|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A to M. Cos spabo dzwiga glowe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
z tym spaniem to u nas też jak ruletka.. ostatnio W. mało nam spał w dzień.. budził się po króciutkich drzemkach.. wczoraj przespał prawie cały dzień (usprawiedliwiałam go, bo nockę zarwaliśmy przez ból brzuszka) ale dzisiaj też prawie cały dzień kima z krótkimi przerwami.. a cyca prawie się nie dopomina.. sama mu podaję, possie 2-3minuty i kniec, a jak zabieram to wielki żal i płacz... ![]() przed chwilką 3 razy w ciągu 15minut zmieniałam mu pampersa.. bo robił kupki na raty ![]() teraz już zasypia w łóżeczku no i kolejny zdolniacha ![]() kurde.. zaczynam Wam zazdrościć mój mały leniwiec nie chce podnosić głowy.. wiem, że potrafi bo czasem na momencik ją podniesie.. ale tak w pozycji na brzuszku jest wielki płacz.. albo ślinienie "podłoża"za to jak go trzymam do odbicia to pięknie głowę trzyma ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- aaa.. no i próbowałam mu rączki do przodu podsunąć.. ale nie chce współpracować.. w dodatku on strasznie wierzga nogami, podnosi pupę i odpycha się nóżkami.. i pełznie do przodu, a ręce się obniżają jeszcze bardziej |
|
|
|
|
#33 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
póki co, nie protestuje
|
||
|
|
|
#34 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a żal mi długich body na 62 bo zaraz wyrośnie a nie założy ![]() Cytat:
mój też leniwy za długo tak nie wytrzymuje ale na rękach też pięknie trzyma głowę |
||
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej w drugim wątku
wróciliśmy zadowoleni i wypoczęci, ale tylko na chwilkę bo w tym tygodniu czekają nas szczepienia. no i jak po szczepieniach będzie ok, to wracamy na wieś, gdzie I. jest najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie mogąc spędzać cały dzień na polu wśród dźwięków kosiarek ![]() no i tytuł pierwsza klasa
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Wow...to robi wrażenie. Pięknie, wysoko i tak pewnie
![]() ![]() Wiesz co, mój urodzony w 38 więc niby też powinnam odjąć ze dwa, ale to mi się nie zgadza z jego umiejętnościami bo jakby był dopiero co po skoku z 5 tygodnia to dopiero by się stał bardziej uważny, a on już jednak od dłuższego czasu obserwuje z uwagą i spogląda na nas. A marudzenie mam od kilku dni i widzę, że nic mu się nie dzieje, więc jedyne co może być to albo skok albo moje dziecko postanowiło zostać marudą do końca życia. Zobaczymy czy będzie poprawa w przeciągu kilku dni.
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Nie no Bartus pierwsxa klasa i jak wysoko i zdjecie super wyszedl tak doroslo heee zaciekawiony
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Bartuś dziękuje wszystkim cioteczkom
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wazelina żółta czy biała ? Dziewczyny, a co do ceny obiadu to wasze menu pewnie było duuużo bogatsze. Ja mam w cenie rosół, roladę wieprzową, kapsustę i kluski śląskie. Bogatsza płyta kosztowała jakieś 60 zl. My stwierdziliśmy, że nie będziemy w restauracji spędzać czasu do wieczora bo mamy dom z ogrodem. I na knajpkę liczymy jakąś 1 h a potem w domu będzie mi już wygodniej z dzieckiem. Z kolacją sobie poradzę, tort sama zrobię ale z obiadem wolałam nie ryzykować ![]() Myślałam też aby zrobić chrzciny w wersji bezalkoholowej, ciekawę czy mi się uda
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa mam jeszcze pytanie: po jakim czasie dostałyście pesel dla dziecka? my czekamy już ponad miesiąc i nie wiem czy dzwonić czy co..
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to te czyste powietrze
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
po 3 tygodniach
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#47 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja z tych mało ruchliwych , więc yu juźz nie pomogę.Cytat:
Cytat:
Zaciekawiło mnie to ustrojstwo. Poluję na all, ciekawe do ilu dojdzie. http://www.lamaze.info.pl/index.php/mata-ocean-lc27121/
|
|
#48 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i trafiłam w sendo ![]() Cytat:
my też mieliśmy obiad i to nawet podobny, ale do tego doszła przystawka i deser, cena również zależy od liczby gości, a u nas było mało osób doszliśmy do wniosku, że wino będzie eleganckim dodatkiem, nie stało na stołach, kelner nalewał ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- ale się cieszę idę się myć i wcześniej spać
Edytowane przez barwineczek Czas edycji: 2013-08-04 o 21:05 |
||
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak swoją drogą mało nas zostało tych aktywnych. Ja w sumie sama się zastanawiam jakim cudem tu jeszcze pisze. Niby ciągle jestem niewyspana, niby ciągle mam noszenie dziecka na rękach a jednak jakoś piszę..hm....albo moja ocena poznawcza jest do bani albo nie wiem co
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-08-04 o 21:07 |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
My po tygodniu dostaliśmy PESEL.....
