Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 14:11   #2761
Kaveri
Spaceroholiczka

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV

Miks już na łbie, zmyję za 40 min. zestawem Balei
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:14   #2762
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Poszłam po arbuza do Kaufa, wróciłam z Fruity Passion.
To właśnie włosomaniactwo robi z człowiekiem

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Ja będę je kręcić na siłę, bo i tak nie mam nic ciekawszego do roboty z nimi chociaż chyba przed spotkaniem się zafarbuję na blond
Kręć, kręć na prawdę się opłaca, zwłaszcza teraz kiedy są wakacje jest chwila czasu i nie zawsze trzeba wyglądać idealnie
Ja włosomaniactwo zaczęłam jakoś na początku września, pierwsze próby przywrócenia moich fal dawały marne skutki, ( tak jak w załączniku ). Zatem zaczęłam kombinować z warkoczami koczkami itp i tak chodziłam do czerwca, włosy się puszyły prostowały. Oczywiście od września do czerwca zdarzały mi się próby stylizacji ale bardzo rzadko wychodziło z tego coś fajnego około 3 razy.
W końcu jakoś w czerwcu powiedziałam sobie stop i zaczęłam je stylizować po prawie każdym myciu i widzę ogromną różnicę chociażby w grzywce, która na zdjęciu niżej lekko się wywija aktualnie mam na niej loczki, które robią się same z siebie i trzymają się do następnego mycia Wystarczył miesiąc intensywnej stylizacji po każdym myciu i włosy zaczęły się fajnie układać
Pokaż koniecznie za miesiąc efekty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (32,6 KB, 30 załadowań)
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:41   #2763
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Miks już na łbie, zmyję za 40 min. zestawem Balei
pokaż jak wyszło

izaa29 ja własnie przez cały sierpień spróbuję je stylizować, bo chyba widać na zdjęciu, że one chcą się kręcić, ale potrzebują pomocy. Mam nadzieję, że miesiąc intensywnej stylizacji pomoże im w połowie września idę do fryzjera, poproszę o cięcie w U i wtedy zobaczymy. Moja grzywka przy stylizacji bardzo się kręci, a czasami nawet bez, jak jej nie uczeszę to mam takie pofalowane coś
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 14:49   #2764
izaa29
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42101776]
izaa29 ja własnie przez cały sierpień spróbuję je stylizować, bo chyba widać na zdjęciu, że one chcą się kręcić, ale potrzebują pomocy. Mam nadzieję, że miesiąc intensywnej stylizacji pomoże im w połowie września idę do fryzjera, poproszę o cięcie w U i wtedy zobaczymy. Moja grzywka przy stylizacji bardzo się kręci, a czasami nawet bez, jak jej nie uczeszę to mam takie pofalowane coś [/QUOTE]

Potencjał jest, na zdjęciach widać, że proste nie są Zatem może akurat się "rozkręca" tylko trzeba być sumiennym wiem po sobie gdybym od razu była sumienna kto wie może dziś miałabym ładniejsze fale a ja poddawałam się po nieudanej stylizacji, często od razu leciałam do łazienki opłukać je wodą i suszyłam na prosto bądź w koczek
Trzymam kciuki za Twoją wytrwałość i efekty

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2013-08-04 o 15:00
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:30   #2765
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
w każdym razie wyczytałam o zmywaniu koloru papką z witaminą c. tzn mieli się 20-30 tabletek witaminy c i miesza z wodą/maską/szamponem do włosów i nakłada na włosy od godziny do 3 godzin. raz wypróbowałam z odżywką i faktycznie, kolor nieco schodzi, na razie z końców, góra nadal czarna, ale od ramion w dół jest ciemny brąz. po spłukaniu nałożyłam im maske na pół godziny by im to wynagrodzić. i pogorszenia nie zauważyłam. jednak wiadomo ze jeszcze przynajmniej kilka razy bym musiała powtórzyć żeby zejść z czerni. co sądzicie o tym? czy jeśli raz w tygodniu im zafunduje coś takiego to nie pogorsze ich stanu? nie znam się na reakcjach chemicznych i ciężko mi powiedzieć jaki wpływ na włosy może mieć wit c. pomoże któraś?

