|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Spaceroholiczka
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Miks już na łbie, zmyję za 40 min. zestawem Balei
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
To właśnie włosomaniactwo robi z człowiekiem
Cytat:
Ja włosomaniactwo zaczęłam jakoś na początku września, pierwsze próby przywrócenia moich fal dawały marne skutki, ( tak jak w załączniku ). Zatem zaczęłam kombinować z warkoczami koczkami itp i tak chodziłam do czerwca, włosy się puszyły prostowały. Oczywiście od września do czerwca zdarzały mi się próby stylizacji ale bardzo rzadko wychodziło z tego coś fajnego około 3 razy. W końcu jakoś w czerwcu powiedziałam sobie stop i zaczęłam je stylizować po prawie każdym myciu i widzę ogromną różnicę chociażby w grzywce, która na zdjęciu niżej lekko się wywija aktualnie mam na niej loczki, które robią się same z siebie i trzymają się do następnego mycia Wystarczył miesiąc intensywnej stylizacji po każdym myciu i włosy zaczęły się fajnie układać ![]() Pokaż koniecznie za miesiąc efekty
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Konto usunięte
|
pokaż jak wyszło
izaa29 ja własnie przez cały sierpień spróbuję je stylizować, bo chyba widać na zdjęciu, że one chcą się kręcić, ale potrzebują pomocy. Mam nadzieję, że miesiąc intensywnej stylizacji pomoże im w połowie września idę do fryzjera, poproszę o cięcie w U i wtedy zobaczymy. Moja grzywka przy stylizacji bardzo się kręci, a czasami nawet bez, jak jej nie uczeszę to mam takie pofalowane coś
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42101776]
izaa29 ja własnie przez cały sierpień spróbuję je stylizować, bo chyba widać na zdjęciu, że one chcą się kręcić, ale potrzebują pomocy. Mam nadzieję, że miesiąc intensywnej stylizacji pomoże im w połowie września idę do fryzjera, poproszę o cięcie w U i wtedy zobaczymy. Moja grzywka przy stylizacji bardzo się kręci, a czasami nawet bez, jak jej nie uczeszę to mam takie pofalowane coś [/QUOTE]Potencjał jest, na zdjęciach widać, że proste nie są Zatem może akurat się "rozkręca" tylko trzeba być sumiennym wiem po sobie gdybym od razu była sumienna kto wie może dziś miałabym ładniejsze fale a ja poddawałam się po nieudanej stylizacji, często od razu leciałam do łazienki opłukać je wodą i suszyłam na prosto bądź w koczek Trzymam kciuki za Twoją wytrwałość i efekty
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-08-04 o 15:00 |
|
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Korzeń rzewienia może dać Ci zieleń, bo on sam rozjaśnia, a nie wypłukuje farby. Spróbuj moczenia w roztworze kwasku cytrynowego, pół łyżeczki na litr wody, tak przez kilka minut. Cytat:
![]() Wyślę, jak będę mieć okazję zrobić te zdjęcia ^^ Dziękuję Ci bardzo Przepakowałam się, jadę dalej
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co by nie mówić, wyglądasz na w 100% zdrową ![]() Cytat:
![]() Idę się najeść jeżyn na ogródek a potem zrobię mixa
|
|
|
#2767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
długo go masz? ogórka chętnie, mogłaby jeść cały czas dobrze że mam swoje, dostaje często no ja właśnie tez się zakochałam i zapragnęłam mieć |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam kiedyś świnkę. To było moje pierwsze zwierzątko. Trikolorka, krótkowłosa. Niestety byłam uczulona i musiałam ją oddać. Żyła u mojej ciotki 13 lat. Miałam tez papuge nimfę. Ta żyła lat 17.
