam taki problem. Bo nie uważam, żeby to było normalne. Powinnam się cieszyć, że schudłam, a tymczasem mam większe kompleksy niż jak ważyłam te 20 kilogramów więcej. Teraz mam dużo zajęć, bo w czwartek wyjeżdżam na dwa tygodnie, potem poprawka i obrona, ale myślę, że od października postaram się coś z tym zrobić![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Ja nie wyglądam, jak Karina
i te moje grube ręce
.
To zniechęciło mnie do dalszych eksperymentów. Dla osób noszących soczewki wpadajace do oka drobinki sa niesamowicie uciążliwe. Reasumujac
natomiast miałam też pewne podejrzenia co do jego świeżości bo już po otwarciu wydawał mi się dość suchy
no ale tak to jest jak się kupuje maskary, które nie mają żadnego zabezpieczenia przed otwarciem i w drogerii mogą być otwierane milion razy zanim ktoś je kupi 

Dodatkowo nie jestem pewna, czy do mojej figury pasują takie rękawki. Mam wrażenie, że dodatkowo pogrubiają ręce. Gabi
Chętnie bym się na taką skusiła
Ale z niego zrezygnowałam, bo albo moje rzęsy się do niego przyzwyczaiły, albo coś zmienili w składzie i jak kiedyś robił na moich rzęsach efekt wow, to teraz jest ledwo miernie.

Niby zrzuciłam już prawie połowę tego co przytyłam, ale nadal czuje się..duża
Na szczęście trwa to 2, góra 3 dni.