Zaczęłam też używać szamponu przeciwłupieżowego by szybciej ten kolor spłukać. z łupieżem nigdy problemu nie miałam. wybór padł na head & shoulders oraz biedronkowy care & go. czy myjąc nim co 2 dni włosy nie zrobie im krzywdy zbytniej?

kolejny znaleziony przepis na rozjaśnienie zbyt ciemnej farby to maseczka z cynamonu, cytryny, oliwy z oliwek, miodu i odżywki nakładana na 3-8 godzin. czy nie ctrach nałożyć cytrynę na tak długo? ma przecież ona właściwości wysuszające. czy bez niej taka maseczka też ma szanse działać? i jaki wpływ ona może mieć?

I ostatnia metoda, korzeń rabarbaru inaczej rzewienia zalewany wodą i nakładany na włosy.

co sądzicie o tym? nie chce ich zniszczyć czy wysuszyć przed własnym ślubem, a jednak ten brąz mi się zamarzył. mój naturalny kolor to ciemny blond. Bardzo proszę o wasze opinie.
Takim zestawem z witaminą C można sobie porządnie włosy przekwasić, co daje objawy, jakby się włosy przypaliło

Korzeń rzewienia może dać Ci zieleń, bo on sam rozjaśnia, a nie wypłukuje farby. Spróbuj moczenia w roztworze kwasku cytrynowego, pół łyżeczki na litr wody, tak przez kilka minut.
Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zauważyłaś, dopisałam przy tym pytaniu "W przypadku włosów kręconych/falowanych zaznacz nie wiem".
Możesz mi napisać tu, albo na PW jaki dostałaś wynik punktowy i jakie zaznaczyłaś odpowiedzi? Może mam gdzieś jakiś większy błąd, który uda mi się namierzyć...
Pewnie nie widziałam
Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Może być jutro. Oj zrewanżujesz się, bo mam problemy z włosami.
Wyślę, jak będę mieć okazję zrobić te zdjęcia ^^ Dziękuję Ci bardzo

Przepakowałam się, jadę dalej
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:37   #2766
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Choruję na niedosłuch, mam praktycznie tylko jedno ucho i było mi głupio, że co chwilę pytałam: "co", bo nie słyszałam, co mówisz Jak siedziałam bliżej Ciebie to więcej do mnie dochodziło
Oj
Ale co by nie mówić, wyglądasz na w 100% zdrową jakbym nie wiedziała o Twoich problemach ze zdrowiem to bym się nie domyśliła
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kaver i Ver, ale Wam fajnie! zazdroszczę Waszego spotkania

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Kręć, kręć na prawdę się opłaca, zwłaszcza teraz kiedy są wakacje jest chwila czasu i nie zawsze trzeba wyglądać idealnie
Ja włosomaniactwo zaczęłam jakoś na początku września, pierwsze próby przywrócenia moich fal dawały marne skutki, ( tak jak w załączniku ). Zatem zaczęłam kombinować z warkoczami koczkami itp i tak chodziłam do czerwca, włosy się puszyły prostowały. Oczywiście od września do czerwca zdarzały mi się próby stylizacji ale bardzo rzadko wychodziło z tego coś fajnego około 3 razy.
W końcu jakoś w czerwcu powiedziałam sobie stop i zaczęłam je stylizować po prawie każdym myciu i widzę ogromną różnicę chociażby w grzywce, która na zdjęciu niżej lekko się wywija aktualnie mam na niej loczki, które robią się same z siebie i trzymają się do następnego mycia Wystarczył miesiąc intensywnej stylizacji po każdym myciu i włosy zaczęły się fajnie układać
Pokaż koniecznie za miesiąc efekty
Jeżeli to w załączniku są 'marne skutki' to ja zaraz się idę opitolić na łyso

Idę się najeść jeżyn na ogródek a potem zrobię mixa

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:42   #2767
oranzada_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=g9oB-2L3XO0 , to patrz na mojego buszmena tylko pierzyna się rusza daj Twojemu ogóraska "od cioci Xminor" kocham wszystkie świniaczki
jaki fajny długo go masz? ogórka chętnie, mogłaby jeść cały czas dobrze że mam swoje, dostaje często no ja właśnie tez się zakochałam i zapragnęłam mieć
oranzada_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:49   #2768
Dolczi
Zakorzenienie