|
|
|
|
#2769 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ze zwierzątek domowych to ja mam rybkę kiedyś mój brat miał chomika, ale jeden najdłużej żył ok. pół roku, mój tata chciałby mieć papugę/kanarka/zeberka, ale powiedział, że jak będzie na emeryturze to sobie kupi
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42102464]
ze zwierzątek domowych to ja mam rybkę kiedyś mój brat miał chomika, ale jeden najdłużej żył ok. pół roku, mój tata chciałby mieć papugę/kanarka/zeberka, ale powiedział, że jak będzie na emeryturze to sobie kupi [/QUOTE]Zwierzeta daja dużo radości w życiu. I odkryły we mnie uczucia, których u siebie nie podejrzewałam. No i przy swoim zwierzyńcu się nie nudzę, bo przy nich jest dużo roboty. |
|
|
|
#2771 |
|
Konto usunięte
|
Dolczi ja chciałabym mieć kota i psa, ale mam za małe mieszkanie, zwierzaki nie miałby za wiele miejsca
|
|
|
|
#2772 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Raczkowanie
|
Mam w domu świnkę, kota i psa
Pies i świnka przez klatkę się lubią, za to boję się że kot zechce na ją zapolować, bo czasem się skrada |
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42102540]Dolczi ja chciałabym mieć kota i psa, ale mam za małe mieszkanie, zwierzaki nie miałby za wiele miejsca[/QUOTE] Ja mieszkam w domu jednorodzinnym z wielką działką, więc psy i Luna mają gdzie biegać. Mi jest ciężko sobie wyobrazić jak ludzie mieszkają w małej kawalerce z bernardynem albo innym dużym psem. |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widać, że psiak męczył się, ale po jakimś czasie przeprowadzili się do domu jednorodzinnego to teraz może się wybiegać
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Luna. Jak mozna zauwazyć nie umiem ustawić aparatu.
|
|
|
|
#2778 |
|
Kuźnia inspiracji
|
kochany kociak
już z nią lepiej trochę? |
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej. Stan stabilny. Byłam w lecznicy dać jej jeść- odkąd dostała mielone gerberki nie chce jeść miesa w kawałkach. Widze, że chce wrócić do domu. Jest bardzo osłabiona. Jutro czekają ją kolejne badania.
Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-08-04 o 16:53 |
|
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
Zakochałam się.
Kciukam mocno za jej powrót do zdrowia.
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie rozumiem. Pod moja opieka dojdzie do siebie. Ja się boję co jutro wyjdzie. Ważne by wszystkie organy były w pełni rozwiniete i zdolne do funkcjonowania.
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Czekaj, chwilowo jeszcze walczę
![]() Na razie zrobiłam mixa: kakaowy krem Isany + Scandic bananowy + Isana z babassu + odżywka Alterra granatowa + Bingacz drożdżowy + Bingacz spirulinowy. (Isana kakaowa w porównaniu z czekoladowym żelem pod prysznic z Joanny pachnie wanilią ).Potem będzie stylizacja z dwoma żelami
|
|
#2784 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
W ogóle, myślałam, że padnę przy myciu Baleą More Blond w łazience. Jak to śmierdzi publiczną toaletą, kwiatami i budyniem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2785 | ||
|
Konto usunięte
|
śliczna
Cytat:
Cytat:
szukam podkładu mineralnego
|
||
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Cytat:
![]() Za to jak wymieszałam to ustrojstwo z olejem lnianym to myślałam, że się zrzygam z miejsca. Ale to wina lnianego, on sam w sobie tak cuchnie, że żałuję, że nabyłam aż 250ml.
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam właśnie Twojego smsa z 6-godzinnym polizgiem, więc nie odpisałam, bo aż głupio. Jakaż ja jestem w te wakacje ogarnięta, ja pitole.
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.U mnie najwiekszym smierdziuchem pozostaje Alma Dabur. Choc ostatnio zaczelam ja dodawac po pol lyzeczki do miksow i jest znosnie. Solo zabojcza dla nosa....ale wlosy mam po niej obledne |
||
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42103248]śliczna
szukam podkładu mineralnego [/QUOTE]Dziękujemy. Z minerałów miałam lily lolo- słabe krycie, barefaced beauty- słabe krycie, blusche- świetne krycie, ale na twarzy mi się ciastolił i anabelle minerals matujacy i kryjacy- ok. Ma któraś z was filtr z Vichy matujący? Na Dermedic podkład mi się nie trzyma. Niedługo się kończy i zastanawiam się czy na all vichy kliknąć. |
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
dolczi ślicznota!
ja dziś poszłam na wystawę kotów rasowych, w jednym się zakochałam, bawił się ze mną, z miejsca bym go wzięła, jak nam kobita opisała jak ta rasa się zachowuje no t idealny kot dla mnie, trzymajcie kciuki, żeby mi za tydzień umowę przedłużyli, to będę szukała z TŻ innego mieszkania i wtedy już takiego, gdzie właściciel zgodzi się na kota i będziemy szukali takiego: http://www.koty-nowaera.pl/ nawet TŻ się w nim zakochał ale znając życie pojedziemy do schroniska, przejrzymy ogloszenia "oddam" i wezmiemy co za serce chwyci
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

a potem zrobię mixa 

Widać, że psiak męczył się, ale po jakimś czasie przeprowadzili się do domu jednorodzinnego to teraz może się wybiegać