|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwone Włosy [Farby/Pielęgnacja] Część.II
Variance - zgadzam się, że włosy mniej oberwą, bo rozjaśnianie będzie stopniowe, a pomiędzy kolejnymi sesjami włosy zdążą się trochę zregenerować dzięki pielęgnacji. Ale nie zgadzam się z tym, że w efekcie końcowym włosy będą mniej rozjaśnione - nie ma cudów, żeby wyszedł czerwony na poziomie 7, musisz rozjaśnić włosy do poziomu 7, żeby wyszedł na poziomie 9, włosy muszą być rozjaśnione do 9... i tak dalej. Czy osiągniesz to jednorazowym rozjaśnianiem, czy rozjaśnianiem "po kawałku" farbą zawierającą rozjaśniacz - różnica jest w czasie, a nie w ostatecznym kolorze włosów "pod" czerwienią
W sensie - i tak pod czerwienią w większości mamy blond Chyba, że ktoś ma na głowie bordowy
Żonka i mama Zapuszczam włosy od: Grudzień 2012 Edytowane przez Margharett_Agness Czas edycji: 2013-08-02 o 18:11 |
|
|
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ALE najważniejsza różnica jest taka, co potwierdzi większość dziewczyn z tego wątku, które poddały się szybkiemu rozjaśnieniu - że kolor będzie z nich spływał o wiele szybciej niezależnie od farby ![]() jasne po paru lub kilkunastu nawet farbowaniach to się zmieni, ale chyba każda z nas, która ma czerwień X czasu wie, że teraz kolor farby jest mniejszym problemem, bo jest wiele dających żywą czerwień, a większym jest to by ją utrzymać - bardzo trudno to zrobić na zniszczonych włosach, a dodatkowo wg mnie ten kolor włosów często podkreśla jeśli włosy są w złym stanie ![]() więc jestem za wyjściem bardziej cierpliwym i stopniowym, ale i tak decyzja należy do malsi
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. Edytowane przez Variance Czas edycji: 2013-08-03 o 01:50 |
|
|
|
|
#3423 |
|
Raczkowanie
|
popieram wersję stopniową... ja zrobiłam tą gorszą rzecz czyli rozjaśniacz i teraz będę się tego pozbywać przez 2 lata :/ na serio kolor się na tym W OGÓLE nie trzyma, nie polecam
|
|
|
|
#3424 |
|
sentimental animal
|
Cześć, chcę pofarbować włosy na czerwono/rudo i zastanawiam się co mi wyjdzie, jeśli farbnę się TYM kiedy mój naturalny, niefarbowany kolor włosów (tylko końcówki zostały jaśniejsze po tym jak daawno temu pofarbowalam wlosy, reszta odrośnięta) to średni/ciemny brąz?
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc żaden ciemny brąz. Powinno wyjść intensywnie
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
przemalowałam włosy na czerń tokijską z syossa. część włosów jest kruczoczarna a reszta w pięknym czekoladowym brązie.
![]() Planuje ściąć włosy na krótko. pierwsza propozycja
|
#3428 | |
|
sentimental animal
|
dziękuję za odpowiedzi
kiedy wrócę z wyjazdu zamierzam kupić farbę i widzę, że te Ferie są trochę drogie :/ Dlatego zastanawiam się nad Garnierem 7.40+. Na pudełku jest piękny kolor, a z tyłu też niby wychodzi, że złapie Jak myślicie? Loreal Pure Paprika (bo mango na pudełku wygląda trochę brązowawo) czy Garnier? Czytałam, że Ferie dobrze rozjaśniają ciemne włosy, nie wiem jak z Garnierem.Cytat:
|
|
#3429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Czerwone Włosy [Farby/Pielęgnacja] Część.II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3430 | |
|
sentimental animal
|
Dot.: Odp: Dot.: Czerwone Włosy [Farby/Pielęgnacja] Część.II
Cytat:
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
większość drogeryjnych wypada ciemno.. jak chcesz czerwien- rudą kup majicontrast czerwono rudy albo może z allwaves jakiś odcień typu coral na przykład, te są rozjaśniające farby to powinny ci fajnie jasno wyjść..
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
On w ogóle nie robi bordo. To jest jasny odcień. Załączam włosy farbowane pure spice, pierwsze robione kilka dni po farbowaniu i w słońcu a drugie kilkanaści dni po i w cieniu.
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2808
|
|
#3434 |
|
sentimental animal
|
Będąc w Naturze spontanicznie kupiłam dziś Garniera 7.40 w promocji i pofarbowalam się :/ ogólnie w świetle lazienkowym wygląda to tak ze 3-4 cm od skalpu złapalo na jasny rudy, reszta ma tylko miedziany polysk :/ w najbliższym czasie postaram się zamieścić zdjęcie. Tak sobie myślę żeby odrosty pomalowac jakąś typowo czerwoną farbą i przeciągnąć ja kilka minut na resztę, ale nie wiem czy to coś da a nie chce mieć włosów w paski. Jutro w dziennym świetle kolor może będzie prezentował się lepiej.
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
Natalcia, pokaz szybko zdjecie, bo mnie (od 10cioleci) nachodzi na czerwien, ale jeszcze nie znalazlam odwagi... teraz czuje nadchodzaca odwage (znowu)...moim idealem jest taki wlasnie kolor.
Dodam, ze ja tez z zakreconych, i to dopiero zaczynam je pielegnowac, jak nalezy, wiec pewnie jeszcze chwile poczekam na koloryzacje... Jakie masz wlosy po kolorze: suche czy nie? |