Też miałam kiedyś świnkę. To było moje pierwsze zwierzątko. Trikolorka, krótkowłosa. Niestety byłam uczulona i musiałam ją oddać. Żyła u mojej ciotki 13 lat. Miałam tez papuge nimfę. Ta żyła lat 17.
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:57   #2769
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Potencjał jest, na zdjęciach widać, że proste nie są Zatem może akurat się "rozkręca" tylko trzeba być sumiennym wiem po sobie gdybym od razu była sumienna kto wie może dziś miałabym ładniejsze fale a ja poddawałam się po nieudanej stylizacji, często od razu leciałam do łazienki opłukać je wodą i suszyłam na prosto bądź w koczek
Trzymam kciuki za Twoją wytrwałość i efekty

ze zwierzątek domowych to ja mam rybkę kiedyś mój brat miał chomika, ale jeden najdłużej żył ok. pół roku, mój tata chciałby mieć papugę/kanarka/zeberka, ale powiedział, że jak będzie na emeryturze to sobie kupi
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:02   #2770
Dolczi
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42102464]

ze zwierzątek domowych to ja mam rybkę kiedyś mój brat miał chomika, ale jeden najdłużej żył ok. pół roku, mój tata chciałby mieć papugę/kanarka/zeberka, ale powiedział, że jak będzie na emeryturze to sobie kupi [/QUOTE]

Zwierzeta daja dużo radości w życiu. I odkryły we mnie uczucia, których u siebie nie podejrzewałam. No i przy swoim zwierzyńcu się nie nudzę, bo przy nich jest dużo roboty.
Stary 2013-08-04, 16:07   #2771
Konto usunięte

Dolczi ja chciałabym mieć kota i psa, ale mam za małe mieszkanie, zwierzaki nie miałby za wiele miejsca
Stary 2013-08-04, 16:08   #2772
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Oj
Ale co by nie mówić, wyglądasz na w 100% zdrową jakbym nie wiedziała o Twoich problemach ze zdrowiem to bym się nie domyśliła
Dobrze się maskuję

Zmyłam, umyłam i schnę
Stary 2013-08-04, 16:09   #2773
oranzada_
Raczkowanie

Mam w domu świnkę, kota i psa Pies i świnka przez klatkę się lubią, za to boję się że kot zechce na ją zapolować, bo czasem się skrada
oranzada_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:18   #2774
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oranzada_ Pokaż wiadomość
Mam w domu świnkę, kota i psa Pies i świnka przez klatkę się lubią, za to boję się że kot zechce na ją zapolować, bo czasem się skrada
U mnie to fretka poluje na wszystkich- ludzkie stopy, psa (który jest dominujący i wszystkie zwierzaki się go boja) szczególnie jak się nudzi.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42102540]Dolczi ja chciałabym mieć kota i psa, ale mam za małe mieszkanie, zwierzaki nie miałby za wiele miejsca[/QUOTE]

Ja mieszkam w domu jednorodzinnym z wielką działką, więc psy i Luna mają gdzie biegać. Mi jest ciężko sobie wyobrazić jak ludzie mieszkają w małej kawalerce z bernardynem albo innym dużym psem.
Stary 2013-08-04, 16:22   #2775
Limone
Zakorzenienie

Cytat:

Jeżeli to w załączniku są 'marne skutki' to ja zaraz się idę opitolić na łyso
Jak się opitolisz, to możesz mi wysłać swoje włosy Adres znasz
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:38   #2776
Konto usunięte

Cytat:
Ja mieszkam w domu jednorodzinnym z wielką działką, więc psy i Luna mają gdzie biegać. Mi jest ciężko sobie wyobrazić jak ludzie mieszkają w małej kawalerce z bernardynem albo innym dużym psem.
miałam sąsiadów, ktorzy kupili sobie Bernardyna, a mieszkali w 5 osób w 3 pokojowym mieszkaniu Widać, że psiak męczył się, ale po jakimś czasie przeprowadzili się do domu jednorodzinnego to teraz może się wybiegać
Stary 2013-08-04, 16:42   #2777
Dolczi
Zakorzenienie

Luna. Jak mozna zauwazyć nie umiem ustawić aparatu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02667.jpg (58,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02702.jpg (87,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-08-04, 16:48   #2778
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
kochany kociak
już z nią lepiej trochę?

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 16:51   #2779
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
kochany kociak
już z nią lepiej trochę?
Lepiej. Stan stabilny. Byłam w lecznicy dać jej jeść- odkąd dostała mielone gerberki nie chce jeść miesa w kawałkach. Widze, że chce wrócić do domu. Jest bardzo osłabiona. Jutro czekają ją kolejne badania.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2013-08-04 o 16:53
Stary 2013-08-04, 17:01   #2780
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Zakochałam się. Cudowny kociak.
Kciukam mocno za jej powrót do zdrowia.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:10   #2781
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka sliczna.
Ja nie rozumiem, jak mozna chciec skrzywdzic takie urocze stworzonko....to chyba trzeba nie byc czlowiekiem.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:13   #2782
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jaka sliczna.
Ja nie rozumiem, jak mozna chciec skrzywdzic takie urocze stworzonko....to chyba trzeba nie byc czlowiekiem.
Ja tez nie rozumiem. Pod moja opieka dojdzie do siebie. Ja się boję co jutro wyjdzie. Ważne by wszystkie organy były w pełni rozwiniete i zdolne do funkcjonowania.
Stary 2013-08-04, 17:15   #2783
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Jak się opitolisz, to możesz mi wysłać swoje włosy Adres znasz
Czekaj, chwilowo jeszcze walczę