Witamy się w 11 tygodniu życia podczas skoku rozwojowego - tak mi się przynajmniej wydaje, mała ma problem ze skupieniem się na jedzeniu, bo przecież jest tyle fajnych rzeczy, które można oglądać, ale podczas oglądania niekoniecznie jeść.... Rano nie chciała nic zjeść, chciałam dać jej butelkę, ale z butli w ogóle nie umie jeść, później jej przeszła obraza na jedzenie i jadła sobie, ale w kompletnej ciszy i w przyciemnionym pokoju..... Ciekawe ile to potrwa, cyrki z jedzeniem zaczęły się wczoraj rano, oczywiście w nocy na półśpiocha elegancko ciągnie... Dobrze, że chociaż cyce pełne mleka i tego nie brakuje. Czas zapierdziela niemiłosiernie, zaraz skończymy 3 miesiące - SZOK. U nas chrzciny 25 sierpnia, będzie ok 40 osób, za salę płacimy 90 zł bez alko i ciasta - trochę się tego boję, bo pewnie wszyscy będą chcieli ją nosić, przytulać, robić sobie zdjęcia z nią, a ja jakoś nie mogę patrzeć jak inni ją noszą i jest podawana z rąk do rąk :/ |
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witamy w drugim watku
![]() bylismy dzisiaj na basenie, jestem wykonczona siedzialam z malym w namiocie plazowym i myslalam, ze sie ugotuje, a poznie okazalo sie, ze jakies malolaty maja tam koncert i zaczeli sie obok nas rozkladac ze sprzetem i TZ sie ze mnie smiał ze jestem nawiedzona mamusia bo poszlam do nich i z pretensjami kiedy maja zamiar zaczac grac bo ja jestem z małym dzieckiem i bede muiala sie przeniezs na drugi koniec basenu ![]() aa mezus sie popisał wracałam z WC, a ten taaakie wielki oczy CO TY MASZ ZA KRESKE NA BRZUCHU ?? dodam, ze mieszkamy razem i seks tez uprawiamy ![]() Magusia u nas ten drugi skok trwal tylko 2 dni Motylek ale fajnie sie kapie, moja parowka ryczy w basenie jak bobr, a kapac w wannie sie lubi, o co chodzi z tymi raczkami przy podnoszeniu glowki ? mi wydawało sie, ze Kuba glowe trzyma super juz od dawna, ale raczki ma rozjechane
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-04 o 21:12 |
|
|
|
#52 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. wkurzony, nogi go bolały ludzie nie pili ale to jakaś wspólnota była ![]() Cytat:
![]() ja nie kupuję za dużo, miałam po około 5 body na długi/krótki, po 3 pajace i te fajniejsze ciuchy zostawiam dla drugiego bobasa ![]() Cytat:
Cytat:
a Twojego synka uwielbiam! musimy się kiedyś spotkać z naszymi brzdącami
|
||||
|
|
|
#53 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do rączek, one jak najbardziej mogą być sobie rozjechane. Tym dzieciom, które słabo dźwigają głowę zbiera się rączki razem, tzn piąstki, wtedy siła idzie nie tylko z brzucha/pleców ale również z rączek. A jak są tak jak u Twojego to dobrze, bo przecież jak by były razem, to jakby zabawki sięgał? Muszą się rozjeżdżać, ale wtedy gdy już ładnie trzyma głowę jak Twój ![]() Cytat:
![]() Czyjeś dziecko zaciska jeszcze czasem piąstkę z kciukiem w środku?
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
moje
ale już coraz rzadziej
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam body z dlugim, ale 68 nowe i chyba juz ich nie bede wyciagała beda na prezenty bo ten rozmiar juz miesiac nosi ![]() Cytat:
![]() pije wino pierwszy raz mam nadzieje ze maly nie zbudzi sie przed pierwsza wypilam pol kieliszka i mi szumi
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć te dzieciaczki czasem złośliwe są
|
|
|
|
|
#57 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wino do obiadu było też kelner rozlewał i poszły nam tylko 3 butelki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do krechy, to mi chyba znika, albo się opaliłam i tak jej nie widać ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
daje radę chciałabym żeby mój leniwiec tak trzymał
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno się obudzi ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

az po paru godzinach (a przynajmniej takie wrazenie mialam, ze to tyle trwalo) zassal cycka na 5 lykow i padl..... 
ale ja mojego usprawiedliwiam, ze biedak ma pocieta klate, to moze dostac wiecej czasu na takie umiejetnosci!
mój mały leniwiec nie chce podnosić głowy.. wiem, że potrafi bo czasem na momencik ją podniesie.. ale tak w pozycji na brzuszku jest wielki płacz.. albo ślinienie "podłoża"
póki co, nie protestuje 
07.07.2012 

siedzialam z malym w namiocie plazowym i myslalam, ze sie ugotuje, a poznie okazalo sie, ze jakies malolaty maja tam koncert i zaczeli sie obok nas rozkladac ze sprzetem i TZ sie ze mnie smiał ze jestem nawiedzona mamusia bo poszlam do nich i z pretensjami kiedy maja zamiar zaczac grac bo ja jestem z małym dzieckiem i bede muiala sie przeniezs na drugi koniec basenu
wypilam pol kieliszka i mi szumi
choć te dzieciaczki czasem złośliwe są ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)