|
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja na spontanie odświeżyłam kolor szamponetką Mariona Intensywna Czerwień wymieszana z odżywką zła jestem, że nie mam zdjęcia tych moich wypłukanych - ale były bardzo wypłukane już w sumie, chociaż wiecie jaki jest plus wieloletniego farbowania się na czerwono? włosy są nim tak przepełnione, że nawet wypłowiałe mają tą czerwień w sobie ![]() no, ale efekt po jest taki jak w załączniku - jak widać jeśli chodzi o odrost to daje tylko taki lekki odcień, ale całość ładnie włosy w dobrej kondycji po, ale może to dlatego, że razem z odżywką mieszałam. zobaczymy jak się będzie spłukiwać ![]() a teraz do fryzjera obetnę z jakieś 4cm włosów to też trochę odżyją
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
|
#3437 |
|
Rozeznanie
|
Ile płacicie w sklepach fryzjerskich farbę allwaves? Bo na allegro z tego co widziałam z przesyłką bym dała ok 30zł (z czego przesyłka to połowa kwoty). I oxy musi też być z allwaves czy jakiekolwiek?
Planuję pierwszy raz farbować włosy profesjonalną farbą, nie drogeryjną ![]() Ewentualnie co mogłybyście polecić innego niż allwaves przy czym nie zbankrutuję? 15.08 idę na wesele i potrzebuję czegoś w miarę taniego bo póki co jestem spłukana. Szukam czegoś takiego albo jaśniejszego (może wypłukiwać się do rudości, byle nie do brązu):
2a/F/ii 162cm wredoty ![]() 61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46,5-46 ! CEL OSIĄGNIĘTY! talia 59cm (-15cm) pas 68cm (-14cm) udo 49cm (-6cm) łydka 33cm (-4cm) Edytowane przez Dikej Czas edycji: 2013-08-05 o 12:38 |
|
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale lepiej wybrać droższą dostawę bo polecony masz pewność że dojdzie a tak to... żadnej. Nawet z tą droższą dostawą wychodzi niecałe 22zł. |
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Widze że wy tu tylko Spontan heheJa na spontanie łażę z odrostem hehe i czekam nadal na paczkę z allepaznokcie gdzie koncu wielka Pani mi odpisała na maila że paczka jeszcze nie wysłana bo nie mają scandica farby i nie wiedzieli gdzie mi pieniądze wysłać (oddać ) za te farby co już zapłaciłam.. niby próbowała się kontaktować ale.. do mnie nikt nie dzwonił więc to chyba ściema była.. tak czy siak oby szybko wysłali paczke bo sie niepokoję.. Poza tym od tego słońc i upału nadal mam konce suche.. kolor jakiś wypłowiały buuu... włosów nie myłam od 4 dni.. brudas..
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Czerwone Włosy [Farby/Pielęgnacja] Część.II
Testowala ktoras ta pianke Elysee w kolorze makowa czerwien? Ja dzis zakupilam..
|
|
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A znalazłam stronę internetową jednego ze sklepów w moim mieście i za farbę z oxy dam 19,50 Dlatego przy niskich kwotach unikam allegro.
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
to fajnie, że znalazlaś
a ekonomiczne teraz szybko chodzą, praktycznie tak jak priorytety byle polecony brać
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczęta!
Kupiłam wczoraj Garniera Olię Machoniowy brąz 5.5 jak myślicie czy na "wypranych" brąz włoskach wyjdzie TAKI EFEKT. Wstawiam swoje włoski, niestety jakość mogłaby być lepsza.
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czerwone Włosy [Farby/Pielęgnacja] Część.II
Cytat:
fotki dodaje po ostatnim uzyciu jej, dalam na sprane koncówki do rudości.. ![]() a co do garniera oili powinien chwycić.. ale pewności nie mam
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, bo kupilam w ciemno, przetestuje po upalach, bo mi splywaja potem czerwone struzki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
a myślisz, że powinnam potrzymać fabę dłużej żeby wyszły ciemniejsze czy wtedy wyjdą raczej intenstywniejsze w czerwień?? ;-)
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze napisałam do Venity w sprawie tych podmienionych kolorów i cisza na mailu :/ A jak pisałam o wycofywaniu pianek to wręcz w kilka h odpowiedzieli.
A ja korzystając z wolnego chodzę wypłowiała ![]() Ale chyba wieczorekim rzucę na moment 31 bo jutro mam plan jechać na jakieś mini zakupy i trochę wstyd tak do ludzi
Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. Edytowane przez Gofrzyca Czas edycji: 2013-08-07 o 16:30 |
|
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
Wycofuja pianki??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czerwone Włosy [Farby/Pielęgnacja] Część.II
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

W sensie - i tak pod czerwienią w większości mamy blond 

, ALE najważniejsza różnica jest taka, co potwierdzi większość dziewczyn z tego wątku, które poddały się szybkiemu rozjaśnieniu - że kolor będzie z nich spływał o wiele szybciej niezależnie od farby 

Szukam czegoś takiego albo jaśniejszego (może wypłukiwać się do rudości, byle nie do brązu):