Na razie zrobiłam mixa: kakaowy krem Isany + Scandic bananowy + Isana z babassu + odżywka Alterra granatowa + Bingacz drożdżowy + Bingacz spirulinowy.
(Isana kakaowa w porównaniu z czekoladowym żelem pod prysznic z Joanny pachnie wanilią ).
Potem będzie stylizacja z dwoma żelami

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:26   #2784
Kaveri
Spaceroholiczka

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV

W ogóle, myślałam, że padnę przy myciu Baleą More Blond w łazience. Jak to śmierdzi publiczną toaletą, kwiatami i budyniem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-04, 17:30   #2785
Konto usunięte

Cytat:
śliczna

Cytat:
Czekaj, chwilowo jeszcze walczę

Na razie zrobiłam mixa: kakaowy krem Isany + Scandic bananowy + Isana z babassu + odżywka Alterra granatowa + Bingacz drożdżowy + Bingacz spirulinowy.
(Isana kakaowa w porównaniu z czekoladowym żelem pod prysznic z Joanny pachnie wanilią ).
Potem będzie stylizacja z dwoma żelami
ja przywiozę z Wro Bielende z rzepą i wtedy zobaczymy co będzie z moich włosów

Cytat:
W ogóle, myślałam, że padnę przy myciu Baleą More Blond w łazience. Jak to śmierdzi publiczną toaletą, kwiatami i budyniem

jaka mieszanka zapachów

szukam podkładu mineralnego
Stary 2013-08-04, 17:31   #2786
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV

Cytat:

A to ciekawe. A odżywka ma zapach chemiczno-neutralny dla mnie.
Za to jak wymieszałam to ustrojstwo z olejem lnianym to myślałam, że się zrzygam z miejsca. Ale to wina lnianego, on sam w sobie tak cuchnie, że żałuję, że nabyłam aż 250ml.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:37   #2787
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Eksplozja doznań.

Przeczytałam właśnie Twojego smsa z 6-godzinnym polizgiem, więc nie odpisałam, bo aż głupio. Jakaż ja jestem w te wakacje ogarnięta, ja pitole.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:38   #2788
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie rozumiem. Pod moja opieka dojdzie do siebie. Ja się boję co jutro wyjdzie. Ważne by wszystkie organy były w pełni rozwiniete i zdolne do funkcjonowania.
Trzymam kciuki.

Cytat:
Uch, mocne przezycia olfaktoryczne.
U mnie najwiekszym smierdziuchem pozostaje Alma Dabur. Choc ostatnio zaczelam ja dodawac po pol lyzeczki do miksow i jest znosnie. Solo zabojcza dla nosa....ale wlosy mam po niej obledne.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 17:44   #2789
Dolczi
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42103248]śliczna
szukam podkładu mineralnego [/QUOTE]
Dziękujemy.
Z minerałów miałam lily lolo- słabe krycie, barefaced beauty- słabe krycie, blusche- świetne krycie, ale na twarzy mi się ciastolił i anabelle minerals matujacy i kryjacy- ok.

Ma któraś z was filtr z Vichy matujący? Na Dermedic podkład mi się nie trzyma. Niedługo się kończy i zastanawiam się czy na all vichy kliknąć.
Stary 2013-08-04, 17:45   #2790
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

dolczi ślicznota!

ja dziś poszłam na wystawę kotów rasowych, w jednym się zakochałam, bawił się ze mną, z miejsca bym go wzięła, jak nam kobita opisała jak ta rasa się zachowuje no t idealny kot dla mnie, trzymajcie kciuki, żeby mi za tydzień umowę przedłużyli, to będę szukała z TŻ innego mieszkania i wtedy już takiego, gdzie właściciel zgodzi się na kota i będziemy szukali takiego: http://www.koty-nowaera.pl/ nawet TŻ się w nim zakochał
ale znając życie pojedziemy do schroniska, przejrzymy ogloszenia "oddam" i wezmiemy co za serce chwyci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości